🔎احیای دوباره اتحادهای نظامی
🔹 یک گونه از #سازمان های بینالمللی، ائتلاف های نظامی است که در سالهای پس از جنگ جهانی دوم و مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد در خصوص #دفاع مشروع جمعی تشکیل شدند.
🔹 اخیرا دولت آمریکا که به دنبال نفوذ نظامی در آسیاست، جلسه مشترکی را با ژاپن و کره جنوبی در خصوص تشکیل اتحاد نظامی برگزار کرد.
🔸 در پاسخ به این اقدام روسیه و چین و کره شمالی نیز اجلاسی نظامی برگزار و طی آن برای تشکیل ائتلافی نظامی توافق کردند.
#تصویر کنفراس روسیه، چین و کره شمالی
#حقوق_سازمانهای_بینالمللی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مدرسه_حقوق_بینالملل
تکملهای بر پست قبل: جایگاه پیمانهای نظامی دفاعی در حقوق بین الملل
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔎توسعه صلاحیتی در یک سازمان
🔹یک هیات از نمایندگان «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» (اکواس) روز شنبه وارد شهر نیامی برای حلوفصل #مسالمتآمیز بحران نیجر وارد پایتخت این کشور شد.
🔸نمایندگان اکواس بعد از ورود به شهر نیامی به مذاکرات فرستاده سازمان ملل با شورای نظامی حاکم بر نیجر پیوستند.
🔹اعضا اکواس در تاریخ دهم اوت (19 مرداد) دستور به تشکیل «نیروی آماده به حمله» به نیجر با ماموریت ادعایی بازیابی حاکمیت #قانون اساسی دادند.
🔸کمیسیونر صلح و امنیت اکواس روز جمعه اعلام کرد، 11 نفر از 15 عضو (بغیر از گینه، مالی و بورکینافاسو) قبول کردهاند سربازانش را در #مداخله نظامی در نیجر شرکت دهند.
🔹🔸 براساس #معاهده موسس (اساسنامه) اکواس، ماهیت این #سازمان بینالمللی، اقتصادی است اما در اتفاقات اخیر نیجر، تلاش کرد با تفسیر موسع از اساسنامه و مبتنی بر #صلاحیت ضمنی، رویکرد نظامی به خود بگیرد.
#اینفولا : اعضای اکواس
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹طبق ماده دوم از « #قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان»، جزایر متعلق به ایران اعم از این که داخل و یا خارج دریای سرزمینی باشند، طبق این قانون دارای دریای سرزمینی (Territorial waters) مخصوص به خود هستند.
🔸هرچند که ایران عضو کنوانسیون حقوق دریاها ۱۹۸۲ نیست اما ماده دو منطبق بر این #معاهده نوشته شده است و این قاعده، برخورداری جزایر از دریای سرزمینی بصورت جهانی پذیرفته شده است.
#فیلم هشدار دیروز نیروهای دریایی ایران به هلیکوپتر آمریکایی در خصوص ورود به #دریای_سرزمینی ایران
#حقوق_بینالملل_دریاها
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎 #با_مجلس: یک اشتباه!
🔹🔸احمد علیرضابیگی در نشست علنی 30 مرداد مجلس گفت:
▪️در 5 تیر 1402 اعلامیه پذیرش صلاحیت #دیوان_بینالمللی_دادگستری صادر و مطابق آن طرح دعوا علیه دولت کانادا در این دیوان مطرح شده است.
▪️از آنجایی که پذیرش صلاحیت دیوان برای ایران و کشورهایی که این صلاحیت را پذیرفتهاند، حقوق و تکالیف متقابل ایجاد میکند لذا از نظر ماهوی در حکم عهدنامه است.
▪️شورای نگهبان بر تفسیر اصل 77 قانون اساسی ماهیت حقوقی را مقدم بر شکل میداند لذا با این اوصاف چرا پذیرش صلاحیت دیوان به تصویب مجلس نرسیده است. بر اساس اصل 139 صور دعاوی نیازمند تصویب مجلس در موضوعات بینالمللی است.
🔹🔸پاسخ به نظر دکتر علیرضابیگی
1⃣برخلاف این ادعا، در رویه شورای نگهبان موضعی دال بر این استنباط که اعلامیه پذیرش، ماهیت عهدنامه دارد، پیدا نمیشود.
2⃣برخلاف تصور دکتر علیرضابیگی، ایران #معاهده موسس (اساسنامه) دیوان را که ضمیمه منشور ملل میباشد، در مجلس به تصویب رسانیده و مبنای قانون اساسی (اصل۷۷) نیز رعایت شده است و نیازی نیست که در هر مورد، از مجلس مصوبه اخذ شود.
3⃣براساس حقوق بین الملل نیز ماهیت اعلامیه پذیرش صلاحیت از معاهده متفاوت است. #معاهده بر مدار توافق طرفینی است اما اعلامیه، اقدام یکجانبه به شمار میرود.
4⃣ اصل ۱۳۹صرفا رجوع به داوری در مسایل خارجی را مستلزم تصویب مجزای هر مورد در مجلس دانسته، درحالیکه در این مورد رجوع به دادگستری در جریان است و نه داوری.
👈 مصوبه قوه مقننه ایران در الحاق به منشور ملل متحد و اساسنامه دیوان:
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/93886
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مجمع عمومی سازمان ملل متحد در #قطعنامه ۱۶۵/۷۲ سال ۲۰۱۷، روز ۲۱ آگوست را به عنوان #روز_بینالمللی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریسم اعلام کرد.
🔸در سال ۲۰۲۰، مجمع عمومی با تصویب قطعنامه 305/75 توسعه حمایتهای ملل متحد از زیان دیدگان #تروریسم را پذیرفت.
🔹شعار سال ۲۰۲۳ میلادی روز یادبود قربانیان تروریسم، «بازمانده: یافتن امید و ساختن آیندهای صلح آمیز» (Legacy: Finding Hope and Building a Better Future) است.
#فیلم پیام امسال گوترش:
▪️ما اینجاییم تا گرامی بداریم روز جهانی احترام به قربانیان ترور را و به آنها بگوییم برای همیشه با خانواده هایشان بمانند و برای فردای بهتر زندگی کنند.
▪️شعار امسال را «بازمانده: یافتن امید و ساختن آیندهای صلح آمیز» برگزیدیم.
▪️ما بدنبال آنیم که به زیان دیدگان ترور کمک کنیم برای پاک کردن این تجربه ناخوشایند و تغییر در ادامه مسیر زندگیشان.
▪️بازماندگان ترور بهترین شاهد امیدآفرینی در سراسر دنیا هستند. ما در کنارشان هستیم تا سرنوشت تروریسم را تغییر دهند و فردایی بهتر بسازند.
👈برای مطالعه یادداشت مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/837
#حقوق_بشردوستانه
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹در پی انتشار گزارش وضعیت #حقوق_بشر در افغانستان، نماینده کمیسیونر عالی حقوق بشر ملل متحد در کنفرانس خبری به بیان جزئیات این گزارش پرداخت.
#فیلم اظهارات نماینده کمیساریای عالی حقوق بشر:
🔸حکومت دوفاکتو طالبان، مرتکب نقض #فاحش حقوق بشر علیه مقامات دولت سابق و نیروهای نظامی و امنیتی وابسته به حکومت پیشین شده است.
🔸در یک سال گذشته حکومت طالبان #مسئولیت_بینالمللی ارتکاب اقدامات زیر را بر عهده دارند: ۲۰۸ مورد اعدامهای فراقضایی، ۴۰ جابجایی اجباری و ۱۴۴ #شکنجه و رفتارهای ترذیلی و بازداشتهای خودسرانه.
🔹همانطور که پیشتر بیان شد، گزارشهای متعددی از ارتکاب #جنایت بینالمللی و نقض فاحش حقوق بشر در #افغانستان در یکماه اخیر منتشر گردیده است. رعایت حقوق بشر بویژه در خصوص زنان و اقلیتها یکی از پیششرطهای دولتها برای برسمیتشناسی حکومت طالبان اعلام شده است.
👈برای مشاهده ایده گوردن براون در خصوص ارتکاب جنایت بین المللی توسط طالبان:
https://eitaa.com/intllaw/839
👈برای مشاهده فیلم آموزشی: شناسایی دوفاکتو:
https://eitaa.com/intllaw/697
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
همزمان با روی آوردن چهل کشور به سمت #گروه بریکس، اخبار توسعهگرایانهای از این گروه به گوش میرسد:
1⃣تاسیس بانک بریکس با نام «بانک توسعه جدید» با هدف اعتباردهی مالی به اعضا. رییس این بانک خبر داده است که عضویت ۵ کشور متقاضی عضویت در بریکس در حال بررسی است.
2⃣تلاش برای دلارزدایی رسمی از معاملات میان اعضا و دوستان بریکس (کشورهای متقاضی عضویت در بریکس).
3⃣تصریح رسمی پوتین بر این موضوع که بریکس، هژمونی #گروه هفت را خواهد شکست
5⃣اعلام رییس جمهور برزیل داسیلوا مبنی بر تلاش برای بدست آوردن کرسی دایم در شورای امنیت برای اعضای بریکس.
5⃣اعلام توان نظامی بالای اعضای بریکس و دوستان بریکس برای اقدامات نظامی جمعی
👈برای مطالعه جایگاه گروهها در حقوق بین الملل:
https://eitaa.com/intllaw/494
👈برای مطالعه در خصوص گروه بریکس:
https://eitaa.com/intllaw/729
👈برای مطالعه یادداشت تغییر در اعضای شورای امنیت:
https://eitaa.com/intllaw/609
https://eitaa.com/intllaw/608
#اینفولا: توان نظامی بریکس
#حقوق_سازمانهای_بینالمللی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سالروز شهادت مبارز فقیه سید علی اندرزگو گرامی باد.
برای مطالعه مصاحبه دکتر سید محمود اندرزگو (فرزند شهید و از پژوهشگران و اساتید حقوق بین الملل) اینجا را کلیک کنید.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
6.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹اقداماتی که طبق حقوق بین الملل، الزامی نیست اما به دلیل احترامات متقابل میان دولتها صورت می پذیرد، #نزاکت بین المللی شناخته می شود.
🔸تبریک به مناسبت روز استقلال یک کشور، از مصادیق نزاکت بین المللی است و دولتها روز استقلال یکدیگر را بهانه ای برای تبریک و گفتگو طرفینی می دانند.
🔹 #فیلم نقش بستن پرچم اکراین بر ساختمان پارلمان اروپا بدلیل فرارسیدن روز استقلال اکراین.
🔸پارلمان اروپا از زمان #تجاوز روسیه به اکراین اقدامات متعددی را علیه روسیه بویژه در قالب #تحریم مقامات و مسدودسازی اموال به منصه ظهور رسانیده است.
🔹🔸 #اتحادیه اروپا در هفته پیش، بانی و برنامه ریزی کننده حمله نظامی علیه نیجر بواسطه اکواس شد و این اقدام منجر به انتقاد از این اتحادیه بدلیل پیشگرفتن استانداردهای دوگانه بین المللی گردیده است.
👈برای مشاهده یادداشت اهمیت تسلیت در حقوق بین الملل:
https://eitaa.com/intllaw/795
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎علاوه بر آنچه که در توییت دکتر علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت و از اساتید حقوق منعکس شده است، وزیر امورخارجه نیز با سیاق مشابهی از «موفقيت بزرگ برای پذیرش عضویت ج.ا.ایران در بریکس» نوشت.
در این خصوص چند نکته قابل تامل است:
1⃣تفاوت گروهها با سازمانهای بین المللی در آنست که #گروه ها عموما فاقد #معاهده موسس یا همان اساسنامه هستند. با این حال همه آنها دارای اسنادی پایه ای هستند که محتوایی قریب به اساسنامه یا حداقل آیین کار دارند همانند گروه اقدام ویژه مالی یا FATF و ... از این رو تصویب اساسنامه آنها براساس اصل ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی در مجلس طرح نمیشود.
2⃣ رویه نظام حقوقی ایران گویای آنست که باوجود اینکه گروه ها، فاقد معاهده موسس هستند اما پیوستن به آنها مبتنی بر مصوبه مجلس صورت میپذیرد. برای مثال پیوستن ایران به گروه دی هشت بموجب قانون زیر و با تصویب #بیانیه سران دی هشت صورت پذیرفت؛ درحالیکه بیانیه سران، فاقد ماهیت معاهدهای بود:
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/839230
3⃣در ادبیات اعضای دولت، عموما از پیوستن قطعی ایران به این گروه و عضویت در آن سخن به میان آمده است؛ درحالیکه رییس جمهور آفریقای جنوبی در نشست بریکس، به «دعوت» از ایران برای عضویت تصریح کرد.
4⃣بنظر میرسد که ادبیات «قبول عضویت ایران در بریکس» مبتنی بر مسامحه است و بزودی باید شاهد انجام مقدمات قانونی پیوستن ایران به این گروه از جمله تصویب در مجلس باشیم؛ زیرا که براساس نظم حقوقی کنونی ایران، پیامدهای عضویت همانند اجرای مصوبات و پرداخت حق عضویت نیازمند مصوبه مجلس شورای اسلامی میباشد.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw