┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
⛔️ شبهه: ⛔️
چرا دو تا #دهه فاطمیه داریم و دقیقا زمان شهادت حضرت زهرا معلوم نیست؟
💡 هشتگ کلیدی: #شبهات_فاطمیه #حضرت_زهرا #فاطمیه
❇️ پاسخ شبهه: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
🔸اینکه چرا دو تا دهه فاطمیه داریم علتش این است که تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) دقیقاً مشخص نیست.دربارة تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) روایات مختلفی وجود دارد است. و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان شده است.
🔸 اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(ص) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان.
🔸بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیة اوّل میخوانند.
اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می خوانند.
بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا 6 روز می باشد، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی. فاطمیه اول از 13 تا 15 جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.
و شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، 29 روز بوده باشند، حال آنکه د رصورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول 75 روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته می شود.
اما در پاسخ به این سوال که چرا تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا(س) مشخص نیست باید عرض کنم:
عدم شفافیت و اختلاف در رخدادهای تاریخی اختصاص به اختلاف در تاریخ ولادت و شهادت ائمه(ع) ندارد، بلکه در بسیاری از مسایل دیگر تاریخی نیز به طور طبیعی اختلاف نظر وجود دارد. زندگی و شهادت ائمه از این وضع مستثنا نیست. در عدم شفافیت تاریخ زندگی ائمه(ع) عوامل متعددی اثر گذارد بودهاند یکی از عوامل مهم آن است که در آن مقطع زمانی، تاریخ نگاری و سیرهنویسی به معنای امروزی آن وجود نداشته است، یعنی این گونه نبوده که هرگاه یکی از ائمه(ع) متولد میشد و یا به شهادت میرسید، تاریخ زندگی آنها ثبت و ضبط گردد و مورخان آنها را دقیقاً بنویسند. حتی در مورد تاریخ ولادت پیامبر(ص) مشاهده میکنیم که اختلاف نظر وجود دارد. از سوی دیگر گفتار امامان معصوم(ع) دچار تحریف میشد و برخی از نقل قولها از امامان(ع) جعلی بود. جعل گفتار تنها در احادیث و روایات نبود، بلکه در سخنان عادی و سیره زندگی آنها نیز وجود داشت. به همین خاطر شاید نقل قولهای متعددی که از آنها و یا از شیعیان خاص صورت گرفته، موجب اختلاف نظر تاریخی باشد
https://eitaa.com/Beautifulirran
❁ـ﷽ـ❁
⛔️ شبهه: ⛔️
چرا دو تا دهه #فاطمیه داریم و دقیقا زمان شهادت #حضرت_زهرا معلوم نیست؟
#فاطمیه
❇️ پاسخ دوم شبهه: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
🏴 در تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا اختلاف است و دو قول از میان اقوال مطرح شده در این رابطه قابل اعتنا است؛
1️⃣ ایشان در حدود هفتاد و پنج روز پس از شهادت پیامبر گرامی از دنیا رفتند.
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« فاطمه به مدت هفتاد و پنج روز پس از پیامبر گرامی زندگی کردند»
📚الکافی ج1 ص458
❗️با توجه به اینکه رحلت پیامبر گرامی در 28 صفر واقع شده باید شهادت آن بانوی عزیز در یکی از سه روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه جمادی الاولی واقع شده باشد ( با در نظر گرفتن احتمال تمام یا ناقص بودن ماههای وسط)
📚پیام امام امیر المومنین ج8 ص54
2️⃣ایشان در حدود 95 روز پس از شهادت پیامبر گرامی از دنیا رفتند.
🔹طبری شیعی از امام صادق علیه السلام روایت می کند که فرمود:
« شهادت فاطمه زهرا در روز سوم جمادی الثانیه بوده است ( پس از گذشت 95 روز از شهادت پیامبر اسلام)»
📚دلائل الامامه ص13
📚بحار الانوار ج43 ص171
🔶علامه مجلسی این روایت را صحیح و معتبر می شمارد
📚زاد المعاد ص280
🔹شیخ عباس قمی نیز می نویسد:
« اظهر نزد حقیر این است که وفات آن حضرت در روز سوم جمادی الثانیه واقع شده است ( پس از گذشت 95 روز از شهادت پیامبر اسلام) که مختار جمعی از بزرگان شیعه نیز بر همین قول است؛
📚مسار الشیعه ص54
📚مصباح کفعمی ص522
📚تاریخ الموالید ص98
📚مصباح کفعمی ص522
📚اعلام الوری ج1 ص300
🔸پس بقای آن حضرت بعد از پدر بزرگوارشان نود و پنج روز بوده است
📚کشف الغمه ج1 ص503
📚الذریه الطاهره ص151
📚اعلام الوری ج1 ص300
👌به نقل از منتهی الامال ، شیخ عباس قمی، ج1 ص332
💠از این دو بیان وجه اختلاف روشن می شود که در روایتی شهادت ایشان هفتاد و پنج روز پس از پیامبر گفته شده است و در روایتی که علمای قابل توجهی به آن عمل کرده اند شهادت ایشان نود و پنج روز پس از پیامبر بیان شده است.
🔸علامه مجلسی مینویسد:
« روایت نود و پنج روز با روایت هفتاد و پنج روز منافات دارد اما از آنجایی که روایت نود و پنج روز مشهور و معتبر است واجب است که به آن عمل شود و عزاداری حضرت زهرا موافق آن صورت گیرد»
📚زاد المعاد ص280
❗️برخی می گویند وجه اختلاف در تاریخ شهادت ایشان از این جهت است که در صدر اسلام رسم الخط بیشتر به صورت بدون نقطه و اعراب بود و از آنجا که لفظ « تسعین» ( نود) و « سبعین» ( هفتاد) از جهت شکل کلمه یکسان است و تنها با نقطه گذاری متفاوت می شود چه بسا این اختلاف ایجاد شده است که مراد روایت امام صادق هفتاد و پنج روز بوده است یا نود و پنج روز اما بر حسب سایر قرائن و مشهور علما و این که در روایتی گفته شده است که شهادت ایشان روز سوم جمادی الثانیه یعنی پس از گذشت حدود نود و پنج روز از شهادت پیامبر بوده است نتیجه گیری می شود که مراد روایت امام صادق نود و پنج روز بوده است نه هفتاد و پنج روز اگر چه موافق احتیاط آن است که به هر دو قول در تاریخ شهادت حضرت زهرا عمل شود چنان که مرسوم نیز چنین است.
https://eitaa.com/Beautifulirran
❁ـ﷽ـ❁
⛔️ سوال: ⛔️
☑️ ایام فاطمیه دقیقا چندروز است وچرا برای حضرت زهرا(س) دو #دهه مراسم میگیرند
#فاطمیه #شبهات_فاطمیه
❇️ پاسخ سوم : ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
🏴 دربارة تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) روایات مختلفی وجود دارد است. و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان شده است. اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است:
▪️ هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(ص)
▪️یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان.
🔹بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را #فاطمیه اوّل میخوانند.
🔹اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم میخوانند.
✅ بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا ۶ روز میباشد،
▪️۳ روز در ماه جمادی الاول
▪️ و ۳ روز در ماه جمادی الثانی.
◼️فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی میباشد.
🔹و شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت #حضرت_زهرا(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، ۲۹ روز بوده باشند، حال آنکه درصورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت ۱۳جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری ۲۹ روزه و حداکثر ۴ ماه قمری ۳۰ روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
🔹اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته می شود.
🔺و باید توجه کرد که برگزاری عروسی در ایام فاطمیه اگر توام با معصیت و یا هتک حرمت به حضرت زهرا (سلام الله علیها)نباشد، اشکال ندارد. اما برای مومنان سزاوار است که حرمت این ایام را پاس بدارند و از انجام کارهای شادی آفرین بپرهیزند. مستفاد از زساله دانشجویی،ج۱۶(به نقل از: صراط النجاه آیه الله تبریزی،ج۵،س۵۲۱، و دفاترسایر مراجع)
https://eitaa.com/Beautifulirran
14.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛 شبهه 📛
حضرت علی با اون شجاعتش چطور همسرش رو کتک زدن هیچی نگفت وسکوت کرد!!
آیا شهید شدن #حضرت_زهرا زیر سوال بردن شجاعت حضرت علی نیست!!
🆔 @wiki_shobhe
❇️ پاسخ دقیق به این سوال رو در سه بخش در کلیپ بالا ببینید👆
#فاطمیه
#ایام_فاطمیه
☆○═════════┅
https://eitaa.com/Beautifulirran
🔺پاسخ به شبهات #فاطمیه
📛 شبهه 📛
چرا مردم مدینه در قبال کشته شدن
دختر رسول خدا صلى الله علیه و آله» توسط عمر سکوت کرده و هیچ اقدامی نکردند؟
❇️ پاسخ ❇️
🆔 @wiki_shobhe
🔺اعتراض بنی هاشم
✔️الف ) آیا بنیهاشم و همه کسانی که به ماجرای سقیفه و حوادث آن روزها اعتراض کرده و در خانه #حضرت_زهرا "سلام الله علیها" جمع شده و از بیعت با ابوبکر امتناع کردهاند، از اهالی مدینه محسوب نمیشوند؟
🔺شناخت حق وباطل
✔️ ب) آیا رسول خدا صلى الله علیه و آله، اهالی مدینه را معیار شناخت حق و باطل معرفی کرده بود و یا حضرت علی علیه السلام را؟
🔺عملکرد مردم مدینه حجت است ؟
✔️ ج) اگر رفتار و عملکرد مردم مدینه معیار شناخت حق و باطل است پس
✖️ کشتن خلیفه سوم،
✖️تعرض و دست کشیدن به باسن همسرش نائله.[1]
✖️شرکت نکردن در تشییع جنازه خلیفه، ممانعت از دفن شدن وی در قبرستان مسلمانان و دفن کردن خلیفه در قبرستان یهودیان و ... مباح و جایز بوده و قاتلین خلیفه نه تنها مقصر و معصیت کار نیستند؛ بلکه مستحق پاداش الهی نیز می باشند و از آنان باید تقدیر و تشکر شود؛ زیرا مردم مدینه هنگام کشته شدن عثمان نیز سکوت کرده و هیچ اقدامی نکردند.
👈اگر رفتار و عملکرد مردم مدینه معیار شناخت حق و باطل باشد پس یزید در حمله به مدینه و کشتن صحابه و مباح کردن خون و ناموس مسلمانان مقصر نیست و مرتکب هیچ گناهی نشده است! چون مردم مدینه در مقابل عمل يزيد عکس العمل خاصی از خود نشان نداده و هیچ اقدامی نکردهاند.
پینوشت: [1]«فَغَمَزَ أَوْرَاکَهَا، وَقَالَ: إِنَّهَا لَکَبِیرَهُ الْعَجِیزَهِ».
تاریخ طبری، ج 2، ص 676، حوادث سال 35 هجری.
https://eitaa.com/Beautifulirran
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
⛔️ شبهه: ⛔️
علامه مجلسى و ثقة الاسلام كلينى به ترتيب در كتب بحارالانوار و كافى رواياتى را در مورد بيعت گرفتن زوركى از على و جيغ و فريادهاى فاطمه در ميان مردان را اورده اند كه در اين متن هر دو روايت را از زير نظر ميگذرانيم.
1️⃣ روايت اول از كتاب بحارالأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 43 صفحه : 47
و همچنين در كتاب بحارالانوار دو جلدی 43 و 44 ص 41 چاپ اعلمی بیروت لبنان
متن عربى روايت :أبوجعفر الطوسي في اختيار الرجال ، عن أبي عبدالله ، وعن سلمان الفارسي أنه لما استخرج أمير المؤمنين من منزله خرجت فاطمة حتى انتهت إلى القبر فقالت : خلوا عن ابن عمي فو الذي بعث محمدا بالحق لئن لم تخلوا عنه لانشرن شعري ولاضعن قميص رسول الله على رأسي ولاصرخن إلى الله فما ناقة صالح بأكرم على الله من ولدي ، قال سلمان : فرأيت والله أساس حيطان المسجد تقلعت من أسفلها حتى لو أراد رجل أن ينفذ من تحتها نفذ ، فدنوت منها وقلت : يا سيدتي ومولاتي إن الله تبارك وتعالى بعث أباك رحمة فلا تكوني نقمة فرجعت الحيطان حتى سطعت الغبرة من أسفلها ، فدخلت في خياشيمنا.
خلاصه ترجمه : زمانی که حضرت علی را بردند که از وى بیعت بگیرند، حضرت زهرا از منزلش خارج شد و نزد قبر پیامبر رفت و فرياد زد: عموزاده ام را رها کنید، قسم به خدایی که محمد را به حق به نبوت رساند اگر چنین نکنید موهایم راپریشان می کنم و پيراهن پدرم را برسرم مى گيرم و جيغ ميكشم ....
روايت دوم از كتاب الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : 8 صفحه : 238
📖متن عربى روايت: عن ابی هاشم قال لما اخرج بعلي (عليه السلام) خرجت فاطمة (عليها السلام) واضعة قميص رسول الله (صلى الله عليه وآله) على رأسها آخذة بيدي إبنيها فقالت: مالي ومالك يا أبا بكر تريد أن تؤتم ابني وترملني من زوجي والله لولا أن تكون سيئة لنشرت شعري ولصرخت إلى ربي، فقال رجل من القوم: ما تريد إلى هذا ثم أخذت بيده فانطلقت به.
✍️ترجمه: ابوهاشم میگوید : هنگامی که علی را از خانه بیرون بردند حضرت فاطمه نیز به دنبال او بیرون آمد در حالی که پیراهن رسول خدا را روی سر گذاشته بود و دست حسن و حسین را در دست داشت فرياد ميزد: مرا با تو چیکار ای ابابکر؟ میخواهی بچه هایم را یتیم کنی و مرا بیوه ؟ ولله قسم اگر بد نبود موهایم را پریشان می کردم و به سوى خدا جيغ ميكشيدم.
مردی از میان جمعیت گفت : ازین کار چه مقصودی داری؟ سپس فاطمه دست علی را گرفت و از مسجد بیرون آمد.
سایر منابع اين روايت :
١-بحارالانوار ج 28 صفحات ٢٠٦-٢٢٨-٢٥٢
٢-الاختصاص از شیخ مفید ص 186
٣-الاحتجاج از شیخ طبرسی ص 86
٤-تفسیر العیاشی ج 2 ص 67
٥-المسترشد ص381 و 382
٦-مناقب آل ابی طالب از ابن شهر آشوب ج3ص 118
٧-فاطمه الزهرا ام سبطین از شیخ سلمان هادی آب طعمه ص 128
حالا با خواندن چنين رواياتى اين سئوال به ذهن خواننده خطور ميكند كه آیا چنین خانمى ميتواند معصوم و سرور زنان دنيا باشد؟؟؟
پس ادعاى حجاب و عفت و .... كه روحانيون بر منابر فرياد ميزنند، از روى چيست؟؟
آیا جيغ زدن و پریشان کردن مو توسط فاطمه نشان از بی حیایی نیست؟؟
💡هشتگ کلیدی: #شبهات_فاطمیه #حضرت_زهرا
❇️ پاسخ ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
✔️نکته اول:
درکتاب بحار الانوار نقل شده که:
🔺حضرت فاطمه زهرا( س )وقتى علی( ع )رابه سوى مسجدبردند از خانه خارج شدند وفرمودند:«پسر عمويم رارها كنيد.قسم به كسى كه محمد) ص (را به پيامبرى برگزيد، اگر او رارها نكنيدمويم را پريشان مى كنم و پيراهن پيامبررا برسرم مى گذارم و به درگاه خداوندضجه مى كنم»( بحار، ج 43، ص 47)
✔️ نکته دوم:
🔺خودعلامه مجلسى ازكتاب اختيار معرفه الرجال شيخ طوسى نقل میكندکه:
پريشان كردن مو يابلندكردن دست و حالاتى ازاين قبيل كه دعا كننده به درگاه خداوند خودرا به اين حالت در مى آورد تأثيردر استجابت دعايا نفرين دارد.منافاتى هم باعصمت آن حضرت ندارد
✔️نکته سوم:
🔺مراد ازگفتار حضرت زهرا(س)قطعا ازپریشان کردن مو,انجام اين عمل دربرابرنامحرم نیست چراکه ازشان دختر رسول اکرم(ص)این کاربعید است
✔️نکته چهارم:
🔺تهديدبه نفرين کسی و ياحتى نفرين كردن هم منافاتى باعصمت حضرت زهرا(س) ندارد.
🔴 پريشان كردن مو براى زن مناسب حالت دعامى باشد، روايتى است كه امام صادق(ع) به خواهرشان به جهت مريضى فرزندش مىفرمايد: «لباست رابپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات رابردارتا موهايت آشكار شود،سپس اين دعا را بخوان».خواهرامام صادق(ع)اين عمل راانجام مى دهد ودرهمان ساعت فرزندش خوب مى شود(بحار، ج 92، ص 10)
🔸
https://eitaa.com/Beautifulirran
📛#شایعه:📛
رهبر معظم انقلاب : #فاطمیه را عاشورایی برپا کنیم
❇️ پاسخ ❇️
🆔 @wiki_shobhe
1️⃣ چنین نقل قولی در فرمایشات #رهبری نیست و خلاف واقع است.
2️⃣ پرسش و پاسخی که در خصوص عزاداری فاطمیه در سایت(leader.ir) آمده است به شرح ذیل است:
✖️سؤال:
نسبت به عزاداری حضرت زهرا(س)و راه اندازی دستههای عزاداری آیا چیزی از حضرت آقا رسیده است یا نه؟
✔️جواب: آنچه در عزاداری در جامعه متعارف است، اشکال ندارد.
3️⃣ بیان فضائل اهل بیت زمان و مکان نمی شناسد و لیکن مشی رهبری در عزای حضرت زهرا(س) هر ساله معمولا برگزاری 5 شب عزاداری در قول دوم(95 روز) همراه با سخنرانی و ذکر مصیبت است.
(سه شب قبل از روز شهادت تا یک شب بعد از شام غریبان)
☆○═════════┅
https://eitaa.com/Beautifulirran
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
آیا براستی شهادت و سقط شدن حضرت محسن در کتب سنی و تشیع آمده است
#💡 هشتگ کلیدی: #شبهات_فاطمیه #محسن #سقط
❇️ پاسخ شبهه: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
❗️مساله سقط شدن حضرت محسن و شهادت ایشان توسط هجوم مهاجمان مورد اتفاق شیعه و سنی می باشد و جای انکار نمی باشد که ما به برخی از مدارک از کتب اهل سنت اشاره می کنیم؛
1️⃣ مرحوم ابن شهر آشوب از کتاب معارف ابن فتیبه از علمای برجسته اهل سنت نقل میکند :
👈«فرزندان فاطمه حسن و حسین و زینب و ام کلثوم و محسن بودند.همانا محسن از ضربه قنفذ کشته شد»
📚 مناقب ج3 ص132
2️⃣ بلاذری در انساب الاشراف خودش نقل میکند:
👈«فاطمه برای علی چند فرزند به دنیا آورد که عبارتند از حسن با کنیه ابا محمد و حسین با کنیه ابا عبدالله و محسن که در کودکی از دنیا رفت»
📚انساب الاشراف ج1 ص404
3️⃣ مسعودی مینویسد:
👈«آنان در هجوم خود به خانه فاطمه سیده زنان را در پشت درب چنان فشردند که محسن را سقط کرد»
📚اثباه الوصیه ص142
4️⃣ شهرستانی از «نظام» که از علمای برجسته اهل سنت است نقل میکند:
👈«همانا عمر چنان ضربه ای به شکم فاطمه در روز بیعت زد که فاطمه جنین خود را از شکم انداخت»
📚الملل و النحل ج1 ص57
5️⃣ ابن ابی الحدید از استادش نقیب نقل می کند که میگفت:
👈«پیامبر اگر در زمان فاطمه زنده بود بدون شک خون کسانی که فاطمه را ترساندند تا بچه از شکمش افتاد را مباح میکرد»
📚شرح نهج البلاغه ج14 ص192
6️⃣ طبری مینویسد:
👈«فاطمه برای او حسن و حسین و محسن را به دنیا آورد لکن محسن در کودکی از دنیا رفت»
📚ذخائر العقبی ص55
7️⃣ ذهبی عالم برجسته اهل سنت از احمد حماد کوفی که از حافظان اهل سنت است نقل میکند:
👈«بدون شک عمر چنان لگدی به فاطمه زد که محسن از او سقط شد»
📚لسان المیزان ج1 ص268
8️⃣ صفدی نیز در کتاب خود مینویسد:
👈«بدون شک عمر در روز بیعت چنان فاطمه را زد که محسن را از شکم انداخت»
📚الوافی بالوفیات ج6 ص15
9️⃣ جوینی از بزرگان اهل سنت از پیامبر چنین نقل میکند که میفرمود:
👈« هرگاه فاطمه را می بینم به یاد مصیبت هایی که پس از من بر او وارد میشود می افتم وگویی که من خود شاهد آن اتفاقات هستم ومی بینم که ذلت به خانه او وارد شده وحرمتش را هتک نموده وحق اورا غصب وارث اورا منع وپهلویش را شکسته وجنین اورا سقط نمودهاند»
📚فرائد السمطین،ج2 ص34 و35
🔟 ذهبی در شرح حال ابن ابی دارم می گوید:
👈«ابن ابی دارم شخصی بود که در طول عمر خود با رعایت اعتدال زندگی کرد ولی در آخرین روزهای عمرش بیشترین چیزی که برای او خوانده میشد روایات معایب بود. برای او این روایت خوانده شد و( او نیز تایید می کرد
«عمر به پهلوی فاطمه لگد زد ومحسنش را سقط نمود"
📚سیر اعلام النبلا،ج15 ص578
👌مساله سقط جنین حضرت زهرا در روایات فراوانی از کتب شیعه نیز آمده است.
1️⃣1️⃣ مرحوم طبرسی نقل میکند که امام حسن خطاب به مهاجم خانه حضرت زهرا عرضه می داشت:
👈«تو کسی هستی که بر فاطمه دختر پیامبر ضربه وارد کردی تا فرزند درون شکمش را سقط کرد»
📚الاحتجاج طبرسی ج1 ص278
2️⃣1️⃣ سلیم بن قیس نقل میکند:
👈«به زهرا ضربه و آسیب رساندند تا جنینش سقط شد و به واسطه این ضربه شهید شد
📚کتاب سلیم بن قیس ج2 ص588
3️⃣1️⃣ امام صادق فرمود:
👈« عمر با پایش به زهرا ضربه وارد کرد در حالی که او حامله به محسن بود و پس از آن ضربه محسن از او سقط شد»
📚الاختصاص شیخ مفید ص185
4️⃣1️⃣ در روایت دیگر فرمود:
👈« قنفذ به امر عمر با شمشیر بر فاطمه ضربه وارد کرد و او محسن را سقط کرد»
📚دلائل الامامه ص134
❗️این که در برخی روایات قنفذ و در برخی مغیره و در برخی عمر را مسبب اصلی سقط جنین و شهادت حضرت زهرا معرفی می کنند اشاره است به این که ضربات همه آنها موثر بوده است.
5️⃣1️⃣ شیخ صدوق روایت میکند که پیامبر گرامی فرمود:
👈«فاطمه سیده زنان عالمین و پاره تن من و نور چشم من ...می باشد پس از من حرمتش شکسته می شود و حقش غصب میشود و فرزندش سقط میشود و او ندا می دهد یا محمد اما اجابت نمیشود...»
📚امالی صدوق ص114
6️⃣1️⃣ در روایت دیگر آمده است:
👈«آنان به منزل زهرا حمله کردند و سبب سقط محسن شدند»
📚بحار الانوار ج30 ص295
7️⃣1️⃣ در کتاب ارشاد القلوب آمده است که حضرت زهرا فرمود:
👈«آنان سبب سقط محسن شدند بدون آنکه او جرمی کرده باشد»
📚 بحار الانوار ج30 ص350
https://eitaa.com/Beautifulirran
🏴 حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند:
اَلْبِشْرُ فى وَجْهِ الْمُؤْمِنِ يُوجِبُ لِصاحِبِهِ الْجَنَّةَ، وَ الْبِشْرُ فى وَجْهِ الْمُعانِدِ الْمُعادى يَقى صاحِبَهُ عَذابَ النّارِ،
خوشرويى با مؤمن، موجب دستيابى به بهشت مى شود و خوشرويى نسبت به غير مؤمن انسان را از عذاب آتش حفظ مى كند.
بحار الأنوار، ج ۷۲، ص ۴۰۱
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
⛔️ سوال:⛔️
آیا جایگاه #حضرت_مریم (س) از حضرت فاطمه الزهرا (س) برتر است ؟ چون اسم ایشان به عنوان بانوی برگزیده در قرآن کریم آمده است.
💡 هشتگ کلیدی: #شبهات_فاطمیه #مریم #قرآنی
❇️ پاسخ: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
✳️این سؤال اخیراً بسیار برای اذهان عمومی [و غالباً به گونه های متفاوت و به شکل شبهه] مطرح میگردد . البته هیچ اشکالی ندارد ، اینهم یک سؤال است و باید مورد تحقیق و تفحص و پاسخگویی قرار گیرد ؛ اما همانطور که مکرر بیان شد ، به ویژه در عصر ما که تهاجمات گسترده است ، مخاطبین باید هنگام شنیدن یک سؤال و یا یک شبهه ، فقط به پاسخ فکر نکنند ، بلکه به «هدف از طرح» نیز توجه داشته باشند.
♦️به عنوان مثال : در همین سؤال هدف چیست ؟ آیا میخواهند مقام حضرت مریم (س) را بالا ببرند و یا به خیال خود مقام حضرت فاطمه زهراء سیدة النساء العالمین را پایین بیاورند ؟! قطعاً هدف دومی است ، چرا که اولاً به قول خودشان قرآن کریم به مقام حضرت مریم (س) تصریح کرده است ، و ثانیاً اصلاً با ایشان کاری ندارند ، با اسلام نیز کاری ندارند، بلکه دغدغه ای که آنان بر نمیتابند ، بزرگ شمردن حضرت فاطمه (س) نزد مسلمانان و الگو قرار دادن ایشان است ؛ مضافاً بر اینکه قصد دارند بر اساس همان قاعده «حسبنا کتاب الله ؛ کتاب خدا برای ما کافیست»، اذهان عمومی را نسبت به اهمیت و ارزش حدیث در فهم قرآن کریم و اسلام کمرنگ کنند.
1️⃣اگر دقت داشته باشید و در تاریخ نیز مطالعه بفرمایید ، نوع اندیشه ای که امروزه در «وهابیت» بروز و ظهور دارد ، حتی سعی داشتند (و دارند) که به پیامبر اکرم و اهل بیت (ع) نیز درس توحید و قرآن بدهند!
🔰بالاخره این قرآن کریم ، به قلب مبارک شخص حضرت محمد (ص) نازل شده است و نه دیگران ؛ و به لسان ایشان جاری شده و نه دیگران ؛ ایشان ابلاغ وحی نمودند و نه دیگران . بنابر این پیش و بیش از دیگران به قرآن علم دارند . پس اگر آیه ای در شأن و مقام حضرت مریم (س) را تلاوت و ابلاغ نمودند و نیز فرمودند : «فاطمه سیدة النساء العالمین است» ، هر دو مطلب را یک قلب ، یک فکر ، یک زبان ، یک شخصیت و یک مقام بیان نموده است که بیش از همگان به قرآن کریم واقف است . «و َيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ» مقام و تکلیف اوست ، نه دیگران.
2️⃣بارها بیان شد که اولاً تکیه کلام الهی ، همیشه بر «رسم» است و نه «اسم» . لذا اگر از حضرات ابراهیم ، صالح ، شعیب ، یوسف ، موسی ، عیسی ، مریم و سایر انبیا و اولیای الهی نیز نام برد ، به رسم آنان تکیه نمود ، که اواب ، تواب ، شاکر ، صالح ، نبی یا رسول بوده اند . ثانیاً : اسم فقط آن نیست که نزد ما جاری است . مثلاً لفظ «محمد (ص) » ؛ بلکه نبی ، رسول ، خاتم الانبیاء و رحمة للعالمین نیز اسم است.
🔸اسم هایی که با رسمشان و مقامشان بیان شده است ؛ چنانچه با تأکید تصریح دارد:
🍀«مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا » (الأحزاب ، 40)
✏️ترجمه : محمد (ص) پدر هيچ يك از مردان شما نيست ، و ليكن فرستاده ى خدا و خاتم پيامبران است ، و خدا به هر چيزى داناست.
🔰و همچنین خداوند متعال در کلام وحی دستور میدهد که ایشان را آنچنان که خود را میخوانید ، نخوانید : «لَا تَجْعَلُوا دُعَاء الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعَاء بَعْضِكُم بَعْضًا ... ؛صدا كردن پيامبر (چه ایشان در حضور یا غیاب مخاطب باشند و چه از ایشان سخن به میان آورده شود) را ميان خود ، مانند صدا كردن [معمولى] يكديگر قرار ندهید/ النّور ، 63»
⬅️پس برای شناخت مقامات حضرات معصومین و از جمله حضرت علی و حضرت فاطمه (علیهم السلام) در قرآن ، نباید به دنبا کلمات «علی و فاطمه» بگردیم . «صراط مستقیم» نیز اسم است.
♦️نتیجه:
وقتی شخص پیامبر اکرم (ص) فرمودند که ایشان صدیقه ی کبری ؛ فاطمه ی زهرا ؛ بتول و سیدة النساء العالمین هستند ، یقیناً همینطور است که ایشان میفرمایند و ما که قرآن را نیز از ایشان گرفته ایم ، به ایشان درس قرآن نمیدهیم.
✔️اگر در قرآن کریم راجع به حضرت مریم (س) فرمود:
🍀«وَ إِذْ قَالَتِ الْمَلاَئِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَى نِسَاء الْعَالَمِينَ» (آلعمران ، 42)
✏️ترجمه : و [ياد كن] هنگامى را كه فرشتگان گفتند : «اى مريم ، خداوند تو را برگزيده و پاك ساخته و تو را بر زنان جهان برترى داده است.»
https://eitaa.com/Beautifulirran
✔️در مقام حضرت فاطمه (س) نیز فرمود : «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ». آنجا به حضرت مریم (س) فرمود: حال که طاهر و برگزیده شدی «يَا مَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ ؛ اى مريم ! مطيع پروردگار خود باش و سجده كن و همراه راكعان ركوع نما / آلعمران ، 43» ؛ اینجا به شخص پیامبر اکرم (ص) که اشرف مخلوقات ، حبیب الله و خاتم الانبیاء و رحمة للعالمین است ، فرمود ،حال که به تو کوثر را عطا کردم «فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ» و در مورد ادامه ی نسلت نیز هیچ از گفته ی دیگران محزون مباش که «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ»
✔️همانگونه که راجع به حضرت مریم (س) فرمود : «وَطَهَّرَكِ» ، راجع به ایشان فرمود : «ويطهركم تطهيرا».
✔️همان خدایی که فرمود : مریم را برگزیدم تا به او حضرت عیسی (ع) را عطا کنم تا او قوم بنی اسرائیل را هدایت کند ؛ به آخرین پیامبرش ، که جهانی است فرمود : به مردم بگو که اجر ، پاداش و نتیجه ی رسالت من ، در مودت حضرت فاطمه (س) و اولادش محقق میگردد و تأکید کرد که آن بشارتی که مؤمنین داده ام ، همین است:
🍀«ذَلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا و َعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى و َمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ» (الشوری ، 23)
✏️ترجمه : اين همان [پاداشى] است كه خدا بندگان خود را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند [بدان] مژده میدهد . بگو : من بر اين [رسالت] مزدى از شما نمى خواهم مگر محبت و دوستى خويشان [و اهل بيت] را ، و هر كس نيكى كسب كند براى او در آن نيكى مى افزاييم.
☑️آن که قرآن کریم را اخذ نمود و به ما ابلاغ کرد ، فرمود آیه مباهله و لیلة القدر و شأن بیش از سی آیه ی دیگر ، ایشان میباشند . پس ، سیدة النساء العالمین است.
https://eitaa.com/Beautifulirran
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
⛔️ شبهه: ⛔️
یکی از مولوی های اهل سنت میگفت که شیعیان می گویند به خانه زهرا حمله شد و درب خانه آتش زده شد و ایشان بین درب و دیوار قرار گرفتند در حالی که خانه های مکه و مدینه اصلا درب نداشته است.
شیخ صدوق در خصال خودش می آره که علی فرمود: خانه های ما اهل بیت نه سقف دارد و نه درب( الخصال ج2 ص373)
💡 هشتگ کلیدی: #شبهات_فاطمیه #حضرت_زهرا #فاطمیه #درب
❇️ پاسخ شبهه: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
🔸ادعای اینکه خانه های مسلمین در آن زمان درب نداشته است ادعای باطلی بوده و قابل اعتنا نمیباشد.
👌آیات قرآن بر وجود درب برای خانه ها تصریح میکند و میفرماید:
« پسندیده نیست از پشت خانه ها به آنها داخل شوید بلکه پسندیده راه کسانی است که پروا کرده و از درها وارد خانه ها شوید»
📖بقره189
🔹روایات #اهل_سنت هم گواه بر وجود درب برای خانه های مردم آن زمان میباشد .
✅ دکین بن سعید میگوید: خدمت پیامبر رفتیم و تقاضای غذا کردیم .پیامبر به عمر فرمود برو به آنان غذا بده عمر ما را به اتاق بالا برد سپس کلید را از کمربندش بیرون آورد و درب را باز کرد»
📖سنن ابی داود ج2 ص527
✅ مسلم از ابوحمید نقل میکند:
« پیامبر به ما امر فرمود تا شب ظرف های آب را در گوشه ای قرار داده و درب خانه ها را ببندیم»
📖صحیح مسلم ج3 ص1593
✅ ابن کثیر مینویسد:
« اتاق های خانه پیامبر از چوب هایی از درخت عرعر بود که با موهای ضخمیمی به یکدیگر متصل شده بود .در کتاب تاریخ بخاری آمده درب خانه پیامبر را با نوک انگشتان و ناخن ها می زدند ...»
📖البدایه و النهایه ج3 ص221
❕متن فوق نیز شاهدی بر وجود درب برای خانه های آن زمان است .
✅ بخاری مینویسد:
« محمد بن هلال خانه های همسران پیامبر که پوششی بافته شده از مو داشته است را دیده است .از او درباره خانه عایشه پرسیدم گفت درب خانه اش به سوی شام باز می شد .پرسیدم یک لنگه داشت یا دو لنگه ؟ گفت یک لنگه بیشتر نداشت .گفتم جنسش از چه بود؟ گفت از چوب عرعر یا ساج»
📖الادب المفرد ج1 ص272
👌در این رابطه روایات متعدد دیگری نیز می باشد که خانه های مدینه دارای درب های چوبی بوده است .جهت آگاهی تفصیلی به کتاب « ماساه الزهرائ» علامه سید جعفر عاملی ج1 ص303 رجوع فرمایید
👌اما پاسخ در مورد روایت حضرت امیر که نقل شد ایشان فرمودند خانه های ما سقف و درب ندارد؛
✂️ این روایت با تحریف به صورت ناقص بیان شده است .آیا اساسا منزلی که نه سقف و نه درب داشته باشد قابل تصور است؟
🔶متن کامل حدیث و بدون تحریف چنین است:
« ما اهل بیت پیامبر هستیم که خانه های ما سقف و درب ندارد مگر آنکه سقف و درب آن از تنه درختان خرما است»
📖الخصال ج2 ص373
https://eitaa.com/Beautifulirran