#شب_علم
🔰 حاشیهای از نمایشگاه «شب علم»دانشگاه ارومیه؛ از آرتمیا چه میدانید/ بهبود اقتصاد و اشتغال کشور با این آبزی کوچک
🔻یکی از غرفههای فعال در نمایشگاه«شب علم»، غرفه پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری دانشگاه ارومیه بود که برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای این پژوهشکده با نصرالله احمدیفرد رئیس پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری دانشگاه ارومیه گفت و گو کردیم.
🔸احمدی فرد در ابتدا درباره آرتمیا توضیح داد و گفت: آرتمیا موجودی از گروه سختپوستان است که بهخاطر شکل ظاهریاش به عنوان یک غذای ارزشمند برای چهار گروه آبزیان شامل میگوها، ماهیان خاویاری، ماهیان دریایی در قفس، ماهیان زینتی محسوب میشود. آرتمیا به خاطر داشتن ترکیباتی نظیر آنزیمهای آنتیاکسیدانی و اسیدهای چرب، موجودی بسیار کاربردی است.
🔹وی درباره برگزاری رویداد «شب علم» در دانشگاه ارومیه اظهار کرد: علم نیازمند یک ارتباط مؤثر بین دانشگاه و مردم است و این رویداد موجب شده تا مردم ارومیه از روند تحقیقات در استان اطلاع پیدا کنند. این رویداد کمک میکند از کودک تا جوان و پیر با فعالیتهای تحقیقاتی و علمی آشنا شده و حتی ایده بگیرند و نوجوانان و جوانان هم برای انتخاب رشته با نگاه باز انتخاب کنند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/937
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰 فراخوان شرکت در اولین پروژه از برنامه جامع تابآوری شهری اعلام شد؛فراخوان «دستیابی به مدل عینی تابآوری شهری با پیادهسازی مدل USAH در جزیره کیش به عنوان یک شهر ایزوله و مستقل
🔻اهداف پروژه: با توجه به پیچیدگی و چالشهای پیادهسازی مدل سیستمی USAH، این پروژه به عنوان یک مطالعه موردی در جزیره کیش، به شناسایی چالشها و فرصتها میپردازد. کیش به عنوان یک شهر ایزوله با ابعاد محدودتر، محیط مناسبی برای آزمایش و ارزیابی مدلهای تابآوری شهری است.
🔸بنابراین، هدف کلی از پروژه 00، دستیابی به مدل عینی تابآوری شهری با پیادهسازی چارچوب USAH در جزیره کیش است. به طور مشخص، در این پروژه میبایست دادهبرداری واقعی از تمامی پنج لایه مدل سیستمی در جزیره کیش ضمن تعامل با ذینفعان انجام شود و بعد از پیادهسازی مدل سیستمی، مشکلات تعامل با ذینفعان و توان همکاری در گردآوری دادهها و چالشهای اجرای تحلیل شبکه پیچیده در دنیای واقعی مورد آزمایش قرار گیرد. (جهت اطلاع از سایر پروژهها به پیوست فراخوان مراجعه فرمایید.)
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/931
🆔@insf_pr
#شب_علم
🔰 مهمانی ۱۰ هزار نفره «شب علم» در دانشگاه ارومیه / روایتی تازه از علم با کمک پژوهشگران
🔻«شب علم» رویدادی که از همان ابتدای تولدش به دنبال آشتی جامعه با علم و گشودن دروازههای دانش و دانشگاه به روی پیر و جوان بود؛ در ارومیه با استقبال بسیار خوبی مواجه شد.
🔸سروش صحت که به واسطه برنامههایی چون کتاب باز و پادکستهای پرمغزش، در ترویج علم به زبان ساده ید طولایی دارد در کنار محمدرضا نوروزی با پژوهشگران واندیشمندان ارومیه به گفتوگو نشستند.
🔹رویداد «شب علم» دانشگاه ارومیه با حضور بالغ بر ده هزار نفر از مردم علمدوست و فرهیخته ارومیه، در چندین بخش مختلف در محل پردیس علم و فناوری دانشگاه برگزار شد تا اقشار مختلف جامعه بتوانند شبی را در کنار کسانی که دوستشان دارند؛ برای آشنایی با علم با چاشنی سرگرمی و تفریح بگذرانند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/940
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰 مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) اعلام کرد؛
فراخوان برنامه تابستانه دانشمندان جوان در سال ۲۰۲۵
🔻مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) از اول ژوئن تا پایان آگوست هر ساله میزبان ۵۰ دانشجوی دکترا از کشورهای مختلف جهان است.در این برنامه دانشجویان دکترای برگزیده به اجرای پروژه علمی مرتبط با زمینههای تحقیقاتی یاسا میپردازند.
🔸طی این مدت، پژوهشگران ضمن بهرهمندی از دانش متخصصان برجسته یاسا به سامانهها و نرمافزارهای منحصربهفرد یاسا نیز دسترسی خواهند داشت. با توجه به عضویت بنیاد ملی علم ایران در مؤسسه IIASA واجدین شرایط ایرانی نیز می توانند از تسهیلات این فراخوان استفاده نمایند.
🔹همچنین، مهلت ارسال پروپوزال تا ۲۴ دیماه میباشد و این زمان تمدید نخواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/941
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰 فراخوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا»
🔻فلسطین و مسائل آن پیوندی دیرینه و تاریخی با حیات فرهنگی و دینی مسلمانان دارد و با موضوعات کلان و سیاستهای بین المللی در جهان گره خورده است.
🔸در این فراخوان، علاوه بر انتشارات علمی شامل مقالات در مجلات معتبر بین المللی و داخلی، تألیف کتاب و مقالات مرتبط با حوزه پژوهش به زبان های بین المللی از جمله عربی، انگلیسی و ... از حمایت ویژه برخوردار میشود.
🔹این فراخوان از طرحهای پژوهشی، طرحهای پسادکتری و رسالههای دکتری حمایت میکند و از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ تا ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ برگزار میشود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/942
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰 نتایج نهمین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و صندوق علمی مشترک راه ابریشم (SRSF) اعلام شد»
🔻در این فراخوان از بین ۴۴ پیشنهادیه مشترک محققان ایرانی و چینی در دو حیطه حوزههای مرتبط با مهندسی زیستی (Bioengineering) و مواد پیشرفته (Advanced Material) و پس از ارزیابی از سوی بنیاد ملی علم ایران و صندوق علمی مشترک راه ابریشم، در نهایت تعداد ۶ طرح پذیرفته شد.
🔸گفتنیست ارزیابی علمی انجام شده در بنیاد بر اساس شاخصهایی همچون: الف) نتایج داوریها؛ ب) ضرورت حضور مجریان خارجی و ارزشافزوده برای کشور مانند تخصص پژوهشگران، امکانات آزمایشگاهی و دانش فنی؛ ج) توانمندی مجری و همکاران؛ د) اهمیت موضوع از دیدگاه ملی؛ ه) خروجیهای طرح؛ و) کیفیت پروپوزال صورت پذیرفته است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/945
🆔@insf_pr