⭕️ سه نقطه اختلافى درخصوص اصلاحات قانون اساسى
🔹يونادم كنا عضو كميته اصلاحات قانون اساسى عراق با اشاره به اين كه سه نقطه اختلافى درخصوص اصلاحات قانون اساسى وجود دارد، تصريح كرد:
🔺يكى از مهم ترين نقاط اختلافى كه هنوز حل نشده است، درخصوص نوع نظام سياسى است مبنى بر اين كه آيا نظام سياسى فعلى همان نظام پارلمانى باقى بماند يا اين كه نظام رياستى شود يا اين كه نظامى مركب از اين دو نظام باشد؟
🔺نقطه اختلافى ديگر نيز مربوط به اختيارات دولت اقليم و دولت فدرال مى باشد مبنى بر اين كه اختيارات انحصارى باشد يا اين كه مشترك ميان طرفين باشد و نيز قوانين كدام دولت بايد داراى برترى داشتن و تقدم باشد؟
🔺نقطه اختلافى سوم نيز مربوط به اصل 140 قانون اساسى است كه همچنان بر زمين مانده و بدون مناقشه مانده است.
🔺اما نقاط مورد توافق، نقاط عديده اى هستند كه مهم ترين آن ها مربوط به موضوع فراكسيون پيروز مى باشد كه اين فراكسيون طبق اصل 76 از قانون اساسى اصلاح شده حق تشكيل دولت را دارد.
🔺اختلافات، داراى پيش زمينه سياسى مى باشد و مشكل از اين كميته نيست بلكه مشكل از مراجع سياسى فراكسيون هاى سياسى است زيرا شك و ترديد همچنان نسبت به يكديگر در ميان آنان موجود مى باشد.
🔺همچنين نزد برخى ها ترس از بازگشت مركز گرايى و متمركز شدن قدرت و اختيارات در مركز و شانه خالى كردن از نظام ادارى غيرمركز گرا وجود دارد و اين موضوع [در صورت تحقق] بر خلاف قانون اساسى و اصولى كه اساس وفاق ملى بوده است، مى باشد.
🔺اما اصول مورد توافق پس مهم ترين جانب در اين اصول رسيدگى به چارچوب هاى موارد چند وجهى در تفسير اصول قانون اساسى است؛ مواردى كه ممكن است ما را به پايانى مهمل كشانده و باعث تفسيرهاى اجتهاد به رأى كه باعث ايجاد اختلاف شود.
🔺تهيه قانون اساسى يا اصلاح آن در فضايى از توافق و انسجام رخ مى دهد اما حالا و با شرايط اينچنينى و چند دستگى در داخل مجلس ميان فراكسيون هاى متعدد پس ما درخصوص احتمال رأى دادن به آنچه كه كميته اصلاحات قانون اساسى آن را محقق كرده است، ترديد داريم.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ فؤاد حسين وزير امور خارجه عراق طى مصاحبه اى با برخى از رسانه هاى داخلى عراقى تصريح كرد:
🔹تغييرات ايجاد شده در وزارت خارجه آمريكا مهم مى باشد چرا كه افرادى كه به قدرت رسيده اند و متولى روابط خارجى آمريكا شده اند داراى اطلاع از موضوع و امور عراق هستند.
🔹بايدن كه به رياست جمهورى رسيده است، پرونده عراق را هنگامى كه معاون رئيس جمهور سابق اوباما بود، به مدت نزديك به 8 سال در اختيار داشته است و وى به طور تفصيلى از اوضاع در عراق مطلع است.
🔹بايدن دفعات عديده اى به عراق و اقليم كردستان چه به عنوان سناتور و چه به عنوان معاون رئيس جمهور سفر كرده بود.
🔹كسى كه متولى منصب وزارت خارجه شده است (آنتونى بلينكن) شخصا دوست من مى باشد و از اوضاع عراق و منطق اطلاع دارد و همين امر نيز بر مشاور امنيت ملى جديد آمريكا (جيك سوليوان) نيز صدق مى كند.
🔹تمامى افرادى كه در پست هاى سياست خارجى آمريكا كار خود را شروع خواهند كرد، از اوضاع عراق و منطقه مطلع هستند و به همين خاطر مى گويم كه بعيد نيست كه روابط به شكل روان ترى پيش برود چرا كه سياست دموكرات ها در خاورميانه معروف است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 انتقاد يك عضو كميسيون دارايى مجلس از عدم هماهنگى ميان وزارت خانه ها
🔸جمال كوجر عضو كميسيون دارايى مجلس با انتقاد از عدم هماهنگى ميان وزارت خانه ها تصريح كرد:
▪️وزير برنامه ريزى در خلال جلسه عمومى كه با حضور نخست وزير نيز برگزار شده بود، تأكيد كرد كه آمار دقيقى از تعداد كارمندان دولت در دست ندارد و بنابر اين بايد راه حل هايى در اين باره وجود داشته باشد و از ميان اين راه حل ها مى توان به روى آوردن دولت به مكانيزمى مشخص مانند اتكا به سيستم كارت هاى بيومتريك براى مشخص شدن تعداد كارمندان روى آورد يا اين كه پايگاه داده اى براى هر نهادى در دولت تأسيس شود.
▪️اين پايگاه داده اى بايد بر اساس اصولى علمى بنا شود كه اولا وجود آن كارمند در آن اداره دولتى را ثابت كند و نيز ثانيا بايد ميزان نياز دولت به اين كارمند را تعيين كند چرا كه نهادهاى دولتى وجود دارند كه در آن تعداد كارمندان اضافى وجود دارد و در مقابل نهادهاى دولتى ديگرى نيز هستند كه از كمبود كارمند رنج مى برند و به اين ترتيب با اين مكانيزم امكان انتقال كارمندان قابل انجام است.
▪️بايد سازماندهى درخصوص اين اقدام و مكانيزم وجود داشته باشد زيرا وزارت خانه ها در گذشته بر پايه سهمبندى هاى حزبى بوده اند و بدين ترتيب هر وزارت خانه عبارت از دولتى در حد خود مى باشد و به همين خاطر با اين وضع فرآيند اصلاحات تقريبا غيرممكن مى شود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 امجد العقابى نماينده مجلس از ائتلاف سائرون درخصوص وضعيت تصويب قانون دادگاه فدرال تصريح كرد:
▪️تقريبا توافقى درخصوص تصويب قانون دادگاه فدرال در مجلس نمايندگان براى پايان دادن به اين موضوع به طور كامل وجود دارد.
▪️جلسات پيش رو شاهد تصويب اين قانون به گونه اى كه به سود همگان باشد، خواهد بود.
▪️تصويب قانون دادگاه فدرال يا حل مشكل كمبود و عدم حد نصاب رسيدن اعضاى آن موضوع مهمى براى برگزارى انتخابات زودهنگام است.
▪️عدم حل موضوع قانون دادگاه فدرال بر زمان انتخابات تأثير خواهد گذاشت و بدين ترتيب سخت خواهد بود كه اين انتخابات طبق زمان خود برگزار شود (البته اگر قانون دادگاه فدرال هرچه زودتر تصويب نشود).
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 محمد صاحب الدراجى عضو كميسيون دارايى طى گفتگويى تلويزيونى درخصوص بحران مالى كشور تصريح كرد:
▪️دولت بايد مجموعه اى از اقدامات را براى حل بحران مالى كه كشور شاهد آن است اتخاذ كند.
▪️من خودم 20 راه حل را در اين باره به دولت و كميسيون دارايى نيز 33 نكته را به عنوان راه حل و اقداماتى براى گسترش و افزايش منابع درآمد دولت و تسلط بر اوضاع اقتصادى تا حد امكان دولت، تقديم قوه مجريه كرده ايم.
▪️وزارت نفت، نفت عراق را با كمترين قيمت بنابراين كه نفت مديترانه است مى فروشد كما اين كه درخصوص نفت درياى سياه نيز همين امر و با قيمتى پايين تر فروخته مى شود و بعد همين نفت به صورت سوخت با پنج برابر قيمت براى عراق فروخته مى شود.
▪️مبلغ سالانه 57 ميليارد دلار از عراق سالانه خارج مى شود و اين در مقابل اعتبارنامه ها (LC) است كه به بانك مركزى تقديم مى شود اما در اين باره هيچ سندى به نهادهاى نظارتى عراقى من جمله پارلمان ارائه نمى شود.
▪️به بانك مركزى نامه اى رسمى فرستادم تا تمامى اسناد مربوط به اعتبارنامه ها و نيز كالاهايى كه ارز به آن تعلق گرفته است در مدت اين پنج ماه ارائه شود تا ما از اين راه اين اسناد را با ماليات گمركى تعلق گرفته به آن ها مقايسه كرده و از اين راه اطلاع يابيم كه ماليات و عوارض گمركى اين اعتبارنامه ها و كالاهاى وارداتى كجا رفته است؟
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ بخش مرکزی امنیت سرایا السلام وابسته به مقتدی الصدر در پی حوادث ناصریه و آنچه سرپیچی از دستورات مقتدی نامیده اند، طی حکمی چهار نفر از نیروهای خود را اخراج و از آنها اعلام برائت نمود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه المراقب العراقى (نزديك به گرايشات مقاومت در عراق):
🛑 كفه ترازوى روابط امارات به نفع صهيونيست ها و به ضرر عراقى ها سنگينى مى كند.
🔹پى نوشت: اين تيتر اشاره به دستور امارات براى لغو صدور رواديد براى تعدادى از كشورهاى مسلمان من جمله عراق به دلايل امنيتى اشاره دارد و اين درحالى است كه امارات درخصوص لغو رواديد ميان ابوظبى و تل آويو با رژيم صهيونيستى به توافق رسيده است.
▪️[تحقيقات] جنايت فرودگاه بغداد در ميان فشار سفارت آمريكا و دست نشانده هاى در قدرت از دست مى رود و اين درحالى است كه حاكميت ملى عراق مورد محك و آزمايش قرار گرفته است.
▪️اصل دهم از قانون دوم وام گرفتن، درب را به روى معافيت هاى گمركى بر روى كالاهاى آمريكايى صادره به عراق مى بنند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الزمان (نزديك به سعد البزاز از شخصيت هاى رسانه اى اهل سنت و ضد مقاومت و رئيس شبكه الشرقيه):
🛑 سازمان ملل از الكاظمى خواست كه از تظاهركنندگان حمايت كرده و به مظاهر خشونت و هرج و مرج پايان دهد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه المدى (نزديك به برهم صالح):
🛑 نيروهايى مسلح، شش منطقه آزاد شده از دست داعش را به موتور اقتصادى و منبع درآمدى براى خود تبديل كرده و ساكنان اين مناطق را از بازگشت به مناطق خود منع مى كنند.
▪️بودجه 2021 آماده شده است اما خالى از جزئيات سهم اقليم از اين بودجه مى باشد.
▪️وزير نفت احسان عبدالجبار: نيازى به استثناهاى اوپك+ براى افزايش صادرات نفت عراق نداريم.
▪️ناصريه با دومين حمله مسلحانه به خود خلال اين دو روز اخير رو به رو مى شود و بغداد نيز از جانب خود اين حملات را محكوم مى كند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الصباح (نزديك به دولت):
🛑 شركت زيمنس: طبق نقشه راه عراق در نياز اين كشور به برق رسانى پيش مى رويم.
▪️كميسيون دارايى سه محور را براى اصلاحات مطرح كرده است.
▪️تيم بحران وظايف و مأموريت خود را در ناصريه برعهده گرفته و كار خود را در آنجا آغاز كرد.
▪️عراق و مصر هيئت هايى فنى براى همكارى ها در زمينه توليدات نظامى تشكيل دادند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 دلجویی از خانواده کشته شدگان ناصریه
🔸️هیئتی از سوی مقتدی الصدر برای دلجویی از خانواده کشته شدگان ناصریه در پی حوادث اخیر، به دیدار این خانواده ها رفتند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ حسین مرتضی خبرنگار شبکه العالم در صفحه خود، اخبار منتشر شده در مورد ترور یک فرمانده سپاه در مرز عراق و سوریه را تکذیب کرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 حمله راکتی به پالایشگاه نفت بیجی
🔸️منابع خبری اعلام کردند دو موشک کاتیوشا از سوی گروهک داعش به سمت پالایشگاه نفت بیجی(پالایشگاه چینی) شلیک شده و در اثر آن بخشی از پالایشگاه دچار آتشسوزی شد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
✔️ جایگاه عشیره نزد مردم عراق
🔶 عراقیها ارزش زیادی برای عشیره قائلند و قبایل بزرگ، از قدرت سیاسی و اجتماعی بالایی برخوردارند. اعضای عشیره باید مسئولیت رفتار و کردار خود را بپذیرند و هر گونه خطایی باعث بیآبروی کل عشیره میشود.
🔷 هر رییس عشیره در عراق در كمترین حالت ممكن 3 تا 5 هزار فرد گوش به فرمان دارد و برای همین در عراق، عشایر و سران عشیره جایگاهی ویژه در تبلیغات انتخاباتی داشته و هر كاندیدایی در وهلهی اول، به دنبال كسب رضایت آنها است. به گونهای که اگر رأی رئیس عشیره را از آن خود کند، رأی کل عشیره با او خواهد بود.
🔶عشایر همواره در طول نظامهای حاكم بر این كشور، نوعی استقلال ذاتی داشته و بیش از اینكه آنها نیازمند دولت باشند، دولتها به آنها نیازمند بودهاند.
🔷 علی رغم انتقاداتی که به نظام عشیرهای وارد است، اما نمیتوان آن را به کلی طرد نمود؛ چراکه محاسن زیادی نیز در این نظام وجود دارد. به عنوان مثال جلسات رفع اختلاف عشائری، اختلافهای پیش آمده بین دو فرد یا گروه را در کمترین زمان و به بهترین وجه رتق و فتق میکنند. براساس یك آمارگیری، تنها در یك ماه در بغداد، هشتصد جلسهی رفع اختلاف عشایری برگزار شده و حكم نهایی در همان یك جلسه، صادر شده است. در نجف این رقم 1.200جلسه و در بصره 2.400 جلسه بوده است. در حالی که اگر این اتفاق به روش قانونی و قضایی پیش میرفت، بیش از چند ماه وقتگیر و هزینهبر بود.
🔶 مقابله و ایفای نقشی بزرگ در شكست ذلت بار اشغالگران آمریكایی و نیز سرعت و قدرت تشكیل نیروهای مردمی برای مقابله با داعش از نقاط درخشان و مثال زدنی در كارنامهی سالهای اخیر عشایر عراقی است، امری كه كمتر ناظری در مورد آن ابهام و تردید نشان داده است.
#معرفی_عراق
#مردم_شناسی
#جایگاه_عشیره
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ ستيون هيكى سفير بريتانيا در گفتگو با برنامه "أبعاد أخرى" تصريح كرد:
🔹برنامه اى براى بستن سفارت خود در بغداد نداريم.
🔹روابط ما با عراق تاريخى است و دولت بريتانيا وظيفه اش ايجاد حمايت براى دولت و نيروهاى عراقى است.
🔹بريتانيا كمك هاى بشر دوستانه و نظامى مهمى را به عراق تقديم كرد.
🔹گفتگوها ميان مصطفى الكاظمى و بوريس جانسون مثمر ثمر و مثبت بوده است.
🔹نمايندگى هاى ديپلماتيك در عراق با چالش هاى بزرگى رو به رو شدند.
🔹بمباران نمايندگى هاى ديپلماتيك بر خود مردم عراق اثر مى گذارد و باعث كشته شدن آنان مى شود.
🔹حملات به نمايندگى هاى ديپلماتيك فرصت هاى سرمايه گذارى در عراق را تهديد مى كند.
🔹به رغم وضعيت بد امنيتى در عراق اما به انتخابات پيش رو در اين كشور خوشبين هستم.
🔹سازمان ملل متحد بر روى ايجاد حمايت فنى از كميسيون برگزارى انتخابات كار مى كند.
🔹نظارت بين المللى بر انتخابات بستگى به درخواست دولت عراق دارد.
🔹داعش همچنان يك تهديد جدى را در عراق تشكيل مى دهد.
🔹بريتانيا از تلاش هاى دولت عراق براى تسلط بر روى فعاليت نيروهاى مسلح (نيروهاى مسلح خارج از قانون طبق گفته دولت) حمايت مى كند.
🔹ائتلاف بين المللى با دعوت دولت عراق در اين كشور حضور دارد.
🔹تهديدات امنيتى در عراق همچنان موجود است اما نسبت به سال هاى قبل كمتر است و سياسيون عراقى نياز عراق به نيروهاى ائتلاف را درك مى كند.
🔹خروج نيروهاى ائتلاف مشروط به انجام گفتگوهاى ديپلماتيك ميان دولت عراق و كشورهاى اين نيروهاست.
🔹درخصوص اصطلاح "مقاومت" در عراق شنيده ام اما در هيچ كجا از كشورهاى دنيا نيروهاى خارج از سيطره دولت وجود ندارد.
🔹اين ديوانگى است كه تصور كنيم كه ميان تظاهركنندگان اكتبر و سفارت خانه بريتانيا روابطى وجود دارد.
🔹ارتباط دادن تظاهركنندگان به برخى از سفارت خانه ها مبتنى بر نظريه توطئه است.
🔹اميدواريم كه در عراق گفتگو ميان همه طرف ها و احترام به حقوق بشر وجود داشته باشد.
🔹دولت الكاظمى به مانند دولت عادل عبدالمهدى از خشونت آنچنان استفاده نكرد.
🔹اميدوارم كه عراق ميدانى براى تسويه حساب ها ميان ايران و آمريكا نباشد.
🔹پيش بينى من كاهش تنش ها ميان ايران و آمريكا در منطقه و روى آوردن به سوى راه حل هاى ديپلماتيك است.
🔹فكر نمى كنم كه آمريكايى ها به دنبال جنگ در منطقه باشند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ احسان عبدالجبار وزير نفت عراق تصريح كرد:
🔹توافق كاهش توليد نفت كه از طرف كشورهاى صادركننده نفت (اوپك+) به تصويب رسيد، هدف بازگرداندن ثبات و توازن براى بازارهاى جهانى نفت را محقق مى كند.
🔹به رغم پيامدهاى بيمارى كرونا بر اقتصاد كشورهاى صنعتى و كشورهاى صادركننده نفت اما نتايج اين توافق نسبتا مثبت و مؤثر بوده است.
🔹توجه ويژه اعضاى اوپك بر پايبندى بر آنچه كه درخصوص كاهش توليد نفت مقرر شد، به طور بسيارى در افزايش قيمت نفت در سطح معينى سهيم خواهد شد.
🔹عراق از اوپك مستثنى شدن خود از موضوع كاهش توليد به دليل ترس از پيش آمدن كاهش جديد قيمت نفت در بازارهاى جهانى را درخواست نكرده است.
🔹پيش بينى مى كنيم كه با شروع سال 2021 قيمت هر بشكه نفت به 50 دلار برسد و اين همزمان با نشانه هايى مبنى بر بهبودى كم در سطح تقاضاى جهانى براى خريد نفت مى باشد پس از آنكه كاهش تقاضا به دليل فرآيند بسته شدن تمامى امور در كشورها به دليل كرونا اتفاق افتاده بود.
🔹عراق تلاش دارد كه اولين قرارداد فروش نفت به ميزان 48 ميليون بشكه در مقابل پيش پرداخت كامل آن را در بازارهاى جهانى انجام دهد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️فرزاد پيلتن مدير بخش امور عربى آفريقايى سازمان توسعه بازرگانى ايران درخصوص آمار بازرگانى ميان ايران و عراق تصريح كرد:
🔹ميزان صادرات كالاهاى ايران به عراق در 7 ماه اخير يعنى از مارس تا اكتبر 2020 به 5 ميليارد دلار رسيده است.
🔹عراق در اين مدت ميزان 17.6 ميليون تن كالا از ايران وارد كرده است.
🔹عراق با اين حجم از واردات ميزان 27 درصد از صادرات ايران به كشورهاى ديگر را به خود اختصاص داده است و بدين ترتيب بالاتر از چين، بيشترين ميزان واردات از ايران را به خود اختصاص داده است.
🔹ميزان صادرات ايران به عراق در اين مدت از سال 2020 شاهد افزايش نسبت به همين مدت از سال 2019 بوده است.
🔹مهم ترين كالاهاى صادراتى ايران به عراق در اين مدت شامل گاز، برق، آهن، گوجه، كاشى، سراميك، طالبى، كولر گازى، بسكوييت، پنير و قطعات توربين بخار بوده است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ احمد الصفار دبير كميسيون دارايى درخصوص توصيه هاى اين كميسيون براى حل مشكلات مالى عراق تصريح كرد:
🔹توصيه هاى متعلق به اين كميسيون شامل بسته اصلاحاتى متشكل از سه محور مى باشد:
🔺محور اول متعلق به گسترش و افزايش درآمدها و كاهش يا صرفه جويى در هزينه هاست.
🔺محور دوم نيز مربوط به بازبينى و تصحيح روند سياست مالى و پولى كشور است.
🔺محور سوم نيز مختص به سياست اقتصادى عمومى كشور مى باشد.
🔹سند اصلاحات اقتصادى كه دولت آن را تقديم كرده بود، نيازمند اراده و جرأت و مديريت افراد متخصص دارد.
🔹موانعى كه اين سند اصلاحات با آن مواجه است، شامل جوانب سياسى و امنيتى و موانع ديگرى نيز شامل فساد مى باشد زيرا اين سند اصلاحات، اصلاحاتى را مورد هدف قرار داده است كه به منافع برخى از افراد متنفذ آسيب مى رساند.
⭕️همچنين احمد الصفار درخصوص وضعيت تصويب قانون بودجه 2021 تصريح كرد:
🔹كميسيون دارايى نيازمند حداقل بيش از يك ماه براى تصويب بودجه عمومى دولت براى سال 2020 است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ درخصوص ديدار انجام شده ميان عمار الحكيم و ايرج مسجدى سفير جمهورى اسلامى ايران در عراق، عمار الحكيم تصريح كرد:
🔹در خلال استقبال خود از سفير ايران آقاى ايرج مسجدى، درخصوص روابط دوجانبه ميان عراق و جمهورى اسلامى ايران بحث و گفتگو كرديم و اين به غير از تبادل نظرات درخصوص صحنه سياست فعلى در سطح منطقه و در سطح بين الملل بود.
🔹در اين ديدار بر اهميت تقويت روابط دوحانبه در سطوح اقتصادى و فرهنگى و اجتماعى به گونه اى که به سود منافع دو كشور و دو ملت همسايه باشد و نيز بر سرمايه گذارى هاى مشترك بزرگ در تمامى زمينه ها تأثیر بگذارد، تأكيد داشتيم.
🔹همچنين در اين ديدار ديدگاه خود را درخصوص چگونگى مرحله پيش رو بيان كردیم و گفتيم كه انتخابات زودهنگام وسيله اى براى تحقق اصلاحات مى باشد و اشاره داشتيم كه ائتلاف فراجريانى گذرگاهى را براى حل بحران سياسى در عراق تشكيل مى دهد.
🔹درخصوص انتخابات نيز بر اهميت امنيت انتخاباتى و رفتن به سوى انجام انتخاباتى شفاف و داراى اعتبار كه در آن آزادى انتخاب براى نامزد انتخابات و براى رأى دهنده به دور از زبان تخريب و استفاده از سلاح يا پول سياسى باشد، تأکید داشتیم.
🔹همچنين در اين ديدار محكوميت و تأسف خود را براى حادثه ترورى كه دانشمند هسته اى ايرانى دكتر فخرى زاده با آن رو به رو شد را اعلام كرديم چرا كه اين عمل مورد هدف قرار دادن دانشمندى بود كه زندگى خود را براى خدمت به كشورش از طريق استفاده از انرژى پاك در زندگى روزانه صرف كرده بود كما اين تسليت و همدردى عميق خود را با ملت و دولت و رهبرى جمهورى اسلامى ايران و خانواده مرحوم اعلام كرديم.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ وزارت دارايى عراق ميزان مخارج عمومى در 9 ماه اخير سال 2020 را اعلام كرد:
🔹طبق اعلام اين وزارت خانه ميزان مخاوج دولت كه شامل تمامى نهادهاى آن و وزارت خانه ها و استاندارى ها و نيز مخارج اقليم شده است، به حدود 52 تريليون دينار رسيده است.
🔹همچنين اين وزارت خانه افزود كه بودجه كلى فقط دولت اقليم بيش از 2 تريليون دينار بوده است و بودجه كلى مجلس نمايندگان عراق نيز به 316 ميليارد دينار رسيده است.
🔹اين وزارت خانه در گزارش خود افزود كه بودجه عمومى رياست جمهورى عراق نيز به 30 ميليارد دينار رسيده است و بودجه كلى شوراى وزيران دولت فدرال نيز حدود 3.5 تريليون دينار بوده است.
🔹در پايان نيز اين گزارش وزارت دارایی اضافه كرد كه مخارج وزارت دارايى به ميزان حدود 14.5 تريليون دينار بالاترين ميزان مخارج در ميان وزارت خانه ها بوده است و پس از آن نيز وزارت كشور در رده دوم با ميزان مخارج 8.5 تريليون دينار و سپس وزارت دفاع با مخارج 5 تريليون دينار در رده سوم قرار دارند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ توضيحات سخنگوى كميسيون برگزارى انتخابات درخصوص روند ثبت نام احزاب براى تأسيس و مشاركت در انتخابات 2021
🔹جمانه غلاى سخنگوى كميسيون برگزارى انتخابات درخصوص روند ثبت نام احزاب براى مشاركت در انتخابات 2021 تصريح كرد:
🔹شوراى كميسيون برگزارى انتخابات به فعاليت خود با ادارات مربوطه براى تكميل تمامى اقدامات لوجستيك و فنى براى برگزارى انتخابات در موعد مقرر خود يعنى 6 ژوئن 2021 ادامه مى دهد.
🔹اين كميسيون تا به حال به 230 حزب مجوز تأسيس را داده است و 77 حزب ديگر نيز درخواست خود را براى به دست آوردن مجوز تأسيس تقديم كرده اند و اين درخواست درحال بررسى است و اين به غير از احزاب ديگر است كه هنوز براى ثبت نام براى انتخابات نيامده اند.
🔹كميسيون برگزارى انتخابات تا بدين لحظه بيش از 1000 مركز را كه در تمام عراق منتشر هستند، براى ثبت اطلاعات رأى دهندگان و توزيع كارت هاى بيومتريك بين آنان براى مشاركت در انتخابات را افتتاح كرده است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ آخرين وضعيت تحقيقات حول جنايت ترور فرماندهان پيروزى طبق اظهارات يك عضو كميسيون روابط خارجى
🔹عامر الفايز عضو كميسيون روابط خارجى درخصوص آخرين وضعيت تحقيقات حول جنايت ترور فرماندهان پيروزى تصريح كرد:
🔺تحقيقات درخصوص جنايت ترور شهيدان المهندس و سليمانى هيچ جايى براى به تأخير انداختن آن يا غفلت از آن وجود ندارد زيرا اين موضوع مربوط به حاكميت ملى كشور مى باشد.
🔺اين تحقيقات همچنان ادامه دارد و درخلال مدت پيش رو به نتايجى خواهد رسيد.
🔺دولت ملزم به اقامه دعاوى بين المللى عليه ايالات متحده آمريكا به دليل نقض حاكميت ملى و كشتن فرماندهان پيروزى مى باشد.
🔺حضور آمريكا در عراق ناقض حاكميت ملى اين كشور است و نه حامى امنيت آن.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 انتقاد نماينده مجلس از ائتلاف عراقيون از كميته هاى حقيقت ياب متعددى كه دولت ها هميشه به تشكيل آن روى مى آورند
🔸حسن فدعم نماينده مجلس از ائتلاف عراقيون با انتقاد از كميته هاى حقيقت ياب متعددى كه دولت ها هميشه به تشكيل آن روى مى آورند، تشريح كرد:
▪️دولت هاى متوالى در عراق كشور را غرق در كميته هاى حقيقت ياب كرده اند و ما نمايندگان مجلس يا افكار عمومى اطلاعى درخصوص نتايج آن نيافته ايم و چيزى درباره نتايج آن ها نشنيده ايم.
▪️اين كميته ها تبديل به وسيله اى شده اند كه دولت ها هنگامى كه مى خواهند درخصوص اتفاق مشخصى سكوت كنند يا سرپوشى بر آن بگذارند، براى اين اتفاق يك كميته حقيقت ياب براى به تعويق انداختن مشخص شدن تكليف آن، تشكيل مى دهند.
▪️شهروند عراقى به اين باور كامل رسيده است كه اين كميته هاى حقيقت ياب يك اقدام براى به تعويق انداختن اقدامات براى آن اتفاق است و اين باعث بى اعتمادى مردم به اين كميته ها شده است.
▪️بعيد مى دانم كه اين كميته هاى تشكيل يافته به هيچ نتيجه اى برسند و بعيد مى دانم كه اين كميته ها هر مقصرى وا كه محكوميت او به اثبات رسيده است را مجازات كنند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶