*افزایش ۱۹۰ درصدی بازدهی سلولهای خورشیدی با مواد کوانتومی جدید*
به نظر میرسد نسل جدید موثرترین و پربازدهترین صفحههای خورشیدی در راه است.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران دانشگاه لیهای(Lehigh) مادهای با پتانسیل افزایش چشمگیر کارایی پنلهای خورشیدی را توسعه دادهاند. اما چه چیزی آن را تا این حد متفاوت میکند؟
به نقل از آیای، نوآوریهای مداوم برای بهبود بهرهوری دستگاههای مولد انرژیهای تجدیدپذیر، به ویژه در تامین نیازهای جهانی انرژی بسیار مهم شده است.
استفاده از مواد کوانتومی برای نجات
تیم تحقیقاتی دانشگاه لیهای نمونه اولیهای را با استفاده از یک ماده کوانتومی به عنوان لایه فعال در یک سلول خورشیدی معرفی کرده است.
این ماده، جذب فتوولتائیک ۸۰ درصدی و بازده کوانتومی خارجی تا ۱۹۰ درصدی را نشان داده است. این شاهکاری قابل توجه است، زیرا از حد نظری تعیین شده برای سلولهای خورشیدی سنتی مبتنی بر سیلیکون فراتر رفته است.
چیندو اکوما استاد فیزیک در دانشگاه لیهای و نویسنده این مقاله تحقیقاتی در بیانیهای گفت: این کار نشاندهنده یک جهش رو به جلو در درک و توسعه راهحلهای انرژی پایدار است. برجسته کردن رویکردهای نوآورانهای که میتوانند کارایی انرژی خورشیدی و دسترسی را در آینده نزدیک بازتعریف کنند.
بهبود کارایی قابل توجه این ماده به ویژگی منحصر به فردی به نام «حالتهای باند متوسط» خلاصه میشود. این حالتهای باند میانی به سطوح انرژی خاصی در ساختار الکترونیکی ماده اشاره دارد که برای تبدیل نور به انرژی ایدهآل است.
در این ماده جدید، حالتهای باند میانی امکان جذب انرژی فوتون از دست رفته توسط سلولهای خورشیدی سنتی را فراهم میکنند.
در حالی که سلولهای سنتی پربازده انرژی فوتون را از طریق بازتاب و گرما از دست میدهند، این تیم از شکافهای واندروالس که شکافهای کوچک اتمی بین مواد لایهای دوبعدی است، استفاده کردند تا بر این محدودیت غلبه کنند. آنها اتمهای مس صفر ظرفیتی را بین لایههای یک ماده دو بعدی ساخته شده از سلنید ژرمانیوم و سولفید قلع قرار دادند.
در واقع پژوهشگران برای....
ادامه: isna.ir/xdQThb
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*پیشنهاد جالب مایکروسافت به ارتش آمریکا*
مایکروسافت به ارتش ایالات متحده پیشنهاد داد از ابزارهای هوش مصنوعی OpenAI و بهخصوص DALL-E استفاده کند.
به گزارش خبرآنلاین، مایکروسافت تلاش کرده است پلتفرم هوش مصنوعی Azure OpenAI را بهعنوان ابزاری برای کاربردهای نظامی در اختیار وزارت دفاع ایالات متحده (DoD) قرار دهد. دلیل این پیشنهاد که اکتبر ۲۰۲۳ (مهر و آبان ۱۴۰۲) مطرح شد، بهاحتمال زیاد علاقهی فزاینده ارتش آمریکا به استفاده از هوش مصنوعی مولد برای جنگ بوده است.
به نقل از زومیت، در بخشی از اسلایدهایی که سایت The Intercept بهاشتراک گذاشته است، مایکروسافت توضیح میدهد: «استفاده از DALL-E برای ایجاد تصاویر مورد نیاز در آموزش سیستمهای مدیریت نبرد»؛ این جمله در مورد کاربرد نظامی DALL-E در کنار نام تجاری مایکروسافت در اسلایدی با عنوان «هوش مصنوعی مولد با دادههای DoD» رؤیت شده است.
مایکروسافت اکنون به بسیاری از ابزارهای OpenAI ازجمله DALL-E دسترسی دارد. نکتهی مهم درمورد استفادهی نظامی این است که بخش Azure مایکروسافت دیگر الزامی به پیروی از مأموریت کلی OpenAI ندارد؛ جاییکه این سازمان تضمین میدهد هوش مصنوعی در راستای منافع همهی انسانها بهکار گرفته شود.
سیاستهای OpenAI، استفاده از سرویسهایش را برای آسیبرساندن به دیگران یا جاسوسی ممنوع میکند، اما مایکروسافت این ابزارها را تحت حمایت سازمانی خود ارائه میدهد. این شرکت طی دهههای گذشته همکاریهای متعددی با.....
ادامه: khabaronline.ir/xm6NN
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*این سوسک جان انسان را نجات میدهد* + فیلم
تیمی از دانشمندان سوسک هایی با مغز رباتیک به وجود آورده اند که به طور ویژه برای نجات جان افراد در زمان وقوع بلایای طبیعی آموزش دیده اند.
به گزارش خبرآنلاین، با این اختراع شگفت انگیز، بعد از وقوع بلایای طبیعی می توان این حشرات را به کار گرفت تا با عبور از میان فضاهای باریک، اطلاعات حیاتی درباره ی مکان دقیق بازماندگان را در اختیار هدایتگران انسانی خود قرار دهند.
این فناوری که بر روی پشت سوسک هایی واقعی از گونه ی سوسری ماداگاسکار قرار گرفته، پنلی متشکل از یک دوربین مادون قرمز و چند سنسور برای جمع آوری و ارسال داده است.
الکترودها روی دستگاه عصبی حشره کاشته می شوند و می توانند به صورت از راه دور توسط یک انسان کنترل شوند.
ادامه:khabaronline.ir/xm6JV
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*ابزاری برای شناسایی فوری آلودگی باکتریایی در مواد غذایی*
با ساخت ابزاری بسیار کوچک که به تلفن همراه متصل میشود، میتوان آلودگیهای باکتریایی را به سرعت در محل تشخیص داد. چنین دستگاهی برای تولیدکنندگان مواد غذایی بسیار ایدهآل بوده و هزینههای کنترل کیفی آنها را کاهش میدهد. با این فناوری نیاز به ارسال نمونهها به آزمایشگاه نیست.
به گزارش ایسنا، با شنیدن کلماتی نظیر ایکولا یا سالمونلا، مسمومیت غذایی به ذهنتان خطور میکند. تشخیص سریع چنین باکتریهایی در جلوگیری از شیوع بیماریهای مربوط به غذا بسیار مهم است. روش معمول این است که نمونههای غذا را به آزمایشگاه ببرند تا نوع و کمیت باکتریهایی را که در ظرف پتری در طی چند روز تشکیل میشوند، بررسی کنند، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه متروپولیتن اوزاکا دستگاهی برای تشخیص سریع ارائه کرده است.
این تیم به رهبری پروفسور هیروشی شیگی، حسگر زیستی ساخته است که میتواند به طور همزمان چندین گونه باکتری عامل بیماری را در عرض یک ساعت تشخیص دهد.
پروفسور شیگی میگوید: دستگاه تشخیص که ما ساختیم، اندازه کف دست بوده و میتوان آن را به تلفن هوشمند متصل کرد تا به راحتی سطوح آلودگی باکتریایی را بررسی کند.
تیم او نانوهیبریدهای فلزی آلی از طلا و مس را سنتز کردند که با یکدیگر تداخل ندارند، به طوری که سیگنالهای الکتروشیمیایی را میتوان روی یک.....
ادامه: isna.ir/xdQTNY
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*صنعت ریزتراشه تایوان تنها یک روز پس از بزرگترین زلزله تاریخ خود به روال عادی برگشت*
زمینلرزه مهیب تایوان با بزرگای ۷.۴ تنها ۶ ساعت در روند تولید بزرگترین ریزتراشه جهان در این کشور وقفه ایجاد کرد و این صنعت یک روز پس از این زلزله بزرگ به حیات رو به رشد خود ادامه داد.
به گزارش ایسنا، زلزله اخیر تایوان با قدرت ۷.۴ بزگترین زلزله ۲۵ سال اخیر این جزیره از سال ۱۹۹۹ است. در زلزله قبلی که در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۹ رخ داد، یک هفته طول کشید تا آسیبهای وارد شده به شبکه تامین برق، ترمیم و تجهیزات از ابتدا راهاندازی شود و در خط تولید قرار گیرند تا زنجیره تامین ریزتراشه احیاء شود.
به اعتقاد محققان برنامه ملی میکروالکترونیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان این در حالی است که در زلزله چند روز پیش تایوان، صنعت ریزتراشه در این کشور تنها پس از یک روز به شرایط تولید عادی خود بازگشت؛ موضوعی که نشان میدهد در ۲۵ سال اخیر این کشور آمادگی خود را تا حد بسیار مطلوبی به منظور تابآوری در برابر بلایای طبیعی بخصوص زمینلرزه بالا برده است.
TSMC، بزرگترین تولیدکننده ریزتراشه در جهان که در تایوان قرار دارد، اعلام کرده است که برخی لولههای کوارتز و تعدادی ویفر که در فرایند تولید ریزتراشه قرار داشتند، آسیب دیدهاند. بعضی از ماشینآلاتی که مشکوک به نقص یا کاهش کیفیت در اثر زمینلرزه بودند نیز برای جلوگیری از مشکلات آتی مورد بررسی و راهاندازی مجدد قرار گرفتهاند.
این زمینلرزه مهیب تنها کمتر از ۶ ساعت در روند تولید TSMC وقفه ایجاد کرد و به دلیل آمادگی فوقالعاده تایوانیها، خسارات آن بسیار محدود بوده است. ارزیابیها نشان میدهد که خسارت ایجاد شده برای شرکت TSMC با کسر میزان جبرانی توسط بیمه چیزی نزدیک به ۶۲ میلیون دلار است که رقمی ناچیز برای شرکتی با قدرت و ابعاد TSMC است.
نکته قابل توجه دیگر در این زمینه، همکاری شرکتهای مختلف ریزتراشه و حمایت دولتی از آنها بود. به طور مثال.....
ادامه: isna.ir/xdQTS6
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*سیستمهای ذخیره انرژی با گرافن نانوسلولی متحول میشوند*
تهران - ایرنا - پژوهشگران ژاپنی، روش جدیدی برای تولید گرافن نانوسلولی ارائه کردند که میتواند دوام و استحکام باتریهای یون سدیم را افزایش دهد. آنها روشی به کار بردند که مانع از بروز تِرک روی سطح گرافن نانوسلولی شده و در نهایت محصولی با کیفیت بالا ارائه میکند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای ytec، یک گروه تحقیقاتی از ژاپن گامهای قابل توجهی در مسیر بهبود گرافن نانوسلولی (NCG) برداشتند، مادهای که میتواند برای نسل بعدی ادوات ذخیرهسازی انرژی نقش محوری داشته باشد.
این دستاورد تیم تحقیقاتی دانشگاه توهوکو شامل ایجاد گرافن نانوسلولی بدون تِرک و بدون آسیب است که میتواند اثربخشی باتریهای یون سدیم را افزایش دهد و جایگزین امیدوار کنندهای برای باتریهای لیتیوم یون باشد.
روش آلیاژزدایی فلز مایع که این گروه تحقیقاتی به کار گرفته است منجر به تولید ساختارهای گرافنی یکنواخت میشود. در این فرایند آلیاژ منگنز-کربن آمورف، در بیسموت مذاب غوطهور میشود، که این کار منجر به انحلال انتخابی منگنز و مونتاژ اتمهای کربن به لایههای گرافن، بدون هیچ گونه ترک ساختاری میشود.
دوام و هدایت گرافن نانوسلولی برای استفاده در ادوات الکترونیکی بسیار ایدهآل است و میتوان از آن ...
ادامه: https://irna.ir/xjQgK2
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*چین به سپر ضد حمله کوانتومی مجهز شد*
یک سپر ضد حمله کوانتومی قدرتمند که پیشرفتهترین رایانه کوانتومی ابررسانا در چین است، دفاع این کشور در برابر حملات را تقویت میکند.
به گزارش ایسنا، رایانه کوانتومی ابررسانای چین موسوم به اوریجین ووکانگ(Origin Wukong) گامی رو به جلو در دفاع در برابر حملات احتمالی سامانههای کوانتومی برداشته است.
به نقل از آیای، طبق گفته یک رسانه چینی، یک سپر ضد حمله کوانتومی قدرتمند در این رایانه که به طور مستقل و بومی توسعه یافته، نصب شده است.
اوریجین ووکانگ اوایل سال جاری در دسترس کاربران جهانی قرار گرفت که در میان رقابت داغ رایانش کوانتومی میان ایالات متحده، کانادا و چین، با توجه به اینکه رایانههای کوانتومی ایالات متحده برای کاربران در چین باز نیستند، این حرکتی غافلگیرکننده بود.
روزنامه رسمی Science and Technology Daily گزارش میدهد که فناوری رمزگذاری جدید نصب شده، امنیت دادههای عملیاتی اوریجین ووکونگ را تضمین میکند. این روشهای رمزگذاری جدید برای جایگزینی سیستمهای رمزنگاری کلید عمومی معمولی طراحی شدهاند.
برای مثال، سامانههای مرسوم مانند رمزنگاری RSA به یک جفت کلید عمومی-خصوصی متکی هستند.
کلید خصوصی، دو «عدد اول» بزرگ تولید شده توسط یک الگوریتم RSA است که سپس در هم ضرب میشوند و همراه با یک توان برای ایجاد یک کلید عمومی استفاده میشوند. بنابراین هر اطلاعاتی که توسط این کلید عمومی رمزگذاری شده باشد، فقط توسط کلید خصوصی قابل رمزگشایی است.
امنیت این سیستمها به.....
ادامه: isna.ir/xdQVnK
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*امنیت سایبری در ۱۰ کشور برتر و ضعیف جهان چگونه است؟*
مجرمان سایبری دائماً روشهای جدیدی برای نفوذ به سیستمها، سرقت اطلاعات و انتشار بدافزار ابداع میکنند. به عبارتی، پیچیدگی و پویایی تهدیدات سایبری روز به روز در حال افزایش است. در این گزارش، ۱۰ کشور قدرتمند و ضعیف در حوزه امنیت سایبری معرفی خواهند شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مطالعهای که در مجله هاروارد بیزینس چاپ شد، نشان میدهد که نفوذ به حفرههای امنیتی دادههای دیجیتال در ایالات متحده به «بالاترین سقف تاریخی» خود رسیده و در سه فصل اول از سال 2023 نسبت به سال قبل از آن با 20 درصد رشد مواجه بوده است.
این شرایط برای سراسر جهان نیز مشابه بوده است، اما رخنههای سایبری به طور ویژه بر کشورهایی همچون بریتانیا، استرالیا و کانادا متمرکز بوده است. در خاورمیانه، فعالیت باج افزاری در همان بازه زمانی 77 درصد افزایش یافت.
مطالب گفته شده تنها اشاره کوچکی به چشمانداز متغیر امنیت سایبری و سطح تهدیدات مبتلابه در کشورهای جهان است. در کنار تأثیر انسانی جرایم سایبری، خسارتهای مالی آن نیز قابل توجه است.
دولتها برای حفاظت بیشتر از دادهها و زیرساختهای خود سعی میکنند قوانین و سیاستهای جدیدی وضع کنند. همچنین سازوکارهایی را پیشبینی کردهاند که از طریق آن بتوان تخلفات سایبری را گزارش کرد و کارگروههایی را در سطح ملی برای مقابله با این جرائم ایجاد کرده و میکنند.
اما کدام کشور در بحث امنیت سایبری پیشتاز است و کدام یک از کشورها نتوانستهاند از شهروندان و زیرساختهای ملی خود حفاظت کنند؟
پنج کشور برتر در زمینه امنیت سایبری
ایالات متحده
ایالات متحده به طور سنتی در حوزه امنیت سایبری پیشگام بوده و هنوز هم پیشتاز است. با این حال در سالهای اخیر با چالشهای بزرگی همچون رخنه به دادههای املاک و مستغلات در سال 2023 و انتشار 1.5 میلیارد از جزئیات مالی مردم از جمله افراد مشهور مواجه بوده است. کما اینکه دولت ......
ادامه: https://tn.ai/3067608
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
پیوستن هوش مصنوعی به گروه استخدامکنندگان به نفع کارفرماست یا کارجو؟
*سرنوشت کارجویان در دستان هوش مصنوعی*
استارتآپهای کوچک و پلتفرمهای حرفهای بزرگ از هوش مصنوعی برای یافتن و استخدام نیروهای جدید استفاده میکنند، اما استفاده از این ابزارها میتوانند تصمیمگیریهای سوگیرانه را تقویت کنند.
به گزارش ایسنا، توری پادمجرسکی (Torrey Podmajersky)، مشاور تجربه کاربری در سیاتل، یک ایمیل شخصی در ماه ژانویه از استخدامکنندهای به نام جنی جانسون (Jennie Johnson) دریافت کرد. در این پیام آمده بود که جانسون یک پروفایل شغلی برای پادمجرسکی ایجاد کرده و چند کار منطبق با پروفایل او را پیشنهاد داده است، اما این پروفایل بسیار گسترده بود و چندین بخش مهم از تاریخچه حرفهای او در آن حذف شده بود. پادمجرسکی که در وهله اول به دنبال کار نبود، متوجه شد که این یک کلاهبرداری است.
به نقل از اسای، تا زمانی که تا پایین صفحه نرفته بود، متوجه نشد جانسون حتی یک انسان هم نیست. ایمیل از یک ربات هوش مصنوعی آمده بود. شرکت سازنده، آن را به عنوان «هوش مصنوعی نماینده یک مربی شغلی حرفهای» توصیف کرده بود. پادمجرسکی به یاد میآورد: که احساس ناخوشایندی را تجربه کرده زیرا متوجه شده است که این هوش مصنوعی برای ایجاد احساس دیده شدن، خاص بودن، مراقبت و حمایت طراحی شده و همه اینها دروغ بوده است.
داگلاس همیلتون (Douglas Hamilton)، یک مدیر بازنشسته فروش و بازاریابی در آلبانی، نیویورک نیز یک ایمیل از جنی جانسون دریافت کرد. همیلتون خلاصه کار ربات را این گونه توصیف میکند:........
ادامه: isna.ir/xdQVzY
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*اولین «نمایه جرایم سایبری» جهانی تهیه شد*
تهران- ایرنا- یک گروه بینالمللی از محققان پس از سه سال تحقیقات گسترده اولین «نمایه جرایم سایبری» جهانی برای ردهبندی کشورها از لحاظ سطح تهدید جرایم سایبری را تهیه کرد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «تکاکسپلور»، این نمایه (index) نقاط جرم خیز جهان از لحاظ شدت جرایم سایبری در سطح ملی را شناسایی کرده است.
این نمایه که در نشریه PLOS ONE منتشر شده است نشان می دهد که تعداد نسبتا اندکی از کشورها در بر دارنده بیشترین تهدید جرایم سایبری هستند. روسیه در صدر این فهرست قرار دارد و پی آن نیز کشورهای اوکراین، چین، آمریکا، نیجریه و رومانی قرار دارند.
«میراندا بروس» از دانشگاه آکسفورد و از مولفان این گزارش گفت که این مطالعه به بخشهای عمومی (دولتی) و خصوصی امکان میدهد که منابع خود را بر کانونهای اصلی جرایم سایبری متمرکز کنند و زمان و پول کمتری برای اقدامات تقابلی با جرایم سایبری در کشورهایی که این خطر در آنجا خیلی برجسته نیست اختصاص بدهند.
بروس گفت: ما اکنون شناخت عمیقتری از جغرافی جرایم سایبری داریم و اینکه چگونه کشورهای مختلف در زمینه انواع خاصی از جرایم سایبری تخصص دارند.
وی افزود: با ادامه جمعآوری دادهها در این زمینه ما قادر خواهیم بود که ظهور کانونهای جدید جرایم سایبری را رصد کنیم و امکان مداخله زودهنگام در کشورهای در معرض خطر، پیش از ایجاد یک مشکل مهم در زمینه جرم سایبری وجود خواهد داشت.
ادامه: https://irna.ir/xjQhqY
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*فناوری که غواصان را مجهز به GPS میکند*
از آنجایی که جیپیاس(GPS) در زیر آب کار نمیکند، غواصان معمولا نمیتوانند موقعیت واقعی خود را بر روی نقشه دیجیتال ردیابی کنند. با این حال، سیستم جدید ناوبری غواص(DNS) با استفاده از ترانسپوندرهای صوتی شناور و پوشیدنی، این مشکل را حل کرده است.
به گزارش ایسنا، سیستم ناوبری غواص که توسط شرکت آلمانی فناوریهای زیر آب به نام اوولوجیکس(EvoLogics) ساخته شده است از سه جزء اصلی تشکیل شده که یک واحد ردیاب، یک کنسول غواص و یک شناور خط پایه بسیار کوتاه(USBL) را شامل میشود.
به نقل از نیواطلس، شناور روی سطح میماند و به طور مداوم موجهای صوتی را از طریق آب ارسال میکند. این اصوات توسط واحد ردیاب که بر روی مخزن هوای غواص نصب شده است دریافت میشود. ردیاب به طور خودکار به هر صوت اولیه با یک صوت پاسخ میدهد که توسط شناور دریافت میشود.
با تجزیه و تحلیل مدت زمانی که بین ارسال هر صوت اولیه و دریافت پاسخ آن میگذرد و همچنین با بررسی جهتی که پاسخ از آن آمده است میتوان موقعیت فعلی غواص را نسبت به شناور تعیین کرد.
از آنجا که شناور دارای دسترسی به جیپیاس است، مکان غواص را بر روی نقشه منطقه توسط یک ریزرایانه یکپارچه تعیین میکند.
ادامه: isna.ir/xdQWdc
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*اولین تراشه فوتونی قابل برنامهریزی جهان ساخته شد*
این تراشه برای پردازش اطلاعات به جای الکترون از نور استفاده میکند و میتواند راه را برای توسعه تراشههای کوچکتر و سریعتر با اثرات حرارتی کم هموار کند.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران آزمایشگاه تحقیقاتی فوتونیک، دانشگاه پلی تکنیک والنسیا و شرکت خصوصی آیپرونیکس(iPronics) اولین تراشه فوتونیک قابل برنامهریزی و چند منظوره جهان را توسعه دادهاند.
به نقل از آیای، انتظار میرود این اختراع گامی انقلابی برای ارتباطات راه دور و مراکز داده در بخش فناوری سیستمهای هوش مصنوعی باشد.
افزایش کاربردهای هوش مصنوعی در سالهای اخیر منجر به تقاضای بیشتر برای تراشههای قدرتمندتر شده است که بتواند مدلهای هوش مصنوعی آینده را آموزش دهد و اجرا کند. حتی با ادامه ساخت تراشههای کوچکتر و سریعتر نیز محدودیتهای فناوری رایانش مبتنی بر الکترونیک آشکار است.
در تراشههای الکترونیکی، شار الکترون از اجزایی مانند مقاومت، خازن، ترانزیستور و غیره عبور میکند و به عنوان محصول جانبی، گرما تولید میکند. برای برنامههای کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی و مراکز داده، تراشهها در مقیاس بزرگ مونتاژ میشوند و مقادیر زیادی گرما تولید میکنند. این نیاز به قدرت بیشتری در زیرساختهای خنک کننده دارد که کل تاسیسات را ناکارآمد میکند.
تراشه فوتونیک چیست؟
یک تراشه فوتونیک بسیار شبیه به......
ادامه: isna.ir/xdQWgC
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd
*برق خورشیدی فضایی یک قدم به واقعیت نزدیکتر شد*
تهران- ایرنا- یک آزمایش اثبات شده در آزمایشگاه برای اولین بار نشان داده است که چگونه انتقال برق خورشیدی از فضا میتواند محقق شود.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «اسپیس»، این آزمایش اثبات شده که توسط شرکت استارتاپ انگلیسی «اسپیس سولار» انجام شده است، یک دستگاه خاص پرتوافکن را آزمایش کرده که می تواند بطور بیسیم برق را بطور ۳۶۰ درجه انتقال دهد.
این کار برای نیروگاههای بالقوه فضایی در آینده دارای اهمیت خواهد بود زیرا که موقعیت (آن نیروگاه) نسبت به خورشید و زمین در طول روز به علت چرخش زمین تغییر میکند.
این آزمایش یک بخش کلیدی از مفهوم نیروگاه خورشیدی مستقر در فضای CASSIOPeiA است که در حال توسعه یافتن توسط شرکت اسپیس سولار است. این شرکت پیش بینی کرده است که نیروگاه CASSIOPeiA میتواند تا یک دهه آینده در فضا استقرار پیدا کند و چندین گیگاوات انرژی پاک با بهرهوری بالاتر از نیروگاههای خورشیدی بر روی زمین فراهم سازد. بر خلاف پنلهای خورشیدی بر روی زمین، یک نیروگاه برق خورشیدی در فضا میتواند بطور مداوم و بدون وقفه برق تولید کند.
«مارتین سولتا» مدیر اجرایی این شرکت در بیانیهای گفت:
ادامه: https://irna.ir/xjQhRG
کانال نوآفرینی:
بله:
ble.ir/join/MjEwZjIwMj
سروش
splus.ir/noafarini
ایتا
eitaa.com/noafarini1
تلگرام
t.me/noafarini
واتس اپ
chat.whatsapp.com/GgYKMFMSMn1Ikz1JUCYnpd