به بهانه حمله به مرکز جاسوسی اسرائیل در کردستان عراق / پای صهیونیست ها چه زمانی به کردستان عراق باز شد ؟ / هدف چه بود ؟ صهیونیست حالا در کردستان چه می کنند ؟ / قسمت اول / با ما همراه باشید ...
#استوری
@iran_onlin_ir
💢افشای جزئیاتی از خسارتهای حادثه نطنز
🛑علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در برنامه جهانآرا گفت: «حمله به تأسیسات نطنز، بخشی از مذاکرهای است که در وین انجام میشود. میخواهند بگویند اگر تعطیل نکنید و مقاومت کنید، خودمان تعطیل میکنیم یا کاری میکنیم که امکان احیای فعالیتهایتان را تا مدتها نداشته باشید، یا شاید برای ترغیب ایران برای بازگشت کامل به برجام باشد.
⭕️بهترین واکنش ایران در قبال حمله به نطنز، واکنشی است که برایمان مقدور است، اینکه وعده بدهیم کاری پیشرفته انجام بدهیم، نادرست است، یعنی چه؟ به نظرم افزایش غنیسازی به 60 درصد پاسخ مناسبی است. بخشی از تأسیسات را برای تعمیر به خارج از کشور میفرستند و آن قطعات با 300 پوند مواد منفجره برمیگردد و سیستم امنیتی توجهی نمیکند؛ نباید برایمان قابلتوجه باشد؟
🔰 نباید به خاطر انتخابات، دستاوردهای این ملت را به ثمن بخس واگذار کنیم!
🔷بابت مذاکرات خارجی که همه سند هستند، هیچ گزارشی به مجلس حتی کمیسیون بررسی برجام داده نشد، این فاجعه است. برای راستیآزمایی لغو همه تحریمها، دولت صلاحیت ندارد، مجلس باید این تأیید را بدهد، مجلس یازدهم متفاوت است و به منافع و اقتصاد مردم و استقلال کشور توجه دارد».
@iran_onlin_ir
♨️مأرب آزاد خواهد شد .. دشمنان در وحشت تکرار سناریوی آزادسازی عمران در مأرب
💢 همزمان با پیروزی های مستمر ارتش یمن و کمیته های مردمی درجبهه مأرب و به دست گرفتن کنترل مواضع مهم استراتژیک بعد از درگیری های شدید با مزدوران متجاوز سعودی، هشتگ " مأرب به یاری خداوند آزاد خواهد شد" در شبکه های اجتماعی ترند شد.
🛑نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی در روزهای گذشته با پیشروی در جبهه مأرب، به مرحله تسلط برمنطقه راهبردی "الطلعة الحمراء" نزدیک شده اند.
⭕️با وجود پشتیبانی هوایی جنگنده های ائتلاف سعودی - اماراتی از نیروهای عبد ربه منصورهادی، بسیاری از مناطق راهبردی، در جبهه های غربی و شمال غرب تحت سلطه نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی درآمده اند.
🔶ناظران و تحلیلگران نظامی پیش بینی کرده اند که سناریوی آزادسازی شهر عمران در سال 2014 در مأرب تکرار شود.
◼️نیروهای هادی که از حمایت شبه نظامیان حزب "اصلاح" برخوردار هستند، در جلوگیری از پیشروی ارتش و کمیته های مردمی که به نزدیک دیوارهای دروازه غربی شهر نزدیک شده بودند و به فاصله هفت کیلومتری آن رسیده اند، ناکام ماندند.
◼️این نیروها در ساعات گذشته، پیشروی هایی را در مناطق گسترده در اطراف "إيدات الراء" و"الدحلة" درجنوب شرق العطیف داشتند و این تحولات به نیروهای ارتش و کمیته های مردمی فرصت داد تا منطقه راهبردی "الطلعة الحمراء" را تحت کنترل خود درآوردند.نیروهای هادی نیز کنترل چندین مرکز مشرف بر راه ها از جمله راه مأرب - الجوف، را که راه ارتباطی میان اطراف این شهر و مناطق مسکونی به شمار می رود، از دست دادند.
🔷آزادسازی کامل شهر مأرب ، به منزله ، اعلام شکست عربستان در تجاوز به یمن است و می تواند روند جنگ را به طور کامل تغییر دهد زیرا مأرب ، آخرین پناهگاه نیروهای مزدور در شمال به شمار می رود.
🔷با پیروزی های مستمر نیروهای قهرمان یمنی، کاربران و فعالان شبکه های اجتماعی، هشتگ "مأرب" را به منظور همبستگی و مشارکت در تحقق پیروزی به کار بردند.
🔷آن ها درتوئیت های خود بر حمایت دائم خود از نیروهای ارتش و کمیته های مردمی تاکید کردند.
@iran_onlin_ir
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
#مومنین اگر خدمت به نیازمندها (ولو در حد یک وعده غذایی) در رمضان را در دستور کار قرار دهند، همین برای دنیا و آخرت کافی است...
.
#رمضان معمولا با همدلی و کمک به دیگران و سفره های اطعام شناخته میشود .
.
خروجی رمضان ، هر کسی که مومن است ، اگر فقط یک وعده ی غذایی در این ماه به یک نیازمند داده باشد، همین برای دنیا و آخرت کافی است .
.
امسال توجه ویژه تر به نیازمند ها باید کرد .
.
وظیفه ی ما امسال سنگین تر است...
#آقای_تحلیلگر
https://www.instagram.com/p/CNqEeycB_i1/?igshid=cggoez41ye0a
@mrtahlilgar1
‼️به وقت کتمان /بخش اول
♨️بار دیگر جدال 2 تفکر متناقض اقتصادی در دولت با اظهارات همتی و نوبخت درباره پولی شدن یا نشدن بودجه، به نقطه جوش خود رسید. با وجود اینکه این جدال پیش از این در موارد مختلف نمایان شده بود، این بار در آستانه انتخابات رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و به نظر میرسد اعضای هیات دولت به سودای ریاستجمهوری شروع به تخریب یکدیگر کردهاند؛ اتفاقی که در نهایت رهاوردی جز بدتر شدن شرایط اقتصادی مردم ندارد.
🛑مساله بیانضباطی مالی دولت و تاثیر آن بر رشد پایه پولی و تورم، طی یک ماه اخیر بار دیگر بر سر زبانها افتاده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که رئیس کل بانک مرکزی در گفتوگو با برنامه تلویزیونی نگار، بیانضباطی مالی دولت را عامل اساسی بروز تورم، معرفی کرد. عبدالناصر همتی با اشاره به وضعیت تورم در کشور گفت: بانک مرکزی به دنبال انضباط مالی است، زیرا کشور مدتها بود به درآمد نفتی عادت کرده بود اما حالا باید با بالا بردن توان رقابتی کشور، افزایش صادرات، اختصاص کارآمد منابع بانکی برای تولید، اصلاح نظام توزیع و جلوگیری از قاچاق کالا به کشور کمک کرد تا انضباط مالی زودتر اتفاق بیفتد.
🔷* همتی: کسری بودجه باعث تورم شد
🔹همتی درباره برنامه بانک مرکزی در حوزه گرانیهای اخیر کالاها در کشور گفت: باید بین گرانی و تورم فرق گذاشت، زیرا گرانی در حوزه کالاهای خرد اتفاق میافتد اما تورم افزایش سطح عمومی قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم است که در حوزه وظایف بانک مرکزی است و باید تأکید کرد که فقط سیاستگذار پولی نمیتواند جلوی تورم را بگیرد.
🔹رئیسکل بانک مرکزی ادامه داد: بگذارید با مردم شفاف باشیم. برای مثال در سالهای 98 و 99 بخشهایی از بودجه دولت از طریق درآمدهای تسعیر صندوق توسعه ملی تأمین شد که به زبان سادهتر به معنای چاپ پول است که نتیجهاش تورم خواهد بود اما در بانک مرکزی با توجه به کسریهای بودجه کاری غیر از این نمیتوانستیم انجام دهیم.
🔹وی گفت: باید تأکید کرد بخشهایی از انضباط مالی وظیفه دیگر دستگاههای دولتی است که برای رسیدن به آن باید تمام بخشهای دولت به وظایف خود عمل کنند.
🔹همتی با اظهار جمله اخیر و تاکید بر لزوم «انضباط مالی در دولت» به وضوح محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه را مخاطب خود قرار داد و این بخش از دولت را مقصر بخش بزرگی از مساله تورم کشور معرفی کرد.
◼️این انتقادات همتی از بیانضباطی مالی دولت و پولی شدن بودجه کشور در سالهای اخیر انتقادات گستردهای را روانه سازمان برنامه و بودجه و به طور ویژه نوبخت کرد. نمایندگان مجلس هم به عنوان بخشی از منتقدان نسبت به این مساله واکنش نشان دادند تا جایی که این مساله در جلسه روز گذشته کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس هم مطرح شد.
🔶* نوبخت: استقراض که هیچ؛ طلبکار هم هستیم
🔸رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مبنی بر پولی شدن بودجه خاطرنشان کرد: بنا بر گزارش وزیر محترم نفت، پول حاصل از صادرات نفت به حساب بانک مرکزی واریز شده اما این بانک در تبدیل ارز به ریال دچار تاخیر است و به همین دلیل در حال حاضر بانک مرکزی بزرگترین بدهکار دولت است. در شرایطی که دولت اندوخته مالی در بانک مرکزی دارد چه نیاز به چاپ پول است؟ اساسا بخشی از کسری بودجه دولت به همین دلیل است که منابع ارزی سریع به منابع ریالی تبدیل نمیشود.
♦️* انقباض و انبساط در دولت، گرانی در جامعه
🔷همتی بارها ثابت کرده به دنبال کاهش پایه پولی است و در اظهاراتش اعلام کرده تا جایی که میتواند از انتشار پول خودداری میکند. ایضا ثابت کرده اعتقادی هم به ارزپاشی به هیچ صورتی اعم از ارز 4200 تومانی و ارز مداخلهای در بازار آزاد ندارد. تا آنجا که بتواند حتی طرفدار ممنوعیت واردات کالاهایی است که تولید داخلی دارند. در اصطلاح اقتصادی به این طرز تفکر انقباضی گفته میشود. از سوی دیگر از اظهارات نوبخت اینطور برمیآید که به هر نحوی با این سیاست مخالف است و بیشتر مدافع این است که بهسرعت درآمدهای ارزی حاصل شده از فروش نفت (چه بلوکه شده در خارج از کشور و چه موجود در ایران) به ریال تبدیل شود و در اختیار دولت قرار گیرد.
🔶حداقل در این موضوع میتوان نوبخت را طرفدار تفکر انبساطی دانست که مخالف دیدگاه وی در گذشته است.
@iran_onlin_ir
‼به وقت کتمان /بخش دوم
♦️نتیجه ۲ سال اختلاف نظر این ۲ شخصیت تاثیرگذار اقتصادی در دولت این بوده است که هیچگاه ارز ترجیحی کالاهای اساسی بموقع تامین نشده، نقدینگی طی روندی صعودی افزایش یافته و قیمت ارز در بازار آزاد هم روند صعودی داشته است. این یعنی نه حرف همتی و نه حرف نوبخت اجرایی نشده است و صرفا این نزاعها اگر واقعی باشد نتیجهای جز ضرر و آسیب به مردم ندارد، البته سبک فرافکنی و باز کردن مسؤولیت از سر خود توسط دولتیها که میخواهند بگویند تصمیمات از سمت آنها نبوده و شخص دیگری مسبب آنها بوده است؛ رفتاری انتخاباتی و ناشی از ضعف، عدم مسؤولیتپذیری و پذیرش اشتباهاتی است که انجام دادهاند.
♦️نکته مهمتر اینکه دولت پیش از هر چیز باید به این سوال پاسخ دهد که اساسا چرا بودجه کشور محتاج نفت ماند؟ مسلما تمام طرفین این منازعه اقتصادی میپذیرند که تمام بلاهای موجود از پولی شدن بودجه گرفته تا وابسته شدن به دلار و تسعیر آن ناشی از اسارت درآمدهای دولت در چنگال نفت است.
♦️اختلاف نوبخت و همتی درباره دلیل رشد تورم نخستینبار سال گذشته به طور جدی آشکار شد؛ جایی که ابتدا رئیس کل بانک مرکزی، رشد پایه پولی بر اثر کسری بودجه دولت را عامل بروز تورم معرفی کرد.
🔺طبق اظهارات همتی، دولت بدون توجه به محدودیتهای درآمدی خود، اقدام به هزینهتراشیهای بدون توجیه کرده و این اقدام در نهایت باعث کسری منابع شده و بانک مرکزی را ناچار به تامین پولی کسری بودجه میکند. گذشته از این، تجربه بودجهنویسی دولت در سالهای اخیر نشان داده که با وجود آگاهی از محدودیتهای فروش نفت بر اثر تحریم، اقدام به بیشبرآورد بسیار زیاد از درآمد نفت در لوایح بودجه سالانه میکند. در نهایت پس از محقق نشدن این منابع در سال آینده، دولت با استناد به بند ج تبصره یک قانون بودجه، اقدام به برداشت از پایه پولی برای تامین بخش محقق نشده درآمد نفتی میکند.
🔺طبق بند ج تبصره یک قانون بودجه، دولت مجاز است در صورت محقق نشدن درآمدهای نفتی، مابهالتفاوت رقم محقق شده تا رقم پیشبینی شده را از محل ذخایر ارزی برداشت کند. در چنین شرایطی با توجه به مسدود بودن بخش بزرگی از این ذخایر در خارج از کشور، برداشت دولت از این ذخایر عملا به رشد پایه پولی و تورم منجر شده و تفاوتی با استقراض علنی دولت از بانک مرکزی نخواهد داشت.
🔸با این حال نوبخت در واکنش به اظهارات همتی، رشد نرخ ارز و خودداری بانک مرکزی از عرضه ارز به بازار را عامل اصلی تورم خواند. حالا پس از گذشت یک سال، مساله تورم بار دیگر محل مجادله رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه شده است.
@iran_onlin_ir
چند نکته درباره عدم حضور حسن خمینی ، به بهانه موج سازی بی بی سی / با ما همراه باشید ...
#صریح_نیوز
@iran_onlin_ir
⛔با زبانِ خود صهیونیست ها ؛ شبات شالوم (سلام صبح بخیر ...) / شالوم اربیل
❌ده افسر صهیونیست در یک پایگاه ضد جاسوسی در دو شبِ قبل و چند افسر آمریکایی در شبِ گذشته در کردستان عراق با حمله ای که هنوز در پهپادی یا راکتی بودنش شک دارند آسیب دیده اند. کردستان عراق هم گفته : اسرائیل اینجا پایگاه ندارد. / چه بهتر ، پس گفتید اسرائیلی نیستند ؟ یعنی در کردستان عراق پایگاه هایی است که برای کرد ها و عراقی ها و کرد ها و ترکیه و آمریکا نیست ، چه بسا که این پایگاه ها برای داعش باشد ، پس حالا بی امان تر میتوان به این پایگاه ها شالوم کرد ...
@iran_onlin_ir