🔰 معرفی بیمهرگان خاکزی به عنوان شاخصی برای اندازهگیری تاثیر کاربری اراضی
🔻«تأثیر کاربری اراضی روی بزرگ بیمهرگان خاکزی در جنگلهای هیرکانی» عنوان رساله دکتری ریحانه صابری پیروز است که با راهنمایی فراهم احمدزاده و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 بهطور کلی بیمهرگان در جهان از نظر تنوع و عملکرد بر اکوسیستمها حکومت میکنند. به همین دلیل است که دانشمندان همواره خواستار ارزیابی این بخش ارزشمند از تنوع زیستی و اثرات اکوسیستمی آن شدهاند.
🔹 هدف از این مطالعه، شناسایی تنوع زیستی بزرگ بیمهرگان خاکزی جنگلهای هیرکانی با روشهای مولکولی بارکدینگ و متابارکدینگ و مقایسه ساختار جوامع بزرگ بیمهرگان خاکزی در مناطق دستکاری شده انسانی و مناطق بکر و دستنخورده در جنگلهای هیرکانی بود.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/784
@insf_pr
🔰 تلاش برای تصفیه فاضلابهای شور پتروشیمی
🔻«بررسی کارایی بیوراکتور غشایی مبتنی بر کنسرسیوم باکتریایی شوردوست در حذف بیس فنل A از فاضلاب پتروشیمی» عنوان طرحی است که معصومه گلشن در قالب رساله دکتری با راهنمایی مهدی احمدیمقدم و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸فاضلابهای پتروشیمی معمولاً حاوی غلظتهای زیادی از جامدات معلق، BOD ،COD، سولفید، آمونیاک، فنلها، هیدرکربنها، بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، زایلن، هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقهای (PAHs) و فلزات سنگین است.
🔹بررسی کارایی بیوراکتور غشایی مبتنی بر کنسرسیوم باکتریایی شوردوست در حذف بیس فنل A از فاضلاب پتروشیمی از جمله اهداف انجام این طرح بود و تا کنون مطالعهای روی حذف بیس فنل از فاضلاب شور انجام نشده است. کنسرسیوم باکتریایی تولید شده در این تحقیق، میتواند در تصفیه فاضلابهای شور پتروشیمی مورد استفاده قرار بگیرد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/740
@insf_pr
آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی طی حکمی، با تنفیذ رأی ملت ایران در انتخابات، جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند
بسماللهالرحمنالرحیم
والحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین سیما بقیةالله فی العالمین
سپاس پروردگار دانا و توانا را که بار دیگر ایران اسلامی را سرافراز و چهرهی ملت عظیمالشأن را درخشان ساخت؛ آزمون سرنوشتساز انتخابات ریاست جمهوری به همّت مردم و مسئولان، در شرائطی دشوار، با آرامش و متانت به سرانجام رسید و شخصیت برگزیدهی ملت برای ادای مسئولیتی بزرگ آماده گشت.
چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، پس از دورهی ناتماممانده رئیسجمهور فقید شهید، یکی از افتخارات ملت ایران، و نشانهی استقرار نظام پایدار اسلامی، و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور است. نگاه به برخی پدیدههای ناپسند در برخی از آزمونهای مشابه در برخی از مناطق جهان، نشاندهندهی برجستگی ایران و ایرانی است.
اکنون اینجانب با تشکر از همهی کسانی که در خلق این افتخار نقش آفریدهاند، به پیروی از ملت بزرگ، رأی آنان به شخصیت فرزانه، و صادق، و مردمی، و دانشمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم. و با دعا و آرزوی صمیمانه برای موفقیت ایشان، یادآوری میکنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هر زمان که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب برقرار باشد، ادامه خواهد داشت. والسلام علی عبادالله الصالحین
سید علی خامنهای
۷/مرداد/۱۴۰۳
@insf_pr
#فراخوان
🔰 امکان ارسال پروپوزال تا جمعه دوازدهم مردادماه برای فراخوان «حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات آموزش تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم»
🔻بنیاد ملی علم ایران با همکاری مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان اولین فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات عملی-تخصصی که تسهیلگر و مروج استفاده از هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم باشند را برگزار مینماید.
🔸محققان و پژوهشگران تا جمعه ۱۲ مردادماه برای ارسال پروپوزال برای فراخوان «حمایت از طرحهای پژوهشی با هدف تولید محصولات آموزش تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف علوم» فرصت دارند.
🔹 انتظار میرود در این طرح، محققان پیشرو در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه تخصصی خود، دانش و یافتههای خود در این زمینه را در قالب محصولات علمی-تخصصی مختلفی نظیر دورهها و محصولات آموزشی، مجموعه دادگان، مدلهای آموزشدادهشده، پیادهسازی کدهای پایه، کتاب، ثبت اختراع، و ... ارائه نمایند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/790
@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه تیرماه به صفحه اول سایت اضافه شد.
#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار تیرماه ۱۴۰۳
🔰 کاهش آلایندگی کربندیاکسید و تبدیل آن به مواد با ارزش
🔻«احیای الکتروکاتالیتیکی کربندیاکسید در سطح الکترود اصلاح شده با کمپلکسهای فلزی/نانو مواد کربنی» عنوان طرح پژوهشی فهیمه ورمقانی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸الکتروکاتالیزورها یا کاتالیزورهای الکتروشیمیایی موادی هستند که با کم کردن سطح انرژی پتانسیل یا به عبارتی نزدیکتر کردن پتانسیل واکنش به پتانسیل تعادل ترمودینامیکی موجب افزایش سینتیک واکنش و بهبود واکنشهای شیمیایی میشوند بدون اینکه خود در واکنش مصرف شوند.
🔹تحقیقات صورت گرفته در این حوزه در مرزهای دانش قرار دارد. دانش فنی بهدستآمده میتواند در ارائه راهکارهای لازم برای کاهش آلایندگی کربندیاکسید و تبدیل این ماده مخرب محیط زیست، به مواد با ارزش و سوخت با روشهای مقرون به صرفه کمک کند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/775
@insf_pr
🔰 دردهای ستون فقرات در کمین نوازندگان موسیقی/ راه حل محققان برای این معضل چیست؟
🔻«تأثیر برنامه آموزشی مبتنیبر یادگیری الکترونیکی بر دردهای اسکلتی-عضلانی هنرجویان موسیقی» عنوان طرح پسادکتری زهرا اکبری چهره برق است که با راهنمایی صدیقه سادات طواقیان و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸دردهای اسکلتی-عضلانی در بین موسیقیدانها و هنرجویان جوان رایج است و هنرجویان موسیقی، در مقایسه با همسالان خود، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند.
🔹بررسی تأثیر برنامه آموزشی مبتنیبر یادگیری الکترونیکی بر دردهای اسکلتی-عضلانی هنرجویان موسیقی، تولید بسته آموزشی شامل عکس، فیلم، پاورپوینت، پوستر و پمفلت در رابطه با رعایت وضعیت بدنی صحیح حین تمرین موسیقی، ویژه هنرجویان موسیقی و نوازندگان از جمله اهداف انجام این طرح بود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/754
@insf_pr
“اشهد ان ” که شما زندهتر از ما هستید...
مرگ در مسلک ققنوس ندارد جایی...
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز ( چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.
@insf_pr
#فراخوان
🔰 تمدید فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو تا ۳۱ مردادماه
🔻بنیاد ملی علم ایران(INSF) و ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در جهت شتابدهی به رشد و توسعه در ابعاد مختلف، طی فراخوانی از فعالیتهای علمی، پژوهشی و توسعهای در حوزههای «آزمونهای تشخیص بر بالین»، «مدارهای مجتمع با کاربرد خاص»، «منسوجات هوشمند»، «محصولات مبتنی بر نانومواد نوظهور و آیندهساز» و «محصولات تقویتشده با هوش مصنوعی» حمایت میکنند.
🔸موعد ارسال پروپوزال برای این فراخوان تا ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۳ به منظور شرکت متقاضیان و علاقهمندان طرحهای پژوهشی تمدید شد. درخواست رساله دکتری نیز تا پایان سال ۱۴۰۳ امکانپذیر است.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/792
@insf_pr
🔰 تخفیف ۹۰ درصدی خدمات آزمایشگاهی به سرآمدان علمی سال ۱۴۰۲
🔻 در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۱۰ سرآمد علمی از ۵۰ دانشگاه کشور، با توانمندی پژوهشی معتبر توسط بنیاد ملی علم شناسایی و مشمول حمایت شدهاند.
🔸در پی مکاتبه رئیس بنیاد ملی علم با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مقرر شد به این افراد با توجه به اعتبار علمی کسب شده، گرنتهای خدمات شبکه آزمایشگاهی از ۱۵ تا ۴۰ میلیون تومان تعلق بگیرد این گرنتها با تخفیف ۹۰٪ قابل استفاده میباشد.
🔹منتخبین سرآمدان علمی کشور در سال ۱۴۰۲ میتوانند با مراجعه به باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی http://my.labsnet.ir/ و ورود به کارتابل شخصی خود، از جزئیات آن مطلع و از مزایای این طرح برخوردار شوند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/793
@insf_pr
🔰 طراحی و ساخت کاتالیستهای جامد اسیدی دارای قدرت اسیدی بالا
🔻«تهیه آلکیل لوولیناتها با استفاده از واکنش فورفوریل الکل و الکلها بر روی کاتالیستهای جامد اسیدی» عنوان طرح پژوهشی علیرضا نجفی چرمهینی عضو هیئتعلمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸با توجه به رشد جمعیت جهانی و افزایش تقاضای انرژی برای حفظ و ارتقای کیفیت زندگی، منابع تولید انرژی اهمیت حیاتی برای آینده جهان دارند. بهطور کلی، سه منبع اصلی تولید انرژی شامل انرژی حاصل از سوختهای فسیلی، انرژی منابع تجدیدپذیر و انرژی هستهای وجود دارد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/774
@insf_pr
🔰 افزایش سرعت حل مسئله جایابی بهینه تجهیزات کلیدزنی
🔻«جایابی بهینه تجهیزات کلیدزنی در سیستمهای توزیع توان الکتریکی با استفاده از روشهای یادگیری ماشین» عنوان طرح مهرداد ابراهیمی است که در قالب رساله دکتری و با راهنمایی محمد رستگار و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸تأمین توان الکتریکی با کیفیت و بیوقفه یکی از مهمترین اهداف برنامهریزان سیستم قدرت است. از سویی دیگر، گستردگی سیستم توزیع توان الکتریکی و تنوع تجهیزات موجب شده است که سیستم توزیع در معرض آسیبهای گوناگون مانند برخورد درختان و پرندگان با تجهیزات الکتریکی قرار گیرد.
🔹در این رساله دکتری، مدلهایی مبتنی بر یادگیری ماشین برای حل مسئله جایابی بهینه تجهیزات کلیدزنی در سیستمهای توزیع توان الکتریکی ارائه شده است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/782
@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
🔰 طراحی سازهای برای لولههای انتقال انرژی 🔻«توسعه طراحی سازهای بهینه لوله کامپوزیت برای مصارف ان
مصاحبه پژوهشگر آقای رهام رفیعی در برنامه روزنه رادیو گفتگو.mp3
9.7M
#بنیاد_علم_در_آینه_رسانه
🎙 مصاحبه آقای دکتر رهام رفیعی استاد تمام دانشگاه تهران با برنامه روزنه رادیو گفتگو
موضوع: طراحی سازهای برای لولههای انتقال انرژی
🌐https://insf.org/fa/news/798
@insf_pr
#فراخوان
🔰 فراخوان ویژه کارگروه علوم و معارف دینی در دو محور اعلام شد؛ فراخوان «حکمرانی دینی و فقه تخصصی نظامساز»
🔻فراخوان «حکمرانی دینی و فقه تخصصی نظامساز» ویژه اعضای هیئتعلمی حوزوی بوده و حمایت از طرحهای پژوهشی را شامل میشود و تا پانزدهم مهر ماه ۱۴۰۳ مهلت دارد.
🔸فراخوان حاضر دو محور کلان در حوزه علوم و معارف دینی را شامل میشود. محورهای انتخاب شده، ناظر بر موضوعات دانشی و مسائل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی است. تأکید کارگروه علوم و معارف دینی بر پذیرش طرحهایی است که به نوآوری و نظریهپردازی، کاربردی و مسئلهمحور بودن و نگاه به آینده در محورهای پیشنهادی توجه داشته باشند.
🔹 پژوهشگران گرامی جهت ثبتنام میتوانند به سامانه کایپر مراجعه و از طریق بخش متقاضیان/ پژوهشگران اقدام نمایند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/795
@insf_pr
🔰 مهلت ثبتایده در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان تا اول مهرماه
🔻جشنوارهاندیشمندان و دانشمندان جوان با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی و حمایت از ایدهپردازان جوان بهعنوان یک رویداد علمی هر ساله در سطح ملی و بینالمللی با حضور جمع کثیری از اساتید متخصصین، اندیشمندان و نخبگان آموزش عالی کشور در حوزههای علوم پایه شامل پنج بخش شیمی، فیزیک، علوم زیستی، زمینشناسی، ریاضی و علوم کامپیوتر (هوش مصنوعی) و همچنین محیط زیست به عنوان رویکرد ویژه هشتمین دوره برگزار میشود.
🔸ثبتایده در هشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان از اول مردادماه سال جاری آغاز شده و تا اول مهرماه ادامه دارد.
🔹گفتنی است، بنیاد ملی علم ایران نقشی در برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان ندارد و این مطلب صرفاً برای اطلاعرسانی به محققان، پژوهشگران و مخاطبان سایت بنیاد ملی علم ایران منتشر شده است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/796
@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری
💠 ده فناوریخط شکن ۲۰۲۴ از منظر مؤسسه MIT Technology Review
🖋️ شرکت رسانهای مستقل و مشهور جهانی (MIT Technology Review) مؤسسهای است که تجزیه و تحلیل، بررسیها، مصاحبهها و رویدادهای زنده مربوط به جدیدترین فناوریها و تأثیرات تجاری، اجتماعی و سیاسی آنها را شرح میدهد.
این شرکت اقتدار خود را از ارتباط خود با برترین مؤسسه فناوری جهان و دانش فنی عمیق دستاندرکاران آن، ظرفیت رصد فناوریها در گستردهترین زمینه آنها و دسترسی بینظیر به نوآوران و محققان برجسته، دریافت میکند. 👇
📎 ادامه مطلب
@insf_pr
🎤۱۷ مــردادمـاه، روز خبـــرنــگار بر تمامی خبــرنــگاران و فعــالان رســـانه گـــرامی بــاد.
🆔 @insf_pr
🔰 استفاده از شبیهسازی دینامیک مولکولی برای بررسی فعالیت کاتالیزورها
🔻«بررسی فعالیت کاتالیزوری دیاِناِیزیم ۱DB۹ با شبیهسازی دینامیک مولکولی» عنوان طرح پژوهشی سعیدامینی کمیجانی عضو هیئتعلمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران است که با حمایت بنیاد ملی علم به پایان رسانده است.
🔸ارائه مکانیسم واکنش این دیاِناِیزیم بر پایه نتایج حاصل در سطح مولکولی که میتواند در طراحی و سنتز دیاِن-اِیزیمهای جدید بسیار مفید باشد. بنابراین، میتوان از آنها در کاتالیز کردن واکنشها در بدن موجودات زنده و بهویژه انسان استفاده کرد.
🔹 هدف اصلی پیشنهاد الگویی جهت طراحی دیاِناِیزیمهای قابل استفاده در بدن انسان است و هدفی دیگر ارائه مکانیسم واکنش این دیاِناِیزیم بر پایه نتایج حاصل از شبیهسازی و یافتن نقش دقیق کوفاکتورهای فلزی در عملکرد آن است.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/785
@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
🔰 استفاده از مدل سهبعدی سرطان پستان در مطالعات ژندرمانی، شیمیدرمانی و درمان ترکیبی 🔻«بهکارگیری
مصاحبه پژوهشگر خانم شیوا اکبری بیرگانی در برنامه روزنه رادیو گفتگو.mp3
8.66M
#بنیاد_علم_در_آینه_رسانه
🎙️ مصاحبه خانم دکتر شیوا اکبری بیرگانی استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با برنامه روزنه رادیو گفتگو
موضوع: استفاده از مدل سهبعدی سرطان پستان در مطالعات ژندرمانی، شیمیدرمانی و درمان ترکیبی
🌐https://insf.org/fa/news/811
@insf_pr
🔰 سکته مغزی زیر ذرهبین محققان
🔻«بررسی آثار پیشدرمانی بالقوه حاصل از تجویز miRNA-۱۴۹-۵p بر بهبود نقصهای نورولوژیک در مدل سکته مغزی رت» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری محمدرضا بیگدلی مسئول آن بوده و سمیرا وحیدی با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸سکته مغزی دومین عامل مرگومیر و علت اصلی ناتوانی جسمی است. هر سال تقریباً 15 میلیون نفر دچار سکته مغزی میشوند و حدود 5 میلیون نفر در سراسر جهان فوت میکنند. با توجه به آسیبشناسی زمینهای، سکته مغزی ممکن است به عنوان سکته مغزی ایسکمیک یا هموراژیک طبقهبندی شود.
🔹از این پژوهش می توان در ساخت داروهای مؤثر بر درمان عوارض ناشی از سکته مغزی ایسکمیک استفاده کرد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/783
🆔@insf_pr