جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔹براساس بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۳۰درصد رشد داشته که در این میان برخی از سازمانهای زیرمجموعه این وزارتخانه با کاهش بودجه و برخی با افزایش مواجه بودند.
🔹بررسی جداول مربوط به اعتبارات دستگاههای اجرایی در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که هنوز ابلاغ نشده است، نشان میدهد که برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حدود ۱۹ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
🔹همچنین بر این اساس وزارت ارتباطات در بخش رشد هزینهای ۱۱ درصد، در رشد سرمایهای ۳۳ درصد و در کل اعتبارات ۳۰ درصد رشد داشته است.
🔹برای دستگاهها و سازمانهای زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده است به طوری که پس از ستاد وزارت ارتباطات، بیشترین بودجه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اختصاص دارد و کمترین بودجه به دبیر خانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات مربوط میشود و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت نیز اعتباری در نظر گرفته نشده است.
https://gerdab.ir/0009we
@ir_gerdab
فیسبوک چگونه از همه رفتارهای ما جاسوسی میکند؟
🔹پژوهش جدید نشان میدهد هزاران شرکت اطلاعات رفتارهای کاربران را به متا ارسال میکنند.
🔹با ورود هرچهبیشتر اینترنت به زندگی ما رفتهرفته تمام ابعاد در معرض دستگاههای ذخیره و انتقال اطلاعات قرار گرفته است. در این میان، حفاظت از دادههای کاربران در برابر سوءاستفادههای احتمالی یکی از چالشبرانگیزترین مسائل در حوزه حکمرانی مجازی به شمار میرود. واقعیت این است که شبکهی جهانی اینترنت منافذ بیشماری برای جمعآوری اطلاعات فراهم کرده است؛ اطلاعاتی که گاه تا جزئیترین فعالیتهای ما را آشکار میکند.
ادامه مطلب 👇
https://gerdab.ir/0009wg
@ir_gerdab
تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
🔹تدوین و تصویب سند هوش مصنوعی از یک سال گذشته با همکاری دستگاههای گوناگون آغاز شد، اکنون تدوین آن بر اساس آخرین اظهارات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پایان یافته و در آینده نزدیک مصوب میشود.
🔹هوش مصنوعی به عنوان یکی از پرشتابترین فناوریهای در حال تکوین، پتانسیل ایجاد تحولهای انقلابی زیادی در جنبههای مختلف زندگی بشر را دارد و یکی از فناوریهای کلیدی است که در حال توسعه بوده و میتواند به پردازشهای صنعتی و حل مسائل مختلف جامعه کمک فراوانی کند.
🔹با توجه به فراگیر شدن این فناوری کارشناسان بر این باورند تغییرات هوش مصنوعی در پنج سال آینده احتمالا سرعت مییابد و بیشترین تاثیر آن بر آموزش خواهد بود. ماهیت کلی هوش مصنوعی و کاربردهای بیشمار آن، باعث ایجاد عدم قطعیتهای متعدد برای پیشبینی آینده آن میشود، اما این موضوع به توسعه این فناوری مربوط نمیشود، بلکه به توسعه محیط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن نیز مربوط میشود.
ادامه مطلب 👇
https://gerdab.ir/0009wf
@ir_gerdab
قانون جاسوسی انگلیس تصویب شد
🔹منتقدان این قانون را «منشور جاسوسی» مینامند.
🔹علیرغم انتقادات شرکتها و فعالان حریم خصوصی، قانون جدید نظارتی انگلیس تصویب شد.
🔹این قانون که هماکنون به تأیید شاه انگلیس رسیده، تغییرات اندکی را نسبت به طرح اولیهای نشان میدهد که مخالفتهای بسیاری را برانگیخت. این قانون که الحاقیهای به قانون «اختیارات تحقیقی» (IPA) محسوب میشود با هدف گسترش اختیارات تجسسی دولت، سازمانهای اطلاعاتی و پلیس انگلیس تصویب شد.
🔹پیش از این قانون مجوز جاسوسی از تماسهای تلفنی و پیامکهای انگلیسیها را داده بود، اما قانون جدید به بهانهی «مقابله با تهدیدات نوین علیه امنیت ملی» و حفاظت از کودکان، به نهادهای امنیتی انگلیس اجازه جاسوسی از دادههای بیشتری را میدهد.
ادامه مطلب 👇
https://gerdab.ir/0009wj
@ir_gerdab
پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از دادههای فضایی
🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از دادههای فضایی در حال پیشرفت است.
🔹عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص توسعه صنعت فضایی در کشور نوشت: توسعه کاربردهای صنعت فضایی جز محورهای مهم برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور است.
🔹وی افزود: در این راستا، پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از دادههای فضایی و هوش مصنوعی از مأموریتهای پژوهشگاه فضایی و مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی است که الحمدلله در حال پیشرفت است.
https://gerdab.ir/0009wi
@ir_gerdab
برنامهریزی برای پرتاب پنج تا هفت ماهواره در سال ۱۴۰۳
🔹رییس سازمان فضایی ایران از برنامهریزی برای پرتاب پنج تا هفت ماهواره در سال ۱۴۰۳ و پرتاب ماهوارههای بخش خصوصی خبر داد و گفت: امسال مرحله نخست سکو پرتاب چابهار به بهرهبرداری میرسد.
🔹حسن سالاریه در حاشیه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشهبرداری و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک ۱۴۰۳)، در مورد برنامهریزی امسال برای پرتاب ماهواره، اظهار داشت: امسال پیشبینی ما این است که بین چهار تا پنج پرتاب داخلی و یک تا دو پرتاب بینالمللی داشته باشیم؛ یعنی امسال پنج تا هفت ماهواره پرتاب خواهد شد هرچند ممکن است این میزان تغییر و جابهجایی هم داشته باشد.
🔹سالاریه در مورد تغییرات نمونه دوم ماهواره پارس ۱، گفت: پرتاب نمونه اول و تستهای پارس۱ که به خوبی در مدار قرار گرفت و برای نمونه دوم آن اصلاحاتی برای بهبود کیفیت و افزایش عملکرد قابلیتهای ماهواره پارس۱ در نمونه دوم داریم که در حال انجام است و اعمال خواهیم کرد.
https://gerdab.ir/0009wk
@ir_gerdab
گوگل متهم به دستکاری نتایج جستجو شد
🔹یک شرکت از این موتور جستجو به اتحادیه اروپا شکایت کرد.
🔹شرکت توتا (Tuta) که ایمیل رمزنگاریشده به مشتریان خود ارائه میکند از گوگل به خاطر پایین آوردن رتبه وبسایت خود در نتایج جستجو شکایت کرد.
🔹توتا در شکایت خود به اتحادیه اروپا با استناد به قانون بازارهای دیجیتال (DMA) مدعی شد که از مارس ۲۰۲۴ گوگل به صورت عمدی رتبه وبسایتاش را در جستجو پایین آورده است. این شرکت با اشاره به اینکه در این مدت هیچ تغییر خاصی در وبسایت خود به وجود نیاورده که مسبب این اتفاق باشد گفت که تماس با گوگل برای بررسی این موضوع نیز سودی نداشت.
🔹این شرکت ادعا میکند به استثنای مواردی که نام شرکت مستقیماً جستجو میشود، در باقی موارد میزان بازخوردهای توتا حدود ۹۰ درصد کاهش داشته است.
https://gerdab.ir/0009wn
@ir_gerdab
هکرها پایگاه داده بورس لندن را به سرقت بردند
🔹این اطلاعات مربوط به سامانه شناخت مشتریان است.
🔹بانک اطلاعاتی گروه بورس و اوراق بهادار لندن (LSEG) که شامل میلیونها پرونده در مورد فعالان اقتصادی بود به سرقت رفت. گروه LSEG مالک بازار بورس لندن است.
🔹هکرها در این حمله ۵ میلیون پرونده را به دست آوردند که شامل سوابق سیاسی، سوابق کیفری و سایر اطلاعات مرتبط با افراد، نهادها و شرکتهای دارای ریسک اقتصادی بود.
🔹مهاجمان که خود را GhostR معرفی میکنند این پایگاه داده را در یک انجمن هکری به فروش گذاشتهاند. بررسیهای Cybernews از نمونه دادههای منتشرشده نشان میدهد این اطلاعات احتمالاً واقعی هستند.
🔹بااینحال گروه بورس لندن هرگونه نفوذ به سامانههای خود را رد کرده و مدعی شد که این پایگاه داده از طریق سیستمهای یکی از مشتریان که کاربر این پایگاه داده بودند، نشت کرده است.
https://gerdab.ir/0009wp
@ir_gerdab
از عذرخواهی اپل از صهیونیستها تا اخراج کارکنان گوگل | میز کاریکاتور
🔹اپل به خاطر نشان دادن پرچم فلسطین هنگام نوشتن کلمه اورشلیم به انگلیسی (Jerusalem) در سیستم خودکار پیشنهاد کلمات گوشیهای آیفون از صهیونیستها عذرخواهی کرد.
ادامه مطلب 👇
https://gerdab.ir/0009wv
@ir_gerdab
سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد یورویی ایتالیا در صنعت نیمهرسانا
🔹این کشور قصد دارد به بازیگر مهمی در تولید تراشه تبدیل شود.
🔹آدولفو اورسو وزیر صنعت ایتالیا اعلام کرد این کشور قصد دارد در سال جاری ۱۰ میلیارد یورو در صنعت تولید تراشه سرمایهگذاری کند.
🔹در ماه مارس اورسو اعلام کرد که شرکت سنگاپوری Silicon Box ۳.۲ میلیون یورو سرمایهگذاری برای تأسیس یک کارخانه تولید تراشه در شمال ایتالیا خواهد کرد.
🔹وزیر صنعت ایتالیا ابراز امیدواری کرد که در هفتههای آتی سرمایهگذاریهای جدیدتری اعلام شوند.
https://gerdab.ir/0009wt
@ir_gerdab
بیش از ۹۰ درصد دارایی شرکتهای دانش بنیان از جنس داراییهای نامشهود است
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: بالای ۹۰ درصد دارایی شرکتهای دانش بنیان از جنس داراییهای نامشهود است که نخست باید ارزیابی و ارزش گذاری و در ادامه تبدیل به اعتبار شوند تا شرکتها بتوانند از این اعتبار برای گرفتن تسهیلات استفاده کنند.
🔹رویداد «مالکیت فکری و توسعه پایدار؛ خلق آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت» به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری، امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
🔹روحالله دهقانی طی سخنانی در این رویداد با بیان اینکه توجه جدی به موضوع مالکیت فکری در شرایط امروز کشور، امری مغتنم است، اظهار داشت: اگر قرار باشد بنایی تحت عنوان بنای اقتصاد دانش بنیان ساخته شود، بی تردید، بن سازه آن موضوع مالکیت فکری است.
ادامه مطلب 👇
https://gerdab.ir/0009ww
@ir_gerdab
زیرساختهای لازم برای فروش اینترنتی دارو فراهم میشود
🔹وزیر ارتباطات در ویراستی با اشاره به فروش اینترنتی دارو گفت به زودی زیرساختهای لازم برای این خدمت فراهم خواهد شد.
🔹عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ویراستی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل فروش اینترنتی دارو، گفت: «انشاءالله با همراهی و همدلی همکاران وزارت بهداشت و مشارکت سکوهای خدمات رسان کشور، به زودی زیرساختهای لازم برای راه اندازی این خدمت جدید و فناورانه فراهم خواهد شد.»
🔹در همین راستا رضا باقری اصلی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و نماینده این وزارتخانه در کارگروه نگارش دستورالعمل فروش اینترنتی دارو، در ویراستی نوشته است: درباره دستورالعمل دارورسانی از طریق سکوها با مشارکت و همراهی وزارت بهداشت و ارتباطات ابلاغ شد. این دستورالعمل فصل جدیدی از توسعه اقتصاد دیجیتال در حوزه سلامت و ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت است.
https://gerdab.ir/0009wx
@ir_gerdab
توهمات چتجیپیتی کار دست سازندگانش داد / شکایت از OpenAI به خاطر تاریخ تولد اشتباه!
🔹اروپاییها از این سازندگان ربات به خاطر ناتوانی در تصحیح اطلاعات غلط شکایت کردند.
🔹یک سازمان غیردولتی در اروپا از مالک چتجیپیتی به خاطر ساختن اطلاعات نادرست درباره افراد شکایت کرد.
🔹تولید اطلاعات نادرست توسط هوش مصنوعی مولد که با عنوان «توهم» (hallucination) شناخته میشود پدیده جدیدی نیست؟ اما این بار یک مجموعه غیردولتی در اروپا به نام noyb به نمایندگی از یک شهروند ناشناس از شرکت OpenAI مالک چتجیپیتی به خاطر توهمات این چتبات شکایت کرده است.
🔹این شکایت بر اساس مقررات حفاظت از دادهها (GDPR) ارائه شده که در آن مجازاتهای سنگینی برای شرکتهای متخلف همچون جریمهای معادل ۴ درصد از گردش مالیِ جهانیِ آنها در نظر گرفته شده است.
🔹طبق مقررات GDPR شهروندان اروپایی حق دارند در صورت مشاهده اطلاعات شخصی غلط درباره خود در فضای اینترنت درخواست اصلاح آنها را بدهند.
ادامه مطلب👇
https://gerdab.ir/0009wy
@ir_gerdab