از شبکه جهانی وب تا هوش مصنوعیچ
*یازده اختراع بزرگ که جهان را تغییر داد*
سال از معرفی رایانه شخصی اپل مکینتاش میگذرد. از آن زمان تا به امروز نوآوریهای تکنولوژیک سرعت چشمگیری داشتند و نقاط عطف متعددی در زندگی بشریت رقم خوردند.
غزال زیاری: در طول دهههای اخیر، نوآوریهای تکنولوژیک شتاب قابلملاحظهای داشته و در این مقاله ما قصد داریم تا به برخی از برجستهترین نقاط عطف تکنولوژی در چهار دهه اخیر اشاره کنیم. با ما همراه باشید:
در ۲۴ ژانویه سال ۱۹۸۴ بود که اپل، از مکینتاش ۱۲۸K رونمایی کرد و بدین ترتیب چهره کامپیوترهای شخصی را برای همیشه متحول کرد.
کامپیوتر جمع و جور و راحت استیو جابز، یک رابط کاربری گرافیکی را به دنیا معرفی کرد که آن زمان، لحظهای مهم در تکامل فناوریهای شخصی رقم خورد. از آن روز به بعد، سرعت نوآوریهای تکنولوژیک همراه با پیشرفتهای محاسباتی، ارتباطات، اتصال و یادگیری ماشینی با سرعت حیرتآوری گسترش یافت.
در طول این مدت چندین نقطه عطف تکنولوژیک رخ دادند که زندگی ما را در ۴ دهه اخیر دستخوش تغییرات شگرفی کردند.
سال ۱۹۹۳: شبکه جهانی اینترنت
گرچه در مورد روز رسمی تولد اینترنت بحثهای زیادی مطرح است ولی باید این را در نظر داشت که این اختراع وب جهانی بود که امکان دسترسی به اطلاعات را به شکلی دموکراتیک فراهم و باعث شکلگیری اینترنت مدرن امروزی شد.
شبکه جهانی وب توسط تیم برنرزلی، دانشمند بریتانیایی ایجاد شد و در سال ۱۹۹۳ در اختیار عموم مردم قرار گرفت و طلوع ارتباطات آنلاین،.....
ادامه: khabaronline.ir/xm3xZ
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*تولید برق از آب با الهام از یک اسباببازی*
در یک شاهکار مهندسی قابل توجه، دانشمندان هنگکنگ و گوانگژو، چین، روشی مبتکرانه برای مهار انرژی حاصل از تبخیر آب ابداع کردهاند. آنها موتوری ابداع کردند که قادر است از این فرآیند طبیعی به طور مؤثر الکتریسیته تولید کند تا برق ابزار کوچک را تامین کند.
یک اسباببازی به نام پرنده در حال آشامیدن که برای چندین دهه یکی از اصلیترین موارد حاضر در کلاسهای علوم بود، الهامبخش این پروژه پیشگامانه شد. این اسباببازی متشکل از دو حباب شیشهای است که توسط یک لوله حاوی متیلن کلرید به هم متصل شدهاند و از طریق یک مکانیسم ساده و در عین حال جذاب کار میکند. همانطور که آب حباب بالایی تبخیر میشود، اختلاف فشار ایجاد میکند و باعث میشود مایع در حباب پایین بالا آمده و پرنده به سمت جلو متمایل شود.
به نقل از آیای، این حرکت تخیل دانشمندان، به ویژه هائو وو(Hao Wu)، استاد دانشگاه صنعتی چین جنوبی و اولین نویسنده این مطالعه را به خود جلب کرد.
او میگوید: من شروع به تفکر کردم که آیا میتوانیم انرژی تبخیر را ابتدا به انرژی مکانیکی و سپس آن را به الکتریسیته تبدیل کنیم.
از یک اسباببازی تا شگفتیهای فناورانه
به گزارش ایسنا، «وو» و همکارانش تصمیم گرفتند تا این اسباببازی عجیب و غریب را به یک تولیدکننده انرژی کاربردی تبدیل کنند. این گروه سیستمی ابداع کردند که قادر به جمعآوری انرژی مکانیکی تولید شده توسط حرکت پرنده بود.
ادامه: https://www.asriran.com/003zwS
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*چرا بسیاری از رباتها سفید رنگ هستند؟*
با پیشرفت فناوری و توسعه هرچه بیشتر رباتهای مختلف که در حوزههای گوناگون و با اشکال متفاوت فعالیت میکنند هنوز رنگ بخش عمدهای از رباتهای ساخته شده سفید است. در این گزارش به بررسی علت انتخاب این رنگ و پیامدهای آن میپردازیم.
به گزارش ایسنا، رباتها به چند دلیل اغلب سفید هستند. مورد اول این است که رنگ سفید میتواند به انعکاس گرما و خنک نگه داشتن اجزای داخلی ربات، به ویژه در محیطهایی با نور زیاد خورشید کمک کند و بنابراین از تجهیزات داخلی بدن ربات در برابر گرمای بیش از حد محافظت میشود.
علاوه بر این، رنگ سفید یک رنگ خنثی است که به راحتی در محیطهای مختلف قابل مشاهده و تشخیص است. این در حالی است که رنگهای دیگر برای رباتهای امدادرسان مانند رنگ زرد که بیشتر مورد توجه قرار میگیرد نیز استفاده میشود. همچنین رنگ سفید ظاهری تمیز و مدرن نیز به ربات میدهد.
از مسائل مالی در ساخت و توسعه ربات نیز نباید غافل شد. رنگ سفید معمولا از سایر رنگها ارزانتر است. اکثر پلاستیکها به طور طبیعی بیرنگ هستند و رنگ سفید بیشترین رنگ اعمال شده روی آنهاست.
شاید رنگ رباتها چندان مهم به نظر نرسد اما با گسترش توسعه رباتهای انساننمایی که روز به روز بیشتر در زندگی ما ایفای نقش میکنند و افزوده شدن هوش مصنوعی به چنین رباتهایی که تعامل آنها با انسانها را به شدت بیشتر میکند رنگ رباتها اهمیت پیدا میکند.
تعصب نژادی در ظاهر و باطن ربات
مشکلات تعصب نژادی و جنسیتی در الگوریتمهای هوش مصنوعی و دادههای مورد استفاده برای آموزش مدلهای زبانی بزرگ مانند چت جیپیتی(ChatGPT) توجه محققان را به خود جلب کرده و تیتر روزنامهها شده است. اما این مشکلات در رباتهای اجتماعی که دارای بدن فیزیکی هستند نیز وجود دارد. رباتهایی که در ساخت آنها از نمونههایی انسانی یا حیوانی الگوبرداری شده و برای تعامل با مردم طراحی شدهاند.
هدف از ایجاد حوزه «رباتیک همیاری اجتماعی» که خود زیرشاخه رباتیک اجتماعی است،....
ادامه: isna.ir/xdQGLW
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*ایلان ماسک بینایی را به افراد نابینا برمیگرداند!*
براساس گفتهی ایلان ماسک، استارتاپ نورالینک روی تراشهی جدیدی به نام Blindsight کار میکند.
زومیت نوشت: در دورانی که بهلطف پیشرفت فناوری مرز بین فیلمهای علمیتخیلی و واقعیت در حال کمرنگشدن است، نورالینک بهعنوان یکی از استارتاپهای خبرساز دنیا، هدفهای جاهطلبانهای را با اتکا بر علم دنبال میکند.
نورالینک مشغول کار روی تراشهی جدیدی به نام Blindsight (کوربینی) است که درنهایت بینایی را به افراد نابینا برمیگرداند. خبر توسعهی بلایندسایت را شخص ایلان ماسک و پس از دستاورد مهم نورالینک برای کاشت تراشهی «تلهپاتی» در مغز فرد ۲۹ سالهی کمتوان اعلام کرد.
تلهپاتی اولین تراشهی نورالینک است که با موفقیت وارد مغز فردی ۲۹ ساله شده و به او امکان داده است تا ازطریق افکارش ماوس کامپیوتر را کنترل کند و مشغول تجربهی بازی شطرنج شود. بلایندسایت پروژهی بعدی نورالینک خواهد بود.
روند کار بلایندسایت با ثبت دادههای بصری ازطریق دوربین شروع خواهد شد. درادامه، دادهها بهواسطهی کامپیوتر پردازش میشوند تا فرمتشان به حالتی دربیاید که مغز توانایی درک آنها را داشته باشد؛ یعنی تکانهی الکتریکی. تراشهی نورالینک که در مغز فرد حضور دارد، پس از دریافت تکانههای الکتریکی، قشر بینایی را با الگوهایی تحریک میکند. با این کار میتوان ادراک بصری طبیعی مغز را تقلید کرد.
برای افرادی که بهدلایل....
ادامه: https://ettelaat.com/0009bD
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*چین، ابرقدرت نوظهور دنیای فناوری*
به نظر میرسد چین به شدت به دنبال مطرح کردن نام خود به عنوان یک کشور پیشگام در دنیاست و میخواهد در همه زمینهها گوی سبقت را از رقبا برباید. اکنون با تلاش مجدانه خود در توسعه علم و فناوری نشان داده که حرفهای زیادی برای گفتن دارد و به توفیقات و دستاوردهای مهمی رسیده است.
به گزارش ایسنا، چین به روشنی در پی تبدیل شدن به قدرتمندترین کشور دنیاست و نشان داده است که در حوزههای گوناگون در حال قدم گذاشتن در همین مسیر است.
این کشور همزمان با افزایش توان و قدرت خود در دنیای سیاست، در حال تقویت بنیه علمی خود با پشتوانه توسعه فناوریهای گوناگون است.
چین که حالا دیگر خود را به عنوان یکی از نخستین و مطرحترین کشورهای توسعه دهنده و تولید کننده علم مطرح کرده است، در حال دستیابی به پیشرفتهایی است که تاکنون کشور دیگری به آن دست نیافته یا آن را در اختیار کشورهای دیگر قرار نمیداده است.
اکنون ما در این مقاله قصد داریم شما را با جدیدترین پیشرفتهای این کشور در دنیای علم و فناوری آشنا کنیم.
هوش مصنوعی
بی شک هوش مصنوعی امروزه سرآمد موضوعاتی است که در دنیای فناوری درباره آن بحث میشود.
این فناوری با توانایی شگرف خود در دریافت، ثبت و ضبط، تحلیل و پردازش مستقل دادهها، رقم خوردن یک انقلاب صنعتی نوین در دنیا را نوید میدهد.
چین نیز با توسل به توسعه این فناوری به دنبال مطرح کردن نام خود به عنوان یک کشور پیشگام در این عرصه است.
در ادامه به بیان نقاط عطف چین در توسعه هوش مصنوعی در سالهای اخیر و حواشی آن میپردازیم.
*ایجاد اولین کودک هوش مصنوعی جهان*
چین اولین کودک هوش مصنوعی جهان را ایجاد کرده است که قادر است احساسات انسانی را از خود نشان دهد و چیزی که آن را از سایر مدلها متمایز میکند این است که میتواند وظایفی را برای خود تعیین کند.
این نخستین کودک هوش مصنوعی جهان به نام تانگ تانگ(Tong Tong) یک آواتار مجازی هوش مصنوعی از یک دختر کوچک است که توسط موسسه هوش مصنوعی عمومی پکن(BIGAI) توسعه یافته است.
ایلان ماسک: هوش مصنوعی چین بسیار قدرتمند خواهد شد
ایلان ماسک با جملاتی نظیر «من فکر میکنم.....
ادامه: isna.ir/xdQMpY
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*انقلابی در نبردهای هوایی؛ پهپاد جدید چین با قابلیت تقسیم به پهپادهای کوچکتر+ فیلم*
پهپاد جدید قابل تقسیم چین می تواند عصر جدیدی از جنگ هواپیماهای بدون سرنشین را آغاز کند.
به گزارش پارسینه به نقل از Interesting engineering ، گفته می شود دانشمندان چینی نوع جدیدی از پهپاد قابل تقسیم مدولار را توسعه داده اند که می تواند در اواسط پرواز به پهپادهای کوچکتر و مستقل تقسیم شود و به حریم هوایی دشمن هجوم آورد.
ظاهراً هر زیر مجموعه پهپاد قابل تقسیم دارای یک تیغه است و می تواند آزادانه مانند یک پهپاد معمولی شناور باشد. محققان توضیح میدهند که این پهپادهای زیر مجموعه میتوانند نقشهای کوچک خاصی مانند فرماندهی، شناسایی، ردیابی و حتی حمله را انجام دهند.
این پهپاد جدید که توسط پروفسور شی ژیوی از دانشگاه هوانوردی و فضانوردی نانجینگ ساخته شده است، محصول سال ها تحقیق در این زمینه است. با این حال، South China Morning Post (SCMP) پیشرفت آهسته ای را گزارش می دهد، زیرا راندمان پرواز با ترکیب پهپادهای سنتی به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
آینده جنگ هواپیماهای بدون سرنشین؟
شی و تیمش یافتههای خود را در مقالهای در مجله Acta Aeronautica et Astronautica Sinica منتشر کردند. در این مقاله آمده است که این تیم با موفقیت بر چالش طراحی یک پهپاد ترکیبی با تقریباً دو برابر راندمان پروازی یک پهپاد مولتی روتور با اندازه مشابه غلبه کرده است.
این تیم توضیح میدهد که وقتی زیرمجموعه های پهپاد قابل تقسیم با هم کار میکردند، میتوانستند سریعتر پرواز کنند و مسافتهای طولانیتری را بپیمایند. حتی پس از جدا شدن از گروه، پهپادها همچنان بازده پروازی بیش از ۴۰ درصد بیشتر از پهپادهای کوچک سنتی داشتند.
این اولین بار است که نشان داده شده است که پهپادهای ترکیبی در هر حالت پروازی از پهپادهای منفرد بهتر عمل می کنند. با این حال، شی توضیح داد که «طراحی ترکیبی و فناوری جداسازی میتواند اثربخشی استفاده از پهپاد را بیشتر کند»برای رسیدن به این هدف، تیم از دانه افرا الهام گرفت.
پهپاد شکافتنی با الهام از دانه افرا
تیم شی پیشنهاد میکند که......
ادامه+فیلم: https://www.parsine.com/fa/tiny/news-867689
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*وقتی حشرات علم رباتیک را آموزش میدهند!*
حشرات در سالهای اخیر به یک منبع الهام قوی برای ساخت رباتهای کوچک تبدیل شدهاند. بسیاری از دانشمندان سعی دارند با تقلید از تواناییهای این موجودات کوچک، رباتهایی بسازند که میتوانند در فضاهای محدود و محیطهای خشن پرواز کنند تا کارهایی را انجام دهند که انسانها قادر به انجام دادن آنها در چنین محیطهایی نیستند.
به گزارش ایسنا، هر روز از فناوریهای جدید در حوزههای گوناگونی مانند مبارزه با بیماریهای نادر، استفاده از انرژی کمتر و پاکتر یا استفاده از فرآیندهای تولید صنعتی ایمنتر و کارآمدتر، برای بهبود زندگی استفاده میشود. بسیاری از این فناوریها، استانداردها و سیستمهای ارزیابی «کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک»(IEC) را برای کمک کردن به عملکرد ایمن و کارآمد به کار میگیرند.
حوزههای جالب توسعه اخیرا تا حدود زیادی از دنیای بیولوژیکی و حیوانی سرچشمه گرفتهاند. حوزههای جدیدی نیز برای پژوهش و توسعه در حوزه بیودیجیتال در حال ظهور هستند که میتوانند رویکرد ما را به دنیای طبیعی تغییر دهند. یکی از این حوزههای جدید پژوهش و توسعه، رباتیک الهامگرفته از دنیای حیوانات است. مارها، ملخها، سوسکها، مگسها یا حتی اختاپوسها به دانشمندان در ابداع کردن نسل بعدی رباتها کمک میکنند.
رباتهای کوچک طراحیشده براساس رفتار حشرات، یک موضوع داغ پژوهشی هستند زیرا کارکرد و تنظیم کردن آنها نسبت به رباتهای انساننمای بزرگ، آسانتر است. رشته جدیدی از علم رباتیک به جستجوی دنیای حشرات میپردازد تا از آنها الهام بگیرد. همانطور که حسگرها و قطعات کوچک به واقعیت تبدیل میشوند و به ویژه برای ساخت ساعت و تلفنهای همراه هوشمند به کار میروند، شکلها و اندازههای جدیدی از رباتها در آزمایشگاههای سراسر جهان ظهور میکنند. آنها کاربردهای بالقوه بسیار گستردهای را مانند امدادرسانی هنگام وقوع بلایای طبیعی تا گردهافشانی دارند.
رباتهای پرنده در سالهای اخیر برای کاربردهای گوناگون به طور فزایندهای محبوب شدهاند. یکی از جذابترین زمینههای توسعه در فناوری پهپادها، ساخت رباتهای پرنده کوچک است که ظاهر و حرکات حشرات و پرندگان را تقلید میکنند. این رباتها پتانسیل........
ادامه: isna.ir/xdQyDH
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*محدودیت جدید چین برای آمریکا/ ممنوعیت استفاده از پردازندههای اینتل و AMD*
چین دستورالعملهای جدیدی را معرفی کرده است تا ریزپردازندههای آمریکایی از شرکتهایی نظیر اینتل و AMD را از کامپیوترهای شخصی و سرورهای دولتی خارج کند. این اقدام در ادامه مجموعه اقدامات چین و ایالاتمتحده علیه یکدیگر انجام میگیرد.
به گزارش خبرآنلاین، دولت چین اعلام کرده است که استفاده از پردازندههای آمریکایی شرکتهای اینتل و AMD را در دستگاههای دولتی متوقف میکند. بهعلاوه، این کشور میخواهد سیستمعامل ویندوز و دیگر نرمافزارهای مدیریت پایگاه داده غربی را به نفع نرمافزارهای بومی خود کنار بگذارد.
به نقل از دیجیاتو، چین از سازمانهای دولتی خواسته است تا ملزومات لازم برای استفاده از پردازندهها و سیستمعاملهای «ایمن و قابلاطمینان» را در خریدهای بعدی خود درنظر بگیرند. به ادعای فایننشال تایمز، این اقدام برجستهترین گام چین درزمینه استفاده از جایگزینهای بومی فناوری برای محصولات خارجی است و بازتابی از تنشهای این کشور با آمریکا محسوب میشود.
طبق دستورالعملهای جدید چین، درحالحاضر 18 پردازنده تأییدشده وجود دارد که در میان آنها تراشههای شرکت هواوی و گروه Phytium نیز دیده میشوند. محصولات این دو شرکت در فهرست سیاه واشنگتن قرار گرفتهاند.
تراشهسازان چینی از ترکیبی از معماریهای.....
ادامه: khabaronline.ir/xm4kW
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*چین به دنبال سوخترسانی در مدار زمین است*
در سال ۲۰۲۰ یک شرکت چینی در زمینه توسعه برنامههای کاربردی ماهوارهای یک قرارداد با یک شرکت پرتاب فضایی تجاری چینی امضا کرد که گزارش جدید چشمانداز نظامی چین این اقدام را مرتبط با امر سوختگیری در مدار زمین میداند.
به گزارش ایسنا، گزارش اخیر مؤسسه مطالعات هوافضای چین نشان میدهد که ارتش چین در حال تطبیق تجربهها و درسهای آموخته شده خود با دکترین نظامی و روشهای آموزشی برای انجام سوخترسانی و سوختگیری در مدار زمین است.
ضمن اینکه یک پیمانکار دفاعی قبلاً آنچه را که تانکر سوخت فضایی در مدار زمین ژئوسنکرون(GEO) مینامد، معرفی کرده است.
به نقل از آیای، این گزارش توضیح میدهد که حزب کمونیست چین بازیگران تجاری جدیدی را برای ورود به میدان نه تنها برای ارائه فناوری، بلکه چارچوبهایی برای شکل دادن به هنجارهای بینالمللی تأیید کرده است.
به گزارش اسپیس نیوز، این پیشرفتها اگرچه معمولاً مورد توجه قرار نمیگیرند، اما میتوانند به طور بالقوه به ارتش چین کمک کنند تا عملیات فضایی در مدار زمین را در زمان جنگ انجام دهد.
آمادهسازی لجستیک مداری ارتش چین
این گزارش بر کار ارتش چین از سال ۲۰۱۸ به منظور توسعه یک برنامه شبیهسازی رایانهای برای آموزش اپراتورهای ماهوارهای نظامی در سوختگیری مبتنی بر فضا تأکید میکند.
در سال ۲۰۱۸، یک واحد نیروی پشتیبانی استراتژیک(SSF) مستقر در پکن تحت نظارت بخش سیستمهای فضایی(SSD) مقالهای در مورد الزامات ارتش چین برای یک ابزار شبیهسازی به منظور آموزش اپراتورهای ماهوارهای نظامی در سوختگیری فضایی منتشر کرد. بر اساس این مقاله، این واحد از برنامهنویسی رایانهای برای شبیهسازی محیط فضا و ماهوارههای خدماتی در مدار استفاده کرد.
در این گزارش آمده است:....
ادامه: isna.ir/xdQNSw
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*فراموشی گزینشی به یادگیری هوش مصنوعی کمک میکند*
تهران- ایرنا- تحقیقات جدید نشان داد که پاک کردن اطلاعات کلیدی در جریان آموزش به مدلهای یادگیری ماشین، اجازه میدهد تا زبانهای جدید را سریعتر و آسانتر یاد بگیرند.
به گزارش گروه علمی آموزش ایرنا از «وایرد»، یک تیم از دانشمندان کامپیوتر یک نوع انعطافپذیرتر از مدل یادگیری ماشین را ایجاد کردهاند که شگردش این است که باید هر از گاهی آنچه را که میداند، فراموش کند. این مدل جدید می تواند چیزهای بیشتری درباره چگونگی فهم زبان توسط این برنامهها مشخص کند.
«جیا کئون» (Jea Kwon) یک مهندس هوش مصنوعی در موسسه علوم پایه در کره جنوبی گفت که این تحقیقات جدید به معنی یک پیشرفت قابل توجه در این حوزه است.
موتورهای زبانی هوش مصنوعی که امروزه به کار میروند، بیشتر از شبکههای عصبی مصنوعی نیرو میگیرند. هر «نورون» در این شبکهها یک کارکرد مکانیکی است که از دیگر نورونها سیگنال دریافت میکند، برخی محاسبات را انجام می دهد و سیگنال هایی ارسال می کند.
در ابتدا این جریان شامل اطلاعاتی کم و بیش تصادفی یا رندوم است اما از طریق آموزش، جریان اطلاعات بین نورون ها بهبود پیدا می کند چرا که شبکه با دادههای آموزش تطبیق می یابد.
فرایند شیوه آموزشی کنونی قدرت محاسباتی زیادی لازم دارد و اگر مدل خوب کار نکند یا نیاز کاربر تغییر کند، تطبیق دادن آن دشوار است.
در این حال.....
ادامه: https://irna.ir/xjQ2PH
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*چاپ سهبُعدی هر آنچه را که تصور کنید ممکن میشود!*
صعنت چاپ سهبعدی راه درازی تا به این جا پیموده و قابلیت چاپ همه چیز از لوازم الکترونیکی گرفته تا تجهیزات پزشکی را فراهم کرده است. اما چه زمانی چاپگرهای سه بعدی میتوانند هر آن چه را که میتوانیم تصور کنیم، بسازند؟
به گزارش ایسنا، چاپ سه بعدی دیگر یک فناوری متعلق به آینده نیست بلکه فناوری حال حاضر است. این فناوری از صنعت تولید مواد تا مراقبتهای بهداشتی را تغییر میدهد و مرزهای آنچه را که میتوان به دست آورد، جابهجا میکند.
بر خلاف چاپ سه بعدی سنتی، که عموما از یک ماده واحد در آنها استفاده میشد، چاپ سه بعدی چند مادهای(multi-material ۳D printing) یک روش تولید است که امکان ایجاد اشیاء با استفاده از چندین ماده را در یک فرآیند چاپ سه بعدی واحد فراهم میکند. این روش در حال تبدیل شدن به یک نیروی محوری و دگرگون کننده در تعدادی از صنایع است که به طور بالقوه شیوه مهندسی، نوآوری و ایجاد محصولات را بازتعریف میکند.
در ادامه به بررسی این فناوری، تطبیق پذیری و پتانسیل نوآوری در آن میپردازیم.
رمزی استیونز(Ramsey Stevens)، مدیر عامل شرکت «nano۳Dprint»که یک شرکت پیشرفته متخصص در چاپ سه بعدی چند مادهای است در مورد چگونگی دستیابی به چاپ سه بعدی چند مادهای توضیح داده است.
آشنایی با چاپ سه بعدی چند مادهای
استیونز توضیح میدهد: چاپ چند مادهای از زمان آغاز به کار آن در دهه ۱۹۸۰ راه طولانی را پیموده است. پیشرفت در فناوری و تحقیقات نشان میدهد که تقریبا هر مادهای را میتوان از طریق یک چاپگر سه بعدی ساخت.
در گذشته چاپ سه بعدی چند مادهای به چاپ با بیش از یک رشته رنگی اطلاق میشد. امروزه به ترکیب......
ادامه: isna.ir/xdQBKK
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*آینده هوش مصنوعی مولد از زبان خودش*
در این گزارش از هوش مصنوعی مولد ChatGPT درباره آینده این فناوری و در واقع درباره آینده خودش پرسیدهایم.
به گزارش ایسنا، برایمان جالب بود که به عنوان بخشی از بسته گزارشهای نوروزی به ربات گفتگوگر ChatGPT که این روزها به شهرت زیادی رسیده است، بگوییم یک مقاله درباره آینده هوش مصنوعی مولد، یعنی درباره آینده خودش به زبان انگلیسی بنویسد.
درخواست ما ارائه یک مقاله ۱۲۰۰ کلمهای بود که در آن نتایج بالقوه منفی و مثبت این فناوری را بررسی کند. سپس از این ربات خواستیم که نمونههای دنیای واقعی را نیز ذکر کند که ظاهراً فراتر از تواناییهای آن بود.
ما همچنین از آن خواستیم که بخشی را در مورد فعالیتهای اخیر سم آلتمن بنویسد که همانطور که در ادامه خواهید خواند، موضوعی بود که توانایی توصیف آن را داشت.
در ادامه به بازگویی گفتههای این هوش مصنوعی مولد با کمترین دخل و تصرف آن هم به سبب تنظیم نگارشی گزارش میپردازیم.
آینده هوش مصنوعی مولد؛ ایجاد تعادل بین احتمالات هیجان انگیز و مشکلات احتمالی
هوش مصنوعی مولد(Generative Artificial Intelligence) به عنوان یک نیروی نوظهور و قدرتمند ظاهر شده و چشم انداز فناوری را با توانایی خود برای ایجاد محتوا به طور مستقل تغییر شکل داده است.
هوش مصنوعی مولد، از مدلهای بزرگ زبانی مانند GPT-۳ گرفته تا الگوریتمهای تولید تصویر، نویدبخش آینده است. با این حال، این آیندهی امیدوار کننده بدون چالش نیست. در این مقاله، با هدف ایجاد تعادل بین خوش بینی و احتیاط، پیامدهای منفی بالقوه و هیجان انگیزترین احتمالات هوش مصنوعی مولد را بررسی خواهیم کرد.
علاوه بر این، به موضوع تغییر اجباری و سپس بازگشت سم آلتمن به شرکت اوپنایآی(OpenAI) میپردازیم و ملاحظات اخلاقی مرتبط با توسعه هوش مصنوعی را تبیین میکنیم.
تغییر رهبری سام آلتمن؛ درسهایی برای هوش مصنوعی اخلاقی
در ماههای اخیر، جامعه هوش مصنوعی شاهد تغییر رهبری قابل توجهی در شرکت OpenAI با حضور سم آلتمن بود که برای نخستین بار از هوش مصنوعی مولد مشهور ChatGPT رونمایی کرد و طی مدت کوتاهی با استقبال میلیونی مردم سراسر دنیا مواجه شد.
سم آلتمن مدیرعامل این شرکت که......
ادامه: isna.ir/xdQHQf
کانال نوآفرینی
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
https://splus.ir/noafarini
ایتا
https://eitaa.com/noafarini1
تلگرام
https://t.me/noafarini
واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*ابداع سیستم تلهرباتیک جدید برای پاکسازی پسماندهای خطرناک*
تهران- ایرنا- فناوری تلهرباتیک یک گام مهم در مسیر بهبود روند پاکسازی ایمن و موثر مواد خطرناک در سایتهای اتمی به شمار میرود و به تازگی محققان یک آزمایشگاه ملی در آمریکا یک سیستم تلهرباتیک جدید را برای انجام پاکسازی پسماندهای خطرناک اتمی طراحی کردهاند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «تک اکسپلور» ، رباتها به این علت که جاهایی می توانند بروند که انسان ها قادر به رفتن نیستند از این رو به طور خاص برای کار کردن ایمن با پسماندهای خطرناک اتمی مناسب هستند. اما پیش از این لازم است که ربات ها شبیه انسان هایی شوند که قرار است جایشان را بگیرند یعنی مجهز به اندام هایی مانند دست و انگشت برای تقلید حرکات انسان شوند.
اکنون دانشمندان در لابراتوار ملی آرگون وابسته به وزارت انرژی آمریکا یک سیستم.....
ادامه؛ https://irna.ir/xjQ7rn