💢آمریکا به قدرت ایران برای توازن منطقهای نیاز دارد/بخش اول
🛑نشنال اینترست در یادداشتی به قلم کریستوفر مات عضو مؤسسه آمریکایی دیفنس پرایوریتیز و پژوهشگر پیشین وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: با توجه به قصد دولت بایدن برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ ایران، فرصت مناسبی برای برقراری روابط دیپلماتیک در بخشی از جهان به وجود آمده که همیشه در آن شاهد اختلافات زیادی بودهایم. حتی اگر این تصمیم آمریکا با اقدامات اخیر در سوریه به خطر افتاده باشد، برای مصلحت بلندمدت روابط آمریکا و ایران ضروری است که دیگر چنین تحریکاتی رخ ندهد. از ایجاد امکان خروج از جنگهای نیابتی مختلف تا عادیسازی تجارت در خلیج فارس، ضرورت استفاده از روابط دیپلماتیک با ایران برای بسیاری از مقامات در واشنگتن. آشکارتر شده است. نکته دیگری که علاوه بر مزایای فوری احیای توافق هستهای باید در نظر گرفته شود، فرصتهای ژئوپلیتیکی درازمدتی است که در سراسر اوراسیا به وجود میآید، البته اگر رابطه آمریکا و ایران به درستی عادیسازی شود.
⭕️جایگاه قدرتمند ایران در اوراسیا
🔷ای نشریه آمریکایی مینویسد: ایران جایگاه قدرتمندی در اوراسیا دارد. بیش از ۸۰ میلیون نفر در فلات قابل دفاعی زندگی میکنند که به طور مستقیم قطب انرژی خزر را به خلیج فارس متصل به اقیانوس وصل میکند. این کشور به طور برجسته نسبت به حملات خارجی قابل دفاع است. ایران همچنین دستخوش رونق جمعیتی کارگران تأثیرگذار از نظر اقتصادی قرار گرفته است. شهرنشینی در این کشور رواج پیدا کرده و نرخ سواد بالا و رو به رشدی دارد. تولید ناخالص داخلی این کشور با وجود انزوای دیپلماتیک و اقتصادی بینالمللی اعمالشده توسط تحریمهای خارجی، در بین ۳۰ کشور برتر جهان قرار دارد. حال این سؤال پیش میآید که اگر اجازه دسترسی کامل و بیقیدوشرط به بازار بینالمللی به ایران داده شود، اقتصاد این کشور چه تغییراتی خواهد کرد.
🔷باید از وابسته شدن ایران به دیگر قدرتها جلوگیری کرد
🔶نویسنده معتقد است: ممکن است این موضوع برای سیاستگذاران ایالات متحده یک نگرانی به نظر برسد، اما فرصت مناسبی برای کسانی است که تمایلی به روند کنونی سیاست خارجی آمریکا ندارند. حتی در بهترین حالت، ایران در آینده به یک قدرت جهانی در مقیاس چین، روسیه یا هند تبدیل نخواهد شد. اما یک فضای بالقوه مهم بین این کشورها و گرایشهای مستقلی از تمام آنها را در اختیار دارد. با توجه به اینکه اظهارات سیاستگذاران آمریکا به سمت رقابت قدرتهای بزرگ در جریان است، شایان ذکر است که یک ایران عادیتر و موفقتر میتواند در آینده نقش مهمی در جلوگیری از تسلط یک اتحاد بر سرزمینهای اوراسیا داشته باشد. این شرایط تنها زمانی حاصل خواهد شد که موقعیت ایران به اندازه کافی امن باشد که مجبور نشود برای محافظت در برابر حملات خارجی یا محاصره اقتصادی به کشورهای قدرتمندتر تکیه کند.
🔶یک ایران عادیتر نقش مهمی به عنوان متعادلکننده منطقهای خواهد داشت
🔷نشنال اینترست در ادامه عنوان کرد: تبدیل سوریه به کشوری وابسته به مسکو که مدام با شورشهای مورد حمایت رقبای همسایه روبرو میشود، خطرات راندن کشورهای کوچکتر از طریق تحریمها و اقدامات تهاجمی به موضع وابستگی به دیگر کشورها را نشان میدهد. اگر ایران با اقدام هماهنگ دیگری در زمینه تغییر رژیم یا افزایش محاصره اقتصادی مواجه شود، ممکن است به سرنوشت سوریه دچار شود و از پکن یا مسکو درخواست کمک کند، که استقلال این کشور را کاهش داده و نفوذ قدرتهای رقیب آمریکا در ایران را افزایش میدهد. در واقع روسیه و ایران در حال حاضر شبهرقبایی در سوریه هستند که دشمنان مشترکی دارند، اما اهداف کلی آنها در این کشور متفاوت است.
🔶یک ایران عادیتر در صحنه جهانی نقش مهمی به عنوان متعادلکننده منطقهای خواهد داشت که همیشه قصد دارد استقلال خود در برابر تمام قدرتهای بزرگ، نه فقط در برابر آمریکا را به حداکثر برساند. با رقابت کشورهای متعدد برای کسب حق سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنعت نفت ایران همراه با تواناییهای دفاعی منطقهای قدرتمند این کشور، تهران در موقعیتی قرار خواهد گرفت تا جایگزینهایی برای گسترش قدرت آسان توسط قدرتهای بیش از حد جاهطلب ارائه دهد، آن هم با توجه به اینکه میتواند چنین تلاشهایی را برای به حداکثر رساندن استقلال خودش خنثی کند. علاوه بر این، ادامه کاهش روابط آمریکا و ترکیه نشانگر مزیت وجود بیش از یک قدرت متوسط مستقل دارای روابط دیپلماتیک با واشنگتن در منطقه است که به اندازه کافی قدرتمند باشد تا به کشور دیگری وابسته نشود.
♨️ایران و جلوگیری از تسلط یک قدرت بزرگ بر ابرقاره اوراسیا
@iran_onlin_ir
آمریکا به قدرت ایران برای توازن منطقه ای نیاز دارد / بخش دوم
♦️در پایان این گزارش آمده است: اگر سیاستگذاران آمریکایی میخواهند گزینههای بلندمدت خود برای افزایش قدرت دیپلماتیک بدون نیاز به مداخلات نظامی را به حداکثر برسانند، عاقلانه است که احیای توافق هستهای ایران را آغاز مرحله جدیدی در روابط واشنگتن-تهران در نظر بگیرند. مرحلهای که در آن ایران نقش مهمی در دستیابی به هدف ژئواستراتژیک دیرینه آمریکا خواهد داشت: جلوگیری از تسلط یک قدرت بزرگ یا شبکهای از کشورهای متحد بر ابرقاره اوراسیا. شاید راه پیش رو دشوار و پر از چالشهای مختلف باشد، اما برای کسانی که نسبت به مداخله مداوم برای دستیابی به سلطهگری جهانی تردید دارند و به دنبال رویکردهای جدیدی در روابط دیپلماتیک هستند، شاید ارزشش را داشته باشد تا رابطه ایران و آمریکا برای درازمدت عادیسازی شود. متوقف کردن اقدامات نظامی فعلی به منظور تعامل دیپلماتیک کامل تنها راه رسیدن به این هدف است.
@iran_onlin_ir
⛔پیج اینستاگرام خاتمی ، این طرح را از ظریف منتشر کرده است. / پیج خاتمی ، ظریف را یهودی کرد
❌با کمی جست و جو میتوان فهمید که سردوشی های جواد ظریف دقیقا مشابه سردوشی های افسران صهیونیست انتخاب شده است. ظاهرا ادمین های پیج خاتمی ، ظریف را در قامت یک افسرِ ارشد صهیونیست که به شدت به کار خود تسلط دارد تصور کرده اند .
@iran_onlin_ir
💢ترکیه پس از سوریه، خشم عراق را هم برانگیخت
🛑 ظاهرا کانون سیاستگذاری در آنکارا از ثبات لازم برخوردار نیست؛ گاهی به دنبال به صفر رساندن مشکلات و بازکردن صفحات جدیدی از رابط با کشورهای منطقه یعنی سوریه، عراق، مصر و دیگر کشورهاست و گاهی می کوشد به اختلافات و کشمکش های موجود دامن بزند؛ اظهارات اخیر "سلیمان سویلو"، وزیر کشور ترکیه گواهی بر این مدعاست.
⭕️به گفته رسانه های ترکیه، سویلو طی اظهاراتی در مقابل کمیته مرکزی و شورای اجرایی حزب حاکم درباره عملیات نظامی ارتش این کشور در شمال عراق گفته بود که آنکارا قصد دارد پایگاه جدیدی در شمال عراق – شبیه آنچه که در شمال سوریه دارد – تأسیس کند.
🔷وی با اشاره به اهمیت استراتژیک منطقه "متینا" در شمال عراق – که ارتش ترکیه به تازگی در آنجا عملیات نظامی انجام داده است – گفت که این منطقه نزدیک ارتفاعات قندیل در شمال عراق واقع شده است و این ارتفاعات از مهمترین پایگاه های حزب کارگران کردستان است که از دید ترکیه یک سازمان تروریستی محسوب می شود.
🔹این وزیر ترک در ادامه گفت: عملیات ما در شمال عراق همچنان ادامه خواهد یافت و منطقه متینا، منطقه مهمی است.
🔹وی افزود ما در این منطقه مثل همان کاری که در سوریه کردیم، یک پایگاه در اینجا تأسیس می کنیم و کل منطقه را زیر سلطه خود می گیریم. کما اینکه وزارت دفاع ترکیه هم با صدور بیانیه ای اعلام کرده است که عملیات علیهه حزب کارگران کردستان در شمال عراق بیوقفه ادامه خواهد یافت.
🔹به رغم اعتراض مقامات عراقی و احضار چندین باره سفیر این کشور در بغداد، آنکارا همچنان بر قصد خود برای تأسیس پایگاه هوایی نزدیک مرزهای جنوبی خود اصرار دارد.
🔹وزارت کشور ترکیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که این پایگاه در منطقه ای که برای آنکارا از اهمیت استراتژیک برخوردار است تأسیس خواهد شد. وی تصریح کرد که این منطقه پل عبوری به سمت ارتفاعات قندیل، از مهمترین پایگاه های حزب کارگران کردستان است. وی همچنین تأکید کرد که عملیات در شمال عراق همچنان ادامه دارد.
🔶گفتنی است ارتش ترکیه به بهانه حق دفاع از خود و تضمین امنیت مرزهایش، بارها دست به عملیات نظامی علیه حزب کارگران کردستان در شمال عراق زده است.
🔶کمیسیون امنیت و دفاع عراق در پارلمان این کشور روز شنبه گذشته در واکنش به این اقدام ترکیه، اعلام کرده بود که نشست فوق العاده ای برای بررسی نیت های ترکیه در شمال عراق، تشکیل می دهد. بدر الزیادی، یکی از اعضای این کمیسیون گفته است: ورود ترکیه به خاک عراق، نقض آشکار حاکمیت ملی این کشور است. وی خاطرنشان کرد که کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق نشست فوق العاده ای برای برای بررسی اظهارات وزیر کشور ترکیه درباره تأسیس پایگاه نظامی در شمال عراق و اطمینان از درستی یا نادرستی آن تشکیل خواهد داد.
♦️کارشناسان روابط بین الملل خاطرنشان کرده اند که با صرف نظر از بهانه های ترکیه برای تأسیس این پایگاه، آنکارا به هیچ وجه حق ندارد هیچ پایگاه نظامی در داخل مرزهای عراق تأسیس کند و این کار خلاف "دیوان کیفری بینالمللی برمبنای اساسنامه رم" است. این کارشناسان همچنین بر ضرورت پایبندی دولت عراق به مصوبه پارلمان این کشور و تلاش برای بیرون راندن نیروهای بیگانه از خاک عراق تأکید کردند. آنها خاطرنشان کردند که این اقدام دولت ترکیه، می تواند عراق را دستخوش بحران های شدیدی کند.
♦️از اواخر 2016 ترکیه تلاش کرده است چندین پایگاه نظامی در شمال سوریه تأسیس کند؛ این کشور اولین پایگاه را پس از عملیات موسوم به "سپر فرات" و دومین پایگاه را در عفرین پس از عملیات موسوم به "شاخه زیتون" تأسیس کرد. همچنین حضور نظامی گسترده ای در ادلب دارد. این روند پس از عملیات موسوم به "سپر بهار" از اوایل 2020 سیر شتابنده تری یافته است.
🔷آنکارا در اواخر 2019 نیز به بهانه عملیات موسوم به "سرچشمه صلح"، خاک سوریه حمله کرد و منطقه وسیعی را بین شهرهای تل ابیض و رأس العین در شمال شرق سوریه اشغال کرد. ترکیه مدعی است که هدف از حضور نظامی در شمال سوریه و شمال عراق، "حمایت از امنیت ملی ترکیه" به خصوص در مقابل حملات حزب کارگران کردستان است.
🔶دولت سوریه حضور نظامی ترکیه در خاک خود را اشغالگری می داند و از بارها از سازمان های بین المللی خواسته است ترکیه را برای توقف تجاوزاتش به خاک سوریه و اقدامات جنایتکارانه این کشور تحت فشار قرار دهند. عراق نیز حملات هوایی و زمینی ترکیه به خاک خود را محکوم کرده و سعی کرده است از روابط خود با اتحادیه اروپا برای اعمال فشار بر ترکیه به منظور تخلیه این پایگاه ها و هماهنگی عملیات هایش با دولت عراق، استفاده کند.
@iran_onlin_ir
⛔این توئیت یعنی : ما در شرایط اَره ایم
❌این توئیت یعنی خودشان هم فهمیده اند که برجام یک فاجعه ی محض بوده است . اما مامور هستند بَزَکش کنند . منتها در شرایط حساس یادشان میرود که آن را بزک کرده اند ، به یکباره آن را می اندازند به گردن حکومت ، فارغ از اینکه مخاطب عقل دارد و با خودش می پرسد : اگر خوب بود پس چرا به حکومت ربطش می دهید ؟
@iran_onlin_ir
💢آمریکا از سلاحهای مالی تحریمی درباره ایران چگونه استفاده کرد؟
🛑در جعبه ابزار سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا، «تحریم های اقتصادی» از مهمترین ابزارهای فشار برای همراهی سایر کشورها و گروههای به اصطلاح بدرفتار است. تاکید بر این ابزار در میان روسای جمهور آمریکا به حدی است که بسیاری از اندیشمندان در جهان، از تحریمهای آمریکا به عنوان «سلاح اقتصادی» این کشور یاد کرده اند.
♨️سلاحهای اقتصادی یا مالی آثار تخریبی به اندازه یک جنگ دارند، اما در بهکارگیری آنها نه نیروی انسانی از کشور مهاجم کشته میشود، نه جنگافزار نابود میشود و نه منابع مالی چندانی نیاز است.
🔷یکی از مهمترین شروط لازم برای پاسخ دادن به این سوال که مسئولان و سیاستگذاران ایران باید چگونه با این تحریمها برخورد کنند تا جلوی تحقق هدف اصلی آمریکا یعنی فروپاشی اقتصادی و نهایتا تجزیه کشورمان را بگیرند، آشنایی بهتر با موضوع تحریم است. در همین راستا، قصد داریم در قالب پرونده «تحریم بدون روتوش» به مهمترین سوالات درباره تحریم از دیدگاه آمریکایی ها پاسخ دهیم. در قسمت های اول و دوم و سوم این پرونده به این سوالات که «چرا آمریکا تحریم میکند؟» و «چرا آمریکا، ایران را تحریم میکند؟» و «چرا تحریمهای آمریکا موثر است؟» پاسخ دادیم و قسمت چهارم این پرونده با موضوع «آمریکا چگونه تحریم ها را اجرایی کرد؟» در ادامه آمده است:
🔶* آمریکا از سلاحهای مالی تحریمی درباره ایران چگونه استفاده کرد؟
در گزارش شماره 16485 مرکز پژوهشهای مجلس درباره نحوه استفاده آمریکا از این سلاح های مالی تحریمی درباره ایران آمده است: «همانطور که در مورد ایران در دو دوره اعمال تحریم (سالهای 1391 و1397) شاهد بودیم، با چند «کلیک» در سامانههای انتقال حجیم دلاری و همچنین متداولترین سیستم پیام رسانی مالی بینالمللی (سوئیفت/ SWIFT) به سادگی میتوان هر شخص حقیقی و حقوقی را از کلیه تعاملات بانکی متعارف محروم کرد. همچنین با توسعه ابزارهایی چون (رصد تحریم/ SDN List) توسط شرکت سوئیفت، چنانچه ایالات متحده نام یک شخص حقیقی و حقوقی را در لیست تحریم قرار دهد، به صورت زنجیرهای همه بانکهای دنیا ارتباط خود را با شخص تحریم شده قطع میکنند.
🔶شایان ذکر است که مصداق این موضوع صرفاً بانکهایی که به شکل مستقیم از دلار آمریکا استفاده میکنند، نیستند. به بیان دیگر، این نوع تحریم به همه ارزها و همه مؤسسات مالی به صورت زنجیروار کشیده میشود. یعنی یک بانک که عملیات دلاری به صورت غیرمستقیم انجام میدهد (و حساب دلاری در خاک ایالات متحده ندارد)، نیز از ترس مسدود شدن حساب خود در بانکهای دارای مجوز دلاری، به تحریم شونده سرویس نمیدهد. به دلیل اعمال زنجیرههای تحریم، حتی بانکهایی که عملیات یورو، یوآن، ین و سایر ارزها نیز انجام میدهند و هیچگونه عملیات دلاری (اعم از مستقیم و غیرمستقیم) انجام نمیدهند نیز نمیتوانند از گزند تحریمهای ثانویه ایالات متحده مصون بمانند».
♦️علاوه بر موضوعات فوق، آمریکا با استفاده از راهکارهایی مانند تمرکز گسترده بر شناخت ذی نفع نهایی و توصیه به شرکتهای متعامل با ایران به حداکثر سخت گیری در این موضوع، فشار بر اشخاص حقیقی و حقوقی با تاکید بر گفتگوهای مستقیم (علاوه بر قوانین و فرمان های اجرایی و دستورالعمل های آمریکا)، استفاده از ظرفیت اندیشکدهها و مراکز پژوهشی آمریکایی و غیرآمریکایی با هدف شناسایی نقاط آسیب پذیر اقتصاد ایران، اثرگذاری این تحریم ها را تشدید کرده است.
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔فرد داعشی بر روی یک دست نوشته بود سرها با لذت و با دقت بریده میشود./ خاطرات دانشجوی دختر ایرانی از رفیق داعشی خود
❗❗در این ویدئو دانشجوی ایران از خاظرات خود در ترکیه می گوید . زمانی که با یک دانشجو همخانه بعدی و کمی بعد تر متوجه داعشی بودن این دانشجو میشود و پرچم ها و نماد های داعش را در خانه ی او می بیند.
@iran_onlin_ir
🚫هوشیار باشید بازی نخورید ...
❌دولتی که خودش، دلار را بالا نگه داشته بود با نزدیک شدن انتخابات همانطور که پیش بینی میشد قیمت دلار را کاهش داده است.
⭕با بازگشت امریکا به برجام و ادامه روند ریزش دلار به نظر میرسد در شبهای قدر میخواهند سرنوشت مردم را با ۸ سالِ دیگر بحرانهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پیوند بزنند. / علی اکبر رائفی پور
@iran_onlin_ir
♨️*نقاط آسیب پذیر اقتصاد ایران از دیدگاه اتاق جنگ آمریکا/بخش اول
🛑خوان زاراته معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرایم مالی در وزارت خزانهداری آمریکا در دولت اوباما در کتاب «نبرد خزانه: ظهور عصر جدید جنگ افزارهای مالی» (Treasury's War: The Unleashing of a New Era of Financial Warfare) درباره نقاط ضعف و آسیب پذیر اقتصاد ایران نوشته است: «ایران بر روابط بینالمللی اش در نظام تجاری و مالی دنیا متکی بود. همان پیوندهایی که دسترسیهای تجاری به بازارهای خارجی و وابستگی هایش به نظام مالی و بینالمللی را رقم میزد. به علاوه، بازار نفت ایران از فشارهای بینالملل ایمن نبود. تجارت نفت جهانی براساس دلار آمریکایی شکل میگرفت و بنابراین هر قراردادی برای نفت ایران بر حسب دلار قیمتگذاری و دادوستد میشد. بنابراین نیاز بود تا شکلی از عملکردهای تسویه دلاری وجود داشته باشد- توانایی تبدیل معاملات به دلار-تا انجام معامله با مشتریان خارجی امکانپذیر گردد. از همه مهمتر اینکه وقتی ما بخش مالی ایران و تحرکات مشکوک مالی این کشور را تحلیل کردیم، آسیبپذیری قابل ملاحظهای را تشخیص دادیم. آن دسته از بانکهای ایرانی که برای اجرای فعالیتهای تجاری ایران در خارج از کشور حیاتی بودند نیز با فعالیتهای غیرقانونی مالی کشور مرتبط میشدند... نظام ایران از بانکهای ایرانی برای جابه جایی پول در جهت اهداف مشکوک و غیرقانونی بهره میبرد. اتکای این کشور بر نظام مالی بینالملل آن را نسبت به انزوای مالی آسیب پذیر کرده بود و وزارت خزانهداری میتوانست از این آسیبپذیری حداکثر استفاده را ببرد...استفاده ایرانیها از نظام مالی و تجاری خود برای پیشبرد برنامههای تسلیحات هستهای و حمایت از فعالیتهای اطلاعاتی و نظامی خود میتوانست پاشنه آشیل آنها باشد».
⁉️آمریکا چگونه تجارت با ایران را پرخطر کرد؟
زاراته در این کتاب، توضیحات مفصلی درباره نحوه اعمال تحریمهای بانکی و مالی علیه ایران در دولت های بوش و اوباما ارائه کرده که بعضی از بخشهای آن در ادامه آمده است:
❗- ما میتوانستیم با استفاده از ارتباطاتِ خود ایران – از جمله فعالیتهای تسلیحاتی اش، حمایت از گروههای تروریستی و شبه نظامیان شیعی و فقدان کنترلهای ضد پولشویی و همچنین ماهیت مخفیانه خود دولت- بانکهای ایرانی را بهعنوان زیر بنای تحریمها قرار دهیم. مجموعه تلاشها و فعالیتهای مشکوک ایران برای اجتناب از نظارتهای بینالمللی میتوانست بخش خصوصی را مجبور به توقف تجارت با ایران کند. هیچ بانک خوشنامی نمیخواست گرفتار فرآیند تسهیل سازی برنامههای هستهای ایران شود یا پرداخت درآمد به شاخههای تروریستی حزب الله در سرتاسر جهان را امکانپذیر نماید. آنچه که لوی پیشنهاد میداد چرخه کاملی از انزوا بود که دسترسی ایران به نظام مالی بینالملل را هر روز بیش از دیروز کاهش میداد. هر چه قدر ایرانیها تلاش میکردند تا هویت خود را مخفی کنند یا از تحریمها اجتناب نمایند، دادوستدهایشان مشکوکتر و انجام این دادوستدها برای بانکها و دیگر مؤسسات مالی پر خطرتر میشد. به تدریج، حسابهای بانکی، خطوط اعتباری و حسابهای مرتبط بسته میشدند. مانند شکاری که در آغوش مرگبار مارِ بوآ گیر کرده است، اقدامات خود ایران برای اجتناب از نظارت و اجرای دادوستدهای مبهم منجر به محدودیتهای بیشتر مالی میشد. ایرانیها هم به طور ناخواسته آسیب پذیریهایشان را عمیق و عمیقتر میکردند. آنها تلاش میکردند تا دادوستدهای تجاری قانونی را با انواع غیرقانونی آن از گذر کانالهای مشابهی ترکیب کنند. رژیم ایران اغلب تلاش میکرد تا ماهیت معاملاتش و هویت نهادهای دولتی درگیر در آن معاملات را مخفی نماید. آنها از شرکتهای پوششی، شرکتهای مخفی و مردان تجاری استفاده میکردند تا اقلام و کالاهایی را از خارج از کشور به دست آورند که دسترسی به آنها دشوار بود، تحریم شده بود، یا به جاهطلبیهای هستهای یا برنامههای تسلیحاتی مربوط میشد. همزمان نظامیان ایرانی کنترل بیشتری از اقتصاد ایران را به دست میگرفتند. مهمتر از همه اینکه، مسلطترین بازیگر اقتصادی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بود.
@iran_onlin_ir
♨️بخش دوم
🔶️- جنگ مالی فعالیتهای تجاری و مالی مشکوک ایران را هدف قرار داده بود تا از گذر آن نظام مالی بینالملل را از اقدامات غیرقانونی مالی ایران محفوظ بدارد. این نظام میبایست عاری از ویروسهای ایرانی میشد. این استدلال مستقیما به بانکها و شرکتها در سرتاسر جهان اعلام شد که انجام تجارت با ایران بسیار پر خطر است، در حالی که هیچ کس واقعا نمیدانست که پس پرده شرکتها چه کسی قرار دارد، چه کسی کنترل آنها را به دست دارد و چه کسی به حسابهای بانکی و منابع مالی در تهران دسترسی دارد. آیا یک بانک میخواهد موقعیت و اعتبار خودش را با تجارت با سپاه پاسداران یا نیروی قدس، هرچند به طور سهوی، در معرض خطر قرار دهد؟ آیا مدیران هماهنگ کننده آن بانکها میتوانند تضمین کنند که واقعا چه کسی در پشت پرده معاملات آنها با مشتریان ایرانی است؟ آیا تجارت با ایران به ریسک دسترسی به بازارها و بانکهای آمریکایی میارزد؟
♦️تاثیر جایگاه اقتصادی آمریکا بر تشدید اثرگذاری تحریم های مالی و بانکی ایران
- وزارت خزانهداری- به رهبری لوی- یک تحریم مالی را کلید زد که انزوای فعالیتهای تجاری و مالی بخش خصوصی ایران را هدایت و محقق میکرد. کار لوی راهاندازی یک حمله مالی به بانکهای ایرانی و نظام مالیاش بود و بخش زیادی از این کار با مجاب کردن مدیران اجرایی و مدیرانِ هماهنگکننده بانکها در سرتاسر دنیا پیرامون مخاطره آمیز بودن انجام تجارت با ایران صورت میگرفت. ابهام در نظام مالی ایران فرصت مناسبی را برای تلاشهای هماهنگ فراهم میآورد. هر چند تجارت با ایران ارزشمند بود اما اهمیت دسترسی به بازارها، شرکتها و فناوریهای آمریکایی بسیار ارزشمندتر بود. بهتر این بود که قید تجارت با ایران را به کلی بزنند تا خطر تسهیل حمایت از ایران در جهت ترور و توسعه برنامه هستهای اش را به جان بخرند.
⭕شیوه اجرای «تحریمهای درگوشی» آمریکا علیه نظام مالی و بانکی ایران
- لوی مذاکراتش را با مقامات بانکی در سرتاسر جهان آغاز کرد، به گونهای که محوریت آنها خلاصهای از فعالیتهای غیرقانونی ایران بود و اینکه این فعالیتها چطور از گذر نظام مالی بینالملل امکانپذیر شدهاند. او استدلالات و بحثهایش را از یک اتاق هیئت مدیره به اتاق دیگر میبرد و اغلب هم قبل و هم بعد از ملاقات با همتایان دولتی خارجی اش با مدیران اجرایی بانکها دیدار میکرد. استیو هادلی نام این مذاکرات را «تحریمهای درگوشی» گذاشته بود چرا که مأموریت شامل ملاقاتهای بیسر و صدا با مدیران بانکها برای توضیح خطرات تجارت با ایران بود. در قلب این ملاقاتها مهمترین کار تصویر سازی از این موضوع بود که ایران چطور با شرکتهای پوششی اش کار میکند و چطور دادوستدهای مالی اش را مخفی میکند تا انجام فعالیتهایی را ممکن سازد که پر خطر و یا غیرقانونی هستند.
♨️- لوی صدها بار با مقامات بانکی در سرتاسر جهان دیدار کرد. در هر مرحله او این موضوع را برجسته میکرد که انجام تجارت با ایران خطرناک است به این خاطر که بانکها مطمئن نیستند کهدارند با کجا تجارت میکنند. لوی اصرار میکرد که میخواهد مستقیما با مقامات اجرایی بانکها دیدار کند و مطمئن شود که آیا مدیران اجرایی از خطرات انجام تجارت با ایران آگاهی دارند یا نه و اینکه در نهایت آنها هستند که تصمیم پر هزینه بستن حسابها و اخراج مشتریان ایرانی را میگیرند. برای هر کشور و مؤسسه ای، تیم خزانهداری اطلاعات ویژهای از دادوستدهای ایران از گذر بانکها فراهم آورد. بستههای اطلاعاتی شامل خلاصهای از اقتصاد ایران، ساختار و نظام مالی اش بود. این بسته در بردارنده اطلاعاتی میشد که مشخص میکرد چطور دولت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکتهای پوششی استفاده میکنند تا تجهیزات نظامی و هستهای موردنیازشان را به دست آورده و تأمین مالی کنند .این اطلاعات همراه با توضیحاتی بود از اینکه در بانکها چه اتفاقاتی میافتاد و چطور ایرانیها فعالیتهای خود را مخفی میکردند. این موضوع به شکل اجتناب ناپذیری هر کدام از مدیران اجرایی بانکها را شگفت زده میکرد، هر چند برخی از بانکها تلاش میکردند تا معاملات با ایران را مخفی کنند.
🚫«لوی» که خوان زاراته در کتاب «نبرد خزانه: ظهور عصر جدید جنگ افزارهای مالی» مکررا از وی نامبرده، «استوارت لوی» (Stuart A. Levey) اولین معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعاتی مالی (TFI) است که از 21 جولای 2004 و در زمان ریاست جمهوری جرج بوش کار خود را آغاز کرد و در اواخر ژانویه 2010 یعنی در اواسط دولت اول اوباما از سمت خود کناره گیری کرد. این معاونت مهمترین معاونت در وزارت خزانه داری آمریکاست که ماموریت های مهم فراسرزمینی و مسئولیت مستقیم اعمال سیاست های تحریمی و کنترلی مالی در سطح جهان را دارد. از استوارت لوی به عنوان معمار اصلی تحریم ها علیه ایران نام برده میشود.
@iran_onlin_ir
⁉️اگر هیچ کاره هستید چرا سکه گرفتید ؟
♦️رهبری در صحبت های روز گذشته خود گفته است : وزارت امورخارجه مجری است. پس از این صحبت ها ، سایبری های غربگرا تلاش کرده اند بگویند : پس دولت حسن روحانی در برجام هیچ کاره است . اگر این فرض را بپذیریم ، سوال اصلی که بی جواب می ماند این است : شما هیچ کاره ها به چه حقی نفری صد سکه به خودتان دادید ؟ / بماند که همین نقش مجری که رهبری گفت را هم درست اجرا نکردند ...
@iran_onlin_ir
🔴4 ایرانی از زندانهای آمریکا آزاد میشوند
♨️شبکه خبری المیادین به نقل از منابع مسئول ایرانی از آزاد سازی 4 ایرانی بازداشتی از زندانهای آمریکا خبر داد. این رسانه به هویت این افراد که قرار است توسط آمریکا آزاد شوند اشارهای نکرده است.
⭕به گفته این منابع، چهار ایرانی بازداشت شده افرادی بودند که برای دور زدن محاصره کمک میکردند،
🔻به گفته این منابع، ایران در مقابل آزادی چهار ایرانی، 4 آمریکایی متهم به جاسوسی را آزاد خواهد کرد.
🔺️همچنین به گفته این منابع، واشنگتن 7 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران را آزاد خواهد کرد.
♦️بر اساس این گزارش، مذاکرات امنیتی مشابهی بین طرفهای ایرانی و انگلیسی انجام شده است و لندن نیز 400 میلیون پوند از پول ایران را آزاد خواهد کرد.
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا صدای پای مذاکره ، همزمان در وین و یمن شنیده میشود ؟ /همه چیز درباره پشت پرده مذاکره وین یمن
💢آنچه می بینید توضیح میدهد که چرا صدای همزمان مذاکره از وین و یمن شنیده میشود و چرا دست سعودی ها به سمت ایران دراز شده و بایدن دقیقا به چه چیزی فکر میکند . با دقت ببینید .
@iran_onlin_ir
💢رسانه چینی: ظهور 20 گروه تروریستی نماد ناکامی آمریکا در افغانستان است
🛑رادیو بین المللی چین از رسانه های دولتی این کشور در گزارشی تحلیلی به خروج آمریکا از افغانستان اشاره کرد و نوشت: ظهور 20 گروه تروریستی در دوران حضور نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان، نماد ناکامی واشنگتن در افغانستان است.
⭕️رادیو بین المللی چین روز یکشنبه نوشت: ناظران محلی افغانستان جنگ تحت هدایت آمریکا علیه تروریسم در این کشور را یک ناکامی عنوان می کنند و تاکید دارند که عقب نشینی آتی نظامیان آمریکایی از افغانستان نشان دهنده شکست صریح آمریکا و نیروهای ائتلافی تحت رهبری آن در جنگ افغانستان است.
🔺گزارش به دیدگاه «نظری پاریانی» تحلیلگر سیاسی افغانستانی پرداخته و به نقل از وی نوشته است: تردیدی نیست که این شکست آشکار نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا در جنگ افغانستان است چرا که هر دو شبکه طالبان و القاعده و گروه های شبه نظامیان وابسته به آنها همچنان در افغانستان فعال و مشغول عملیات هستند.
🔻بر اساس این گزارش، «جو بایدن» رییس جمهوری آمریکا در ماه آوریل سال جاری میلادی اعلام کرد که نظامیان آمریکایی و ناتو از تاریخ اول ماه مه عقب نشینی از افغانستان را آغاز خواهند کرد و این عقب نشینی تا زمان برگزاری بیستمین سالگرد حملات تروریستی 11 سپتامبر در سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید؛ این در حالی است که تقریبا 3 هزار و 500 نظامی آمریکایی و حدود 7 هزار نظامی ناتو با تکیه بر پشتیبانی های لجستیکی و امنیتی آمریکا در افغانستان حضور دارند.
🔷رادیو بین المللی چین با اشاره به حمله آمریکا به افغانستان و کشته شدن «اسامه بن لادن» رییس پیشین شبکه القاعده نوشت: هزاران نفر از نیروهای تحت هدایت آمریکا و تعداد بیشماری از افغان ها شامل غیرنظامیان، پرسنل امنیتی و شبه نظامیان طالبان در این به اصطلاح جنگ علیه تروریسم در افغانستان کشته شدند اما بر اساس اظهارات پاریانی، نتیجه این جنگ صفر بوده است چرا که درگیری های وحشیانه همچنان در این کشور ادامه دارد و هر روز به قیمت جان خیلی ها تمام می شود.
🔷پاریانی در ادامه این گفت و گو یادآورشد که آمریکا، بیست سال پیش طالبان و القاعده را گروه های تروریستی نامگذاری کرد و برای تخریب پناهگاه های تروریست ها به افغانستان حمله کرد اما بعد از گذشت 20 سال، تغییر رویه داده و طالبان را یک نیروی سیاسی تعریف و پیمان صلح با این گروه امضا کرده است تا نظامیان خود را از افغانستان خارج کند.
🔷این تحلیلگر سیاسی که سردبیر روزنامه «ماندگار» چاپ افغانستان است، افزود: ناکامی آمریکا در جنگ علیه تروریسم را می توان از این نظر بررسی کرد که در سال 2001 میلادی صرفا شبکه های طالبان و القاعده در افغانستان حضور داشتند اما در حال حاضر بیش از 20 گروه تروریستی در این کشور فعالند».
🔷این رسانه چینی به نقل از «اتق اله عمرخیل» فرمانده بازنشسته ارتش افغانستان و از تحلیلگران سیاسی و نظامی این کشور هم نوشته است: حضور نظامی آمریکا در این کشور به ظهور گروه های تروریستی بیشتر و ادامه جنگ در این کشور آسیایی ختم شده است.
🔷این کارشناس افغان می گوید که قبل از حمله آمریکا علیه رژیم طالبان در افغانستان، سلسله ای از القاعده و طالبان میزبان وجود داشت اما اکنون چندین گروه تروریستی از جمله داعش، جندالله، الجهاد و چند گروه دیگر در حال جنگ در افغانستان هستند که همه اینها به وضوح ناکامی آمریکا در جنگ علیه گروه های رادیکالی را به تصویر می کشد.
@iran_onlin_ir
33.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واکنش ها به صحبت های آیت الله خامنه ای درباره ظریف
تحلیل و بررسی واکنش کاربران شبکه های اجتماعی در خصوص صحبت های مهم آیت الله خامنه ای راجع به صوت منتشر شده از جواد ظریف
@mrtahlilgar1
2.mp3
14.28M
واکنش ها به صحبت های آیت الله خامنه ای درباره ظریف
تحلیل و بررسی واکنش کاربران شبکه های اجتماعی در خصوص صحبت های مهم آیت الله خامنه ای راجع به صوت منتشر شده از جواد ظریف
@mrtahlilgar1
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗چه شد که روس ها در برجام قهر کردند ؟ / همه چیز درباره ماجرای قهر روسیه
⁉️این مهم شاید سوال شما هم باشد : چه شد که روس ها در برجام قهر کردند ؟ با دقت این ویدئو را ببینید .
@iran_onlin_ir
هدایت شده از ایتایار
❓پس چرا سکه های برجام رو دادین به ظریف؟
🛑یک کاربر در توئیتی نوشت: برجام مقصرش رهبریه؟! پس چرا سکه هاشو دادین به ظریف، قهرمان دیپلماسی و امیرکبیر زمانش کردین؟! باهاش سال 96 رای جمع کردین! دیگران رو بخاطر مخالفت با برجام برچسب کاسب زدین چرا الان برای حفظ ظریف توی مذاکرات و ادامه مذاکرات توی وین خودتون رو دارید میکشید؟!
@iran_onlin_ir
❌سوتی عجیب و غریب فعالان سیاسی نزدیک به روحانی / نفهمیدید چه شد ؟
🚫از روز گذشته که رهبری تاکید کرده که وزارت خارجه باید مجری باشد (یعنی تصمیم که گرفته میشود را اجرا کند) ، حامیان دولت روحانی گفته اند : پس برجام ، تصمیم رهبری بوده است. / نکته را متوجه نشدید ؟ خودشان هم میدانند برجامی که برای عوام بَزَکش می کنند چه خسارتِ محضی بوده است . راه و بی راه دنبال این میگردند از زیرش فرار کنند ...
@iran_onlin_ir
هدایت شده از ایتایار
♨️وقوع انفجار در شهرک صهیونیستنشین «بنیامین»/ چندین انفجار شهر «صفد» را لرزاند
🛑منابع صهیونیستی در حالی از وقوع یک انفجار در شهرک صهیونیستنشین بنیامین در غرب رامالله خبر دادهاند که همزمان با این رخداد وبگاه عبری 0404 از وقوع چندین انفجار در خط لولههای گاز در شهر صفد (شمال فلسطین اشغالی) خبر داده است.
⭕️این انفجارهای شدید همچنین موجب ایجاد حریق گسترده در این منطقه شده است.
❌هنوز جزئیات بیشتری از این دو رخداد از سوی منابع صهیونیستی منتشر نشده است.
@iran_onlin_ir
❗کاش این منبر را برای برادر می رفتید
❌رکورد میزان وثیقه در کشور برای یک متهمِ اقتصادی برای برادر اسحاقِ جهانگیری "مهدی جهانگیری" با رقم 1000میلیارد تومان در سال 96 است.
به قیمت دلار امروز میزان وثیقهیِ برادرِ اسحاق، بیش از 7000میلیارد تومان است.
حالا برایِ ما منبر پاکدستی و کارآمدی میرود! / علی قلهکی
@iran_onlin_ir
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
بی نظیرترین عکسی که این روزها در بین بیش از صد عکس از شب های قدر دیدم ، به نظرم این هست . دوست داشتم این عکس رو به شما تقدیم کنم...
.
این شبها ما را خیلی خیلی دعا کنید.
.
.
#آقای_تحلیلگر
https://www.instagram.com/p/COatXlmhiSi/?igshid=174333kuidy5f
@mrtahlilgar1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗کاش این منبر را برای برادر می رفتید
❌رکورد میزان وثیقه در کشور برای یک متهمِ اقتصادی برای برادر اسحاقِ جهانگیری "مهدی جهانگیری" با رقم 1000میلیارد تومان در سال 96 است.
به قیمت دلار امروز میزان وثیقهیِ برادرِ اسحاق، بیش از 7000میلیارد تومان است.
حالا برایِ ما منبر پاکدستی و کارآمدی میرود! / علی قلهکی
@iran_onlin_ir
♨️کیسینجر: خطر جنگ آمریکا با چین بزرگترین مشکل کنونی جهان است
💢 وزیر خارجه دهه هفتاد میلادی آمریکا با انتقاد از رویکرد دولت این کشور در قبال چین گفت، این خطر وجود دارد که در دنیا نوعی جنگ سرد بین چین و ایالات متحده ایجاد شود.
🛑«هنری کیسینجر» وزیر خارجه دهه شصت و هفتاد میلادی دولت آمریکا اخیرا در اندیشکده «مک کین» در همایشی گفت که تیره شدن روابط با چین، بزرگترین مشکل برای آمریکا و جهان است.
⭕️به نوشته «خبرگزاری فرانسه» کیسینجر در این زمینه گفت: «اگر نتوانیم این موضوع را حل کنیم، این خطر وجود دارد که در همه جای دنیا نوعی جنگ سرد بین چین و ایالات متحده ایجاد شود».
🔺وی در این همایش با اشاره به ساخت بمب اتمی از سوی آمریکا و روسیه، جنگ سرد بین واشنگتن و مسکو و بهرهوری از هوش مصنوعی گفت: «ما فناوری قدرتی را توسعه دادهایم که هفتاد سال پیش کسی تصور چنین اتفاقی در آینده را نداشت».
🔺کیسینجر گفت: «اکنون به مسئله اتمی، مسئله فناوری پیشرفته نیز اضافه میشود. در زمینه هوش مصنوعی، اساساً مبتنی بر این واقعیت است که انسان شریک ماشینها میشود و ماشینها میتوانند قضاوت خود را توسعه دهند».
🔺وی گفت در حالی که اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد از قدرت نظامی گستردهای برخوردار بود، اما چین از قدرت اقتصادی و تخصص فنی بیشتری برخوردار است.
🔺کیسینجر افزود: «اتحاد جماهیر شوروی توانایی اقتصادی نداشت. آنها از ظرفیت فنآوری نظامی برخوردار بودند. آنها مانند چین ظرفیت فناوری توسعه ندارند. چین علاوه بر قدرت نظامی قابل توجه، یک قدرت اقتصادی عظیم است.»
🔺وی در خاتمه گفت که رویکرد دولت بایدن در قابل چین خصمانه است.
🔺این سیاستمدار سرشناس آمریکایی پیشتر نیز گفته بود شکل گیری جنگ سرد جدید میان آمریکا و چین او را به طور فزایندهای نگران کرده و پیشرفتهای فناوری را که موجب تغییر چشمانداز ژئوپولیتیک شدهاند با آن مرتبط دانست.
🔶به گفته او آمریکا به «طرز فکری جدید» نیاز دارد تا بتواند بفهمد جهان پیچیدهتر از آن است که یک کشور بتواند به برتری یکجانبه از لحاظ راهبردی و اقتصادی دست یابد و هیچکس آن را تهدید نکند.
🔶آمریکاییها از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده، تقابل و تنش با چین را به طوری بیسابقه افزایش دادند. آمریکا وارد جنگ تجاری با چین شد، از یک سو جداییطلبان هنگکنگی و تایوانی را تحت حمایت قرار داد و از سوی دیگر پکن را در شیوع ویروس کرونا در جهان مقصر برشمرد.
@iran_onlin_ir
⛔بخشی از پروژه "دولت سوم روحانی"
♦️زیاد نگران نباشید. دارن فضا رو برای جلوسِ دولتِ سوم روحانی محقق می کنند . تلاش برای روی کار آوردن #دولت_سوم_روحانی با کمک توافق احتمالی و ذلیلانه در وین آغاز شد!مواجب بگیرها با قید خبر فوری سقوط دلار به خط شدهاند و روی جهل و حماقت خیلیها هم حساب کردهاند...
@iran_onlin_ir
💢به بهانه برداشتها از بیانات رهبر انقلاب / بخش اول
چگونه عمل مجریان سیاست خارجی «خسارت محض» میشود؟
🛑سخنان عصر امروز رهبر معظّم انقلاب درباره کارکردهای وزارت خارجه و نقش آن در سیاست خارجی نظام که به پایان رسید، برخی فضا را فراهم دیدند تا گزاره «برجام تصمیم نظام بود» را تثبیت کنند و اینطور القا کنند که همانطور که رهبر انقلاب، وزارتخارجه را یک مجری دانستهاند، بنابراین برجام نیز محصول تصمیم مجموعههای بالادستی نظام است نه وزارتخارجه و دولت.
❓نکته مغفول مانده این است که رهبر انقلاب نقش ریلگذار سیاست خارجی کشور را وزارتخارجه نمیدانند بلکه نقش ریل گذار را به مجامع بالادستی میدهند، امّا سؤال این است که آیا آنچه مجری در این ریل انجام میدهد، همان خروجی مطلوب مورد نظر سیاستگذار است؟
⭕️پاسخ این سؤال را باید در دیگر بیانات رهبر انقلاب جستوجو کرد. اینجاست که غفلتی دیگر، یعنی عدم نگاه یکپارچه به بیانات رهبر انقلاب خود را نشان میدهد. برای رسیدن به قضاوتی درست و کامل درباره برجام و نقش دستگاههای مختلف در آن، باید به دیگر بیانات رهبر انقلاب رجوع کرد.
♦️رهبر انقلاب از زمان تصویب برجام تا کنون، به کرّات از این توافقنامه انتقاد کردهاند و حتی آن را خسارت محض نامیدهاند: «آمریکاییها گفتهاند که ما تحریمها را برمیداریم و روی کاغذ هم برداشتند امّا از طرق دیگر جوری عمل میکنند که اثر رفع تحریمها مطلقاً بهوجود نیاید و تحقّق پیدا نکند... ما ناگزیر باید به همهی تعهّدهای خود عمل کنیم [امّا] طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوههای مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز میزند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم میبینیم؛ یعنی خسارت محض».
❓حال سؤال این است، چنانچه مجری سیاستخارجی کشور از خود اختیاری ندارد و محصول عملکرد آن، همان چیزی است که سیاست گذار از او خواسته است، چگونه محصولی بهدست میآید که «خسارت محض» نام میگیرد؟
♦️مرور برخی دیگر از بیانات رهبر انقلاب درباره برجام، مؤید همین نکته است. رهبر انقلاب در سخنان نوروزی خود در سال 95 و در حرم مطهر رضوی، از عبور از خطوط قرمز نظام درموضوع برجام سخن میگویند: «در توافق اخیر هستهای که مورد تأیید قرار گرفت و مذاکرهکنندگان کشورمان نیز مورد قبول بودند، در مواردی، وزیر محترم امور خارجه به من گفت: «ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم».
♦️در دیدار ماه رمضان دانشجویان با رهبر انقلاب در سال 98 یکبار دیگر پای برجام به وسط کشیده شد. ایشان در پاسخ به یکی از دانشجویان گفتند: «یکی از دوستان گفتند تصویب برجام را به رهبری نسبت دادهاند؛ خب بله، امّا شما که چشم دارید، ماشاءالله هوش دارید، همه چیز را میفهمید! آن نامهای را که من نوشتم نگاه کنید، ببینید تصویب چه جوری است؛ شرایطی ذکر شده که در این صورت این [توافق] تصویب میشود. البتّه اگر چنانچه این شرایط و این خصوصیّات اجرا نشد، اِعمال نشد، وظیفه رهبری این نیست که بیاید وسط و بگوید برجام نباید اجرا بشود».
♦️نکته بعد، نقش دولت در مجامعی است که نقش سیاستگذار را در سیاست خارجی ایفا میکنند. شورایعالی امنیت ملی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، رئیس جمهور را در رأس خود دارد و برخی دیگر از اعضای دولت نیز در آن حضور دارند.
❓اینجا ممکن است این نکته مطرح شود که در نهایت مصوبات شورایعالی امنیت ملّی به تأیید رهبری میرسد و باز نقش نهایی را رهبری ایفا میکند. در پاسخ باید گفت در مواردی مثل برجام، در حالی که رهبر انقلاب از ابتدای مذاکرات به آن خوشبین نبودهاند و به کرّات، عدم خوشبینی خود را ابراز کرده اند، در نهایت به تصمیم مجامعی چون مجلس شورای اسلامی و شورایعالی امنیت ملی گردن مینهند و در نهایت با قید برخی شروط، زیر بار برجام میروند. بهراستی اگر آنچه از خروجی شورایعالی امنیت ملی عبور کرده بود، منطبق با خواست رهبری بود، چرا ایشان 9 شرط را بر آن اضافه کردند؟
♦️نکته دیگر اما این است که وزارتخارجه در دولت حسن روحانی، اختیارات ویژهای داشته است، چنانچه در دولتهای قبل، مسئولیت پرونده هستهای با دبیر شورایعالی امنیت ملی وزیر نظر این شورا بود، اما پس از روی کارآمدن حسن روحانی و درخواست وی از رهبر انقلاب، مسئولیت مذاکرات هستهای به وزارتخانه سپرده شد.
❓سؤال بعد این است که آیا سیاست مذاکره و توافق، سیاست نظام بوده، امّا وزیر خارجه آن را بهدرستی اعمال نکرده است؟
@iran_onlin_ir
💢به بهانه برداشتها از بیانات رهبر انقلاب / بخش دوم
♦️پاسخ این سؤال نیز روشن است؛ صرف توافق، هیچگاه سیاست نظام و رهبری نبوده است، بلکه اصولاً توافق زمانی معنا دارد که منجر به دستیابی کشور به منافع خود باشد. در موضوع برجام، آنچه منافع کشور را شامل میشد، رفع تحریمها و حفظ دستاوردهای هسته ای کشور بود که اکنون و پس از گذشت چند سال از امضای برجام، آنچه پیش روی ملّت ایران قرار دارد، عدم رفع تحریمها و درمقابل، از دست دادن بخش قابل توجهی از ظرفیتهای هستهای کشور است.
🔶از نگاه رهبر انقلاب، توافق نکردن، شرف دارد بر توافق بد: «البتّه این را هم ما گفتیم که توافق نکردن بهتر از توافق بد است ــ که این حرف را آمریکاییها هم میزنند ــ این فرمول، فرمول درستی است؛ توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود [بهتر است]، توافق نکردن شرف دارد بر یک چنین توافق کردنی».
@iran_onlin_ir
💢فرمانده آمریکایی : افغانستان با شورش های احتمالی طالبان روبرو میشود
🛑 مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت : با خروج آمریکا از افغانستان نیروهای دولتی این کشور با پیامدهای احتمالی بدی در مقابل شورشهای طالبان روبرو میشوند.
⭕️به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، میلی فرمانده ارشد آمریکایی روز یکشنبه اضافه کرد که نیروهای دولت افغانستان با آینده مبهم مواجه هستند.
🔺به گفته وی، پیامدهای بد احتمالی همزمان با خروج آمریکا و نیروهای ائتلاف از افغانستان در هفتههای آینده سرعت میگیرد.
🔺با این حال وی بر این مساله تاکید کرد که پلیس و ارتش افغانستان کاملا مجهز و کاملا آموزش دیده هستند.
🔺میلی به سالها تجربه سربازان افغان در برابر طالبان اشاره کرد ، اما از گفتن اینکه آنها کاملا آمادگی ایستادگی در برابر این گروه بدون حمایت بین المللی مستقیم را دارند، سر باز زد.
🔺رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هفته گذشته نیز یکی از پیامدهای احتمالی خروج نظامیان این کشور از افغانستان را احیای القاعده دانست و گفت : این یک خطر است و ما نمیخواهیم چشمانمان را بر آن ببندیم.
🔷خروج نظامیان آمریکا پس از دو دهه اشغالگری در خاک افغانستان و بدون دست یافتن به هیچ یک از اهداف ادعایی خود مبنی بر جنگ علیه تروریسم، از امروز بطور رسمی آغاز شد، خروجی خفت بارتر از جنگ ویتنام پیش از این «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا وعده داده بود تا خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را تا 11 سپتامبر 2021 (20 شهریور ماه) تکمیل کند.
@iran_onlin_ir
35.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای دیدار ژنرالِ ایرانی با پوتین
همه چیز در خصوص دیدار مقامات ایران با روس ها درباره سوریه
جواد ظریف راست میگوید ، ما بعد از سال نود و چهار به ثبات در سوریه رسیدیم ، پس چرا فرمانده ی ایرانی بیش از دو ساعت با پوتین دیدار کرد ؟ / از سال نود و چهار به بعد ، دو طرفِ نبرد (تکفیری ها و مقاومت) به سکون رسیده بودند و به عبارت ساده تر ، جای پای داعش در سوریه محکم شده و حالا مناطقی را تحت اشغال داشت / وقتی در نبرد دو طرف به سکون رسیدند ، ورودِ یک عنصر خارجی میتواند کار را برای همیشه یک سره کند / این ویدئو را با دقت ببینید تا بیشتر در خصوص آنچه رخ داد بدانید/
#آقای_تحلیلگر
@mrtahlilgar1