8.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎جامعه آمریکای لاتین و کارائیب (سیلاک) (THE COMMUNITY OF LATIN AMERICAN & CARIBBEAN STATES (CELAC))، #سازمان منطقهای است که در قاره آفریقا مشغول به فعالیت است. اخیرا نشستی برای نخستین بار بین این سازمان و پارلمان اروپایی برگزار گردید.
🔸 #فیلم اظهارات رئیس پارلمان اروپایی در خصوص این نشست:
▪️نشست بسیار سطح بالایی در طول ۸ سال گذشته در میان اتحادیه اروپا و سیلاک برقرار شد و تلاش کردیم تا مسائل بنیادین را به بحث بگذاریم.
▪️همچنین توافق بر افتتاح دفتر منطقهای در آمریکای لاتین کردیم.
▪️موضوع دیگری که مورد بحث قرار گرفت محکومیت آن چیزی است که در اوکراین در حال وقوع است و در این خصوص با شرکای لاتین خود مباحث تفصیلی مطرح کردیم.
▪️ما به دنبال یک روند برد_برد هستیم و و به دنبال ایجاد یک فرایند استعماری و حمایتی از آمریکای لاتین نمیباشیم.
▪️از این گفتگوها به دنبال حمایت است #حقوق_بشر و توسعه پایدار میباشیم.
👈برای مشاهده فیلم چهار دقیقه ای این کلیپ به آدرس زیر ( کانال دوم حقوق بین الملل) رجوع بفرمایید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/59
#دیپلماسی_پارلمانی
@intllaw
🔹گوترش خطاب به آیت الله سیستانی:
🔸اجازه بدهید تا همبستگی خود با جوامع اسلامی را ابراز کنم و اقدامات تعصبآمیز، خشونت و #اسلامهراسی که به تشدید تنشها و #تبعیض و افراطگرایی میانجامد را محکوم کنم.
🔸سازمان ملل متحد مصمم به اجرای کامل تصمیم #شورای_حقوق_بشر درباره مبارزه با نفرتپراکنی دینی است که تحریک به تبعیض یا دشمنی و خشونت را به دنبال دارد.
👈متن کامل نامه گوترش:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/61
🔹🔸مقابله با اسلام هراسی هرگاه از قالب رفتار فردی خروج کند و بصورت شبکه ای (Organized) یا ساختاری (Structural) دربیاید، در حقوق بین الملل اهمیت مضاعف پیدا میکند.
🔸اسلام هراسی سازمان یافته یعنی وجود شبکه ای هماهنگ که به ترویج اسلام هراسی اقدام می کند و مقامات عمومی برخورد سلبی با آن نمیکنند اما اسلام هراسی ساختاری به معنای بروز اقدام اسلام هراسانه توسط نهادها و مقامات عمومی است.
🔸برای مثال #قانون مبارزه با #تروریسم انگلیس، افرادی همچون پرستار، معلم و... تکلیف کرده است تا در زمان برخورد با هرمسلمان، درصورت بروز رفتار افراط گرایانه یا رویکردهای بنیادگرایانه به پلیس اطلاع دهد.
🔸 این مقرره تبعیض آمیز منجر شده تا هر فردی در زمان تعامل با مسلمانان، با شک به یک مسلمان بنگرد. این قانون از مصادیق اسلامهراسانه تقنینی و ساختاری است.
🔸اسلام هراسی ضمن نقض #حقوق_اقلیتها، #اصل منع تبعیض را نقض میکند و منجر به تشدید وضعیت تبعیض آمیز میگردد.
🔸 مسلمانان در اروپا از تبعیض مضاعف (Duplicate Discrimination) رنج میبرند: تبعیض مبتنی بر مذهب، نژاد و تابعیت.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎یادداشت های کانال حقوق بین الملل در هفته گذشته
✍ایران و حقوق بین الملل: تحریم جدید اتحادیه اروپا، لغو نشست سالانه روز جهانی دریانوردی در ایران و نامه وزیر امور خارجه به گوترش
https://eitaa.com/intllaw/771
✍جنگ حقوقی علیه سوریه بر محور شکنجهگری
https://eitaa.com/intllaw/772
✍ارجاع شکایت از مسدود سازی اموال ایران در کره به داوری
https://eitaa.com/intllaw/773
✍مسأله حقوق اقلیتها در روهینگیا
https://eitaa.com/intllaw/774
✍توئیت مشاور وزیر امور خارجه راجع به آزادی بیان و محدودیتهای آن
https://eitaa.com/intllaw/776
✍پوتین در دام قضایی دیوان بین الملل کیفری
https://eitaa.com/intllaw/777
✍مجلس و حقوق بین الملل در هفته گذشته
https://eitaa.com/intllaw/777
✍نشست نظام غذایی ملل متحد در فائو
https://eitaa.com/intllaw/778
✍فرزندخواندگی اتباع خارجی در ایران
https://eitaa.com/intllaw/779
✍لغو مجازات مرگ در هشتمین کشور آفریقایی
https://eitaa.com/intllaw/781
✍نشست میان دو سازمان بین المللی: سیلاک و اتحادیه اروپا
https://eitaa.com/intllaw/785
#مرور_هفته
کانال حقوق بین الملل: تجمعی علمی در خصوص مسایل حقوقی بین المللی
@intllaw
🔎 روسیه سومین مقام #دیوان_بینالملل_کیفری را در فهرست «افراد تحت تعقیب» خود قرار داد. این اقدام پس از آن صورت میگیرد که دیوان پوتین را به متهم به #جنایت_جنگی کرد.
🔸 آکان در فهرست «افراد تحت تعقیب طبق #قانون جزایی فدراسیون روسیه» قرار گرفته است.
🔹ماه مه، این نهاد به طور غیابی، علیه احمد خان(دادستان دیوان کیفری بینالمللی) و قاضی روزاریو سالواتوره آیتالا اقامه اتهام مبنی بر قانون یادشده کرد.
🔸پیشتر اعلام شده بود کمیته تحقیقاتی روسیه این پرونده کیفری را علیه کریم احمد خان، آکان، آیتالا و «سرجیو جراردو اوگالده گودینز» قضات دیوان کیفری بین المللی تشکیل داده است.
🔹مجمع کشورهای عضو اساسنامه رم (#معاهده موسس دیوان کیفری بینالمللی) گفته بودند که از تصمیم روسیه "عمیقا نگران" هستند و اعلام کردند که "ریاست مجمع از این اقدامات برای تضعیف #صلاحیت دیوان برای تحقیق و جلوگیری از جدیترین جنایات بینالمللی ابراز تاسف میکند".
🔹پرونده پوتین پس از اعلام محکمه ای در آفریقای جنوبی مبنی بر بازداشت او در صورت حضور برای نشست بریکس، وارد مرحله جدیدی شد.
👈 برای مطالعه یادداشت کانال حقوق بین الملل در خصوص رای محکمه آفریقای جنوبی:
https://eitaa.com/intllaw/777
@intllaw
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎زندان شناور
🔹طرحی که در دوره بوریس جانسون علیه مهاجران آغاز شد و سوناک نیز ادامه دهنده آنست، عبارتست از اعزام مهاجران به کشور ثالث.
🔸انگلیس برای این کار، رواندا را به عنوان دولت ثالث امن درنظر گرفته است و با وجود حکم #دیوان_اروپایی_حقوق_بشر و دادگاه استیناف بریتانیا مبنی بر غیرقانونی بودن این اقدام (بدلیل نقض #اصل منع استرداد پناهندگان یا همان نانرفولمان)، دولت هنوز پیگیری آنست. خبرها حاکی از اینست که چند نفر از هموطنان عزیز ایرانی نیز در لیست ارسال به رواندا هستند.
🔹اخیرا اعلام شده است که انگلیس یک کشتی را برای اسکان مهاجران درنظر گرفته است تا مهاجران حداقل شبها را باید در آنجا بگذرانند.
🔸نقض #حقوق_پناهندگان و مهاجران و وخامت وضعیت آنها، داستان پرتکرار این روزهای اروپاست.
👈در کانال حقوق بین الملل یادداشتهای متعددی در این خصوص ارائه شده است. برای مشاهده این یادداشتها:
https://eitaa.com/intllaw/743
https://eitaa.com/intllaw/679
https://eitaa.com/intllaw/689
https://eitaa.com/intllaw/362
https://eitaa.com/intllaw/767
#فیلم یورونیوز از این کشتی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
#رویداد
🔹نشست «امکان سنجی الحاق ایران به کنوانسیون منع شکنجه و دیگر رفتارها و مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز:چالشها و فرصتها»
🔸زمان: یکشنبه ۸ مرداد ١۴٠۲، ساعت ۱۴ تا ١٧
🔸سخنرانان:
دکتر مهدی هادی
دکتر کاظم غریب آبادی
دکتر هادی صادقی
دکتر محمدعلی اردبیلی
دکتر سید قاسم زمانی
🔸مکان برگزاری:
بزرگراه چمران، بزرگراه یادگار امام جنوب، بعد از خروجی اوین درکه، انتهای خیابان قدسی، پژوهشگاه قوه قضائیه، سالن شهید بهشتی
🔸لینک مجازی:
https://meet.google.com/spg-bepg-mnu
#رویداد
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
ایران و حقوق بین الملل
1⃣ وصول «لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت جمهوری کره به #داوری»: موافقتنامه مبنای رجوع به داوری در زمینه حمایت از سرمایهگذاری است. درنتیجه ایران باید ثابت کند سپردهگذاری پولهای ناشی از فروش نفت در بانکهای کرهای، سرمایهگذاری بوده است و نه سپرده گذاری.
👈یادداشت مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/773
2⃣دادگاه صدوپنج عضو گروهک منافقین با رویکرد مقابله با #تروریسم و #جنایت_جنگی: دادگاه کیفری یک تهران در رابطه با محاکمه این افراد، طی آگهی عمومی از آنها خواست، وکیل معرفی کنند.
3⃣تصویب دو طرح علیه ایران در کنگره آمریکا: براساس طرح نخست با عنوان «قانون بررسی کاهش #تحریم های ایران» دولت هیچ تحریمی را بدون مشورت با کنگره علیه ایران کاهش نمیدهد. طرح دوم خواستار تشدید تحریمها علیه برنامههای پهپادی و موشکی ایران قبل از منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل در اکتبر سال جاری میلادی است.
👈یادداشت مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/740
4⃣ایران و طالبان بدنبال تشکیل کمیسیون مشترک کنسولی:پیش از این سرکنسولگری افغانستان در استانبول اعلام کرده بود که روند صدور گذرنامه متولدین در ترکیه آغاز شده است.
5⃣برگزاری شورای عالی ایرانیان با حضور رییس جمهور
6⃣ #اتحادیه اروپا با ادعای حمایت ایران از روسیه، تحریمهای جدیدی مرتبط با صنایع پهپادی علیه ایران اعمال کرد.
👈یادداشت مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/741
7⃣ایرانیان رتبه سوم اقامت در ترکیه پس از روسها و اکراینیها در یکسال گذشته
#ایرانیلا (مرور اخبار ایران و حقوق بین الملل)
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
#بر_مدار عربستان
✅میزبانی مذاکره صلح
🔹عربستان اطلاع رسانی کرده است که مذاکرات صلح اکراین را از اوایل ماه میلادی آینده باحضور سران سی کشور میزبانی خواهد کرد. در عرف بین المللی استفاده از عنوان «مذاکرات #صلح» به معنای حرکت به سمت #معاهده آتش بس یا صلح میباشد.
🔸به نظر میرسد عربستان با استفاده از شیوههای #مسالمتآمیز حل و فصل اختلافات به دنبال ترمیم چهره بینالمللی خود است.
✅پس از فوتبال، نوبت به گلف رسید
🔹صندوق عربستان سعودی امتیاز رقابت های بازی گلف را خرید و اعلام کرد که با انجمن گلف بازان حرفه ای در ایالات متحده و DP World در اروپا ادغام شد.
🔸آب و هوای خشک در عربستان سعودی به خصوص برای بازی گلف مناسب نیست و این نشان می دهد که این تملک بخشی از یک استراتژی بزرگتر یعنی کسب جایگاه بین المللی از طریق ورزش است. (#دیپلماسی_ورزشی)
✅مذاکره برای امنیت سایبری
🔹دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در حاشیه نشست #گروه بریکس با همتای عربستانی در خصوص امنیت سایبری و حرکت به سمت قوانین عادلانه بین المللی و مقابله با #یکجانبهگرایی آمریکا تبادل نظر کرد.
🔸به نظر میرسد ایران به دنبال ایجاد جبههای در مقابل تسلط غرب در حوزه فضای مجازی و ایجاد مسیر موازی «پیمان دیجیتال جهانی» است.
✅آمریکا علیه عربستان
🔹کنگره آمریکا در حال تصویب #قانون جدیدی است که هدف آن تسهیل گرفتن غرامت برای خانوادههای قربانیان حملات #تروریسم 11 سپتامبر از کشورهای متهم به حمایت از تروریسم از جمله عربستان، ایران و سوریه است.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
برای مطالعه در خصوص حوزه کشورهای حاشیه خلیج فارس کانال زیر معرفی میگردد:
https://eitaa.com/PGulfStudies
#معرفی_کانال
🔎کویت از آغاز حفاری در میدان گازی الدره (آرش) بدون انتظار برای تعیین #مرز با ایران خبر داد.
🔹پیش از این کویت مدعی مالکیت انحصاری کویت و عربستان بر این میدان شده بود.
🔸نزاع بر سر این میدان میان ایران و کویت به دهه ۱۹۶۰ مربوط میشود که هر یک از این کشورها حقوق حفاری برای کشف گاز را به دو شرکت مختلف واگذار کرد. در سال ۲۰۱۱، ایران حفاری در این میدان را از سر گرفت و این باعث شد که کویت و عربستان درباره ترسیم مرزهای دریایی خود و ترسیم میدانهای نفتی مشترک به توافق برسند.
🔹 در مارس ۲۰۲۲ عربستان و کویت، #معاهده ای را برای این میدان امضا کردند که به موجب آن شرکت نفت کویت و آرامکو اقدامات لازم برای استخراج انجام میدهند.
🔸به مدت چند سال ایران و کویت مذاکراتی برای حل و فصل اختلافات بر سر منطقه کمربند ساحلی در مرز دریایی دو کشور اجرا کردند که نتیجهای در پی نداشت.
🔹🔸میدان گازی آرش در آبهای مرزی بین ایران و منطقه سابقا بیطرف بین کویت و عربستان واقع شده است و بر این اساس و طبق این مرز، حدود ۴۰ درصد تاسیسات نفتی و گازی موجود میدان آرش-الدره در #دریای_سرزمینی ایران قرار دارد. اهمیت میدان آرش علاوه بر حضور لایههای نفتی و گازی با مقدار زیاد میعانات گازی، حفظ حاکمیت کشورمان بر آبهای این منطقه است.
برای مطالعه تفصیلی تر
🔹شرکت اکتشاف نفت عراق نیز از طرح راهبردی خود برای اکتشاف و استخراج نفت و میعانات در مرز مشترک خود با ایران، عربستان و سوریه رونمایی کرده است. عراق پنجمین کشور صادرکننده عضو #سازمان اوپک است.
#حقوق_انرژی
#حقوق_بینالملل_دریاها
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ابراز همدردی و تسلیت
🔹یکی از مصادیق #نزاکت بینالمللی که ملل متحد بدان اهمیت میدهد موضوع ابراز همدردی در حوادث طبیعی یا مصائب است که گاهی دبیرکل، گاهی مجمع عمومی و گاهی نیز در مراتب پایینتر یکی از مقامات ملل متحد ابراز میکند.
#فیلم سخنگوی دبیرکل:
🔸اقدام تروریستی در پاکستان که مبتنی بر ادعای رسانه ها بیش از پنجاه کشته و هشتاد زخمی داشته را محکوم می کنیم.
🔸با خانواده های کشته شدگان ابراز همدردی می کنیم.
🔸دولت پاکستان به مسؤولیت خود نسبت به مبارزه با #تروریسم پایبند باشد.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎دیروز جلسه #سازمان همکاریهای اسلامی درخصوص تکرار اهانت به قرآن کریم به صورت مجازی برگزار گردید و قرار شد که هیأتی برای اعتراض به #اتحادیه اروپا اعزام شود.
🔹همچنین سفرای دولتهای اسلامی مستقر در سوئد در نامه ای مشترک خطاب به وزیرامورخارجه نوشته اند که «این اقدامات موجب نفرتپراکنی و احساس #تبعیض علیه افرادی میشود که به یک دین مشخص باور دارند و این با #قطعنامه های سازمان ملل و مواد ۱۹-۲۰ #میثاق حقوق مدنی و سیاسی درباره تقویت مدارای دینی و احترام به تنوع و حفاظت از آزادی افراد در پذیرفتن عقاید گوناگون ناسازگار است».
🔸علاوه بر این مدیر حوزه های علمیه در دو نامه جداگانه خطاب به رئیس جمهور ایران و نخست وزیر عراق خواستار تلاش و «اهتمام و پیگیری تنظیم و تصویب طرح یا قانونی بینالمللی از سوی مجامع بین المللی و دولتهای اسلامی برای جلوگیری از موارد مشابه» شد.
🔹🔸آنچه حایز اهمیت است این نکته می باشد که دولت سوئد بر بستر قانون داخلی و حق آزادی بیان در صدور مجوزهای خود تکیه می کند و دولتهای اسلامی نیز در خیز اخیر خود تلاش کرده اند بر مبنای ادبیات حقوقی بین المللی، این اقدام را محکوم، تقبیح و ممنوع کنند.
#تصویر حضور مجازی وزیر امورخارجه در نشست سازمان همکاریهای اسلامی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw