📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۱ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۱ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
🌀خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (38)
♨️ روزهای شوم فراق
🔹... [پس از دستگیری امام] خانه ما محل رفت و آمد خانمها شده بود. خانمهای میآمدند و [از شدت اندوه] غش میکردند و من سر آنها را در دامان خویش میگذاشتم و با آب و شربت حالشان را جا میآوردم. اینان زنان طلاب و طبقه فقیری بودند که واقعاً آقا را دوست داشتند ولی همان موقع زنان بعضی از افراد میآمدند و با حرفهای نیشدار قلب ما را میشکستند ولی ما تصمیم داشتیم آرام باشیم . مقایسه زنانی که از شدت تأثر از خود بی خود میشدند با زنانی که در آن حال هم ما را رها نمیکردند و زخم زبان میزدند، مقایسه فقر با غنا و سازشکاری بود ...
🔸[روزی] نزدیک غروب بود، در سطح شهر شایع کردند که امشب بناست به منزل آقا حمله شود و زنان را به اسارت گیرند. من باور نداشتم ولی این شایعات با اوضاعی که در شهر میگذشت یعنی با کشتار دسته جمعی مردم، مردها را به این فکر واداشت که ما را نقل مکان دهند، آقای اشراقی و مصطفی آمدند که امشب منزل را ترک کنید. به آنها گفتم ترسیدهاید؟ گفتند چنین شنیدهایم . گفتم دروغ است، من از این خانه تکان نمیخورم من حاضر به اسارت هستم ولی حاضر نیستم فرار کنم.
🔹مصطفی گفت این فرار نیست، هر لحظه باید موضعی داشت. گفتم موضع من همین است. رفتند دقایقی بعد آمدند که معطل نکنید، مسئله جدی است. من مقاومت کردم. مصطفی عصبانی شد گفت اگر شما را امشب ببرند، من چه کنم؟ . من وقتی دیدم پسرم اینگونه مضطرب است قبول کردم. خب حالا کجا برویم؟ قرار شد به منزل مادر آقای اشراقی در محله سیدان نقل مکان کنیم. خدا میداند که چقدر مشکل بود ولی تحمل کردم، رفتیم و فردایش برگشتیم و فهمیدند که حق با من است.
🔸نزدیک یکماه منزلمان محل جمعیت کثیری بود که عیادت ما میکردند یک روز جمع میشدند همه با هم قرآن میخواندند و چند دور قرآن را در یک روز تمام میکردند، روز دیگر ختم انعام، روز دیگر نماز حاجت حضرت رسول (ص) ، روز بعد حاجت از حضرت ابوالفضل، آنچه که زنان طبقه محروم و زنان طلاب آن روز توانستند کردند ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 238-240
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️آیا رضا خان بساط #کاپیتولاسیون را در ایران برچید؟
◀️ به مناسبت ۱۹ اردیبهشت سالروز پایان صوری رژیم کاپیتولاسیون در ایران
🔹محمدرضا پهلوی، لغو کاپیتولاسیون را از شاهکارهای پدر خود (رضاخان) می دانست و همواره در سخنرانی ها و نوشته های خویش آن را از افتخارات دودمان پهلوی برمی شمرد!
🔸 امّا کیست که نداند یک عنصر دست نشانده که در خدمت بیگانگان بوده و با سرانگشت آنان به تاج و تخت دست یافته است، هیچ گاه نمی تواند برخلاف سیاست آنان گامی برداشته و اقدامی کند.
🔹در حقیقت سیر نزولی #رژیم_کاپیتولاسیون در ایران از سال 1297 (پیش از کودتای انگلیسی سید ضیاءالدین طباطبایی و به قدرت رسیدن رضاخان) آغاز شد.
🔸لازم به یادآوری است وزارت امور خارجه رژیم شاه بر خلاف این که تلاش کرده است لغو #کاپیتولاسیون را از «اراده سنیه» رضاخان نشان دهد اما اعتراف کرده است که:
«... تنها حوادث، اوضاع جهان و تغییر رژیم ها باعث گردید که استقلال این کشور... را از خطر سقوط، رهایی بخشد».
🔹از جملة این اتفاقات و حوادث، برافتادن حکومت تزارهای روسیه و تغییر نظام حکومتی این کشور بود که یکی از اقدامات اولیة آن و مردود دانستن تمام معاهدات، تحمیلات و زورگوییهایی بود که حکومت تزار به دولت و ملت ایران روا داشته بود.
🔸 رژیمهای سلطهگر دیگر نیز منافع خود را در مقابله با رژیم کمونیستی شوروی در نظر گرفتند و به الغای آن در ایران رضایت دادند! در نظر دول غرب مسلم بود که دیر یا زود دولت شوروی، ایران را مجبور به اعطای امتیازاتی از جمله #کاپیتولاسیون مینمود. این کار میتوانست پیشرفت تبلیغات کمونیستی در ایران را موجب شود و زیانهای بیشماری متوجه غربیها (از جمله روی کار آمدن دولتی کمونیست در ایران) بنماید، در نتیجه دول غرب برای جلوگیری از این وضع و خنثی نمودن فعالیتهای شوروی در ایران، از لقمه چربی مانند حق کاپیتولاسیون صرفنظر نمودند. (حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی، ماهنامه زمانه، (دوره جدید)شماره ۲، ص۳۸-۳۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✴️کدام #شاهزاده_پهلوی جاسوس K.G.B بود..؟
🔸سند حاضر که در روزهای آخر عمر رژیم پهلوی توسط اداره ضد جاسوسی ساواک تنظیم شده است به رازی مهم اشاره میکند که دیگر امکان رازگشایی آن برای دستگاه از هم پاشیده سازمان اطلاعات امنیت کشور وجود نداشت.این سند پرده از جاسوسی یک شاهزاده برمیدارد که آنکسی نیست جز #غلامرضا_پهلوی.در آن هنگام،این شاهزاده به خارج از کشور گریخته بود و محمد رضا نیز یک ماه پس از او،از ایران گریخت.
🔻به کلی سری
بـه:تیمسار ریاست ساواک مورخه 1357/9/15
از:اداره کل هشتم
موضوع:والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی و بیژن جهانبانی
محترما به عرض عالی میرساند.
🔸در مهرماه سال 57 سرویس اطلاعاتی فرانسه اطلاع داد که یکی از خاندان جلیل سلطنت که در سال 1339 در حدود 30 سال داشته و مسئول امور جوانان و ورزش کشور ایران بوده با سرویس اطلاعاتی شوروی همکاری دارد که پس از بررسیهای لازم و جمعآوری قرائن مشخص شد که به احتمال زیاد این مأمور، والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی است که مراتب مشروحا به عرض رسید و مقرر گردید که مراقبتهای لازم به عمل آید.
🔹در اجرای اوامر صادره بر جمعآوری سوابق موجود تلفنهای دفتر والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی که رئیس دفتر آن تیمسار گیلانشاه میباشد تحت کنترل قرا گرفت و نتایج زیر حاصل:
1-نتیجه کنترل تلفن مورخه 57/9/8 دفتر شاهپور غلامرضا پهلوی حاکی است که یکی از اتباع شوروی با استفاده از تلفن مزبوربازرگانی شوروی با شخصی به نام نیکلاویچ شوالف مذاکره نموده و برای بیژن جهانبانی(برادر همسر غلامرضا) با وی قرار ملاقات گذاشته است.
2-سوابق موجود از بیژن جهانبانی حاکی است که مشار الیه از رابطینK.G.B در ایران است و با بوریس چیچرین افسر اطـلاعاتی K.G.B که از ایران رفته است تماس داشته و از طرف ستاد K.G.B به چیچرین دستور داده شده بود که ضمن تماس با جهانبانی به او بگوید که اطلاعاتی را که به K.G.B داده فاقد بهره میباشد.
3-نمایندگی ساواک در کشور فرانسه در سال 55 اطلاع داده بود،جهانبانی در چند سال قبل به منظور شرکت در کمیسیون اقتصادی به شوروی دعوت میگردد و با چند دختر روسی که همگی از عوامل K.G.B بودهاند به سر میبرد.
4-بیژن جهانبانی در تاریخ 7/آبان/57 نیز به مدت یک هفته در شوروی بوده است.
◀️متن سند:
🔹🔸https://eitaa.com/iranemoaser/2632
🇮🇷 @IRANeMOASER
image_2020-05-08_18-28-40.png
225.5K
📸سند ارتباطات جاسوسی غلامرضا پهلوی با شوروی
◀️در بخشی از این سند میخوانیم:
🔹«در مهرماه سال 57 سرویس اطلاعاتی فرانسه اطلاع داد که یکی از خاندان جلیل سلطنت که در سال 1339 در حدود 30 سال داشته و مسئول امور جوانان و ورزش کشور ایران بوده با سرویس اطلاعاتی شوروی همکاری دارد که پس از بررسیهای لازم و جمعآوری قرائن مشخص شد که به احتمال زیاد این مأمور، والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی است که مراتب مشروحا به عرض رسید و مقرر گردید که مراقبتهای لازم به عمل آید...»
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📂حوزه علمیه و حکمیزادههای امروز
◀️مقاله «زمینههای نگارش کتاب کشف اسرار و پاسخ امام خمینی به افکار انحرافی حکمیزاده» /جدیدترین شماره فصلنامه 15خرداد
🔹علیاكبر #حكمیزاده كتاب #اسرار_هزارساله را در شهريور 1322با ادبياتی بسيار سخيف در نقد آموزههای دينی شيعه، با كمك كسروی منتشر ساخت.
🔸اين كتاب جنجال زيادی به پا كرد و جوابيههای مختلفی بر اين كتاب نوشته شد و نشريات مختلفی به پاسخگويی به آن كتاب مشغول شدند. مهمترين جوابيه كتاب كشف اسرارنوشته #امام_خمينی بود كه در فروردين 1323منتشر گرديد و به طور مبسوط و مستند به پاسخگويی به شبهات كتاب حكمیزاده و #شبهات_وهابيت پرداخت و به عنوان پاسخ رسمی حوزه قم به آن شبهات منتشر شد.
🔹پاسخهای امام كه در آن زمان از مدرسين برجسته و جوان #حوزه_قم بودند، به قدری قوی و محكم بود كه حكمیزاده و كسروی هيچ واكنشی به آن نشان ندادند.
🔸حكمیزاده بعد از نوشتن كتاب اسرار هزارساله و جنجالی كه در فضای جامعه به پا كرد، برای هميشه منزوی شد و ازكارهای فكری كناره گرفت و در خفا به فعاليتهای اقتصادی روی آورد و ازكارهای افراطی دوران جوانی اش فاصله گرفت و سالها بدون حاشيه به فعاليتهای اقتصادی پرداخت و تا بعد از پيروزی انقلاب اسلامی هم زنده بود ولی كمتر كسی از سابقه او اطلاع داشت تا اينكه در سال 1366در تهران درگذشت.
🔹از آن جايی كه زمينههای ورود امام به #حوزه_سياسی در پاسخ به افكار انحرافی حكمیزاده دركتاب كشف اسرار متجلی است بازخوانی زمينههای ظهور اين جريان برای فهم بخش مهمی از تاريخ تحولات سياسی اجتماعی ايران اهميت دارد...(چکیده مقاله زمینههای نگارش کتاب کشف اسرار و پاسخ امام خمینی به افکار انحرافی حکمیزاده، میثم عبداللهی، فصلنامه 15خرداد شماره62)
✅متن کامل:
♻️https://eitaa.com/iranemoaser/2637
◀️پینوشت:
رسانههای معاند و امپراتوری رسانهای غرب با سوءاستفاده از شیوع کرونا در ایران به طرح شبهات عقیدتی پرداخته و تلاش کردند از این آب گلآلود برای خود ماهی بگیرند. امید است حوزه علمیه قم به عنوان قلب تپنده جهان اسلام به مقابله جدی و مؤثر با این جریانات پرداخته تا حکمیزادههای امروز که بعضا از پشتوانه دولتی نیز برخوردارند دست از شبههافکنی بردارند و بیش از این با عقاید جوانان و عموم مردم بازی نکنند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
زمینههای کشف اسرار.pdf
769.6K
📂متن کامل مقاله «زمینههای نگارش کتاب کشف اسرار و پاسخ امام خمینی به افکار انحرافی حکمیزاده»
🖊به قلم میثم عبداللهی، انتشار یافته در فصلنامه 15خرداد شماره 62
🇮🇷 @IRANeMOASER
🌀خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (39)
♨️ توسل به حضرت رضا (ع)
🔹... روز 15 خرداد رژیم برای ارعاب مردم دستور داده بود تا هواپیما بر فراز قم به پرواز درآیند و این کار شد، زنان قم و نیز مردان از شکستن دیوار صوتی در فضای شهر وحشت میکردند، منزل ما در موقع عبور [هواپیما] پر از شیون میشد، هواپیما توگویی وقتی به منزلمان میرسیدند خود را پایینتر میکشیدند، با سرعتی عجیب بر روی شهر مانور میدادند. بیشتر زنان در منزلمان بیحال میشدند، من و دخترانم به آنها شربت میدادیم، آنها آمده بودند برای دلداری ما و ما بودیم که به آنها دلداری میدادیم
🔸... روزهای اول ما خبر از آقا نداشتیم و من سخت دلواپس بودم و بعد از اطلاع از محل امام چند روزی بود ما برای آقا غذا میبردیم یعنی در منزل مادرم تهیه میکردیم و مشهدیعلی میبرد زندان عشرت آباد که وقتی از آنجا عبور میکنم به یاد آن قضایا میافتم.
🔹دلم نمیآمد این کار [غذا بردن برای امام] را رها کنم و به مشهد بروم ولی بالاخره با اصرار دوستان راضی شدم، مادرم غذا [برای امام] را برعهده گرفت، و من و دخترم فریده و احمد به مشهد رفتیم. از حضرت رضا خواستم هر روزی که وارد تهران میشوم، هفته بعد همانروز آقا آزاد شود، یک هفته مشهد ماندیم روزی که مراجعت کردم جمعه بود و جمعه دیگر آقا آزاد شد(1) او را به منزل آقای حاج آقا عباس نجاتی بردند برای آنان مکان قابل اطمینانی بود ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 240-242
1. آزادی امام از زندان روز جمعه 11 مرداد 1342 بود که به تعبیر امام حبس به حصر تبدیل شد
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️ اندوه دریادلان شهید
#از_دیگر_رسانهها
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ فتوای کمتر دیده شده میرزای شیرازی در حمایت از #کالای_ایرانی
◀️سالروز صدور فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای بزرگ شیرازی
🔹شیخ فضلالله نوری در سال ۱۳۰۶ قمری، چندی پیش از قیام #تحریم_تنباکو، با ورود اجناس و کالاهای خارجی به ایران نظیر قند، احساس خطر میکند و سؤالی را تحت این عنوان که «تکلیف مسلمانان نسبت به مصرف کالایی نظیر قند و... که از بلاد کفر (یعنی فرنگستان) وارد بازار ایران میشود، چیست؟»
🔸از محضر بزرگ مرجع شیعه حضرت #آیتالله_میرزای_شیرازی، میپرسد تا ایشان را متوجه ورود کالای خارجی به کشور نماید. #میرزای_شیرازی نیز در نامهای مفصل پاسخ میدهد: «در خصوص مفاسد ورود اجناس و کالاهای بلاد کفر به سرزمین ایران، همیشه ملتفت به آن بودهام و زیادهروی در این امر را مایهی خرابی دین و دنیای مسلمانان میدانم و از اهتمام شما در تهیهی دفع آنها زیاد مسرور شدم...» شیخ فضلالله نیز این #استفتاء را در سراسر ایران گسترش داده و علمای بلاد را متوجه این امر میکند.(تاریخ تحولات سیاسی ایران، ص۱۷۴)
🔻پی نوشت:
رهبر معظم انقلاب در مورد اهمیت این فتوا می گویند:
همه میدانند که در ژاپن، حدود صد سال پیش از این گفتند که مردم حق ندارند از مصنوعات خارجی استفاده کنند، تا در داخل آن کشور چرخ اقتصاد به کار بیفتد؛ اما نمیدانند که در همان زمان، بلکه زودتر از آن، عین همین پیشنهاد و همین فتوا، از طرف مراجع و علمای شیعه صادر شد؛ منتها متأسفانه در داخل کشور، هیچکس از سرجنبانها و اهل قلم و اهل سیاست و روشنفکران کمکشان نکرد!(۱۳۷۰/۱۲/۱۴)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ عامل پیروزی در برابر استبداد در بیان رهبر معظم انقلاب
◀️سالروز صدور فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای بزرگ شیرازی
🔹ما در طول تاریخ تشیع، به خاطر #عدم_آگاهی_علما از حقایق جریانات دنیا، خیلی ضربه خوردیم؛ به خصوص در دویست سال اخیر که دنیا شکل جدیدی پیدا کرد و #استعمار پدید آمد و سیاستها عوض شد و دولتهای اروپایی وارد میدان #سیاست_جهانی شدند و به #کشورهای_اسلامی تعرض کردند.
🔸هرگاه ما عالِم دین و تقیّ و باهوش و زرنگ و دقیقی مثل #میرزای_شیرازی و #شیخ_انصاری داشتیم، از شر دشمن محفوظ میماندیم و برنده بودیم؛ ولی آنجا که قدری غفلت و ناآگاهی در کار بوده است، ضرر میکردیم، که آن ضرر، به یک نفر و یک حوزه و یک مجموعه و یک شهر و یک سال و چند سال محدود نمیشد؛ بلکه در برخی موارد اثرش تا پنجاه سال تمام، جامعهی اسلامی را تحت فشار قرار میداد.
دیگر نباید تسلیم ناآگاهیها شویم. باید آگاهی و #بصیرت را در خودمان تقویت کنیم.(۱۳۶۸/۰۴/۲۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🌀خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (40)
♨️ خواستند امام را بشکنند خدا آنها را شکست
🔹... روزی که به دیدن آقا در داودیه، منزل آقای نجاتی رفتیم، دیدم آقا خیلی سیاه شده گردنش پوست پوست است گفتم این چیست، این غیر طبیعی است، آقا یقعهاش را پس زد و انگشت روی پوست بدنش مالید و پوست بدنش از بالا لوله شد و هرکجا را که انگشت میگذاشت پوست لوله میگشت ... گفتم چرا اینطور شد، گفت در جایی قرارم دادند که تمام پوست بدنم از گرما ریخت و چندبار دست روی زمین گذاشت و گفت مثل آتش بود، مثل آتش داغ بود، میسوزاند. یعنی درجایی که آقا را برده بودند وضع چنین بوده است.
🔸آنها تصمیم داشتند با این فشارها آقا را بشکنند ولی خدا آنها را شکست [از وضع امام] خیلی متأثر شدم، اشک در چشمانم [جاری] گشت که هنوز آن را بر سینه احساس میکنم.
🔹بعد از چند روز که آقا در منزل آقای نجاتی ماندند، اوضاع داودیه و خیابان شمیران دگرگون شد. کنار خیابان شمیران اسب سواران کلانتر سوار مستقر شده بودند، واقعاً تماشایی بود. اسب سواران هر کدام با فاصله چند متر ایستاده بودند با آن ژست پلیسی و مردم در پیاده روها نشسته بودند و تمام ماشینهایی که از خیابان شمیران رد میشدند خود مبلّغی علیه دستگاه ظلم میشدند. دولت متوجه شد که اوضاع به صورت بدی پیش میرود تصمیم گرفت ایشان را از آنجا به جای دیگر نقل مکان دهد ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 243-244
🇮🇷 @IRANeMOASER