بسماللهالرحمن الرحیم
کانال رسمی "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" (شیفت)، با هدف انتشار محتواهای مفید مرتبط با شیفت، یک کلانراهبرد بنیادی برای شکوفایی اقتصادی عدالتمحور و پایدار ایران، ایجاد شدهاست.
کانال رسمی "شیفت" در پیامرسان ایتا:
@inpt1404
ایران و معضلی به نام خامفروشی...
علل اصلی چیستند؟ چه باید کرد؟ راهکار چیست؟
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
لینک اتصال مجازی:
https://b2n.ir/inpt01
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
لینک نشست شماره ۱ "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" با موضوع: تئاتر چین-عربستان برای ایران، ۲۰ آذر ۱۴۰۱
meet.iut.ac.ir/b/4hm-pao-jbx-lsm
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام و عرض ادب
برخی سروران، درخواست کردند فایل صوتی نشست شماره ۱ شیفت (سخنرانی آقای دکتر عبدالوند، ۱۴۰۱۰۹۲۰) بارگذاری شود. فایل صوتی مذکور تقدیم میگردد.
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
transit(extended).pdf
151.3K
درآمدهای هنگفت ترانزیتی ایران! واقعیت یا رؤیا؟
مقالهای مفید و قابل تأمل از آقای مهندس علیخانی، نماینده سابق ایران در کمیته حملونقل بینالمللی ESCAP
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
نشست تخصصی چهار نفر از اعضای هستهی مسئلهمحور "شیفت" با مسئولان و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور
موضوع: تدوین سند راهبردی و نقشه راه یکپارچهسازی فرآوری و ترابری در برنامهی هفتم توسعه، ۱۴۰۱۰۹۲۷
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
دکتر سبحان نظری، دبیر انجمن شرکتهای خصوصی حملونقل ریلی و عضو هستهی مسئلهمحور "شیفت"، در نشست تخصصی «ارائه نیازهای فناورانه رویداد نوآوری بهرهور حوزه حملونقل» یکشنبه ۱۴۰۱۰۹۲۷ دانشگاه علم و صنعت ایران:
🌺 ضروری است در خلق ایده حوزه ترانزیت، یکپارچهسازی شبکههای فرآوری و ترابری رعایت شود.
🌺 تا زمانی که دولت بهعنوان فعال اقتصادی متصدی تجارت در حوزه حملونقل باشد، بهرهوری این حوزه در مقایسه با کشورهای پیشرو پایین خواهد بود.
متن کامل و دانلود فایل ارائه:👇🏻👇🏻
http://rtcguild.ir/?p=8913
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
با دوست خوبم آقای دکتر احسان سلطانی، از سال ۱۳۹۹ آشنا شدم. ارتباط ما با هم، از طریق آقای دکتر حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا برقرار شد. بهانهی این ارتباط، همکاری برای تدوین نامهای بود خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری سیزدهم؛ نامهای که اسفند ۹۹ (یعنی چهار ماه قبل از انتخابات) تدوین کردیم و به امضای ۹۰ نفر از اساتید اقتصاد و فنی مهندسی دانشگاههای کشور رسید و منتشر شد. در آن نامه، برای رفع پنج چالش مهم کشور، از نامزدهای احتمالی، مطالبهی پاسخ برنامهمحور شد. این نامه، مقدمهای برای شکلگیری ایدهی کلانراهبرد شبکهی یکپارچه فرآوری و ترابری (شیفت) بود. در واقع، شیفت، به دنبال یافتن راهکارهای مشخص و قابل پیادهسازی برای برخی پرسشهای مذکور در این نامه (به ویژه پرسشهای ۲ و ۵) میباشد.
پنج پرسش نامه ۹۰ نفره به داوطلبان رياست جمهوری ۱۴۰۰
۱) معضل اساسی بیثباتی اقتصاد کلان و در کنار آن «خلق پول» (سیستم اقتصاد ربوی در بانکهای دولتی و خصوصی)، به عنوان اُمّالمصائب کشور محسوب میشوند و ریشه اصلی بسیاری از معضلات اقتصادی (همچون رشد نقدینگی و تورّم بنیادی به طور مستقیم، و چالشهای بزرگ اقتصادی مانند ضربه به ارزش پول ملی، افول تولید، بیکاری، فاصله طبقاتی، فساد رانت و بیعدالتی به طور غیرمستقیم) و حتی معضلات فرهنگی و اجتماعی هستند، برای اصلاح سیستم بانکی ربوی، تقویت پول ملی و ثبات اقتصاد کلان، چه راهبرد شفاف و برنامهی مشخصی طراحی نمودهاید؟
۲) طبق آمارها، یارانه پرداختی دولت ایران در بخش انرژی (در حوزه آب، گاز، برق و سوخت)، از کل یارانه انرژی کشور چین با جمعیتی بیش از ۱۶ برابر بیشتر است، کاهش اتلاف گسترده انرژی در کشور، مستلزم بهینهسازی مصرف و تعیین تکلیف بنگاههای بزرگ انرژیبر شبه دولتی و شبه خصوصی، که مسئول و مصرفکننده بخش عمدهای از انرژی ارزان در کشور هستند، است؛ برای رفع معضل یارانه سرسامآور انرژی -که ریشه بسیاری از مشکلات تولید و بیعدالتیهای صنفی و منطقهای در کشور محسوب میشود- چه راهکار شفاف و برنامهی مشخصی طراحی نمودهاید؟
۳) منابع مالی عظیم و اعطای گستردهی رانت منابع به شرکتها و نهادهای شبه دولتی و دولتی، آنها را عملاً به «حیاط خلوت» دولتها مبدّل نمودهاست، برای شفافسازی درآمدها و هزینههای واقعی این شرکتها و نهادها، صندوقهای بازنشستگی و سایر بنگاههای اقتصادی عمومی غیردولتی، چه راهبرد و برنامهی مشخصی طراحی نمودهاید؟
۴) در حوزه مالیات، فقدان اطلاعات صحیح از داراییهای اقتصادی، در کنار نبود تفکر سیستمی، به ریشه ناکارآمدی مالیاتی و فرارهای بزرگ مالیاتی شرکتهای شبه دولتی و شبه خصوصی و برخورداران از ثروت و درآمدهای کلان مبدّل شدهاست، در حال حاضر، شاخص نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۷ درصد است (میانگین جهانی ۲۶ درصد)، مالیات از ثروت و مستغلات، مالیات از بنگاههای شبه دولتی متکی به انواع رانت (شامل رانت منابع، انرژی، مواد خام، و بازارهای انحصاری)، مالیات از فعالیتهای نامولّد (مانند سفتهبازی و سوداگری)، و افزایش معافیتهای مالیاتی فعالیتهای مولّد، از جمله راهکارهای مغفول در این حوزه هستند. جهت رفع چالش اساسی مذکور، چه راهبرد شفاف و برنامهی مشخصی طراحی کرده اید؟
۵) در حال حاضر، بسیاری از ظرفیتهای ممتاز داخلی و مزیتهای نسبی ژئواستراتژیک کشور، معطّل و بدون استفاده مطلوب ماندهاند، از جمله این مزیتهای نسبی میتوان به قابلیت توسعه صنایع پاییندستی با ارزش افزوده و ارزش صادراتی و اشتغالزایی بالا در ارتباط با صنایع بالادستی همچون معادن و پتروشیمی با رویکرد مقابله با خامفروشی، بازارهای صادراتی متنوع و گسترده، موقعیت ویژه ترانزیتی و لجستیک منطقهای، صنایع تبدیلی کشاورزی، تنوع اقلیم گردشگری و بومگردی، گردشگری سلامت، و توانمندیهای صنایع دانشبنیان اشاره کرد؛ جهت بکارگیری بهینه این ظرفیتها با بهرهگیری از پتانسیلهای عظیم مردمی و نیروی انسانی تحصیلکرده و نیز تأمین امنیت سرمایهگذاری اقتصادی، چه راهکار و برنامهی مشخصی طراحی کردهاید؟
متن کامل نامه:👇🏻👇🏻
https://www.farsnews.ir/news/13991218000175/
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
شیفت -۲| توقف طولانی در ایستگاه ریل شلمچه-بصره؛ گره کار کجاست؟ راهکار چیست؟
ارائهی پیشنهادهایی مبتنی بر کلانراهبرد «شبکهی یکپارچهی فرآوری و ترابری» (شیفت)
✍️ نویسندگان:
دکتر محمد تمنایی (دانشیار دانشکده مهندسی حملونقل دانشگاه صنعتی اصفهان)
دکتر مصطفی آیتی (عضو شورای اجرایی کنوانسیون ترانزیت سازمان ملل متحد)
راهآهن شلمچه-بصره، با طول حدود ۳۵ کیلومتر، به عنوان مسیر ارتباط ریلی دو کشور ایران و عراق، یکی از پنجرههای طلایی ارتباطات ژئواکونومیک دو کشور است. با گذشت بیش از ۲۰ سال از سقوط صدام و تشکیل حاکمیت مردمی عراق و با وجود همه شعارها و وعدهها، احداث خط ریلی مذکور، فقط به میزان حدود ۳۰۰ متر پیشرفت داشته و (بر اساس گزارش میدانی موثق بازدیدهای اخیر) در حال حاضر متوقف است! به راستی، گره کار ارتباط ریلی دو کشور همسایه چیست؟ راهکار چیست؟
متن کامل در خبرگزاری فارس👇🏻👇🏻
https://www.farsnews.ir/news/14011004000423
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404