درخصوص حق بر زبان مادری
👈ماده ۲۷ میثاق حقوق مدنی و سیاسی:
در كشورهايي كه اقليت هاي نژادي، مذهبي يا زباني وجود دارند، افراد متعلق به اين اقليت ها را نبايد از حق تشكيل اجتماع با ساير اعضاي گروه خود، بهره مندي از فرهنگ و ابراز و انجام فرايض ديني و كاربرد زبان خودشان محروم نمود.
👈ماده ۳۰ کنوانسیون حقوق کودک
در كشورهايي كه اقليتهاي قومي و مذهبي و يا اشخاص بومي زندگي ميكنند، كودكي كه متعلق به اين اقليتها است بايد به همراه ساير اعضاي گروهش از حق برخورداري از فرهنگ و تعليم و انجام اعمال مذهبي خود و يا زبان خويش برخوردار باشد.
👈اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.
c7e4dc0893ec36e291792da1b5965842.pdf
348.8K
#پایاننامه درخصوص حق بر زبان مادری
@Intllaw
#یادداشت l حق بر شفافیت
به بهانه اختلاف نظرها درخصوص آمار مربوط به مبتلایان کرونا
در سالهای اخیر، حوزههای مختلف حقوق بینالملل بویژه حقوق اقتصادی و تجارت بینالملل، حقوق محیط زیست، حقوق بشر و مسایل مرتبط با صلح و امنیت بینالمللی با خواسته جدیدی به نام شفافیت روبرو شدند. نتیجه این پویش، حق جدیدی را با عنوان #حق_بر_شفافیت بوجود آورد.
این حق، هنوز در ادبیات حقوقی جایگاه لازم را نیافته اما تلاش نویسندگان حقوقی در راستای اثبات آن در منظومه حقهای بشری شایان توجه است. انتشار از آزاد اطلاعات، شفافیت فرایندهای اداری، دسترسی آزاد به اسناد دولتی، از جمله ثمرات این پویش جهانی است.
چند نکته درخصوص حق بر شفافیت:
۱. شفافیت، روی دیگر پاسخگویی و #مسوولیت پذیری دولتهاست. این موضوع هم در حقوق داخلی و هم در ساحت حقوق بینالملل صادق است.
۲. همانطور که در حقوق داخلی، مخالفان شفافیت تلاش میکنند حق بر حریم خصوصی را مغایر شفافیت معرفی کنند، در حقوق بینالملل نیز دولتها شفافیت را مغایر امنیت داخلی و منافع ملی اعلام میکنند.
۳. شفافیت در حقوق بینالملل همسان با حقوق داخلی، زمینه مشروعیت و مقبولیت فرایندهای رسمی را فراهم میکند.
۴. شفافیت با #فرمالیسم حقوقی مقابله میکند. به بیان دیگر فرایندهایی که برای تامین برخی اهداف شکل گرفتهاند اما در طول زمان بنابر مصلحتسنجیها و سوجوییها از اهداف اصلیشان فاصله گرفته و صرفا فرایند باقی مانده است و هدف اصلی، زایل شده، با شفافیت امید بازگشت به اصل خویش در مورد آنها احیا میشود. برای مثال شورای امنیت ملل متحد که برای تامین صلح و امنیت بینالمللی شکل گرفته بود، در سایه عدم شفافیت و پیگیری منافع شخصی دولتهای دارنده حق وتو از هدفش دور شده است. عدم شفافیت منجر به شکلگیری مباحثی درخصوص عدم مشروعیت تصمیمات شورا شده ایت. فشارهای بینالمللی و حقوقی، شورا را وادار ساخت تا برای رهایی از این مباحث، آمبودزمان ویژه خود را طراحی کند و اجرایی سازد.
https://eitaa.com/Intllaw
Gleider_J._Hernandez_Transparency_Book_Review1.pdf
344.6K
مقالهای درخصوص جایگاه شفافیت در حقوق بینالملل
@Intllaw
the-transparency-turn-of-international-law.pdf
221.8K
مقالهای درخصوص جایگاه شفافیت در حقوق بینالملل
@Intllaw
129193_orig.pdf
115.4K
متن #قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
https://eitaa.com/Intllaw
CILAMAG_Volume 23_Issue شماره 34 (بهار و تابستان)_Pages 233-462.pdf
270.4K
#ترجمه #رای دادگاه هلند درخصوص جانبازان شیمیایی
به بهانه فرارسیدن سالروز بمباران شیمیایی در سال ۱۳۶۲ توسط رژیم بعث عراق
https://eitaa.com/Intllaw
هدایت شده از حقوق بین الملل
#یادداشت l درمان کرونا و تحریم دارویی ایران
در خبرها آمده است که "دولت آمریکا که در راستای سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» تمام تلاش خودش را برای سختتر کردن وضعیت معیشتی مردم ایران به کار گرفته پنجشنبه به بهانه «کرونا» مدعی شد برای برخی مبادلات بشردوستانه (دارویی) با بانک مرکزی ایران مجوز صادر کرده است"
fna.ir/dfhpof
اما حقیقت ماجرا چیست؟
پس از نقض #برجام توسط دولت ترامپ و طرح شکایت ایران در #دیوان_بینالمللی_دادگستری علیه این دولت، دیوان در قراری که یکسال پیش صادر کرد، سه موضوع را بر دولت آمریکا تکلیف کرد. قضات دیوان به اتفاق آرا به سه تصمیم موقت رسیدهاند که تا زمان صدور رأی نهایی برای دو طرف الزامآور است:
۱. آمریکا بر اساس تعهداتش ذیل پیمان مودت، باید به نحوی مقتضی هر مانع برآمده از دستور ۸ می ۲۰۱۸ بر صادرات آزاد دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات کشاورزی و قطعات و تجهیزات یدکی هواپیماهای مسافرتی از جمله تعمیرات و گارانتی و بازرسی لازم برای ایمنی هوانوردی را رفع کند؛
۲. در صدور مجوز مبادلات مالی و انتقال پول مرتبط با اقلام فوقالذکر نباید هیچ مانعی ایجاد شود؛
۳. طرفین باید از هر اقدامی که مناقشه را تشدید کرده و یا دامنه آن را گسترش داده و حل مناقشه را دشوارتر کنند، خودداری کنند.
پس از صدور این قرار، دولت آمریکا با کارشکنیهای متعدد از اجرای تصمیمات دیوان ممانعت بهعمل میآورد. با این وجود، به دلیل فشارهای بینالمللی درخصوص عدم تمکین در برابر قرار دیوان، دولت آمریکا تلاش میکند با برخی اعمال نمایشی خود را آماده اجرای قرار دیوان (در زمینه فرآوردههای دارویی) در شرایط مدنظر خود نشان دهد.
از آنجا که قسمت مهمی از قرار دیوان، رفع تحریم دارویی بود، ابتدا خزانهداری ایالات متحده شرایط بسیار مضیقی را برای صدور دارو تعیین کرد. در نظر تحلیلگران، شیوه عمل خزانهداری متضمن دو هدف اصلی بود: نخست اینکه دشواری شرایط یادشده، شرکتهای دارویی را عملا از صادرات دارویی به ایران منصرف میسازد؛ دوم اینکه خزانهداری با کسب شناخت دقیقتر از نیازهای دارویی ایران با جزییات بسیار بیشتر، طراحی تحریمهای بعدی علیه ایران را فلجکنندهتر به سرانجام خواهد رسانید.
نقض #حقوق_بشر بیماران صعبالعلاج، یکی از مهمترین ادعاهای ایران علیه دولت آمریکا در ایام کنونی است که در مورد بیماران مبتلا به ای بی (بیماران پروانهای) به اوج خود رسید.
https://eitaa.com/Intllaw
هدایت شده از حقوق بین الملل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خلاصه دعوای ایران و آمریکا
#یادداشت l برای مسلمانان هند
در روزهای اخیر، هند شاهد مجموعه اقدامات سازمان یافتهای علیه اقلیت مسلمان میباشد، بگونهای که امنیت روانی و جسمی این اقلیت پرجمعیت را به خطر انداخته است. آنچه که اتفاقات هند را در کنار اقدامات اسلامهراسانه ضدمسلمانان در چین، کشمیر و میانمار قرار میدهد موضع خنثی و در برخی موارد جانبدارانه دولت هند به نفع دشمنان مسلمانان است.
حال این سوال مطرح میگردد که دولت ایران درقبال این اقدامات ضدحقوق بشری آنهم در چارچوب حقوق بینالملل چگونه میتواند واکنش نشان دهد؟ پیش از بررسی گزینههای پیشرو باید این نکته را متذکر شد که درعالم حقوق بینالملل دولتها با یکدیگر همتراز هستند و توان اجبار یکدیگر را ندارند مگر آنکه با ابزارهای مختلف بتوان دولت ناقض حقوق بشر را متقاعد ساخت تا رویه و رویکرد خود را در آن خصوص تغییر دهد. این متقاعد شدن گاهی ناشی از پذیرش اشتباه است، گاهی نیز ناشی از فرار دولت خاطی از فشارهای بینالمللی است.
اما این گزینهها کدامند؟
۱. اعتراض رسمی: اعتراض رسمی فردی را میتوان در سطوح مختلف پیگرفت همانند بیانیه دیپلماتیک اعتراضآمیز وزارت امور خارجه، احضار سفیر هند و کاهش سطح روابط دیپلماتیک؛
اعتراض رسمی جمعی را نیز میتوان از طریق سازمانهای بینالمللی اسلامی همانند برقراری جلسه فوقالعاده اتحادیه بینالمجالس اسلامی و سازمان تعاون اسلامی دنبال کرد.
۲. طرح شکایت از رفتار هند در مجامع حقوق بشری همانند شورای حقوق بشر ملل متحد: دولت هند عضو بسیاری از کنوانسیونهای حقوق بشری است. از اینرو از منظر حقوقی مکلف به رعایت مفاد آنهاست. هند عضو میثاقین حقوق بشر، کنوانسیون حقوق کودک و... میباشد. از این رو دولت ایران توان طرح ادعای نقض #حقوق_اقلیتها ی مسلمان در نهادهای ناظر بر اجرای این اسناد بینالمللی را دارد ومیتوان با این حربه، فشار سازمانهای دولتی و غیردولتی حقوق بشری علیه هند را بههمراه آورد.
۳. استفاده از سازوکارهای ملل متحد و بویژه طرح ادعای تهدید علیه صلح در شورای امنیت: شورای امنیت صلاحیت بررسی تهدیدات علیه صلح و امنیت بینالمللی را دارد. از انجا که اتفاقات هند در زمره مصادیق تهدید علیه صلح، نقض #حقوق_بشر، نقض #حقوق_اقلیتها و #اسلام_هراسی میگنجد، با فشار دولتهای اسلامی، امکان برگزاری جلسه شورا با محوریت اتفاقات هند وجود دارد. صرف برگزاری این جلسه، فارغ از تصمیمات نهایی شورا موجد فشار سنگین به دولت هند برای رعایت حقوق مسلمانان خواهد شد.
نکته آخر آنکه دولت جمهوری اسلامی ایران فارغ از نکات فوق، براساس قانون اساسی، مکلف به حمایت از مستضعفان بویژه مسلمانان است. از اینرو اتخاذ رویکرد فعالانه در قبال اقلیتهای مسلمان نهتنها مطالبه عمومی مردمان این سرزمین است بلکه تکلیف قانون اساسی بر مجموعه نهادهای حاکمیتی بویژه وزارت امور خارجه و قوه قضاییه (ستاد حقوق بشر) میباشد.
https://eitaa.com/Intllaw
#بازنشر
مطلب ارسالی:
یک ایرانی چگونه به جنایات هند اعتراض کند؟
1️⃣ ایمیل زدن به سفارت هند در ایران
hoc.tehran@mea.gov.in
2️⃣ اعتراض تلفنی؛ شماره سفارت هند در ایران
+982188755103
+982188755104
+982188755105
3️⃣ شرکت در کمپین بزرگ فشار به دستگاه دیپلماسی کشور برای حمایت از مسلمانان مظلوم هندی:
my.farsnews.ir/c/19155
4️⃣ تولید خبر و تحلیل و ایجاد کمپین به زبانهای عربی، انگلیسی، اردو و .... به هر طریق ممکن و تحت فشار قرار دادن دولت هند و لابی هندو_صهیونیست
شش درس حقوق بشری از مدرسه امام علی (ع)
1. آزادی بیان: با من چنانكه با سركشان سخن مى گويند سخن مگوييد، و آنچه را در برابر مردم خشمگين پنهان مى كنند از من پنهان مداريد، و با مدارا و چاپلوسى با من معاشرت ننماييد، و گمان نكنيد كه شنيدن سخن حق بر من سنگين است، و مپنداريد كه تعظيم نابجاى خود را از شما درخواست دارم، زيرا آن كه اگر سخن حق به او گفته شود، يا عدالت به او پيشنهاد گردد بر او سنگين آيد، عمل به حق و عدل بر او دشوارتر است.
(خطبه 216: فَلَا تُكَلِّمُونِي بِمَا تُكَلَّمُ بِهِ الْجَبَابِرَةُ وَ لَا تَتَحَفَّظُوا مِنِّي بِمَا يُتَحَفَّظُ بِهِ عِنْدَ أَهْلِ الْبَادِرَةِ وَ لَا تُخَالِطُونِي بِالْمُصَانَعَةِ، وَ لَا تَظُنُّوا بِي اسْتِثْقَالًا فِي حَقٍّ قِيلَ لِي).
2. حقوق اقلیتهای دینی: و به مال هیچکس، چه از آنان که نمازگزارند (مسلمانان) و چه آنان که هم پیمانند (غیرمسلمانان)، دست نیالائید و تعرض نکنید.
(نامه 51: و لا تمسن مال احد من الناس مصل و لا معاهد).
3. حق بر توسعه: بايد انديشه ات در آبادى زمين از تدبيرت در جمع آورى ماليات بيشتر باشد، زيرا ماليات جز با آباد كردن زمين به دست نمى آيد، و هر كس بخواهد منهاى آباد نمودن ماليات بگيرد شهرها را خراب كرده، و بندگان خدا را به هلاكت انداخته، و حكومتش جز اندك زمانى نماند
(نامه 53: وَلْيَکُنْ نَظَرُکَ فِي عِمَارَةِ الاَْرْضِ أَبْلَغَ مِنْ نَظَرِکَ فِي اسْتِجْلاَبِ الْخَرَاجِ، لاَِنَّ ذَلِکَ لاَ يُدْرَکُ إِلاَّ بِالْعِمَارَةِ؛ وَمَنْ طَلَبَ الْخَرَاجَ بِغَيْرِ عِمَارَة أَخْرَبَ الْبِلاَدَ، وَأَهْلَکَ الْعِبَادَ، وَلَمْ يَسْتَقِمْ أَمْرُهُ إِلاَّ قَلِيلاً.)
4. حق حیات: از ريختن خون به ناحق بر حذر باش، زيرا چيزى در نزديك ساختن انتقام حق، و عظمت مجازات، و از بين رفتن نعمت و پايان گرفتن زمان حكومت به مانند خون به ناحق ريختن نيست. خداوند در قيامت اول چيزى كه بين مردم حكم مى كند در رابطه با خونهايى است كه به ناحق ريخته اند. پس حكومت را به ريختن خون حرام تقويت مكن، كه ريختن خون حرام قدرت را به سستى كشاند، بلكه حكومت را ساقط نموده و به ديگرى انتقال دهد.
(نامه 53 خطاب به مالک اشتر: إِيَّاکَ وَالدِّمَاءَ وَسَفْکَهَا بِغَيْرِ حِلِّهَا، فَإِنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ أَدْنَى لِنِقْمَة، وَلاَ أَعْظَمَ لِتَبِعَة، وَلاَ أَحْرَى بِزَوَالِ نِعْمَة، وَانْقِطَاعِ مُدَّة، مِنْ سَفْکِ الدِّمَاءِ بِغَيْرِ حَقِّهَا).
5. حق بر آموزش: در بامداد و شامگاه در يك مجلس عمومى با مردم بنشين، آنان كه پرسش هاى دينى دارند با فتواها آشنايشان بگردان، و ناآگاه را آموزش ده، و با دانشمندان به گفتگو بپرداز.
(نامه 67: وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَيْنِ فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِيَ وَ عَلِّمِ الْجَاهِلَ وَ ذَاكِرِ الْعَالِمَ).
6. حق بر شفافیت: انسانها نسبت به چیزی که از آن جاهلند، دشمنی میورزند.
(حکمت 172: النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا)
برداشتی از کتاب حقوق عمومی در اسلام
اثر دکتر #مسلم_آقایی_طوق
https://eitaa.com/Intllaw
میلاد فخر بشر، امیرمؤمنان علی علیه السلام بر همه مسلمانان مبارکباد
@Intllaw
انعکاس مطالب کانال در رسانههای دیگر
با تشکر از لطف دوستان در انعکاس مطالب کانال در رسانههای دیگر
https://www.fordu.ir/5786/برای-مسلمانان-هند/
@Intllaw
روز جهانی نوروز
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2010 با تلاش دولتهای آسیایی همانند ایران، قطعنامه 253/64 را با عنوان «#روز_بینالمللی نوروز» بهتصویب رساند و در آن، 21 مارس هر سال را بهعنوان «روز بینالمللی بزرگداشت عید نوروز» برگزید. این موضوع از چند منظر اهمیت دارد:
1. نخست اینکه نوروز، جشن مشترک بسیاری از کشورهای آسیایی است و میتواند مایه «همگرایی» آنها در حوزههای مختلف بهویژه امور فرهنگی و اقتصادی گردد. از اینرو یونسکو بر روی این عید و جشنهای مشابه آن، متمرکز شده است.
2. تصویری که رسانههای جهانی از اعیاد و جشنهای گوناگون برمیگزینند، عمده برخاسته از فرهنگ غربی (اروپایی و آمریکایی) است و تلاش دولتهای آسیایی در ثبت یک روز بینالمللی برای نوروز در راستای ترویج نگرش «تنوع فرهنگی» (Cultural Diversity) و غلبه اندک بر تصویرسازی یکطرفه در فضای بینالمللی و امپریالیسم_ارزشی، تلاش ارزشمندی بهشمار میآید (واکنشهای بینالمللی و نوشتارهای انگلیسی که پیوستشده گواه بر موفقیت نسبی این موضوع میباشد).
3. عموم کشورها میکوشند تا آداب و رسوم خود را با عنوان «میراث مشترک معنوی» یا «میراث مشترک ناملموس» (Intangible Cultural Heritage) بهثبت بینالمللی برسانند و با این کار، ضمن حراست از فرهنگ بومی، اسباب انتشار پیامهای مستتر در آن را فراهم آورند. از آنجا که جشن نوروز، دستاورد فرهنگی یک حوزه تمدنی میباشد، حراست از آن چه در سطح ملی و داخلی و در چه در سطح منطقهای و فراملی حائز اهمیت فراوان است.
4. تعداد قابلتوجهی از کشورهایی که اقدام به بزرگداشت عید نوروز میکنند، کشورهای مسلمان میباشند که طی هزاروچهارصد سال گذشته، آن را با پیرایه اسلامی مزین کردهاند. روح صفا، صمیمیت و صلحخواهانه نوروز، پیام بزرگی است که از نظر ملتهای دلبسته به آن، مغفول مانده و ترویج آن با درونمایه دینی-ملی با فرصتهای فراوانی روبهروست.
پینوشت: 21 مارس عموماً مصادف با اول فرودین است و هرچهارسال یکبار با دوم فرودین مقارن میگردد (همانند امسال).
https://eitaa.com/Intllaw
پیام دبیرکل سازمان ملل بهمناسبت #روز_بینالمللی نوروز امسال
"هر سال، نوروز را به عنوان روز آغازهای جدید، برمیشماریم زیرا با امید و شادی به یک سال جدید می رویم. ما تجدید طبیعت و روز اول بهار را جشن می گیریم.
امسال برای خیلیها، نوروز در زمان غم و اندوه و اضطراب فرا میرسد زیرا ویروس کرونا در سراسر جهان از جمله مناطقی که این جشنواره باستانی را برگزار میکنند، سایه افکنده است. من عمیقترین تسلیتهای خود را برای کسانی که عزیزان خود را از دست دادهاند و برای همه کسانی که تحت تأثیر قرار گرفتهاند، آرزو میکنم.
امیدوارم جشنواره نوروز برای آرامش و گذراندن اوقات فراغت با خانواده، لذت بردن از زیباییهای فصلهای درحالتغییر و به یادآوردن و تجلیل از بشریت مشترک ما، یک آغازی خوش برای شما فراهم کند.
نوروز در حال تجدید است. با توجه به اینکه ورود آن را با آتش، غذاهای مخصوص، شاخههای سبز و سایر آیینها همراه است، امیدوارم که حس مشترک دوستی و هماهنگی با طبیعت پیدا کنید.
برای شما آرزوی نوروزی شاد، سالم، صلحآمیز و مرفه دارم"
https://eitaa.com/Intllaw
May 11