واکنش دیرهنگام پارلمان اروپا به نژادپرستی
#پارلمان_اروپا با تصویب قطعنامهای علیه نژادپرستی، قتل جورج فلوید، واکنش سبک نظام قضایی علیه معاونان قاتل، اعزام نیروی گارد ملی توسط رییس جمهور آمریکا و بازداشت خبرنگاران را محکوم کرد.
پارلمان اروپا ضمن تاکید بر حراست از حق بر #آزادی بیان، آزادی اطلاعات و آزادی تشکیل تجمعات، افزوده است که هرگونه محدودیت بر آزادیهای بنیادین باید مبتنی بر اصول قانونیت، ضرورت و تناسب باشد.
پارلمان اروپا استفاده بیش از حد از نیروی نظامی (excessive use of force) را محکوم و بصورت ضمنی دولتهای درگیر اعتراضات را به استفاده معقول و خفیف از نیروهای نظامی دعوت کرد.
پارلمان، دولتها را به رعایت #اصل_منع_تبعیض مبتنی بر مذهب، زبان، نژاد، قومیت و.... دعوت و بر احترام به حیات سیاهپوستان تاکید کرد.
لینک اصل قطعنامه در سایت پارلمان اروپا
@intllaw
ریچارد فالک، استاد حقوق بینالملل دانشگاه پرینستون و گزارشگر سابق ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین:
اعتراضات روزانهای در غرب به رهبری جوانان علیه #تبعیض نژادی در جریان است.
صحنه فعلی اعتراضات روزانه در غرب به رهبری جوانان علیه نابرابری نژادی، همبستگی با فلسطین، و خشونت دولتی نشانگر ویژگی پیشگویانه (همچون پیامبران) در دو نامه آیتالله خامنهای است که 5 سال قبل نوشته شده است
آیتالله خامنهای بهوضوح این مسئله را به رسمیت میشناسند که جوانان آزادی بیشتری برای غلبه بر بیعدالتی نسبت به نسلهای قبلتر بهخصوص طبقه سیاسی دارند؛ چراکه کمتر از میراث بیعدالتی گذشته رنج بردهاند.
انکار حقوق اساسی فلسطینیها در کشور خودشان، گذشته استعماری روابط غرب با خاورمیانه و همچنین بیعدالتی قدرتهای امپریالیستی را نشان میدهد که در آن حقوق ساکنان اصلی و بومی با استفاده از روشهای تروریستی کنار گذاشته میشود.
لینک مصاحبه کامل
@intllaw
هدایت شده از تاپ گرافیک
لوح | یا فاطمةُ اشفعی لی فی الْجَنَّةِ
ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها دختر گرامی امام موسی کاظم علیه السلام (۱۷۳ ق) مبارک باد.
💢نشست آمریکا سردمدار نقض حقوق بشر از تروریسم دولتی تا نژاد پرستی
📚همراه با رونمایی از کتاب گزارش سال تروریسم در جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۸
✅زمان برگزاری: سهشنبه ۱۰ تیر
ساعت ۱۶
👤سخنران:
دکتر توکل حبیبزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
جناب آقای سید محمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان
دکتر مهدی پیری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
دکتر اسماعیل آجرلو، دبیر ستاد مردمی افشای حقوق بشر آمریکایی
🏢مکان برگزاری:
تهران، خ نلسون ماندلا، خیابان گلفام، ساختمان مرکز وکلا ،سالن اجتماعات
حضور برای عموم آزاد است
کتاب «چرا حقوق بشرهمچنان مهم است؟» توسط دکتر محمود منشی پور و جمعی از اساتید دانشگاههای مطرح امریکایی از سوی انتشارات راتلج منتشر شد.
منشی پور، استادیار دانشگاه دولتی سان فرانسیسکو است که بر مباحث جهانی شدن، خاورمیانه و حقوق بشر تمرکز دارد و پیش از این نیز کتاب «اسلام گرایی، سکولاریسم و حقوق بشر در خاورمیانه» را منتشر کرده بود.
«حقوق بشر چگونه اهمیتی دارد؟» به قلم «مایکل گودهارت»، «توسعه حقوق بشر: نگرش چندجانبه گرایی» به قلم «حسین بنائی و آنتونی تیرادو»، «معنادار کردن حقوق بشر در عمل: درسهایی از خاورمیانه» به قلم مختاری، «ارزیابی سیستمهای حقوق بشر منطقهای: از همگرایی تا واگرایی» به قلم «دانیل جی ولان و آندرو سی مک وارد» از جمله مقالات منتشر شده در بخش نخست این کتاب است.
لینک معرفی کامل کتاب
@intllaw
در چهارمین نشست راهبرد ایرانی با موضوع «بررسی حقوق بشری اعتراضات آمریکا» که توسط گروه پژوهشی حقوق پژوهشکده تحقیقات راهبردی در دوم تیرماه برگزار شد، اساتید این حوزه به بررسی ابعاد حقوق بشری این اعتراضات و همچنین کارنامه حکام آمریکایی در این زمینه پرداختند. در این نشست آقایان دکتر محمود حکمت نیا (عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه)، دکتر هیبت الله نژندی منش (عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) و دکتر امیر بی پروا (مدرس و پژوهشگر) به ایراد سخن پرداختند.
لینک گزارش کامل نشست
@intllaw
May 11
#روز_بینالمللی زن
هرچند بسیاری از کشورها در تقویم داخلی خود دارای روزی برای گرامیداشت مقام زن هستند (در ایران روز میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را بهحق روز زن مینامند) اما در فضای فراملی، هشتم مارس روز زن نامگذاری شده است.
⚫️رویکرد فمنیست در فضای حقوق بینالملل در سه قالب افراطی و تفریطی و اعتدالی در زمان بررسی اسناد بینالمللی بروز و ظهور پیدا میکند.
⚪️رویکرد یادشده هم در نهادسازی بینالمللی (افزایش نقش بانوان در سازمانها و ساختارهای فراملی) و هم در ساحت هنجارسازی (تصویب معاهدات و اسناد) اثرگذاری میکند.
شعار سال ۲۰۲۳ روز زن، «نوآوری و فناوری برای برابری جنسیتی» است.
🔵همچنین مسائل مرتبط با زنان همواره یکی از دغدغههایی است که به دلیل تفاوت در برداشت دولتها از آنها، محل بروز چالش میان دولتها و حقوق بینالملل به شمار میآید. در هرحال دولتها تلاش میکنند که خود را حامی حقوق زنان معرفی کنند و در این راستا اقدامات تقنینی، اجرایی و قضایی مختلفی را اتخاذ میکنند.
@intllaw
SessionId(5489).docx
4.82M
آخرین نسخه از لايحه يک فوريتي حفظ کرامت و حمايت از زنان در برابر خشونت از جمله تلاشهای تقنینی اخیر ایران در پاسداشت #حقوق_زنان