✍ دکتر علیرضا قائمی نیا
▫باید در حوزه علمیه«#الهیات_شناختی» تأسیس شود. تأسیس چنین شاخهای از ضرورتهای عصر ماست. این نوع الهیات وظایف گوناگونی دارد: برخورد علمی-انتقادی با برخی از آرای دانشمندان شناختی، بهرهگیری از دستاوردهای این علم در تعمیق باورهای دینی و غیره.
▫مهمترین وظیفه «الهیاتشناختی» نقد فیزیکالیسم رایج در برخی گرایشهای علومشناختی و تعمیق دیدگاههایی از قبیل نوظهورگرایی و غیره است که در علومشناختی هم طرفداران جدی دارد و با مبانی دین هم همخوان است. «الهیاتشناختی» را باید یک برنامه پژوهشی دانست که میتواند افقهای جدیدی را برای تحقیقات فلسفی و دینی بگشاید.
▫«علومشناختی» به طور کلی و «علومشناختی دین» را میتوانیم یک فرصت مهم به شمار آوریم که زمینه طرح دیدگاههای جدیدتری را فراهم میآورد. نقد دیدگاههای فیزیکالیستی هم در این میان میتواند به مباحث جدیدی در زمینه دینشناسی دامن بزند. برهانهایی که در این علوم برخی علیه فیزیکالیسم ارائه دادهاند (مانند برهان معرفت، برهان زامبی و غیره) بسیار جای تأمل دارد و چه بسا با بازسازی آنها و پاسخ به نقدهای مقابل جریان جدیدی در تفکر دینی راه بیفتد.
▫در واقع، «معرفت دینی» در مواجهه با «علومشناختی دین» میتواند قابلیتها و استعدادهای جدیدی را از خود بروز دهد. آینده معرفت دینی در گرو این مواجهه است. همواره در تاریخ، معرفت دینی در ابتدا با چالشهایی روبهرو شده است، اما در ادامه این چالش به فرصتی برای رشد معرفت دینی تبدیل شدهاند. علومشناختی هم یکی از بزرگترین و مهمترین فرصتهای معرفت دینی است.
📍کانال موسسه شناخت
@ir_shenakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جنگ_شناختی در موضوع آئین زیارت مزار اهل بیت علیهم السلام
🎙کلامی از حجت الاسلام حسینی، امام جمعه پردیس
📍موسسه شناخت
@ir_shenakht
ملت ایران برای دستیبابی به اهدافی که در انقلاب اسلامی دنبال میکند باید راه امام و اصول امام را بشناسد.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانات در حرم امام خمینی (ره) در تاریخ ۹۴/۳/۱۴ مهمترین اصول امام خمینی را برشمردند که این اصول را در این #اطلاع_نگاشت مرور میکنیم
.
📲کانال مؤسسه شناخت
👉 @ir_shenakht
🧠📺📡 مؤسسه شناخت
یادداشتی از دکتر علی محمد حاضری استاد دانشگاه تربیت مدرس
✍ابعاد وجودی حضرت امام، سرشار از برجستگیها و خصایص ممتازی است که هر یک به نوبۀ خود و به تنهایی کافی است تا از امام چهرهای استثنایی و سرآمد معرفی کند. یکی از این ویژگیها، فراست و دقت فطری امام در شناخت دشمن و حربهها و راهبردهای اوست.
✍در پرتو این ویژگی است که امام دشمن اصلی و خطر عمده را در مراحل مختلف حیات سیاسی خویش باز شناخت و متناسب با آن به مقابله با توطئهها و دسیسههای دشمن همّت گماشت و در دام مشغولیت با مسائل حاشیهای و فرعی و فراموشی دشمن اصلی گرفتار نیامد و متقابلاً تکیهگاهها و نقاط قابل اتکا و اعتماد و مراکز و منابع تأمین نیرو و امکانات جبهۀ اسلام و انقلاب را در مقابله با دشمن بخوبی شناخت و از تمامی آن امکانات بدرستی سود جست. درک اهمیت مسئله فرهنگ در معنای عام و گسترده آن و جایگاه عظیم جبهۀ فرهنگی در صحنۀ مبارزه همۀ جانبه حق و باطل بویژه در شرایط امروزین جهان از مصادیق بارز این تیزبینی و دقت نظر ایشان است.
✍امام در تدارک و آرایش نیروهای جبهۀ انقلاب در مقابل استکبار، از یک سو شناخت دقیق و درستی از فرزندان و سربازان بالقوه و بالفعل انقلاب در این قشر به دست میدهد و از سوی دیگر لغزشگاهها و خطرات ناشی از نفوذ و سلطه دشمن از این دریچه را بخوبی تشخیص میدهد. در جای جای سخن امام، مسئله تأمین و تربیت نیروی انسانی خود یافته و دارای اعتماد به نفس و مسلح به دانش و تخصص و مبرا از خودخواهیها و نفسپرستیها به عنوان اصلیترین عامل ایجاد، بسط، تداوم و صیانت انقلاب رخ مینماید. صراحت، تکرار و تأکیدات حضرت امام در این زمینه تا به حدی است که لااقل در شرایط فعلی و برای این نسل، نیازی به ارائه موارد و نمونههای آن نیست.
✍صحت و دقت مواضع امام در این زمینه هنگامی روشنتر میشود که با مراجعه به اسناد لانه جاسوسی نقطه نظرات دشمن و انتظارات امریکا، سمبل و سردمدار قدرتهای استکباری و مصداق بارز قدرتهایی که قصد سلطه بر کشور ما را دارند بازیابیم.
✍این اسناد که به حق ارزشمندترین اطلاعات در بیان حقایق مربوط به روابط این قدرت شیطانی با ملت ماست، و در استثناییترین وضعیت، در تاریخ روابط دیپلماتیک معاصر، به برکت حرکت انقلابی ـ اسلامی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در اختیار ما قرار گرفته است، حاوی نکات و اطلاعات ارزندهای در معرفی نقطه نظرهای امریکا در قبال دانشجویان ایرانی در آمریکا به طور اخص و تحصیلات خارج کشور به طور اعم است و انتظارات و توقعات این رژیم را دربارۀ این مقوله روشن میسازد.
@ir_shenakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جنگ_شناختی 📍 #جهاد_تبیین
واقعیت ها معکوس می شود
<رئیس جمهوری که بالاترین مدرک آکادمیک دانشگاهی و جایگاه اجتهاد حوزوی را کسب کرده و از این حیث بالاترین رتبه را در بین رؤسای جمهور تاریخ ایران دارد، بی سواد خطاب می شود...>
📲کانال مؤسسه شناخت
👉 @ir_shenakht
وال استریت ژورنال: نشانههایی از زوال سلامت شناختی بایدن مشهود شده است
🔹️روزنامه «وال استریت ژورنال» امروز (چهارشنبه) در گزارشی اختصاصی نوشت: «جو بایدن» ۸۱ ساله در جلسات خود «عملکرد ضعیفی» داشته و نشانههایی از زوال سلامت شناختی رئیسجمهوری آمریکا مشهود شده است.
کانال مؤسسه شناخت 📍
https://eitaa.com/ir_shenakht
آمادگی ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی در راستای حمایت از کسب و کارهای نو
نخستین رویداد ملی علوم و فناوریهای شناختی «کاگنوپل» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در اصفهان برگزار شد.
این رویداد با هدف گسترش فعالیتهای تحقیقاتی، تشویق صاحبان فناوری، توسعه کسب و کارهای حوزه شناختی و ورود صنایع و شرکتهای بزرگ جهت سرمایهگذاری بر روی ایدهها و استارتآپهای شناختی، با حضور دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی، فعالان این حوزه و پژوهشگران در اصفهان برگزار شد.
کانگوپل، رویدادی ملی در جهت جذب ایدهها و استارتآپهای شناختی و سرمایهگذاری روی تیمهای منتخب است که توسط صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان و همکاری ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، نهم خردادماه جاری آغاز شد.
سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در این رویداد ملی که شماری از اساتید، محققان، دست اندرکاران شرکتهای استارتآپی و دانش بنیان و مسئولان استان از جمله معاونت برنامه ریزی شهرداری اصفهان شرکت داشتند، حوزه علوم و فناوریهای شناختی را یکی از بازیگران اصلی در توسعه اکوسیستم و گسترش کسب و کارها در حوزه فناوریهای فناورانه دانست.
موسسه شناخت
https://eitaa.com/ir_shenakht
با وجود دستکاری ذهنی جامعه توسط دشمن:
⭕امنیت روانی چگونه به دست میآید؟
✍🏻یادداشت/روزنامه کیهان/سید علیرضا آل داود
✅با توجه به اینکه فضای مجازی در ایران فضایی رهاشده، بیضابطه و بیقانون است، دشمن از این فضا سوءاستفاده میکنند.
✅ فضای مجازی و سایبری با خدماتی که ارائه میدهد، فقط بستر سرگرمی، اطلاعرسانی و خدمات نیست بلکه بستر جنگ شهودی و جنگ روایتهاست. با بررسی مشخصات و دادهکاوی میبینیم عمده پلتفرمها برضد مردم ما و حاوی محتواهای یاسآور و ناامیدکننده هستند که مردم را به سمت خود تحقیری هدایت میکند.
✅دشمن از دو عامل در جنگ شناختی برای این جنگ شهودی برای یاس و ناامیدی مردم استفاده میکند 1. بمباران اطلاعاتی اخبار منفی، جعلی
2. تصویر سازی غلط با تحریمهای مغرضانه در پلتفرمهای تصویر محور است.
✅در سالهای اخیر از محتواهای تصویری استقبال شده است، علت این رویه هم تاثیر تصویرسازی بر قسمت تصویری ذهن است که محل احساسات انسان است.
✅بر اساس نظرسنجی انجمن سلطنتی انگلیس در سال ۲۰۱۷ از تقریباً ۱۵۰۰ نوجوان و بزرگسال، اینستاگرام بدترین شبکه رسانه اجتماعی برای سلامت روان و رفاه تشخیص داده شد. مشخص شد این پلتفرم تصویرمحور منتج به افزایش اضطراب، افسردگی، قلدری و FOMO یا «ترس از دست دادن» میشود.
✅جنگ شناختی به دنبال تضعیف وحدت اجتماعی و آسیب به اعتماد عمومی به نظام سیاسی حاکم است.
جنگ شناختی با هدف دستکاری گفتمان عمومی توسط عناصر خارجی تعریف میشود که به دنبال تضعیف وحدت اجتماعی یا آسیب رساندن به اعتماد عمومی به نظام سیاسی، بیثبات سازی و عادی سازی موضوعات متضاد با ارزشها و هنجارهای یک کشور هستند، در این جنگ پاشیدن بذر بیاعتمادی بر روی افکار عمومی از اهداف اصلی به حساب میآید
موسسه شناخت :
@ir_shenakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖇رشد شناختی هیجانی دخترها...!
《حواسمون به تفاوت های فرزندانمون باشه.♡》
#تفاوت_شناختی
#تربیتی
مؤسسه شناخت | مرجع مسائل شناختی
📍 @ir_shenakht
شهادت امام محمد باقر علیه السلام بر عموم شیعیان جهان تسلیت باد.
نگاهی به حیات سیاسی و فکری امام باقر(ع) 👉
همستر بازی چه بلایی سر مغز انسان میگذارد
منتظر این سوال از نوجوان امروز باشید که میگوید وقتی میتوانم در خانه زیر پتو، پول دربیاورم، مگر مغزم معیوب است که مهارتی یاد بگیرم و کار کنم و برای خودم خانواده و کشورم افتخار آفرین باشم. "اصالت لذت و سود" خطرناک ترین اتفاقی است که میتواند سراغ معتادان "همستر کامبت" بیاید. و البته امپراطوری دیجتالی در حال درگیر کردن تمامی ساحت های انسان با فضای مجازی است.
با هر کلیک بر روی یک عکس امتیاز و سکه شما بیشتر میشود، و باید ساعت های بسیار زیادی بی وقفه انگشت مبارک و بیچاره خود را میلیون بار بر صفحه نمایشگر بزنید تا به مرحله بالاتر بروید، به امید آنکه شاید این سکه ها روزی برایتان درآمدی داشته باشد!
این اتفاق، خلاصه موجی است به نام "نات کوین" یا "همستر کامبت" که برخی از کاربران شبکه های اجتماعی را درگیر خود کرده است.
کارشناسان زیادی از پشت پرده "همستر کامبت" گفته اند، کلاه برداری، نقص حریم خصوصی، افزایش کاربران تلگرام، پرت سازی حواس ها و... اما میخواهم در این چند خط خلاصه وار، گوشه ای از بلایی که این سناریو بر مغز انسان وارد میکند را بیان کنم.
هنگامی که افراد در معرض محرکی لذت بخش قرار میگیرند، مغز شروع به افزایش آزادسازی نُرُترنسمیتر (پیام آور عصبی) دوپامین میکند و فعالیت مناطق مغزی مرتبط با دوپامین افزایش مییابد.
سیستم پاداش شامل مرکز لذت میباشد. در واقع وقتی اتفاقی لذت بخش برای شما اتفاق میفتد این مرکز فعال میشود و این حس تقویت میشود که آن عمل لذتبخش را دوباره انجام دهیم.
در همین مبحث "شرطی شدن فعال"، یک روش یادگیری است که معمولاً به اسکینر (B.F. Skinner) نسبت داده میشود، که در آن پیامدهای یک پاسخ، احتمال تکرار آن را تعیین میکند. برای مثال اگر موش در جعبه اسکینر با فشار دادن یک اهرم غذا دریافت کند، سرعت و تعداد دفعات فشار دادن او افزایش مییابد. این روش معمولاً «تقویت مثبت» (Positive Reinforcement) نامیده میشود.
کاربر "همستر کامبت" هم باید مدام بر روی عکس موشی کلیک کند و وقتی پاداش ظاهری دریافت می کند این عمل را بارها و بارها تکرار میکند، او میداند که هر چقدر سرعت و تعداد دفعات را افزایش دهد پاداش بیشتری دریافت خواهد کرد.
طبق نتایج علمی ، همین «لایکهای» ساده در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام موجب فعال شدن «مدار عصبی مرتبط با سیستم پاداش» در مغز میشود. زمانی که پست دوستانتان را لایک میکنید، دو منطقه از مغزتان به نامهای تگمنتوم شکمی و جسم مخطط یا استریاتوم فعال میشود که اولی بخش هیجانی است که مسئولیت آزادسازی دوپامین را دارد و دومی ورودیها را از قشر مغز دریافت میکند و نقش مهمی در پیادهسازی حافظه کوتاه مدت دارد.
وقتی لایک شدن که حتی سود مادی برای ما ندارد این مقدار بر مغز ما تاثیر میگذارد، افزایش دریافت سکه هایی دیجیتالی آن هم به صورت ثانیه ای چندین هزار برابر میتواند بر مغز ما تاثیر بگذارد.
از طرفی دیگر این تغییر عملکردهای بیولوژیکی در مغز انسان، پیامد های بسیار زیادی در دستگاه محاسباتی انسان میگذارد، یکی از خطرات جنگ شناختی در حوزه دیجیتال، کمتر شدن فاصله خواسته یا آرزو تا تحقق آن است، یعنی به محض اراده میبایست نیاز واقعی یا کاذب، ذهنیت یا هوای نفس من به سرعت محقق شود. در این فرایند، صبر، تلاش، تفکر، مشورت، آموزش، تاب آوری دیگر معنایی ندارد و در مقابل، حرص، طمع، فردگرایی، تنبلی، ضعف اراده و در انسان تقویت میشود.
در این فرایند برده های دیجیتالی تربیت میشوند که دیگر هیچ اراده ای از خود ندارند و مجبور هستند در چارچوب قوانین امپراتور دیجتالی حرکت کنند، انسان مسخ شده ای که در اثر شرطی شدن به شدت وابسته به ابزار دیجیتالی شده است و امپراتور دیجیتالی مدام در حال تغییر دستگاه محاسباتی، تغییر افکار و رفتار کاربرانشان هستند.
فرض کنید کاربر "همستر کامبت" بعد از دریافت امتیاز های زیاد، برای رفتن به مرحله بالاتر باید اقدامی غیر انسانی را انجام دهد، کاربری که دیگر "بی اراده" و "طمع کار" شده است، حاظر است سکه هایش را از دست بدهد و آن کار غیر انسانی را انجام ندهد!؟
جا دارد در پایان این بخش اشاره ای به سخنان مرحوم آیت الله حائری شیرازی بپردازیم:
استعمار نو چه استعماری است؟ استعمار یعنی تعطیل فکر. نه به آن معنا که اجازه ندهد شما فکر کنید، بلکه به آن معنا که فرصت ندهد شما فکر کنید. آن هم نه به این صورت که اگر فکر کردید شما را بزند؛ نه، بلکه اجازه ندهد نیازها، شما را به فکر وادارد. می خواهد به مجرد اینکه نیازی پیدا کنید از شما رفع نیاز کند. این یعنی تعطیل فکر.
▫️ادامه دارد...
محمد حسن عبدالصمد
کارشناس علوم شناختی و رسانه
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سکههایی که از بازی همستر به جیب تلگرام میرود
پشت پرده خطای شناختی کاربران چیست؟
🌐 مؤسسه شناخت
🆔 @ir_shenakht
نماز عید قربان در ویرانههای غزه / ایمان و مقاومت در اوج جنگ
صبح امروز هزاران نمازگزار فلسطینی در نزدیکی مساجد ویران شده و در محوطه اردوگاههای آوارگان در نوار غزه، نماز عید سعید قربان را به جا آوردند. در سایه محاصره و جنگ وحشیانهای که رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه مردم غزه به راه انداخته، این مردم نمیتوانند عید قربان را جشن بگیرند یا مراسم قربانی انجام دهند.
فعالان حقوق بشری امروز در برخی نمازخانهها شروع به توزیع هدایا میان کودکان غزه کردند تا آنها را خوشحال کنند. حاج احمد حسن، از شهروندان آواره غزه که در نماز عید قربان شرکت کرده بود، به العربی الجدید میگوید: تعداد زیادی از مردم ما شهید و خانههایمان ویران شده و بعد از عید فطر، عید قربان دومین عیدی است که در میان جنگ ویرانگر غزه فرا میرسد؛ اما ما در همه حال به مقاومت خود ادامه میدهیم و راضی به تقدیر خداوند هستیم و منتظر یاری او میمانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به انتشار تصاویر برگزاری نماز عید قربان در میان ویرانههای غزه نوشت که جنایات هولناک و تکان دهنده دشمن صهیونیستی در نوار غزه و کرانه غربی، عزم و اراده ملت فلسطین برای آزادی سرزمین خود و قدس شریف از اشغال صهیونیستها را نخواهد شکست.
در این مطلب آمده است: مردان و زنان و جوانان فلسطین همراه با کودکان معصوم و رنجدیده خود، نماز عید سعید قربان را داغدار و مجروح و پردرد، اما مستحکم و مؤمن به نصرت الهی اقامه کردهاند. دشمن صهیونیستی و هر که با اوست، در مقابل ایمان و صبر و عزم ملت فلسطین زانو خواهد زد.
📍 @ir_shenakht
ماجرا چه بود؟
در جریان میزگرد فرهنگی آقای مسعود پزشکیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری در شبکه ۲ سیما که دیشب برگزار شد، آقای شهاب اسفندیاری یکی از کارشناسان برنامه از آقای پزشکیان سوال کرد:
"آقای پزشکیان شما درباره اخراج اساتید طوری صحبت کردید که انگار اگر استادی تخلف کرد هم میخواهید با او مماشات کنید. آقای دکتر فاضلی که کنار شما نشستند، عضو هیئت علمی پیمانی دانشگاه شهید بهشتی بودند. طبق مقررات، عضو هیئت علمی پیمانی، نه میتواند جایی مامور باشد و نه میتواند خارج از دانشگاه سمت بگیرد.
ایشان در ریاستجمهوری و وزارت نیرو سمت داشتند و طبق اظهارات رئیس دانشگاه شهید بهشتی و مدیر گروه مرتبطشان، آقای فاضلی دو سال مراجعه یا حضور در دانشگاه نداشتند و خلاف مقررات عمل کردند و از آنجا که دوره پیمانی ایشان 8 سال طول کشیده، در نتیجه اخراج شدند. چه علمشنگهای در دانشگاهها و رسانهای به راه انداختند در حالی که ما 90 هزار عضو هیئت علمی داریم که در حال انجام وظایفشان هستند اما به خاطر 5 نفر حیثیت آموزش عالی ما را خدشهدار کردند.
آقای پزشکیان اینها بازیهای سیاسی است و درخواست ما این است که مقهور بازیهای سیاسی نشوید."
در پی این سوال، آقای محمد فاضلی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و نیز شهاب اسفندیاری کارشناس میزگرد را دروغگو خطاب کرد.
با این توهین، آقای اسفندیاری از آقای فاضلی سوال کرد که آیا شما پیمانی نبودید؟ و وقتی فاضلی این موضوع (پیمانی بودن را تایید کرد) آقای اسفندیاری پرسید چطور در دانشگاه سمت گرفتید؟
در پی این از سوال و جواب و بالا گرفتن بحثها که خارج از روال برنامه میزگردهای انتخاباتی بود، دست اندرکاران برنامه مجبور به قطع میکروفن آقایان فاضلی و اسفندیاری شدند و پس از آن، آقای فاضلی با رفتاری خلاف شان یک جامعه شناس و استاد دانشگاه، اقدام به ترک برنامه زنده و پرت کردن میکروفن خود به سمت مهمانان کرد.
@ir_shenakht
واکنشها به رفتار جنجالی یک جامعه شناس در رسانه ملی:
#رصد
در حاشیه اقدام شرمآور محمد فاضلی (مشاور دکتر پزشکیان) در میزگرد انتخاباتی
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
جزئیات تنش در برنامه میزگرد فرهنگی پزشکیان
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
هیات اجرایی مرکزی انتخابات به بیاخلاقی مشاور آقای پزشکیان ورود میکند
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
افرادی که در میزگردهای انتخاباتی سعه صدر ندارند، اگر کشور در اختیارشان قرار گیرد چه میکنند؟
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
توییت محمد فاضلی علیه پزشکیان
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
اولین واکنش فاضلی به اتفاقات امشب: هیچ توییتی نزدهام؛ صبر میکنم و در آرامش خواهم نوشت
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
هشتگ «محمد فاضلی» ترند اول توییتر فارسی شد
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
واکنش فعالان فرهنگی و رسانهای به قهر محمد فاضلی از استودیو
-----_-----_-----_-----_-----_-----_-----
@ir_shenakht
«۳۱ خرداد، سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید»
@ir_shenakht
✍شهید چمران بهعنوان شهید شاخص بسیج اساتید معرفی شده و روز بسیج اساتید را روز شهادت این عزیز قرار دادهاند، که امروز در دهه پنجم انقلاب اسلامی، اساتید بسیجی باید بهترین نقشها را ایفا کنند تا برازنده نام این شهید باشند و با درس آموزی از شهید دکتر مصطفی چمران و سرلوحه قرار دادن مشی دغدغه مندی او، در پی رفع مشکلات کشور باشند.
بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور به مثابه یکی از فرهیختهترین نهادهای علمی، فرهنگی در ایران بر آیندی از تعهد و اخلاص فرهنگ بسیج و دانش و تخصص اساتید برجسته و اعضای هیأت علمی دانشگاههای کشوراست.
بسیج اساتید که سابقهی فعالیت آن را باید در دوران دفاع مقدس جستجو کرد، در آغاز به صورت تشکلهای خود جوش و به همت اعضای هیأت علمی دانشگاهها و اساتید متعهد و دوراندیش در سراسر کشور قدم به عرصه ظهور نهاد.
این مجموعه در بدو ظهور فعالیت خود را به طور مشترک با بسیج دانشجوئی، از طریق تشکیل هستههای خودجوش پی گرفته و در سال ۱۳۷۷ به دنبال برگزاری همایش بزرگداشت استاد شهید دکتر مصطفی چمران در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان نهادهای فعال و ثمربخش، فعالیتهای جدی خود را رسماً آغاز کرد.
در پی ادامه پیگیریهای اساتید بسیجی در دانشگاهها برای ارتقاء جایگاه بسیج اساتید، شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۳۸۰/۹/۲۷ آئیننامه تشکیل بسیج اساتید را به تصویب رسانده و در دی ماه همان سال توسط ریاست محترم جمهوری، به وزارتخانه مربوطه ابلاغ شد.
فعالیت بسیج اساتید و تحولات پر خیر و ثمر در گستره اقدامات این نهاد، بستر مناسبی را برای برنامهریزی، تجهیز و توسعهی فعالیتهای دفاتر بسیج اساتید فراهم آورده و امکان گسترش فرهنگ بسیجی و اشاعه دیدگاههای دلسوزانه و متعهدانه بسیج اساتید را از طریق استادان و دستاندرکاران عرصهی علم و آموزش میسر کرد.
بدین ترتیب اقدامات شایسته بسیج اساتید در ابعاد مختلف فرهنگی و پژوهشی به سمت بسط و توسعه پیش رفته و طی سالهای خدمت، افتخارات عدیدهای را نصیب اساتید بسیجی در تمام مراکز استانها و اغلب دانشگاههای کشور کرده است.
✅موسسه شناخت
📍@ir_shenakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم انقلاب اسلامی: «دکتر چمران یک نمونه و یک اسوه است؛ این خط را ما باید بشناسیم. مشخّصات دکتر چمران به عنوان روندهى یک راه براى ما مطرح است؛ از این نظر است که من دربارهى او حرف میزنم و هر یک از خصوصیّاتى را که در طول دوستى و همکارى و همراهى کوتاهی که بعد از انقلاب ــ در حدود دو سال یا اندکى بیشتر ــ با او داشتم و لمس کردم و دیدم بیان میکنم.» ۱۳۶۰/۴/۲
@ir_shenakht
🗳 ۱۲ راهکار روانشناختی برای ترغیب به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری
دانلود پیدیاف:👇
@ir_shenakht
تحلیلی از وضعیت انتخاباتی
✍ به قلم دکتر محمد میرزائی
پژوهشگر مؤسسه شناخت
این تحلیل براساس شرایط انتخابات تا این لحظه است.
ا. به نظر می رسد اگر شرایط خاصی اتفاق نیفتد انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد.
۲. بهترین حالت، باقی ماندن دو کاندیدای جبهه انقلاب در مرحله دوم است که با توجه به نتایج نظرسنجی ها، بعید به نظر می رسد.
۳. اگر آرای جلیلی در چند روز باقیمانده، از آرای قالیباف جلو بیفتد، نباید قالیباف کنار بکشد؛ زیرا بخشی از آرای ایشان به سبد پزشکیان خواهد رفت و ممکن است پزشکیان مانند سال ۹۶ در مرحله اول پیروز شود.
۴. اگر قالیباف در نظرسنجی پیشتاز باشد با توجه به اینکه آرای ایشان نزدیک به جلیلی است باید دید مجموع آرای آنها بیشتر از ۵۰ درصد است یا نه، اگر بالاتر باشد کنار کشیدن جلیلی وجه دارد ولی اگر مجموع آرای آنها کمتر از ۵۰ درصد باشد کنار کشیدن ایشان هیچ وجهی ندارد و به جامعه چنین القا می کند که مجموع آرای این دو کاندیدا هم نتوانست پزشکیان را شکست بدهد و این جو روانی کار را برای کاندیدای نهایی جبهه انقلاب در مرحله دوم دشوار کرده و ممکن است وضعیت را به نفع پزشکیان تغییر دهد.
۵. نکته مهم دیگر این هست که بخشی از قشر خاکستری در دقیقه نود تصمیم گرفته و تصمیم آنها براساس جو روانی جامعه است؛ جو روانی جامعه به سمت هر کاندیدا باشد و احتمال پیروزی او داده شود این طیف به آن شخص رای می دهد. با توجه به این نکته، جبهه انقلاب نباید اجازه دهد جو روانی به نفع پزشکیان شکل گرفته و چنین تلقی شود که آرای ایشان بیشتر است. حضور میدانی طرفداران کاندیداهای جبهه انقلاب در روزهای آخر بسیار مهم است.
⬇️
📍@ir_shenakht
✍ قاسم صفایی نژاد / پژوهشگر
عید غدیر، روز دوست شناسی و دشمن شناسی
عیدی پر از رازها و شگفتی. هر چقدر از بزرگی این عید و کمالات علی (ع) بگویم فقط توانستهام در حد علم خود بیان کنم و هنوز چیزی از مرتبهی والای علی (ع) نگفتهام که پیامبر فرمود: اگر نمیترسیدم که مردم علی (ع) را با خدا اشتباه بگیرند، کمالات علی (ع) را بازگو میکردم.
یکی از مطالب قابل بحث و زیبا در این روز بزرگ، دوست شناسی و دشمن شناسی است. به غدیر خم برویم، جایی که بعد از اینکه پیامبر فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه». بعد از آن افرادی که در آنجا بودند آمدند و به علی (ع) تبریک گفتند. بخا بخا و ... پیامبر فرمود او را امیر المومنین خطاب کنید اما ...
این تبریکها و قول حمایت کردنها کجا و سقیفهی بنی ساعده کجا؟
نقل تاریخ کردن در این مطلب صحیح نیست، همه میدانند چه گذشت بر علی (ع) و اهل بیت.
غدیر خم واقعهای است که همیشه در تاریخ تکرار میشود و باید درس عبرت بگیریم. انسانهایی هستند در همین زمانه خودمان که تبریکها گفتند و قول حمایتها دادند اما ... اما وقتی به مقام عمل آمدند بخل کردند و همه چیز را برای خود خواستند. جالب اینجاست که تاریخ اثبات کرده، آنهایی که همه چیز را برای خود خواستند هم به جامعهی خود ظلم کردند و هم به خود! اگر اولی و دومی و سومی ملعون همه چیز را برای خود نمیخواستند هم جامعه اسلامی با رهبری علی (ع) رستگار میشد و هم خودشان! و هم نسلهای بشری پس از آن؛ که پیامبر فرمود: «اگر همه عالم در حب علی اشتراک میکردند، خداوند جهنم را خلق نمیکرد.»
سوالی که در اینجا مطرح است این است که چرا درس نمیگیریم و همه چیز را برای خودمان میخواهیم؟ روز عرفه را به تازگی پشت سر گذاشتیم، باید به شناخت برسیم، به دوست شناسی، دشمن شناسی و ... . اگر بدانیم «والذین هم لاماناتهم و عهدهم راعون» (آیه 8 سوره مومنون) و بر عهدهای خود استوار باشیم و اگر عمل کنیم به امر به معروف و نهی از منکر و تولی و تبری میتوانیم هم خود را متعهد کنیم و هم منافقین را شناسایی کنیم. منافقینی که گاهی حتی مثل اولی و دومی و سومی ملعون مسئول حکومت اسلامی میشوند و گاهی مثل طلحه و زبیر دنبال سهمخواهی هستند!
به امید روزی که همه و همه علیوار زندگی کنیم.
📡 @ir_shenakht