🔻اقدامی کم سابقه در هشدار به فعالان حوزه زنان :
💢هشدار دستگاههای اطلاعاتی کشور درباره حضور در دورههای آموزشی موسسات خارجی
به اطلاع مردم شریف ایران میرساند با پیگیریهای اطلاعاتی مشترک سربازان گمنام امام زمان(عج) در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، تعدادی از اعضای یک شبکه سازماندهی اغتشاشات، شناسایی و تحت ضربه قرار گرفتند.
اعضای این شبکه که با حمایت مالی وزارت امور خارجه آمریکا، هدایت موسسات بدنام و معاندی همچون موسسه خانه آزادی و موسسه خشونت پرهیزی برای دموکراسی (NID) و با مدیریت یکی از عناصر سیاسی خارجنشین، مشغول شبکهسازی زنان و برنامهریزی برای نقشآفرینی در اغتشاشات بودند، با برگزاری دورههای مجازی و رایگان برای فعالان حوزه زنان و جامعه مدنی، عناصری از داخل و خارج از کشور را تحت آموزش قرار میدادند.
این موسسه که آخرین کارگاه آموزشی خود را در تیرماه سال جاری برای فعالان حوزه زنان در خارج از کشور، توسط یکی از خبرنگاران رسانههای معاند در موسسه آموزشی امنیتی سواز انگلستان برگزار کرده بود، قصد دارد طی روزهای 16 و 23 شهریورماه سال جاری نیز، دورهای فشرده و محرمانه با حضور جمعی از فعالان مدنی و کنشگران حوزه زنان، در بستر فضای مجازی با هدف ایجاد آمادگی و ارائه دستور کار به آشوبگران داخلی برای احیای فضای تنش و اغتشاش برگزار کند.
در پایان و بر اساس اطلاعات به دست آمده از اهداف پشتپرده این جریانات و موسسات، دستگاههای امنیتی کشور نسبت به حضور و هرگونه مشارکت افراد در اینگونه دورههای آموزشی تذکر و انذاز میدهند.
#مطالعات_زنان
@womenstudies
هدایت شده از رسانه نخبگانی بانوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 "سرگذشت ندیمه" یک سریال با دستورالعمل امنیتی
🔻 اخیرا Done Tv که در اغلب تلویزیونهای هوشمند به صورت پیشفرض نصب است، سریالی با محتوای ضددین را دوبله و منتشر کرده است!!!!!!
🔻 چرا و چگونه در سالگرد اغتشاشات در Done TV در حال نمایش است؟؟؟
🔻 کلیپ فوق مروری است بر مخاطرات و ماهیت این سریال ضد دینی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
هدایت شده از آخرین خبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺دستگیری لیدرهای تجمعات ضدایرانی خارج از کشور
🔹سربازان گمنام وزارت اطلاعات طی عملیاتی پیچیده و دقیق لیدرهای تجمعات ضدایرانی را که در کشورهای مختلف اقدام به فعالیت علیه ایران میکردند را دستگیر کردند.
@Akharinkhabar |akharinkhabar.ir
هدایت شده از بانو نگار
📖 زن ایرانی در جهان سنت قدرتمندانه در کانون معنا بود.
1️⃣ بخش نخست
✍️ عاطفه صادقی
✅ مسأله جنسیت برای انسان ایرانی از کجا شکل گرفت و چگونه رقم خورد؟ متأسفانه اهل تفکر و فلسفه ما در دوره معاصر این پرسش کلیدی را بهطرز غریبی بیپاسخ گذاشتهاند. نهفقط فیلسوفان، حتی جامعهشناسان ما برای پاسخ به آن تلاشی نداشتهاند و انگار در وضعیت پیشامسأله نسبت به جنسیت قرار داریم.
✅ البته پرداختن به این پرسش که چرا متفکران ما به مسأله جنسیت نپرداختهاند، خود واجد پرسش دیگری است، حتی در دوره کنونی، متفکری مانند دکتر داوری که قرار گرفتن انسان ایرانی در وضعیت مدرن برایش مسأله است نیز درباره جنسیت بینظر و بیگزاره نظری است؛ کأنه انسان ایرانیِ در وضعیت مدرن، یا هرگز پرسشی از نظم و مناسبات جنسیتی برایش شکل نگرفته یا بهقدری این مسأله را مستور دیده که ترجیح داده پنهان باشد و از آن حرفی نزند.
✅ این تغافل و بینظری اصحاب اندیشه، ما را با این ابهام مواجه میسازد که یا انسان ایرانی وارد چنین فضایی از جهان مدرن که جنسیت برایش محل پرسش و تأمل باشد نشده یا در چنین فضایی واقع شده ولی بهدلیل عوامل بیرونی، نظم جنسیتی هنوز برایش در وجه مسألگی ظهور نکرده، مثلا توانسته با پدیدهای به نام «حجاب» ورودش را به جهان مدرن بهنحوی مدیریت کند که چالشهای جنسیتی جهان مدرن برایش عارض نشود.
🟢 متن کامل بخش نخست این گفتگو را در صفحه 14 و 15 روزنامه فرهیختگان امروز از طریق لینک زیر بخوانید:
https://farhikhtegandaily.com/newspaper/3959/14/
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
هدایت شده از 🔊 حرفِ نو 🎥
1_1.mp3
41.78M
#مناظره
🔈 مجموعه پادکست های حرف نو 🔈
✅امکان اجتماعی اجرای لایحه عفاف و حجاب !
👥مناظره جنجالی دکتر اقبالی و دکتر صادقی!
🔸 دکتر محمود صادقی
بایستی در مساله حجاب بر پایه عرف حرکت کرد./ در این لایحه اختیارات فراجا برای دسترسی به اطلاعات خصوصی مردم بسیار زیاد پیش بینی شده است./ اگر کشف حجاب در حد ۵ درصد است چه نیازی به قانونگذاری است؟/ حکومت حجاب را سیاسی کرده است؛ مگر نگفتند واجب سیاسی؟!/ رابطه حجاب و معیشت از جنس تزاحم نیست؛ بلکه از جنس نبود توازن در عملکرد دولت است./ مدتهاست در کشور ما رویکرد تکلیف مدارانه بر رویکرد حق مدارانه ترجیح داده شده است؛ مساله پوشش مصداق این نگاه است./گاهی برخی برای رعایت یک معروف مرتکب دهها منکر می شوند.
🔹دکتر ابوالفضل اقبالی
پایه قوانین ما شرع است؛ البته بایستی خواست عمومی را هم در نظر گرفت./ بین حجاب و معیشت تزاحم وجود ندارد/ حجاب از حالت فرهنگی صرف به حوزه سیاسی وارد شده است چرا که برخی ها بی حجابی را نه نقص خود که افتخار برای مبارزه با نظام قرار داده اند./ کشف حجاب یک جرم مشهود است و تقریبا ۵ درصد زنان کشف حجاب میکنند./ حجاب یک نشانه از عفاف است؛ از طرفی بی عفتی صرفا به معنای عدم پاکدامنی نیست./ برخی از اصلاحطلبان در دوره های قبل زمینه ایجاد بی حجابی را مهیا کردند و حالا مسئولیت آن را نمیپذیرند.
📆 دوشنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۲
◀️فیلم کامل این مناظره را می توانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید.
#حرف_نو
#لایحه_عفاف_و_حجاب
#امکان_اجتماعی
✅🆔 t.me/new_harf
✅🆔 eitaa.com/new_harf
✅🆔 www.aparat.com/new_harf
هدایت شده از بانوی تمدن ساز | زهرا راد
💢عاطفه زن؛ عنصر تمدنساز
✍زهرا راد
🔺ساختارهای مدرن با همه قدرت ما را فراگرفتهاند و انقلاب اسلامی با داعیه به پا داشتن حکومت صالحان در عصر غیبت امام خویش از دل این ساختارهاسربرافراشته و بنای ایجاد تغییرات اساسی در جهانبینی و سبک زندگی مردم این دوران را دارد.
▪️تقابل سهمگین تفکراسلامی با تمدن غربی در همه حوزهها اما مهمترین چالش این تغییر و انقلاب است. در این میان نقش و جایگاه زنان صرفنظر از مدل غربی و برجسته سازی آن، اهمیت ویژه در سبک زندگی مردم دارد. زن به عنوان زاینده و پرورش دهند نسلها میتواند منشأ تحولات اساسی در شیوه زندگی جاری مردم باشد.
🍀از منظر دینی حیات زن یک حیات عاطفی و احساسی است و نقش اصلی او در روابط انسانی پراکندن روح حیات و تلطیف فضای ارتباطی میان زن و مرد است. این نقش از آرامشگری در روابط همسری تا ترقیق و تعدیل دنیای عینی در روابط اجتماعی گسترده است. در واقع کارکرد عاطفی وجود زن تنها به محیط خانواده محدود نمی شود بلکه می تواند کارکرد اجتماعی و تمدنی داشته باشد.
به نظر می رسد برای استخراج الگوی جامع شخصیت زن مسلمان باید حیات عاطفی او را مرکز قرار داد و شخصیت او را در خانواده و جامعه وحتی تاریخ را با محوریت این ویژگی تبیین کرد تا این تبیین به محور ساخت وجه زنانه تمدن نوین اسلامی تبدیل گردد. قطعاً بازگشت به مأثورات و غور در معارف اهل بیت(ع) از ابعاد چنین شخصیتی پرده برداری می کند.
🌸پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرمایند: «چه خوبند فرزندان دختر؛ اهل ملاطفت (عواطف)، کمککننده و یاریدهنده، انس گیرنده، با خیر و بابرکت و اهل پاکیزگی اند»؛ این روایت شریف ملاک تربیتی دخترانه را براساس ویژگی های تکوینی زنانه بدست می دهد تا براساس آن هم دختران را بر فطرت خویش پرورش دهیم و هم توقع دریافت چنین رفتارهایی را از آنان داشته باشیم . این مدل تربیتی دقیقاً در مقابل مدل غربی "زن مردواره" قرار می گیرد، که از زنان موفق رفتارهای مردانه طلب می کند.
🆔@banooytamaddonsaz
📍 رای نهایی دادگاه شکایت انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، علیه توران ولی مراد کارشناس و تحلیلگر عملکردها در حوزه زنان و خانواده، به اتهام انتشار اکاذیب:
📌 تاریخ صدور: 1402/05/25
📌موضوع ابلاغیه: ابلاغ دادنامه/قرارنهايي/تصميم نهايي
...
📌 تصميم نهايی...
واخواه: خانم توران ولي مراد ...
واخوانده: خانم انسيه خزعلي...
اتهام: انتشار اكاذيب از طريق رايانه
📌بسمه تعالی: دادگاه با عنايت به اوراق و محتويات پرونده ، ختم دادرسی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال و به شرح
ذيل مبادرت به انشاء رای می نمايد.
✍ رای دادگاه ...- در خصوص واخواهی خانم توران ولی مراد ... ، نسبت به دادنامه ی غيابی ...1402/04/12 که طی آن واخواه از بابت نشر اکاذيب رايانه ای به پرداخت چهل ميليون ریال جزای نقدی در حق صندق دولت محکوم شده است، دادگاه با عنايت به اوراق و محتويات پرونده و صرف نظر از گذشت واخوانده به شرح صفحه ی 81 پرونده و دفاعيات واخواه مبنی بر اينکه قصد تخريب نسبت به واخوانده نداشته است لذا سوء نيتی احراز نمی گردد و دادنامه ی واخواسته نقض و با استناد به مواد 4 و 407 قانون آيين دادرسی کيفری مصوب 1392 حکم بر برائت واخوه، صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری بوده و ظرف بيست روز از تاريخ ابلاغ ، قابل تجديد نظر خواهی در محاکم محترم تجديد نظر استان تهران می باشد ./
دادرس شعبه 1026 دادگاه کيفری دو تهران -علی زينالی
@iranzanan
لایحه دفاعیه واخواهی به همراه لینک های مستندات پیوست ها را در لینک زیر ببینید
http://iranzanan.com/3832/
http://iranzanan.com/3832/
🔻همسر رئیس جمهوری صدای کدام زنان بود؟
✍ اطهره نژادی، فعال حوزه زنان و محیط زیست
🔹 جمیله علمالهدی همسر رئیس جمهوری ایران اخیرا با رسانه آمریکایی نیوزویک مصاحبه کرده که متن آن از سوی «شبکه شرق» و دیگر رسانهها منتشر شده است. یکی از مهمترین جملههای علمالهدی این بوده است که «شاید برای شما بسیار هیجان انگیز و جالب باشد که زنان در ایران برای حقوق خود مبارزه نکردهاند. زیرا از حقوق خود برخوردار هستند. آن هم به دلیل حفظ حرمت آنها در جامعه توسط مردان است.» چند روزی صبر کردم تا واکنشهای فعالان و دغدغهمندان حوزه زنان که همه به خوبی از اوضاع زنان کشور مطلع هستند و خوب میدانند این دم خروس قابل پنهان کردن نیست فرونشیند تا به عنوان کسی که سالهایی در چهار دولت از جایگاه کارشناس تا معاون برنامهریزی و هماهنگی حوزه زنان فعالیت داشتهام نکاتی را بنویسم به این امید که شنیده شود.
🔹خانم جمیله علمالهدی و همه کسانی که جامعه ارتباطیشان بخش گزینش شدهای از زنان کشور هستند و همه آنهایی که در زمان دولت های یازدهم و دوازدهم، هر روز مسئولان امور زنان در معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور را هدف انواع انتقاد و اتهام قرار میدادند و امروز، سکوت، علامت رضایتشان از اوضاع این معاونت است با چه میزان تحقیق و بر اساس چه پژوهشهایی در مورد وضعیت زنان کشور سخن میگویند؟ ما بارها به استناد آمارهای رسمی از وضعیت زنان کشور و پژوهشهای مرتبط گفتهایم که چه باید کرد. آنها هم بگویند و اطلاع رسانی کنند تا به قول همسر رئیس جمهور شفافسازی شود.
🔹همسر رئیس جمهور می گوید پیش از رئیس جمهور شدن همسرش، فعالیتهای آکادمیک آنهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان داشته و سابقه ی کار اجرایی ندارد. ایشان در حوزه زنان فعالیتی نداشته و شاید به دلیل همان عدم احساس نیاز همسرشان به کار کردن، ایشان احتمالا همین نمونه را در مصاحبه خود با نیوزویک، به کل جامعه تعمیم داده است.
🔹خانم علمالهدی طبیعتا با این سابقه اندک با زنانی برخورد نکرده که برای تهیه غذای یک وعده فرزندان خود در غیاب همسری که به حبس ابد محکوم شده است، حاضر به جا به جا کردن مواد مخدر آن هم از نوعی شده باشد که پس از دستگیری و تعیین مجازات، با دغدغه فرزندانش، منتظر اجرای حکم اعدام باشد. البته حتما همسر رئیسجمهوری که برای شفافسازی موضوعات وارد کار سیاسی شدهاند نتیجه پژوهش مطالبات زنان را مطالعه کردهاند و میدانند که تحکیم بنیان خانواده و بهبود وضعیت اقتصادی از مهمترین مطالبات زنان کشور است و بدون تردید میدانند ارتباط این دو مطالبه چیست.
🔹فراموش نمیکنم چند ساعتی را که در زمان مسئولیتم در معاونت امور زنان و خانواده، با کمک مشاور امور زنان یکی از استانهای بزرگ کشور بهطور ناشناس و به عنوان یک پژوهشگر با زنانی گفتو گو کردم که احتمالا از نظر همسر آقای رئیس جمهور، اصلا در جامعه وجود ندارند یا به مصلحت نیست که بگوییم وجود دارند. وقتی با گفتو گویی به ظاهر ساده اما سرشار از درد به ریشه مشکل آنها رسیدم، اولین چیزی که ضرورت خود را بیش از آنچه تصور می کردم نشان داد این بود که برای بهبود وضعیت زنان باید به جریانسازی جنسیتی بپردازیم که همه تصمیمگیران مراقب تصمیمات و اثرات پیدا و پنهان تصمیمهای خود بر زنان و خانوادهها باشند. پرداختن به امور زنان نباید به معاونت زنان و مشاوران دستگاهی و استانی محدود شود بلکه باید مسئولان و مدیران کشور متوجه آثار و پیامدهای تصمیمات خود در جامعه باشند.
🔹وقتی پای مصاحبه با شبکههای خارجی مینشینید، مجبور نیستید همه چیز را بگویید ولی شایسته نیست نادرست بگویید. شاید همین انکار کردنها باعث شده است که باور کنیم مشکلات وجود ندارند و اصلا فراموش کرده ایم که باید برای حل مسائل و رفع مشکلات روند افزایش یا کاهش آنها را بررسی کنیم و راه چاره بیابیم و نگران کننده است اگر بی توجهی به مشکلات را راه برطرف کردن آنها بدانیم.
متن کامل یادداشت:
https://payamema.ir/payam/articlerelation/93402
@iranzanan
مختصری درباره بیانات رهبر انقلاب در دیدار با دستاندرکاران برگزاری دومین کنگره ملی بزرگداشت شهدای استان همدان
دباغ؛ تصویر زن در نظام اسلامی
🖋️فاطمه قاسمپور
🔺 مفهوم الگوی سوم زن که سالهاست توسط رهبر انقلاب در وصف نگاه انقلاب اسلامی به موضوع زن مطرحشده، ازجمله مفاهیمی است که نیازمند واکاوی نظری و معنایی است و ظرفیت آن را دارد که در صورت بسط و بررسی در نهادهای علمی و پژوهشی، جریان نظری و اندیشهای انقلاب اسلامی در موضوع زن را پیشرانی کند. در معنای این مفهوم اگرچه هم در بیانات امام خمینی(ره) و هم رهبر انقلاب محورهایی قیدشده است اما این محورها در سالهای اخیر در میانه نزاع دو جریان اندیشهای سنتی و غربگرا در حوزه زنان، مورد خوانشهای مغلوط، بیقاعده و غیرمرتبط با اندیشه ناب رهبران انقلاب قرارگرفته است. پرواضح است که توجه به نقشهای مادری و همسری و اولویت و اهمیت آن برای زنان همواره توسط این بزرگان مطرحشده است اما تعبیر این نگاه به خانهنشینی زنان و سوق دادن سیاستگذاریها و برنامهریزیهای اجتماعی به سمت خانهنشین کردن زنان، خیانتی بزرگ به اندیشه بلند اسلام و نظام اسلامی به زن است. همچنین تأکید بر هویت مستقل زن و به رسمیت شناختن کنش اجتماعی و سیاسی زنان در نگاه رهبران انقلاب، فاصلهای ژرف با آرمان برابری جنسیتی که توسط برخی جریانهای غربگرا و فمینیستی در ایران دنبال میشود، دارد.
🔺درهرصورت آنچه مشهود است اندیشه ناب اسلام و نظام اسلامی به زن و مفهوم دقیق الگوی سوم زن در نزاع نظری، اندیشهای، کنشگرایانه و سیاستگذارانه دو جریان سنتی و غربگرا روزبهروز بیشتر به محاق رفته و این دو جریان اجازه ندادهاند شیرینی ظرفیت مفهومی الگوی سوم زن در زندگی زن ایرانی و گستردهتر از آن، همه زنان در جهان جاری و ساری شود. اما در این میدان پرآشوب و از میان غبارهای آکنده، برخی زنان توانستهاند با تلاش مضاعف و مبارزه مستمر با میدانداران دو جریان سنتی و غربگرا در حوزه زنان، و با توجه به جملات و محورهای کلیدی که رهبری معظم انقلاب در طی سالیان و به فراخور، در بیاناتشان درباره الگوی سوم زن و نگاه اسلام به زن مطرح فرمودند، مسیر خود را بیابند و حرکت کنند.
🔺رهبر انقلاب در بیاناتشان با دستاندرکاران برگزاری دومین کنگره ملی بزرگداشت شهدای استان همدان، در وصف خانم دباغ، ایشان را یکی از زنانی دانستند که میتواند نشانگر حقیقت گرایش زن در جامعه اسلامی باشد و بهعنوان «تصویر زن در نظام اسلامی» معرفی شود. این بیان صریح ایشان برای زنانی که در طی این سالها تلاش کردهاند تا الگوی سوم زن را بازیابی و بازشناسی کنند و در این مسیر گام بردارند، مایه خرسندی و بسیار مبارک است؛ چه آنکه برای این مسیر، حال الگویی عینی نیز در فرمایشات رهبر انقلاب بیانشده است.
🔺و در پایان، درود فراوان بر روح بلند امام خمینی(ره) و آرزوی طول عمر با عزت و برکت بیشتر برای رهبر انقلاب که از پیش از انقلاب اسلامی تاکنون با رفتار و گفتار خود سعی کردهاند مسیر حرکت زنان را از پلشتیهای دو جریان پرقدرت سنتی و غربگرا بزدایند.
📎لینک یادداشت:
http://paper.resalat-news.com/newspaper/item/175173
@iranzanan
هدایت شده از فارس پلاس
61.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 خبرنگارانی از جنس خبرچین
🔸الهه محمدی و نیلوفر حامدی همکار «سازمان اتحاد علیه ایران»، درگیر در پروژههای براندازی نرم، نقش آفرین در اغتشاشات خیابانی ۱۴۰۱
📌 محمدی و حامدی پروژههای محوله را آگاهانه انجام میدادهاند
@Fars_plus
🌿موضوع زنان در جامعه مثل بدنی است که مغز ندارد/دستگاه ریاست جمهوری باید ملی نگاه کند نه محلی و محدود!
2 آبان 1402
🌿یک فعال حقوق زنان در گفتگو با خطوط:
🌿 مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده گفت: نظام و حاکمیت در حوزه زنان و خانواده وضعیت بسامانی ندارد. همه فقط حرف میزنند. این حرفا باید انسجام و ساماندهی شود. ما سازماندهی نداریم به همین دلیل واحدهای موجود در حوزه زنان واحدهای از هم جدا هستند. موضوع زنان در جامعه مثل بدنی است که مغز ندارد یا بدنی که مغز دارد اما رابطه مغز با دست و پا و بقیه اعضای بدن قطع است هر کدام برای خود کاری را انجام میدهند که تازه آن کار هم تاثیری در بهبود وضعیت ندارد.
برنامه جامع توانمندسازی زنان نه در دولت دوازدهم و نه سیزدهم انجام نشد/ زنان در قدرت هم راستای آقایانی هستندکه آنها را به پست رساندهاند!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، توران ولی مراد، مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده، مدیر شبکه ایران زنان و فارغالتحصیل رشته جامعهشناسی در گفتگو با خطوط به بیان موضوعاتی در حوزه زنان پرداخت که در ادامه مشروح این گفتگو را میخوانید.
☘️هنوز موضوعاتی که در قانون برنامه ششم توسعه در حوزه زنان مصوب شد را ندیدهایم!
🌿ولی مراد گفت: مسائل زنان با اینکه در حوزههای مختلف است، ریل گذاریاش باید توسط دولت و مجلس انجام شود. در قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه زنان مواردی را نوشتند و اطلاع دادند که مصوب شد، اما هنوز موضوعاتی که در قانون برنامه ششم توسعه در حوزه زنان مصوب شد را ندیدهایم. قانون ششم گفته بود که برنامه جامع توانمندسازی زنان را دولت تهیه و به مجلس بدهد تا مصوب کند. نمیدانم چرا نه دولت انجام میدهد و نه مجلس. دو طرف چشمشان را روی این قضیه میبندند یعنی به راحتی از کنار این موضوع عبور میکنند. برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست نه در دولت دوازدهم و نه در دولت سیزدهم انجام نشده است پیگیر این قضیه باید معاونت زنان می بود که نبوده است.
☘️وی افزود: ما از دولت دهم مصوبهای برای ستاد زنان و خانواده و موضوعات مختلف داریم. دولت یازدهم که اصلاً این ستاد را تشکیل نداد، دولت دوازدهم هم فقط اسمش ستاد بود عملاً هیچ اتفاقی رخ نداد ستادی که باید با حضور ۸ وزیر و ۳ سه نفر از اعضای هیئت دولت تشکیل میشد، فقط با ۴ وزیر تشکیل شده بود. در دولت سیزدهم نیز نه مجلس جایگاه نظارتی خود را درست انجام میدهد و نه دولت طبق وظیفه خود پیش میرود.
🌿موضوع زنان و خانواده در کشور رها شده است یعنی سازماندهی ندارد. ما اصلاً در حوزه زنان نظام نداریم. هر دولتی میآید و به هر سمتی که دلش میخواهد این حوزه را میبرد.
مدیر شبکه ایران زنان در ادامه مطرح کرد: معاونت زنان قاعدتاً باید برنامههای مصوب را تبدیل به برنامههای اقدام و عمل کند تا از داخل آن برنامهها، طرحهایی در تمامی حوزهها دربیاید. انجام سخنرانیهای این طرف و آن طرف که برنامه نمیشود. طرحها را باید وزارتخانهها انجام دهند نه خود معاونت. معاونت واحد صف نیست، فقط ستاد است مثلاً میگویند که دولت مشاورههای زوجهای جوان را رایگان انجام میدهد. این مسئله قاعدتاً باید از طرف وزارت بهداشت صورت گیرد.
ولی مراد با بیان اینکه ما اصلا در حوزه زنان نظام نداریم، گفت: موضوع زنان و خانواده در کشور موضوعی رها شده است، یعنی سازماندهی ندارد. ما اصلاً در حوزه زنان نظام نداریم. هر دولتی میآید و به هر سمتی که دلش میخواهد این حوزه را میبرد. این روش اصل اشکال است. دولتی میآید و گرایشهایش را با غرب تنظیم میکند و کلیه امکانات کشور به آن سمت میبرد سپس دولت دیگر میآید که ضد غرب است و مشکلات زنان را به طور خاص قبول ندارد.
☘️وی خاطرنشان کرد: برای نظام یک چیز مصوبی که بگوید زن و خانواده این است و باید به این سمت برود، باید در نظر گرفته شود تا هرچه قدر هم دولت و مجالس مختلف پای کار بیایند، این قانون عوض نشود و مسیر خود را پیش ببرد و آنهایی هم که این مسیر را نمیروند، بازخواست شوند.
☘️متن کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید: http://iranzanan.com/3847/
ادامه گفتگو در نوشتار بعدی...
@iranzanan
🔻الهیان خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شد
🔹️زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی مجلس، در نامه.ای خطاب به رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل در مورد وضعیت زنان فلسطینی هشدار داد و خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شد./رصد
@iranzanan
هدایت شده از شبکه ایران زنان
🔻الهیان خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شد
🔹️زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی مجلس، در نامه.ای خطاب به رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل در مورد وضعیت زنان فلسطینی هشدار داد و خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شد./رصد
@iranzanan
شبکه ایرن زنان
📌دولت و مجلس سهم بسیار اندک در واقع نمایشی را به برخی خانمها دادهاند!/ مگر زن صغیر است؟
📍ولی مراد در گفتگو با خطوط: مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده گفت: زمانی که با انقلاب اسلامی زنی میآید همه ارکان نظام را با انتخابات تعیین میکند یعنی رای زن نقش دارد. مسئله داخل خانواده را زن و شوهر باید با هم حل کنند چرا باید قانون پایش را وسط بگذارد و زن را در تنگنا قرار دهد؟ این قوانین باید اصلاح شود. چرا باید قانون زن را در تنگنا قرار دهد؟/📌 مدیر شبکه ایران زنان و فارغالتحصیل رشته جامعهشناسی در ارتباط با مسائل زنان و خانواده در گفتگو با خبرنگار خطوط گفت:📍 در واقع دو جریان فکری در داخل کشور وجود دارد؛ یک جریان نان مشکلات زنان را میخورد یعنی میآید مسائل و مشکلات زنان را مطرح میکند تا رای زنان را بگیرد، اما در اجرا وقتی امکانات کشور به دستش است اقدام عملیاتی جهت رفع مشکلات زنان انجام نمیدهد، تاریخ به این شکل دارد نشان میدهد.
یک جریان نان مشکلات زنان را میخورد یعنی مسائل و مشکلات زنان را مطرح میکند تا رای زنان را بگیرد، اما در اجرا وقتی امکانات کشور به دستش است اقدام عملیاتی جهت رفع مشکلات زنان انجام نمیدهد.
توران ولی مراد ادامه داد:📍 جریان دیگر آن بخشهایی که زنان با مشکلاتی همانند تبعیض روبرو هستند یا مثلاً قوانینی که باید در این راستا اصلاح شود نه تنها کاری انجام نمیدهند بلکه موضوعش هم مطرح نمیشود. این جریان فکری یک سری مسائل را خودش تعریف میکند و میگوید اینها مسائل زنان است در صورتی که اینطور نیست. مسئله زنان مسئلهای است که زنان به دلیل زن بودن با آن روبرو هستند. این مشکلات باید برطرف شود مثلاً فرض کنید داخل خانواده همه اختیارات به پدر و جد پدری داده شده. زمانی که با انقلاب اسلامی زنی میآید همه ارکان نظام را با انتخابات تعیین میکند یعنی رای زن نقش دارد پس دیگر چنین زنی را نمیتوانید در داخل خانواده بگویید که برای بچههای خودت هیچ حق تصمیم گیری به صورت قانونی نداری یا مثلاً اینکه میگویند خروج زن از کشور با اذن همسر است! مگر زن صغیر است؟ مسئله داخل خانواده را زن و شوهر باید با هم حل کنند چرا باید قانون پایش را وسط بگذارد و زن را در تنگنا قرار دهد؟ این قوانین باید اصلاح شود.
🌿 اجرای عدالت حکم میکند تبعیضها برطرف شود
وی افزود: چنین جریان سیاسی به هیچ وجه وارد این قضایا نمیشود و در جهت رفع این مسائل نیست، نه تنها نیست اگر هم کسی این مشکلات را مطرح کند و بگوید این مسائل باید حل شود، انگ فمینیسم بودن به آن میزنند و میگویند فمینیست مسلمان است. در صورتی که در اسلام ما عدالت را داریم. پس در حوزه زنها باید عدالت اجرا شود و اجرای عدالت حکم میکند که تبعیضها برطرف شود. کماکان که خود قانون اساسی میگوید: “رفع تبعیضهای ناروا” اما جریان سیاسی به این قضیه کاری ندارد و اگر هم کسی ورود کند در مقابلش میایستند.
مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده به زنان صدرنشین اشاره و مطرح کرد: از امکانات سیستم، دولت و مجلس سهم بسیار اندکی در واقع نمایشی را به برخی خانمها دادهاند، خانمهایی که در دولت و مجلس صندلی قدرت را دارند من به این افراد میگویم زنان صدرنشین. این افراد هستند که باید در جهت رفع مشکلات زنان اقدامات لازم را انجام دهند اما میبینیم که این کار و انجام نمیدهند و مطابق با نظرات آقایان بالا دست خود حرکت میکنند.
امکانات سیستم در راستای آن زنی که انقلاب اسلامی تعریف میکند، خرج نمیشود!
باید زن و خانواده را طبق انقلاب اسلامی تعریف کنند و سپس امکانات مملکت را در دولت برای اجرا و در مجلس برای قانونگذاری در آن مسیر به جریان بیندازند.
متن کامل مصاحبه را در لینک زیر بخوانید
http://iranzanan.com/3860/
بخش نخست گفتگو با خطوط
http://iranzanan.com/3847/
@iranzanan9
http://iranzanan.com/?p=3865
نامه توران ولی مراد به دکتر سکینه سادات پاد
سرکار خانم دکتر سکینه سادات پاد؛
دستیار محترم رئیس جمهور در پی گیری حقوق و آزادی های اجتماعی
با عرض سلام، احترام و ارادت؛
"حقوق مادی و معنوی زنان" یکی از محورهای تعیین شده توسط مقام محترم ریاست جمهور برای دستیار خود به عنون یک "ماموریت" تعیین شده است. این فرصت مغتنم است جهت شکل گرفتن مسیر و تشکیل و تقویت ساختارهایی مانا برای تحقق این ماموریت.
حضرتعالی به خوبی واقفید نهاد ستادی با "ماموریت" تعریف می شود و دستیار رئیس جمهور با جایگاهی ستادی مرکزیت و مقر فرماندهی، برنامه ریزی، نظارت و پی گیری اجرا توسط دستگاه ها و سازمان ها و مراکز عالی را دارد.
معاون و دستیار رئیس جمهور در جایگاهی ستادی و دستگاه های اجرایی در جایگاه صف تعیین کننده نحوه انجام کار است. ورود نهاد ستادی به امر صف به معنی بازماندن از "ماموریت" محوله است که البته دخالت در صف هم می باشد.
در حوزه زنان و خانواده طی دهه ها آن چه توسط معاونت انجام گرفته عدم انجام "ماموریت" محوله ستادی و دخالت در امر اجرا بوده است که نتیجه آن عدم موفقیت در سطح ملی در فعال کردن مراکزاجرا جهت رفع مشکلات زنان و خانواده بوده است. پرداختن به امور خرد و جزء و محلی و دخالت به کار صف به معنی سوزاندن فرصت است با نپرداختن به "ماموریت". تلاش در جهت زیرسازی برای راهبردهای مانا و اثرگذار خدمتی است که با رفتن یکی و آمدن دیگری آن چه انجام گرفته به بایگانی سپرده نشوند علاوه بر این که اثر آن در سطح گسترده و ملی باشد نه تعداد اندکی افراد معدود.
امور زنان و خانواده به پیکری تبدیل شده که ارتباط سازمان یافته بین مغز و زبان و دست و پا و سایر اعضای آن برقرار نیست. هر عضو ناهماهنگ با دیگر اعضا کارهایی می کند که باعث وخامت حال این پیکر است، که بروز مشکلات نو به نو و تکثیر آن ها و برزمین بودن آسیب ها نشان آن است.
حضرتعالی استحضار دارید اولین و مهمترین مشکل حوزه زنان و خانواده این است که امکانات نظام در خدمت هدف تعیین شده واحد در نظام به کار گرفته نشده و نمی شوند. رویکردها، نظرها و نظریه ها، سلیقه های مختلف و آداب و رسوم آبا و اجداد هر کدام به نسبت قدرت و نفوذی که بتوانند امکانات ملی را در اختیار بگیرند راهبرد خود را به نظام تحمیل کرده و به جامعه می کشانند و این گونه است که جامعه به محل تقابل این نظریه ها شده اند. این در حالی است که این نظریه ها می توانند به طور کامل به دور از "خوانش انقلاب اسلامی" در حوزه زن و خانواده باشند.
رهبری معظم با توجه به ریشه و سرمنشآ آسیب ها به حوزه زن و خانواده راهبرد "مرکز عالی فراقوه ای" را تعیین کردند، که متاسفانه اقدام لازم در جهت تشکیل این نهاد انجام نگرفته.
نهادی که کارشناسانه راهبرد در حوزه زنان و خانواده را تعیین و تدوین و بر آن اساس با توجه به شرایط واقعی جامعه برنامه های میان مدت و بلند مدت را تعیین کند. وظایف قوا را پی بگیرد و نظارت در اجرایی شدن برنامه ها را محقق کند. برنامه اقدام و عمل را از دولت بخواهد و عملیاتی شدن آن ها را پی گیر باشد.
شایسته است از این فرصت که در اختیار حضرتعالی قرار گرفته است در جهت راهبرد شکل گیری "مرکز عالی فراقوه ای زنان و خانواده" استفاده شود. نهادی جهت تدوین راهبرد، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت بر عملکرد دستگاه ها جهت اجرایی کردن سیاست ها و برنامه ها.
در این دهه ها نخبگان و اندیشمندان متعهد به آرمان ها و اهداف نظام اسلامی و همراستا با "خوانش انقلاب اسلامی از زن و خانواده"، هم به لحاظ نظری و در اختیار داشتن تحقیقات انجام شده و هم آشنایی کامل از آن چه حقیقتا مسئله و نیاز زن است آمادگی کامل در جهت شکل گیری چنین نهادی را دارند. اندیشمندانی که شکل گیری چنین نهادی را از برگزاری همایش هایی که خروجی آن ها بایگانی شده و به کار گرفته نمی شوند بی نیاز می کنند.
به درستی استحضار دارید فرصتی که در اختیار حضرتعالی قرار گرفته فرصتی است که اثری مانا و ریشه ای از آن انتظار می رود که برجا بماند. خود واقفید که دیدار و نشست و مصاحبه و نوشتن نامه و بیانیه و امضای تفاهم نامه و قرارداد و فعالیت های این چنینی انجام "ماموریت" محسوب نمی شوند. این ها فقط ابزار کار هستند برای دستیابی به هدف و "ماموریت" تعیین شده.
استحضار دارید در دوره های گذشته این قسم اقدامات به عنوان گزارشات بی نتیجه در کارنامه عمل آمد که نتیجه اش فرصت سوزی بود. در دولت های مختلف توسط مرکز مشارکت زنان و معاونت امور زنان و خانواده معاونت کارهایی از جنس ورود به اجرا از انجام تحقیقات تا حتی تهیه کتاب که به صحنه اجرا نیامد چرا که راه اجرایی شدن برنامه ها دستگاه های اجرایی هستند که ورود نهادهای ستادی را دخالت دیده و آن ها را عملیاتی نخواهند کرد.
📍متن کامل نامه را در لینک سایت بخوانید
http://iranzanan.com/3865/
@iranzanan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زن می تواند قاضی و مجتهد شود.
آیت الله جوادی آملی
هدایت شده از بانو نگار
🔻 دستیار رئیس جمهور: پوشش زنان مانعی برای فعالیت در حکمرانی کشور نیست
🔸 دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی گفت: جمهوری اسلامی هیچ مانعی برای حضور زنان و دختران در حکمرانی ندارد و پوشش مانعی برای فعالیت آنها در نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
🔹 پاد با اشاره به برنامه هایی که دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه برای حمایت از زنان دیده است، گفت: دولت در برنامه سهم زنان روستایی و بیمه آنها، مشاغل زنان و زنان سرپرست خانوار را مورد تاکید و توجه قرار داده است حق عائله مندی زنان هم در دستور کار دولت است.
وی ادامه داد: برخی از قوانین در گذرزمان ناکارآمدی خود را نشان می دهد و باید به سمتی حرکت کنیم که در تعریف شغل برای زنان، ساعت کاری و امتیازهای در نظر گرفته شده برای زنان با توجه به نقش هایی که در جامعه دارند، متفاوت باشد. البته باید همه افراد جامعه حقوق خود را فارغ از جنسیت بشناسند.
🔹 دستیار رییس جمهور یادآور شد: به عنوان یک وکیل، موکلینی داشتم که برای یک موضوع علمی قصد خروج از کشور را داشتند ولی به دلیل مخالف همسر ممنوع الخروج شده بودند. بر همین اساس در زمانی که لایحه امنیت زنان برابر سوء رفتار تدوین می شد، به این موضوع توجه شود تا بندی که نیاز به رضایت مرد برای خروج زن از کشور بود، تغییر کند و امیدواریم به زودی این لایحه مجلس بررسی شود. اما اینکه شما می گویید زن برده مرد می شود، واقعا اینگونه نیست و در قوانین ما و در اسلام چنین رویکردی وجود ندارد.
🔹 پاد تاکید کرد: اگر ازدواج را یک قرارداد تصور کنیم و زنان به جایگاه حقوقی خود آگاه شوند، بسیار از این مسائل را می توان در کوتاه مدت اصلاح کرد. چرا که زنان برده مرد نیستند و حتی در قانون اجرت المثل پیش بینی شده است. یعنی اگر زن در خانه برای همسر خود کار کرد می تواند مزد کارهای خود را در خانه از همسر مطالبه کند. البته شاید در عمل این قانون انجام نشود چرا که به درستی فرهنگ سازی در این خصوص صورت نگرفته است./ایرنا
#بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
حذف یک درصد بودجه دستگاهها به حوزه زنان و خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۳ و تلاش مجلس برای احیای این بودجه
فاطمه قاسمپور، رئیس فراکسیون زنان مجلس:
🔺سال گذشته با تلاش مجلس، حکم مربوط به بودجه حوزه زنان و خانواده تدقیق و قوی شد و طبق آن مقرر شد دستگاههای اجرایی یک درصد از بودجههای هزینهای خود را به موضوعات مرتبط با حوزه زنان و خانواده اختصاص دهند۔ این حکم، حکمی راهگشا و تحولی در حوزه زنان بود که انتظار داشتیم در لایحه بودجه 1403 دولت مجدد آن را تکرار کند اما متأسفانه کاملاً حذف شده است.
🔺در سالهای گذشته بودجه 0.25 درصد در چند سال متوالی به حوزه زنان اختصاص یافت و برای مدت زمان طولانی این بودجه اندک نیز در قوانین بودجه سنواتی حذف شد و سال گذشته تلاش شد برای اولینبار بودجه یک درصد را به حوزه زنان اختصاص دهیم و این اتفاق هم افتاد و چند موضوع نظیر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، توانمندسازی دختران آسیبدیده و در معرض آسیب، کارآفرینی زنان، ورزش و سلامت زنان، مشاوره خانواده را نیز در قانون مشخص کردیم.
🔺اگرچه نظارتهایی که در این مدت بر نحوه هزینهکرد این بودجه داشتیم حاکی از عدم اهتمام قاطبه دستگاهها بود اما در هر صورت دستگاههایی که به دنبال کار در این عرصهها بودند، این بودجه را مدنظر قرار دادند ضمن آن که در هر صورت بودجه یکی از ارکانی است که در پیشبرد سیاستها و تعریف اقدامات و فعالیتها کمککننده است. در واقع این بودجه یک درصد در صورت برنامهریزی دقیق و پیگیری دستگاهها میتواند ثمرات بسیار قابل توجهی داشته باشد و با این وجود در نهایت شگفتی شاهد هستیم، دولت این حکم را به طور کل در لایحه بودجه امسال حذف کرده است.
🔺 علاوه بر حذف این حکم، در سایر بخشها نیز حکم مجزایی برای حوزه زنان و خانواده و موضوعات مرتبط دیده نشده و صرفاً اندک توجهی به حوزه جمعیت شده است که البته در این زمینه هم شاهد کمکاری هستیم.
🔺در مجلس تمام تلاش خود را خواهیم کرد که ضمن اصلاح دقیق سایر احکام لایحه، حکم مربوط به بودجه یک درصد را احیا و در قانون بودجه 1403 به تصویب برسانیم و امیدوارم این امر محقق شود.
🔺در حکمرانی هر عرصهای از جمله عرصه زنان و خانواده، قدرت ساختار و بودجه دو بالی هستند که میتوانند در پیشبرد سیاستها مؤثر باشند و هر کدام از این دو بال که ضعیف باشند، به طور قطع حرکت را سخت خواهند کرد.
🔺 در مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه سعی کردیم حکمی را برای ارتقاء ساختار حکمرانی حوزه زنان و خانواده در نظر بگیریم. الان هم تلاش خواهیم کرد علبرغم بیتوجهی دولت در حذف بودجه یک درصد حوزه زنان، این بودجه را احیا کنیم تا این دو بخش ساختار و بودجه در کنار هم بتوانند در حل مسائل زنان و خانواده مؤثر باشند.
📎لینک کامل خبر:
https://www.icana.ir/Fa/News/534577
✅@iranzanan
توضیحات قاسمپور، رئیس فراکسیون زنان مجلس درباره حذف بودجه یک درصد زنان
🎤گفتوگو با فرهیختگان
با حذف یک درصد بودجه حوزه زنان و خانواده از لایحه آیا دولت در بخش دیگری برای حوزه زنان و خانواده اعتبار درنظر گرفته است؟
همواره در لوایح، بودجهای در جداول به معاونت امور زنان و خانواده اختصاص مییابد که این بند برای رتق و فتق مسائل این معاونت در نقش ستاد است. اما سال گذشته در قانون بودجه، مجلس با اصلاحی که بر لایحه دولت در بخش احکام لایحه اعمال کرد، یک درصد از اعتبارات هزینهای دستگاهها را به موضوعات مرتبط با زنان و خانواده تخصیص داد. این یک درصد، مجزای از بودجه معاونت زنان در نقش ستاد است و برای پیشبرد بهتر و سریعتر موضوعات مرتبط با حوزه زنان پیشبینی شد. اواخر دهه ۸۰، چند سالی 25صدم درصد بودجه دستگاهها به حوزه زنان اختصاص یافت. اما بعد از چند سال آن حکم از قوانین بودجه حذف شد. سال گذشته سعی کردیم آن حکم را قویتر و با درصد بالاتری احیا کنیم و این کار هم صورت گرفت. امیدوار بودیم جا پای این حکم را در قوانین آتی بودجه باز کنیم و در سالهای آینده هم آن را داشته باشیم که متاسفانه دیدیم دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ آن را حذف کرده است.
اختصاص این یک درصد در بودجه سال گذشته به چه نحوی بوده است؟ سال گذشته هم در لایحه این نادیده انگاشتن مشاهده شده بود؟
طبق مصوبه سال گذشته، معاونت امور زنان مکلف شده بود، آییننامه اجرایی هزینهکرد آن یک درصد را در موضوعات مشخصشده در قانون مثل توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، توانمندسازی دختران آسیبدیده و در معرض آسیب، کارآفرینی زنان، سلامت و ورزش زنان، مشاوره خانواده و دیگر موارد تهیه کند و پیرو آن، دستگاهها حرکت کنند. طبق نظارتی که در کمیسیون اجتماعی مجلس روی این آییننامه داشتیم، متاسفانه آییننامه ضعیف و غیرکارشناسی تدوین شده بود. با این حال در شرایط فعلی اجرای همان هم مغتنم بود. طبق برآورد معاونت نظارت مجلس، جمع یک درصد اعتبارات هزینهای دستگاهها به استثنای ردیفهای مشخصشده در قانون چیزی معادل 4 هزار و 800 میلیارد است که رقم قابلتوجهی است و با یک آییننامه دقیق اجرایی میتوان اتفاقات بزرگی را رقم زد.
یک درصد مورد نظر در بودجه ۱۴۰۲ اجرایی شد؟
تصویب با تاخیر آییننامه، ضعف آن و در ادامه تعلل دستگاهها و سازمان برنامه در انجام تکالیف، باعث شده تا الان ثمرات این یک درصد در اجرا خود را بهخوبی نشان ندهد. اما این اصلا دلیلی بر حذف این حکم نیست؛ چراکه بودجه همواره در پیشبرد طرحها و برنامهها موثر بوده و یکی از بالهای اصلی حکمرانی در هر عرصهای است و بال دیگر ساختار مقتدر و دقیق است. در مجلس در برنامه هفتم سعی کردیم روی ارتقای ساختار حکمرانی حوزه زنان و خانواده کار کرده و حکمی را در همین زمینه در برنامه هفتم مصوب کنیم. از سویی با این حکم یک درصد و تداوم آن در قوانین بودجه سنواتی امید داشتیم دو بال مهم حکمرانی این عرصه پرقدرت شود. اگرچه درحالحاضر لایحه دولت با کمال تاسف این حکم را حذف کرده، اما تلاش میکنیم آن را احیا کنیم.
با حذف این یک درصد بودجه، معاونت زنان چطور تامین مالی میشود؟ قرار است نیازهای موجود در این حوزه چطور رفع شود؟
بودجه معاونت زنان ارتباطی با این یک درصد ندارد و احتمال زیاد در جداول بودجه لحاظ خواهد شد. آن ردیف بودجه، مجزای از حکم بودجه یک درصد است. این یک درصد بهصورت حکم برای پیشبرد بهتر موضوعات مرتبط با حوزه زنان و خانواده در دستگاههای مختلف لحاظ شده بود. امیدوارم بتوانیم در مجلس این حکم را مجدد احیا کنیم؛ هرچند سخت است اما تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
📎لینک گفت و گو:
https://farhikhtegandaily.com/news/90286
@iranzanan
اگر مطالبات مردم از زبان رسانه گفته شود، مسئولین خودشان را موظف به پاسخگویی میدانند. متاسفانه در حوزه زنان رسانهای در اختیار نیست که عملکرد مسئولین را بررسی و مطالبات زنان را مطرح کند. مهمترین عامل در این خصوص رسانهها هستند که مردم را در جریان بگذارند.
مسائل زنان در جامعه یعنی مسائل همه کشور/وقتی زن احساس ناامنی کند و ناراضی باشد همان احساس به مرد خانواده منتقل میشود
توران ولیمراد، مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده، مدیر شبکه ایران زنان در این گفتگو ضمن تبریک روز ولادت حضرت زهرا (س)، بیان کرد: جای افتخار دارد که تولد حضرت زهرا (س) به عنوان روز زن تعیین شده است. این موضوع نشان میدهد که مبنای نگاه ما در ارتباط با موضوع زن و خانواده الگو قرار گرفتن وجود حضرت زهرا(س) است.
نقصی که ما تا به حال با آن روبهرو بودیم نگرشی است که اسم اسلام را به یدک میکشد اما با نگاه انقلاب اسلامی نسبت به زن همسو و هم جهت نیست.
ولیمراد ادامه داد: انقلاب اسلامی زن را انسانی با کرامت الهی دید، بر همین اساس زنان در انقلاب حضور فعال داشتند. نقصی که ما تا به حال با آن روبهرو بودیم نگرشی است که اسم اسلام را یدک میکشد، اما با نگاه انقلاب اسلامی نسبت به زن همسو و هم جهت نیست. این نگاه و نگرش باعث صدمات شده است. این نگاه در دولتها و مجلسها نفوذ داشته و دارد و امکانات به نام زنان را میگیرد.
نگرشی اسم اسلام را یدک میکشد اما با نگاه انقلاب اسلامی نسبت به زن همسو نیست!/ این نگاه در دولتها و مجلسها نفوذ داشته و دارد
متن گفتگو را در لینک زیر بخوانید: http://iranzanan.com/3975/
@iranzanan
🌱چالش نبود اتاق فکر برنامهریز و اندیشهورز برای زنان
انسانها با مادران خود به کمال می رسند
🌱دوره طلایی شکلگیری شخصیت انسان
توران ولی مراد، مدیر شورای همکاریهای زنان و شبکه ایران زنان نیز با اشاره به رابطه عاطفی عمیقی که میان مادر و کودک برقرار است، به ما میگوید: سه سال نخست زندگی انسان، دوره طلایی شکلگیری شخصیت او است. در این مرحله تماس انسانی در کودکان بسیار پررنگ است و کودک از آن استقبال میکند. شکوفایی استعداد کودک به رابطه امن او با دیگران، بهخصوص والدین مرتبط است. بر اساس مطالعات، هر فردی در دوران کودکی، یادگیری گستردهای از اطرافیان خود دارد و با توجه به شکل عمومی خانواده –بهویژه در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما -که مادر زمان بیشتری را با فرزند سپری میکند، مادر تأثیر زیادی بر ابعاد مختلف رشد کودک شامل رشد حرکتی، روانی، اجتماعی، شناختی، عاطفی و رشد معنوی میگذارد و مادران نقش ریشهای و عمیقی در شکلگیری شخصیت فرزندان خود دارند و آنها هستند که با ایفای نقش مادری خود، انسانهای فهیم، مفید و سازنده پرورش میدهند و یا برعکس.
🌱وی ادامه می دهد: خانوادهمحوری از گذشته شاهکار فرهنگ ایرانی بوده که بر حفظ رابطه مادر و کودک و تقویت آن تأکید داشته است. اما در سالهای اخیر به دلیل تغییر شرایط اجتماعی، زنان بیش از گذشته نیاز به امنیت اقتصادی دارند و از آنجا که هیچ یک از دولتها نتوانسته و یا نخواستهاند تدبیری برای اصلاح قوانین حوزه خانواده و قانونمند کردن زنان و امنیت در خانواده کنند.
گفتگو را در لینک زیر بخوانید:
https://qudsonline.ir/xb6vH
http://iranzanan.com/3987/
@iranzanan