🖥 انعکاس رسانهای افتتاح بیستمین شعبه بنیاد ایرانشناسی در استان البرز در خبرگزاریها
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
🔰 برگزاری نشست تخصصی «تحولات اقتصادی ایران در دوران اسلامی (عصر صفوی)»
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، از سوی معاونت پژوهشی بنیاد در سال 1403، نشستهایی تخصصی برای معرفی طرحهای پژوهشی اعضای هیئت علمی بنیاد ایرانشناسی برگزار میشود. ششمین نشست تخصصی در این حوزه، با عنوان «تحولات اقتصادی ایران در دوران اسلامی (عصر صفوی)» در روز سهشنبه، 22 آبان 1403، با ارائه مجری طرح، دکتر حمیدرضا آریانفر، عضو هیئت علمی بنیاد، برگزار خواهد شد.
طرح پژوهشی پیش رو در نظر دارد یک خوانش تحلیلی از تحولات اقتصادی عصر صفوی با تکیه بر منابع آن دوره و از نگاه تاریخنگاران آن عصر ارائه نماید. این پژوهش در نظر دارد تا ضمن مطالعه تاریخی اقتصاد ایران عصر صفوی بهعنوان یکی از دورههای مهم تاریخ ایران بعد از اسلام، به واکاوی تحلیلی سقوط صفویان از زاویه زوال اقتصاد، صنایع کارگاهی و تولیدات دستی و کشاورزی متأثر از تغییرات آب و هوایی و اقلیمی بپردازد و با تطبیق و مقابله دادههای مختلف منابع تاریخی و تاریخنگاری درکی تحلیلی از این موضوع ارائه نماید.
🟪 بنیاد ایرانشناسی میزبان (حضوری و مجازی) علاقهمندان به مطالعات ایران و ایرانشناسی در این نشست است.
📆 زمان: سهشنبه، 22 آبان 1403، ساعت 12-10
📌 مکان: بنیاد ایرانشناسی، تالار دکتر حبیبی
🌐 حضور برخط: www.skyroom.online/ch/iranology/neshast
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
🔰 دیدار سفیر نیکاراگوئه در ایران با رئیس بنیاد ایرانشناسی
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، دکتر رامون البرتو مونکادا کولیندرس سفیر جمهوری نیکاراگوئه در ایران، روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه با حضور در بنیاد ایرانشناسی از بخشهای مختلف این مجموعه بازدید و با دکتر محمد حسین رجبیدوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی دیدار و گفتگو نمود.
در ابتدای این نشست دکتر رجبیدوانی از حضور سفیر جمهوری نیکاراگوئه در بنیاد ایرانشناسی استقبال نمود و ابراز داشت که انقلاب اسلامی در ایران همزمان با انقلاب نیکاراگوئه به پیروزی رسید و بنده نیز در جوانی اخبار انقلاب نیکاراگوئه و تلاشهای دانیل اورتگا از رهبران انقلاب این کشور را پیگیری می کردم.
وی با مطلوب خواندن سطح روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای انقلابی منطقه آمریکای لاتین از جمله نیکاراگوئه و ونزوئلا، ابراز امیداری کرد که این اشتراکات گسترده در حوزه سیاست خارجی بین دو کشور منجر به گسترش اشتراکات در حوزههای فرهنگی و علمی نیز شود و تاکید نمود که از این اشتراکات در حوزههای مختلف در نهایت میتوان در راستای معرفی فرهنگ و تمدن غنی ایران به مردم نیکاراگوئه استفاده کرد.
💠 لطفا جهت مشاهده ادامه خبر از طریق این درگاه به تارنما بنیاد ایرانشناسی مراجعه نمایید
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
بنیاد ایرانشناسی
🔰 نشست تخصصی علامه طباطبایی در وادی شعر و ادب
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، نشست تخصصی "علامه طباطبایی در وادی شعر و ادب" در بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی برگزار می شود.
دکتر طاهری خسروشاهی، رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر افزود: همزمان با هفتۀ کتاب و در روزهای منتسب به ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و در سالروز وفات علامه طباطبایی رحمه الله علیه؛ بنیاد ایرانشناسی نشست تخصصی "علامه طباطبایی در وادی شعر و ادب" را برگزار می کند.
وی اظهار داشت: در این نشست تخصصی، محققان برجسته ای از جمله سندپژوه و رجال شناس برجسته آذربایجان؛ دکتر صمد اسماعیلزاده با عنوان ناگفتههایی از علامه و دکتر یحیی نورالدینی مولف کتاب حافظ شناسی در آذربایجان با موضوع مجالس حافظخوانی علامه طباطبایی و نگاهی به شرح ایشان بر دیوان حافظ سخنرانی می کنند و اینجانب نیز در کنار استادان محترم، نکاتی درباره سرنوشت اشعار و دیوان شعر علامه طباطبایی بیان خواهم نمود.
رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی گفت: این پرسش در اذهان بسیاری از علاقه مندان علامه طباطبایی هست که چرا حضرت علامه، در اواخر عمر مبارک خویش، سرودههای خود را از اطرافیان بازخواستند و همه را یکجا از میان بردند؟ اگر چه در این میان دوستان و نزدیکان ایشان، بعضی از اشعار باقیمانده علامه را که بعدها منتشر شد، حفظ کردند.
طاهری خسروشاهی افزود: سالهای بعد توسط دوستان و نزدیکان ایشان، اشعاری در کتابها و مجلات گوناگون به صورت پراکنده چاپ میشد که بعضی منتسب به ایشان خوانده میشد و بعضی به صورت قطعی، از ایشان نقل میشد. این رویه ادامه داشت تا آنکه بازماندههای اشعار علامه که در دست خانواده و شاگردان نزدیک و مریدان ایشان بود، به همت یکی از طلاب پژوهشگر، آقای «سید علی تهرانی» جمعآوری گردید.
وی اظهار داشت: مجموعه گردآوری شده با عنوان «ز مهر افروخته» که به تأیید علمای بزرگ و نزدیکان حضرت استاد رسیده بود، ناگفتههای نغزی همراه با کاملترین مجموعه اشعار علامه طباطبایی بود که در سال ۸۱ توسط انتشارات سروش و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی منتشر و با استقبال فراوانی در بازار نشر روبرو شد.
پژوهشگر حوزه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز گفت: شعرهای اندکی هم که از علامه باقی ماندهف اشعار روان و پرمحتوایی است که میتوان روزها و ماهها با آنها زیست و با اندیشه در آن، در حاصل یک عمر دانشاندوزی، تفکر، عبادت و ریاضتهای سخت و سوزان آن فرزانه دوران شریک شد. اشعار علامه طباطبایی حاکی از روانی طبع و صداقت بیان است.
شایان ذکر است این نشست روز پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۱۷ عصر در بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی به آدرس کوی سرخاب، خانه تاریخی شربت اوغلی برگزار خواهد شد.
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
🔰 بزرگداشت آیتالله روحالله کمالوند در تهران
به گزارش روابط عمومی بنیاد ایران شناسی، مراسم بزرگداشت آیتالله روحالله کمالوند در روز چهارشنبه بیست و سوم آبان ماه ۱۴۰۳ به همت بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان با همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی و فرهنگستان علوم و با عنوان «سفیر نهضت» در کتابخانه ملی برگزار می گردد.
آقای مجتبی رومانی رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در رابطه با این مراسم بیان نمود: مرحوم آیت اله روح اله کمالوند در میان مردم خرم آباد دارای محبوبیتی خاصی بوده و هست. محبوبیت فراوان آن مجتهد وارسته تنها در سایه اخلاق و پرهیزگاری شکل گرفت و از نفوذ سیاسی-اجتماعی یک مرجع بهره میبرد و تواضع وی در میان مردم زبانزد بود با آنکه از نظر علمی در مقام بالای فقهات بود، همراهی و تفقد آن مردم را بر خود لازم میدانست. هرگاه مجلس عزاداری اهل بیت (علیهمالسّلام) را برپا میساخت با احترام و ادب کنار در خانه میایستاد. آن بزرگوار معتقد بود که باید حرمت عزادار اهل بیت (علیهمالسّلام) را حفظ کرد و او را گرامی داشت.
در ادامه آقای رومانی افزود در حاشیه این بزرگذاشت نیز از کتاب «مرد علم و سیاست» به کوشش و قلم سید بابک قیاسیان و دکتر فرهاد زیوار رونمایی می گردد.
رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان افزود بزرگداشت «سفیر نهضت» ساعت ۱۵ تا ۱۷ در تالار استاد داوری اردکانی فرهنگستان علوم کتابخانه ملی واقع در تهران، بزرگراه شهید حقانی، خروجی فرهنگستانهای جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
فاطمه! ای كه غم از داغ تو، سر میشکند
زیر بار غم تو، كوه كمر میشکند
مرغ حق بودی و رفتی سوی باغ ملكوت
جبرئیل است كه از داغ تو، پر میشکند
🏴 فرا رسیدن سالروز شهادت مظلومانه بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) تسلیت باد
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews
🔰 برگزاری نشست «نقش مراکز اسناد در حفاظت و اشاعه اسناد تصویری (بامعرفی نگاتیوهای پایهشیشهای تاریخی محفوظ در کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی)»
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، ازسوی معاونت پژوهشی بنیاد، در سال 1403، نشست با عنوان نقش مراکز اسناد در حفاظت و اشاعه اسناد تصویری (بامعرفی نگاتیوهای پایهشیشهای تاریخی محفوظ در کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی) برگزار میشود.
اسناد تصویری بهعنوان یکی از مهمترین منابع تاریخی، نقش بیبدیلی در درک عمیق از رویدادهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی گذشته ایفا میکنند. نگهداری، حفاظت و دیجیتالسازی این اسناد، ازجمله مهمترین وظایف مراکز اسنادی و آرشیوی است. کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی، در نشستی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، به بررسی نقش کتابخانهها در حفظ و اشاعه اسناد تصویری میپردازد.
💠 لطفا جهت مشاهده ادامه خبر از طریق این درگاه به تارنما بنیاد ایرانشناسی مراجعه نمایید
#بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
#رجبی_دوانی
⭕ روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی 🇮🇷
@iranologynews