🔴تروریستهای جداییطلب و فاجعهای دردناک در لندن/بخش اول
آشنایی با جنایات گروهکهای تجزیهطلب در خوزستان/۵
🔹 #تجزیهطلبان_خوزستان پیشینهای سیاه در تاریخ انقلاب اسلامی دارند. آنان برای رسیدن به اهداف پلیدشان از ارتکاب هیچگونه جنایت و خیانتی رویگردان نیستند. بخشی از این جنایتکاران در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۵۹/ ۳۰ آوریل ۱۹۸۰ با تصرف #سفارت_ایران در #لندن فاجعه دردناکی را آفریدند.
🔸شرح ماجرا به صورت خلاصه چنین است:
ساعت ۱۱:۳۰ صبح چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت شش جوان عرب خوزستانی به اسامی #سالم_التوفيق (رهبر گروه)، #فوزی_بداوینژاد، #عباس، #شای، #مکی و #جاسم با گذرنامههای عراقی که از #بغداد به لندن آمده بودند، به صورت مسلحانه وارد سفارت ایران شدند و ۲۶ نفر را به گروگان گرفتند:
🔹۱۷ نفر اعضای سفارت، ۸ نفر مراجعه کننده و یک نفر پلیس نگهبان سفارت. بیشتر گروگانها از اعضای رسمی سفارت ایران و کارکنان سفارتخانه بودند، اما دو نفر از کارکنان #شبکه_بیبیسی به نامهای #کریستوفر_کرامر و #سیمون_هریس نیز که برای درخواست روادید به سفارتخانه رفته بودند، #رونالد_موریس سرایدار انگلیسی این سفارتخانه، دو مرد پاکستانی به نامهای #محمد_عاشر_فاروقی (دبیر یک مجله سیاسی اسلامی) و #علی_گویل_قضنفر (گردشگر) و یک روزنامهنگار سوری به نام #مصطفی_کرکوتی نیز در زمره گروگانها بودند.
🔸خواسته های گروگانگیرها که خود را عضو سازمان سیاسی خلق عرب خوزستان و گاه جبهه دموکراتیک انقلابی برای آزادی عربستان (خوزستان) معرفی کردند، چنین بود:
۱. ایران در ظرف ۲۴ ساعت ۹۱ نفر از دوستان عرب ما را از زندانهای عربستان (خوزستان) آزاد کند و با هواپیما به لندن بفرستد.
٢. موقعی که دوستانمان به لندن رسیدند، باید هواپیمایی در اختیار ما گذاشته شود تا با آن به همراه گروگان ها به یک پایتخت عربی در خاورمیانه پرواز کنیم و در آنجا گروگانها آزاد خواهند شد.
٣. ما خواستار خودمختاری عربستان (خوزستان) و شناسایی آن توسط دولت ایران هستیم.
🔹 گروگانگیران برای انجام مذاکره خواهان حضور یکی از سفرای #عراق، #الجزایر و یا #اردن در محل سفارت شدند، ولی تا پایان ماجرا هیچ یک از دیپلماتهای کشورهای مذکور آن را نپذیرفتند. از آنجا که #عباس_لواسانی (وابسته مطبوعاتی سفارت ایران به طور مداوم با تروریستها مجادله میکرد و با وجود توهینهای آنان، به طور آشکار از #انقلاب_اسلامی و رهبری آن دفاع می کرد، به هدف اصلی گروگانگیران تبدیل شد. وقتی خواستههای گروگان گیرها توسط پلیس و مقامات امنیتی انگلیس پذیرفته نشد، او را کشتند. با کشته شدن #لواسانی، به دستور #مارگارت_تاچر، نخستوزیر وقت انگلیس، عملیات ضداشغال سفارت ایران از پلیس به نیروهای هوابرد ویژه (اس. آ.اس SAS) منتقل گشت.(انقلاب اسلامی و گروههای تجزیهطلب، ص١٢١-١٢٠)
#خوزستان
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ارتباط تشکیلاتی گسترده شیعیان در زمان امام هادی علیهالسلام
مقام معظم رهبری:
🔹زمان #حضرت_رضا و #حضرت_جواد و #حضرت_هادی و #حضرت_عسکری، ارتباطات شیعه از همیشه گستردهتر بوده است. در هیچ زمانی ارتباط شیعه و گسترش تشکیلاتی شیعه در سرتاسر دنیای اسلام، مثل زمان حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری نبوده است.
🔸وجود وکلا و نواب و همین داستانهایی که از حضرت هادی و حضرت عسکری نقل میکنند - که مثلاً کسی پول آورد و امام معین کردند چه کاری صورت بگیرد - نشاندهنده این معناست. یعنی علیرغم محکوم بودن این دو امام بزرگوار در #سامرا، و قبل از آنها هم حضرت جواد به نحوی، و حضرت رضا (سلاماللهعلیه) به نحوی، ارتباطات با مردم همینطور گسترش پیدا کرد. (۱۳۸۴/۰۵/۱۸)
#امام_هادی
#میلاد_امام_هادی
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۴ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۴ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۴ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴تروریستهای جداییطلب و فاجعهای دردناک در لندن/بخش دوم
آشنایی با جنایات گروهکهای تجزیهطلب در خوزستان/۶
🔸تاچر در پیامی غیرمعمول به صورت جدی خواستار حفظ جان گروگانها و کشتن همه گروگانگیرهاشد. به اعتقاد بعضی تحلیلگران، تاچر نمیخواست این ماجرا با زنده ماندن گروگانگیرها استمرار یابد، چرا که آنان حافظ اسراری بودند که زندهماندنشان خطر افشای آنها را در بر داشت. با وجود تهدید اشغالگران در مورد کشتن گروگانهای ایرانی، وزارت خارجه ایران بر اساس سیاست شورای انقلاب، هیچ گونه نرمشی در مواضع اولیه خود نشان نداد و حاضر به معامله با گروگانگیرها نشد.
🔹نیروهای هوابرد ویژه که پیشتر توانسته بودند در پنجرهها، شومینهها و دیوارهای سفارت ایران وسایل شنود و مواد منفجره کار گذارند، اندکی پس از ساعت ۱۹ روز دوشنبه، ۵ مه، به محل هجوم برده و در عملیاتی که تنها ۱۱ دقیقه به طول انجامید، چهار نفر از تروریستها را در جا کشته و گروگانها را آزاد کردند. در این عملیات #علی_صمدزاده، دیگر دیپلمات ایرانی. اندکی پیش از حمله ماموران انگلیسی به سفارت توسط گروگان گیرها کشته شد. غلامعلی افروز، کاردار سفارت و علی دادگر، مترجم محلی سفارت نیز زخمی شدند.
🔸وقتی که عملیات « #پرنسس_گیت » به پایان رسید، جنازه ۵ تن از اشغالگران شناسایی شد و نفر ششم، #فوزی_بداوینژاد (در متون عربی بداوینجاد)، که خود را بین گروگانها پنهان کرده بود، شناسایی و دستگیر شد. او که آخرین بازمانده تروریستها بود، در دادگاه به قاضی گفت که هدایت عملیات در بغداد و سازماندهی گروه در لندن را یک افسر عراقی ارتش بعث به نام #سامی_محمدعلی (با نام مستعار روباه) بر عهده داشته است.
🔹افروز، کاردار وقت سفارت ایران، خواستار حضور در دادگاه عضو باقی مانده گروگانگیری شد، ولی دولت بریتانیا دادگاه را #غیرعلنی برگزار کرد. بعدها بخشی از صورت جلسههای دادگاه ناپدید و حذف شد و هیچ گاه معلوم نشد افرادی که تروریستها را در بریتانیا پذیرفته و مقدمات کار آنها را فراهم کردند، چه کسانی بودند و چرا محاکمه نشدند.
🔸فوزی بداوی نژاد به دلیل اعتراف به ارتکاب عملیات تروریستی، مشارکت در قتل، مجروح کردن افراد و حمل غیرمجاز سلاح، به حبس ابد با تأکید بر ضرورت سپری ساختن ۲۵ سال در زندان محکوم گردید. مجازات حبس ابد در عرف قوانین اروپا معمولا معادل ۲۵ سال زندان محسوب میشود. وی در نوامبر سال ۲۰۰۸ آزاد گردید، اما در ظاهر به ادعای خطر اعدام در ایران به جمهوری اسلامی تحویل داده نشد. هم اکنون با حمایت دولت انگلیس مخفیانه زندگی می کند.(انقلاب اسلامی و گروههای تجزیهطلب، ص١٢٢-١٢١)
#خوزستان
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۵ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۵ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۵ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴جلاد بعثی حامی جلادهای منافق
◀️مروری بر عملکرد سازمان مجاهدین خلق، به مناسبت سالروز عملیات مرصاد/1
🔹 #مجاهدین_خلق با ترورهای کور و از بین بردن نیروهای اصیل #انقلاب_اسلامی نفرت ملت ایران را برای خود خرید. اما هیچکدام از جنایتها باعث نشد که منافقین مزدور حمایت اربابان غربی و اتباع آنان را از دست بدهد و #صدام_بعثی یکی از حامیان این گروهک تروریستی بود.
🔸صدام، رئیسجمهور عراق و حامی تمام عیار سازمان، در هشتم تیرماه 1367 طی یک سخنرانی درباره #جنگ عراق و ایران، ضمن تکرار ادعای صلحطلبی خود و محکوم نمودن ایران به دلیل تداوم #مقاومت برای تحقق هدف محکومیت و مجازات متجاوز، در شرایطی که با مداخله علنی آمریکا و متحدانش در جنگ به نفع رژیم بعث عراق، احساس پیروزی میکرد، درباره سازمانن رسما اینگونه اظهار نظر نمود:
🔹«عراق به سطحی از آگاهی رسیده است که اگر روزی حس کند نابودی دشمن در سرزمینش خدمت به #صلح است به آن دست خواهد زد... اگر ایران به هیچیک از این مسائلی که من اشاره کردم توجه نکند مردم خودشان آنها را مجبور خواهند کرد که به صلح تن در دهند و این چیزی است که به آن ایمان راسخ دارم و قهرمانیهای #مجاهدین_خلق در مهران مؤید این سخن میباشد.
🔸بالاخره روزی خواهد رسیده که برای جنگیدن کسی به کمک آنها نخواهد آمد و بعد از مدتی خواهید دید که چگونه مجاهدین خلق به اعماق خاک خودشان نفوذ خواهند کرد و همینطور پیوستن مردم ایران را به صفوف آنها خواهند دید.»(سازمان مجاهدین خلق، پیدایی تا فرجام، ج3، ص303)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴حمایت جلادهای آمریکایی از گروهک تروریستی مجاهدین
◀️مروری بر عملکرد سازمان مجاهدین خلق، به مناسبت سالروز عملیات مرصاد/٢
🔹پیش از پذیرش قطعنامه از سوی ایران، نقشهها و طرحهای قبلی سازمان با بنبست مواجه شد. در آن شرایط، سازمان در کنار امیدواری به داشتن پشتوانه خرده عملیاتهای مرزی، حمایت نمایندگان کنگره و سنای آمریکا را نیز یدک میکشید.
🔸در ٣٠خرداد١٣۶٧، ١٣٨ نماینده کنگره و ١۴ #سناتور_آمریکایی طیّ نامهای به «جرج شولتز» وزیر خارجه وقت آمریکا، از وی خواسته بودند که به جنبشهای مقاومت داخلی در ایران توجه کند، و در همین راستا حمایت از سازمان -مستقر در عراق- را اکیدا توصیه کرده بودند.
« #مروین_دایملی » نماینده کنگره آمریکا در روز دوشنبه ۶ تیرماه ۶٧ در تظاهرات سازمان در واشنگتن شرکت کرده و طی سخنانی که از یکی از شبکههای تلوزیونی آمریکا هم پخش شد اظهار داشت:
🔹«نباید دست از تلاش کشید، مطمئن باشید که با کمی صبر و تلاش بیشتر به زودی از #مهران به تهران رژه خواهید رفت.» سازمان نوار ویدئویی سخنرانی مزبور را برای کلیه کادرهای سازمان پخش کرد.(سازمان مجاهدین خلق پیدایی تا فرجام، ج٣ ص٣٠۵)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴مذاکره، عامل حمله نظامی و ناامنی
◀️مروری بر عملکرد سازمان مجاهدین خلق، به مناسبت سالروز عملیات مرصاد/٣
🔹اسناد بر جا مانده از #مجاهدین_خلق و سخنرانی مسعود رجوی به خوبی نشان میدهد که مذاکره و پذیرش قطعنامه ۵٩٨ و تحمیل جام زهر توسط شخصیتهایی همچون آقای #اکبر_هاشمی_رفسنجان؛ حمله مجاهدین خلق به ایران و ناامنیهای پس از آن را سرعت بخشید.
مسعود رجوی در سخنرانی ١٣۶٧.۴.٣١ خود خطاب به اعضای گروهک تروریستی مجاهدین؛ پس از اینکه عملیات فروغ جاوید (مرصاد) را عملیاتی حیاتی برای سازمان میخواند و عدم پیروزی در آن را معادل فسیل شدن سازمان میان ایران و عراق عنوان میکند میگوید:
🔸«اگر ما به تحلیلهایی که در مورد #رژیم داشتهایم معتقد هستیم زمان مناسبی برای ما به وجود آمده است. ما در تحلیل از جنگ گفتیم که رژیم در منتهای ضعف حاضر به توقف جنگ میشود و دلیل قبول قطعنامه از طرف آنها همین است.»
🔹او در ادامه تحلیل غلط برخی از عناصر سیاسی داخلی را، مبنی بر نبود نیروی جنگی لازم تَکرار میکند و میگوید:
«ما نباید این فرصت تاریخی را از دست بدهیم. باید حمله کنیم و کارش را یکسره کنیم. رژیم دیگر #نیروی_جنگی لازم را ندارد و نمیتواند نیروی جبهه را تأمین کند.»(سازمان مجاهدین خلق پیدایی تا فرجام، ج٣ ص٣٠٨-٣٠٧)
🔸ایران پرورش، یکی از افرادی که در عملیات فروغ جاویدان شرکت داشته، در تاریخ ١۶آبان١٣٨١ میگوید:
«رهبری مجاهدین با بسته شدن مرزها، خود را قفل شده میدید، لذا تصمیم گرفت که قبل از بسته شدن کامل مرزها حرکت نهایی را بکند، به ویژه طبق تحلیل آقای رجوی، پذیرش صلح توسط [آیتالله] خمینی به متلاشی شدن کامل نیروهای وفادار به رژیم منجر شده، لذا [آیتالله] به هیچ وجه قادر به بسیج نیرو و مقابله با «ارتش آزادیبخش مجاهدین» نخواهد بود. پس دست به تدارک یک حمله تمام عیار زدند.»(مجاهدین خلق در آیینه تاریخ ص٢٣٢)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴 پول تو جیبی نجومی صدام به مسعود رجوی
◀️مروری بر عملکرد سازمان مجاهدین خلق، به مناسبت سالروز عملیات مرصاد/۴
🔹ارتباط مجاهدین خلق با رژیم بعث عراق خیانتی بزرگ به ملت ایران بود. این سازمان با ارتباط ویژه با #اطلاعات_عراق به جوخه ترور صدام در ایران بدل شده بود.
🔸«در طول دوران حضور مجاهدین خلق در عراق، بیشتر با #مخابرات (اطلاعات) و #استخبارات (اطلاعات و ضداطلاعات) مرتبط شدند، البته مسئولیت سیاسی-نظامی-امنیتی-مالی سازمان با مخابرات بوده است. استخبارات نیز با راهاندازی شعبههای جمعآوری و عملیاتی نیرومند در ایران، همکاری سازمان را برای کسب اطلاعات درباره تغییر و تحولات و نقل و انتقالات نیروهای ایرانی، جلب کرد.
🔹نشریه الحیات در مصاحبهای مفصل با سرلشکر #وفیق_السامرایی، از فرماندهان نظامی رژیم صدام، برای نخستینبار به افشای جدی و مستند سازمان و سرویسهای عراقی پرداخت.
🔸«صدام در دادن اعتبار برای فعالیتهای اطلاعاتی به هیچ مرزی اعتقاد نداشت؛ به همین دلیل نیز پس از آمدن رجوی و سازمانش به عراق، ماهانه -علاوه بر تأمین هزینهها و احتیاجات او و افرادش- بین ٩ تا ١٠ میلیون دلار نقد به او پرداخت میکردیم. پیش از حمله به #کویت، رجوی ماهانه ٢٠ میلیون دینار عراقی از ما گرفت؛ میلیونها دلار دیگر نیز به او برای اداره سازمانش در خارج پرداخت.»(از مجاهدین تا منافقین ص٢۵٢-٢۵١، مرکز اسناد انقلاب اسلامی)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴رابطه منفی امام با مجاهدین خلق
◀️مروری بر عملکرد سازمان مجاهدین خلق، به مناسبت سالروز عملیات مرصاد/۵
🔹 #مجاهدین_خلق پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مدتها پیش از آن ماهیت ضداسلامی خود را نمایان کرده بودند. اما در ابتدای راه کسی چهره منافقانه آنان را نمیشناخت و حتی بخشی از روحانیون نیز به حمایت از آنان پرداختند. اما در مقابل؛ امام خمینی قدس سره الشریف قاطعانه ایستاد و کوچکترین تأییدی نسبت به آنان نداشت.
🔸حجتالاسلام #دعایی در این زمینه میگوید:
«من سمپات این سازمان بودم. من ساعتها با امام صحبت کردم بلکه بتوانم یک جمله از امام در یک اعلامیه بگیرم که در دفاع از سازمان و یا یکی از افراد این سازمان باشد.
🔹در یک جلسه خاطرم هست که من بعد از یکساعت و نیم صحبت گریهام گرفت و شاید پنج دقیقه گریستم و نتوانستم حرف بزنم که بلکه بتوانم حمایت امام از این #سازمان و از راه آنها و شیوه کار آنها کسب کنم. امام مقاومت کرد. خود من سمپات این سازمان شدم و حتی بالاتر از سمپات رابطه ارگانیک با این سازمان داشتم. چهار الی پنج سال در این رابطه کوشیدم به نفع این سازمان پیش امام یک کلمه تأیید بگیرم، نتوانستم و هیچکس نتوانست.»(از مجاهدین تا منافقین،ص١۴٢، مرکز اسناد انقلاب اسلامی)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۶ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۶ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۶ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️غدیر، روز تعیین الگوی حکمرانی اسلامی
امام خمینی قدس سره الشریف :
روز عید غدیر روزی است که #پیغمبر_اکرم ـ صلی الله علیه وآله و سلم ـ تکلیف حکومت را معیّن فرمود و #الگوی_حکومت_اسلامی را تا آخر تعیین فرمود که حکومت اسلام نمونهاش عبارت از یک همچو شخصیتی است که در همه جهاتْ مهذّب، در همۀه جهات معجزه است. و البته پیغمبر اکرم این را میدانستند که به تمام معنی کسی مثل حضرت امیر ـ سلام الله علیه ـ نمی تواند باشد لکن نمونه را که باید نزدیک به یک همچو وضعی باشد از حکومتها، تا آخر تعیین فرمودند. (صحیفه امام ج۵ ص٢٨)
#عید_غدیر
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۷ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۷ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۷ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊نوشتاری کمتر دیده شده از مرحوم علامه مصباح در خصوص عید غدیر/١
🔹 #مرحوم_علامه_مصباح_یزدی یکی از شخصیتهای حوزوی برجسته بود که علاوه بر علمیت عمیق و جامع از سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با نوشتاری ژرف رسا و گویا مبانی سیاسی اسلام را برای تشنگان معارف اهلبیت علیهمالسلام تشریح میکرد و نشریه انقلابی ایشان، #نشریه_مخفی_انتقام، محلی برای نشر افکار ایشان بود.
🔸در شماره ۵ این نشریه (١٣۴۴.٢.٩) یادداشتی از آن #عالم_جلیلالقدر به مناسبت عید شریف غدیر منتشر شد که به مناسبت حلول این عید مبارک آن را بازنشر خواهیم کرد.
🔹«عید غدیر
روز پایه گذاری خلافت اسلامی
آفتاب آتش میبارید، شنهای بیابان گداخته شده بود، بادها از فشار گرما میگریختند، جمعیتی انبوه عرق میریختند و روی ریگهای داغ پا به پا میشدند، گردش چشمها، گوشها، دلها و اندیشهها همه متوجه یک نقطه بود، مردم با همدیگر زمزمه میکردند:
🔸برای چه هنگام ظهر فرمان توقف ما در این بیابان سوزان صادر شده؟ مگر چه امر ضروری و شگرفی در پیش است؟ ناگاه همه دیدند مهتابی عالمتاب که نورش چشم ها را خیره میکرد، بر دوش آفتاب برآمد، ماهی تمام بر بالای دست خورشید درخشید. در این هنگام صدایی لطيف و نافذ در گوشها طنین انداخت و به دلها نشست: «من کنت مولاه فهذا على مولاه».
🔹غروب آفتاب عمر #رسول_اکرم (ص) نزدیک شده بود و میبایست جانشین شایستهای برای زمامداری مسلمین و پاسداری دین تعیین شود. پیغمبر اکرم بر بالای جهاز شتری قرار گرفت و علی را به فرمان خدا به خلافت نصب فرمود، سپس دهها هزار نفر مسلمانی که برای آخرین بار با پیغمبر اکرم به حج رفته بودند، دست امیرمؤمنان را به عنوان بیعت فشردند و تبریک گفتند، نور وحی بر قلب نازنین پیامبر (ص) درخشید و این آیه شریفه نازل شد:
« اليوم أكملت لکم دینکم و أتممت علیکم نعمتی »
امروز دین را برای شما کامل و نعمتم را بر شما تمام کردم.
🔸آری کمال دین و تمامیت نعمت بسته به تعیین پیشوا و زمامدار مسلمین است و بقای اسلام منوط به برقراری #حکومت_صالح_اسلامی میباشد و حکومت اسلامی در صورتی بر مجرای صحیح خود ادامه خواهد یافت که زمام آن به دست رادمردی چون على باشد.
🔹مسئله خلافت به منزله علت مبقیه اسلام است و جا داشت که درباره آن این همه اهتمام بشود و چنین آیهای نازل گردد:
«ان لم تفعل فما بلغت رسالته»
اگر این فرمان (نصب على به خلافت را اطاعت نکنی، وظیفه پیامبری و رسالت الهی را انجام ندادهای).
🔸آری کسانی که اهمیت مطلب را درک میکردند و علی را خوب میشناختند، مانند #سلمانها و #ابوذرها از منحرف شدن حکومت اسلامی پس از رحلت پیغمبر گرامی سخت بیمناک بودند و به همین جهت با رفراندوم سقیفه به شدت مخالفت کردند، ولی افرادی که از عدالت علی (ع) بیم داشتند و روش او را با آمال و آرزوهای نامشروع خود موافق نمیدیدند، سفارشهای پیغمبر اکرم (ص) را زیر پا نهادند و بیعت خود را نقض کرده، به خلافت دیگران تن در دادند... .
🔹علی (ع) برای ارشاد مردم و جلوگیری از انحراف مسلمین کوششها کرد و نصيحتها نمود، ولی تعصبات جاهلیت و وعدههای ریاست و فرماندهی و امتیاز در #بیتالمال و تلقینات و سفسطههای شیطانی و ... کار خود را کرده بود و گروههایی از مردم صف اصحاب اجماع (!) و اکثریت رأی دهندگان را تشکیل داده بودند، تا جایی که امیرمؤمنان قیام علیه ایشان را به ضرر اسلام دانست و از خلافت خود صرف نظر فرموده و به نصیحت و ارشاد و راهنمایی زمامداران در تدبیر امور مسلمین اکتفا ورزید.»
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊نوشتاری کمتر دیده شده از مرحوم علامه مصباح در خصوص عید غدیر/٢
🔹بدون تردید اگر از روز نخست #على زمام امور را دست گرفته بود و مردم مغرض و نادان آن همه ستیزهجوئی با وی نکرده بودند، اکنون نور اسلام دورافتادهترین زوایای ربع مسکون را روشن کرده و پرچم توحید بر سراسر نقاط جهان سایه انداخته بود، ولی افسوس....
🔸علی (ع) خلافت را برای رسالت و #مقام نمیخواست، خلافت پیغمبر (ص) را برای گسترش عدالت و ریشهکن کردن جور و ستم میخواست، برای احقاق حقوق مظلومین و سرکوبی ستمگران و متجاوزین میخواست، هنگامی که کفش کهنهاش را پینه میزد به ابنعباس فرمود:
«به خدا قسم این کفش در نظر من از حکومت بر شما محبوبتر است، جز اینکه حقی را برپا دارم یا باطلی را از بین ببرم».
🔹هنگامی که علی (ع) عملا #حکومت را به دست گرفت، به قدری #شکاف و #انحراف در #جامعه_مسلمین راه یافته بود که اصلاح و جبران آنها میسر نبود و با همه بردباریهایی که کرد و رنجهایی که تحمل نمود و کوششهایی که برای برگرداندن آب از جوی رفته انجام داد، نتوانست ریشه ستم را به کلی از اجتماع برکند و جلوی افراطها و تفریطها را بگیرد و سرانجام چند نفر از #خوارج با هم پیمان بستند که در یک شب و یک ساعت سه نفر را در سه شهر به قتل برسانند. #ابنملجم به قصد قتل علی (ع) به #کوفه آمد و دو نفر دیگر به منظور کشتن #معاویه و #عمروعاص به #شام و #مصر رفتند، در این توطئه مرد عدالت در محراب عبادت به شهادت رسید، ولی دو مجسمه خیانت و جنایت و دو مظهر حیله و شیطنت، جان سالم به در بردند و نجات خود را از مهلکه کرامتی برای خویش دانستند و بدین وسیله تبلیغات زیادی به نفع خودشان نمودند و بسیاری از مردم سادهدل و نادان را فریب دادند.
🔸قرآن مجید درباره چنین افرادی می فرماید:
«و لايحسبن الذين كفروا أنما نملي لهم خير لأنفسهم إنما نملي لهم ليزدادوا إثما و لهم عذاب مهين».
🔹بعد از شهادت امام حسین (ع) نیز #یزید باد به دماغ انداخت و به پیروزی و موفقیت خود مباهات نمود؛ ولی دختر بزرگ علی (ع) با یک خطابه آتشین پایه این گونه اوهام را فرو ریخت و دماغ پر نخوت یزید را به خاک مالید، ایشان فرمودند:
🔸آیا چنین میپنداری که اگر زمین و آسمان را بر چشم ما تنگ و تاریک نموده و ما را به اسارت کشیده و خود بر اریکه سلطنت تکیه زدهای ، این دلیل خواری ما و قرب تو نزد پروردگار است؟ هرگز چنین نیست... شهادت برای ما مایه سعادت و افتخار است و شهدای ما زنده و جاویداناند ... ننگ بیداد هرگز از دامان پلید تو شسته نشود و دولت تو بیش از روزکی چند دوام نیابد و جمعیت تو جز پراکندگی بهرهای نخواهد داشت.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊یادداشت کمتر دیده شده مرحوم آیتالله مصباح در خصوص عید غدیر
🔹«آفتاب آتش میبارید، شنهای بیابان گداخته شده بود، بادها از فشار گرما میگریختند، جمعیتی انبوه عرق میریختند و روی ریگهای داغ پا به پا میشدند، گردش چشمها، گوشها، دلها و اندیشهها همه متوجه یک نقطه بود، مردم با همدیگر زمزمه میکردند...»
🔻متن کامل یادداشت:
🔸بخش اول
🔹بخش دوم
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۸ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER