گوترش در پیامی بمناسبت #روز_بینالمللی هوای پاک نوشت:
🔹نود و نه درصد از بشریت هوای آلوده تنفس میکنند. آلودگی یک قاتل خاموش است.
🔸آلودگی بر آسیب پذیرترین افراد جامعه از جمله زنان، کودکان و افراد سالمند تأثیر می گذارد.
🔹سرمایهگذاری در هوای پاک مستلزم اقدامات دولت و کسبوکارها، حذف تدریجی سوختهای فسیلی، تقویت نظارت بر کیفیت هوا، تقویت انرژیهای تجدیدپذیر، انتقال به پخت و پز پاک، ایجاد سیستمهای حملونقل پایدار میباشد.
🔸همچنین تعیین قیمت برای کربن بسیار مهم است.
🔹مهمتر از همه، ما باید در سطح منطقه ای و جهانی با هم کار کنیم.
#حقوق_محیطزیست
👈 برای مشاهده فیلم و یادداشت مالیات کربن در اتحادیه اروپا
https://eitaa.com/intllaw/1024
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 سالروز شهادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام بر شما تسلیت باد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 دغدغههای کارگری
🔹سازمان بینالمللی کار، نخستین #سازمان میاندولتی به شمار میرود که علاوهبر دولتها، از مشارکت فعال موجودیتهای #غیردولتی بهره میبرد و با ساختار سهگانه دولتهای عضو، نمایندگان کارفرمایان و نمایندگان کارگران تشکیل جلسه میدهند.
🔸مقاولهنامهها و توصیهنامههای سازمان بینالمللی کار در شکلگیری نظام #حقوق_کار داخلی دولتها بشدت مؤثر میباشد و #قانون کار ایران نیز در ابعاد بسیاری از آنها اثر پذیرفته است.
#فیلم ارائه گزارش دورهای نماینده سازمان بینالمللی کار در خصوص دغدغههای این سازمان:
▪️اگر یک دولت خواهان دسترسی به اهداف توسعه پایدار و عدالت اجتماعی است باید سیاستهای اصول به #تساوی و عدالت اجتماعی در خصوص کارگران و سهم درآمدی آنها اتخاذ کند.
▪️این سیاستها شامل نظام بینالمللی #تأمین_اجتماعی، حداقل حقوق استاندارد، #آزادی سندیکایی و تقویت نظام چانهزنی جمعی کارگران (معامله و توافق جمعی) میباشد.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍تهدید علیه دیوان
🔹 کریم خان، دادستان #دیوان_بینالملل_کیفری اعلام کرد که مقامهای این دادگاه هدف «تهدیدهای شخصی مکرر» از سوی حامیان روسیه و اسرائیل قرار گرفتهاند.
🔸علاوه بر این، سخنگوی واحد اطلاعرسانی عمومی دیوان بینالمللی کیفری چنین تهدیدهایی را عامل تضعیف استقلال و بیطرفی دانست.
🔸وی گفت: «حمله به دیوان بینالمللی کیفری تضییع حق قربانیان #جنایت است و این قابلیت را دارد که به تضعیف اصول بنیادین #اساسنامه رم و حقوق بینالملل منجر شود.»
🔹 سال پیش و در جریان سالگرد بیست و پنج سالگی اساسنامه رم، دادستان کل اعلام کرده بود که «من امیدوارم روزی برسد که دیوان بینالمللی کیفری بتواند کارکردهای خودش را بدون مداخله نیروهای خارج از دیوان در سرتاسر دنیا پیش ببرد و بتواند به حاکمیت قانون را در حقوق بینالملل کمک کند».
#فیلم بخشی از مراسم بیست و پنج سالگی اساسنامه رم
#حقوق_بینالملل_کیفری
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍دغدغه ایمنی
🔹 براساس #معاهده منع اشاعه (انپیتی) وظیفه نظارت بر ایمنی هستهای و ارزیابی موارد نقض بر عهده آژانس میباشد.
🔹دبیرکل #آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سفر به اکراین حمله به تاسیسات هستهای را از نزدیک بررسی کرد.
🔹این دومین سفر بازرسی است که گروسی در میانه جنگ روسیه با اکراین در خصوص امنیت هستهای انجام داده است.
#فیلم گروسی: ارزیابی ما اینست که این انفجار از داخل نبوده است و این بنای بزرگ با این انفجار از کار افتاده و باید تخریب شود.
👈برای مشاهده فیلم کامل از دیدار گروسی با زلنسکی و سایتهای هستهای اکراین در کانال دوم حقوق بین الملل:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/154
👈برای مشاهده سفر نخست گروسی به اکراین:
https://eitaa.com/intllaw/1150
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔹تصمیم شناورهای آلمان برای عبور از تنگه تایوان بدون مجوز چین، منجر شد چین آبهای تنگه تایوان «آبهای ملی» اعلام کند.
🔹چین اعلام کرد: «تایوان بخشی غیرقابل تفکیک از قلمرو چین است و آبهای تنگه تایوان، از هر دو سواحل به سمت وسط تنگه، در ابتدا آبهای داخلی چین هستند. بعد از آن، دریای سرزمینی، بعد از آن، منطقه مجاور و سپس منطقه انحصاری اقتصادی [چین] است» البته «چین به حقوق کشورها برای تردد مطابق حقوق بینالملل احترام میگذارد».
🔸 براساس کنوانسیون حقوق دریاها ۱۹۸۲ تنگه بینالمللی عبارتست از «تنگهای که در خدمت کشتیرانی بینالمللی بوده و بخشی از دریای آزاد یا منطقه انحصاری اقتصادی را به بخشی دیگر از دریای آزاد و منطقه انحصاری اقتصادی پیوند میدهند. همچنین تنگههایی که دریای سرزمینی یک کشور را به بخشی از دریای آزاد یا منطقه انحصاری اقتصادی کشور دیگر مرتبط میکنند جزء تنگههای بینالمللی بهحساب میآیند.»
🔸 براساس این معاهده، تنگههایی که دریای سرزمینی یک کشور را به بخشی از دریای آزاد یا منطقه انحصاری اقتصادی کشور دیگر مرتبط میسازند، تابع قاعده عبور بیضرر هستند و تنگههایی که بخشی از دریای آزاد یا منطقه انحصاری اقتصادی را به بخش دیگری از دریای آزاد یا منطقه انحصاری اقتصادی مرتبط میکنند تابع عبور ترانزیت هستند.
🔹🔸 چین با تاکید بر اینکه تایوان بخشی از چین است قصد دارد ماده ۳۸ کنوانسیون را جاری بداند. براساس این ماده درصورتی که تنگهای تنها راه عبور نباشد و راههای مشابه دیگری وجود داشته باشد، نظام عبور ترانزیتی اعمال نمیشود، بلکه عبور بیضرر اعمال میشود.
#حقوق_دریاها
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد در نشست آغازین #شورای_حقوق_بشر نسبت به مناسبات حقوق بشر و حاکمیت داخلی دولتها نظراتش را ارائه کرد.
🔸ترک در اظهاراتی تفصیلی، دوره استناد به حاکمیت ملی در نقض حقوق بشر را پایان یافته دانست و همگان را به پذیرش «ارزشهای جهانی» پیرامون حقوق بشر دعوت کرد.
🔹هرچند که اظهارات ترک در مقام کمیسر عالی حقوق بشر در خصوص جهانیگرایی و عامگرایی حقوق بشری، مسئله متداولی است اما دولتهای آسیایی و آفریقایی همواره بر لزوم احترام به تفسیر شرقی از ارزشهای حقوق بشری اصرار داشتهاند و نهادهای بینالمللی را سازوکارهایی برای تحمیل ارزشهای غربی در قالب «ارزشهای جهانی» میشناسند.
🔸ترک با اشاره به لزوم رعایت قواعد #حقوق_بشردوستانه، جهت سخن خود را به سمت مخاصمات مسلحانه و استناد به استقلال و حاکمیت در نقض حقوق انسانها کشانید.
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍یک زنگ
🔹کمیسیون اروپایی بعنوان رکن عملیاتی اتحادیه در خصوص «حاکمیت نظم» در این نهاد اقدام به انتشار #فیلم فوق کرده است.
🔸این روایتی است از حاکمیت نظم که منجر به تصمیمسازی برای یک قاره و چهارصدوپنجاه میلیون شهروند اروپایی میگردد.
#حقوق_سازمانهای_بینالمللی
#حقوق_اتحادیه
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍فرار از بازداشت؛ صلاحیت تکمیلی
🔹وزیر دادگستری اسرائیل به دستور نتانیاهو از دادستان کل خواسته یک پروندهٔ کیفری برای تحقیقات از نتانیاهو و گالانت دربارهٔ جنگ غزه باز کند.
🔹هدف از این اقدام، استناد به اصل #صلاحیت تکمیلی و گریز از صلاحیت #دیوان_بینالملل_کیفری در صدور قرار بازداشت علیه این ۲ مقام رژیم صهیونیستی اعلام شده است.
🔹 هرچند دادستان کل اسرائیل این درخواست را نپذیرفته و گفته که «این کار، دیوان بینالمللی را راضی نخواهد کرد». او خاطرنشان کرده که تنها انجام بالاترین سطح تحقیقات کیفری ازسوی اسرائیل موسوم به «کمیسیون تحقیقات دولتی» دربارهٔ حملات ۷ اکتبر میتواند برای دیوان بینالمللی کیفری کفایت کند.
🔸یکی از ویژگی های مهم #اساسنامه دیوان، #اصل صلاحیت تکمیلی است. به موجب این اصل اولویت رسیدگی با دولتهای ملی صلاحیتدار است
🔸 براساس این اصل، دیوان تنها زمانی می تواند اعمال صلاحیت کند که این دولتها توان رسیدگی به جرائم بین المللی را نداشته باشند یا در صورت امکان رسیدگی اقدامی در این خصوص انجام ندهند یا تمایل انجام این امر مهم را نداشته باشند.
#حقوق_بینالملل_کیفری
#فیلم اصل صلاحیت تکمیلی
@intllaw
هدایت شده از حقوق بین الملل
#بر_مدار روسیه
🔹اقدام روسیه در صدور بیانیه ضد تمامیت ارضی از دو حیث حقوقی اهمیت دارد:
۱. این دومین بار است که یک عضو دایم و شرقی شورای امنیت چنین ادعایی مطرح میکند و بدلیل وزن حقوقی شورا این امر ناخوشایند است.
۲. اذعان روسیه درخصوص ارجاع مسأله به #دیوان_بینالمللی_دادگستری، نوعی سابقهسازی و رویه سازی حقوقی است.
🔸 هرچندکه مبتنی بر ادله حقوقیای که به تفصیل بحث شد، وزن حقوقی استدلال ایران فراتر از امارات است. موضع اصولی ایران در عدم پذیرش ارجاع به دیوان ناشی از مسلم بودن مالکیت و حاکمیت ایران بر این جزایر است.
🔸یادداشتهای قضیه جزایر سه گانه و ادله انگلیس و ادله ایران:
https://eitaa.com/intllaw/425
https://eitaa.com/intllaw/451
https://eitaa.com/intllaw/518
https://eitaa.com/intllaw/581
https://eitaa.com/intllaw/750
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 واکنش آژانس به تغییر دولت ایران
🔹گروسی پس از بازدید اوکراین، گزارش کاملی از تحولات مربوط به آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به #شورای_حکام ارائه نمود.
🔸یکی از وظایف دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ارائه گزارش دورهای به شورای حکام این #سازمان بین المللی است.
🔹شورای حکام، رکن اجرایی و خاص آژانس به شمار میآید که از ۳۵ دولت از دولتهای عضو آژانس تشکیل میشود.
#فیلم اظهارات گروسی:
همانطور که میدانید با تغییر دولت، مسئول مذاکره کننده تغییر کرده و این حرکت سازنده است و نسبت به آژانس و شخص بنده تعاملات خوبی دارند و قصد داریم که به یکدیگر گوش دهیم و از نیازهای متقابل درک پیدا کنیم.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر در کانال دوم حقوق بین الملل
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/155
#حقوق_انرژی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 مجمع، حامی دیوان
🔹مجمع عمومی پیشنویس قطعنامهای را آماده کرده است که مبتنی بر آن رژیم صهیونیستی باید نظر مشورتی #دیوان_بینالمللی_دادگستری در خصوص آثار ناشی از #اشغال در سرزمینهای اشغالی را تبعیت کند.
🔸نماینده فلسطین در این نشست مبتنی بر نص نظر مشورتی دیوان، اسرائیل و دیگر دولتها را مکلف به تبعیت از تعهدات مندرج در نظر مشورتی دانست.
🔹نماینده اسرائیل خطاب به اکثریت حامی تصویب قطعنامه، ضمن تقبیح عمل آنها در خصوص عدم تصویب قطعنامه حمایت از اسراییل و تلاش به منزویسازی اسرائیل، اقدام آنها را حمایت از ترور و تجاوز دانست.
🔸آمریکا نیز این اقدام اکثریت مجمع عمومی را مغایر صلح و امنیت بین المللی ناشی از طرح تشکیل دو دولت دانست و آن را گام مهمی تلقی نکرد.
🔸🔹 دیوان در نظر مشورتی خود ضمن تأکید بر لزوم خروج فوری اسراییل از سرزمینهای اشغالی ۱۹۶۷، این رژیم را مکلف به جبران خسارات ناشی از اشغال دانست و همچنین دیگر دولتها را متعهد به عدم شناسایی وضعیت اشغالگری قلمداد کرد.
🔸🔹اسرائیل پس از صدور نظر #مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری و در آستانه صدور قرار بازداشت توسط #دیوان_بینالمللی_کیفری تلاشهای چندین دهه #جنگ_حقوقی علیه فلسطین در راستای توجیه جنایات خود را ر باد رفته میبیند و به همین دلیل کنشگری نمایندگان این رژیم در ملل متحد به شدت ناشی از یأس و درماندگی است.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر از این نشست در کانال دوم حقوق بینالملل
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/156
👈 برای مطالعه نظر مشورتی دیوان
https://eitaa.com/intllaw/1354
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔎بیانیه فوری
ولفر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد در واکنش به انفجارهای لبنان بیانیه زیر را صادر کرد:
◾️انفجارهای همزمان گسترده روز گذشته در سراسر لبنان و سوریه، که در آن پیجرهای منفجر شده حداقل 12 نفر - از جمله دو کودک - را کشتند و هزاران نفر را مجروح کردند، تکان دهنده است و تأثیر آنها بر افراد #غیرنظامی غیرقابل قبول است.
◾️ از همه کشورهای دارای نفوذ در منطقه و فراتر از آن میخواهم که اقدامات فوری برای جلوگیری از گسترش بیشتر درگیریهای کنونی اتخاذ کنند.
◾️حفاظت از غیرنظامیان باید اولویت اصلی باشد. هدف قرار دادن همزمان هزاران نفر، اعم از غیرنظامیان یا اعضای گروه های مسلح، بدون اطلاع از اینکه چه کسی دستگاه های مورد هدف، مکان و محیط اطراف آنها را در زمان حمله در اختیار داشته است، ناقض حقوق بینالملل بویژه #حقوق_بشر و #حقوق_بشردوستانه بینالمللی است.
◾️باید یک کمیته #تحقیق مستقل، کامل و شفاف در مورد شرایط این انفجارهای جمعی انجام شود و کسانی که دستور و انجام چنین حمله ای را داده اند باید پاسخگو باشند.
🔹🔸 در شرایطی که اسراییل از هرگونه تحقیق بینالمللی درحال گریز است، مجموعه سازمانهای بینالمللی به دنبال زمینهسازی برای مسئولیت کیفری سران رژیم صهیونیستی در محاکم بینالمللی میباشد و بند آخر بیانیه ترک در همین راستا میباشد.
🔸🔹 گوترش نیز در بیانیهای جداگانه استفاده نظامی از ابزار غیرنظامی را محکوم ساخت.
#حقوق_بشردوستانه
#حقوق_بینالملل_کیفری
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔍 حکمرانی الکترونیک
🔹نشست دولت الکترونیک در مجموعه ملل متحد برگزار گردید.
🔸براساس دادههای ارائه شده در این نشست، دنیا به ویژه پس از پاندمی کرونا به سوی الکترونیکی کردن خدمات پیش رفته و تمامی قارهها این جهتگیری را اتخاذ کردند.
🔸بر اساس گزارش ارائه شده، در آسیا عربستان، قطر و امارات بهترین جایگاه در این زمینه را کسب کردند.
🔹همچنین بخشی از این گزارش به قانونگذاری در خصوص سویههای نوین فناوری به ویژه تصویب #قانون داخلی در زمینه #هوش_مصنوعی اختصاص یافته است.
🔸حکمرانی الکترونیک بخشی از منظومه حکمرانی مطلوب و در راستای تامین حقوق شهروندان به شمار میآید.
👈برای مشاهده فیلم بخشی از این نشست و ارائه آمار در کانال دوم حقوق بین الملل:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/157
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 اولین گزارش
🔹قریب به یکسال پیش، گوترش یک نهاد بینالمللی #مشورتی با ۳۹ عضو برای بررسی چالشهای نظارت بینالمللی بر #هوش_مصنوعی است.
🔸این رکن مشورتی از عضویت مدیران ارشد شرکت ها، مقامات دولتی و کارشناسان کشورهای مختلف، مدیران ارشد فناوری شرکتهای سونی، اوپن ای آی، مایکروسافت و نمایندگانی از ۶ قاره با پس زمینههای مختلف، اساتید دانشگاه و حقوقدانان تشکیل شد.
🔹وظیفه اصلی و فوری این نهاد، ایجاد یک اجماع علمی جهانی در مورد خطرات و چالش ها و تقویت همکاری بین المللی در زمینه حکمرانی هوش مصنوعی است.
🔸پس از صدور نخستین سند بین المللی میاندولتی در خصوص هوش مصنوعی توسط اتحادیه اروپا، آمریکا نیز بدنبال تصویب #معاهده ای جهانی در این زمینه است.
#فیلم انتشار نخستین گزارش و روایت این کمیته از لزوم فهم خطرات هوش مصنوعی و استفاده از مزایای آن
👈یادداشت مربوط به تصویب کنوانسیون هوش مصنوعی:
https://eitaa.com/intllaw/1203
👈برای مطالعه نقد این گزارش
https://eitaa.com/jriacir/663
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
بمناسبت آغاز هفته گرامیداشت دفاع مقدس، بخشهای مرتبط با #ابعاد_حقوقی_دفاع_مقدس در هفته پیشرو ارایه یا بازنشر میگردد:
هدایت شده از حقوق بین الملل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎سخنانی از جنس حقوق بین الملل
بخشی از سخنرانی ایت الله خامنه ای در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص تجاوز عراق به ایران:
🔸مایلم از این تریبون آن سؤال را مطرح کنم. سؤال این است، که چرا دولتهایی که دانستهاند که رژیم عراق اقدام کنندهی به #تجاوز است در مقابل این #جرم_بینالمللی سکوت کردهاند؟
🔹ارتکاب #جنایت_جنگی توسط عراق از حملهی وحشیانه به مناطق مسکونی #غیرنظامی تا کشتار بیرحمانهی هزاران کودک و زن بیدفاع، زیر پا گذاشتن تعهدات و مقررات بینالمللی است.
🔸رئیس رژیم عراق صریحاً اعلام میکرد که #معاهده قبلی اش با دولت ایران در سال ۱۹۷۵ معروف به قرارداد الجزائر، چون در هنگام ضعف عراق بوده اکنون لازم الاجرا نیست.
🔹هدف تنها باز پس گرفتن زمینهای #اشغال شده یا گرفتن #غرامت جنگی نبود بلکه هدف مهمتر تنبیه متجاوز و برچیدن بساط تجاوز بود.
🔸 دادگاه #نورنبرگ توانسته است بیش از چهل سال صلح و امنیت اروپای جنگخیز را تضمین کند. چرا نباید از آن تجربه استفاده کرد؟
#فیلم بخشی از این سخنان در خصوص نقض بیطرفی توسط شورای امنیت
#ابعاد_حقوقی_دفاع_مقدس
#حقوق_بینالملل_کیفری
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
دروس خارج فقه (حوزه علمیه قم) در زمینه حقوق بین الملل و روابط بین الملل
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍همگرایی و چندجانبه گرایی
🔹نشست دو روزه «آینده» در مجامع بینالمللی با محوریت موضوع چندجانبهگرایی در حال برگزاری است.
🔸گوترش در جلسه افتتاحیه ضمن تاکید براهمیت چندجانبهگرایی، تصریح کرد که باید امکان بیشتر شنیده شدن صدای دولتهای در حال توسعه فراهم آید.
🔹گوترش پیشتر از خطر بازگشت بلوکبندیهای سیاسی سخن گفته بود.
🔹اساتید حقوق بین الملل نیز رویکرد ده ساله اخیر دولتها را رویگردانی از همگرایی و بروز واگرایی و خاصگرایی میدانند.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر از این مجموعه نشست در کانال دوم حقوق بین الملل
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/158
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
خدمت و خیانت دبیرکل
🔸شورای امنیت هیچگاه از لفظ #تجاوز در جنگ صدام علیه ایران استفاده نکرد، زیرا که پس از استعمال این لفظ نوبت به تعیین متجاوز میرسید.
🔹در قطعنامه ۵۹۸ نیز متجاوز معلوم نشد و صرفا از دبیرکل خواسته شد تا «که با مشورت با ایران و عراق، هیأتی بیطرف برای تحقیق راجع به مسئولیت منازعه را تشکیل و در اسرع وقت به شورای امنیت گزارش دهد» (بند شش)
🔸بند شش درج شد تا ایران راضی شود که مسأله تجاوز و غرامات پیگیری خواهد شد. از این رو بند ۷ تصریح میکرد: «ابعاد خسارات در خلال منازعه پس از خاتمه درگیری تصدیق میگردد و در این خصوص، از دبیر کل درخواست میکند که یک هیأت کارشناسان را برای مطالعه موضوع بازسازی و گزارش به شورای امنیت، تعیین نماید».
🔹🔸مبنی بر این بندها دبیرکل مسئول تعیین هیأت کارشناسان شد.
🔸دبیرکل پس از نامه نگاری با طرفین، نامه ای به شورای امنیت زد که عراق همکاری نمیکند و نمی توان هیأت را تشکیل دهد. این نامه یک خدمت و یک خیانت تاریخی بود.
🔹خدمت تاریخی آن بود که دبیرکل در نامه، عراق را بعنوان آغازگر تجاوز معرفی کرد و این تنها سند ملل متحد است که آغاز تجاوز را به عراق نسبت میدهد. ایران همواره این نامه را سند پیروزی خود معرفی میکند.
🔸اما خیانت آن بود که با این نامه، تشکیل هیأت و دریافت غرامت ایران عقیم ماند.
🔹🔸 اگر روزی دریافت غرامت تجاوز صدام ضرورت پیدا کند، ایران میتواند از دبیرکل درخواست عمل به بند ۶و۷ و تشکیل هیأت کارشناسی را مطالبه کند.
🌹یاد و خاطره شهدای گلگونکفن جنگ تحمیلی گرامی باد🌹
#ابعاد_حقوقی_دفاع_مقدس
#بر_مدار دیوان بینالملل کیفری
🔹 اردوغان پرونده تهیهشده توسط خبرگزاری ترکیه را بعنوان مستندات ارتکاب #جنایت جنگی به کریم خان، دادستان ارشد دیوان بینالملل کیفری تحویل داد تا در فرایند رسیدگی به اتهامات سران اسراییل مورد استفاده قرار گیرد.
🔹 #دیوان_بینالملل_کیفری و «آژانس اتحادیه اروپا برای همکاریهای اجرای قانون» موسوم به «یوروپل»، #موافقتنامه ای را برای همکاری عملیاتی امضا کردند. یوروپل، نهاد اتحادیه است که پس از تجاوز روسیه به اوکراین، بر پیگیری جنایتهای بین المللی در سطح قاره اروپا متمرکز شد.
#حقوق_بینالملل_کیفری
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈دکتر پزشکیان رییس جمهور ایران در نطق خود در مجمع عمومی به طرح همه پرسی فلسطین استناد جست.
🔹طرح رفراندوم فلسطینی، نخستین بار توسط رهبر انقلاب پایهگذاری شد.
🔸این ایده که طی نامه ای رسمی به گوترش دبیرکل سازمان ملل ارسال شده است، مشحون از اندیشه های مبتنی #حقوق_بینالملل، #حقوق_بشر و #حقوق_بشردوستانه است.
🔹بخش مهمی از این متن، بر مدار #حق بر تعیین سرنوشت، حقوق افراد تحت #اشغال نظامی، #حقوق_آوارگان و قواعد عامالشمول (Erga Omnes) نوشته شده است.
🔹در این طرح به بعض آرای #دیوان_بینالمللی_دادگستری همانند رای مشورتی دیوان حایل و رای جداسازی چاگوس نیز ارجاع داده شده است و منطق دیوان را مورد اشاره قرار داده است.
🔸این طرح شامل مراحل اجرایی مردمسالارانه و سازوکار اجرایی این پروژه میباشد که با نظارت یک #کمیته بین المللی تحت نظارت ملل متحد و با پشتیبانی یک #صندوق بین المللی پیش خواهد رفت.
👈برای مطالعه تفصیلی به نشانی زیر در کانال اطلاعرسانی رهبر انقلاب رجوع کنید:
https://eitaa.com/khamenei_ir/21034
https://eitaa.com/khamenei_ir/21035
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 بیکیفرمانی Impunity
🔹بیکیفرمانی نتیجه اصل #مصونیت سران و مقامات دولتها میباشد. با این بیان که مبتنی بر حاکمیت مستقل دولتها، مقامات و سران سیاسی نظامی دولت را نمیشود در محاکم داخلی دولت دیگر مورد تعقیب قضایی قرار داد.
🔸از این رو حجم عظیمی از جرایم شدید توسط مقامات دولتها به وقوع میپیوست بدون اینکه دولتی امکان رسیدگی به آن را پیدا کند و دولت متبوع این مقامات نیز تمایلی به رسیدگی قضایی نشان نمیدادند.
🔸بیش از دو دهه است که مقابله با #بیکیفرمانی مقامات سیاسی و نظامی برای رتکاب جنایات بینالمللی و جرایم شدید به یکی از مطالبات بین المللی تبدیل شده است.
🔹تاسیس #دیوان_بینالملل_کیفری و جرم انگاری جنایت بین المللی در قوانین داخلی برای ایجاد صلاحیت محاکم داخلی، اصل مصونیت سران سیاسی و نظامی را تعدیل کرد و در حال حاضر امکان رسیدگی به جرایم این افراد در دیوان و دادگاههای داخلی از منظر حقوق بین الملل میسر شده است.
#فیلم برشب از سخنرانی گوترش در مجمع عمومی با اشاره به مقابله با بیکیفرمانی
#حقوق_بینالملل_کیفری
کانال حقوق بین الملل
@intllaw