📚 انتشار برخط دانشنامه استانشناسی در تارنمای بنیاد
معاونت پژوهشی بنیاد ایرانشناسی با توجه به لزوم شناخت دقیق شهرهای ایران در حوزه مطالعات استانشناسی، اجرای طرح «دانشنامۀ ایرانشناسی استانهای ایران» را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرد. در این طرح تصویری جامع و یکپارچه از استانهای کشور با معرفی قابلیتهای هر استان در جنبههای مختلف مد نظر قرار گرفته بود.
اکنون از دستاوردهای طرح مذکور، «دانشنامۀ ایرانشناسی» در دست تدوین قرار گرفته است که نشر الکترونیک آن از طریق بارگذاری مقالات دانشنامه در تارنمای بنیاد ایرانشناسی با هدف معرفی استانها به شکلی روشمند و پژوهشی برای ایجاد انگیزه تحقیق بیشتر درباره استانهای کشور در حال انجام است.
ساختار موضوعی دانشنامه در سه بخش اصلی تاریخ (۳ فصل) جغرافیا (۵ فصل) فرهنگ (۸ فصل) و یک فصل کتابشناسی تعیین شده است. مبنای کار دانشنامه استانشناسی بر خلاف سایر دانشنامهها بر اساس نگارش مقالات موضوعی و یا به عبارتی مقالهنگاری است..
💠 لطفا جهت مشاهده ادامه خبر از طریق این درگاه به تارنما بنیاد ایرانشناسی مراجعه نمایید
#کتاب
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۵ مهر
🔰 آﯾﯿﻦ ﻣﻌﺎرﻓﮥ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﺟﺪﯾﺪاﻟﻮرود ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ ارﺷﺪ و دﮐﺘﺮی ﺑﻨﯿﺎد ایرانشناسی ﺑﺎ ﻣﺪﯾﺮان ﺑﻨﯿﺎد، ﺑﺮﮔﺰار ﺷﺪ
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، آیین معارفه دانشجویان ورودی 1403 بنیاد ایرانشناسی، شنبه، مورخ چهاردهم مهر ماه از ساعت 10 تا 13 برگزار شد. در این جلسه، دانشجویان جدیدالورود با معاون پژوهشی، خانم دکتر سیده راضیه یاسینی؛ مدیر تحصیلات تکمیلی، آقای دکتر حمید افشار؛ مدیر مرکز اسناد و کتابخانه، خانم مریم السادات میرحیدری، و کارشناس تحصیلات تکمیلی، آقای مرتضی جلالی، دیدار و گفتگو کردند. در ابتدای این نشست آقای دکتر افشار، ضمن خیرمقدم به دانشجویان و آرزوی موفقیت برای ایشان، ضمن اشاره به رشتهها و گرایشهای تحصیلی در بنیاد ایرانشناسی، تمایز این دوره را در راهاندازی مجدد گرایش «ایرانشناسی عمومی» و جذب 5 دانشجو پس از 2 سال توقف دانست و بیان داشت که ارتقای کیفی تحصیلی در این مرکز، به شیوههای مختلف، دنبال میشود.
💠 لطفا جهت مشاهده ادامه خبر از طریق این درگاه به تارنما بنیاد ایرانشناسی مراجعه نمایید
#معارفه
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۶ مهر
📚 تازههای نشر بنیاد ایرانشناسی
📖 کتاب «بازایرانشناسی؛ گفتارهایی میانرشتهای»
بازاندیشی در معرفت به «خود»، به «ایران» و «ایرانی» و به «بازایرانشناسی» را هدف قرار داده است که از طریق خوانش دوباره و انتقادیِ تاریخِ ایرانشناسی، واکاوی منظرها و رویکردها به این پدیدۀ دانشی و بازنگری انتقادی آنها محقق میشود.
در دو سده گذشته، شرقشناسان، روایتی از ایرانشناسی را درانداختهاند که مورد اقبال و توجه پژوهشگران جهانی و ایرانی علاقهمند به ایران نیز قرار گرفته است. متعاقباً، ایرانشناسی بهعنوان یک حوزۀ مطالعاتی دانشگاهی، در ایران نیز بهرسمیت شناختهشده و در برخی دانشگاههای ایران، آموزش داده میشود، در حالیکه همچنان در معنای ایرانشناسی، ابهامات فراوان وجود دارد.
ایران کدام گستره است؟ ایرانی کیست؟ ایرانشناس که ایران و ایرانی را شناسایی میکند، با کدام نظرگاه مینگرد؟ و سرانجام آیا آنچه تاکنون در مطالعات ایرانشناسانه توسط مستشرقان صورت پذیرفته، در پی انکشاف ماهیت حقیقی ایران و ایرانی بوده و یا تصویر دیگریِ غربیان را برساخته است؟
این کتاب در 229 صفحه، شامل مجموعه سخنرانیهای پژوهشگران و استادان علاقهمند به مطالعات در حوزه ایرانشناسی و در برگیرنده اطلاعاتی مفید و ارزشمند در موضوعات گوناگون مرتبط با دانش ایرانشناسی است که به اهتمام دکتر سیده راضیه یاسینی و دکتر مجید بهستانی تدوین شده و به زودی از سوی انتشارات بنیاد ایرانشناسی، در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۶ مهر
۱۶ مهر
🔰 نشست تخصصی معرفی پژوهش «تاریخ اجتماعی آموزش هنرهای صناعی در دوره قاجار» برگزار شد.
معاونت پژوهشی بنیاد ایرانشناسی، در راستای معرفی طرحهای پژوهشی مصوب اعضای هیئت علمی و پژوهشگران، مجموعه نشستهای «گزارش طرح پژوهشی» را برگزار میکند. نشست نخست از این مجموعه، با عنوان «تاریخ اجتماعی آموزش هنرهای صناعی در دوره قاجار» در تاریخ شانزدهم مهر ماه، در بنیاد ایرانشناسی و در محل تالار شهید سلیمانی برگزار شد. در این جلسه دکتر زهره شیرینبخش، عضو هیئت علمی گروه هنر و ادبیات بنیاد ایرانشناسی، گزارشی از پیشرفت کار طرح مصوب پژوهشی خود را با عنوان «تاریخ اجتماعی آموزش هنرهای صناعی در دوره قاجار» که ذیل برنامه پژوهشی گروه هنر و ادبیات و مرتبط با محور پژوهشی تحولات و تطورات هنرهای بومی ایران تعریف و تصویب شده است را، ارائه نمود.
در این جلسه، دکتر شیرین بخش، ابتدا به معرفی کلیات طرح خود پرداخت و ضمن اشارهای کوتاه به تحولات جامعه و حکومت در دوره قاجار، مسأله اصلی این پژوهش را مطالعه چگونگی اثربخشی ساختار آموزش هنرهای صناعی در گذشته بر حیات اجتماعی ایرانیان، و نیز چگونگی تأثیرپذیری این نظام آموزشی از تحولات جامعه ایرانی در دوره قاجار تبیین نمود.
💠 لطفا جهت مشاهده ادامه خبر از طریق این درگاه به تارنما بنیاد ایرانشناسی مراجعه نمایید
#نشست
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۷ مهر
🔸 مجموعهنشستهای تخصصی گزارش طرح پژوهشی
🔻 تطورات جریانهای فکری ایرانشناسی و ایرانشناسان در روسیه
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، از سوی معاونت پژوهشی بنیاد، در سال 1403، نشستهایی تخصصی برای معرفی طرحهای پژوهشی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران بنیاد ایرانشناسی برگزار میشود. دومین نشست تخصصی در این حوزه، با عنوان «تطورات جریانهای فکری ایرانشناسی و ایرانشناسان در روسیه» در روز دوشنبه 23 مهر 1403، با ارائه خانم دکتر نجمه ملکپور، پژوهشگر بنیاد ایرانشناسی، برگزار خواهد شد. این نشست با محوریت بحث سیر ایرانشناسی در روسیه و تطورات جریانهای فکری ایرانشناسی و ایرانشناسان در روسیه تزاری است. جایگاه ویژه روسیه در میان کشورهای اروپایی، شرقشناسی و به تبع آن ایرانشناسی روسی را به نمونهای متفاوت و یگانه تبدیل کرده است. پیشینه تأسیس ایرانشناسی در این کشور به سه قرن گذشته بازمیگردد و با فراز و فرودهایی در روش، بینش و محتوا تا به امروز تداوم یافته و توانسته است به مکتبی مهم و شناختهشده در عرصه بینالمللی تبدیل شود و خود را در معرض معرفی، نقد و بررسی قرار دهد.
💠 بنیاد ایرانشناسی میزبان (حضوری و مجازی) علاقهمندان به مطالعات ایران و ایرانشناسی در این نشستهاست و به شرکتکنندگان گواهی حضور داده میشود.
زمان: دوشنبه، 23 مهر 1403، ساعت 12-10
مکان: بنیاد ایرانشناسی، تالار سردار سلیمانی
حضور برخط: www.skyroom.online/ch/iranology/neshast
#نشست
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۸ مهر
📚 کتاب ««درفشِ توحید»؛ جمهوری اسلامی و همزیستی همدلانه پیروان ادیان توحیدی»
کتاب «درفشِ توحید»؛ جمهوری اسلامی و همزیستی همدلانه با نظر به جایگاه پیروان ادیان توحیدی در جامعه ایران پس از انقلاب اسلامی، در نتیجه برگزاری آیین گرامیداشت یادِ شهید جمهور، شهید رئیسی، و همراهان خدومشان، که با حضور نمایندگان پیروان ادیان توحیدی در ایران همراه شد، فراهم آمده است. سرزمین ایران، از دیرباز تاکنون، مهد یکتاپرستی و عدالت بوده است. پرستش خداوند یگانه که خود مظهر عدل و عدالت است، بسیاری از حاکمان ایرانی را بر آن داشت تا حفظ حرمت و شرفِ انسان را، فارغ از دین و مذهب، مبنای زمامداری و حکومت خود قرار دهند.
در این کتاب با تدقیق و تأمل در آراء، نظرها و رویکردهای رهبران انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (رحمتالله علیه) و حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی)، نشان داده شده که همزمان با پایهریزی جمهوری اسلامی در ایران، رعایت حقوق پیروان دیگر ادیان توحیدی در ایران با اهمیتی فراوان، مد نظر رهبران انقلاب بوده است. در این کتاب همچنین گفتارهایی از نمایندگان پیروان ادیان توحیدی مندرج است که نمایای آراء ایشان، هم در خصوص وضعیت زیست این جوامع در ایرانِ انقلاب اسلامی است، و هم از رویکردِ همدلانه و همراهانه شهید رئیسی، سیزدهمین رئیس جمهور ایران، با هموطنان عزیز غیرمسلمان حکایت میکند. کتاب حاضر در 106 صفحه به اهتمام دکتر سیدهراضیه یاسینی تدوین شده است.
#کتاب
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۸ مهر
از صدایِ سخنِ عشق ندیدم خوشتر
یادگاری که در این گنبدِ دَوّار بِمانْد
📆 بیستم مهر ماه، سالروز بزرگداشت لسانالغیب، خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی شاعر بزرگ و محبوب ایرانی گرامی باد
#حافظ
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۱۹ مهر
شد ربیع الثانی و فصل شور دلبری
نغمه ی عالم شده یا امام عسکری
ای امام عالمین از همه ی خوبان سری
بر فلک مولایی و از ملک دل می بری
💐 سالروز ولادت فرخنده یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت امام حسن عسکری (علیهالسلام) تبریک و تهنیت باد
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
۲۰ مهر