*️⃣همراهی مرحوم آیتالله سیدرسول موسوی تهرانی در اعتراض به جنایات رژیم پهلوی/صفحه دوم
📍امضای اعلامیههای دستهجمعی فضلای قم توسط آیتالله موسوی تهرانی/2
🔹اما دستگاههای تبلیغاتی رژیم، پیوسته مردم شریف را که از طبقات مختلف روحانی، دانشگاهی، بازاری، کارگر و غیره دست به دست هم دادهاند و هماهنگ و يکصدا از این دستگاه پلیسی اظهار انزجار میکنند به اخلالگری متهم میکند. آنها را مرتجع و مارکسیست و تحریک شده میخواند و فورمولهای همیشگی دیکته شده را تکرار میکند. حقایق را به رسم دیرینه واژگونه جلوه میدهد و مسایلی را که چون آفتاب روشن است، با كمال وقاحت انکار می کند.
🔸جمعیتهای متجاوز از ده هزار و پانزده هزار و گاهی همه مردم یک شهر را که برای اعلام تنفر و انزجار خود از رژیم در مساجد و اماکن دیگر اجتماع می کنند، گروهی اندک میشمارد، به مراجع عظام تقلید، علما طلاب و دانشجویان و مردم مسلمان برچسب «ارتجاع» یا «مارکسیسم» میزند و هرچه دلش میخواهد میگوید. آمار کشتهها و مجروحین را تا بتواند پایین می آورد و اخیراً که دریافته است نه آن تبلیغات آب و رنگی دارد و نه گلولههای پلیس کاری از پیش می برد، به فکر تازهای افتاده و این بار مأموران و مزدوران را به عنوان «کمیتههای جناح پیشرو» و «اعضای نیروی پایداری» بسیج کرده است.
🔹پیشبینی میشود که رژیم میخواهد به وسیله این مزدوران، هرج و مرج به راه اندازد و غارتگری و ویرانگری کند، ترور نماید، از هرگونه تهمت و افترا و توطئه و شایعهسازی برای لکه دار کردن افراد موثر در نهضت استفاده کند و نقشههای شومی را که در سر دارد به وسیله آنها پیاده نماید غافل از آنکه مردم بیدار ایران هرگز فریب این ماسکهای قلابی را نمیخورند و این حرفهای بی اساس را باور نمیکنند. چنانکه نه در جریان 25 شوال «مدرسه فیضیه» کسی باور کرد که آن همه مأمور مسلح دهقانند، و نه در واقعه عید قربان «کاروانسرا سنگی» کسی مأموران را با کارگران اشتباه کرد. این حناها برای ملت ایران هرگز رنگی ندارد.
🔸ما ضمن قدردانی و ستایش از پایداری ها و مقاومت های مردم مسلمان ایران، تنفر و انزجار خود را از اعمال وحشیانه و ضدانسانی دستگاه جبار اظهار می داریم و پیروزی این جنبش اسلامی و موفقیت نهایی مردم از جان گذشته و فداکار را در سایه عنایات خاصه حضرت ولی عصر ارواحنا له الفداء از خداوند متعال خواستاریم.
تاریخ: 1357.1.25
منبع: اسناد انقلاب اسلامی، ج3، صص272-271
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۸ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۸ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۸ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍نامه امام خمینی به رئیس مجلس خبرگان در خصوص عدم لزوم شرط مرجعیت برای رهبری
🔻 #صحیفهخوانی | 9اردیبهشت
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج شیخ علی مشکینی- دامت افاضاته
🔹پس از عرض سلام، خواسته بودید نظرم را در مورد متمم قانون اساسی بیان کنم.
🔸هرگونه آقایان صلاح دانستند عمل کنند. من دخالتی نمیکنم. فقط در مورد رهبری، ما که نمیتوانیم نظام اسلامیمان را بدون سرپرست رها کنیم. باید فردی را انتخاب کنیم که از حیثیت اسلامیمان در جهان سیاست و نیرنگ دفاع کند. من از ابتدا معتقد بودم و اصرار داشتم که شرط «مرجعیت» لازم نیست. مجتهد عادل مورد تایید خبرگان محترم سراسر کشور کفایت میکند. اگر مردم به خبرگان رای دادند تا مجتهد عادلی را برای رهبری حکومتشان تعیین کنند، وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را به عهده بگیرد، قهری او مورد قبول مردم است. در این صورت او ولیّ منتخب مردم میشود و حکمش نافذ است.
🔹در اصل قانون اساسی من این را میگفتم، ولی دوستان در شرط «مرجعیت» پافشاری کردند، من هم قبول کردم. من در آن هنگام میدانستم که این در آینده نه چندان دور قابل پیاده شدن نیست. توفیق آقایان را از درگاه خداوند متعال خواستارم. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
۱۳۶۸.۲.۹
(صحیفه امام، ج21، ص371)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍دستور امام برای قطع رابطه سیاسی ایران با مصر
🔻 #صحیفهخوانی | 10اردیبهشت
بسم اللَّه الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه
با در نظر گرفتن پیمان خائنانه مصر و اسرائیل و اطاعت بیچون و چرای دولت مصر از امریکا و صهیونیسم، دولت موقت جمهوری اسلامی ایران قطع روابط دیپلماتیک خود را با دولت مصر بنماید.
۱۳۵۸.۲.۱۰
روح اللَّه الموسوی الخمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥انصاف علمی شهید مطهری در نقد مکاتب انحرافی
در آستانه شهادت آیتالله مرتضی مطهری
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
بازکاوی خصیصه های تحریف گرایانه قوم یهود از دیدگاه شهید مطهری.pdf
671.5K
جریانشناسی تحریفات قوم یهود از نگاه شهید مطهری
در آستانه سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری
▫️تاریخ قوم یهود مملو از تحریف ، جعل، تغییر مفاهیم و محتوای ادیان و رخدادهای تاریخی است. قدمت اینگونه تحریفات به بیش از پیامبری حضرت موسی (ع) میرسد. یکی از متفکران معاصر ایران که اقدام به واکاوی خصیصه تحریفگرایانه قوم یهود نمود، آیتالله شهیدمرتضی مطهری بود. شهید مطهری همانند بسیاری از عالمان سیاسی، مقابله با خطر صهیونیسم را از اقدامات فوری و اصلی در سیاست خارجی عالم اسلام ذکر میکرد و نفوذ صهیونیسم را خطری بزرگ برای آینده بشریت و جهان اسلام میدانست.
▪️او معتقد بود که صهیونیستها علاوه بر اینکه قصد تضعیف روحیه همبستگی مسلمانان را دارند، قصد گسترش سرزمین، افکار و جمعیت خود را نیز دارند؛ از این رو این شهید به بررسی موجودیت اسرائیل از دیدگاه قران پرداخت. در این پژوهش با توجه به نگرش شهید مطهری نسبت به اسرائیل به بیان چند موضوع پرداخته میشود. ابتدا بیان موجودیت و ویژگیهای قوم یهود با استناد به قرآن و دوم به بیان تبلیغاتی که موجب بقای قوم یهود در قرن کنونی شده است و سوم بیان وظایف مسلمانان در برابر تهدیدات که در این نوشتار بدان اشاره خواهد شد.
🖇ضمیمه: مقاله «بازکاوی خصیصه های تحریف گرایانه قوم یهود از دیدگاه شهید مطهری»، بیژن تقیزاده، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره19، بهار1388.
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
شهید مطهری و حکمت وحدت و همبستگی.pdf
281.9K
اسناد اختصاصی فصلنامه تخصصی پانزده خرداد از شهید مطهری
در آستانه سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری
▫️دوازدهم اردیبهشت مصادف با شهادت متفکر وحدت و همبستگی و حکیم تفکر توحیدی؛ شهید مرتضی مطهری است. به همین مناسبت و پاس تجلیل از یاد این حکیم فرزانه، بخشی از نوشته های منتشر نشده شان در زندان موقت شهربانی، در پانزده خرداد ۱۳۴۲ را که در دفتر یادبود تنی چند از علمایی که در جریان بازداشت های وسیع آن دوران دستگیر و هم بند آن شهید شدند، تقدیم خوانندگان می گردد.
▪️اسناد مذکور نشان دهنده عمق آگاهی و بیداری شهید مطهری از ماهیت نهضت امام خمینی و ارزش وحدت و همبستگی روحانیت و ملت در این نهضت است.
🖇ضمیمه: مقاله «شهید مطهری و حکمت وحدت و همبستگی»، واحد اسناد بنیاد تاریخپژوهی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3، بهار1384.
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
منطق تئوریک علامه مطهری برای تحلیل جامعه پساانقلابی ایران.pdf
1.38M
تحلیل شهید مطهری از دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
در آستانه سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری
▫️آیتالله شهید مطهری به سبب آنکه از یکسو یکی از کلیدیترین نظریهپردازان انقلاب اسلامی بهشمار میآمد و از سویی احساس میکردند که گفتمان های سیاسی رقیب و معارض به دنبال استحاله و مصادره به مطلوب نمودن نهضت اسلامی هستند، بر آن شدند که در شهریور ۱۳۵۷ رسالهای را با عنوان «بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر» در زمینه پیشینه تاریخی، ماهیت، اهداف رهبری و آفتهای این نهضت بنگارند تا افکار عمومی در تشخیص حق از باطل دچار لغزش و انحراف نشوند و در نتیجه ، نهضت از مسیر و مدار اصلی خود خارج نشود. در این مقاله تلاش میشود تا تعلیقه و شرحی بر منطق تئوریک علامه شهید آیت الله مرتضی مطهری درباره چالشها و تنگناهای ششگانه فرا روی انقلاب اسلامی مورد بررسی و مداقه قرار گیرد.
🖇ضمیمه: مقاله «منطق تئوریک علامه مطهری برای تحلیل جامعه پساانقلابی ایران»، مهدی جمشیدی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره34، زمستان1391.
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
رویش انقلاب اسلامی در بستر فرهنگ اسلامی در اندیشه علامه مطهری.pdf
247.7K
رویش انقلاب اسلامی در بستر فرهنگ اسلامی در اندیشه علامه مطهری
در آستانه سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری
▫️یک فرهنگ چه کارکرد یا کارکردهایی میتواند برای یک جامعه داشته باشد که آن را مطلوب و ممدوح بینگاریم؟! فرهنگ اسلامی میباید برای جامعه ایرانی چه کرده باشد که بتوان آن را «خدمت» قلمداد کرد و زبان به ستایش این فرهنگ گشود؟! علامه مطهری به این پرسش پاسخ میدهد تا مقیاسی را برای سنجش و ارزیابی تأثیرات فرهنگ اسلامی بر جامعه ایرانی معرفی کرده باشد. ایشان مینویسد...
🖇ضمیمه: مقاله «منطق تئوریک علامه مطهری برای تحلیل جامعه پساانقلابی ایران»، مهدی جمشیدی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره51، بهار1396.
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
نسبت «عمار» و «مالک» ؛ «مطهریها»، «مصباحها» و «سلیمانیها» در عصر انقلاب اسلامی
گزیدهای از مقدمه چاپ اول «عمار انقلاب»
🔹انقلاب اسلامی ایران به عنوان مهم ترین رخداد قرن چهارده هجری است که مناسبات پیچیده قرن بیست و یکم میلادی را برهم زد، مکاتب انسانمدار معاصر را به چالش کشید و انسانِ حیرتزده عصر مدرن را با حقائقی جدید و متعالی آشنا کرد. اهالی انقلاب اسلامی خود را در دامنه کوهی میدیدند که قله آن «حکومت علوی» بود. از شعارها و آرمانها گرفته تا روشها و برنامهها، همگی به امید تحقق حکومت علوی سامان یافت.
🔸در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی، بازخوانی رخدادها و تبیین ناگفتههای گام نخست، ضروری است و صدالبته، ارائه روایتهای ناروا و دروغین توسط دشمن، این ضرورت را تشدید مینماید. در بین تمام مقولات و مسائل تاریخ تحولات انقلاب اسلامی، روایت شخصیتهای تاریخساز از اهمیت راهبردی برخوردار است، چنان که در بازکاوی تاریخ حکمرانی علوی نیز چنین است. از همین رو، همچنانکه نمیتوان و نباید از نقش شخصیتهای راهبردی در حکومت علوی به سادگی گذشت، نقش شخصیتهای مؤثر در نهضت امام خمینی که الهام گرفته از نهضت نبوی و حکومت علوی است، نیز نباید مغفول افتد.
🔹با مطالعه ماهیت و کارنامه چهرههای علوی، میتوان برای آنان نظیری در این دوران یافت؛ از طلحه و زبیر که بگذریم، نباید از #مالک و #عمار به سادگی عبور کنیم. اینان هر یک ظرفیت تبدیل شدن به یک الگو در طرح کلی انقلاب اسلامی را دارا هستند. «مالک» مطیع است و گوش به فرمان، خط شکن است و پیشتاز و #مردِ_میدان. خصوصیت مالک درهم پیچیدن طومار دشمن در معرکههای واقعه است. کارویژه «مالک»، در مقابل دشمن روشن میشود و به هنگام جنگ. اما وقتی به لشکر خودی برگردیم، این «عمار» است که چهره بارز و خطنگهدار و میداندار میشود. کارویژه «عمار» در دلِ لشکر خودی معلوم میشود.
🔸عمار روشنگر است تا مسیر برای خودیها معلوم باشد و مهمتر آنکه میان خودی و غیرخودی جدایی بیفتد. «عمار» که باشد، «مالک» به سهولت شمشیر خواهد زد. شناخت «مالک»ها کار دشواری نیست و درک اهمیّت حیاتیِ وجودشان هیچ سخت نیست. از این رو غالباً در بزرگداشت آن ها سنگ تمام گذاشته میشود، البته حق هم همین است اما شناخت «عمار»ها خود کار دشواری است. ارزش و منزلت جهاد عمار نیازمند سطح قابل توجهی از شناخت است.
🔹انقلاب اسلامی ایران «مالک» کم نداشت و در بزرگداشت آنها نیز مردم کم نگذاشتند. آخرین جلوه آن شهادت سردار سرافراز اسلام و علمدارِ جبهه جهانی مقاومت، حاج قاسم سلیمانی بود و بزرگداشت مردم از آن شهید، برای مردم دنیا اعجابآور بود. اما مقام و منزلت عمارها معمولاً دچار غفلت میشود. انقلاب اسلامی تا زمانی که عمارهای خود را میشناسد و در تکریم آنها میکوشد، از آسیب مصون است.
🔸آیتالله مصباح یزدی بهترین جلوه از شخصیت «عمار» در دوران انقلاب اسلامی است. عمر این عالم فرزانه در #جهاد_کبیر و #جهاد_تبیین خلاصه می شد. جامعه ایرانی، و خصوصاً جامعه انقلابی باید نسبت به مقام «عمار انقلاب» آگاه باشد و در جهت شناخت او به جدّ و جهد بکوشد.
🔹رازِ آن پیامِ بلندبالای رهبری معظم انقلاب اسلامی در پاسداشت شخصیت و کارنامه آیتالله مصباح یزدی را شاید در همین چارچوب باید فهمید؛ آری! امام خامنهای برای آیتالله مصباح یزدی سنگِ تمام گذاشت، چنانکه امام خمینی قدس سره الشریف در شهادت #آیتالله_مطهری رحمهالله سنگِ تمام گذاشته بود.
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
نقد تشکیلاتی حوزویان به #شریعتی با راهنمایی #شهید_مطهری
▫️ گزیدهای از مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با مرحوم آیتالله ممدوحی
▪️ «مرحوم آقای مطهری وقتی آمد قم کتابهای شریعتی را بین ما و عدهای دیگر مثل آقای جوادی، آقای حسنزاده، آقای مصباح، آقای محمدی گیلانی تقسیم کرد. همه اینها کتابها را نقد کردند.
▫️شهید مطهری بنا بود نقدها را جمع بکند اما دیگر انقلاب شد و [تجمیع] نشد. کتابی که من نقد کردم حسین وارث آدم بود و «از کجا آغاز کنیم».» (مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با مرحوم آیتالله ممدوحی 1392/3/22)
#شهید_مطهری
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📃سند: اطلاعیه مشترک شهید آیتالله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان در مورد آثار دکتر علی شریعتی
شهید مطهری و مهدی بازرگان:
...آنچه درباره آن مرحوم شایع است یا مربوط است به جنبه گرایشهایش یا به استنباطها و اظهارنظرهایش در مسائل اسلامی که در آثار و نوشتههای او منعکس است. اینجانبان که علاوه برآشنایی به آثار و نوشتههای مشارالیه با شخص او فی الجمله معاشرت داشتیم، معتقدیم نسبتهائی از قبیل سنیگری و وهابیگری به او بیاساس است و او در هیچیک از مسائل اصولی اسلام از توحید گرفته تا نبوت و معاد و عدل و امامت گرایش غیراسلامی نداشته است ولی نظر به اینکه تحصیلات عالیه و فرهنگ او غربی بود هنوز فرصت و مجال کافی نیافته بود در معارف اسلامی مطالعه وافی داشته باشد تا آنجا که گاهی از مسلمات قرآن و سنت و معارف و فقه اسلامی بیخبر میماند هرچند با کوشش زیاد به تدریج بر اطلاعات خود در این زمینه میافزود در مسائل اسلامی حتی در مسائل اصولی دچار اشتباهات فراوان گردیده که سکوت در برابر آنها ناروا ونوعی کتمان حقیقت و مشمول سخن خدا است که: ان الذین یکتمون ما انزلنا من البینات من بعد ما بینا للناس اولئک یلعنهم الله و یلعنهم اللاعنون ...
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻اطلاعیه مشترک شهید آیتالله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان در مورد آثار دکتر علی شریعتی
🔴سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری
بسم الله الرحمن الرحیم
و به نستعین
▫️نظر به اینکه مسائل مربوط به مرحوم #دکترعلی_شریعتی مدتی است موضوع جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و موجب انصراف آنها از مسائل اساسی و حیاتی ما و وسیله بهرهبرداری افراد و دستگاههای مغرض گردیده است. اینجانبان تبادل نظر در این مسائل را ضرور دانستیم و در پی یک سلسله مذکرات به این نتیجه رسیدیم که تا حدود زیادی وحدت نظر داریم، و با توجه به اینکه بیشترین افرادی که دچار این سردرگمی و بیهوده کاری هستند از قشر حقیقت طلبند، وظیفه شرعی دانستیم عقائد و نظریات مشترک خود را در این زمینه، نخست به طور اجمال و سپس به طور تفصیل به اطلاع عموم، و به ویژه این قشر برسانیم باشد که وسیله خیری برای رهائی از این سردرگمی و بازگشت به وحدت و الفت میان مسلمانان گردد که این موجب رضای خدای متعال خواهد بود.
▪️آنچه درباره آن مرحوم شایع است یا مربوط است به جنبه گرایشهایش یا به استنباطها و اظهارنظرهایش در مسائل اسلامی که در آثار و نوشتههای او منعکس است. اینجانبان که علاوه برآشنایی به آثار و نوشتههای مشارالیه با شخص او فی الجمله معاشرت داشتیم، معتقدیم نسبتهائی از قبیل سنیگری و وهابیگری به او بیاساس است و او در هیچیک از مسائل اصولی اسلام از توحید گرفته تا نبوت و معاد و عدل و امامت گرایش غیراسلامی نداشته است ولی نظر به اینکه تحصیلات عالیه و فرهنگ او غربی بود هنوز فرصت و مجال کافی نیافته بود در معارف اسلامی مطالعه وافی داشته باشد تا آنجا که. گاهی از مسلمات قرآن و سنت و معارف و فقه اسلامی بیخبر میماند هرچند با کوشش زیاد به تدریج بر اطلاعات خود در این زمینه میافزود در مسائل اسلامی حتی در مسائل اصولی دچار اشتباهات فراوان گردیده که سکوت در برابر آنها ناروا ونوعی کتمان حقیقت و مشمول سخن خدا است که: ان الذین یکتمون ما انزلنا من البینات من بعد ما بینا للناس اولئک یلعنهم الله و یلعنهم اللاعنون
▫️از این رو با توجه به اقبال فراوان جوانان به کتب مشارالیه و اینکه خود او در اواخر عمر در اثر تذکرات متوالی افراد بیغرض و بالاتر رفتن سطح مطالعات خودش متوجه اشتباهات خود شد به یکی از نزدیکانش وکالت تام برای اصلاح آنها داد. اینجانبان بر آن شدیم به حول و قوه الهی ضمن احترام به شخصیت او و تقدیر از زحمات و خدماتش در سوق دادن نسل جوان به اسلام بدون مجامله و پرده پوشی و بدون اعتنا به احساسات طرفداران متعصب و یا دشمنان مغرض طی نشریاتی نظر خود را درباره مطالب مندرجات کتابهای ایشان بالصراحه اعلام داریم از خداوند متعال مدد میطلبیم و از همه افرادی که بیغرضانه نظریات مستدل خود را در اختیار ما قرار دهند و ما را در این راه یاری نمایند متشکر خواهیم شد. والسلام علی من التبع الهدی.
مرتضی مطهری
مهدی بازرگان
56.9.23
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️پیام امام خمینی به مناسبت شهادت آیتالله مطهری
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
🔹اینجانب به اسلام و اولیای عظیمالشأن آن و به ملت اسلام و خصوص ملت مبارز ایران ضایعه اسفانگیز شهید بزرگوار و متفکر و فیلسوف و فقیه عالیمقام مرحوم آقای حاج شیخ #مرتضی_مطهری ـ قدس سره ـ را تسلیت و تبریک عرض میکنم. تسلیت در شهادت شخصیتی که عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد و با کجرویها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد، تسلیت در شهادت مردی که در اسلامشناسی و فنون مختلفه اسلام و قرآن کریم کمنظیر بود.
🔸من فرزند بسیار عزیزی را از دست دادم و در سوگ او نشستم که از شخصیتهایی بود که حاصل عمرم محسوب میشد. در اسلام عزیز با شهادت این فرزند برومند و عالِم جاودان ثُلمهای وارد شد که هیچ چیز جایگزین آن نیست. و تبریک در داشتن این شخصیتهای فداکار که در زندگی و پس از آن با جلوه خود نورافشانی کرده و میکنند. من در تربیت چنین فرزندانی که با شعاع فروزان خود مردگان را حیات میبخشند و به ظلمتها نور میافشانند، به #اسلام_بزرگ، مربی انسانها و به امت اسلامی تبریک میگویم. من گرچه فرزند عزیزی را که پاره تنم بود از دست دادم لکن مفتخرم که چنین فرزندان فداکاری در اسلام وجود داشت و دارد. مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود، رفت و به ملأ اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمیرود.
🔹تروریستها نمیتوانند شخصیت انسانی مردان اسلام را ترور کنند. آنان بدانند که به خواست خدای توانا #ملت_ما با رفتن اشخاص بزرگ در مبارزه علیه فساد و استبداد و استعمار مصممتر می شوند. ملت ما راه خود را یافته و در قطع ریشههای گندیده رژیم سابق و طرفداران منحوس آن از پای نمینشیند. اسلام عزیز با فداکاری و فدایی دادن عزیزان رشد نمود. برنامه اسلام از عصر وحی تاکنون بر شهادت توأم با شهامت بوده. قتال در راه خدا و راه مستضعفین در رأس برنامههای اسلام است. مَا لَکُم لاتُقاتِلونَ فِی سَبیلِ الله ِ وَالمُستَضعَفینَ مِنَ الرّجالِ وَالنّساءِ وَالولدانِ.
🔸اینان که شکست و مرگ خود را لمس نموده و با این رفتار غیرانسانی میخواهند انتقام بگیرند یا به خیال خام خود مجاهدین در اسلام را بترسانند، بد گمان کردهاند. از هر موی شهیدی از ما و از هر قطره خونی که به زمین می ریزد، انسانهای مصمم و مبارزی به وجود میآید. شما مگر تمام افراد ملت شجاع را ترور کنید والاّ ترور فرد هر چه بزرگ باشد، برای اعاده چپاولگری سودی ندارد. ملتی که با اعتماد به خدای بزرگ و برای احیای اسلام بپا خاسته با این تلاشهای مذبوحانه عقبگرد نمی کند. ما برای فداکاری حاضر و برای شهادت در راه خدا مهیا هستیم.
🔹اینجانب روز پنجشنبه سیزده اردیبهشت 58 را برای بزرگداشت شخصیتی فداکار و مجاهد در راه اسلام و ملت، عزای عمومی اعلام میکنم و خودم در #مدرسه_فیضیه روز پنجشنبه و جمعه به سوگ مینشینم. از خداوند متعال برای آن فرزند عزیز اسلام رحمت و غفران و برای اسلام عزیز عظمت و عزت مسئلت می نمایم. سلام بر شهدای راه حق و آزادی.
روح الله الموسوی الخمینی (صحیفه امام، ج7، صص179-178)
🇮🇷 @IRANeMOASER
❇️قطعه شعری که شهید مطهری در وصف امام خمینی سرود
🔴سالروز شهادت مرحوم آیتالله مرتضی مطهری
🔹 شهید مطهری درست در همان دورانی که کسی باور نمی کرد حرکت #امام_خمینی آغاز یک #نهضت_بزرگ_اسلامی است. در نوشته ها و حرف های خود از پانزده خرداد به عنوان آغاز یک نهضت عظیم اسلامی یاد کرد و رهبری امام را آگاهانه، شجاعانه و غیر قابل تردید دانست
🔸« نهضت اسلامی ایران مفتخر است که در حال حاضر رهبری آن مرجعی آگاه و شجاع و مبارز بر عهده گرفتهاند که نیازهای زمان را تشخیص می دهند..اما آن سفر کرده که صدها قافله دل همره اوست.نام او، یاد او و شنیدن سخنان او. استقامت او، شجاعت او، روشنبینی او، ایمان جوشان او که زبانزد خاص و عام است.یعنی جان جانان، قهرمان قهرمانان، نور چشم و عزیز ملت ایران استاد عالی قدر و بزرگوار ما "حضرت آیت الله العظمی خمینی ادام الله ظلاله" ، حسنهای است که خداوند به قرن ما و روزگار ما عنایت فرموده...
🔸قلم بی تابی می کند که به پاس دوازده سال فیضگیری از محضر آن استاد بزرگوار به شکرانه بهرههای روحی و معنوی که از برکت نزدیک بودن به آن منبع فضیلت و مکرمت کسب کردهام، از بسیار را بازگو کنم».
🔹متفکر شهید مرتضی مطهری عمق عشق خود را به استاد و پیر و مرادش، در قطعه شعری که بعد از پانزده خرداد سروده است نشان میدهد:
زمنزلگاه آن محبوب، یاران را خبر نبود؛؛همی آید به گوش از دور آواز جرس ما را
صبا از ما ببر یک لحظه پیغامی به روح الله؛؛ که ای یاد تو مونس روز و شب در این قفس مارا
به رغم کوشش دشمن نخواهد بگسلد هرگز؛؛ میان ما و تو پیوند تا باشد نفس ما را
سزاوار تو ای جان، کنج زندان نیست منزلگه؛؛ سزد گر خون ببارد از دو دیده هر نفس ما را
رواق منظر دیده مهیای قدوم تو؛؛ کرم فرما و بپذیر از صفا این ملتمس ما را
تمام ملت ایران فکنده چشم بر راهت؛؛ به راه عدل و آزادی، نه باک از هیچ کس ما را
(فصلنامه پانزده خرداد،ش۳، بهار۸۴)
#شهید_مطهری
#روز_معلم
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴شهید مطهری از تقابل با #انحراف، تا #مصادره از سوی منحرفین
🔻سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری رحمهالله
▫️استاد شهید مرتضی مطهری را باید از برجستهترین شاگردان مکتب امام خمینی و سردار مقابله با انحراف و تذبذب در نهضت امام قلمداد کنیم. وی با تفقه و دقت نظر در آموزههای دینی پرداخت آنگونه که استاد بزرگ او در وصف آثارش میگوید:« آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است. و من کسی، دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بی استثنا آثارش خوب است. »( امام خمینی 61/2/11)
▪️یکی از مولفهها و ویژگیهایی که شهید مطهری را در این جایگاه ممتاز قرار داد، حضور وی در جبهه مقابله با نفوذ اندیشههای انحرافی در حوزه دین بود. عجیب آنکه امروز عدهای تلاش دارند در سایه #سکوت_جریانهای_انقلابی از ایشان چهرهای سکولار و التقاطی بسازند.
▫️شهید مطهری به خوبی دریافت آنچه که دین را در عصر حاکمیت ایدئولوژیهای انسانی تهدید میکند ظهور و بروز مکاتب اومانیستی و حتی الحادی نیست بلکه شکل گیری #اندیشههای_التقاطی است که استحاله تدریجی دین را نشانه رفته است.
▪️تلاش غیراصولی و غیرعالمانه برای به روز کردن دین توسط مدعیان دینشناسی همچون #بازرگان و #شریعتی، حرکتی انحرافی بود که منجر به التقاط گردید.
▫️رهبر معظم انقلاب اسلامی در تشریح وضعیت فکری - فرهنگی آن دوران می فرمایند: «یک عده تحت تاثیر جاذبههای افکار نو و وارداتی، مجذوب اینها میشدند و سعی میکردند اسلام و فکر اسلامی و دین را با اینها تطبیق کنند؛ منتی هم سر دین میگذاشتند که ما اسلام را جوانپسند و مردمی و قابل قبول کردهایم!
گاهی اوقات کاسه از آش داغ تر هم می شدند و چند قدم هم جلوتر از صاحبان این فکرها پیش می رفتند، برای این که مبادا متهم به مرتجع بودن و این حرفها شوند که این را هم ما در مواردی دیدیم. نبوت و توحید و معاد و مباحث امامت و مباحث فقهی و مباحث اجتماعی و سیاسی اسلام را به سمت مشابهات خودش در مکاتب بیگانه از اسلام و احیانا #الحادی و به کلی بیگانه ی از دین کشاندند و منت هم سر اسلام میگذاشتند که ما آمدیم اسلام را همه کس فهم و همه کس پسند و در چشمها شیرین کردیم!» (مقام معظم رهبری 82/2/18)
▪️لذا در آن دوران بود که اندیشههای مارکسیستی، لیبرالیستی، اگزیستانسیالیستی و دیگر ایسمهای غربی توسط جریانهای فکری داخلی به آموزه های دینی گره زده می شد و نسخههای #التقاطی اندیشه برای جلب نظر جوانان و جذب آنها به احزاب و گروه های سیاسی مختلف ارائه میگردید.
▫️نهضت آزادی، جبهه ملی، مجاهدین خلق(منافقین)، چریکهای فدایی خلق، حزب سوسیالیستهای خداپرست، حزب توده، گروهک فرقان و... از جمله گروههای ریز و درشتی بودند که در دهه 20 تا 50 در کشور شکل گرفته و کم و بیش از اندیشه التقاطی رنج میبردند و انتساب شهید مطهری؛ قهرمان مبارزه فکری با التقاط به این جریانات معلومالحال جفایی تاریخی و غیراخلاقی است.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻بررسی تفاوت اندیشه های شهید مطهری و مهندس بازرگان
🔴سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری
▫️تفاوت اندیشه بازرگان و شهید مطهری را باید به تفاوت رهیافت آنان از دین بر گردانیم و در این زمینه میان مطهری و بازرگان تفاوتهای چشمگیری وجود دارد.
نگاه بازرگان به غرب و مدرنیته با #تسامح همراه بود و در بسیاری از مواقع، عمق و هسته اندیشهی غربی او، تنها با روکشی از #تفکر_اسلامی پوشانده میشد. این در حالی بود که شهید مطهری به دلیل حضور گسترده و طولانی در حوزه و مطالعه در ابعاد مختلف تشیع، تلاش میکرد تا اسلام را بدون التقاط #مارکسیستی و #لیبرالیستی و در معنای واقعی آن به مردم معرفی کند.
▪️مواجهه در سیره عقیدتی
شهید مطهری هیچگاه در مواجهه با نظریات مهندس بازرگان مهر #سکوت بر لبان خود نمیزند و هرکجا انحراف را ببیند رأسا ورود کرده و در کمال ادب و احترام به نقد نظریات وی می پردازد از این نمونه می توان به موارد متعددی اشاره کردمانند:
▫️1- نقد دیدگاه عدم لزوم پیغمبر و نبوت برای هدایت بشر( انسان شناسی قرآن، ص15)
▪️2- نقد نظر مهندس بازرگان در مورد روح(انسان شناسی در قرآن، ص15)
▫️3- نقد دیدگاه تکامل تدریجی حیات(معاد، ص165)
▪️4-مناظره علمی با بازرگان پیرامون اثبات قیامت و بقای شخص (معاد، ص182،219)
▫️5- نقد دیدگاه توحیدی وی در کتاب راه طی شده (اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج5،ص30)
▪️شهید مطهری راهی را که بازرگان در کتاب «راه طی شده»، طی کرده #بیراهه میداند ، و در نقد این شیوه استدلال آن را «سپر انداختن در مقابل مادیین»
می خواند و معتقد است : «راهی که مؤلف دانشمند آن کتاب بدان تمسک جستهاند کوچکترین خدمتی به توحید نکرده و نمیتوانسته است بکند. . . »(اصول فلسفه، همان)
🔻مواجه در مسائل انقلاب
▫️شهید مطهری علی رغم رفاقت خود با بازرگان زمانی هم به منافع انقلاب اسلامی در میان باشد به هیچ وجه بی تفاوت نمیماند. #رحیم_صفوی در کتاب خاطراتش نمونه ای از این ایستادگی را بر ملا میکند:
« بازرگان گفت: دولت چارهای ندارد جز اینکه در مقابل حزب دموکرات #تسلیم شود و یک نوع خودمختاری به آنها اعطا کند و شرایطشان را بپذیرد.»
▪️در همین جلسه بود که شهید بهشتی و شهید مطهری بلند شده، فریاد میکشند:« شما میخواهید ما در مقابل نیروهای دموکرات و کمونیست تن به #سازش بدهیم؟ نه خیر، چنین نیست و سازش معنا ندارد.»
(انقلاب اسلامی و گروههای تجزیهطلب ص383-384)
🔻مواجهه در کارکردهای دین
▫️رویکرد شهید مطهری در آموزههای دینی، رویکرد تعقلی و فلسفی است و دیدگاههایی که از این آموزه ها عرضه کرده است ریشه در وحی دارد که البته با عقل نیز هماهنگ است. از این رو وی قلمرو دین را محدود به امور فردی و عبادی نمیکرد و معتقد بود که «اسلام... مکتبی است جامع و واقعگرا. در اسلام به همهی جوانب نیازهای انسانی (اعم از دنیایی یا آخرتی، جسمی یا روحی، عقلی و فکری یا احساسی و عاطفی، فردی یا اجتماعی) توجه شده است.» (مجموعه آثار شهید مطهری . ج2، ص: 64)
این در حالی است که بازرگان با آنکه به نقش دین در زندگی انسان و اجتماع اعتقاد دارد. اما رهیافت وی به مسئلهی دین، رهیافتی علمی است که میتوان گفت بیشتر با دید تجربی و اندیشه های #آگوست_کنت سازگار است.
🇮🇷 @IRANeMOASER