#بر_مدار روسیه
🔹اقدام روسیه در صدور بیانیه ضد تمامیت ارضی از دو حیث حقوقی اهمیت دارد:
۱. این دومین بار است که یک عضو دایم و شرقی شورای امنیت چنین ادعایی مطرح میکند و بدلیل وزن حقوقی شورا این امر ناخوشایند است.
۲. اذعان روسیه درخصوص ارجاع مسأله به #دیوان_بینالمللی_دادگستری، نوعی سابقهسازی و رویه سازی حقوقی است.
🔸 هرچندکه مبتنی بر ادله حقوقیای که به تفصیل بحث شد، وزن حقوقی استدلال ایران فراتر از امارات است. موضع اصولی ایران در عدم پذیرش ارجاع به دیوان ناشی از مسلم بودن مالکیت و حاکمیت ایران بر این جزایر است.
🔸یادداشتهای قضیه جزایر سه گانه و ادله انگلیس و ادله ایران:
https://eitaa.com/intllaw/425
https://eitaa.com/intllaw/451
https://eitaa.com/intllaw/518
https://eitaa.com/intllaw/581
https://eitaa.com/intllaw/750
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎تسلیحات شیمیایی در سوریه
🔹 پس از آنکه در خلال جنگ داخلی سوریه، ادعایی در خصوص کاربردن تسلیحات شیمیایی در این کشور از سوی دو طرف ارائه شد، شورای امنیت اقدام به فعال کردن سازوکارهای نظارتی در خصوص کاربردن تسلیحات #شیمیایی کرد.
🔸نماینده ویژه منع کاربرد تسلیحات شیمیایی در شورای امنیت ضمن تقدیر از همکاریهای سوریه در رفع ادعای کاربرد تسلیحات شیمیایی در بعضی از نقاط، نسبت به وجود ابهامات در نقاط دیگر اذعان میکند.
🔹 نماینده سوریه در این جلسه با سوال قرار دادن این موضوع که آیا این #کنوانسیون منع کاربست تسلیحات شیمیایی (OPWC) توانسته است تضمین لازم حقوقی را برای جمیع اطراف مخاصمات مسلحانه ایجاد کند مدعی شد که مسئله به کار بردن تسلیحات شیمیایی را باید جامعتر از نظارت بر دولت سوریه دید و این مسئله باید بر دو طرف مخاصمات جاری در سوریه (نظامیان #غیردولتی و حامیان آنها) اعمال شود.
👈برای مشاهده قانون الحاق ایران به کنوانسیون منع تسلیحات شیمیایی:
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/92923
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 شمشیر از رو بسته
🔹گوترش در اظهارنظری بیسابقه در هشتاد روزه گذشته، علیه اسرائیل موضعگیری کرد.
🔹گوترش:
🔸 در کشتار هفتاد روز گذشته در غزه، صحنههایی بوقوع پیوسته که سازمان ملل متحد تا بحال چنین وقایعی ندیده بود.
🔸بر اساس حقوق بشردوستانه بینالمللی، مجازات جمعی مردم فلسطین هیچ توجیهی ندارد و اسرائیل به موجب حقوق بین الملل نمیتواند از مسئولیت و تعهدات خود شانه خالی کند.
🔸رساندن کمکهای بشردوستانه نیازمند امنیت و امکان جابجایی مطمئن پرسنل سازمان ملل و حرکت لجستیکی به منظور این هدف است. موضوعی که عملاً در غزه صورت نمیپذیرد.
🔸بیش از ۸۵ درصد مردم غزه از روی اجبار از خانه خود بیرون رانده شدهاند و نظام بهداشت و درمان در هم ریخته شده است.
🔸بیش از یک میلیون و نیم از مردم که یکچهارم مردم فلسطین محسوب میشوند در وضعیت گرسنگی به سر میبرند و این بدان معناست که چهار پنجم گرسنگان جهان در غزه به سر میبرند.
🔸آب آشامیدنی سالم در دسترس نیست و مردم نمیتوانند بیشتر از این منتظر توزیع #بشردوستانه مواد غذایی شوند و تعداد معدودی از کامیونها جوابگوی نیاز این جمعیت نیست.
🔸همانطور که پیشتر گفتم نظم عمومی جهانی در حال فروپاشی است. شاهدان عینی حاضر در غزه برای ما نقل کردند که تا به حال چنین چیزی در عمر خود ندیدهاند.
🔸مغازهها خالیست، ذخایر خالیست و معده مردم نیز خالیست. در نتیجه مسئولین اسرائیلی باید هرچه سریعتر امکان فعالیت اقتصادی را برای غزه فراهم کنند.
👈برای مشاهده فیلم کامل در کانال دوم حقوق بین الملل
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/82
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎عنصر نامطلوب
🔹وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، دو کارمند سفارت فرانسه در باکو را «عنصر نامطلوب» اعلام کرده و آنها را اخراج کرد.
🔸وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد این دو #دیپلمات فرانسوی «بابت انجام اقداماتی که با موقعیتشان در تضاد بود، عنصر نامطلوب اعلام شدند.». این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که سفیر فرانسه در باکو را احضار و بابت «این رفتار خلاف موضع دیپلماتیک» این دو فرد شکایت کرده است.
🔹طبق مواد 8 الی 9 #کنوانسیون وین راجع به حقوق دیپلماتیک ۱۹۶۱، هردولتی اجازه دارد هر زمان دیپلماتهای خارجی را از کشور خود اخراج کند و اخراج به ارایه دلیل نیاز ندارد. اما دولتها تلاش میکنند تا اخراج مستند به موارد موجهی باشد. برای مثال مواد 41-42 این کنوانسیون دیپلماتهای خارجی را مکلف به رعایت قوانین داخلی میکند و عدم رعایت منجر به «نامطلوب» شدن عملکرد این دیپلماتها میشود.
🔸در #عرف دیپلماتیک هرگاه دولتی، اقدام به اخراج دیپلماتها مستند به عنوان «عنصر نامطلوب» (Persona non grata) کند، دولت متبوع دیپلمات اخراجی نیز حق بر #اقدام_متقابل پیدا میکند که تعدادی از دیپلماتهای خارجی را عنصر نامطلوب معرفی کند.
#حقوق_دیپلماتیک
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم معاون حقوقی رییس جمهور: به لحاظ حقوقی شکایت و دعوایی علیه اسرائیل نداریم؛ چون آن را دولت نمیدانیم.
🔹دکتر محمد دهقان: بحث ما با رژیم صهیونیستی از علم حقوق عبور کرده است. طبیعتا باید کسانی که مرتکب #جنایت ترور سردار سیدرضی شدند را محاکمه کنیم و حکم صادر شود و به جزای خود برسند.
🔹علت اینکه به دنبال شکایت از دولت آمریکا به خاطر ترور سردار سلیمانی هستیم این است که آن را به عنوان دولت شناسایی کردیم ولی هیچ گاه رژیم صهیونیستی را به عنوان دولت #شناسایی نکرده و نخواهیم کرد.
🔹 برنامه جمهوری اسلامی حتما انتقام از کسانی است که مرتکب این جنایات میشوند.
👈برای مطالعه پیرامون اهمیت شناسایی در حقوق بین الملل
https://eitaa.com/intllaw/697
@intllaw
حقوق بین الملل
🔎عنصر نامطلوب 🔹وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، دو کارمند سفارت فرانسه در باکو را «عنصر نامطلوب» اعلام
#اقدام_متقابل فرانسه در قبال آذربایجان
👈برای مطالعه بیشتر به یادداشت زیر رجوع کنید:
https://eitaa.com/intllaw/1094
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎 امدادبشردوستانه اتحادیه در ۲۰۲۳
🔸براساس گزارش کمیسیون اروپایی، مجموع کمکهای #بشردوستانه اتحادیه اروپا در ۲۰۲۳ به خاورمیانه و کشورهای آسیایی، آمریکای لاتین و اقیانوس آرام و کارائیب به ترتیب ۵۸۲ و ۳۹۹ میلیون یورو بوده است.
🔹کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا به اوکراین و کشورهای حوزه بالکان و قفقاز در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۳۵ میلیون یورو شد.
🔸سهم کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا به اوکراین و کشورهای حوزه بالکان و قفقاز، خاورمیانه و ترکیه که از سال ۲۰۲۰ سیر نزولی به خود گرفته و از ۵۱ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۲۲ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده بود، در سال جاری میلادی به ۲۴ درصد افزایش یافت.
🔹با وجود رشد سهم کمکهای بشردوستانه به خاورمیانه و ترکیه، سهم کمکهای انساندوستانه اروپا به کشورهای آسیایی، آمریکای لاتین، اقیانوس آرام و کارائیب که ایران و #افغانستان را نیز پوشش میدهد از ۲۲ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۱۶.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
🔸کمکهای اتحادیه اروپا شامل مواد غذایی، سرپناه، مراقبتهای بهداشتی، آب و فاضلاب، و آموزش میشود که در میان مردم آسیبدیده از بلایای انسانی و طبیعی توزیع میشود.
🔹گزارش کمیسیون ادعا کرده است که اتحادیه اروپا در قالب کمکهای بشردوستانه خود، معادل ۱۰۰ هزار یورو به آسیب دیدگان از زلزله اکتبر ۲۰۲۲ در استان آذربایجان غربیِ ایران اعطا کرد. همچنین، در سال ۲۰۲۳، ۶۰ میلیون یورو به نهادهای انساندوستانه فعال در افغانستان و ۱ میلیون یورو نیز برای حمایت از پناهجویان افغانِ ساکن در پاکستان تخصیص داد.
#حقوق_اتحادیه
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 جز دیپلمات روسیه
🔹دومین نشست شورای امنیت در سه روز گذشته در پی تشدید حملات روسیه علیه اوکراین به ویژه نسبت به مناطق و مراکز و افراد غیرنظامی برگزار شد.
#فیلم خلاصه نشست شورا
🔶 رییس جلسه:
حملات اخیر روسیه منجر به باز برافروختن جنگ در این منطقه شده است. ما همچنان که دبیرکل سازمان ملل نیز درخواست کرده بود خواهان عدم حمله به افراد #غیرنظامی، مراکز غیرنظامی، مردمان غیرنظامی و #تاسیسات انرژی هستیم.
ما به صورت توأمان حمله به غیرنظامیان را در خاک اوکراین و روسیه محکوم میکنیم زیرا که نقض #حقوق_بشردوستانه بینالمللی است.
🔹نماینده آمریکا: آمریکا قائل به حق #دفاع اوکراین مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و حقوق بشردوستانه بین المللی است و حمله به غیرنظامیان توسط طرفین را محکوم میکنیم.
🔸نماینده اوکراین: راه حل این مشکلات و پایان یافتن به حملات به غیرنظیان، پایان جنگ است. این حرف ساده را هر دیپلمات متوجه میشود جز دیپلماتهای روسیه.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 خلاف قواعد حقوق اساسی
هرچند براساس قواعد قانون #اساسی، عضویت ایران در نهادهای بین المللی نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی است، سخنگوی وزارت امورخارجه امروز از عضویت کامل ایران در بریکس خبر داد درحالیکه هیچگاه لایحه عضویت ایران در بریکس به مجلس ارائه نگردید.
در این خصوص چند نکته قابل تامل است:
1⃣ #گروه ها نسل جدیدی از سازمانهای بین المللی هستند. تفاوت گروهها با سازمانهای بین المللی نسل قبل در آنست که #گروه ها فاقد #معاهده موسس هستند. با این حال همه آنها دارای اسنادی پایه ای هستند که محتوایی قریب به اساسنامه یا حداقل آیین کار دارند همانند گروه اقدام ویژه مالی یا FATF. از این رو تصویب اسنادپایهای آنها براساس اصل ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی در مجلس طرح میشود.
2⃣ رویه نظام حقوقی ایران گویای اینست که پیوستن به گروهها مبتنی بر مصوبه مجلس صورت میپذیرد. برای مثال پیوستن ایران به گروه دی هشت بموجب قانون زیر و با تصویب #بیانیه سران دی هشت صورت پذیرفت؛ درحالیکه بیانیه سران، فاقد ماهیت معاهدهای بود:
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/839230
3⃣ طبق ماده هفت آیین نامه چگونگی تنظیم و انعقاد توافق های بین المللی، «تأسیس و عضویت در اتحادیهها، مجامع و سازمانهای بینالمللی» نیازمند تصویب مجلس است.
4⃣ عضویت ایران در بریکس، تکالیف و التزاماتی بر ایران به همراه دارد که پذیرش آنها بدون تصویب مجلس، غیرقابل امکان است؛ خصوصا اینکه بریکس خواهان توسعه زمینههای اقتصادی و نظامی نیز میباشد.
ازاینرو بنظر میرسد اقدام دولت در این خصوص خلاف قواعد حقوق اساسی ایران است.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 تبریک سال نو
🔹پیام سال نوی گوترش با محوریت محیط زیست جهانی منتشر شد:
🔸 سال پیش، سالی سراسر رنج، تعدی و تغییرات ناخوشایند زیست محیطی بود.
🔸مردم و کره زمین ما در حال به مخاطره افتادن هستند و ما گرمترین شرایط آب و هوایی را تجربه میکنیم.
🔸 جنگ منجر شد که ما #فقر و گرسنگی را فراموش کنیم ؛ بشریت نیازمند همگرایی بیش از پیش است
🔸 با استفاده از تجربهای که امسال به دست آوردیم باید به سمت بازسازی اعتماد و بازآفرینی امید پیش برویم.
باید به راه حلهای مشترک برای حل مسائل زیست محیطی و باز طراحی نظام اقتصادی بینالمللی به نفع همگان پیش برویم.
🔸باید به صورت جمعی به مبارزه با #تبعیض و نفرت پراکنی حرکت کنیم و با فکر جمعی حرکت کنیم برای بهرهمندی از فناوری همانند هوش مصنوعی برای تامین منافع عمومی؛ تا اینکه به #صلح و #حقوق_بشر دست پیدا کنیم.
🔶من برای شما سال نوی خوبی را آرزومندم.
#فیلم پیام گوترش
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
امام سجاد (علیهالسّلام) در #رسالة_الحقوق در مورد #حقوق_مادر میفرماید:
🔸حق مادرت این است که بدانی او به گونهای تو را حمل کرده است که هیچ کس چنین لطفی به دیگری نمیکند
🔸 و او تو را حفظ و نگهبانی کرد و باکی نداشت که خود گرسنه باشد و تو را سیر سازد و خود تشنه بماند و تو را سیراب سازد و خود برهنه باشد و تو را بپوشاند و خود در معرض تابش شدید آفتاب قرار گیرد ولی برای تو سایهای از محبت ایجاد کند و خود رنج بیداری کشد ولی آسایش تو را فراهم سازد و از سرما و گرما حفظت کرد تا از آن او باشی.
🔸پس هر آینه توان سپاسگزاری او را نداری مگر به کمک خدا و مددرسانی او.
#حقوق_زنان
#بازنشر از کانال عصر حقوق بشر به نشانی:
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍تسلیت دبیرکل
🔹 سخنگوی دبیرکل ملل متحد عملیات تروریستی ( #تروریسم ) در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی در کرمان که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از ایرانیان شد را از طرف دبیرکل محکوم کرد و به مردم و دولت ایران تسلیت گفت.
🔹وی همچنین خواستار #مسوولیت و پاسخگویی عاملان این اقدام تروریستی شد.
#فیلم تسلیت و محکومیت عملیات تروریستی در کرمان
🔸یکی از مصادیق #نزاکت بینالمللی که ملل متحد بدان اهمیت میدهد موضوع ابراز همدردی در حوادث طبیعی یا مصائب عمومی است که گاهی دبیرکل، گاهی مجمع عمومی و گاهی نیز در مراتب پایینتر یکی از مقامات ملل متحد ابراز میکند.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍پنج عضو جدید
🔸پنج عضو جدید غیردائمی شورای امنیت، دوره دو ساله خود را در این شورا آغاز کردند.
🔸شورا از پنج عضو دائمی و ۱۰ عضو چرخشی تشکیل شده است.
🔶اعضای جدید عبارتند از الجزایر، گویان، سیرالئون، اسلوونی و کرهجنوبی.
🔸هیأت فلسطین در سازمان ملل در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، به امارات متحده عربی، عضو خروجی از اعضای غیردائم به دلیل «نمایندگی جهان عرب» و «پیشبرد آرمان فلسطین» در طول دوره خود تبریک گفت.
👈 مشاهده #فیلم نحوه معرفی اعضای جدید به علاقهمندان به مباحث حقوق بین الملل بویژه دانشجویان این رشته پیشنهاد میشود.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍سازمان بهداشت جهانی در غزه
🔹 #سازمان بهداشت جهانی و مجموعه ملل متحداخیرا با کسب برخی مجوزها اقدام به تقویت امداد #بشردوستانه کردهاند.
🔹این سازمان همچنین بیمارستانی موقتا را در ورزشگاهی مستقر کرده است تا بخشی از نقصان درمانی ناشی از ازکارافتادن #واحد های پزشکی را جبران کند.
#خلاصه فیلم تازه منتشرشده سازمان بهداشت جهانی از امداد به غزه
👈برای مشاهده اظهارات دوپهلوی دبیرکل بهداشت جهانی در خصوص غزه:
https://eitaa.com/intllaw/1037
#حق_درمان
#حق_بهداشت
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
✅ مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) برگزار می کند:
🔺نشست علمی:
تشریح وضعیت جمهوری اسلامی ایران نزد مجامع حقوقی🌏
👤ارائه:دکتر حمید رضا نیکبخت
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی
عضو تیم داوری ایران در دیوان بین المللی الهه
⏰زمان: یکشنبه ۱۷ دی ماه، ساعت۱۵
📌مکان: حرم مطهر رضوی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (علیه و علیهم السلام)
💻لینک حضور مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/feghahat_aqr/intfeqh
#رویداد
#بر_مدار دیوان کیفری
1⃣ ۱۰۰ وکیل شیلیایی که اکثر آنها اصالت فلسطینی دارند، در رابطه با #جنایت #نسلزدایی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت به #دیوان_بینالملل_کیفری شکایت کردند.
🔸طبق ادعای آنها، جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، مصداق بارز نقض #کنوانسیون چهارگانه ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ است.
2⃣دکتر مارینلو (Dr Triestino Mariniello) وکیل قربانیان غزه در دادگاه کیفری بینالمللی از دادستان کل این دادگاه، به دلیل «استفاده از #استاندارد_دوگانه » در مورد جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه انتقاد کرد.
🔸 مارینلو: هیچ دادستانی از دادگاه کیفری بینالمللی از سرزمینهای اشغالی فلسطین بازدید نکرده است. تضاد شدیدی بین روش خان در تحقیقات مربوط به فلسطین و اوکراین وجود دارد. دادستان کل پس از شروع جنگ اوکراین و روسیه سفرهای زیادی به اوکراین داشته است.
#تصویر کاریکاتور و کارتونهای پرونده فلسطین در دیوان
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 راه حل دو دولتی
🔹ایده تشکیل دو دولت اسرائیل و فلسطینی به قطعنامه تقسیم (قطعنامه ۱۸۱) و کنفرانسهای اسلو و شرم الشیخ باز میگردد؛ هر چند که دولت فلسطین به رهبری یاسر عرفات و محمود عباس تلاش کردند تا این ایده را اجرایی کنند اما رویکرد طرف اسرائیلی منجر شد که هر دو در نهایت تشکیل دو دولت اسرائیلی و فلسطینی را شکست خورده بدانند زیرا که اسرائیل، توسعه شهرک سازی را هیچگاه و تحت هیچ شرایطی متوقف نکرد.
🔸نظرسنجی اخیر یورونیوز نیز حاکی از آن است که اکثریت قریب به اتفاق مردمان فلسطینی و ساکنان اسرائیل هیچ کدام به این ایده دل بسته اند.
🔹با این وجود، دولتهای عربی و اروپایی این ایده را تنها راه پایان تنشها میدانند.
#فیلم نیویورک تایمز در خصوص راه حل دو دولت (تهیه توسط مرکز مطالعات آمریکا @ascenter )
👈 برای مشاهده اظهارات گوترش در خصوص تشکیل دو دولت مبتنی بر مرزهای ۱۹۶۷ و #قطعنامه شورای امنیت ملل متحد.
https://eitaa.com/intllaw/1001
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍معارفه مسوول جدید
🔹پس از آنکه اسرائیل، روادید هیستینگز کانادایی (هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در غزه و امور فلسطینیان) را تمدید نکرد، گوترش، کاگ هلندی را بجای او منصوب کرد.
🔸کاگ از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل برای لبنان و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ هماهنگ کننده ویژه سازمان مشترک منع سلاح های #شیمیایی در سوریه و از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ دستیار دبیرکل در #برنامه توسعه سازمان ملل متحد و به مدیر منطقه ای خاورمیانه و شمال آفریقا با #صندوق کودکان سازمان ملل متحد ( #یونیسف ) بوده است.
🔹کاگ دارای کارشناسی ارشد مطالعات خاورمیانه از دانشگاه اکستر، کارشناسی ارشد روابط بینالملل از دانشگاه آکسفورد و کارشناسی مطالعات خاورمیانه از دانشگاه آمریکایی قاهره است و به زبان های هلندی، آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، اسپانیایی و عربی صحبت می کند.
#فیلم معارفه کاگ
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
1_9024094018.PDF
95.7K
🔹پنجمین نشست اضطراری کمیته دائمی فلسطین اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) و نخستین نشست کمیته فلسطین مجمع مجالس آسیایی (APA) با شعار «همکاری پارلمانها برای فلسطین» چهارشنبه برگزار شد.
🔸نمایندگان مجالس ۲۶ کشور اسلامی و آسیایی در سطح رئیس و نایب رئیس پارلمانی مهمان مجلس شورای اسلامی در این اجلاس بودند.
🔹اهم نکات بیانیه پایانی مرتبط با حقوق بین الملل: نگارش بر محوریت #حقوق_بشردوستانه و وقوع #جنایت جنگی و کوچ اجباری و #تبعیض نژادی، تاکید بر استمرار پیگیری وضعیت فلسطین در #دیوان_بینالملل_کیفری، تشکر از آفریقای جنوبی برای طرح نقض کنوانسیون منع #نسلزدایی در #دیوان_بینالملل_دادگستری و انتقاد از لنگش ساختارهای بینالمللی و استفاده آمریکا از #وتو علیه آتشبس مستمر.
#بیانیه پایانی #پیدیاف_فارسی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw