#رویداد
نشست مطالبه خسارات ناشی از تحریم های یکجانبه
🔹ارائه کننده: دکتر ناصر علیدوستی شهرکی
🔸ناقدین:
دکتر سید قاسم زمانی
دکتر محمد هادی دارایی
دکتر ابوطالب کوشا
دکتر علی نواری
🔸زمان: دوشنبه 11 اردیبهشت 1402 ساعت 13:00
🔸مکان برگزاری: پژوهشکده حقوقی شهردانش
🔹لینک ورود به اجلاسیه در اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/sdil581/sdil
📊لینک پخش زنده در آپارات
https://www.aparat.com/Sdil.ac.ir/live
@intllaw
1_4424436195.pdf
296.3K
#خلاصه نشست«امکان سنجی حق تابعیت با تأکید بر تساوی نقش نسب پدری و مادری»
مشاهده پوستر:
https://eitaa.com/intllaw/525
@intllaw
12.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جعل نام خلیج فارس از منظر حقوق بین الملل عمومی
دکتر سید #یاسر_ضیایی
🔷حاكميت دولتها و اسامي جغرافيايي
🔸 در تاريخ، عناوين جغرافيايي زماني مورد مناقشه قرار گرفته است كه كشوري براي اولين بار منطقهای بلاصاحب را تصرف و نامي براي آن انتخاب مي كرد و پس از مدتي توسط كشور ديگر در آن منطقه، نام ديگري اعلام ميشد.
🔸طبق ماده 246 كنوانسيون حقوق دریاها، هر كشور ساحلي حق نامگذاري آبهاي درياي سرزميني و منطقه انحصاري اقتصادي خود را دارد.
🔸 انحصاری کردن نام در حقوق تجارت بينالملل پذيرفته شده است. ميتوان از عبارت «حق مالكيت فكري يك كشور در نام يك سرزمين» ياد نمود.
🔷كارگروه سازمان ملل در خصوص اسامي جغرافيايي
🔸این کارگروه از متخصصين سازمان ملل براي اسامي جغرافيايي از سوي دبيركل سازمان ملل ايجاد شد.
🔸جلسه كارگروه در 4 آوريل 2006 گزارش خود را به خليج فارس اختصاص داد.
🔸براساس این گزارش، بهترين نام براي اين خليج، نام ايران (پرشيا) است چرا كه ايران بيشترين مرز با اين خليج را دارد و بيشترين جمعيت منطقه را داراست.
🔸 در نقشههای زمان حضور پرتغال در اين منطقه، از خلیج فارس با اين نامها یاد شده است:
Persio-Persiski Zaliv, Persischer Golf, Pars Sea, Bahre Fars, Perza obol, Persiste Habbugt
🔸 #ديوان_بينالمللي_دادگستري نيز در قضيه سكوهاي نفتي از نام «خليج فارس» استفاده کرد.
🔸شوراي امنيت نيز در قطعنامههاي خود مانند قطعنامه 687 از نام خليج فارس استفاده كرده است.
#فیلم از وزارت امور خارجه
مشاهده متن کامل یادداشت در تارنمای اینترنتی یا لینک زیر:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/24
📌انتصاب دستیار جدید وزیر امور خارجه در امور دریای خزر
🔺وزیر امور خارجه طی حکمی علیرضا جهانگیری را به سمت دستیار وزیر در امور دریای خزر منصوب کرد.
🔸 جهانگیری دانش آموخته دکترای #حقوق_بین_الملل بوده و پیش از این در سمتهای سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند، نماینده دائم ایران نزد سازمان منع سلاحهای شیمیایی و مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه، انجام وظیفه کرده است.
@intllaw
✅شرط رجوع به داوری، دادگستری و یا حکمیت فراملی و بینالمللی در بسیاری از معاهدات بینالمللی درج میگردد.
✅رویه کنونی در نگارش متن معاهدات و اسناد بینالمللی بهگونهایست که حتماً قسمتی به «حلوفصل اختلافات» ناشی از اجرای آن معاهده اختصاص پیدا میکند و در این قسمت، مفاد مربوط به« رجوع به داوری یا دادگستری بینالمللی» درج میشود.
✅در عموم لوایح الحاق ایران به معاهدات بینالمللی، برای عدم مغایرت با اصل 139 قانون اساسی، از این شرط (رزرو) استفاده میشود که «رعایت اصل یكصد و سی و نهم (139) قانون اساسی در بخش ارجاع به داوری و/یا دادگستری بینالمللی الزامی است». بدین معنا که با وجود تصویب یک #معاهده در مجلس، رجوع به داوری نیازمند تصویب مجزایی در مجلس میباشد.
✅ #اصل 139 «صلح دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی یا ارجاع آن به داوری در هر مورد موکول به تصویب هیات وزیران است و باید به اطلاع مجلس برسد. در مواردی که طرف دعوی خارجی باشد و در موارد مهم داخلی باید به تصویب مجلس نیز برسد. موارد مهم را قانون تعیین می کند»
👈دیروز «لایحه ارجاع اختلاف شرکت سهامی بیمه ایران و دولت پادشاهی بحرین به داوری» و «لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و مهندسی توسعه گاز ایران و شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری» در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.
@intllaw
17.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پلیس و اداره رفاه جوانان آلمان اخیرا اقدام به جدایی طفلی از خانواده مسلمان مهاجر کرده است.
🔸گزارشها حاکی از آن است که پلیس آلمان به این دلیل، کودک را از خانوادهاش گرفته است که این خانواده به فرزندشان یاد داده بودند که همجنسبازی در اسلام رد شده است و این کودک در مدرسه این موضوع را درباره همجنس بازی مطرح کرده است.
🔹این اقدامات پیشتر درخصوص جداسازی مراقبتی اطفال با والدین دارای سومصرف الکل و افراد روانی صورت میپذیرفت تا اطفال را از آسیب جسمی و روحی مراقبت کنند.
🔸در مورد آنچه که در این فیلم روایت شده است، آموزش علیه همجنسگرایی، فاقد ویژگی آسیب جسمی و روحی است و اقدام آلمان از منظر حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است.
👈ماده نهم کنوانسیون حقوق کودک هرگونه جداسازی اطفال از والدین را ممنوع میسازد و ماده سیام نیز رعایت حقوق مذهبی اقلیتهای مذهبی را الزام میکند.
#حقوق_بشر
#حقوق_اقلیتها
#حقوق_کودک
#فیلم جداسازی طفل مسلمان در آلمان
@intllaw
❇️ماده 9 کنوانسیون حقوق کودک:
🔹کشورهای طرف کنوانسیون تضمین مینمایند که کودکان علیرغم خواستهشان از والدین خود جدا نشوند،
مگر در مواردی که مقاماتذیصلاح مطابق قوانین و مقررات و منوط به بررسیهای قضایی مصمم شوند که این جدایی به نفع کودک است.
🔹 این گونه تصمیمات ممکن است در مواردبه خصوصی از قبیل سوء استفاده و یا بیتوجهی والدین از کودک و یا هنگام جدا شدن والدین ضرورت یابد و در این صورت باید در مورد محل اقامتکودک تصمیمی اتخاذ شود.
#رویداد
نشست «نگاهی به رویکرد نظری و عملی دکتر سید محمد هاشمی»
با حضور اساتید #حقوق_بین_الملل
🔹زمان: دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰
🔹مکان: تهران، کمیسیون حقوق بشر اسلامی
#رویداد
@intllaw
نشست بررسی مسائل افغانستان امروز در قطر به پایان رسید.
🔹در این نشست که با حضور 25 کشور از جمله ایران، روسیه، چین، آمریکا و با حضور دبیرکل سازمان ملل و پشت درهای بسته برگزار شد، درخصوص مسائل افغانستان (#حقوق_بشر به ویژه حقوق زنان و دختران، حاکمیت فراگیر، مقابله با #تروریسم و قاچاق مواد مخدر) تبادل نظر صورت پذیرفت.
🔸آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نشستی خبری اعلام کرد: «نشست دوحه برای به رسمیتشناسی طالبان برگزار نشد؛ بلکه برای ایجاد یک راهکار مشترک بین المللی به منظور رسیدگی به اوضاع افغانستان بود.»
🔹قرار بود که در این نشست گامهای اولیه برسمیت شناسی طالبان بررسی شود که بدلیل انتقادات فراگیر حضور طالبان در این نشست انکار شد.
🔸نماینده سیاسی طالبان در قطر، برگزاری نشست بدون حضور نماینده حکومت خود را اقدامی غیرسازنده دانست. همچنین طالبان بسیاری از مسائل این نشست در حیطه صلاحیت داخلی دانسته بود.
🇮🇷 حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور درمسائل افغانستان پیشتر گفته بود که «موضع جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه مستقل و مبتنی بر درک عمیق واقعیات و الزاماتی است که منافع مردم و حکومت افغانستان توامان در آن مستتر است.»
#تصویر نشست خبری گوترش در قطر
👈پیشتر مطلبی در خصوص تحلیل حقوقی این نشست ارایه گردید با لینک زیر:
https://eitaa.com/intllaw/522
#افغانستان
@intllaw
رأی دادگاه حقوقی تهران درخصوص محکومیت آمریکا
🔹با عنایت به طرح دعوای حقوقی خانواده شهدا و جانبازان حوادث تروریستی داعش در مجلس و مرقد حضرت امام نزد شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی دادگستری تهران پس از برگزاری جلسات رسیدگی، دادگاه، دولت و مقامات آمریکایی را به مبلغ ۳۱۲ میلیون و ۹۵۰ هزار دلار محکوم کرد.
🔸رأی دادگاه، ۹ میلیون و ۹۵۰ هزار دلار به دلیل خسارتهای مادی و ۱۰۴ میلیون دلار بابت خسارتهای معنوی وارد شده به خواهانها در نظر گرفته شده و معادل ۱۹۹ میلیون دلار نیز به عنوان خسارت تنبیهی، مورد حکم دادگاه قرار گرفته است.
🔸مبنای قانونی صلاحیت دادگاه، قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولتهای خارجی است.
🔸محکومان این پرونده اوباما، بوش، تامی فرانکس، سیا، سنتکام، خزانهداری، شرکت لاکهید مارتین و امریکن ایرویز گروپ هستند.
🔸دلایل انتساب به آمریکا:
۱. اقاریر مقامات عالیرتبه آمریکا مبنی بر سازماندهی و هدایت گروههای تروریستی از جمله داعش؛
۲.اطلاعات موثق؛
۳. کتابها و سخنرانیهای مقامات آمریکایی.
👈سابقا پرداخت خسارت تنبیهی مورد پذیرش مراجع قضائی قرار نمیگیرفت و استفاده از راه حلهای دیگر همانند جریمهاجبار و دیه پذیرفته شده بود. در واکنش به برخی اقدامات کشورهایی که دولت ایران را به پرداخت خسارت تنبیهی محکوم نمودهاند، قانونگذار در #قانون اصلاح قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولتهای خارجی1379 خسارت تنبیهی را به رسمیت شناخت و در قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران1390 آن را تائید کرد
@intllaw
خسارات تنبیهی خساراتی هستند که دارای ماهیت ترمیمی نبوده و برای تنبیه و جلوگیری از رفتار قابل سرزنش خوانده مورد حکم قرار میگیرند
@intllaw
🔹براساس گفته رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، ایران امسال میزبان «اجلاس بینالمللی گرد و غبار» و چهار کنفرانس بینالمللی دیگر در زمینه محیط زیست خواهد بود.
🔹از این رو وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت از محیط زیست دیروز نشستی مشترک برای برگزاری هرچه مطلوبتر این کنفرانسها برگزار کردند.
🔸 «کنوانسیون چارچوب ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی ۱۹۹۲» که ایران و عراق و عربستان عضو آن هستند مقرر میدارد: کشورهای عضو باید بر مبنای تساوی و بر طبق #اصل مسئولیت مشترک ولی متفاوت از
سیستم آب وهوا به نفع نسلهای فعلی و آتی بشر حمایت کنند.
🔸علاوه بر این،کنوانسیون تالابهای بینالمللی یا همان «کنوانسیون رامسر ۱۹۷۱» که ایران و عراق عضو آن هستند درخصوص خشکیدن تالابهایی همچون هورالعظیم مفاد قابل توجهی دارند. خشکیده شدن تالابهای بینالمللی یکی از سرمنشاهای پدیدآمدن ریزگردهاست.
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw