#فراخوان
🔰 فراخوان «اعطای کرسی شهید چمران»
🔻به منظور کمک به زندهنگهداشتن یاد و ارزشهای والای شخصیت برجسته کشورمان، شهید دکتر مصطفی چمران، بنیاد ملی علم ایران، با همکاری بنیاد شهید چمران، سالانه به پژوهشگران برجسته و ممتاز رشتههای علوم پایه و مهندسی، کرسی پژوهشی ۳ تا ۵ ساله به همراه یک تندیس ویژه اعطاء میکند.
🔸مهلت فراخوان این کرسی، تا پایان ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ است. این کرسی به اعضای هیئتعلمی رشتههای علوم پایه و مهندسی دارای شرایط مندرج در سایت تعلق میگیرد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/669
@insf_pr
🔰 آزمایش موفق نانولیپوزومها بر روی تومور سرطانی موشها
🔻«فرمولاسیون، تهیه و تعیین ویژگی نانولیپوزومهای پگیله دوکسوروبیسین هدفمند شده با آپتامرضدنوکلئولین و بررسی اثرات ضد توموری در برون تن و درون تن در موشهای دارای تومور» عنوان طرح پژوهشی محمودرضا جعفری، عضو هیئتعلمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸شیمیدرمانی رگهای توموری و سلولهای توموری میتواند با نابودی سلولهای رگی و ازبینبردن منبع تغذیه و اکسیژن تومور و ازبینبردن مستقیم سلولهای توموری، کارایی شیمیدرمانی را بالا ببرد و البته مقاومت داروی اکتسابی و متاستاز را کاهش دهد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/594
@insf_pr
#فراخوان
🔰 فراخوان «برنامه حمایت از حرکت در مرز دانش ریاضی»
🔻بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد، از دانشمندان و محققان برجسته علمی کشور در حوزه ریاضی، در راستای حرکت در مرزهای دانش جهانی ریاضی حمایت نماید. این حمایت، بن پایه توسعه علمی در حوزه ریاضی را برای کشور فراهم خواهد ساخت. با توجه به حیطه وظایف بنیاد، بدیهی است در این برنامه حمایتها تا پذیرش نظریه علمی و انتشار در مجلات برجسته جهانی، صورت خواهد گرفت. در این راستا همکاری هدفمند، مؤثر و تثبیتشده دانشمند ایرانی با دانشمندان برجسته بینالمللی مورد تأکید و حمایت ویژه قرار خواهد داشت.
🔸مهلت ثبت درخواست از ۲۳ اسفند الی ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ است.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/670
@insf_pr
🔰 برنامه کارگاه آشنایی با برنامه جامع و ابعاد مسئولیتهای مهرتاب
🔻کارگاه مجازی آشنایی با برنامه جامع و ابعاد مسئولیتهای مهرتاب ذیل فراخوان «برنامه جامع تابآوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی، تغییرات اقلیم، تنشهای آبی و انرژی با رویکرد سیستمی و تعامل ذینفعان متعدد» یکشنبه ۲۷ اسفندماه از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۷:۳۰ برگزار خواهد شد.
🔸در این مرحله از متقاضیانی که به ارسال نامه اعلام آمادگی اقدام نمودند، دعوت میشود با شرکت در این کارگاه مجازی از ابعاد این برنامه مطلع شوند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/672
@insf_pr
#فراخوان
🔰 تمدید فراخوان مشترک حمایت از طرحهای پژوهشی و دوره پسادکتری بنیاد ملی علم ایران، مرکز تحقیق و توسعه همراه اول و ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات
🔻فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی و دوره پسادکتری با هدف بهرهمندی از ظرفیت اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و تقویت و تشویق جامعه دانشگاهی به تعریف موضوعات پژوهشی مطابق با نیازمندیهای مشترک «مرکز تحقیق و توسعه همراه اول» و «ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری» در قالب همکاری مشترک با «بنیاد ملی علم ایران» برگزار میشود.
🔸تاریخ ارسال پسادکتری و طرح پژوهشی: تا ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/673
@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران بخشی جدید برای ارائه آمار ماهانه به صفحه اول سایت اضافه شد و این آمار پایان هر ماه به روز رسانی خواهد شد.
#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار بهمن ماه ۱۴۰۲
#فراخوان
🔰 فراخوان «ارتقاء کارآمدی پژوهشهای جمعیت و پیشرفت»
🔻جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه هشتاد در نرخ باروری به زیر حد جانشینی رفت و با مسئله پیری جمعیت در آینده خود روبرو شد. باوجود ابلاغ «سیاستهای کلی جمعیت» از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۳ و تصویب قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در آبان ماه ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی، تحقق جوانی جمعیت مانند هر سیاست دیگر بدون همراهی نیروهای اجتماعی امکانپذیر نیست. یکی از مقدمات واجب برای همراهی و حرکت منسجم نیروهای اجتماعی، ایجاد اجماع بر اصل مسألهبودگی و اهمیت هدف و راهبردهای تحقق آن است و این اجماع بر محور پژوهشهای هدفمند و برنامهمحور بهدست میآید.
🔸مهلت ارسال این فراخوان از تاریخ ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ میباشد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/674
@insf_pr
#فراخوان
🔰 فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک اعلام شد
🔻هوش مصنوعی یکی از مهمترین فناوریهای تحولآفرین در عصر حاضر است که با رشد سریع و دستاوردهای چشمگیر خود در دهه گذشته توجه پژوهشگران، صنعتگران و سیاستمداران را بیشازپیش به خود جلب کرده است.هدف این برنامه تشویق پژوهشگران جهت توسعه مدلهای جدید، توجه به مباحث پایهای و بنیادی حوزه هوش مصنوعی و بهکارگیری ابزارهای توسعه داده شده به منظور حل مسائل و چالشهای کاربردی کشور است.
🔸حمایت از طرحهای پژوهشی، رسالههای دکتری و دورههای پسادکتری در حوزه پژوهشهای پایه و بنیادی هوش مصنوعی اولویت این برنامه است.
🔹 مهلت ارسال پروپوزال برای این فراخوان تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ است.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/676
@insf_pr
🔰 برترینهای علمی کشور و جایزه البرز
🔻در نشستی که با حضور اصحاب رسانه به مناسبت «شصت و یکمین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز» برگزار گردید، گزارش بیش از نیم قرن تلاش این بنیاد به عنوان متولی اعطای قدیمیترین جایزه کشور موسوم به نوبل ایرانی در محل دفتر مرکزی بنیاد فرهنگی البرز ارائه شد.
🔸گفتنی است جایزه البرز به صورت سالانه به برترین های علمی کشور در دو سطح دانش آموزی و نخبگانی اهدا میشود. جایزه البرز در سطح نخبگانی به چهار گروه دانشمندان، دانشجویان، طلاب و مخترعین جوان تعلق میگیرد. دانشجویان، طلاب و مخترعین، علاوه بر معرفی از طریق مراجع مربوطه، خود نیز میتوانند بهصورت انفرادی در سامانه جایزه ثبتنام کرده و نیازی به معرفینامه نخواهند داشت.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/675
@insf_pr
#فراخوان
🔰 اعلام فراخوان «ایمونوتراپی-۲» برای شتاب دهی به پژوهشهای حوزه ایمونوتراپی
🔻در این فراخوان از پژوهشگران فعال در حوزه ایمونوتراپی در سه سطح پژوهشهای توسعهای، طرحهای پسادکتری و پایاننامههای دکتری حمایت خواهد شد. هر عضو هیئتعلمی میتواند یک طرح در هر کدام از سطوح ارسال نمایند.
🔸 در مورد پژوهشهای توسعهای و طرحهای پسادکتری محققان میتوانند پیشنهادههای خود را تا ۳۱/۰۲/۱۴۰۳ در سامانه کایپر بارگذاری نمایند. دانشجویان دکتری میتوانند پیشنهادههای رسالهی دکتری مصوب خود را تا ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ در سامانه کایپر بارگذاری کنند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/677
@insf_pr
🔰 در ایام نوروز ارتباط با بنیاد ملی علم ایران قطع نیست
باتوجهبه فرارسیدن تعطیلات سال نو و ایام نوروز، به اطلاع میرساند همکاران در بنیاد ملی علم ایران از طریق سامانه کایپر و بخش تیکت با محققان و پژوهشگران در ارتباطاند.
برایناساس، گرچه در ایام نوروز (تا پایان سیزدهم فروردین)، مراجعه حضوری به بنیاد ملی علم ایران امکانپذیر نیست؛ اما تمامی دبیران و اعضای کارگروهها پس از پایان تعطیلات رسمی نوروز (چهارم فروردین)، در روزهای اداری از طریق بخش تیکت سامانه کایپر پاسخگوی پرسشهای پژوهشگران هستند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/671
@insf_pr
🔰 نقش ماکروجلبکها در پالایش آبهای خلیجفارس
🔻«بررسی تأثیر آلودهگرهای صنعتی حاوی فسفر و نیتروژن بر برخی پارامتراهای فیزیولوژیکی ماکروجلبکهای خلیجفارس و تعیین توانایی زیستپالایی این جلبکها در برابر آلودگی فلزات سنگین» عنوان طرحی است که فاطمه غلامیان در قالب رساله دکتری انجام داده است و ناصر کریمی بهعنوان استاد راهنما به وی کمک کرده است.
🔸در این تحقیق، تأثیر آلودهگرهای صنعتی حاوی فسفر و نیتروژن بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی ماکروجلبکهای خلیجفارس مورد بررسی قرار گرفت تا راهکارهای راهبردی برای کاهش و مقابله با آلودهگرها از طریق زیستپالایی بهجای روشهای شیمیایی و صنعتی، انجام شود.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/602
@insf_pr
🔰 بررسی مشکلات ماهیان خاویاری دریای خزر
🔻«اثرات استرسهای زیستمحیطی و آلایندهها بر بیومارکر HSP۷۰ و شاخصهای ایمنی تحت تأثیر ترکیب القاءکننده HSP در بچه تاسماهیان» عنوان رساله دکتری لیلا وحدتی راد است که با راهنمایی بهروز حیدری و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 برای جبران کاهش تکثیر طبیعی، تکثیر مصنوعی و رهاسازی بچهماهیان انجام میشود اما در زمان رهاسازی به علت تغییر شرایط زیستمحیطی، بچه ماهیان خاویاری با استرسهای مختلفی روبرو هستند که میتواند باعث ضعیفشدن سیستم ایمنی آنها و منجر به تلفات قابل توجهی در همان مراحل اولیه رهاسازی شود. بنابراین افزایش مقاومسازی ماهیان خاویاری میتواند کمک زیادی به حفظ ذخایر آنها در برابر استرسهای مختلف از جمله بیماریهای باکتریایی، تنش شوری، دمایی و آلودگیهای زیستمحیطی کند.
🔹 پایداری در تولید خاویار دریای خزر و حفظ جایگاه آن در بازارهای جهانی در کنار توجه به افزایش بهرهوری واحدهای پرورش آبزیان و بهکارگیری علوم و فناوریهای جدید از جمله اهدافی است که در انجام این طرح دنبال شد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/603
@insf_pr
🔰 سقف مبالغ حمایتی بنیاد ملی علم ایران برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد
🔻در راستای حمایت هرچه بیشتر از پژوهشگران و اعضای هیئتعلمی کشور حمایتهای بنیاد ملی علم ایران برای سال ۱۴۰۳ افزایش قابل توجهی یافت.
🔸 برای آگاهی یافتن از سقف مبالغ حمایتی سال ۱۴۰۳ برای انواع طرحها به این لینک مراجعه نمایید.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/679
@insf_pr
May 11
دیگر علی ز بستر خود پا نمی شود
زخمِ سرِ شکسته مداوا نمی شود
دربی که تا کنون به کسی "نه" نگفته بود
این چند روز روی کسی وا نمی شود
دیگر طبیب زحمتِ بیخود نکش، برو!
دردِ علی که بهتر از اینها نمی شود
سی سالِ پیش جان علی را گرفته اند...
خنجر که مردِ کشتن مولا نمی شود!
قبری در آسمان بکنید ای فرشته ها
ماه شکسته روی زمین جا نمی شود...
🔰 استفاده از دادههای سنجش از دور برای مکانیابی احداث نیروگاههای خورشیدی
🔻«واکاوی زمانی و مکانی آلبدوی ایران با بهرهگیری از دادههای سنجش از دور» عنوان رساله دکتری امیدرضا کفایتمطلق است که با راهنمایی محمود خسروی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
🔸 امروزه بحرانهای سیاسی، اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانیهای زیستمحیطی، افزایش جمعیت، رشد اقتصادی و ضریب مصرف، مشکلاتی هستند که فکر محققان را در یافتن راهکارهای مناسب برای حل معضلات انرژی در جهان درگیر کرده است. همچنین، بهرهبرداران از منابع فسیلی دریافتهاند که برداشت امروز از ذخایر فسیلی، منجر به بهرهوری کمتر فردا و در نهایت خالی شدن منابع در مدت زمان کم میشود.
🔹 در این میان استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یعنی استفاده از منابع انرژی مانند انرژی خورشید، انرژی باد، انرژی امواج دریا که در مقایسه با طول عمر انسانها به صورت مداوم در حال جایگزینی است و از بهترین راهکارهای در دسترس انسان به شمار میرود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/605
@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری
💠 ۱۰ روند برتر فناوری استراتژیک برای سال ۲۰۲۴
🖋️گارتنر، فهرستی از ۱۰ روند فناوری استراتژیک برتر خود را که سازمانها باید در سال ۲۰۲۴ مورد توجه قرار دهند، اعلام کرد.
۱- هوش مصنوعی دمکراتیکشده
۲- اعتماد، ریسک و مدیریت امنیت هوش مصنوعی
۳- توسعه هوش مصنوعی تقویتشده
۴- برنامههای کاربردی هوشمند
۵- نیروی کار متصل تقویتشده
۶- مشتریان ماشینی
۷- فناوری پایدار
۸- مهندسی پلتفرم
۹- پلتفرمهای ابری صنعت
۱۰- مدیریت مستمر مواجهه با تهدید👇
📎 توضیحات
@insf_pr
🔰 تولید قاصدک روسی برای تولید لاستیک طبیعی
🔻«تأثیر الیسیتورها بر تولید لاستیک طبیعی در کشت ریشه موئین قاصدک روسی» عنوان طرحی است که مریم صالحی در قالب پسادکتری با راهنمایی محمدرضا نقوی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 لاستیک طبیعی به دلیل انعطافپذیری، مقاومت در برابر سایش و ضربه، برای استفاده در لاستیک هواپیما و لاستیک کامیون که در معرض تنشهای عظیم قرار دارد، ایدهآل است. تاکنون هیچ لاستیک مصنوعی قادر به رقابت با لاستیک طبیعی در این زمینهها نبودهاست.
🔹لاتکس یا همان شیرابه درخت لاستیک پارا، منبع اصلی تولید لاستیک طبیعی تجاری در جهان است. این لاتکس در بهبود زخم و مقاومت به بیماری هم کاربرد دارد. علاوه بر این، السیتور هم میتواند موجب افزایش تولید لاستیک در کشت ریشه موئین آن شود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/623
@insf_pr