🔰 بررسی اتصالات غیردائمی سازهها با امواج فراصوت
🔻«بازرسی شلشدگی اتصالات غیردائمی در سازههای با تحریک پایه با استفاده از امواج فراصوتی» عنوان طرح پژوهشی عقیل یوسفی کماء استاد مرکز سیستمها و فناوریهای پیشرفته دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسید.
🔸 در این پژوهش سازه مورد نظر از دو ورق آلومینیومی تشکیل شده است و این دو ورق با استفاده از پیچ به یکدیگر متصل شدهاند، پس از فراهم شدن شرایط مرزی مورد نظر، بر روی شیکر قرار گرفته شده تا تحریک مشخصی به آن وارد شود. روی هر دو ورق تراگذر پیزوالکتریک قرار داده شده تا در حین عملیات، با تحریک یکی از این تراگذارها، امواج ورقی درون سازه ایجاد شود و موج منتشر شده و عبور کرده از اتصال توسط پیزوالکتریک موجود در ورق دوم دریافت شود. این کار برای تعداد زیادی از فرکانسهای تحریک شیکر و گشتاور موجود بر روی اتصال، انجام میشود تا تعداد مناسبی از دادهها جمعآوری شوند.
🔹در بحث صنایع ماهوارهای و الکترونیکی، شل شدن اتصالات بر روی عملکرد سازهها تأثیر منفی میگذارد. هدف اصلی از انجام طرح، بررسی تأثیر ارتعاشات وارده بر شل شدن اتصال پیچ شده روی هم از سیستم مذکور و نیز انرژی امواج عبوری از آن است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/833
🆔@insf_pr
🔰 معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:
علوم پایه، پرچمدار تولید مقالات علمی در کشور
🔻پیمان صالحی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست «جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران» گفت: بزرگترین چالش اکوسیستم فناوری کشور، عدم درک صحیح از سطوح آمادگی فناوری (TRL) است. وی تأکید کرد نظام نوآوری (تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن) نظامی پیوسته است. برای رسیدن به فناوری بومی در سطح ۹ میبایست به TRL های پایینتر بهویژه تقویت مبانی علمی توجه نمود زیرا در صورتیکه به علوم بنیادی برای نیل به اهداف فناوری اشراف نداشته باشیم، با بروز شرایط غیر مترقبه و تحریم، امکان بهرهبرداری از آنها وجود نخواهد داشت.
🔸ایران در تولیدات علمی به رتبه ۱۶ در سال ۲۰۲۳ در پایگاه اسکوپوس رسید. همین امر نشاندهنده درک و اهمیت رساندن تولیدات علمی به جرم بحرانی برای رسیدن به تولید محصول است.
🔹از ابتدای ایجاد نمایه اسکوپوس تابحال ۹۶۰/۱۷۱ مقاله از ایران در مجلات نمایه شده در این پایگاه به چاپ رسیده است. میانگین سهم علوم پایه از این تعداد ۲۸/۴ درصد بوده است. این عدد نشان میدهد که علوم پایه پرچمدار ایران در تولید علوم بنیادی بوده است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/867
🆔@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری
💠 ۱۰ روند فناورانه راهبردی که آینده را شکل میدهد
🖋️ در چشم انداز همیشه در حال تحول فناوری، پیشگام بودن برای مشاغل، دولت ها و افراد، حیاتی است. برای کمک به حرکت در این قلمرو پویا، کاوشی جامع از ده روند فناوری راهبردی که آینده را شکل میدهند گردآوری شده است. هر یک از این گرایشها نشاندهنده یک گام به جلو در دنیای فناوری است و تأثیر آنها به شکلگیری شیوه زندگی و کار ما در سالهای آینده ادامه خواهد داد.👇
📎 ادامه مطلب
@insf_pr
19.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_علم
🔰 دعوت به شب علم دانشگاه شیراز
(پاییز ۱۴۰۳)
🌐 https://insf.org/fa/news/category/31/شب-علم-دانشگـاه-شیراز
@insf_pr
🔰 بیماری MS زیر ذرهبین محققان
🔻«بررسی نقش سینسنس (Senescence) سلولی درسیستم عصبی مرکزی با هدف یافتن راهبردی جهت بهبود شرایط میلیناسیون در موشهای مدل القایی مولتیپل اسکلروزیس (MS)» از طرحهای مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران است که بهعنوان رساله دکتری الهام پرندآور و با راهنمایی شهین احمدیان و محمد جوان انجام شده است.
🔸 سن یکی از عوامل پیشرفت MS به شمار میرود. مطالعات نشان میدهد که افزایش سن میتواند به صورت یک فاکتور مستقل، نسبت به الگوی اولیه ایجاد بیماری در گسترش بیماری مؤثر باشد. اکثر داروهایی تأیید شده که در روند درمان بیماران مبتلا به MS استفاده میشود بر سیستم ایمنی مؤثر هستند که با مکانیسم مهار یا تغییر پاسخ سیستم ایمنی عمل میکنند و در کل موجب توقف و بازگشت علائم بیماری نمیشوند
🔹یافتن مسیر مرتبط با وقوع پیری سلولی میتواند به یافتن درمانهای جدید و مؤثر در جهت کنترل دمیلیناسیون در پیری و در حالت مزمن بیماری MS کمک کند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/831
🆔@insf_pr
🔰 کمک ریاضی به حفظ اسرار حرفهای
🔻«تسهیم راز تصویری همراه با نهاننگاری بر مبنای روابط همگن بازگشتی» عنوان طرح پژوهشی سمانه مشهدی عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران این طرح انجام شده است.
🔸با گسترش تبادل و ذخیره اطلاعات تصویری مهم بر بستر اینترنت همچون استفاده از سرورهای ابری، ضرورت ایجاد امنیت این دست اطلاعات افزایش مییابد. همچنین تصاویر بهویژه با ساختار jpeg بهدلیل حجم کم و کیفیت بالا مهمترین رسانه پوششی در نهاننگاری اطلاعات مخفی در اینترنت محسوب میشوند.
🔹هدف اصلی این طرح ارائه طرحهای تسهیم راز جدید توأم با نهاننگاری بر اساس روابط همگن خطی بازگشتی است بهطوری که اطلاعات تسهیم شده بدون جلب توجه سایرین منتقل شود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/830
🆔@insf_pr
🔰 بازدید رئیس بنیاد ملی علم ایران از مؤسسه ISC
🔻رئیس بنیاد ملی علم ایران و هیئت همراه در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ از مؤسسه ISC بازدید کردند.
🔸 دکتر سلطانی ضمن تقدیر از فعالیتها و خدمات متنوع مؤسسه ISC، بر گسترش همکاریهای فیمابین تأکید کرد و زمینههای متعدد فعالیتهای مشترک طرفین را گواه این همکاری دانست.
🔹در این جلسه، دکتر علی نایبی معاون فناوری و نوآوری مؤسسه به بیان تاریخچه تأسیس مؤسسه ISC، فرآوردههای علمی مؤسسه ISC همچون نمایهسازی نشریات علمی کشورهای اسلامی، بررسی، تحلیل و رتبهبندی نشریاتISC، شناسایی محققان و نویسندگان برتر پرداخت.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/886
🆔@insf_pr
36.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_علم
🔰 با ما همراه باشید؛ نمایشگاه شب علم دانشگاه شیراز در یک نگاه (پاییز ۱۴۰۳)
🌐https://insf.org/fa/news/894
@insf_pr
🔰 شب بهیادماندنی برای دوستداران علم در شهر شعر و ادب؛میزبانی بیش از سیزدههزار نفر از مردم؛ ارمغان شب علم برای دانشگاه شیراز
🔻رویداد شب علم دانشگاه شیراز شامگاه چهارشنبه ۲۵مهرماه با حمایت بنیاد ملی علم ایران در پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.
🔸 این رویداد که با استقبال چشمگیری روبرو شد افتخار میزبانی بیشاز سیزدههزارنفر از اقشار مختلف مردم را برای دانشگاه شیراز به ارمغان آورد.
🔹گفتنیست در برپایی این رویداد بیش از ۵۰۰ دانشجو و ۱۵۰ عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز مشارکت داشتند و بههمت خانواده دانشگاه شیراز، ۱۲۰ غرفه متنوع و بیشاز ۲۰ کارگاه و نشست و... برای نمایش دستاوردهای علمی دانشگاه شیراز برپا شد که به زبان ساده، پاسخگوی شرکتکنندگان در زمینههای علمی بود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/895
🆔@insf_pr
🔰 فتوکاتالیستها راه حل خداحافظی با سوختهای فسیلی
🔻«تهیه، شناسایی، و بررسی عملکرد نانو فتوکاتالیزورTiO۲/AgSbO۳ طرحS-scheme در سنتز چند جزئی ترکیبات آلی» عنوان طرح پژوهشی رضا طیبی عضو هیئتعلمی دانشگاه حکیم سبزواری است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 فوتوکاتالیزورها در زمینههای زیستمحیطی مانند تخریب آلایندهها، ضدباکتری و استریلیزاسیون نیز اهمیت دارند. از طرفی توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر برای دستیابی به یک جامعه پایدار ضروری است. با توجه به نعمت انرژی خورشیدی، یک استراتژی معقول این است که آن را مهار کنیم.
🔹به دلیل محدود بودن سوختهای فسیلی امروزه تلاشهای بسیاری جهت پیدا کردن مواد بی خطر برای جایگزین کردن آنها صورت گرفته است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/802
🆔@insf_pr
🔰 خبر خوش برای پژوهشگران عضو هیئتعلمی / تعداد حمایتهای بنیاد ملی علم ایران از طرحهای تحقیقاتی افزایش یافت
🔻بر اساس جدیدترین مصوبه شورای علمی بنیاد ملی علم ایران، هر پژوهشگر عضو هیئتعلمی میتواند به صورت همزمان دو طرح پژوهشی فعال داشته باشد که شامل دو طرح پژوهشی معمولی یا دو طرح ویژه یا یک طرح معمولی و یک طرح ویژه میشود.
🔸 پژوهشگران با مرتبه استاد تمام میتوانند مسئولیت ۲ رساله دکتری، ۲ پسادکتری و یک پایاننامه ارشد به صورت تفاهمنامهای را داشته باشند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه دانشیاری، میتوانند ۲ رساله دکتری، یک پسادکتری و یک پایاننامه ارشد در قالب تفاهمنامهای را به بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از این طرحهای تحقیقاتی معرفی نمایند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه استادیار نیز میتوانند مسئول یک رساله دکتری و یک پایاننامه ارشد تفاهمنامهای برای دریافت حمایت از بنیاد ملی علم ایران باشند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/897
🆔@insf_pr