⚫️کاخ یزید بار دیگر به لرزه درمیآید/بخش دوم
🔹كمى عبرت بگير، عبرت از پدرت بگير. اگر راست مىگويند كه تو با اسلام و روحانيت مخالفى بد فكر مىكنى. اگر ديكته مىكنند به دست تو مىدهند، در اطراف آن فكر كن، چرا بىتأمل حرف مىزنى؟ آيا روحانيت حيوان نجس است؟ اگر اينها حيوان نجس هستند، چرا اين ملت دست آنها را مىبوسد؟ چرا به آبى كه آنان مىآشامند مردم خود را تبرك مىكنند؟ آيا ما حيوان نجس هستيم؟! (گريه و ابراز احساسات شديد) خدا كند كه مراد تو از اين جمله كه (اينها مثل حيوان نجس هستند) علما و روحانيت نباشد، وگرنه تكليف ما با تو مشكل مىشود و تكليف تو مشكلتر مىشود. نمىتوانى زندگى كنى، ملت نمىگذارند كه به اين وضع ادامه دهى، آيا روحانيت و اسلام ارتجاع سياه است؟ لكن تو مرتجع سياه، انقلاب سفيد كردى؟ انقلاب سفيد به پا كردى؟ چه انقلاب سفيدى كردهاى؟ چرا اينقدر مىخواهى مردم را اغفال كنى؟ چرا مردم را اينقدر تهديد مىكنى؟ امروز به من خبر دادند كه عدهاى از وعاظ و خطباى تهران را بردهاند سازمان امنيت و تهديد كردهاند كه از سه موضوع حرف نزنند: 1ـ از شاه بدگويى نكنند 2ـ به اسرائيل حمله نكنند 3ـ نگويند كه اسلام در خطر است؛ و ديگر هرچه بگويند آزادند. تمام گرفتارىها و اختلافات ما در همين سه موضوع نهفته است. اگر از اين سه موضوع بگذريم، ديگر اختلافى نداريم و بايد ديد كه اگر ما نگوييم اسلام در معرض خطر است، آيا در معرض خطر نيست؟ اگر ما نگوييم شاه چنين و چنان است، آيا آنطور نيست؟ اگر ما نگوييم اسرائيل براى اسلام و مسلمين خطرناك است، آيا خطرناك نيست؟ و اصولاً چه ارتباط و تناسبى بين شاه و اسرائيل است كه سازمان امنيت مىگويد از شاه صحبت نكنيد؟ از اسرائيل نيز صحبت نكنيد؟ آيا به نظر سازمان امنيت شاه اسرائيلى است؟ آيا به نظر سازمان امنيت شاه يهودى است؟! آقاى شاه! شايد اينها مىخواهند تو را يهودى معرفى كنند كه من بگويم كافرى، تا از ايران بيرونت كنند و به تكليف تو برسند؟! تو نمىدانى اگر يك روز صدايى در بيايد، ورق برگردد، هيچكدام از اينها كه اكنون دور تو را گرفتهاند با تو رفيق نيستند، اينها رفيق دلارند، اينها دين ندارند، اينها وفا ندارند، دارند همه چيز را به گردن توى بيچاره مىگذارند، آن مردك ـ كه حالا اسم او را نمىبرم، آن روز كه دستور دادم گوش او را ببرند، نام او را مىبرم (احساسات شديد) آمد به مدرسۀ فيضيه و سوت كشيد. كماندوها اطراف او مجتمع شدند، فرمان حمله داد: بريزيد، بكوبيد، تمام حجرات را غارت كنيد، همه چيز را از بين ببريد، وقتىكه از او مىپرسى كه چرا اين جنايات را كرديد، مىگويند شاه گفته است، فرمان ملوكانه است كه مدرسۀ فيضيه را خراب كنيم، اينها را بكشيم، نابود كنيم! مطالب خيلى زياد است، بيشتر از آنهاست كه شما تصور مىكنيد، حقايقى در كار است، مملكت ما، اسلام ما، در معرض خطر است. آن چيزى كه در شرف تكوين است، سخت ما را نگران و متأسف ساخته است. از وضع ايران، از وضع اين مملكت خراب، از وضع اين هيأت دولت و از وضع اين سردمداران حكومت، نگران و متأسف هستيم و از خداوند بزرگ اصلاح امور را خواهانيم».
🔹 امام در اين نطق آتشين و حماسى با حمله به شخص شاه، رسماً به بتشكنى پرداخت و بدين ترتيب رسالت تاريخى خود را در راه رويارويى با شاه و رژيم سلطنتى كه از آغاز نهضت، گام به گام پيش مىبرد، در عصر عاشوراى 83 (13 خرداد 42) به انجام رسانيد و رسماً روياروى شاه قرار گرفت و مشخص كرد كه مبارزه را براى واژگونى رژيم سلطنتى و تاج و تخت شاهنشاهى آغاز و دنبال كرده است. نيز با اين نطق، بار ديگر غول وحشت و هراسى را كه شاه با شايعه پراكنى و ارعاب و تهديد آفريده بود، درهم شكست و روح انقلابى تازهاى در مردم مسلمان ايران دميد.» (نهضت امام خمینی ج1 ص498-495)
ادامه دارد...
✳️وقایع دنبالهدار تاریخی با محور «پیوند محرم و سیاست»؛ هر شب به مناسب ایام محرم الحرام
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚معرفی کتاب .
✡️ حاکمیت صهیونیسم بر اراضی فلسطین که با حمایت غربی ها صورت گرفت، جدای از نابود کردن حرث و نسل و کشته شدن صدها هزار انسان، به نابودی شمار زیادی از آبادی های فلسطینی منجر شد، آبادی هایی که به کلی از میان رفتند و امروز فقط نامی از آنها باقی مانده است. مرکز الدراسات الفلسطینیه، کتابی با عنوان «کی لاننسی» = «تا فراموش نکنیم» در باره فهرست بلندی از این روستاهای نابود شده (۴۱۸ روستا) و نشانه های آنها در منابع تاریخی و جغرافیایی نوشت. اکنون این کتاب توسط انتشارات حامیان آزادی قدس، در ۷۴۶ صفحه در قطع دایره المعارفی و با کاغذ بسیار سبک و زیبا، منتشر شده است. این کتاب، از معدود تحقیقات خوبی است که در باره فلسطین در ایران منتشر می شود. کتاب یاد شده علاوه بر جنایات سیاسی صهیونیسم، نشانگر نقش ویرانگر این دولت در از میان بردن آثار تمدن بشری است، دولتی که با ادعاهای دروغ سعی کرد، خود اعراب را در واگذاری زمینهایشان به یهودیان مقصر نشان دهد، در حالی که تنها و تنها بر اساس این فهرست، ۴۱۸ روستا را به زور تصرف کرد و از روی زمین محو نمود.
✒️مولف : ولید الخالدی
. 🖋مترجم امیر حسین بابالار
📞تلفن ناشر: ۶۶۹۷۷۹۰۳
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
🔴شیر را در قفس نتوان انداخت
عاشورای حسینی؛ نهضت خمینی / ۱۶
«ساواك درباره چگونگى آمدن امام به مدرسۀ فيضيه و نطق تاريخى عصر عاشورا، اينگونه گزارش داده است:
«چند نفر از اشخاص فهميده كه قم بوده و مراجعت كردهاند، اظهار مىداشتند: روز عاشورا عصر، خمينى به مدرسۀ فيضيه قم آمد. جمعيت تمام صحن مدرسه فيضيه، صحن بزرگ حضرت، ميدان جلو صحن و صحن مسجد اعظم را گرفته بود. تمام پشتبامها پر از جمعيت بود، كه غالباً از شهرستانها آمده بودند. تعداد جمعيت را در حدود دويست هزار نفر مىگفتند و اظهار مىداشتند: در تاريخ قم چنين جمعيتى ديده نشده است. دوازده بلندگو در مسجد اعظم به مدرسۀ فيضيه، صحن بزرگ، جلو ميدان نصب كرده بودند و براى اينكه دولت، برق را خاموش كرده بود، يك موتور آورده بودند و با استفاده از برق، آن بلندگوها كار مىكرد. خمينى را مثل امام وارد كردند و تمام جمعيت آنچنان صلوات
مىفرستادند كه تا دو كيلومتر صداى آن مىرفت. خمينى منبر رفت و بلافاصله گفت: بسماللّه الرحمن الرحيم و شروع كرد به صحبت و بدگويى شديد و اظهار داشت: به ما مىگويند «مفتخور». ما و يك مشت طلبه فقير مفتخور هستيم يا آنها كه مملكت را غارت كرده و پولها را در بانكهاى خارج گذاردهاند. شاه! كارى نكن كه مثل پدرت كه قشون اجنبى از هر طرف به مملكت آمده و او را بيرون كردند، همه مردم خوشحال شدند، من نمىخواهم تو از بين بروى ولى عقل پيدا كن. اين كارها چيست كه مىكنى؟ هر كار مىشود، هر جنايتى مىشود، مىگويند شاه كرده (است) و بعد مرتب تكرار مىكرد: بدبخت بيچاره، بدبخت بيچاره، كارى نكن كه بعد هم تو را بيرون كنند. و مرتب به شاه نصيحت مىكرد و مىگفت: بيچاره چرا اين كارها را مىكنى؟ سر عقل بيا؛ و مرتب كلمه بيچاره بيچاره را با لحن دلسوزى تكرار مىكرد. يك ساعت صحبت كرد و از منبر پايين آمده است. از نطق او هم نوار تهيه كردهاند و به تهران آوردهاند».
اصولاً شاه به دنبال شكستى كه در توطئۀ يورش به فيضيه خورد، به خوبى دريافت كه امام تا قلم در دست دارد و مىتواند با تودهها سخن بگويد، سركوبى اين نهضت امكانپذير نمىباشد. شاه مىديد طرف او در اين نبرد كسى است كه با تهديد و تطميع از ميدان بيرون نمىرود و چارهاى جز دستگيرى او نمانده است. از طرفى مىدانست كه اسائۀ ادب به مقام مرجعى كه بر قلبها حكومت مىكند ارزان تمام نخواهد شد. از اين رو، بر سر دوراهى قرار گرفته بود: يا بايد در برابر توفان سهمگين و كاخ براندازى كه امام پديد آورده بود، تسليم مىشد و تخت و تاج خود را بر باد مىداد و در چنگال انتقام تودههاى رنجديده و بهپاخاسته گرفتار مىآمد و يا اينكه به زنجير امپرياليسم وابستهتر مىشد و براى هميشه به قرآن و ملت اسلام پشت مىكرد و مقام مرجعيت و امامت را مورد تجاوز قرار مىداد. او راه دوم را برگزيد؛ زيرا راه بازگشت و آشتى با ملت بر روى او بسته بود و وابستگى و سرسپردگى به بيگانگان نيز، او را به بنبست كشانيده بود. ملت اسلام او را نمىپذيرفت و قرآن نيز، با صداى بلند بر سر او فرياد مىزد كه: و لا يزيد الظالمين الا خسارا.» (نهضت امام خمینی ج1 ص503-499)
رژیم شاه تلاش داشت با تهدید و ارعاب؛ روح الله الموسوی الخمینی را در بند خود بکشد و عاشورا را از عاشورا تهی کند و سیاست ننگین اموی را به محرم و هیئات حسینی تحمیل کند. اما ... حاشا و دریغ که فرزند زهرا سلام الله علیها در بند تهدیدها و زندگی ننگین دنیایی گرفتار شود.
امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف در سال 1342 ه.ش. عاشورا را احیا کرد و حسین علیهالسلام را در کارزار مبارزه با یزدی نشان داد و خود به ندای جدش اباعبدالله الحسین لبیک گفت اما در این زمان؛ مردم دیگر مردمِ کوفه نبودند و چون کوهی استوار پشتیبانی امامشان بودند بنابراین دستگاه یزیدی زمان نتوانست توطئه قتل امام را رقم بزند ولی او را پس از این سخنرانی عاشورایی دستگیر نمود. دستگیری که با فشار همه جانبه مردم طولی نکشید و نردههای آهنین با اراده مردم از بین رفت و امام اعلی الله مقامه الشریف آزاد شد. آزادی که 15 سال بعد مرگ 2500 سال دیکتاتوری سلطنتی را به همراه داشت.
✳️ پایان
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
🔻دارالتفرقه
🔴#پرونده_ویژه اهداف مرموز تأسیس دارالتبلیغ/1
🔸#سیدکاظم_شریعتمداری از روحانیون برجسته قم بود، که کارشکنیهای مرموزانهاش در جریان مبارزه و پس از پیروزی ضربههای سختی را به انقلاب امام و امت وارد ساخت.
🔹او به اسم اصلاح حوزه علمیه اذهان را از #حرکت_انقلابی_امام منحرف کرد و نیروها را با پرداختن به مسائل حاشیهای هدر داد. او با تأسیس #دارالتبلیغ در میان صفوف متحد حوزویان شکاف ایجاد کرد و عدهای از روحانیون را از جریان مبارزه خارج کرده و حتی به مخالفت با امام اعلی الله مقامه الشریف واداشت:
🔸«بعضى از عناصر وابسته به #دارالتبليغ كوشيدند كه امام را مخالف نظم و اصلاحات حوزه بنمايانند و بدينگونه عدم موافقت او با آن مؤسسه را توجيه كنند و افكار را از حقيقت امور دور نگهدارند، ليكن پيش از هركس خود امام در اعلاميۀ تاريخى عليه احياى رژيم #كاپيتولاسيون به اين اتهام ناروا پاسخ گفت، و اين نكته را يادآور شد [که] در شرايطى كه هر روز خطرهاى خانمانسوزى از جانب شاه متوجه اساس #اسلام و #استقلال ايران است، پرداختن به امور سرگرمكنندهاى مانند تأسيس «دارالتبليغ» براى پيشوايى كه در برابر اسلام و جامعۀ اسلامى مسئول است كار سزاوارى نمىباشد:
🔹«... علماى اعلام براى خاتمه دادن به هرج و مرج و بىنظمىها در فكر #اصلاح_عمومى هستند، اگر دولت مجال فكر به ما بدهد، اگر گرفتارىهايى كه از ناحيۀ هيأت حاكمه پيش مىآيد و ناراحتىهاى روحى مجال تصفيه و اصلاح داخلى به ما بدهد. اين نحو گرفتارىهاست كه ما را از مسير خود كه مسير تصفيۀ حوزهها و اصلاح همهجانبه است باز مىدارد. با احساس خطر براى اسلام و قرآن كريم، براى ملت و مليت مجال تفكر در امور ديگر باقى نمانده. اهميت اين موضوعات به قدرى است كه مشاغل خاص ما را تحتالشعاع قرار داده است.»
🔸نقش اصلى بنيانگذاران دارالتبليغ، انحراف افكار از مسير اصلى و ساختن ايدهها و آرمانهاى فريبنده و بازدارنده و كژى در جهتگيرى اصولى مبارزه به سود دربار و #ساواك بود. آنها در دورۀ دوم آغاز اوجگيرانه #انقلاب_اسلامى كه به سقوط رژيم انجاميد نيز به اين كار، فراوان دست زدند؛ و در اوج مبارزه كه مردم، مستقيم با علل اصلى نابسامانىها درگير شده بودند، مسأله #بهايىها را مطرح مىكردند. از اين بالاتر در آستانه پيروزى #انقلاب_اسلامى، از حفظ قانون اساسى عصر #مشروطه سخن مىگفتند. »(نهضت امام خمینی ج1 ص996)
🔹پینوشت:
امروز نیز شخصیتهای حوزوی که در امتداد #دارالتبلیغ حرکت میکنند وظیفه اصلی را در انحراف اذهان از مبانی اصیل انقلابی و تولید #انقلابیون_بدلی از میان روحانیون ایفا میکنند. شخصیتهایی که گرچه تلاش میکنند خود را در مسیر ولیفقیه نشان دهند اما یا از مبانی ایشان غافلاند و یا آگاهانه خلاف آن حرکت میکنند.
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
12.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بینی اقتصاد سعودیها به خاک مالیده شد
💢بر اساس اخبار منتشر شده؛ حمله چند پهپاد #یمنی نیمی از صادرات #نفت_سعودی را متوقف کرد و این برای اقتصاد نفتی عربستان مصیبتی غیرقابل توصیف است.
◀️امروز بینی اقتصاد سعودی به خاک مالیده شد و با منطق مقاومت؛ مجسمه قدرت سعودی نیز به زیر کشیده خواهد شد.
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
⁉️پوشیدن ردای زهد و حمایت از سرمایهپرستان
🔸#پرونده_ویژه اهداف مرموز تأسیس دارالتبلیغ /2
🔹 یکی از ویژگیهای تأسفبرانگیز #دارالتبلیغ حمایت از سرمایهداری و سرمایهداران بود. #شخصیتهای_حوزوی که #ردای_نبوی بر دوش و #کلام_علوی بر زبان داشتند به جای حمایت از #مستضعفین و گرایش به زهد و سادهزیستی از سرمایهپرستانی دفاع میکردند که خون محرومان و بیچارگان را در شیشه کرده بودند. البته این حمایت محدود به پیش از انقلاب نبود. آنها «پس از پيروزى انقلاب هنگام مصادره اموال [نامشروع] سرمايهداران و فئودالها به دفاع از آنها برخاستند و به اسم اسلام به #انقلاب_اسلامى ضربه زدند و اعلام كردند كه مصادره در اسلام نداريم.
🔹به روشنى به دست مىآيد كه #كارگردانان_دارالتبليغ (چون برخى ديگر) از فقاهت، پايگاهى براى #سرمايهدارى_غرب و سرمايهداران وابستۀ داخلى آنها ساخته بودند و همواره از رخنه در #نظام_سرمايهدارى و پايگاه اصلى آن يعنى رژيم شاهى جلوگيرى مىكردند و حتى پس از پيروزى انقلاب اسلامى نيز مىكوشيدند كه سرمايهدارى خدشهاى برندارد و به حاكميت آشكار و مخفى خود ادامه دهد.
🔹چنانكه امروز نيز مىبينيم كه شمارى از كسانى كه راهِ گردانندگان دارالتبليغ را دنبال مىكنند و از اسلام و فقاهت جز فرمولهاى ميانتهى درسى نياموختهاند، پيوسته در تلاشند كه نگذارند به سرمايهدارى و سرمايهداران آسيبى وارد شود و اسلام ناب محمدى(ص) به اجرا درآيد.»(نهضت امام خمینی ج1 ص996)
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۷ شهریور ۱۳۵۸
🇮🇷 @iranemoaser
❇️ بازتاب چاپ دوم روزگار قائممقامی در خبرگزاری رسمی حوزه علمیه
چاپ دوم کتاب روزگار قائممقامی در #خبرگزاری_رسمی_حوزه علمیه بازتاب داشت و این خبرگزاری در گزارشی به بررسی محتوای این اثر مستند پرداخت.
✳️در بخشی از این گزارش میخوانیم:
«با گذشت سه دهه از عزل شیخ حسینعلی #منتظری از قائممقامی، هنوز ابهامات فراوانی از سوی طرفداران دوآتشه وی مطرح می شود که در برخی موارد، امام و انقلابیون مورد اتهام بی اساس قرار میگیرند.
🔸در آخرین نمونه، در آستانه انتخابات #ریاست_جمهوری دوازدهم، انتشار یک فایل صوتی از منتظری در حمایت از اعضای سازمان تروریستی منافقین، موجب شد که نظام اسلامی و شخص امام خمینی(ره) به طور گسترده ای مورد تخریب قرار گیرند تا آنجا که خطر عوض شدن جای جلاد و شهید در جامعه ایرانی به وجود آمد و رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به این خطر هشدار دادند...»( پیوند خبر: http://hawzahnews.com/news/864024 )
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49.
📞تلفن: 32904231-025
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی سوم: قم، چهار راه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان.
💻خرید اینترنتی:
🔹🔸 https://b2n.ir/30372
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻عزّت در دوران پهلوی
.
🔹در آذر ۱۳۲۲ سران سه قدرت بزرگ جهانی (استالین، روزولت و چرچیل) وارد تهران شدند و کنفرانسی معروف به "کنفرانس تهران" را برگزار کردند. این کنفرانس در محل سفارت شوروی برگزار شد و محمدرضا نیز به سفارت شوروی می رفت و در کنفرانس شرکت می کرد. در جریان کنفرانس تهران، چرچیل و روزولت به دیدن محمدرضا نیامدند و آنها را در همان سفارت شوروی ملاقات کرد، ولی استالین به دیدار محمدرضا آمد.
اما ماجرای این دیدار از زبان واسطه احمدعلی سپهر از این قرار بود:
«از سفیر خواهش کردم به استالین بگوید که ایشان دیداری با شاه بکند، زیرا حال که نه چرچیل و نه روزولت به دیدن او نمی روند اگر ایشان بروند اثر فوق العاده ای بر وی خواهد داشت.» سفیر مطلب را به استالین اطلاع داد و استالین پذیرفت که فردا به دیدن شاه برود. سفیر به سپهر گفت:" پس به شاه اطلاع دهید که آماده پذیرایی باشد. ضمنا از در ورودی محوطه کاخ تا ساختمان، استالین گارد خود را می گذارد و گارد شاه باید برداشته شود." با سرعت مطالب سپهر به محمدرضا انتقال دادم. او فوق العاده خوشحال شد و گفت: «این مهمترین ملاقات من است. سپس دستورات لازم را به فرمانده گارد داد. پذیرایی به بهترین نحو در درون ساختمان که مرمر انجام شد. محمدرضا همیشه این محبت استالین را به خاطر داشت، اما این ملاقات اثری در خروج بموقع نیروهای شوروی از ایران نداشت.
⭐️بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🇮🇷 @iranemoaser