📣 دروس استاد شیخ امیر حسین ایمانی مقدم
# سال تحصیلی 1402_1403 #
🔸اصول1،پایه7، ساعت10تا11/مدرس 4
🔸فقه1،پایه7،ساعت11تا12/مدرس2
🔺مدرس علوم اسلامی مرحوم ایت الله العظمی سید محمد شاهرودی_ آل مرتضی
✅https://eitaa.com/imanimoghadam
راهنمای کانال های درسی و علمی و ... :
https://eitaa.com/joinchat/2877816889C2015afa665
✍ نگاهی به حیات علمی شیخ اعظم انصاری (ره)
📌 بخش اول
🔸 مرتضی بن محمد امین انصاری به سال ۱۲۱۴ هجری قمری در دزفول زاده شد. نسب او به جابربن عبدالله انصاری صحابی رسول خدا می رسد. در ۱۸ سالگی به کربلا وارد شد و ۴ سال در حلقه شاگردان سید مجاهد و شریف العلما داخل گشت.
سپس به کاظمین رفت و از آنجا به وطن مراجعت کرد و پس از یک سال دوباره به کربلا و به محضر شریف العلما بازگشت و یک سال دیگر به نجف رفت و در درس کاشف الغطاء حاضر شد.
(مدخل علم فقه)
✍نگاهی به حیات علمی شیخ اعظم انصاری (ره)
📌 بخش دوم
🔸شیخ در سال 1240 هجری قمری به عزم زیارت مشهد رضوی حرکت کرد. در این سفر به شهرهای بروجرد و اصفهان نیز وارد شد و سرانجام گمشده خود را در کاشان پیدا کرد و چهار سال نزد ملا احمد نراقی ماند. در پایان این دوره اجازه روایی مفصلی از استادش دریافت که در آن او را به القابی بلند ستوده بود. نقل است که ملا احمد نراقی پس از حرکت شیخ از کاشان فرمود که من در مسافرتهای مختلف بیش از ۵۰ مجتهد مسلم دیدهام ولی هیچ کدام چون شیخ مرتضی نبودند، استفاده من از این جوان بیش از استفادهای بود که او از من برد.
🔺مدخل علم فقه
✅ https://eitaa.com/imanimoghadam
✍ یادداشت رجالی
🔹کتاب رجال کشی
▫️بخش اول
🔺 این کتاب، تالیف محمد بن عمر بن عبدالعزیز کشی از اهالی سمرقند است. نجاشی در شرح حال او مینویسد: «او ثقه و عین بود از ضعفا زیاد نقل میکرد و با عیاشی مصاحب بود و احادیث را از او گرفت. در خانه عیاشی که برای شیعه و اهل علم مرتعی بود رفت و آمد داشت. برای او کتابی در علم رجال است که در آن اشتباهات زیادی میباشد» _ رجال نجاشی ص۸۳
# رجال
# کشی
✅ https://eitaa.com/imanimoghadam
📣 تدریس کتاب حلقه ثالثه
# باتدریس استاد شیخ امیر حسین ایمانی#
🔸 تاریخ شروع جلسات : هشتم مهرماه 1402
🔸زمان برگزاری : ساعت 1 الی 2 بعد از ظهر
🔺 محل برگزاری : قم ، مدرسه علوم اسلامی آیت الله العظمی سید محمد شاهرودی(رح) - آل مرتضی
(شرکت برای عموم طلاب بلامانع است)
✅https://eitaa.com/imanimoghadam
⚫️
در سوگ نبی جهان سیه میپوشد
در سینه، دل از داغ حسن میجوشد
از ماتم هشتمین امام معصوم
هر شیعه ز درد، جام غم می نوشد.
ایام عزای اهل بیت تسلیت باد.
✅ https://eitaa.com/imanimoghadam
✍ نگاهی به حیات علمی شیخ اعظم انصاری (ره)
📌 بخش سوم
🔸 در سال ۱۲۴۶ هجری قمری بار دیگر شیخ به نجف بازگشت و با رحلت کاشف الغطاء به درس پسرش شیخ علی حاضر شد. هنگام وفات صاحب جواهر در مجلسی که علمای طراز اول شرکت داشتند چون شیخ انصاری را آوردند گفت : «الان طاب لی الموت هذا مرجعکم من بعدی» و سپس به شیخ فرمود: «قلّل من احتیاطک فان الشریعة سمحة سهلة» بدین ترتیب در ۵۲ سالگی مرجعیت شیعه تا ۱۵ سال بر دوش او قرار گرفت.
🔺مدخل علم فقه
✅ https://eitaa.com/imanimoghadam
✍ یادداشت رجالی
🔹کتاب رجال کشی
▫️بخش دوم
🔻هدف اصلی از تالیف این کتاب بیان روایات و اخبار صادره از معصومین علیهم السلام در شأن راویان و دیدگاه دانشمندان رجالی مقدم بر کشی.
این کتاب معتبرترین و قدیمیترین سند تاریخ تشیع در عصر امامان شیعه است که برای شناخت رابطه شیعیان با ائمه ع، تشکیلات شیعه، فرقه ها و دستهبندیهای داخلی، رقابتها و ادعاهای بیجای برخی از مدعیان تشیع، شناخت افراد غالی و تندرو، تشخیص دروغگویان و بدعتگذاران، آگاهی از روش و سیره ائمه ع در مدح، ذم، جرح و تعدیل راویان، تجلیل و تضعیف آنان، فهمیدن خط مشی شیعه در قبال دستگاه خلافت بنی امیه و بنی عباس منبعی بینظیر میباشد که اگر بخواهیم شبیهی برای آن نام ببریم باید به کتاب طبقات ابن سعد از کتب رجالی اهل سنت اشاره کنیم.
# رجال
# کشی
✅ https://eitaa.com/imanimoghadam
✍ نگاهی به حیات علمی شیخ اعظم انصاری (ره)
📌بخش چهارم
🔸پیش از زمان شیخ، مرجع تقلید عام به معنای کنونی وجود نداشت، بلکه مردم هر منطقه در هنگام نیاز، به عالم همان جا مراجعه میکردند و احکام را فرا میگرفتند.
مرجعیت و رهبری شیعیان به گونه عصر ما از زمان شیخ انصاری به وجود آمد. اما این عالم فرزانه، رساله عملی مستقلی ننگاشت و به نوشتن حاشیه بر سه رساله پیش از خود اکتفا نمود. یکی رساله بغیة الطالب از شیخ جعفر کاشف الغطاء، دیگر رساله نجاة العباد از صاحب جواهر و سوم رساله نخبه از شیخ محمد ابراهیم کلباسی، اما رسالههای ذخیرة العباد و صراط النجات که به شیخ منسوب است به قلم خود او نیست بلکه از سوی اطرافیان شیخ و بر اساس فتاوای او تنظیم شده است.
🔺مدخل علم فقه
✅ https://eitaa.com/imanimoghadam