📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۸ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
🌀خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (33)
♨️روزهای فراق و تنهایی و سرودههای عرفانی
🔹... زمانی که آقا را به ترکیه تبعید کردند چندین غزل و قصیده گفتهام ... مثلاً
🔸آتش عشق رُخت شعله زده برجانم
🔸ابر باران غمت داده چوآب آرامم
🔸دوری روی نگار و غم فرسودهگیام
🔸با چه تدبیر کنم بار دل نالانم
🔹چند کلمهای از شعر آقا عرض کنم: از قراری که خودشان میگفتند ایشان قبل از ازدوجمان هشتاد غزل سروده بودند اثاثیه ایشان را که از مدرسه دارالشفا آوردند کتابهایشان همه بود، به جز کتاب شعرشان و هرچه گشتند و گشتیم پیدا نشد که نشد. بعد از ازدواج ... از آنجا که طبع شعر داشت . دوباره شروع به سرودن شعر نمود که تقریباً هفتاد غزل شد، همه را من جمع کرده بودم چرا که به شعر شدیداً علاقه داشتم و هنوز هم این علاقه هست. شعر را به آن صورت که اغلب میخوانند نمیخواندم، بلکه لمس میکردم. در موقع شعر خواندن میلرزیدم و اشک میریختم . بگذرم.
🔹روزی برادرم آقا رضا به قم آمد و گفت جُنگ شعر آقا را بده یکی از دوستانم میخواهد چند غزل از آن بنویسد، من هم دادم مدتها گذشت من بهخیال اینکه نزد اوست و او بهخیال اینکه به من برگردانده است. خلاصه دفتر شعر مفقود شد و یا بعضیها آن را پیش خودشان مفقود کردند!! داستانی یادم آمد که نقلاش بد نیست آقا غزلی گفته بود که یک بیت آن اینست:
🔸سزد زدانه انگور سبحهای سازم
🔸برای رفتن میخانه استخاره کنم
🔹دانه انگور را به دانه تسبیح تشبیه کردن آن هم برای رفتن به میخانه! و مناسبت « می » و « انگور » و « استخاره» و « تسبیح» داد مقدسین را در آورده بود! کار به شکایت پیش مرحوم حاج شیخ عبدالکریم [حائری] کشید. گفته بودند آقا روحالله دیگر چه بیدینی که نکرده است! فلسفه میگوید! این هم شعرش، اهل عرفان هم که هست، او را از حوزه بیرون کنید! مرحوم حاج شیخ گفته بود « در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست »! من تعجب میکنم که ایشان چرا به فکر استخاره افتاده است...
📍سید حمید روحانی این سروده امام را یک رباعی به مضمون زیر روایت میکند:
🔸بهار آمد و دستار زهد پاره کنید
🔸به پیش پیر مغان رفته استشاره کنید
🔸سزد زدانه انگور سبحهای سازید
🔸برای رفتن میخانه استخاره کنید
🔹حاج شیخ عبدالکریم حائری (رضوان الله تعالی علیه) بنیانگذار حوزه قم وقتی این سروده را خوانده بود، خندیده و فرموده بود به آقا روح الله بگویید در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 146-147
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مظلوم نمایی و تحریف تاریخی حربه تاریخ نگاران واشنگتن نشین در ترمیم چهره #امیرعباس_هویدا
◀️ به مناسبت ۱۸ فروردین سالروز اعدام انقلابی هویدا نخست وزیر محمدرضا پهلوی
معمای هویدا یکی از آثار مورخ سلطنتی؛ عباس میلانی است که در آن تلاش کرده امیرعباس هویدا را از اتهامات ثابت شده تبرئه کند.به مناسب هجدهم فروردین سالروز اعدام امیرعباس هویدا؛ نقد بخشی از کتاب میلانی در خصوص وی را به مخاطبان محترم عرضه میکنیم:
🔹#عباس_میلانی با ورود به ماجرای قاچاق در سفارت ایران در فرانسه که طی آن هویدا، منصور و برخی دیگر از دیپلماتها نقشی روشن در قاچاق ارز و طلا داشته و در این رابطه دستگیر شدهاند، با بیانی بسیار هنرمندانه و ساختارمند، سعی کرده هویدا را از این اتهام- البته اثباتشده تاریخی- تبرئه و تطهیر کند.
🔸میلانی در فصل «زائر پاریس» به طور اشارهوار و در فصل «بازگشت به پاریس» به طور تفصیلی به موضوع قاچاق ارز و طلا توسط هویدا و منصور و دستگیریشان، وارد شده، با انبوهی از اتهامزنیهای بیسند به اصحاب رسانه، سیاستمداران وقت، و #تاریخنگاران_بیغرض، و با تمسک به احتمالات فرضی باورناپذیر-که منشأیی غیر از تخیلات خودش ندارد- و از همه مهمتر با اتکا به اسناد وزارت خارجه فرانسه که فقط وی موفق به مشاهده آنها شده و به قول خودش اجازه عکسبرداری از آنها هم نداشته، سعی در تبرئه هویدا از این اتهام آشکار دارد.
🔹نویسنده(میلانی) ابتدا تنها راه وصول به حقیقت در مورد پرونده قاچاق هویدا را اسناد وزارت خارجه فرانسه معرفی میکند و مدعی میشود که «برای من از همان آغاز مسجل بود که در این کلاف سردرگم، تنها با تکیه به آرشیو وزارت امور خارجه فرانسه میتوان غث و سمین، و شایعه و واقعیت را از هم جدا کرد و چند و چون یکی از اتهامات دادگاه انقلاب علیه هویدا را به محک سنجش گذاشت.» اسنادی که البته باز به ادعای نویسنده «در پروندهای جداگانه بایگانی است و برای مدت شصت سال بسته است.»
🔸نویسنده پس از آنکه همه اسناد و شواهد تاریخی و گزارشات مطبوعاتی را نادیده میگیرد و پس از آنکه همه راهها در کشف حقیقت در موضوع را منحصر به محتویات پرونده قاچاق ارز و #مواد_مخدر در وزارت خارجه فرانسه میکند، مدعی میشود اجازهای خاص برای مطالعه این اسناد یافته که البته سندی در این رابطه ارایه نمیدهد و از ارایه تصویر چنین اجازه ویژهای پرهیز میکند! او آنگاه در مرحله بعدی، مدعی میشود در اجازهنامهای که «بر حسب قانون ویژه آرشیو»، دریافت کرده بود، «تنها محدودیت و شرطی که قید شده بود، این بود که حق نخواهم داشت از هیچ کدام از این اسناد عکسبرداری کنم.»
🔹همانگونه که مشاهده میشود او همه ابزار صحتسنجی را از محققین سلب میکند و خواننده را مرحله به مرحله در محدودیت قرار میدهد تا آنجا که راهی جز پذیرش روایت او از ماجرا باقی نماند. این است که نویسنده در گام بعدی با اعتماد به نفسی کامل مدعی میشود روایت خودش از ماجرا «یکسره مبتنی بر اسناد آرشیو وزارت امور خارجه فرانسه است.» و اینکه این روایت «در بیش و کم تمامی زمینههای اصلی، #حقیقت_داستان با آنچه تاکنون در این باب گفته و شنیده و پذیرفته شده، تفاوت اساسی دارد.»
🔸میلانی با تمسک به همین تمهیدات سست، مدعی میشود که «در هیچ جای این گزارش [پلیس فرانسه که در پرونده وزارت خارجه بود]، ذکری مستقیم یا غیر مستقیم از هویدا نیست.»
🔹آخرین مستمسک میلانی در اثبات بیگناهی هویدا، #طرح_توأمان «مظلومنمایی» و «تحریف تاریخی» است. به گونهای که نویسنده با ادعایی غیر واقعی، سکوت هویدا در نقل خاطرات مربوط به ماجرای پاریس و مسکوت گذاشتن آن در انتشار یادداشتهای پاریس- به سال 1345- را نشانه نجابت و دوراندیشی هویدا میپندارد و معتقد است «[هویدا] میخواست با سکوت خود، سدی در برابر آوار شایعات برآورد.»
🔸نویسنده با مسکوت گذاشتن تکذیبیه غیر قابل پذیرش هویدا، در تبرئه خودش، #سانسور و #سکوت هویدا را دلیلی بر اثبات بیگناهی او میگیرد و دادگاه انقلاب را به واسطه گنجاندن اتهام قاچاق ارز و مواد مخدر، در کیفرخواست هویدا، به بدترین شکل ممکن تقبیح و تنقیص میکند. آیا به راستی اگر میلانی را بر کرسی قضاوت بنشانیم، میتواند از چنین اتهام روشنی چشم بپوشد و آن را حتی در کیفرخواست هم نیاورد؟ آیا اساساً سکوت و سانسور فردی مانند هویدا، میتواند دلیل بر برائت او از انواع اتهامات باشد؟ معلوم نیست نویسنده در کدامین محکمه، چنین رویه غیر عاقلانهای را برای اثبات بیگناهی افراد سراغ دارد که آن را سنجه عدالت دادگاه انقلاب معرفی میکند! (معمای هویدا، فصلنامه پانزده خرداد، ش۴۵،ص ۹۸-۹۷)
🇮🇷 @IRANeMOASER
معمای میلانی.pdf
1.8M
⁉️معمای هویدا؛ یا معمای میلانی؟!
🔹 معمای هویدا اثر عباس میلانی نوشتهای است جهتدار در راستای تطهیر خاندان سلطنتی؛ و البته هجمه به روحانیت اسلام و محاکم اسلامی در عصر انقلاب اسلامی.
🔸بازخوانی انتقادی کتابهای اینچنینی، مانعی است در برابر تحریفگران عرصه تاریخ و پیشگیری از انحراف مسیر انقلاب اسلامی ملت ایران.
در بخشی از مقاله «معمای میلانی؛ بازخوانی انتقادی روایت عباس میلانی از زندگی عباس هویدا» میخوانیم:
🔹بازنوشت ادبی زندگی سياسی اميرعباس هويدا، نخستوزير سيزده ساله پهلوی، با عنوان معمای هويدا،كه با استناد گزينشی و جهتدار به برخی اسناد مكتوب و شفاهی، به نگارش درآمده است، حاوی مطالب قابل تأملی پيرامون اين شخصيت سياسی است.
🔸واكاوی نقادانه روايت ميانی، به كشف تناقضات و لوازم پيدا و پنهان كام او منجر میشود. در نوشتار حاضر نمونههايی از اين تناقضات و ناراستیها، مورد بحث و بررسی علمی قرار گرفته است. نوع نگاه ميانی به نهاد روحانيت شيعه و خصوصاً روايت هولآور او از شخصيت حضرت امام(ره) و محاكم اسامی، سعی تمامقدش در تبرئه خاندان هويدا از بهايیگری، و دفاع مجدانه نويسنده در جهت حذف نقش هويدا در ماجرای قاچاق ارز، طلا و مواد مخدر در پاريس، تصريح او به رويكرد ادبی در مقوله زندگینامهنويسی تاريخی، اعتراف به مذهبستيزی و غربزدگی هويدا، از جمله موضوعاتی است كه در نوشتار حاضر، مورد بررسی و بازخوانی انتقادی قرار گرفته است.»(معمای هویدا، فصلنامه پانزده خرداد، ش45 ص231)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۹ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۹ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۹ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️شهید آیتالله صدر رحمهالله: مرجعیت حضرت خمینی آرزوهای اسلام را در ایران امروز نمایان کرد
🔴در آستانه 19فروردین؛ سالروز شهادت آیتالله شهید صدر رحمهالله
روابط صمیمانه شهید صدر و امام خمینی که برآمده از اهداف انقلابی آنها بود در اسناد و شواهد تاریخی به چشم میخورد. پیدایش این دوستی صمیمانه گرچه مدتی به طول انجامید اما به اعتقاد راسخ آیتالله شهید صدر به راه امام ختم شد.
به عنوان نمونه در یکی از نامههایی که علامه شهید سید محمدباقر صدر به شاگردان خود مینویسد، اهمیت انقلاب اسلامی و مرجعیت امام خمینی را به خوبی تشریح میکند.
🔻ترجمه متن این سند که تصویر آن به قلم شهید سید محمدباقر صدر برای اولین بار (سال گذشته از طرف مرکز اسناد انقلاب اسلامی)منتشر میشود بدین شرح است:
« بسمالله الرحمن الرحیم
فرزندانم و عزیزانم
السلام علیکم جمیعا و رحمة الله و برکاته
🔹در هنگامه عظیمی این کلمات را برای شما مینویسم؛ در حالی که اسلام اقدام مهم و منحصر به فردی را در تاریخ معاصر به دست ملت مسلمان ایران به #رهبری_امام_خمینی (دام ظله) و همیاری دیگر نیروهای خیر و علمای اعلام رقم زد و با صبر و بردباری آرزوی بزرگ محقق گردید و به آن جامه عمل پوشیده شد و با اندیشهای که بهسان زلزلهای بر بنیاد ستمگران فرود آمد موجبات برپایی دولت حق و اسلام را بر روی زمین فراهم آورد.
🔸اسلامی که ظالمین و استعمارگران را با دستهای توانمند ایرانیان شکست داد که از مرگ هراسی نداشتند و از عزم جزم خود آن هم در برابر #تروریسم_طاغوتیان دست نکشیدند. سپس این ندا باعث متزلزل شدن زمین زیر پای ستمکاران و موجب برانگیختگی روح تازه و آرزوی نوینی در دلهای تمام مسلمانان شرق و غرب عالم شد.
🔹بر یکایک شما و بر هرکس که سعادت با او یار بوده و همراه این جریان اسلامی قرار گرفته است، واجب است که تمام نیروی خود و هر آنچه را که در اختیار دارد را به خاطر اسلام در خدمت آن قرار دهد تا توقفی حاصل نشود. هر فردی باید تلاش خود را برای برافراشته کردن پرچم آن با توان اسلام و ایجاد جامعه جدیدی که راهنمای جهان باشد انجام دهد.
🔸و همچنین باید این امر کاملا روشن شود که #مرجعیت_حضرت_خمینی که آرزوهای اسلام را در ایران امروز نمایان کرد و نهضتی که با اخلاص به ثمر رسید به دقت به آن نگریست و از مصالح آن حمایت و پشتیبانی کرد. در وجود عظمیش ذوب شوید همانطور که او در هدف متعالیاش ذوب شده است.
🔹و این همان توقعی است که از #مرجعیت_صالحه انتظار داریم و این همان غایت و راه است. هر مرجعیتی که موفق شود این هدف و راه را محقق سازد همانا مرجعیت صالحه است که باید خالصانه در خدمتش باشید. و میدان مرجعیت و عرصه مرجعیت در ایران باید از تضعیف[او] پرهیز کرده و از مرجعیت رشیده این رهبر حفاظت کند.
🔸خداوند دست شما را بگیرد و دیدگان شما را به پیروزی روشن سازد و با پشتیبانی و حمایت خود شما را حفظ کند و سلام بر شما ای عزیزانم و رحمة الله و برکاته. پدر شما»
◀️عکس سند:
♻️https://eitaa.com/iranemoaser/2452
🇮🇷 @IRANeMOASER
1.jpg
345.5K
✉️متن نامه اصلی شهید آیتالله صدر رحمهالله در حمایت از امام
بخشی ترجمه شده از این نامه ارزشمند:
«باید این امر کاملا روشن شود که #مرجعیت_حضرت_خمینی، که آرزوهای اسلام را در ایران امروز نمایان کرد و نهضتی که با اخلاص به ثمر رسید، به دقت به آن نگریست و از مصالح آن حمایت و پشتیبانی کرد. در وجود عظمیش ذوب شوید همانطور که او در هدف متعالیاش ذوب شده است.»
🇮🇷 @IRANeMOASER
✴️ نگرانی امام خمینی از وضع حال شهید آیت الله صدر و پاسخ وی
🔹در ایامی که شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر در #محاصره_رژیم_بعث_عراق قرار داشت، حضرت امام خمینی قدس سره الشریف طی تلگرافی نگرانی خود را نسبت به رفتار دولت عراق با ایشان ابراز و مسائلی را خطاب به دولت عراق بیان میکنند. شهید صدر نیز در مصاحبه صوتی با خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی تلگراف حضرت امام را پاسخ میگوید.
🔸متن پیام حضرت امام خمینی به شهید صدر در تاریخ ۱۳۵۸/۰۳/۲۴:
🔻حضرت آیتالله آقای حاج سید محمدباقر صدر ـ دامت برکاته ـ نجف اشرف
پیشامدهای اخیر یکی پس از دیگری موجب تأسف است. انتظار آن نبود که با جنابعالی، شخصیت علمی و اسلامی، چنین رفتار شود. چنانچه انتظار نبود و نیست که مأمورین دولت عراق در سرحدات رفتاری کنند که مخالف حُسن همجواری است. ملت ایران که با نهضت اسلامی خود امید دارد دست اجانب را از جمیع ممالک اسلامی کوتاه کند و استقلال را به آنها برگرداند. همچنین انتظار دارد که همان نحو که ملتها با نهضت عظیم اسلامی ایران موافق و پشتیبان آن هستند، دولتها نیز پشتیبان آن باشند. #حوزه_علمیه_نجف_اشرف که در خدمت اسلام و مسلمین است، در طول تاریخ حافظ استقلال عراق بلکه سایر کشورهای اسلامی بوده است، انتظار ندارد که مورد اهانت واقع شود و یکی از شاخصترین بزرگان آن، مورد تهاجم واقع شود.
🔹من به دولت عراق نصیحت میکنم که این دژ محکم را که حافظ کیان[و]مصالح کشور است حفظ کند. این نصیحتی بود که من در دوران گذشته به شاه مخلوع و دولت ایران کردم. از خداوند تعالی عظمت اسلام و استقلال کشورهای اسلامی را خواهانم. والسلام علیکم و رحمهاللّه و برکاته.
روحاللّه الموسوی الخمینی
🔸ترجمه پاسخ شهید صدر به تلگراف امام خمینی که طی مصاحبه صوتی با روزنامه «جمهوری اسلامی» در تاریخ ۵ شعبان ١٣٩٩ ه. ق (۹ تیر ۱۳۵۸) ضبط شده است.
🔹محضر #امام_مجاهد حضرت آیتالله العظمی سید روح الله خمینی
تلگرام شما را که تفقد پدرانهای از من بود، شنیدم؛ ولی چون کنج خانه افتادهام و نه میتوانم کسی را ببینم و نه کسی میتواند مرا ببیند، نمیتوانم از طریق تلگراف پاسخ شما را ارسال کنم؛ ازاینرو تنها چیزی که از دستم برمیآید این است که از خداوند متعال مسألت کنم که شما را که منار و مشعل اسلام هستید حفظ فرماید و دین حنیف را به مرجعیت پیشرو شما محفوظ بدارد.
🔸همچنین از خداوند متعال میخواهم سختیهایی را که در راه او متحمل میشویم از ما بپذیرد و به ما توفیق حفظ عقیده و آرمانهای والای امت را بدهد؛ چراکه حیات هر انسانی تنها به همان اندازهای است که از وجود و زندگی و افکارش به امت میبخشد و شما از وجود و حیات و فکرتان آنچنان عطایی برای مسلمانان داشتید که در طول تاریخ الگوی عظیم مجاهدان خواهد ماند.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️خاطره #مرحوم_خسروشاهی در حمایت شهید صدر از امام خمینی
🔴19فروردین؛ سالروز شهادت آیتالله شهید صدر رحمهالله
🔹حجتالاسلام خسروشاهی سابقهای دیرین در مبارزه داشت. او در خاطراتش درباره حمایت شهید صدر از امام خمینی میگوید: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دفاع سرسختانه آیتالله صدر از انقلاب اسلامی و رهبری آن، دشمن به دستور اربابان خود، برای سرکوب حرکت اسلامی، دو راه را انتخاب کرد؛ تسلیم کردن رهبری حرکت اسلامی و یا تصفیه فیزیکی.
🔸برای اجرای این توطئه، شیخ عیسی خاقانی از سوی صدام دو بار به دیدار آیتالله صدر آمد و به ایشان ابلاغ کرد که یکی از چند شرط زیر را بپذیرد تا مرجعیت ایشان تثبیت شود:
۱- از انقلاب اسلامی ایران و رهبر آن امام خمینی پشتیبانی نکند.
۲- فتوائی در تحریم عضویت در حزب الدعوه الاسلامیه صادر کند.
۳- فتوای حرمت عضویت در حزب بعث را لغو و فسخ کند.
۴- یک مصاحبه مطبوعاتی تشکیل دهند و آیتالله صدر در آن شرکت کند.
🔹وقتی که این پیشنهادها مطرح شد، آیتالله صدر در پاسخ گفت: «اگر هیچ یک از این شرایط را نپذیرم چه میشود؟» شیخ عیسی خاقانی گفت: سیدنا! به خدا از زبان خود صدام شنیدم که گفت اگر نپذیرد، او را #اعدام میکنم.
🔸آیتالله صدر با آرامش خاص گفت: «من در زندگی آرزوئی جز #تأسیس_حکومت_اسلامی نداشتم و اکنون که این آرزو در ایران، به رهبری امام خمینی تحقق یافته است، دیگر برای من مهم نیست که چند روز بیشتر زنده بمانم. به یقین، هیچ یک از شرایط صدام را نمیپذیرم. به او خبر بده که من #در_انتظار_شهادت هستم.»(سیدهادی خسروشاهی، «به مناسبت سالگرد شهادت ابوالشهداء محمدباقر صدر»، شاهد یاران، شماره هجدهم، اردیبهشت. ص56-55 )
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۰ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۰ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری اسلامی ۲۰ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ فرازهايى از كتاب «كشف اسرار»
🔹ما به منظور آشنايى بيشتر با افكار و انديشه هاى امام خمينى در دوران پيش از آغاز نهضت و شناخت سوز و گداز و رنج و حرمان او از روزهاى جوانى براى ايران و تودههاى محروم ايرانى، لازم است كه بخشهاى ديگرى از جهتگيرى هاى انقلابى و مترقيانه و پيشنهادهاى سازندۀ او در آن كتاب را در اينجا بياوريم تا نقش سازنده امام در آن شرايط مرگبار در ساختن انسانهاى قهرمان و روشن ساختن انديشه ها بهتر روشن شود:
🔸«... ما مى گوييم دولتى كه ... چندين هزار افراد مظلوم كشور را در معبد بزرگ مسلمين و جوار امام عادل با شصت تير و سرنيزه سوراخ سوراخ و پاره پاره كند اين دولت، دولت كفر است و اعانت آن عديل كفر و بدتر از كفر است.
🔹ما مى گوييم دولتى كه برخلاف قانون كشور و قانون عدل يك گروه، ديوان آدمخوار را به نام پاسبان در هر شهر و ده، به جان زنهاى عفيف بىجرم مسلمان بيندازد و حجاب عفت را با زور سرنيزه از سر آنها بربايد و محترمات را در زير لگد انداخته و بچههاى مظلوم آنان را سقط كند، اين دولت دولت ظالمانه و اعانت به آن عديل كفر است. ما حكومت ديكتاتورى (رضاخان) را ظالمانه و عمال آن را ظالم و ستمكار مى دانيم... و هر كس آنها را محترم بداند از شرف و انصاف بويى ندارد.
🔸آن روزنامه هايى كه از اعمال ظالمانۀ #ديكتاتور گريزپا طرفدارى مى كنند، كمك كار به اصول وحشيانۀ ديكتاتورى مىباشند و بايد اوراق آنها را در ميدان ها آتش زد».
🔹«... دستورى كه #دولت_ديكتاتورى_رضاخان قاچاق داده، به يك پول سياه ارزش ندارد و بايد حتماً قانونهايى كه در آن زمان از مجلس گذشته اوراقش را سوزاند و محو كرد. وكلاى زورى آن روزها حق وكالت امروز را ندارند و اگر مجلس امروز، مجلس باشد بايد اعتبارنامۀ آنها را رد كند».
🔸«... آن حرف بیخردانه كه از مغز يك سرباز بيسواد (رضاخان) تراوش كرده بود پوسيد و كهنه شد و فقط قانون خداست كه خواهد ماند و دست تصرف روزگار آن را كهنه نمى كند».
🔹«... كسى كه گفته بود من يك سرباز دزد را از تمام معارف ايران بالاتر و بهتر مىدانم، او معنى روحانى و معارف را نمىداند. گرچه معارف آن روز از سرباز دزد هم خيلى ننگينتر بود؛ لكن او (رضاخان) فهم صلاح و فساد نداشت و فشارهاى او به روحانيين براى اصلاح نبود. او مى خواست ريشه را از بيخ بكند...».(نهضت امام خمینی ج۱ ص۹۹)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️کشف اسرار، #فریاد_بیدارگرانه_امام در #حوزه_خموش_قم
🔹 کتاب شریف کشف اسرار نخستین اثر تفصیلی امام خمینی به فارسی است که در آن از ولایت سیاسی فقیهان و ایده تشکیل حکومت اسلامی سخن به میان آمده است.
🔸 استفاده از عنوان «کشف الاسرار» یک غلط مشهور است که متأسفانه در منابع مختلف به دفعات تکرار می شود
🔹امام در آن هنگام كه به نگارش اين كتاب دست زد، نه نهضت و حركتى در سطح كشور در جريان بود كه او را تحت تأثير خود قرار داده باشد و نه او در محيطى مى زيست كه اگر جسته و گريخته جنب و جوشى در گوشه و كنار به وقوع مى پيوست، بتواند در او مؤثر باشد و نه كتاب ها و نشريات اسلامى، انقلابى و سياسى كه امروز كم و بيش در دسترس قرار دارد در آن روز يافت مى شد.
🔸امام خمينى در حوزۀ خفقان بار و به ظاهر آرام قم مى زيست كه سكوت مرگبار اين حوزه در برابر بيدادگرى ها و قانون شكنى هاى #رضا_خان، اثرات منفى و نامطلوبى در روحيۀ بسيارى از محصلين آن داشته است كه هنوز هم اثر آن در برخى از شاگردان آن روز حوزۀ قم كه از علماى امروز به شمار مى روند باقى است!
🔹با اين وجود مى بينيم كه امام خمينى روى بينش صحيح اسلامى و برخوردارى از تعاليم انقلابى قرآن، مسائلى را در اين كتاب مطرح كرده است كه مبارزان، انقلابيان و سياستمداران كشور ما امروز به آن رسيده اند و تحت تأثير جوّ منطقه، شعار آن را سر مى دهند.(نهضت امام خمینی ره، ج۱، ص۱۰۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔹«ما همه انتظار فرج داریم وباید در این انتظار خدمت کنیم... انتظار فرج، #انتظار_قدرت_اسلام است.»
(صحیفه امام ،ج۷، ص ۲۵۵)
🔸«انتظار فرج یعنی قبول نکردن و رد کردن آن وضعیتی که بر اثر جهالت انسانها، بر اثر اغراض بشر بر زندگی انسانیت حاکم شده است. این معنی انتظار فرج است.»
(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم بهمناسبت نیمهی شعبان ۱۳۸۷/۰۵/۲۷)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۱ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۱ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۱ فروردین ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
❌ تن به ذلت نمیدهیم
🔹گویندگان و روشنفکران و متفکران و دانشگاهیان و دانشمندان، همه توان خود را صرف قطع امید دشمن اصلی ما امریکا کنند که با سلطه دشمن قدرتمند، برای هیچ یک چیزی باقی نخواهد ماند.
📅 امام خمینی (ره) | ۱۲ فروردین ۱۳۵۹
⛔️ به مناسبت سالروز قطع ارتباط سیاسی آمریکا در سال ۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽مرحوم آیتالله کریمی: در خصوص بنیصدر امام پایان خط را دیده بودند.
⚫️گزیدهای از مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با #مرحوم_آیتالله_کریمی به مناسبت ارتحال ایشان/ بخش دوم
🔹فکر #بنیصدر را امام نمیپسندید آقایان ابتدای خط را دیده بودند امام پایان خط را و #مجاهدین را آنطور که بودند امام میشناخت نه آنطور که اینها در ابتدای امر خودشان را نشان میدادند فلذا در ابتدای امر توانستند یک عده را فریب بدهند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽مرحوم آیتالله کریمی: امام با دانشجویان تماس مستقیم و دائم داشتند.
⚫️گزیدهای از مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با شاگرد حضرت امام قدس سره؛ #مرحوم_آیتالله_کریمی به مناسبت ارتحال ایشان/بخش سوم
🔹یک تیپ دیگر (از مبارزان) بودند؛ افرادی که به فکر #جامعه_اسلامی بودند به فکر آینده ایران؛ ولی در اثر نداشتن رهبر پیش خودشان جمع شدند یک خط فکری درست کردند. اینها را نظر #حاج_آقامصطفی و #امام این بود که تماس گرفتن با اینها و ارشاد و هدایت اینها؛ اینها را میکشاند به طرف اسلام ناب. فلذا امام با دانشجویانی که در آن زمان آنجا بودند تماس مستقیم داشتند مرتب مکاتبه میکردند حاج آقا مصطفی هم همچنین و اکثر همین دانشجویان بودند که در آن خط مقدم دور امام را گرفته بودند و قبل از تماس با امام اینها وابسته به #نهضت_آزادی و نهضتهای دیگر بودند از باب اینکه رهبری نداشتند آن را انتخاب کرده بودند اما با رهبری امام برگشتند و پیرو ایشان شدند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🌀خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (34)
♨️ در عشق یار
💠... از شعرهای آقا چیزهایی به یادم مانده است که ذکر میکنم، گرچه بعضی از آنها چاپ شده است:
🔸به یاد کوی تو بیرون زآشیانه شدم
🔸 خراب چشم تو دیدم خراب خانه شدم
🔸برای دیدن مه طلعتان محضر شیخ
🔸نیازمند به تسبیح دانهدانه شدم
غزلی از امام:
🔹یک امشبی که در آغوش ماه تابانم
🔹زهرچه در دو جهان است روی گردانم
🔹بگیر دامن خورشید را دمی ای صبح
🔹که مه نهاده سرخویش را به دامانم
🔹خدای را که چه سری نهفته اندر عشق
🔹که یار در بر من خفته و من پریشانم
🔹ندانم از آب وصل است یا زصبح فراق
🔹که همچو مرغ سحرگاه من غزل خوانم
🔹هزار سال اگر بگذرد از این شب وصل
🔹ز داستان لطیفش هزار دستانم
🔰آقا برای من 3 الی 4 شعر گفته است که اول هر بیت با [حرفی از] اسم من شروع شده که مجموعاً « قدس ایران » میشود، مانند این شعر:
🔸قد دلجویت اندر گلشن حُسن
🔸یکی سروی کاندر کاشمر نیست
🔸در آیین من، آب زندگانی
🔸از آن شیرین دهن، پاکیزهتر نیست
🔸اگر تخم محبت جز تو کارد
🔸زبیخش برکنم، کان باثمر نیست
🔸یکایک جمله اعضای تونیکوست
🔸به نیکویی تو کس اندر بشر نیست
🔸رها از هر غمم تا با تو هستم
🔸در عالم یاری از تو خوبتر نیست
🔸از این رو عاشق رویت شدم من
🔸که دیدم جز تو ما را همسفر نیست
🔰آقا میگفت یکبار که ارومیه رفته بودم کنار دریاچه شعرم گل کرد و این اشعار را [ به یاد تو ] سرودم ... من دوبیت اول و آخر آن را حفظ هستم که گفته بود:
🔹قامتت نازم که از سرو سهی دلکشتر است
🔹نوک مژکانت همی خونریزتر از خنجر است
🔹ناز پروردی که در بازار حسن و دلبری
🔹قیمت یک طاق ابرویت زیوسف برتر است
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 148-151
🇮🇷 @IRANeMOASER
🌸 میلاد گل و بهار جان آمد
🌸برخیز! که عید میکشان آمد
🌸برگیر به دست پرچم عشاق
🌸فرمانده ملک لامکان آمد
#شعر
#دیوان_اشعار_امام
🇮🇷 @IRANeMOASER