دعای ویژه امام برای حوزه و روحانیت
بازخوانی منشور روحانیت امام خمینی/29
خداوندا! توان علما و روحانیت را در خدمت به دین خود افزون نما. خداوندا! حوزههای علمیه، این سنگرهای پاسداری از فقاهت و اسلام ناب را تا ابد پا برجا بدار. خداوندا! شهدای روحانیت و حوزهها را از نعم بیکران و رزق حضور خویش بهره مند فرما. خداوندا! به جانبازانشان شفا مرحمت کن و به خانوادههای شهداشان صبر و اجر مرحمت فرما. (صحیفه امام، ج21، ص293)
#منشور_روحانیت
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۵ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۵ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۵ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
⭕️من از تکرار تاریخ میترسم
🔹عفو و رافت مقام معظم رهبری، نسبت به اغتشاشگران نادان و فریبخورده، مایه وحدت و همدلی بیشتر عموم ملت بیدار و پایدار ایران است و برگمشدگان وادی غفلت وجهالت حجت را تمام کرد.
🔸امید است که این ترحم و تلطف مایه عصیان و طغیان نفاق پیشگان و تکرار رویدادهای ننگین سال ۱۳۶۷ نشود که من از #تکرار_تاریخ میترسم.
سید حمید روحانی
🇮🇷 @IRANeMOASER
❇️ ابالفضل العباس علیهالسلام نماد بصیرت و وفا
✳️میلاد حضرت عباس علیه السلام مبارک!
در زیارات و کلماتی که از ائمه علیهمالسّلام راجع به اباالفضل العبّاس رسیده است، روی دو جمله تأکید شده است: یکی #بصیرت، یکی #وفا... همه #یاران_حسینی، صاحبان بصیرت بودند؛ اما او بصیرت را بیشتر نشان داد. (مقام معظم رهبری ۱۳۷۹.۱.۲۶)
#میلاد_حضرت_عباس
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ولادت امام سجاد علیهالسلام نعمت بزرگ الهی
🔹 امام خمینی قدس سره الشریف:
🔸جناب علی بن الحسین از بزرگترین نعمتهایی است که #ذات_مقدس_حق بر بندگان خود به وجودش منت گزارده و آن سرور را از عالم قرب و قدس نازل فرموده برای فهماندن #طرق_عبودیت به بندگان خود. و لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیم (آن روز شما را از نعمتها میپرسند تکاثر / ٨) و اگر از ما سؤال شود که قدر این نعمت را چرا ندانستید و استفادت از این بزرگوار چرا نکردید، جوابی نداریم جز آنکه سر خجلت به پیش افکنیم و به نار پشیمانی و تأسّف بسوزیم؛ و در آن وقت پشیمانی نتیجه ندارد. (آداب الصلاة ص ۱۵۲)
#میلاد_امام_سجاد
🇮🇷 @IRANeMOASER
✅ تالیف اولین کتاب در ۱۵ سالگی
📌انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش ششم
از آنجا که فراگیری دروس رایج حوزه، ذهن جستوجوگر علامه مصباح را اقناع و روح تشنه او را سیراب نمیکرد لذا حضور روحانی روشنضمیر و دنیادیدهای چون «محقّقى رشتى» در یزد را مغتنم شمرد و به فراگیری برخی علوم جدیده در نزد وی مشغول شد.
آیتالله مصباح جزئیات شاگردی نزد مرحوم محققی رشتی را اینچنین روایت کرده است: «یادم هست آن وقتهایی که یزد بودیم و مقدمات و سطوح میخواندم، «آقای محققی رشتی» کلاسی تشکیل داده بودند.
ایشان بعداً از طرف آقای بروجردی به آلمان رفتند و قبل از رفتن به آلمان در یزد ساکن بودند. ایشان کلاسی تأسیس کردند و دروس مختلط دینی و غیر دینی از قبیل فیزیولوژی، فیزیک و شیمی و از این قبیل تدریس میکردند. ما هم برای بهره بردن در کلاس ایشان شرکت میکردیم که شاید هنوز مقداری از درسهای ایشان را داشته باشم. همانطور من مقداری زبان فرانسه نزد ایشان خواندم....
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه
کیهان/ بخش چهارم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجم
نوبت چاپ: شنبه/ دوشنبه/ چهارشنبه/ صفحه ۶ کیهان
شماره ۶ 👇👇👇
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۷ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۷ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۷ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📃پیغام با واسطه امام خمینی قدس سره الشریف به آقای شریعتمداری: از اعمال خلاف دین خودداری کن!
🔹یکسال پس از فاجعه خونین پانزده خرداد امام خمینی قدس سره الشریف به همراه سه تن از مراجع عظام تقلید تصمیم به اعلام عزای عمومی این روز کردند و اعلامیهای انقلابی به این مناسبت صادر کردند اما جناب آقای شریعتمداری بدون هیچ توجیه قابل قبولی از امضای این اعلامیه طفره رفت و شکاف عمیقی را میان صفوف مبارزه به وجود آورد و به مبارزات اسلامی ملت ایران ضربه قابل توجهی زد.
🔸امام خمینی قدس سره الشریف در واکنش به این اقدام؛ به مرحوم آیتالله میلانی پیغام دادند: به وسیلهای به [آقای شریعتمداری] تأکید نماید که وی از اعمال خلاف دین خودداری و جداگانه اعلامیهای تهیه و منتشر نماید.
🔸سند دیگری از ارتباط آقای شریعتمداری با ساواک از همین رسانه منتشر خواهد شد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢ناتوانی احزاب در برپایی قیام
🔻قیام خون/19
▫️جنبش های سیاسی و فکری گذشته (نظیر #جبهه_ملی و #نهضت_آزادی) عموما پایگاه اجتماعی محدودی داشتند و توان این پایگاه ها برای آزادسازی نیروهای اجتماعی و ایجاد یک جنبش فراگیر، ناچیز و محدود بود؛ اما جنبش 15 خرداد و #امام_خمینی با آزادسازی نیروهای مردمی، زمینه را برای یک جنبش اجتماعی عمومی و فراگیر (نه محدود به نخبگان سیاسی و اجتماعی) فراهم کرد. کاری که امام در آن مقطع تاریخی و در انقلاب اسلامی کرد، در توان هیچ حزب و گروه سیاسی در ایران نبود. (نشریه 15 خرداد، شماره 3، مقاله 15 خرداد، برافتادن مشروطه و برآمدن انقلاب اسلامی)
#قیام_15_خرداد
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️افق امروز چرا سرختر است؟!
🔰قیام پانزده خرداد در آینه اشعار تاریخی/1
🔹شعر نیمایی حجتالاسلام محمدحسین بهجتی یزدی(شفق) در وصف قیام پانزده خرداد که دومین سالگرد این قیام در نشریه «انتقام» منتشر شد:
افق امروز چرا سرختر است
سینهاش خونین است
میخراشد رخ و خون میریزد
دامنش رنگین است
یا رب این منظره چیست؟
راستی این بر و این بوم سیه، ایران است؟
پس چرا ویران است؟
این همان کشور آباد کهنسال بود؟
راستی بیشه شیران است این؟
پرورشگاه دلیران است این؟
نه، نه، نه! کو شکوه جمشید؟
کو جلال ابدیت که بر آن میزد موج؟
چه شد آن کاخ که زنجیر عدالت میداد
زینت ایوانش؟
دیگر این ایران نیست
محبسی ویران است
ملتی پای به زنجير و اسير
اندر آن مینالند
این افق نیست که بینی از دور
گرد این حبس، حصاریست بلند
که ز خون شهدا
جابه جا قرمز و خون آلود است
وه که این صحنه چه درداندود است
دیگر این ایران نیست
کورهای سوزان است.۔
افق امروز ملال انگیز است
میخراشد رخ و خون میریزد
در غم پانزده خرداد است
تا ابد ننگ از این حادثه برمیخیزد
نرود هيچ ز ياد
خون زند جوش هنوز
در تن پاک شهیدان غیور
خون آن مردم آزاد نيفتد از جوش
آری این شعله نگردد خاموش
هرگز آرام نگیرد این موج
تا ز بن بر نکند ریشه بیداد سیاه
به امید آن روز
منبع: بازتاب قیام 15خرداد در آثار پیشگامان شعر انقلاب، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش35، بهار1392
#قیام_15_خرداد
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢گوشههايى از هزينههاى سيرک شاهانه
📍سالروز جشنهای ننگین 2500 ساله/10
🔹هزينههاى جشن دوهزار و پانصدمين سال «شاهنشاهى» ايران، نه تنها امروز، بلكه در همان روزهاى برگزارى اين سيرک نيز بهدرستى به دست نيامد. سردمداران رژيم شاه هيچگاه آمار و ارقام درستى در اين زمينه نشان ندادند. هزينههاى جشن يادشده تا آن پايه سنگين و براى ايران كمرشكن بود كه رژيم شاه از بازگو كردن آن وحشت داشت! و از سوى ديگر ريخت و پاشهاى اين سيرک، اخاذى و باجستانى از ملت ايران تا آن پايه بود كه تهيه آمار و ارقام به آسانى شدنى نبود.
🔸كارگردانهاى جشن يادشده و سردمداران رژيم شاه در پاسخ به پرسشهاى پياپى خبرنگاران درونمرزى و برونمرزى پيرامون هزينه اين جشن و براى فريب افكار عمومى، دچار سردرگمى و ضد و نقيضگويى شده بودند و هر يک از آنان هزينههاى آن را بنا بر ديد و سياست خود به گونهاى اعلام مىكردند!
🔹برخى از روزنامههاى وابسته به دربار «مخارج پذيرايى از روز اول تا پايان جشنها» را «سى ميليون ريال» برآورد كردند. امير اسداللّه علم در مصاحبهاى هزينه«... تمام پذيرايىها و ميهمانىها در تخت جمشيد، پاسارگاد و تهران» را «يكصد و هشتاد و يک ميليون و دويست هزار ريال» رقم زد! و هزينه ساختمان محل زيست ميهمانان (دهكده سلطنتى) در شيراز را «چهارصد و هفتاد و يك ميليون و هشتصد هزار ريال ... و در مورد رژه، تجهيزات و لباسهاى آن شانزده ميليون ريال» اعلام داشت! و ادعا كرد كه «... تمام اين ارقام را كه روى هم بگذاريم 16.8 ميليون دلار خرج كردهايم كه فقط از آن كمى بيش از دو ميليون دلار خرج تمام پذيرايىها بوده است...»؛ فرح ديبا نيز در مصاحبهاى تنها هزينه «مدرنيزاسيون» در تختجمشيد را «دويست ميليون دلار، تقريباً يك ميليارد و پانصد ميليون تومان» برآورد كرد.
🔸اين ضد و نقيضگويى مايه ريشخند برخى از روزنامههاى برونمرزى و ايرانيان ضد رژيم شاه كه در آن روز در كشورهاى گوناگون جهان مىزيستند، شد. در برخى از نشريههاى سياسى كه از سوى مخالفان رژيم شاه در برون مرز پراكنده مىشد، پيرامون ضد و نقيضگويىهاى علم و فرح نوشته بود:
🔹«... رقمى كه فرح براى خرج تلفن تختجمشيد داده، به تنهايى 13 برابر رقم كلى است كه علم براى سرتاسر جشن داده است» و آنگاه چنين افزود:
🔸... علم خوب مىداند كه روزنامه نيويورک تايمز هر صفحهاش را با كاغذ خوب و چاپ رنگين يک ميليون دلار مىفروشد و در برخى از شمارههاى اين نشريه ده صفحه براى شاه و فرح تبليغ شده اقلاً بيست ميليون دلار يعنى ده برابر كل رقم علم فقط نيويورک تايمز پول گرفته است.... (نهضت امام خمینی، ج3، صص803-802)
🇮🇷 @IRANeMOASER
2651_31736.pdf
1.81M
💢هجرت به نجف و بازگشت زودهنگام به تهران
📍انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هفتم
🔹آیتالله مصباح یزدی که مراتب فضل و تحصیل علوم حوزوی را تا سطوح عالی فراگرفته بود و از فضلای جوانِ حوزه یزد محسوب میشد، سال ۱۳۳۰(یا اوایل ۱۳۳۱) به تشویق آقا شیخ احمد آخوندی، راهی نجف شد. والدين او نیز به واسطه وابستگی شدید به او، زندگیشان را جمع کردند، خانه و وسایل کار را فروختند و به نجف رفتند. پدرش در نجف مشغول کار شد و خودش مشغول تحصیل...
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه
کیهان/ بخش چهارم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش ششم
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 6اسفند1401، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2653_31760.pdf
1.08M
💢خانه به دوشی برای تحصیل علم
📍انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتم
🔹در تابستان قبل از ورود به قم، در تهران در کلاسهای تابستانی تدریس کرد و 60 تومان به دست آورد که 40 تومانش را یک پتو خرید و برای ادامه تحصیل در قم، تنها 20 تومان برایش باقی مانده بود.
برادر کوچکترش در تهران در یک مغازه آلومینیومفروشی کار میکرد و طبق مرسوم در بازار، شاگردهای مغازه حق داشتند که روزی دو تا چای به حساب صاحب مغازهشان بخورند. او پول چای خود را که در آن زمان حدود دو ریال بود، پسانداز میکرد و از پول چای چندماهه خود، برخی وسایل زندگانی حجرهنشینی برادر بزرگتر خود را تهیه کرد؛ یک چراغ فتیلهای، یک بشقاب آلومینیومی، یک قابلمه، یک قاشق و یک قوری آلومینیومی. زندگی طلبه فاضل و خوشآتیه یزدی در قم با همین وسایل ساده شروع شد...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 8اسفند1401، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۸ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۸ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۸ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۹ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۹ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۹ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️امام خمینی: ملت ایران اسلام را زنده کرد
🔻سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش اول
📍در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔹من از عواطف شما ملت ایران تشکر می کنم. من شما #ملت_رنجدیده را فراموش نمیکنم. من از عهده تشکر شما برنمیآیم. من از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت ملت ایران را خواستارم.
🔸ملت ایران با جان و خون خود #اسلام را زنده کرد، تجدید حیات کرد برای اسلام و مسلمین؛ کوششهای قریب سیصد ساله #استعمار و اجانب را خنثی کرد. قریب سیصد سال اجانبْ تبلیغات کردند: تبلیغات بر ضد اسلام، تبلیغات بر ضد همه ادیان، تبلیغات بر ضد روحانیت. در زمان این پدر و پسر این تبلیغات اوج گرفت. این عمال اجنبی در این پنجاه و چند سال تمام حیثیات ملت ما را پایمال کردند. این پدر و پسر خیانتها کردهاند که روی تاریخ را سیاه کرده است. این پدر و پسر جنایتهایی در ایران کرده اند که ما نمیتوانیم عُشر او، صد یک او را بیان کنیم. اینها ملت ما را به اسارت کشاندند؛ اینها خزاین ما را به یغما بردهاند؛ اینها نیروی انسانی ما را از بین بردند. از همه مهمتر نیروی انسانی است. کوشش کردند که جوانهای ما را عقب نگه دارند، دانشگاههای ما را عقب نگه دارند، مدارس علمیه ما را نگذارند مشغول به کار خودشان باشند.
🔹من از شما ملت ایران و از شما قمیها باید تشکر کنم که در این قیام یکی دو ساله اخیر تمام نقشههای آنها را [نقش] بر آب کردید و #عمال_استعمار را از مملکت خودتان راندید، و بقیهای که ماندهاند اینها هم خواهند رانده شد. دست استعمار را کوتاه کردید؛ منفعتخواهان را، چپاولگران بینالمللی را، دستشان را قطع کردید. خون دادید، جوان دادید لکن خون و جوان شما به #نفع_اسلام و برای اسلام بود. اسلام عزیزتر از آن است که ما خوف داشته باشیم که خونمان یا جوانانمان در راه او شهید شود. اسلام شهیدان زیاد داشته است. #امیرالمؤمنین ـ سلام الله علیه ـ #شهید_اسلام است و برای اسلام شهادت پیدا کرد. #حسین_بن_علی در راه اسلام شهید شد. ما باکی از شهادت نداریم، ما باکی از کشته دادن نداریم. شما ملت ایران که با خون خود، با جوانهای خود اسلام را بیمه کردید، دست اجانب را قطع کردید، شما بر همه ما منت دارید. من از همه شما منت میکشم؛ من خادم همه شما هستم. من نمیتوانم شکر این نعمتی که به ما داده است و آن، #غیرتمندان_ ایران ـ سرتاسر ایران ـ است، نمیتوانم از عهده شکر آنها برآیم.
🔸شما این راه را تا اینجا رساندید. اینها رفتند از ایران و یک #مملکت_خرابی و یک# قبرستانهای_آبادی برای ما گذاشتند. قبرستانهای ما را با قبرهای جوانهای ما آباد کردند و مملکت ما را خراب کردند. آشفتگی مملکت ما و از هم ریختگی مملکت ما طوری نیست که بتوان با یکی دو سال و با مدت قلیل جبران کرد. این محتاج به این است که همه ملت ایران دست به هم بدهند و با هم این خرابه را آباد کنند. ننشینند که دولت آباد کند؛ دولت نمیتواند آباد کند. ننشینند که روحانیت آباد کند؛ روحانیت تنها نمیتواند آباد کند. همه با هم، همه با هم، از کشاورز و کارگر تا صانع و ملاّ، تا روحانی و دانشگاهی، تا اداری و ارتش، همه با هم، همه با هم باید کمک کنند. این نهضت که تا اینجا رسیده است نیمه راه است؛ فقط دزدها را بیرون کردید، خرابکارها را بیرون کردید؛ لکن خرابه مانده است. مهم برای [ما] خرابه است؛ مهم این است که این خرابهای که برای ما گذاشته اند با همت والای شما، با همت عظیم ملت بزرگ ایران، این خرابه از سر آباد شود.
🔹بیدار باشید! هوشیار باشید! #مفسدهجوها در کمینند، اجانب در کمینند. آنها نخوابیدهاند، شما [هم] نباید بخوابید؛ شما باید هوشیار باشید. آنها مشغول نقشه هستند از طریقهای مختلف، با فرمهای مختلف. آنها میخواهند حالا که #رژیم_منحط_سلطنتی از بین رفت، با فرمهای دیگر به میدان بیایند و باز همان منافع را تجدید کنند و باز همان چپاولگریها را بکنند و باز همان اختناق را از سر بگیرند.(صحیفه امام، ج6، صص271-269)
🇮🇷 @IRANeMOASER