🔰 بیماری MS زیر ذرهبین محققان
🔻«بررسی نقش سینسنس (Senescence) سلولی درسیستم عصبی مرکزی با هدف یافتن راهبردی جهت بهبود شرایط میلیناسیون در موشهای مدل القایی مولتیپل اسکلروزیس (MS)» از طرحهای مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران است که بهعنوان رساله دکتری الهام پرندآور و با راهنمایی شهین احمدیان و محمد جوان انجام شده است.
🔸 سن یکی از عوامل پیشرفت MS به شمار میرود. مطالعات نشان میدهد که افزایش سن میتواند به صورت یک فاکتور مستقل، نسبت به الگوی اولیه ایجاد بیماری در گسترش بیماری مؤثر باشد. اکثر داروهایی تأیید شده که در روند درمان بیماران مبتلا به MS استفاده میشود بر سیستم ایمنی مؤثر هستند که با مکانیسم مهار یا تغییر پاسخ سیستم ایمنی عمل میکنند و در کل موجب توقف و بازگشت علائم بیماری نمیشوند
🔹یافتن مسیر مرتبط با وقوع پیری سلولی میتواند به یافتن درمانهای جدید و مؤثر در جهت کنترل دمیلیناسیون در پیری و در حالت مزمن بیماری MS کمک کند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/831
🆔@insf_pr
🔰 کمک ریاضی به حفظ اسرار حرفهای
🔻«تسهیم راز تصویری همراه با نهاننگاری بر مبنای روابط همگن بازگشتی» عنوان طرح پژوهشی سمانه مشهدی عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران این طرح انجام شده است.
🔸با گسترش تبادل و ذخیره اطلاعات تصویری مهم بر بستر اینترنت همچون استفاده از سرورهای ابری، ضرورت ایجاد امنیت این دست اطلاعات افزایش مییابد. همچنین تصاویر بهویژه با ساختار jpeg بهدلیل حجم کم و کیفیت بالا مهمترین رسانه پوششی در نهاننگاری اطلاعات مخفی در اینترنت محسوب میشوند.
🔹هدف اصلی این طرح ارائه طرحهای تسهیم راز جدید توأم با نهاننگاری بر اساس روابط همگن خطی بازگشتی است بهطوری که اطلاعات تسهیم شده بدون جلب توجه سایرین منتقل شود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/830
🆔@insf_pr
🔰 بازدید رئیس بنیاد ملی علم ایران از مؤسسه ISC
🔻رئیس بنیاد ملی علم ایران و هیئت همراه در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ از مؤسسه ISC بازدید کردند.
🔸 دکتر سلطانی ضمن تقدیر از فعالیتها و خدمات متنوع مؤسسه ISC، بر گسترش همکاریهای فیمابین تأکید کرد و زمینههای متعدد فعالیتهای مشترک طرفین را گواه این همکاری دانست.
🔹در این جلسه، دکتر علی نایبی معاون فناوری و نوآوری مؤسسه به بیان تاریخچه تأسیس مؤسسه ISC، فرآوردههای علمی مؤسسه ISC همچون نمایهسازی نشریات علمی کشورهای اسلامی، بررسی، تحلیل و رتبهبندی نشریاتISC، شناسایی محققان و نویسندگان برتر پرداخت.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/886
🆔@insf_pr
36.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_علم
🔰 با ما همراه باشید؛ نمایشگاه شب علم دانشگاه شیراز در یک نگاه (پاییز ۱۴۰۳)
🌐https://insf.org/fa/news/894
@insf_pr
🔰 شب بهیادماندنی برای دوستداران علم در شهر شعر و ادب؛میزبانی بیش از سیزدههزار نفر از مردم؛ ارمغان شب علم برای دانشگاه شیراز
🔻رویداد شب علم دانشگاه شیراز شامگاه چهارشنبه ۲۵مهرماه با حمایت بنیاد ملی علم ایران در پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.
🔸 این رویداد که با استقبال چشمگیری روبرو شد افتخار میزبانی بیشاز سیزدههزارنفر از اقشار مختلف مردم را برای دانشگاه شیراز به ارمغان آورد.
🔹گفتنیست در برپایی این رویداد بیش از ۵۰۰ دانشجو و ۱۵۰ عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز مشارکت داشتند و بههمت خانواده دانشگاه شیراز، ۱۲۰ غرفه متنوع و بیشاز ۲۰ کارگاه و نشست و... برای نمایش دستاوردهای علمی دانشگاه شیراز برپا شد که به زبان ساده، پاسخگوی شرکتکنندگان در زمینههای علمی بود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/895
🆔@insf_pr
🔰 فتوکاتالیستها راه حل خداحافظی با سوختهای فسیلی
🔻«تهیه، شناسایی، و بررسی عملکرد نانو فتوکاتالیزورTiO۲/AgSbO۳ طرحS-scheme در سنتز چند جزئی ترکیبات آلی» عنوان طرح پژوهشی رضا طیبی عضو هیئتعلمی دانشگاه حکیم سبزواری است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 فوتوکاتالیزورها در زمینههای زیستمحیطی مانند تخریب آلایندهها، ضدباکتری و استریلیزاسیون نیز اهمیت دارند. از طرفی توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر برای دستیابی به یک جامعه پایدار ضروری است. با توجه به نعمت انرژی خورشیدی، یک استراتژی معقول این است که آن را مهار کنیم.
🔹به دلیل محدود بودن سوختهای فسیلی امروزه تلاشهای بسیاری جهت پیدا کردن مواد بی خطر برای جایگزین کردن آنها صورت گرفته است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/802
🆔@insf_pr
🔰 خبر خوش برای پژوهشگران عضو هیئتعلمی / تعداد حمایتهای بنیاد ملی علم ایران از طرحهای تحقیقاتی افزایش یافت
🔻بر اساس جدیدترین مصوبه شورای علمی بنیاد ملی علم ایران، هر پژوهشگر عضو هیئتعلمی میتواند به صورت همزمان دو طرح پژوهشی فعال داشته باشد که شامل دو طرح پژوهشی معمولی یا دو طرح ویژه یا یک طرح معمولی و یک طرح ویژه میشود.
🔸 پژوهشگران با مرتبه استاد تمام میتوانند مسئولیت ۲ رساله دکتری، ۲ پسادکتری و یک پایاننامه ارشد به صورت تفاهمنامهای را داشته باشند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه دانشیاری، میتوانند ۲ رساله دکتری، یک پسادکتری و یک پایاننامه ارشد در قالب تفاهمنامهای را به بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از این طرحهای تحقیقاتی معرفی نمایند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه استادیار نیز میتوانند مسئول یک رساله دکتری و یک پایاننامه ارشد تفاهمنامهای برای دریافت حمایت از بنیاد ملی علم ایران باشند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/897
🆔@insf_pr
🔰 شب علم دانشگاه شیراز به روایت تصویر
📷 آلبوم شب علم دانشگاه شیراز
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/898
🆔@insf_pr
🔰 فناوری واکسیناسیون دام بهروز شد
🔻«واکسیناسیون و تشخیص ژنتیکی بیماریهای ویروسی با استفاده از تکنولوژی RNA interference (RNAi) و سیستم CRISPR-Cas، مطالعه موردی بیماری تب برفکی» عنوان طرح پژوهشی محمدرضا بختیاریزاده عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 بیماریهای ویروسی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی سلامتی انسانها، حیوانات، گیاهان و سایر ارگانیسمهاست و بسیاری از این امراض منجر به مرگ یا آسیبهای جبرانناپذیر به موجودات زنده یاد شده میشود. از این رو مقابله با ویروسها یکی از اهداف پژوهشگران است.
🔹در حال حاضر تولید کیت تشخیصی این بیماری با استفاده از فناوری CRISPR در سطح آزمایشگاهی با موفقیت کامل حاصل شده است. حمایت از تجاریسازی این فناوری تشخیصی، پیشگیرانه و مقرونبهصرفه موجب ارتقای سلامت اجتماعی خواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/807
🆔@insf_pr
🔰 فواید زیاد کرفس کوهی و تلاش برای بررسی آن
🔻«اکوفیزیولوژیک و توسعه نشانگرهای ریزماهواره بهمنظور بررسی روابط و ساختار ژنتیک جمعیتهای گونه انحصاری کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff)» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری توسط فائزه مهدویکیا با راهنمایی محمدتقی عبادی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
🔸 در این تحقیق در گام اول جمعآوری توده جمعیتهای مختلف از مناطق پراکنش گیاه در ایران صورت گرفته و روابط ژنتیک بین آنها بررسی شد.
🔹 شناسایی و معرفی نشانگرهای اختصاصی برای اولین بار در کرفس کوهی بومی کشور و ارائه اطلاعات جامع از وضعیت روابط ژنتیک تودههای بومی کرفس کوهی در مناطق مختلف از جمله اهداف انجام این طرح بود که خوشبختانه محقق شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/835
🆔@insf_pr
🔰 استفاده از جدایههای جهشیافته در گوجهفرنگی
🔻«استفاده از جدایههای جهشیافته Trichoderma harzianum و Bacillus subtilis تحت پرتوتابی با پرتو گاما علیه نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) در گیاه گوجه فرنگی» عنوان طرح پسادکتری مهسا رستمی است که با راهنمایی سمیرا شهبازی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است
🔸 گوجهفرنگی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که از لحاظ وزن و ارزش جزء پنج کالای عمده صادراتی کشور است. آلودگی شدید گلخانهها و مزارع گوجهفرنگی به نماتدهای ریشه گرهی (Meloidogyne spp) یکی از مهمترین عوامل محدودکننده کشت و تولید این محصول بهشمار میرود.
🔹 مهمترین کاربرد محصول این تحقیق، کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی خطرناک برای محیط زیست و انسانهاست و میتوان با توجه به دستورالعملهای مراجع ذیصلاح در کشور، خط تولید فرمولاسیون با ماده مؤثره «قارچ یا باکتری جهشیافته» علیه نماتد را راهاندازی کرد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/838
🆔@insf_pr
سلام به فرهیختگان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه مهرماه به صفحه اول سایت اضافه شد.
✅ براساس گزارش واحد روابط عمومی بنیاد، در مهرماه رکورد بازدید از صفحات بنیاد ملی علم ایران بار دیگر شکسته شد.
#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار مهرماه ۱۴۰۳
🔰 تأثیر رودخانههای جوی بر دورههای خشک و مرطوب ایران
🔻طرح پسادکتری ندا اسفندیاری با عنوان «تأثیر رودخانههای جوی بر دورههای خشک و مرطوب ایران»، با راهنمایی علیرضا شکیبا و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
🔸رودخانههای جوی در توزیع نیمی از رخدادهای شدید باد و بارش، بهویژه در عرضهای میانی، نقش دارند. این رودخانهها تأثیر قابلتوجهی بر بارش و دورههای خشک و مرطوب ایران دارند. بهطوریکه بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بارش در مناطق جنوب غربی و جنوبی کشور طی دوره سرد سال، به این پدیده وابسته است.
🔹هدف اصلی این تحقیق بررسی ارتباط فراوانی وقوع رودخانههای جوی با دورههای خشک و مرطوب ایران و تأثیر قدرت این پدیده بر شدت و استمرار دورههای مرطوب و پایان دورههای خشک بوده و همچنین شناسایی روند زمانی تغییرات این پدیده در ارتباط با دورههای مرطوب نیز از دیگر اهداف این پژوهش بوده است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/834
🆔@insf_pr
#شب_علم
🔰 شب علم به کهن شهر دامغان رسید؛ اهالی دامغان، شب علم را ازدست ندهید
🔻پس از برگزاری موفق رویداد شب علم در دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه شیراز با حمایت بنیاد ملی علم ایران، این بار دانشگاه دامغان روز چهارشنبه ۱۶ آبان از ساعت ۱۷ الی ۲۲، میزبان علاقهمندان به دنیای پر رمز و راز علم، شده است.
🔸برای حضور در این رویداد، هیچ محدودیتی وجود ندارد و علاقهمندان میتوانند از طریق نشانی https://du.ac.ir/nos/ برای شرکت در این رویداد ثبت نام نمایند.
🔹 «شب علم» فرصت خوبی است تا نسل جوان متوجه شود واقعا به چه چیزی علاقه دارد و آگاهانه برای آینده خود تصمیم بگیرد. رصد ستارهها و سیارات زیر آسمان بینظیر دامغان، تجربه کار با میکروسکوپ الکترونی، آزمایشهای مهیج علمی، آشنایی با تیم رباتیک و رباتهای دانشگاه، اجرای تئاتر و دوبله همزمان انیمیشن، مجسمهسازی و ارائه مشاوره در زمینههای مختلف از برنامههای این رویداد در دانشگاه دامغان است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/901
🆔@insf_pr
🔰 حضور بنیاد ملی علم ایران در نمایشگاه نانو برای تعامل با پژوهشگران
🔻نمایشگاه فناوری نانو از روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه آغاز میشود و بنیاد ملی علم ایران بهرسم سالهای گذشته، بهعنوان نهاد حمایتی برای کمک به تولید دانش و فناوریهای راهبردی در این نمایشگاه حضور دارد.
🔸غرفه بنیاد ملی علم ایران در این نمایشگاه در سالن ۵ (ملل)، غرفه ۵۰۲ قرار دارد و از ساعت ۸ تا ۱۵ پذیرای عموم بازدیدکنندگان است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/900
🆔@insf_pr
🔰 درخواست مشارکت فعال اساتید دانشگاه الزهرا/ به دنبال بهبود عملکرد و رفع کاستیهای بنیاد در بطن دانشگاهها و با همفکری دانشگاهیان هستیم
🔻در ابتدای نشست، زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا به اهداف این دانشگاه اشاره کرد و گفت: از اهداف دانشگاه الزهرا، ارتقای نظام پژوهش با رویکرد کارآفرینی مبتنی بر علم نافع است. توقع داریم که سیاستگذاران به دانشگاه الزهرا نگاه ویژه داشته باشند؛ چرا که این دانشگاه بهعنوان یک دانشگاه اثربخش فعالیت میکند و نیمی از افراد جامعه یعنی بانوان، مخاطبان این دانشگاه هستند.
🔸 در ادامه این نشست، علی محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران به تشریح انواع قالبهای حمایتی در بنیاد ملی علم ایران پرداخت و از تمامی اعضای هیئتعلمی و دانشجویان خواست تا جایی که میتوانند طرحهای پژوهشی خود را با کیفیت قابل قبول به بنیاد ارسال کنند.
🔹 یک ساعت از این نشست، برای پرسشوپاسخ در نظر گرفته شد و علیمحمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران به همراه فخری سادات حسینی معاون پژوهشی دانشگاه الزهرا به پرسشهای اعضای هیئت علمی، پاسخ دادند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/906
🆔@insf_pr
🔰 محفل گرم بنیاد ملی علم ایران در نمایشگاه نانو/ هوای سرد بارانی هم حریف حضور محققان نشد
🔻سیزدهم آبان ماه، اولین روز از پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فناوری نانو بود. با وجود آنکه ساعاتی از افتتاح نمایشگاه نگذشته بود اما بازدیدکنندگان در این روز بارانی هم به محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران آمدند.
🔸 از همان ساعات نخستین آغاز نمایشگاه، در غرفه بنیاد ملی علم ایران، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران به همراه یکی از اساتیدشان حضور پیدا کردند. برای این دسته از دانشجویان، انواع حمایتهای بنیاد تشریح شد و دانشجویان با اشتیاق برای همکاری آینده با بنیاد در قالب طرح رساله دکتری و پسا دکتری، غرفه را ترک کردند.
🔹 بازدیدکنندگان غرفه بنیاد، فقط دانشگاهیان نبودند. دانشآموزان هم به غرفه بنیاد آمدند و کارشناسان بنیاد، با معرفی این که این نهاد، بنیادی در کشور است که از پژوهشگران و پژوهش حمایت مادی میکند به دانشآموزان اطمینان خاطر دادند که میتوانند در دوران دانشجویی برای پژوهشهای خود روی حمایتهای بنیاد ملی علم ایران حساب کنند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/909
🆔@insf_pr
🔰 نمایشگاه نانو در نیمه راه/ روز پر رفتوآمد در غرفه بنیاد ملی علم ایران
🔻 روز دوم از برگزاری پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو، روز پر رفتوآمدی برای غرفه بنیاد ملی علم ایران بود. کارشناسان بنیاد ملی علم ایران علاوه بر تشریح انواع حمایتهای بنیاد، با برگزاری جلسات با شرکتها و نهادهای فعال در عرصههای علمی و پژوهشی و میزبانی از اساتید، رکورد جدیدی از تعامل و گفتگو با بازدیدکنندگان را به ثبت رساندند.
🔸 نمایندگانی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری امروز از نمایشگاه نانو بازدید کردند و با حضور در غرفه بنیاد ملی علم ایران از تصمیم این وزارتخانه برای افزایش همکاری با بنیاد ملی علم ایران در قالب امضای تفاهمنامه خبر دادند.
🔹 غالب دانشجویان کارشناسی ارشد با ابراز خرسندی از برنامه حمایت از دانشگاههای مأموریتگرا، بازخورد مثبتی به این برنامه بنیاد ملی علم ایران نشان دادند و آن را باب جدیدی برای دریافت حمایت از بنیاد میدانستند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/912
🆔@insf_pr