#رویداد
🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار میکند؛ وبینار تنوع زیستی و آب
🔻 وبینار سوم با موضوع تنوع زیستی و آب با سخنرانی پتر هاولیک، طاهر کی هیل، پیرو ویسکنتی، الیسا استفانیاک و یورای بالکوویتز از مؤسسه IIASA روز سهشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ برگزار خواهد شد.
🔸 بنیاد ملی علم ایران (INSF) در چارچوب عضویت خود در IIASA و با هدف توسعه نگرش تحلیل سیستمی در رویارویی با مسائل پژوهشی کلان ملی و فراملی، در حال برگزاری سلسله رویدادهایی به صورت مجازی، با حضور متخصصین برجسته مؤسسه یاسا است.
🔹در این وبینار، دکتر پتر هاولیک (Petr Havlik)، مدیر برنامه تنوع زیستی و منابع طبیعی یاسا به معرفی یاسا و برنامه تنوع زیستی و منابع طبیعی خواهد پرداخت. سپس دکتر طاهر کهیل (Taher Kahil)، مدیر گروه امنیت آب یاسا، گروه تحقیقات آب یاسا را معرفی خواهد کرد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/824
🆔@insf_pr
May 11
بنیاد ملی علم ایران
🔰 تمرکز تحقیقاتی بر روی تولید بنزین مرغوب 🔻«ایزومریزاسیون نرمال هگزان با استفاده از نانوکاتالیستها
مصاحبه با پژوهشگر خانم ندا رضایی در برنامه روزنه رادیو گفتگو.mp3
9.45M
#بنیاد_علم_در_آینه_رسانه
🎙️ مصاحبه خانم دکتر ندا رضایی با برنامه روزنه رادیو گفتگو
موضوع: تمرکز تحقیقاتی بر روی تولید بنزین مرغوب (رساله دکتری)
🌐https://insf.org/fa/news/829
🆔@insf_pr
🔰 توسعه دانش فنی ساخت کاتالیست مورد استفاده در پتروشیمی
🔻 طرح پژوهشی «توسعه دانش فنی کاتالیست زئولیت HZSM۵ با ساختارهای مختلف بدون استفاده از قالبگیر و با استفاده از مواد اولیه تجاری» توسط علی نخعیپور استاد دانشگاه فردوسی مشهد و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
🔸 بسیاری از فرآیندهای پتروشیمی و پالایشی به کمک کاتالیزورها انجام میشوند. استفاده از کاتالیزورها باعث افزایش سرعت واکنش، افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی میگردد و از این طریق باعث کاهش هزینههای تولید فرآیندهای شیمیایی میشود.
🔹زئولیت HZSM۵ یکی از کلیدیترین کاتالیستهای مورد استفاده در فرآیندهای پتروشیمی و پالایش است. اگر چه ساختار کاتالیست برای هرکدام از این فرآیندها متفاوت است اما نقطه کلیدی امکان ساخت کاتالیست با نسبتهای سیلیس به آلومینای متفاوت است که باعث تغییر اسیدیته کاتالیست مورد استفاده در این فرآیندها میشود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/809
🆔@insf_pr
May 11
🔰 تولید سلول مهندسیشده برای افزایش اثرات ضد توموری در سرطان
🔻«ارزیابی اثر کاهش همزمان بیان گیرنده آدنوزین A۲aR و مولکول Tim۳ بر فعالیت سلولهای Tواجد گیرندههای آنتیژنی کایمریک در شرایط in vitro و in vivo» عنوان رساله دکتری طاهره سلطان تویه است که با راهنمایی جمشید حاجتی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸تاکنون اقدامات درمانی متعددی شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان سرطانها به کار گرفته شده است. اما متأسفانه این روشهای درمانی به دلیل بروز مشکلاتی چندان مؤثر نبوده است
🔹 استفاده از مهارکنندههای دارویی و آنتیبادیهای منوکلونال مهاری برای هدف قرار دادن این گیرندههای مهاری به دلیل مشکلاتی در رسیدن غلظت مناسب از آنها به محیط تومور با محدودیتهایی مواجه است و بهدلیل مسیرهای مهاری جبرانی و ویژگیهای عملکردی مجزا برای هر یک از آنها، بسیاری از بیماران به درمان پاسخ نمیدهند. این طرح سعی داشت تا با کاهش همزمان بیان دو گیرنده مهاری، کارایی سلولهای CART ضد مزوتلین تولید شده در مراحل قبلی را افزایش دهد و موجب تولید سلولهای CAR T ضد مزوتلین کاراتر شود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/818
🆔@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری
💠پتانسیل اقتصادی هوش مصنوعی مولد
🖋️ طبق گزارش اخیر مؤسسه مککنزی، حدود ۷۵ درصد ارزشی که هوش مصنوعی مولد میتواند تولید کند در چهار حوزۀ عملیات مشتری، بازاریابی و فروش، مهندسی نرمافزار و تحقیق و توسعه قرار میگیرد. همچنین هوش مصنوعی مولد، اثر قابلتوجهی بر تمام صنایع خواهد داشت. صنایع بانکداری، فناوری بالا (High Tech) و علوم زیستی بیشترین بهرهمندی را از هوش مصنوعی مولد خواهند داشت.👇
📎 ادامه مطلب
@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
#رویداد 🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار میکند؛ وبینار تنوع زیستی و آب 🔻 وبینار
#رویداد
📢 پژوهشگران گرامی فرصت شرکت در این وبینار مجازی را از دست ندهید
وبینار تنوع زیستی و آب از سلسه وبینارهای توسعه نگرش تحلیل سیستمی فردا سهشنبه ۲۰ شهریور، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international/en برگزار میشود.
سخنرانان: پتر هاولیک، طاهر کی هیل، پیرو ویسکنتی، الیسا استفانیاک و یورای بالکوویتز از موسسه IIASA
🌐 https://insf.org/fa/news/824
🆔@insf_pr
#کارگاه
🔰 کارگاه مجازی معرفی و پرسش و پاسخ آزاد فراخوان «سلول درمانی و پزشکی بازساختی»
🔻 به منظور حمایت از انجام پژوهشهای عمیق متناسب با نیازهای کشور در حوزه سلولدرمانی و پزشکی بازساختی و شتابدهی به پژوهش،«بنیاد ملی علم ایران» با همکاری «ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی» از پژوهشگران این حوزه در قالب فراخوان «سلول درمانی و پزشکی بازساختی» حمایت مینماید.
🔸 در جهت آشنایی پژوهشگران با فرخوان، معرفی و پرسش و پاسخ در روز یکشنبه مورخ ۲۵ شهریور ماه ساعت ۱۰ الی ۱۲ از طریق آدرس https://www.skyroom.online/ch/insf/pr برگزار خواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/843
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰 خبر ویژه برای فارغالتحصیلان مقطع دکتری؛فراخوان «برنامه پسادکتری مشترک بنیاد ملی علم ایران (INSF) و مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (IIASA)» اعلام شد
🔻بنیاد ملی علم ایران (INSF) و مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (IIASA) در فراخوانی مشترک از پژوهشگران واجد شرایط برای انجام دوره پسادکتری در زمینههای محیط زیست، انرژی، بومشناسی، منابع طبیعی، جمعیتشناسی و روش تحقیق در حوزه تحلیل سیستمها حمایت میکنند..
🔸 دراین فراخوان حداکثر از سه پژوهشگر پسادکتری که به طور مشترک مورد تأیید INSF و IIASA قرار گرفته باشند، حمایت خواهد شد.
🔹 نتایج فراخوان تا پایان آبان ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/846
🆔@insf_pr
🔰 بررسی ارتباط توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی در ایران
🔻 «ارتباط میان توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی در ایران پساانقلابی» عنوان رساله دکتری احسان عسگری است که با راهنمایی محمدرضا طالبان و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
🔸 دو مؤلفه توسعه و عدالت از ارکان اصلی و اساسی هر جامعه برای نیل به پیشرفت، رونق و کارآمدی هستند که سران هر دولت یا حکومتی همواره دغدغه تحقق این مؤلفهها را داشتهاند.
🔹علىرغم همه مشکلات اجتماعی - اقتصادی موجود در جامعه امروز ایران، آنچه امروزه اهمیت دارد، شناسایی و یافتن نوعی توسعه مناسب و خودی است؛ توسعهای که از یکسو، هم پیامدهای منفی الگوی تقلیدی را نداشته باشد و هم عملی و قابل اجرا باشد و از سوی دیگر، نه تنها با فرهنگ و تعالیم پذیرفتهشده جامعه امروز ایران، یعنی فرهنگ و تعالیم دینی اسلام در تضاد و تعارض نباشد، بلکه بر آن منطبق و هماهنگ باشد و بتواند در آن هضم شود
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/808
🆔@insf_pr
#رویداد
🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار میکند؛ وبینار تابآوری اقتصادی
🔻 بنیاد ملی علم ایران در چارچوب عضویت خود در IIASA و با هدف توسعه نگرش تحلیل سیستمی در رویارویی با مسائل پژوهشی کلان ملی و فراملی، در حال برگزاری سلسله رویدادهایی به صورت مجازی، با حضور متخصصین برجسته مؤسسه یاسا است.
🔸 وبینار سوم با موضوع تابآوری اقتصادی با سخنرانی مایکل کُهن از مؤسسه IIASA روز سهشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ برگزار خواهد شد.
🔹این وبینار از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international/en برگزار خواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/848
🆔@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
#کارگاه 🔰 کارگاه مجازی معرفی و پرسش و پاسخ آزاد فراخوان «سلول درمانی و پزشکی بازساختی» 🔻 به منظور
#کارگاه
🎞️ فیلم کارگاه مجازی معرفی و پرسش و پاسخ آزاد فراخوان «سلولدرمانی و پزشکی بازساختی» در هر سه آدرس قابل مشاهده است:
▶️ https://www.aparat.com/v/jnh8k6z
▶️ https://insf.org/fa/news/843
▶️ https://insf.org/fa/news/816
🆔@insf_pr
🔰 تلاش برای مهار دیابت
🔻«بررسی اثر جهشهای (p. Ter۲۰۷extArgArgTer)، (p. Ter۲۰۷extHisHisTer)
و (p. Ter۲۰۷extLysLysTer) بر ساختار، پایداری و ویژگیهای آمیلوئیدی زنجیره B انسولین انسانی» عنوان طرحی است که رضا یوسفی مسئولیت آن را برعهده داشته و توسط محمدباقر شاهسونی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
🔸صدسال از کشف نوآورانه انسولین که یکی از بزرگترین پیشرفتهای پزشکی قرن بیستم بود، گذشته است اما هنوز محدودیت دسترسی به این داروی بسیار مهم و حیاتی همچنان باقی است. لذا دسترسی به مهمترین داروی این بیماری (انسولین) یک اولویت مهم پزشکی در جهان است.
🔹نتایج حاصل از این پژوهش به فهم صحیح سازوکار فیبریلاسیون زنجیرههای B انسولین کمک میکند. همچنین دستاورد مهم این پژوهش احتمالاً معرفی گروه جدیدی از آنالوگهای جهشیافته انسولینی خواهد بود که پس از طی انجام آزمایشهای تکمیلی قابلیت استفاده در حوزه درمان را خواهند داشت.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/797
🆔@insf_pr
#رویداد
🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار میکند؛ وبینار انرژی، تغییر اقلیم و محیط زیست
🔻 بنیاد ملی علم ایران در چارچوب عضویت خود در IIASA و با هدف توسعه نگرش تحلیل سیستمی در رویارویی با مسائل پژوهشی کلان ملی و فراملی، در حال برگزاری سلسله رویدادهایی به صورت مجازی، با حضور متخصصین برجسته مؤسسه یاسا میباشد.
🔸 وبینار پنجم با موضوع انرژی، تغییر اقلیم و محیط زیست روز سهشنبه ۳ مهر ۱۴۰۳، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ برگزار خواهد شد.
🔹این وبینار با سخنرانی آقایان دکتر کیوان ریاحی مدیر برنامه انرژی، اقلیم و محیط زیست (ECE) مؤسسه یاسا، دکتر آلیسیو ماستروچی پژوهشگر ارشد ECE و یارمو کیکسترا پژوهشگر ECE از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international/l/en برگزار می شود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/856
🆔@insf_pr
🔰 سامانه متنکاوی متون ادبی راهاندازی شد
🔻 «سامانه متنکاوی متون ادبی» عنوان طرح پژوهشی احسان رئیسی عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 اهمیت و گستردگی رشته زبان و ادبیات فارسی چندان است که استفاده از این امکانات برای پیشرفت این رشته بسیار ضروری و حیاتی به نظر میرسد.
🔹بهدلیل اهمیت رشته زبان و ادبیات فارسی و گستردگی حوزههای آموزشی و پژوهشی آن ضروری است همگام و همزمان با پیشرفت فناوریهای جدید از توان عملیاتی این ابزارها استفاده شود تا فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در حوزه زبان و ادبیات فارسی از حیث روش و نتایج به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء یابد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/815
🆔@insf_pr
🔰 استفاده از اسانس گیاهان برای صنایع دارویی
🔻 «امکانسنجی اهلیسازی گیاه لعل کوهستان (Oliveria decumbens) و بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی آن» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری توسط آناهیتا بویری ده شیخ با راهنمایی محمد محمودی سورستانی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
🔸 گیاهان دارویی از جمله منابع بسیار ارزشمند بخش کشاورزی به شمار میآیند که به واسطه کاربرد فراوان در صنایع مختلف از ارزش اقتصادی بالایی برخوردارند.
🔹کشور ایران به دلیل بهرهمندی از تنوع آب و هوایی و خاکی ویژه، دارای فلور گیاهی منحصر به فرد و ذخیره ژنتیکی بسیار غنی از گیاهان دارویی ارزشمند بوده و مهد رویش بیش از 1700 گونه دارویی کمیاب است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/800
🆔@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
🔰 سنجش سموم قارچی در چای 🔻«معتبرسازی روش تشخیص مناسب جهت سنجش آفلاتوکسین گروه B و G در محصول چای مو
مصاحبه پژوهشگر آقای روحالله کرمی اسبو در برنامه روزنه رادیو گفتگو.mp3
11.5M
#بنیاد_علم_در_آینه_رسانه
🎙️ مصاحبه آقای دکتر روحالله کرمی اسبو عضو هیئتعلمی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور با برنامه روزنه رادیو گفتگو
موضوع: سنجش سموم قارچی در چای
🌐https://insf.org/fa/news/858
🆔@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
#رویداد 🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار میکند؛ وبینار انرژی، تغییر اقلیم و محیط زیست
#رویداد
📢 پژوهشگران گرامی فرصت شرکت در این وبینار مجازی را از دست ندهید
وبینار انرژی، تغییر اقلیم و محیط زیست سهشنبه ۳ مهر، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international/l/en برگزار میشود.
سخنرانان: دکتر کیوان ریاحی از موسسه IIASA، دکتر آلیسیو ماستروچی، یارمو کیکسترا
🌐 https://insf.org/fa/news/856
🆔@insf_pr
🔰 برنامک تشخیص سرطان پروستات
🔻«برنامک تشخیص سرطان پروستات بر اساس امآرآی مولتی پارامتریک و فاکتورهای بالینی و پاتولوژیک با استفاده از یادگیری عمیق» عنوان طرح پژوهشی علیاصغر صفائی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸سرطان پروستات یکی از شایعترین بیماریها و مهمترین عوامل مرگ در بین مردان است. سرطانهای بدون علائم محرز معمولاً در نمونهبرداریها بهراحتی شناخته نمیشوند زیرا یک نمونهبرداری عادی تمام قسمتهای پروستات را پوشش نمیدهد
🔹 در این طرح برای تشخیص بهموقع و افزایش دقت از تلفیق روشهای تصویربرداری، پاتولوژیک و اطلاعات بالینی بیمار استفاده شده است. زیرا اضافه کردن اطلاعات ام آر آی میتواند به تشخیص وضعیت کلی بافتهای نرم نظیر پروستات کمک کند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/799
🆔@insf_pr
🏴بِسْمِ اللَّـهِ الرحمن الرَّحِيمِ
فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ وَمَن يُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا
صدق الله العلي العظیم
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
پس کسانی که زندگی دنیا را به آخرت مبادله می کنند در راه خدا بجنگند و هر کس در راه خدا بجنگد و کشته شود یا چیره شود به او پاداش بزرگی خواهیم داد.
خداوند متعال راست گفته است
▪️إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
سید حسن نصرالله (رضوان الله علیه) پس از سالها مجاهدت به خیل عظیم شهدا پیوست.