15.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید سنوار که بود؟
یحیی إبراهیم حسن السِنوار (زاده ۲۹ اکتبر ۱۹۶۲) که با کنیه ابو ابراهیم شناخته میشود،رئیس دفتر سیاسی حماس و رئیس حکومت حماس در نوار غزه است. سنوار، بنیانگذار سرویس امنیتی حماس، با نام «مجد» است که با پروندههای امنیت داخلی سر و کار دارد.
#ویدیو
❇️کانال مؤسسه شناخت
@ir_shenakht
اسطوره ای به نام «یحیی»
✍روزبه علمداری
🔹صحنه های سینمایی به شهادت رساندن یحیی سنوار به طرز عجیبی انسان را مبهوت می کند و فطرت آرمان خواه و کمال جوی آدمی را متأثر از خویش می کند. او چریکی بود که توانست زیر چشم صدها ماهواره و پهپاد، یک سال دوام بیاورد و حتی به رهبری حماس برسد، اما در لحظه ای که با مرگ مواجه می شود، مطابق تمام مسیر زندگی اش شجاعانه به استقبال آن می رود و با آن هماوردی می کند.
🔹منظره ای که سنوار در دم آخر خلق کرد، تجسم واقعی تمام جملاتی است که در کلام گفته می شود یا در مورد بزرگان تاریخ از گذشته های دور شنیده بودیم: ماجرای کربلا، جمله «ما رأیت الا جمیلا»، ابیات حماسی و شورانگیز در ادبیات جهان و... .
🔹انتشار این تصاویر توسط اسرائیل اما، بخش جالب تر ماجراست. ذهن انسان غربی هرگز نمی تواند بفهمد که معنای این صحنه ها چیست؛ بدون اینکه بخواهم جانبدارانه سخن بگویم، باید تأکید کنم که این انسان، فرق «مرگ» و «شهادت» را نمی فهمد و به همین خاطر هرگز توان نابودی و حذف خصم خویش را ندارد، چون آن حریف نرم افزاری دارد که با سیستم عامل او سازگار نیست و نمی تواند باشد.
🔹نحوه شهادت سنوار و سپس انتشار آن توسط خود قاتلین، بیانگر شعاری نبودن این مفهوم است.
🔹شهادت سنوار غیرمنتظره نبود و او تاکنون هم «قاچاقی زنده بود»! او معمار عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر بود. در مورد صحیح یا غلط بودن انجام این عملیات نظرات مختلفی وجود دارد و خواهد داشت؛ به ویژه آنکه انجام این عملیات به بهای کشته شدن دهها هزار فلسطینی، آواره شدن ساکنین غزه و پرداخت هزینه های سنگین توسط ایران، حزب الله لبنان و... شد، اما دو واقعیت، قطعی و عینی است:
۱-نشان داد «توسعه»، «رونق اقتصادی»، «عادی سازی روابط اعراب-اسرائیل» بدون در نظر گرفتن فلسطینیان ناممکن است. یا فلسطینیان در این قاب باید باشند یا دیگران هم روی خوش نخواهند دید.
۲-رویای وجود «آینده» برای سرزمینی اشغال شده به نام اسرائیل و احساس دوام و امنیت را برای ساکنین اشغالگر آن سلب کرد.
🔹به هرروی، نام سنوار به واسطه اتصال با نام اسطوره ای «یحیی» و ماجراهای آن؛ و نیز پرده آخر عمرش، به واقع رمز خواهد شد...
💢کانال مؤسسه شناخت
@ir_shenakht
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نسل زد Z
ویدئوی کوتاه از معرفی نسل ها
نسل Z چه کسانی هستند، چه ویژگیهایی دارند؟ / نسل خاموش کدام است؟
🔸 نسل «زد» یا نسل «نت» به افرادی تلقی میشود که تقریبا بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ متولد شدهاند. این نسل از همان ابتدای کودکی وقتی چشمان خود را به روی دنیا گشودند، توانستند پیشرفت اینترنت و سایر ابزارهای هوشمند دنیا را ببینند و اصلا بههمینخاطر به آنها نسل نت گفته میشود.
🔹ویژگی های نسل زد:
۱. علاقه شدید به ارتباطات مجازی و رسانههای دیجیتال
۲. طرفداری از خلاقیت و نوآوری
۳. اظهارنظرها و احساسات شخصی به صورت آزاد (آزادی بیان)
۴. اعتقاد جدی به گفتگو و مذاکره برای بهبود وضعیت
۵. واقعبینی و درک واقعیت
۶. تعهد به اصول اخلاقی
۷. نیاز به باور و اعتماد
در صورتی که شما هم به عنوان یک کارمند، مدیر، پدر یا مادر با نسل زد سر و کار دارید و تمایل دارید که تعامل بهتری با آنها داشته باشید، سعی کنید به اصول و خصوصیات آنها احترام بگذارید و منحصر به فرد بودن آنها را جدی بگیرید.
همچنین توجه داشته باشید که این افراد علاقه خاصی به فضای وب و رسانههای اجتماعی دارند، از این رو باید در کسبوکار خود از ابزارهای بهروز و نوین کمک بگیرید تا بتوانید نظر اهالی این نسل را جلب کنید.
🪧رسانه، فضای مجازی، علوم شناختی:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
شگردهای رسانهای در علوم شناختی | تكنیك مجادله برای مجادله
📖یك سنت قدیمی ایرانی هست كه خیلی هم سنت پسندیدهای است و آن هم آشتی دادن آدمهایی است كه با هم اختلاف دارند. اما در حوزه رسانه، یك شگرد رسانهای وجود دارد كه دقیقا بر عكس عمل میكند، یعنی تلاش میكند تا اختلافات معمولی را به دعوا تبدیل كند، این شگرد رسانهای را «مجادله برای مجادله» میگویند.
🧠ذهن خبرنگار رسانههای بیگانه در این شگرد به دنبال قصهگویی است، یعنی همه تلاشاش را میكند تا حوادث غیرمرتبط را به گونهای به یكدیگر ارتباط دهد و از میان آن دعوایی سیاسی درست كند. در شگرد «مجادله برای مجادله» رسانه بیگانه دنبال آن است كه ذهن مخاطب را هر روز با حاشیههایی درگیر كند كه از درون آن نوعی ترس از آینده و نگرانی از بیبرنامگی جامعه بیرون بیاید.
مطالعه ادامه یادداشت در سایت شناخت
🧠📺📡 مؤسسه شناخت
آشنایی با سید هاشم صفی الدین ا﷽ 🔹اگرچه حزب الله لبنان بامداد دوشنبه در بیانیهای بیان کرده بود که
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
سید هاشم صفی الدین رئیس شورای اجرایی حزب الله در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به مقام شهادت نائل آمد. 🥀
⚫️شهادت سید هاشم صفی الدین و جمعی از فرماندهان همراهشان را به محضر حضرت ولیعصر (عج)، مقام معظم رهبری، ملت بزرگ لبنان و جبهه مقاومت، تبریک و تسلیت عرض مینماییم.
واریانس، تأثیر رسانه بر طرحواره های ناسازگار
طرحوارهها، همانند مفهوم واریانس در علم آمار، نمایانگر انحرافات و اختلافات هیجانی شناختی روان انسان هستند که از تعامل پیچیدۀ میان فرد و محیط بیرونی نشأت میگیرند. همانطور که در مثال مهرههای سیاه و سفید نشان داده شد، اختلاف و انحراف زمانی برجسته میشود که عاملی متفاوت وارد میدان شود. در زندگی انسانها نیز طرحوارهها نقش تعیینکنندهای در شکلگیری این انحرافات دارند؛ تفاوتها و اختلافاتی ناپیدا که نه تنها درونی و شخصی، بلکه در ابعاد اجتماعی و سیاسی نیز به صورت ناهوشیار برای احساس نکردن درد و رنج بروز پیدا میکنند.
📜 مطالعه مطلب در سایت شناخت
💢کانال مؤسسه شناخت
@ir_shenakht
بیشترین جستجوهای گوگل در مهرماه
#اطلاع_نگاشت
💢کانال مؤسسه شناخت
@ir_shenakht
📛 شگرد رسانههای فارسی زبان در فریب دادن مخاطب
🔺یکی از شگردهایی که معمولاً برای جلب توجه مخاطب در ارتباط با انتشار اخبار مربوط به ایران توسط رسانههای بیگانهی فارسی زبان مورد استفاده قرار میگیرد، شگرد #خبر_غالب است.
این شکل از پوشش اخبار بدین گونه است که رسانهها بر یک خبر بصورت هماهنگ و زنجیره ای تاکید می کنند تا نوعی برجستهسازی تکخبری صورت گیرد.
🔺این نوع خبر رسانی باعث جلب توجه، اعتماد کامل مخاطبان این شبکهها و در نهایت پذیرش خبر مورد نظر میگردد ...
🔶 برای مثال عملکرد رسانههای غربی در رابطه با اخبار آزمایشهای موشکی یا مذاکرات هستهای ایران، به صورت «پوششی گسترده و همزمان» و با «رویکردی جهت دار و منفی» بوده است که در بعضی مواقع آنچنان برجسته میشود که مانع از دیده شدن دیگر اخبار مربوط به ایران است...
🪧رسانه، فضای مجازی، علوم شناختی:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
🔮 هوش مصنوعی، وب3 و آیندههای متناقض قدرت 🤖
ظهور هوش مصنوعی بر بستر وب3، ما را به سوی آیندهای پیچیده و پر از تناقضات هدایت میکند. 🤔 از یک سو، این تکنولوژیها میتوانند رفاه و پیشرفتهای فوقالعادهای را به ارمغان بیاورند. 🌱🤝 اما از سوی دیگر، کشمکشهای جدیدی را در سطح جهانی و دیجیتالی ایجاد میکنند که میتواند به شکلگیری خشونتهای نوین و چالشهای جدی برای بقای انسان منجر شود. ⚔️🌍
یکی از تناقضات مهم این است که هوش مصنوعی برای رشد و توسعه خود به صلح و ثبات نیاز دارد 🕊️، ولی همزمان ادامه مسیر صلحآمیز انسانها همیشه تضمینشده نیست. 🔄 چرا که کشمکشهای ذاتی میان انسانها و طبیعت همچنان پابرجاست و هر لحظه ممکن است به بحران و خشونت منجر شود. این وضعیت به نوعی نشانگر آیندهای است که در آن ماشینها با هوش محاسباتی سریعتر از انسان، میتوانند چالشهایی غیرقابل پیشبینی ایجاد کنند. 🌀
در کنار این مسائل، وب3 و رمزارزها 🌐💸 نیز وارد صحنه شدهاند و احتمالا تا چند دهه آینده، شاهد ظهور سیاستمداران و رهبران جدیدی خواهیم بود که از این تکنولوژیها بهرهبرداری میکنند تا قدرت خود را تقویت کنند. 💼🏛️ برخی ممکن است حتی به فکر سفر به سیارههای دیگر بیفتند، مانند ایلان ماسک و برنامههایش برای مریخ 🚀🌌، که با استفاده از رمزارزها و فناوریهای نوین در حوزه حملونقل هوشمند به تحقق آن نزدیکتر میشود.
آیا در آینده انسانها قادر خواهند بود ارزشهای انسانی خود را در برابر هوش مصنوعی و تکنولوژیهای پیچیده حفظ کنند؟ 🧠❤️ یا اینکه ماشینها کنترل کامل را به دست خواهند گرفت؟ 🤖
🪧رسانه، فضای مجازی، علوم شناختی:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
💢واکنشهای آنلاین به اخبار تعرفه واردات آیفون: تعرفه ۹۶درصدی بیشتر جلب توجه کرد
🔹در یک هفته اخیر دو خبر راجع به تعرفه واردات #آیفون منتشر شده است. نخست شایعهای در روز ۹ آبانماه منتشر شد که تعرفه واردات آیفون ۹۶٪ خواهد بود؛امری که اصل خبر رفع ممنوعیت واردات آیفون را به حاشیه برد.این خبر توسط سخنگوی دولت تکذیب شد و در نهایت در روز ۱۲آبانماه اعلام شد که تعرفه واردات آیفون ۱۵٪ خواهد بود.
🔸با اینحال دادههای گوگل ترندز، توییتر و تلگرام (نمودارهای فوق)نشان میدهد که خبر تعرفه ۹۶درصدی بهمراتب بیش از خبر تعرفه ۱۵درصدی مورد توجه قرار گرفته است.بر اساس جستجوهای گوگل، تعرفه ۱۵درصدی چندان منجر به افزایش جستجوها راجع به تعرفه آیفون نشد درحالی که تعرفه ۹۶درصدی بسیار مورد توجه قرار گرفت؛امری که در توییتر نیز مشخص است.
🔹در فضای تلگرام نیز، اگرچه هر دو خبر نسبتا مورد توجه قرار گرفتند اما خبر تعرفه ۹۶درصدی بیشتر از خبر تعرفه ۱۵درصدی دیده شده است.این دادهها بهخوبی نشان میدهد که شایعات انتقادی ومنفی بهمراتب بیشتر از اخبار مثبت مورد توجه قرار میگیرند.
❇️مؤسسه شناخت
📲 @ir_shenakht
🌐 www.shenakht.ir
#نشست مشترک گروه مطالعات بنیادین فضای مجازی مؤسسه شناخت، رسانه فکرت و دانشگاه باقرالعلوم
🔶 فیلترینگ ؛ جدی بودنِ یک سادهسازی
📮 فیلم کامل این گفتگو در 👈🏼 آپارات فکرت
👤دکتر حسین سوزنچی
استادتمام علوم اجتماعی، دانشگاه باقرالعلوم
👤دکتر علیرضا مومن آرانی
پژوهشگر اجتماعی و فرهنگی
👤دکتر مهدی مشگی
استادیار فلسفه، موسسه امام خمینی
👤دکتر محمد محمدی نیا
استادیار غربشناسی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📅 ۶ آبان، دانشگاه باقرالعلوم، تالار شهید بهشتی
@ir_shenakht