🔰 فتوکاتالیستها راه حل خداحافظی با سوختهای فسیلی
🔻«تهیه، شناسایی، و بررسی عملکرد نانو فتوکاتالیزورTiO۲/AgSbO۳ طرحS-scheme در سنتز چند جزئی ترکیبات آلی» عنوان طرح پژوهشی رضا طیبی عضو هیئتعلمی دانشگاه حکیم سبزواری است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 فوتوکاتالیزورها در زمینههای زیستمحیطی مانند تخریب آلایندهها، ضدباکتری و استریلیزاسیون نیز اهمیت دارند. از طرفی توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر برای دستیابی به یک جامعه پایدار ضروری است. با توجه به نعمت انرژی خورشیدی، یک استراتژی معقول این است که آن را مهار کنیم.
🔹به دلیل محدود بودن سوختهای فسیلی امروزه تلاشهای بسیاری جهت پیدا کردن مواد بی خطر برای جایگزین کردن آنها صورت گرفته است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/802
🆔@insf_pr
🔰 خبر خوش برای پژوهشگران عضو هیئتعلمی / تعداد حمایتهای بنیاد ملی علم ایران از طرحهای تحقیقاتی افزایش یافت
🔻بر اساس جدیدترین مصوبه شورای علمی بنیاد ملی علم ایران، هر پژوهشگر عضو هیئتعلمی میتواند به صورت همزمان دو طرح پژوهشی فعال داشته باشد که شامل دو طرح پژوهشی معمولی یا دو طرح ویژه یا یک طرح معمولی و یک طرح ویژه میشود.
🔸 پژوهشگران با مرتبه استاد تمام میتوانند مسئولیت ۲ رساله دکتری، ۲ پسادکتری و یک پایاننامه ارشد به صورت تفاهمنامهای را داشته باشند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه دانشیاری، میتوانند ۲ رساله دکتری، یک پسادکتری و یک پایاننامه ارشد در قالب تفاهمنامهای را به بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از این طرحهای تحقیقاتی معرفی نمایند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه استادیار نیز میتوانند مسئول یک رساله دکتری و یک پایاننامه ارشد تفاهمنامهای برای دریافت حمایت از بنیاد ملی علم ایران باشند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/897
🆔@insf_pr
🔰 شب علم دانشگاه شیراز به روایت تصویر
📷 آلبوم شب علم دانشگاه شیراز
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/898
🆔@insf_pr
🔰 فناوری واکسیناسیون دام بهروز شد
🔻«واکسیناسیون و تشخیص ژنتیکی بیماریهای ویروسی با استفاده از تکنولوژی RNA interference (RNAi) و سیستم CRISPR-Cas، مطالعه موردی بیماری تب برفکی» عنوان طرح پژوهشی محمدرضا بختیاریزاده عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 بیماریهای ویروسی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی سلامتی انسانها، حیوانات، گیاهان و سایر ارگانیسمهاست و بسیاری از این امراض منجر به مرگ یا آسیبهای جبرانناپذیر به موجودات زنده یاد شده میشود. از این رو مقابله با ویروسها یکی از اهداف پژوهشگران است.
🔹در حال حاضر تولید کیت تشخیصی این بیماری با استفاده از فناوری CRISPR در سطح آزمایشگاهی با موفقیت کامل حاصل شده است. حمایت از تجاریسازی این فناوری تشخیصی، پیشگیرانه و مقرونبهصرفه موجب ارتقای سلامت اجتماعی خواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/807
🆔@insf_pr
🔰 فواید زیاد کرفس کوهی و تلاش برای بررسی آن
🔻«اکوفیزیولوژیک و توسعه نشانگرهای ریزماهواره بهمنظور بررسی روابط و ساختار ژنتیک جمعیتهای گونه انحصاری کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff)» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری توسط فائزه مهدویکیا با راهنمایی محمدتقی عبادی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
🔸 در این تحقیق در گام اول جمعآوری توده جمعیتهای مختلف از مناطق پراکنش گیاه در ایران صورت گرفته و روابط ژنتیک بین آنها بررسی شد.
🔹 شناسایی و معرفی نشانگرهای اختصاصی برای اولین بار در کرفس کوهی بومی کشور و ارائه اطلاعات جامع از وضعیت روابط ژنتیک تودههای بومی کرفس کوهی در مناطق مختلف از جمله اهداف انجام این طرح بود که خوشبختانه محقق شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/835
🆔@insf_pr
🔰 استفاده از جدایههای جهشیافته در گوجهفرنگی
🔻«استفاده از جدایههای جهشیافته Trichoderma harzianum و Bacillus subtilis تحت پرتوتابی با پرتو گاما علیه نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) در گیاه گوجه فرنگی» عنوان طرح پسادکتری مهسا رستمی است که با راهنمایی سمیرا شهبازی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است
🔸 گوجهفرنگی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که از لحاظ وزن و ارزش جزء پنج کالای عمده صادراتی کشور است. آلودگی شدید گلخانهها و مزارع گوجهفرنگی به نماتدهای ریشه گرهی (Meloidogyne spp) یکی از مهمترین عوامل محدودکننده کشت و تولید این محصول بهشمار میرود.
🔹 مهمترین کاربرد محصول این تحقیق، کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی خطرناک برای محیط زیست و انسانهاست و میتوان با توجه به دستورالعملهای مراجع ذیصلاح در کشور، خط تولید فرمولاسیون با ماده مؤثره «قارچ یا باکتری جهشیافته» علیه نماتد را راهاندازی کرد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/838
🆔@insf_pr
سلام به فرهیختگان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه مهرماه به صفحه اول سایت اضافه شد.
✅ براساس گزارش واحد روابط عمومی بنیاد، در مهرماه رکورد بازدید از صفحات بنیاد ملی علم ایران بار دیگر شکسته شد.
#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار مهرماه ۱۴۰۳