مجلس و حقوق بین الملل
✅رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس: اعمال تحریم علیه ایران بیانگر تناقض رفتاری با مولفه #حقوق_بشر است
✅عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس تاکید کرد: در صورتی لایحه جامع مقابله با تحریم ها می تواند اثرگذار باشد که تمام ابعاد حقوقی نهادها و اشخاصی تحت تحریم احصا تا بر اساس آن گام های قانونی تبیین شود.
🌐خبر مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/487
✅عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان در نشست سمرقند گویای اراده ایران در حل معضلات افغانستان دارد.اقدامات قابل توجهی هم در حوزه تامین حقآبه هیرمند انجام گرفته و نتایج خوبی هم حاصل شده است.
🌐خبر مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/482
@intllaw
حقوق بین الملل
#رویداد نشست «بررسی رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایرا
#خلاصه نشست «بررسی رأی دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا»👇
خلاصه نشست «بررسی رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا»
🔈دکتر ستار عزیزی در این نشست با بیان تاریخچه تفصیلی، ریشههای طرح دعوای ایران علیه آمریکا را مرور میکند و در این رابطه به انفجار مقر تفنگداران آمریکا در بیروت و عربستان، تصویب قانون مصونیت اموال دولتهای خارجی در آمریکا، خرید اوراق قرضه توسط ایران در آمریکا، مصادره آنها و طرح شکایت در دیوان عالی آمریکا اشاره میکند.
🔹 از نظر دکتر عزیزی، استناد به شرح پیشنویس ۲۰۰۱ کنوانسیون مسئولیت بینالمللی دولتها از ویژگی رأی اخیر دیوان بینالمللی دادگستری است.
🔉دکتر سواری در سخنان خود بر نظرات مخالف اکثریت متمرکز شده است و در ابتدا نظرات دکتر ممتاز را تشریح میکند. دکتر سواری معتقد است دیوان از مسیر رای ۲۰۱۹ منحرف شده است.
🔹سواری با استناد به نظر قاضی رابینسون میافزاید دیوان در رای ۲۰۱۹ گفته بود هرگاه یک شرکت صرفا اقدام با ماهیت حاکمیتی انجام دهد، مشمول معاهده مودت نیست؛ درحالیکه بانک مرکزی ایران صرفا اقدامات حاکمیتی انجام نداده است و درنتیجه ایران ذیحق بود که در رای ۲۰۲۳ درخصوصش حکم صادر شود.
🔸در نظر سواری، دیوان چه ملاک ماهیت عمل و هدف نهایی و چه فلسفه روابط متوازن مندرج در معاهده مودت را اگر ملاک خود میگذاشت باید حکم به صلاحیت خود در خصوص مصادره اموال بانک مرکزی میداد؛ درحالیکه عامدانه خود را منحرف کرد تا نسبت به مصادره اموال بانک مرکزی ایران حکم ندهد.
🔊دکتر محسن عبداللهی در این نشست بیان کرد که معاهده مودت مستقیما به مصونیت اشاره نکرده است و وکلای ایران با استناد به مفهوم مخالف مواد، مصونیت را مدنظر قرار دادند. دیوان استنباط ایران را قبول نکرد و معاهده مودت را مربوط به مصونیت دولتها ندانسته است.
🔹 در نظر دکتر عبداللهی حقوق بینالملل عرفی بر ماهیت اقدام تجاری متمرکز است اما دیوان با این تفسیر که اقدامات بانک مرکزی ایران ماهیتا تجاری است اما هدف حاکمیتی دارد از این قاعده عرفی روی برمیگرداند.
🔸رأی دیوان تلویحا رویه آمریکا را تایید کرد که دولتها میتوانند به بهانه مقابله با تروریسم،مصونیت اموال دولتهای خارجی را نقض کنند و با این کار به دولتهای همسوی آمریکا پیام همراهی داد.
🔉دکتر پوریا عسکری در این نشست ابراز داشت که معاهده مودت، صرفا یک معاهده سرمایهگذاری نیست هرچند که معاهدات سرمایهگذاری مولود تاریخی معاهدات مودت میباشد.
🔹در نظر دکتر عسگری، دیوان فرصت داشت تا درخصوص حقوق بینالملل سرمایهگذاری اظهارنظر کند اما از این فرصت استفاده نکرد. همچنین در تفسیر دسترسی به عدالت یا همان شرط دسترسی به محاکم ملی، دیوان دچار انحراف شده است.
🔸دیوان در این رأی ملاک متعارف بودن را به ملاکهای سلب مالکیت افزود و حمایت از امنیت سرمایهگذاری را صرفا در حمایت فیزیکی، تفسیر و محدود کرده است که هر دو اعوجاجی در عرصه بینالملل سرمایهگذاری محسوب می شود.
🔉در نظر دکتر وکیل دو رویکرد در پیش روی دیوان است. در رویکرد فعالانه و کنشگری دیوان اقدام به قاعده گذاری بینالمللی میکند اما در رویکرد منفعلانه و خویشتنداری، دیوان در چارچوب موجود عمل میکند. بنظر وکیل دولتهای قدرتمند اعتقادی به دستیابی به صلح از طریق حقوق ندارند و عموما این دولتها به جهانی گرایی اعتقاد ندارند.
🔹بخش دیگر صحبتهای دکتر وکیل براساس استدلالهای دیوان در «پرونده برخی اموال ایران» به پیشبینی پذیری «پرونده کنونی ایران علیه آمریکا درخصوص نقض برجام» اختصاص یافته است. دیوان در پرونده برخی اموال دولت استثنای امنیتی را فراخ دیده است که قابل سواستفاده در پرونده بعدی است.
🔸برخی معتقدند دیوان با عدم رسیدگی ماهیتی به مصادره اوراق قرضه بانک مرکزی ایران ما را از دومیلیارد دلار خسارت محروم کرده است درحالیکه در حقیقت قریب به صدمیلیارد علیه اموال بانک مرکزی حکم صادر شده و سطح خسارات بیش از اینست.
برای استماع فایلهای صوتی این نشست از لینک زیر استفاده کنید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/9
👇فایلهای نشست «بررسی رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا»👇
@InternationalLawStudies
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم حضور بومیان کانادایی در ملل متحد
🔹در این نشست که درخصوص حقوق بومیان و مردمان سنتی کانادا برگزار شد، آرجیبالد رییس مجمع ملی مردمان سنتی کانادا میگوید ما از میکروفون ملل متحد برای #استعمارزدایی استفاده میکنیم تا میراث مادری و زبان مادری را حفاظت کنیم و با آنچه که به قصد تضعیف جایگاه مادر در خانواده آمده است مقابله کنیم.
🔸در ادامه یکی از سخنرانان این نشست در راستای حقوق زنان بومی کانادا میافزاید من در وهله اول مادر هستم و دوست دارم دخترانم را از آسیبهایی همچون قتل نگهدارم و بعنوان یک مادر و حقوقدان از دولتها میخواهم که کمک کنند تا نسل آینده را محافظت کنیم.
🔻بومیان آمریکا و کانادا در طول تاریخ سیصدساله گذشته همواره زیاندیده نقض #حقوق_بشر شدهاند. افشای اسناد کشتار دستهجمعی کودکان بومی هرازچندگاهی موجی از ابراز تنفر از «رویه های ضدبومیان کانادایی» را در مردمان اصلی این سرزمین برمیانگیزاند.
🔺 با این وجود آمریکا و کانادا همواره بانی تحریمهای حقوق بشری علیه دولتهایی همچون ایران بهشمار میآیند.
#حقوق_بومیان
#حقوق_اقلیتها
#حقوق_زنان
@intllaw
DRIPS_Persian.pdf
190.4K
#اعلامیه حقوق بومیان مصوب مجمع عمومی ملل متحد در سال ۲۰۰۷
✅این سند، متنی جامع شامل مفادی درخصوص حراست فیزیکی بومیان از نسلزدایی، حفظ زمین و سرزمین بومیان، رفع تبعیض علیه بومیان و حفظ میراث فرهنگی آنها میباشد.
#پیدیاف_فارسی
@intllaw
تجربه جنگ و اسیری در زندگانی شیخ شیراز در دوره صلیبیون
🔸️ سعدی را به زنجیر بسته بودند و مانند بردگان با او رفتار میکردند. آن قدر وضعیت او و سایر بردگان اسفناک بود که دل هر تازهواردی را در شهر «طرابلس» (در لبنان امروزی) به درد میآورد.
🔸️گر چه در آن زمان همه سرزمینهای اسلامی به دست «صلاحالدین ایوبی» آزاد شده بود اما هنوز بخشهای کوچکی در سواحل شرقی مدیترانه از جمله طرابلس طعم آزادی را نچشیده بودند.
🔸️سعدی در باب دوم گلستان سعدی این ماجرا را شرح میدهد: «از صحبت یاران دمشقم ملالتی پدید آمده بود، سر در بیابان قدس نهادم تا وقتی که اسیر فرنگ شدم.» گویی او به سمت بیتالمقدس در حرکت بوده، چون تصور میکرد در دست مسلمانان باشد اما اسیر میشود.
🔸️رسم بود که هر مسلمان و یهودی میتوانست با پرداخت «سر بها» افراد آزادشده خود را به سرزمینهای اسلامی برساند اما سعدی چون آه در بساط نداشت، ناچار بود مدت زمان مدیدی در خندق طرابلس برای لایروبی کار کند.
🔸️یکی از توانگران مسلمان که از حاکمان حلب بود و از قضا سعدی را هم میشناخت، با دیدن او بسیار تعجب کرد. او سعدی را به ۱۰دینار فدیه خریداری و آزاد کرد و با خود به حلب برد و پیشنهاد داد که سعدی با دخترش ازدواج کند. همسری که به تعبیر خود سعدی «بدخوی و ستیزهروی و نافرمان بود. باری زبان به تَعَنّت دراز کرده همی گفت: تو آن نیستی که پدر من تو را از فرنگ بازخرید؟»
سعدی هم جواب داده: «بلی من آنم که به ده دینار از قید فرنگم بازخرید و به صد دینار به دست تو گرفتار کرد.»
متن کامل
@intllaw
یادداشتهای کانال حقوق بینالملل در هفته گذشته:
✅جاسوسی از دبیرکل سازمان ملل
https://eitaa.com/intllaw/481
✅نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان
https://eitaa.com/intllaw/482
✅لایحه جامع مقابله با تحریم
https://eitaa.com/intllaw/487
✅دیدار دبیرکل ملل متحد از هند: جشنواره اصلاح سبک زندگی برای محیط زیست
https://eitaa.com/intllaw/492
✅گروه هفت و بحران تایوان
https://eitaa.com/intllaw/494
✅اظهارات نمایندگان مجلس در ارتباط با حقوق بینالملل
https://eitaa.com/intllaw/495
✅خلاصه نشست بررسی رأی دیوان درخصوص پرونده ایران علیه آمریکا
https://eitaa.com/intllaw/497
✅نشست بومیان کانادا
https://eitaa.com/intllaw/500
#مرور_هفته
@intllaw
animation.gif
18.3K
🔉عزیزان همراه کانال حقوق بینالملل
پیشنهادات، نظرات و انتقادات خود را درخصوص مطالب و محتوای کانال با ما از طریق لینک زیر در میان بگذارید.
👈این سامانه، ویژه پیامرسان ایتا است و پیام بصورت ناشناس در اختیار مدیران کانال قرار میگیرد.
با سپاس از توجه و همراهی شما
https://gkite.ir/es/8887764
@intllaw
11.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹در روزهای گذشته اخباری در رابطه با اخطار نیروی دریایی ارتش ایران به یک زیردریایی آمریکایی در تنگه هرمز منتشر شد که زیردریایی آمریکا را مجبور به حضور در سطح آب و برافراشتن پرچم در هنگام عبور از تنگه کرد.
🔸ایران مبتنی بر کنوانسیون 1958 دریای سرزمینی همواره بر اعمال قواعد مربوط به «عبور بیضرر» کشتیها و زیردریاییها از تنگه هرمز و محدوده دریای سرزمینی خود تاکید داشته است اما آمریکا با استناد به کنوانسیون حقوق دریاها ۱۹۸۲ بر «عبور ترانزیت» در تنگه هرمز تاکید دارد.
🔺 ایران به کنوانسون ۱۹۸۲ نپیوسته و آن را قابل اعمال در تنگه هرمز نمیداند. همین اختلاف نظر باعث شده در خصوص حقوق حاکم بر تنگه هرمز موضعگیریهای متقابل سیاسی و عملیاتی بین ایران و آمریکا در این حوزه جغرافیایی وجود داشته باشد.
🔻امریکا عموما سعی در ایجاد رویه عملی و حقوق عرفی در این کرده و ورود مکرر شناورهای آمریکا به محدوده دریای سرزمینی ایران، نه از روی غفلت بلکه با هدف نقش آفرینی به عنوان "مخالف مُصِرّ" یا "معترض جدی" برای جلوگیری از تثبیت وضعیت حقوقی ایران در تنگه هرمز و خلیج فارس بوده است.
👈در مقابل ایران نیز همچنان با تاکید بر مواضع رسمی و حقوقی خودش مبتنی بر کنوانسیون ۱۹۵۸ و «قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان ۱۳۷۲» بر وضعیت حق عبور بیضرر و لزوم حرکت زیردریاییها در سطح دریا اصرار کرده تا مانع از شکلگیری حقوق عرفی جدیدی شود.
متن کامل تحلیل در:
https://eitaa.com/13822848/16014
#فیلم هشدار حرکت بر سطح آب به زیردریایی آمریکایی
@intllaw
#تصویر قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان
ماده 9. مستثنیات عبور بی ضرر:
عبور شناورهای جنگی، زیردریایی ها، شناورهای با سوخت هسته ای و هر نوع وسیله غوطه ور دیگر و همچنین شناورها و زیردریایی های حامل مواد اتمی و یا خطرناک و یا زیان آور برای حفظ محیط زیست و شناورهای تحقیقاتی خارجی از دریای سرزمینی منوط به موافقت قبلی مقامات صالحه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. زیردریایی ها باید در سطح آب و با پرچم برافراشته عبور نمایند.
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw