#کافه_علم_و_فناوری
💠 پنج نوآوری که مراقبت های بهداشتی جهانی را متحول می کند
🖋️سازمان بهداشت جهانی عنوان میکند که نوآوری مراقبتهای بهداشتی در مقیاس بیسابقهای، بهویژه در حوزه دیجیتال، در حال افزایش است. پیشرفتهایی مانند هوش مصنوعی و ویرایش ژن، در حال تغییر روش تشخیص و درمان بیماریها هستند.
نوآوریهای پزشکی در طول تاریخ رخ داده و بهطور مداوم توانایی ما را برای درمان بیماریهای پیچیده ارتقا میدهند.👇
📎 ادامه مطلب
@insf_pr
🔰 بررسی نارساییهای قلبی و ارتباط آن با دیابت
🔻«بررسی اثرات حفاظتی اسید الاژیک در اختلال عملکرد اندوتلیال در شرایط غلظت بالای گلوکز و نارسایی قلبی در رتهای دیابتی» عنوان طرح پژوهشی حمیدرضا کازرانی استاد دانشگاه فردوسی مشهد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸تصلب شرائین و دیابت جزو مهمترین عوامل زمینهساز بیماری عروق کرونر به شمار میرود. اهمیت و شیوع بیماری تصلب شرائین و بهدنبال آن بروز سکته قلبی بر هیچکس پوشیده نیست.
🔹 امکان تولید دارو با منشأ گیاهی برای پیشگیری از تصلب شرائین، بهویژه در بیماران دیابتی و دچار نارسایی قلبی از جمله نتایج انجام این طرح است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/723
@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری
💠 رصد تحولات فناوری در آینده از نگاه مؤسسات بینالمللی
🖋️دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با عنوان «رصد تحولات فناوری در آینده از نگاه مؤسسات بینالمللی؛ مکنزی، گارتنر، امپریال کالج لندن و مجمع جهانی اقتصاد»، روندهای فناورانه پیشبینیشده و روش شناسایی آنها توسط مؤسسات معتبر جهانی همچون مکنزی، امپریال کالج لندن، مجمع جهانی اقتصاد و گارتنر را بررسی کرده و ضمن دستهبندی فناوریها، تصویری جامع از کلانروندهای آتی ارائه کرده است.👇
📎 ادامه مطلب
@insf_pr
🔰 کاهش عوارض دیابت با تحقیقات جدید پژوهشگران
🔻«اثر مهارکنندههای سولفونامیدی و گلوکز بر ساختار و فعالیت آنزیم کربنیک انیدراز انسانی II و مطالعات ROS» عنوان طرح پسادکتری لقمان علایی است که با راهنمایی مراحم اشنگرف و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸سالخوردگی، رشد جمعیت، چاقی، رژیمهای غذایی ناسالم، شیوههای زندگی کمتحرک، همـه از عوامل مؤثر در افزایش جهانی دیابت است. این عوامل و کاهش محدوده سنی مبتلایان بـه دیابـت بهویژه در کشورهای در حال توسـعه، تحقیق درباره این موضوع را ضروری میکند تا تحقیقـات پایـه در خصـوص دیابـت، عوامـل محرک و بازدارنده آن بهصورت بیوقفه توسط پژوهشگران انجام شود.
🔹 با توجه به افزایش تعداد بیماران دیابتی در جهان، عدم وجود داروی اختصاصی برای درمان بیماری دیابت رتینوپاتی و هچنین نقش بهسزای مهار فعالیت آنزیم کربنیک انیدراز در درمان و کاهش علائم این بیماری در این طرح تصمیم گرفتیم به بررسی تأثیر مهارکنندههای سولفونامیدی طراحی شده در حضور و غیاب گلوکز برای مهار فعالیت این آنزیم بپردازیم.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/742
@insf_pr
🔰 تمدید ۱۵ روزه فراخوان «حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات آموزش تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم»
🔻بنیاد ملی علم ایران با همکاری مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان اولین فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات عملی-تخصصی که تسهیلگر و مروج استفاده از هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم باشند را برگزار مینماید.
🔸مهلت ارسال پروپوزال این فراخوان که سابق بر این تا ۳۱ خردادماه بود. به دلیل استقبال پژوهشگران ۱۵ روز دیگر تمدید شد و تا ۱۵ تیرماه برای ارسال پروپوزال فرصت است.
🔹 انتظار میرود در این طرح، محققان پیشرو در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه تخصصی خود، دانش و یافتههای خود در این زمینه را در قالب محصولات علمی-تخصصی مختلفی نظیر دورهها و محصولات آموزشی، مجموعه دادگان، مدلهای آموزشدادهشده، پیادهسازی کدهای پایه، کتاب، ثبت اختراع، و ... ارائه نمایند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/753
@insf_pr
هدایت شده از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
🔺 دغدغه رئیسجمهور شهید محقق شد
معاون علمی رئیسجمهور:
🔹آغاز شمارش معکوس برای افتتاح سازمان ملی هوش مصنوعی ایران…
🆔 @pr_isti
🔰 استفاده از مدل سهبعدی سرطان پستان در مطالعات ژندرمانی، شیمیدرمانی و درمان ترکیبی
🔻«بهکارگیری مدل سهبعدی سرطان پستان در مطالعات ژندرمانی، شیمیدرمانی و درمان ترکیبی» عنوان طرح پژوهشی شیوا اکبری بیرگانی استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸شایعترین سرطان در بین جمعیت زنان در سراسر دنیا، سرطان پستان است. یکی از چالشهای اصلی در روند درمان این نوع سرطان، مسأله مقاومت دارویی و بازگشت مجدد بیماری است. همین نکته درمان این بیماری را سخت و پرهزینه کرده است.
🔹 هدف ما در این مطالعه، کشت و تولید مدل سهبعدی سرطان پستان، بررسی مقاومت دارویی، انتقال ژن خودکشی سلولی و بررسی اثر همزمان ژندرمانی و شیمیدرمانی است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/725
@insf_pr
🔰 طراحی شبکه ارتباطی توسعه صادرات شرکتهای دانش بنیان کشور
🔻«طراحی شبکه ارتباطی توسعه صادرات شرکتهای دانشبنیان کشور» عنوان طرح پژوهشیامیر ذاکری عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت ایران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸طراحی شبکه حمایتی صادرات و بینالمللی شدن شرکتهای دانشبنیان ایرانی هدف از انجام این طرح بود تا به این ترتیب، به شبکهسازی صادراتی شرکتهای دانش بنیان و در نتیجه غلبه بر برخی موانع صادراتی این شرکتها کمک شود.
🔹 در کشور ما رشد شرکتهای دانشبنیان در سالیان گذشته مورد حمایت سیاستگذاران نیز قرار گرفته است و اکنون شاهد حضور نمونههایی از شرکتهای دانشبنیان کشور در بازارهای جهانی هستیم که صادرکننده محصولات هایتک هستند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/731
@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه خرداد ماه به صفحه اول سایت اضافه شد.
#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار خرداد ماه ۱۴۰۳
🔰 ذخیره بیشتر انرژی با کمک مهندسان برق
🔻«برنامهریزی انرژی تصادفی و چندلایه ریزشبکههای چندگانه با در نظرگیری همزمان انعطافپذیری سمت تولید و تقاضا» عنوان طرح حمید کریمی است که در قالب پسادکتری با راهنمایی شهرام جدید و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸تأمین انرژی جهانی با مشکلاتی مانند نوسانات قیمت، امنیت انرژی و مسائل زیستمحیطی مواجه است. بشر به زودی با دو بحران بزرگ آلودگی محیط زیست ناشی از احتراق سوختهای فسیلی و شتاب فزاینده برای تخلیه این منابع روبهرو میشود. دلیل اصلی این چالشها، سهم قابلتوجه سوختهای فسیلی در ترکیب سبد انرژی است.
🔹 در این طرح پژوهشی مدیریت انرژی چندلایه پیشنهاد شده که بهصورت همزمان هزینههای بهرهبرداری روزانه، انعطافپذیری سمت تقاضا و انعطافپذیری سمت تولید را بهینه میکند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/705
@insf_pr
🔰 بنیاد ملی علم ایران برگزار میکند؛کارگاه معرفی «برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان»
🔻 بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد در راستای دومین فراخوان «برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان» به منظور آشنایی بیشتر با این برنامه، معرفی شاخصها و نحوه پر کردن فرمها، کارگاهی را برگزار کند.
🔸این کارگاه در روز شنبه ۹ تیرماه ساعت ۱۰ تا ۱۲ به صورت مجازی برگزار میشود.
🔹 امکان حضور مجازی از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/knowledgebase فراهم شده است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/758
@insf_pr
پژوهشگران گرامی سلام
عصر آدینه تابستانی تان سبز سبز 🌳
📨 در سامانه کایپر علاوه بر امکان ارسال طرح، می توانید با کارشناسان بنیاد ملی علم ایران در تماس باشید. برای تسهیل و تسریع فرآیند پاسخگویی به سوالات شما عزیزان، همکاران ما در سامانه کایپر در بخش پشتیبانی آنلاین تیکتینگ آماده پاسخگویی هستند.
➡️ https://rtms.insf.org/
🔰 ارائه فرمولاسیون تزریقی جدیدی از داروی ریسپریدون
🔻 «تهیه فرمولاسیون و ارزیابی سامانه هیدروژلی قابل تزریق حاوی تریبلاک PLGA-PEG-PLGA ساخته شده به روش سیال فوق بحرانی دیاکسید کربن وPLGA حاوی ریسپریدون» عنوان طرح پژوهشی فرزین هادیزاده استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸این پژوهش به ارائه فرمولاسیون تزریقی جدیدی از داروی ریسپریدون کمک میکند که با توجه به قابلیت افزایش زمان رهایش و کاهش عوارض جانبی می تواند مورد استقبال بیماران و شرکتهای داروسازی قرار گیرد.
🔹 از مزایای این اشکال دارویی، کاهش بروز علائم حاد در مقایسه با فرمولاسیونهای خوراکی است. همچنین مزیت اصلی سیستم آهستهرهش تزریقی دارو این است که دارو را در مدت زمان طولانی مثلا یک ماه در غلظت درمانی حفظ میکند و دیگر نیازی به مصرف خوراکی مکرر دارو نیست.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/724
@insf_pr
🔰 کنترل سازهها در برابر ارتعاشات ناشی از باد و زلزله
🔻 «بررسی یک میراگر ویسکوپلاستیک جدید برای کنترل سازهها در برابر ارتعاشات ناشی از باد و زلزله» عنوان رساله دکتری مهدی قندیل است که با راهنمایی حسین تاجمیر ریاحی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
🔸یکی از مؤثرترین راهکارها در این زمینه، به حداقل رسانیدن دامنه تغییرشکلهای غیرالاستیک در اعضای سازهای و متمرکز نمودن خسارات لرزهای در دستگاهها و تجهیزات ویژهای است که به همین منظور در سازهها نصب میشوند.
🔹 از سیستمهای کنترل لرزهای برای تجمع و کاهش بهینه خسارت استفاده میشود که به چهار دسته سیستمهای کنترل فعال، نیمه فعال و غیرفعال و سیستمهای کنترل دوگانه قابل تقسیمبندی هستند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/712
@insf_pr
#فراخوان
🔰 فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو
🔻بنیاد ملی علم ایران(INSF) و ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در جهت شتابدهی به رشد و توسعه در ابعاد مختلف، طی فراخوانی از فعالیتهای علمی، پژوهشی و توسعه ای در حوزههای «آزمونهای تشخیص بر بالین»، «مدارهای مجتمع با کاربرد خاص»، «منسوجات هوشمند»، «محصولات مبتنی بر نانومواد نوظهور و آیندهساز» و «محصولات تقویتشده با هوش مصنوعی» حمایت میکنند.
🔸 طرحهای مورد حمایت این فراخوان در قالبهای طرح پژوهشی، طرحهای پسادکتری و رساله دکتری است که مدت زمان رساله دکتری دو ساله، طرحهای پسادکتری یک ساله و در نهایت طرحهای پژوهشی حداکثر در طول مدت سه سال مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
🔹 از این فراخوان خروجیهای همچون توسعه فناوری، توسعه نمونه اولیه محصول، تولید دانش فنی، ثبت اختراع و انتشار مقاله در مجلات معتبر بینالمللی مدنظر خواهد بود.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/760
@insf_pr
#کارگاه
🔰 کارگاه مجازی معرفی و پرسش و پاسخ آزاد فراخوان «شتابدهی به پژوهشهای انقلاب زیستی در حوزه ژندرمانی»
🔻 به منظور شتابدهی به پژوهشهای حوزه ژندرمانی «بنیاد ملی علم ایران» با همکاری «ستاد توسعه زیست فناوری» و «ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی» از پژوهشگران این حوزه در قالب فراخوان «شتابدهی به پژوهشهای انقلاب زیستی در حوزه ژندرمانی» حمایت مینماید.
🔸بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد بهمنظور آشنایی پژوهشگران با برنامه ژن تراپی کارگاه مجازی معرفی و پرسش و پاسخ آزاد ژن تراپی را در روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۱ الی ۱۲ از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/pr برگزار نماید.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/762
@insf_pr
#فراخوان
#کارگاه
🔰 تمدید مهلت فراخوان و شرکت در کارگاه مجازی پرسش و پاسخ فراخوان «حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات آموزش تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم»
🔻این بنیاد در نظر دارد در راستای فراخوان «حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات آموزش تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم» بهمنظور آشنایی دقیقتر پژوهشگران با اهداف و دستاوردهای مورد انتظار، نحوه ارسال پیشنهادهها و پرسشوپاسخهای مربوطه کارگاهی را برگزار کند.
🔸 بر همین اساس، کارگاه مجازی روز دوشنبه ۱۸ تیرماه ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰ برگزار میشود و مهلت فراخوان تا ۵ مرداد تمدید شد.
🔹 این کارگاه مجازی روز دوشنبه ۱۸ تیرماه ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰ از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international برگزار میشود.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/763
@insf_pr