بیانیه مهم علیه یک گزارش
بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران:
"جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای دبیرخانه سازمان ملل متحد که به نظر می رسد تحت فشارهای سیاسی رژیم های آمریکا و عربستان صورت گرفته، مراتب نگرانی عمیق خود را در قبال استفاده ابزاری از دبیرخانه سازمان ملل متحد برای اهداف سیاسی ابراز می دارد.
در حالی که دبیرخانه بر اساس تفسیر غیرمعمول از قطعنامه ۲۲۳۱ تاکنون از گزارش موارد متعدد نقض برجام توسط آمریکا و کشورهای اروپایی خودداری کرده و حتی با خروج آمریکا از برجام که نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ است در نهایتِ تسامح و ابهام برخورد کرده است؛ اما در موضوعی که دبیرخانه طبق ترتیبات مرتبط با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ اساسا اختیاری در آن ندارد ورود کرده و اقدام به تهیه گزارش به اصطلاح تخصصی می کند. جالبتر آن که گزارش دبیرخانه همزمان با اقدام آمریکا در ارائه پیش نویس قطعنامه خطرناکی برای تمدید غیرقانونی محدودیت های تسلیحاتی علیه ایران منتشر می شود و مفاد آن دو هفته قبل از انتشار توسط آمریکا مورد استناد قرار گرفته و این شائبه را تقویت می کند که این گزارش به سفارش آمریکا و برای بهرهبرداری توسط آن کشور در شورای امنیت علیه ایران تهیه شده است.
متهم سازی دولتها با فرایندهای خودساخته و ضوابط خودسرانه بدعت خطرناکی است که مورد تایید جامعه بین المللی نیست. اینچنین فرایندهای سفارشی شدیدا به اعتبار سازمان ملل متحد لطمه وارد خواهد ساخت. تهیه گزارش با انگیزه های سیاسی، تغییردهنده حقایق نبوده و بر همگان روشن است که وضعیت امروز منطقه نتیجه مستقیم سیاست های غلط آمریکا و رژیم کودک کش عربستان است. چگونه است که هیچ توجهی به فروش سلاح های مرگبار به عربستان که استفاده از آنها علیه مردم بی دفاع یمن بر همگان چون روز روشن است، نمی شود اما تیم های تحقیقاتی برای جستجو در زباله های عربستان اعزام می شوند تا مگر مدرکی برای ادعاهای بی پایه آمریکا ساخته شود؟ بی تردید، چنین گزارش هایی نه تنها به صلح و امنیت در منطقه و اجرای قطعنامه های شورای امنیت کمکی نخواهد کرد، بلکه اعتبار و آبروی سازمان ملل متحد را نیز یکسره نابود می کند.
جمهوری اسلامی ایران قویا به دبیرخانه سازمان ملل متحد توصیه می کند در سناریوی از پیش طراحی شده آمریکا برای جلوگیری از لغو محدودیت های تسلیحاتی ایران حرکت نکرده و با تهیه گزارش هایی که هیچ #محمل_قانونی ندارند به این روند خطرناک کمک نکند. آمریکا خود بزرگترین ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و هیچ کس نمی تواند دامان آن کشور را از نقض گسترده قوانین بین المللی مبرا سازد.
@intllaw
دیوان بینالمللی لاهه تهدیدات دولت آمریکا را محکوم کرد
#دیوان_بینالمللی_کیفری در لاهه تهدیدات دولت آمریکا علیه این نهاد مستقل را محکوم کرد. این نهاد بینالمللی امروز جمعه با صراحت اعلام کرد که "علیرغم تهدیدها و اقدامات تنبیهی" آمریکا بیطرفانه به تعهدات و وظایف خود عمل خواهد کرد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو نیز اقدام آمریکا را مورد انتقاد قرار داده و تأکید ورزید که دیوان بینالمللی کیفری باید بتواند "بودن اعمال نفوذ، فشار و تهدید" کار خود را انجام دهد و از این رو سازمان ملل نیز به تمامی از فعالیتهای این دیوان پشتیبانی میکند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۲۲ خرداد (۱۱ ژوئن) طی حکمی اعمال تحریم علیه مقامات دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه را تصویب کرد. علت این امر این است که دیوان بینالمللی لاهه میخواهد درباره احتمال ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان، از جمله از سوی سربازان آمریکایی، تحقیق کند.
اسراییل نیز به دلیل ارتکاب اقدامات مشابه و ترس از در پیش داشتن روند مشابه، از اقدامات ترامپ استقبال کرده است.
به نقل از دویچهله
@intllaw
بهمناسبت #روز_بینالمللی مبارزه با سالمند آزاری
با وجود آنکه شاخههای حقوق حمایتی همانند حقوق کودکان، حقوق زنان، حقوق معلولان، حقوق اقلیتها و ... در اولویت سیاستگذاران، قانونگذاران و مجریان در سطوح ملی و بینالمللی قرار گرفتهاند اما برخلاف دیگر شعب حقوق حمایتی، #حقوق_سالمندان، مهجور و مغفول مانده است.
با رویارویی جوامع مختلف با پدیده پیری جمعیت و ظهور قشر عظیم جمعیتی در این خصوص، دیر یا زود شاهد ضرورت بحث تفصیلی بر مدار حقوق سالمندان خواهیم بود.
نیاز جامعه سالخورده با جوامع کنونی متفاوت است و #آیندهپژوهی_حقوقی اقتضا میکند که از امروز بسترهای حقوقی پاسخدهنده به نیازهای جامعه سالمند فراهم گردد.
یکی از مهمترین مصادیق حقوق سالمندان، مقابله با سالمندآزاری است. سالمندآزاری مالی، عاطفی و روانی، جسمی و... گونههای مختلف نقض حقوق سالمندان بهشمار میآید. براساس آمار بینالمللی، سالمندآزاری، رتبه سوم از خشونتهای خانگی را به خود اختصاص میدهد.
در روزهای آینده مطالب دیگری درخصوص حقوق سالمندان در این کانال مطرح خواهد شد.
@intllaw
پیامبر اکرم:
هر جوانی که پیر سالمندی را گرامی بدارد، خداوند کسی را مقدر میکند که او را در سنین پیری گرامی خواهد داشت.
#حقوق_سالمندان
@intllaw
قانون سزار (قیصر)؛ تحریم سوریه و متحدانش
نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر ۲۰۱۹ قانون قیصر را تصویب کردند و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز آن را در بیستم دسامبر ۲۰۱۹ امضا کرد و قرار شد تا این قانون از ژوئن سال ۲۰۲۰ اجرا شود.
این قانون بانک مرکزی سوریه و بخش نفت و انرژی و بخش ساخت و ساز این کشور را هدف قرار می دهد.
همچنین روسیه و ایران و حزب الله و همه طرف هایی را که با سوریه در جنبه های نظامی و اقتصادی و تجاری همکاری می کنند، هدف قرار می دهد.
این قانون همچنین کشورهای همجوار سوریه یعنی لبنان و عراق و اردن را هدف قرار داده است، به عبارت دقیقتر، این قانون مرحله بازسازی و آبادنی سوریه را هدف قرار می دهد.
این تحریمها علیه کسانی که در تولید نفت به سوریه کمک می کنند و یا نیازهای جنگی و فنی نیروهای این کشور را تامین می کنند و به صورت عمدی به آنها خدمات و معلومات ارائه می کنند، نیز اعمال خواهد شد.
کشورهای اروپایی نیز به تبعیت از امریکا با این کشور همراهی کرده و با وجود برخورداری از روابط گسترده با سوریه پیش از بحران در این کشور آن را علیه سوریه اعمال و اجرا می کنند.
وزارت خارجه سوریه شب گذشته در بیانیهای تشدید اقدامات ظالمانه و تحمیلی آمریکا را بر این کشور از طریق آنچه قانون قیصر (سزار) خوانده می شود، به شدت محکوم کرد.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل سه شنبه شب در واکنش به اجرای تحریمهای «قانون قیصر» اعلام کرد که اقدام آمریکا در اعمال تحریمهای جدید علیه سوریه برای نابودی دولت قانونی سوریه و ضربه زدن به ملت این کشور است.
@intllaw
#تبعیض_سنی یعنی اینکه یک فرد صرفا بهدلیل برخورداری از سن و سال خاصی، از منافع کمتری بهرهمند شود یا با ضرر بیشتری روبرو گردد و در کل به دلیل داشتن سن، با رفتار تبعیضآمیزی با او برخورد شود.
بیشترین مصداق تبعیض سنی در رابطه با سالمندان بهوقوع میپیوندد و پس از سالمندان، نوجوانان و جوانان نیز رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص میدهند.
تاکنون جوامع مختلف به زمینههای دیگر تبعیض همانند تبعیض نژادی، تبعیض مذهبی، تبعیض جنسیتی و... توجه میکردند، اما با توجه به بروز پدیده پیری جمعیت، تبعیض مبتنی بر سن نیز مدنظر دغدغهمندان علوم اجتماعی قرار گرفته است.
درج عبارت "تبعیض سنی" و مغایر دانستن آن با قانون اساسی در توییت عضو هیات رئیسه مجلس، نشانه مهمی برای ارتقای جایگاه مبارزه با تبعیض مبتنی بر سن در آینده نظام حقوقی ایران است.
مبارزه با تبعیض مبتنی بر سن، مهمترین گام در حفظ #حقوق_سالمندان بویژه حقوق اجتماعی ایشان بهشمار میآید.
@intllaw
واکنش دیرهنگام پارلمان اروپا به نژادپرستی
#پارلمان_اروپا با تصویب قطعنامهای علیه نژادپرستی، قتل جورج فلوید، واکنش سبک نظام قضایی علیه معاونان قاتل، اعزام نیروی گارد ملی توسط رییس جمهور آمریکا و بازداشت خبرنگاران را محکوم کرد.
پارلمان اروپا ضمن تاکید بر حراست از حق بر #آزادی بیان، آزادی اطلاعات و آزادی تشکیل تجمعات، افزوده است که هرگونه محدودیت بر آزادیهای بنیادین باید مبتنی بر اصول قانونیت، ضرورت و تناسب باشد.
پارلمان اروپا استفاده بیش از حد از نیروی نظامی (excessive use of force) را محکوم و بصورت ضمنی دولتهای درگیر اعتراضات را به استفاده معقول و خفیف از نیروهای نظامی دعوت کرد.
پارلمان، دولتها را به رعایت #اصل_منع_تبعیض مبتنی بر مذهب، زبان، نژاد، قومیت و.... دعوت و بر احترام به حیات سیاهپوستان تاکید کرد.
لینک اصل قطعنامه در سایت پارلمان اروپا
@intllaw
ریچارد فالک، استاد حقوق بینالملل دانشگاه پرینستون و گزارشگر سابق ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین:
اعتراضات روزانهای در غرب به رهبری جوانان علیه #تبعیض نژادی در جریان است.
صحنه فعلی اعتراضات روزانه در غرب به رهبری جوانان علیه نابرابری نژادی، همبستگی با فلسطین، و خشونت دولتی نشانگر ویژگی پیشگویانه (همچون پیامبران) در دو نامه آیتالله خامنهای است که 5 سال قبل نوشته شده است
آیتالله خامنهای بهوضوح این مسئله را به رسمیت میشناسند که جوانان آزادی بیشتری برای غلبه بر بیعدالتی نسبت به نسلهای قبلتر بهخصوص طبقه سیاسی دارند؛ چراکه کمتر از میراث بیعدالتی گذشته رنج بردهاند.
انکار حقوق اساسی فلسطینیها در کشور خودشان، گذشته استعماری روابط غرب با خاورمیانه و همچنین بیعدالتی قدرتهای امپریالیستی را نشان میدهد که در آن حقوق ساکنان اصلی و بومی با استفاده از روشهای تروریستی کنار گذاشته میشود.
لینک مصاحبه کامل
@intllaw
هدایت شده از تاپ گرافیک
لوح | یا فاطمةُ اشفعی لی فی الْجَنَّةِ
ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها دختر گرامی امام موسی کاظم علیه السلام (۱۷۳ ق) مبارک باد.
💢نشست آمریکا سردمدار نقض حقوق بشر از تروریسم دولتی تا نژاد پرستی
📚همراه با رونمایی از کتاب گزارش سال تروریسم در جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۸
✅زمان برگزاری: سهشنبه ۱۰ تیر
ساعت ۱۶
👤سخنران:
دکتر توکل حبیبزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
جناب آقای سید محمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان
دکتر مهدی پیری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
دکتر اسماعیل آجرلو، دبیر ستاد مردمی افشای حقوق بشر آمریکایی
🏢مکان برگزاری:
تهران، خ نلسون ماندلا، خیابان گلفام، ساختمان مرکز وکلا ،سالن اجتماعات
حضور برای عموم آزاد است
کتاب «چرا حقوق بشرهمچنان مهم است؟» توسط دکتر محمود منشی پور و جمعی از اساتید دانشگاههای مطرح امریکایی از سوی انتشارات راتلج منتشر شد.
منشی پور، استادیار دانشگاه دولتی سان فرانسیسکو است که بر مباحث جهانی شدن، خاورمیانه و حقوق بشر تمرکز دارد و پیش از این نیز کتاب «اسلام گرایی، سکولاریسم و حقوق بشر در خاورمیانه» را منتشر کرده بود.
«حقوق بشر چگونه اهمیتی دارد؟» به قلم «مایکل گودهارت»، «توسعه حقوق بشر: نگرش چندجانبه گرایی» به قلم «حسین بنائی و آنتونی تیرادو»، «معنادار کردن حقوق بشر در عمل: درسهایی از خاورمیانه» به قلم مختاری، «ارزیابی سیستمهای حقوق بشر منطقهای: از همگرایی تا واگرایی» به قلم «دانیل جی ولان و آندرو سی مک وارد» از جمله مقالات منتشر شده در بخش نخست این کتاب است.
لینک معرفی کامل کتاب
@intllaw
در چهارمین نشست راهبرد ایرانی با موضوع «بررسی حقوق بشری اعتراضات آمریکا» که توسط گروه پژوهشی حقوق پژوهشکده تحقیقات راهبردی در دوم تیرماه برگزار شد، اساتید این حوزه به بررسی ابعاد حقوق بشری این اعتراضات و همچنین کارنامه حکام آمریکایی در این زمینه پرداختند. در این نشست آقایان دکتر محمود حکمت نیا (عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه)، دکتر هیبت الله نژندی منش (عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) و دکتر امیر بی پروا (مدرس و پژوهشگر) به ایراد سخن پرداختند.
لینک گزارش کامل نشست
@intllaw
May 11
#روز_بینالمللی زن
هرچند بسیاری از کشورها در تقویم داخلی خود دارای روزی برای گرامیداشت مقام زن هستند (در ایران روز میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را بهحق روز زن مینامند) اما در فضای فراملی، هشتم مارس روز زن نامگذاری شده است.
⚫️رویکرد فمنیست در فضای حقوق بینالملل در سه قالب افراطی و تفریطی و اعتدالی در زمان بررسی اسناد بینالمللی بروز و ظهور پیدا میکند.
⚪️رویکرد یادشده هم در نهادسازی بینالمللی (افزایش نقش بانوان در سازمانها و ساختارهای فراملی) و هم در ساحت هنجارسازی (تصویب معاهدات و اسناد) اثرگذاری میکند.
شعار سال ۲۰۲۳ روز زن، «نوآوری و فناوری برای برابری جنسیتی» است.
🔵همچنین مسائل مرتبط با زنان همواره یکی از دغدغههایی است که به دلیل تفاوت در برداشت دولتها از آنها، محل بروز چالش میان دولتها و حقوق بینالملل به شمار میآید. در هرحال دولتها تلاش میکنند که خود را حامی حقوق زنان معرفی کنند و در این راستا اقدامات تقنینی، اجرایی و قضایی مختلفی را اتخاذ میکنند.
@intllaw
SessionId(5489).docx
4.82M
آخرین نسخه از لايحه يک فوريتي حفظ کرامت و حمايت از زنان در برابر خشونت از جمله تلاشهای تقنینی اخیر ایران در پاسداشت #حقوق_زنان
مطالعات حقوق بینالملل
✅ بررسی اخبار و اطلاعات روز عرصه بینالملل از منظری نوین
♨️با مطالبی برای عموم علاقهمندان
🔼و اسناد و اطلاعات ویژه
برای پژوهشگران حوزههای تخصصی
حقوق بینالملل،
حقوق بشر،
روابط بینالملل
و ...
کتاب؛ فیلم؛ تصویر؛ خبر؛ محتوا و دادههای مرتبط بهروز
بامطالب راهبردی حقوقی همراه ماباشید👇
https://eitaa.com/joinchat/2352021538Cae03a71ca0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در فضای حقوق بین الملل، کنوانسیون 1951 درخصوص وضعیت پناهندگان به تصویب تعدادی از دولتها از جمله ایران رسیده است.
در این راستا کمیسیاریای عالی پناهندگان و نهادهای بینالمللی دیگری نیز برای پایش وضعیت پناهندگان تأسیس شدند.
پیش از بروز تحولات گسترده سیاسی در سالهای پس از 2010 در جوامع آفریقایی و عربی، که منجر به گسترش ناامنی و مهاجرت عظیم جمعیتهای انسانی به سمت اروپا گردید، عموما دولتهای غربی با رویکرد مواخذهکننده از دیگر دولتها از جمله ایران، موضوع پناهندگان را پیگیری می کردند.
ورود جمعیتهای عظیم به مرزهای دولتهای اروپایی و اقدامات خلاف حقوق بشر آنها بویژه بازگرداندن آنها به دولتهای ثالث منجر به ایراد انتقادات شدیدی درخصوص عملکرد این دولتها گردید زیرا که با اصل منع اعاده پناهندگان (The principle of non-refoulement) مغایرت آشکار داشت.
#حقوق_بشر
#حقوق_مهاجران و #حقوق_پناهندگان
#فیلم
@intllaw
SessionId(8315).docx
5.99M
لایحه سازمان ملی اقامت که بخشهایی از آن متناسب با کنوانسیون ۱۹۵۱ نوشته شده است و روند تصویب آن در مجلس در جریان است
همچنین برای مشاهده متن فارسی کنوانسیون 1951 اینجا را کلیک کنید.
@intllaw
4.pdf
425K
مقاله ای درخصوص شیوه مدیریت حقوق بین الملل در زمینه موضوع مهاجران و پناهندگان
@intllaw
ابزار پشتیبان مبادلات تجاری یا همان اینستکس Instrument in Support of Trade Exchanges در سال 2019 برای ایجاد کانال تجاری تبادل مالی میان ایران و اتحادیه اروپا بر محوریت نظام بانکی شکل گرفت.
با وجود ماهیت اقتصادی این کانال، دیپلماتهای بلندرتبه آلمانی و انگلیسی و فرانسوی در هیأت نظارت آن عضویت داشتند.
ایران از ابتدا تاسیس، این کانال را نافی تعهدات برجامی دولتهای اروپایی نمیدانست و اقدام اروپا را ناکافی و ناکارآمد تلقی میکرد. در مقابل اروپا اینستکس را کانال بشردوستانه* تبادلات مالی معرفی میکرد که گویای حسن نیت طرف اروپایی است که خواهان برقراری ارتباط امن برای شرکتهای اروپایی میباشد. امنیت در این شبکه به این معنا بود که اروپا بر موضوع تبادلات اروپایی با ایرانیان نظارت میکرد و مانع از تحمیل تحریمهای آمریکا بر طرف اروپایی میشد.
دیروز اروپا این کانال را بست و مسئولیت آن را بر عهده مقامات ایرانی دانست که با اتخاذ سیاستهای معارض، مانع از اجرایی شدن سازوکار اینستکس شدند. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اروپا را فاقد اراده برای حیات این کانال دانست زیرا که در این مدت، «اروپاییها هیچ منبع مالی یا خط اعتباری بلندمدت به این کانال تزریق نکردند.»
*کانال مالی #بشردوستانه اصطلاحی شبهحقوقی است که دولتهای اروپایی از جمله سوییس برای تبادلات مالی با ایران بکار میبرند.
@intllaw