🔴احمد البشیر وابسته اسرائیل است!
🔹️احمد عبدالساده فعال رسانه ای عراقی در واکنش به برنامه "البشیر شو" نوشت:
احمد البشیر که ملی گرایی نیروهای مقاومت را زیر سوال می برد و آنها را وابسته به بیگانگان توصیف می کند، خود در حقیقت وابسته به اسرائیل است. او دو مرتبه به انستیتو سیاست خاور نزدیک واشنگتن دعوت شده است. مرکزی که آیپک آن در سال ۱۹۸۵ تاسیس کرده و هدف از تاسیس این مرکز ترویج مواضع اسرائیل است.
اگر تمایل داشته باشید می تواند برای مطمئن شدن در این زمینه در گوگل جستجو کنید.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴خنده دار ترین خبر امروز!
🔹️صالح ابوعزه فعال توییتری در واکنش به اعلام آمادگی عربستان برای آموزش ارتش عراق نوشت:
ارتش عربستان که با تمام سربازان و افسران و تجهیزاتش و بهترین آموزش ها از سوی آمریکایی ها و انگلیسی ها و فرانسوی ها در مقابل مردم مقاوم یمن در طول شش سال گذسته شکست خورده حالا می خواهد ارتش عراق را آموزش دهد!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶️انتقاد از سیاسیون شیعه در عراق
🔹️غزوان جاسم مجری معروف عراقی با انتقاد از سکوت رهبران شیعه عراق در مقابل مواضع و اعتراضات بارزانی، از این سیاسیون درخواست کرد بجای استفاده از برهم صالح برای مبارزه با بارزانی و دوگانگی هایش، خود به میدان بیایند!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 انهدام بزرگترین باقیمانده گروهک تروریستی داعش در استان دیالی عراق
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#گزارش
🔵به تعویق افتادن جلسه رؤسای سه گانه اقلیم با نمایندگان آن در مجلس عراق به دلیل تحریم این جلسه توسط برخی از نیروهای سیاسی کرد
🔸ریواز فائق رئیس مجلس اقلیم ضمن خبر دادن از این موضوع، در این باره تصریح کرد:
🔺مقرر شد که جلسه رؤسای سه گانه اقلیم با رؤسای فراکسیون های آن در مجلس فدرال و وزرای کرد در دولت فدرال به تعویق بیفتد.
🔺به تعویق انداختن این جلسه برای فراهم کردن زمینه ای مناسب تر برای این جلسه و مشارکت تمامی طرف ها در آن برای مناقشه درخصوص اوضاع فعلی اقلیم کردستان و پیامدهای تصویب قانون تأمین کسری بودجه از طرف مجلس نمایندگان عراق می باشد.
🔺رؤسای سه گانه از پیشنهاد دفتر سیاسی اتحاد میهنی اقلیم برای به تعویق انداختن این جلسه برای تقویت وحدت صفوف میان کردها و مشارکتی گسترده تر در این جلسه استقبال کردند.
🔸پیش از این روز یک شنبه قرار بود که درپی تصمیم مجلس عراق مبنی بر مشروط کردن پرداخت حقوق کارمندان اقلیم به پرداخت بخشی از درآمد فروش نفت و پایانه های مرزی اقلیم به دولت فدرال، رؤسای سه گانه اقلیم و نیروهای سیاسی کرد جلسه ای را برگزار کنند. اما این جلسه با تحریم برخی از نیروهای سیاسی کرد تا بدین لحظه رو به رو شده است.
🔸در همین رابطه، 10 نفر از نمایندگان کرد که احمد حاجی، رشید ریبوار، کاوه محمد، سرکوت شمس الدین، سروه ونس، یسری رجب، غالب محمد، بهار محمود، هوشیار عبدالله و مثنی امین هستند، طی یک بیانیه مشترک از تحریم این جلسه خبر دادند.
-در این بیانیه آمده است:
🔺نیازی نمی بینیم که جلسه ای میان رؤسای سه گانه اقلیم و نمایندگان کرد در مجلس عراق برگزار شود.
🔺دولت اقلیم و دولت فدرال عراق مسئول این وضع هستند و موضوع حقوق ها و نفت، موضوع روشنی است و نیازمند برگزاری جلسه ای نیست.
🔺فرصت همچنان وجود دارد و دولت اقلیم می تواند هیئتی به بغداد بفرستد و در امضای توافقی جدید و کامل و شفاف و قوی با دولت فدرال بر اساس قانون اساسی تسریع ببخشد.
🔸همچنین در همین راستا نیز یوسف محمد رئیس فراکسیون کرد "تغییر" درخصوص موضع فراکسیون خود درخصوص این جلسه اعلام کرد:
🔺فراکسیون تغییر جلسه رؤسای سه گانه اقلیم کردستان در روز یک شنبه با نمایندگان اقلیم در بغداد را تحریم خواهد کرد.
🔺دلیل عدم مشارکت نیز عدم تغییر رفتار مقامات در اقلیم درخصوص موضوعات متعلق به نفت و گاز و بودجه و نبود شفافیت از طرف آنان در این موضوعات و تداوم کمپین دستگیری فعالان مدنی و فعالان حقوقی و روزنامه نگاران کرد به دلیل سیاست های بیهوده اقلیم می باشد.
🔸همچنین شبکه تلویزیونی العهد نیز به نقل از منابع خود اعلام کرده بود که اتحاد میهنی اقلیم کردستان و فراکسیون التغییر و اتحاد اسلامی اقلیم و جماعت اسلامی و نیز جنبش نسل جدید اقلیم همگی تصمیم به تحریم جلسه ای را که مسعود بارزانی و نیچروان بارزانی فرا خوانده اند، خبر داده بود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️تعلیق قانون سربازی اجباری توسط دولت
🔹سعران الاعاجیبی عضو کمیسیون امنیت مجلس از تعلیق این قانون خبر داد و در این باره تصریح کرد:
🔺سخن از رأی دادن به قانون سربازی اجباری، سخنی واقع بینانه نیست و این موضوع در سایه شرایط اقتصادی سختی است که کشور آن را سپری می کند و این به غیر از انتخابات مجلس است که چیزی به آن باقی نمانده است و عمر پارلمان فعلی نیز کوتاه است و این قانون نیازمند مناقشات عدیده ای است.
🔺دلایل بسیاری وجود دارد که مانع از تصویب این قانون در این زمان می شوند و اولین این موانع در بردارندگی این قانون به جوانب مالی بسیار است زیرا این قانون نیازمند اختصاص دادن پادگان ها و آماده سازی آن ها در تمامی استان هاست و این به غیر از خرید تجهیزات آموزشی و اسلحه می باشد و به طور کل این موضوع آسان نمی باشد.
🔺درصورت تصویب این قانون بسیاری از متولدان به سوی خدمت سربازی فراخوانده خواهند شد و بدین ترتیب این افراد نیازمند غذا و حقوق هستند.
🔺همگان وضعیت کشور و شرایط اقتصادی را می دانند و این به غیر از این است که این قانون همچنان در دست دولت است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶مطالباتی برای ارسال نتایج تحقیقات درخصوص حادثه ترور شهیدان سلیمانی و المهندس به کمیسیون امنیت مجلس
🔸ایناس المگصوصی عضو کمیسیون امنیت مجلس از دولت خواست تا نتایج تحقیقات درخصوص حادثه ترور شهیدان سلیمانی و المهندس به کمیسیون امنیت مجلس ارسال کند. وی در این باره تصریح کرد:
-نظام داخلی مجلس تمامی وزارت خانه ها و ادارات دولتی را به ارسال تحقیقات بدون حتی مکاتبات رسمی از طرف مجلس، ملزم می کند.
-دولت الکاظمی به رغم وعده های مستمر خود مبنی بر اعلان نتایج جنایت فرودگاه بغداد و مشخص کردن قاتلان تظاهرکنندگان از طریق تحقیقات اما این دولت هیچ کدام از این وعده های خود را عملی نکرده است، خصوصا این که موضوع مشخص کردن قاتلان تظاهرکنندگان از مهم ترین موضوعاتی است که بر اساس آن این دولت شکل گرفته است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶عالیه نصیف نماینده مجلس درخصوص اعتراضات برخی از نیروهای سیاسی کرد نسبت به قانون وام گرفتن تصریح کرد:
-مقامات اقلیم خودشان بخش بزرگی از بحران مالی هستند که عراق امروز آن را سپری می کند؛ بحرانی که به مرحله قطع حقوق کارمندان رسیده است.
-دلیل این که مقامات اقلیم بخش بزرگی از بحران هستند این است که آنان از پرداخت درآمدهای نفت و پایانه های مرزی و تمامی درآمدها به دولت فدرال امتناع می ورزند.
-کما این که احزاب حاکم در اقلیم مسئول عدم پرداخت حقوق کارمندان اقلیم را به دلیل تسلطشان بر تمامی منابع درآمد اقلیم به طور علنی متحمل می شوند.
-اعتراض احزاب کرد به تصویب قانون تأمین کسری بودجه غیر قابل توجیه است بلکه این اعتراض یکی از نمایش های قدیمی است که این احزاب به انجام آن در مقابل ملت کرد با هدف معرفی خود به عنوان قهرمانان ملی و برای قانع کردن جامعه کرد مبنی بر این که بغداد مسبب قطع حقوق هایشان است، می پردازند.
-مقامات حاکم در اربیل متأسفانه هیچ موضع خوبی در قبال دولت فدرال نداشته اند بلکه همیشه علیه قضایای ملت عراق بوده اند و فاسدان و قانون گریزان را به خود جذب کرده است و حتی موساد نیز دفاتری برای خود در شهرهایی از اقلیم باز کرده است اما امروز دولت اقلیم می آید تا به تصمیمی که پارلمان فدرال برای عبور از بحران فعلی گرفته است، اعتراض کند.
-فراکسیون های شیعه و سنی حق دارند تا هر تصمیمی را که به حل مشکلات حقوق کارمندان و بازنشستگان و تأمین اجتماعی بدون اجازه گرفتن از احزاب کرد که به خاطر آن ها جامعه کرد از محرومیت از ساده ترین حقوق خود، رنج می کشد، اتخاذ کند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ریواز فائق رئیس پارلمان اقلیم تصریح کرد:
🔹پارلمان اقلیم جلسه ای را برای مناقشه مسأله حقوق ها در اقلیم و مسأله توقف تأمین آن ها از طرف مجلس نمایندگان عراق برگزار کرده است.
🔹این موضوع که مربوط به حقوق اقلیم است، نیازمند ارزیابی و بررسی دارد.
🔹رؤسای سه گانه اقلیم باید برای بحث حول قانون تأمین کسری بودجه و ایجاد راه حل هایی درخصوص آن جلسه داشته باشند.
🔹مجلس نمایندگان عراق با این قانون طبق اصل اکثریت و اقلیت به تعامل پرداخت و تمایلات و خواسته های یک جریان عراقی مهم و اساسی که کردها می باشند را مراعات نکرد اما به هر حال این لایحه حالا تبدیل به یک قانون شده است و باید با آن تعامل شود.
🔹به عقیده من باید تعامل با امر واقع صورت گیرد و باید امری که به سود اقلیم کردستان است اتخاذ شود.
🔹رؤسای سه گانه اقلیم درخواست برگزاری جلسه ای را روز یک شنبه کرده اند و من به عنوان رئیس پارلمان در این جلسه حاضر هستم.
🔹تعداد 30-35 نفر از اعضای پارلمان اقلیم به ویروس کرونا مبتلا شده اند و به همین خاطر برگزاری جلسه با آن ها را بعید می دانم.
🔹جلسه اخیر پارلمان شاهد افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس در میان نمایندگان بوده است و پس از گذشت 15 روز جلسات از سر گرفته خواهد شد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️تحقق 80 درصد از سبد غذایی امسال عراق از محصولات داخلی
🔹وزیر کشارزی عراق محمد کریم با ذکر این خبر تصریح کرد:
-عراق در سال 2019-2020 حوالی 80 درصد از سبد غذایی شهروند خود را از تولیدات داخلی محقق کرده است.
-عراق سه ماه قبل بر 80 درصد پایانه های مرزی به غیر از پایانه های مرزی اقلیم مسلط شده است.
-وزارت ما در تسلط بر پایانه های مرزی جدی است ودرصورتی که اقلیم در این خصوص پاسخگویی نداشته باشد، ایست و بازرسی هایی پس از پایانه های مرزی اقلیم در استان های کرکوک و دیالی و صلاح الدین با توافق شوراهای استانی، ایجاد خواهد کرد.
-هر محصولی که از اقلیم بیاید و اجازه واردات نداشته باشد، جریمه اقتصادی به آن تعلق خواهد گرفت و این برای حمایت از تولید داخلی است.
-صنعت مرغداری از مهم ترین، پروژه های آینده دار در عراق است و 1600 طرح مرغداری و 150 طرح مرغداری و تولید تخم مرغ در عراق وجود دارد که برای حمایت از تولید داخلی می باشد و هزاران کارگر در آن مشغول به کار هساتند.
-عراق خودکفایی را در گندم پس از صدور 5 میلیون 500 هزار تن محقق کرده است.
-تلاش هایی برای صادرات یک میلیون تن از گندم و 700 هزار تن از جو از وزارت بازرگانی نیازمند است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶اعتراف یک نماینده از حزب دموکرات به وجود کارمندانی در اقلیم که وجود خارجی ندارند
🔸دیار برواری نماینده مجلس از حزب دموکرات با اعتراف به وجود کارمندانی در اقلیم که وجود خارجی ندارند، در این باره تصریح کرد:
-کارمندانی در اقلیم هستند که وجود خارجی ندارند و این موضوع پوشیده ای نیست و به مانند آنچه که در دولت مرکز می گذرد در دولت اقلیم نیز وجود دارد.
-هماهنگی هایی میان دولت اقلیم با بانک ها برای مشخص کردن کارمندانی که وجود خارجی ندارند، در حال انجام است.
-تحرکات در حال حاضر حول تنظیم قراردادی دیگر حول بودجه 2021 با دیدگاهی کاملا اصلاحی به اقتصاد عراقی در حال انجام است.
-نقاط تفاهم در بودجه 2021 برای رهایی از تمامی اشکالاتی که هر سال پیش می آید از طریق توافقی کامل مبنی بر شفافیت و داده های درست، وجود خواهند داشت.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️حیدر مجید سخنگوی دبیرخانه شورای وزیران درخصوص پرداخت حقوق ها توسط دولت تصریح کرد:
🔹نخست وزیر در گذشته به تمامی ادارات دارایی و محاسبات در تمامی وزارت خانه ها و ادارات دولتی در استان ها دستور داد تا در دو روز جمعه و شنبه سر کار بیایند تا لیست های مختص به حقوق بگیران برای دو ماه اکتبر و نوامبر را آماده کنند.
🔹پرداخت حقوق ها برای دو ماه ضرورتا بدین معنا نیست که یک جا برای کارمندان پرداخت شود.
🔹نقدینگی لازم فراهم شده است پس از آنکه قانون تأمین کسری بودجه از طرف مجلس تصویب شد.
🔹اداراتی که لیست حقوق بگیران را سریع تر تکمیل کنند، حقوق دو ماه اکتبر و نوامبر برای آنان سریع تر پرداخت می شود.
🔹وزارت دارایی از روز یک شنبه به پرداخت حقوق کارمندان طبق اداراتی که لیست حقوق بگیران خود را تکمیل کرده باشند طبق دستورات نخست وزیر شروع خواهد کرد.
🔹نقشه هایی برای ساخت 1000 مدرسه در استان های عراقی در چند مرحله طراحی شده است.
🔹این نقشه ها برای ساخت 1000 مدرسه به یک شرکت چینی معتبر اعطا شده است.
🔹این مدارس بر استان ها طبق میزان جمعیت و نیاز به آن ها توزیع خواهد شد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶اعطای دو تریلیون دینار از طرف دولت فدرال به دولت اقلیم بدون هیچ مبلغ مقابلی!!
🔸عباس العطافی ضمن انتقاد از خدمات دولت فدرال به دولت اقلیم، از اعطای دو تریلیون دینار از طرف دولت فدرال به دولت اقلیم بدون هیچ مبلغ مقابلی خبر داد و در این باره تصریح کرد:
-دولت الکاظمی به ضرر قوت روزانه شهروند عراقی با تعارف با دولت اقلیم و نیروهای کرد تعامل می کند.
-دولت الکاظمی 2 تریلیون دینار را بدون حصول هیچ مبلغی از درآمد نفت یا درآمد پایانه های مرزی به اقلیم پرداخت کرده است.
-دولت اموال کافی برای پرداخت حقوق ها دارد اما به عمد در پرداخت حقوق کارمندان تأخیر می کند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 بازگشت رسمی بارزانی به سنجار
🔹در روز جمعه از تاریخ 9/10/2020 نخست وزیر مصطفی الکاظمی، جلسه ای را با مسئولینی از دولت فدرال و مسئولینی از دولت اقلیم درخصوص توافقنامه بازگرداندن ثبات امنیتی به سنجار و عادی سازی اوضاع در این شهرستان که در استان نینوی قرار دارد، برگزار کرد و این جلسه با حضور نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق جنین پلاسخارت برگزار شد.
🔹ابعاد و نتایج:
🔺یک: طرف ترکیه ای از این توافق به شرط بیرون راندن حزب PKK حمایت کرده است.
🔺دو: طرف آمریکایی و صهیونیستی نیز به شهرستان سنجار به عنوان پادگانی آمریکایی و جایگزین پادگان عین الاسد (در استان الانبار) در هنگام ضرورت می نگرد.
🔺سه: طرف کرد هم در اقلیم از نظر مساحت بسیار گسترش یافت زیرا سنجار بیشترن مساحت از استان نینوی را تشکیل می دهد و مهم ترین شهرستان این استان از نظر موقعیت و منابع است و اقلیم را به الانبار و صلاح الدین و سوریه متصل می کند.
🔺چهار: امنیت در غرب استان نینوی در ضمن اختیارات دولت فدرال به این گونه که درخصوص آن توافق صورت گرفت، می باشد:
▪️الف- نقاط مشترک اداری و امنیتی و خدماتی عدیده ای (میان اقلیم و دولت فدرال)مشخص شد که 70 درصد آن از آن برای پیشمرگه می باشد.
▪️ب- توافق از نظر اداری میان دولت فدرال و دولت اقلیم و استانداری نینوی می باشد.
▪️ج- هر موضوع امنیتی در ضمن صلاحیت و محدوده دولت فدرال با هماهنگی با دولت اقلیم کردستان می باشد.
▪️د- اما بخش خدماتی نیز پس در ضمن مسئولیت کمیسیون مشترک دولت فدرال و دولت اقلیم و استانداری نینوی خواهد بود.
🔺پنج: حزب بارزانی (دموکرات) برای خود مساحت و جمعیتی جایگزین مساحت و جمعیت استان سلیمانیه (پایگاه نفوذ اتحاد میهنی رقیب حزب دموکرات) پیدا می کند و به این ترتیب مسعود بارزانی می تواند "امارت بارزانی" برای خود تأسیس کند و این به غیر از مساحت جغرافیایی این شهرستان است و این بر میزان قدرت بارزانی ها در اقلیم و نیز موازنه سیاسی در دولت فدرال تأثیر می گذراد.
🔺شش: با پیوستن سنجار به اقلیم بارزانی ها، موصل تحت تأثیر کردها قرار خواهد گرفت و همین موضوع بر الانبار و کردهای سوریه نیز منطبق خواهد شد. لازم به ذکر است که سنجار جزء اراضی مورد نزاع بین اقلیم و دولت فدرال است که تکلیف آن همچنان مشخص نشده است.
🔺هفت: این توافق متضمن این است که تمامی منابع نفتی و منابع دیگر تحت تصرف کردها باشد.
🔺هشت: این توافق متضمن ائتلاف سیاسی بارزانی و الکاظمی برای انتخابات پیش رو می باشد و این توافق و این ائتلاف بر آینده نقشه راه سیاسی عراق تحت اشراف آمریکا و سازمان ملل تأثیر خواهد گذاشت.
🔺نه: استراتژی برای ایجاد یک کنفدراسیون و اتحادیه میان اقلیم سنی و اقلیم بارزانی ها برای مقدمه سازی برای معامله قرن با رژیم صهیونیستی وجود دارد.
🔺ده: قطعا این توافق مقدمه ای برای پیاده سازی و اجرای اصل 140 قانون اساسی عراق است (این اصل متضمن اعطای حقوق و صلاحیت های گسترده به کردها است و نیز در نهایت به انجام همه پرسی در مناطق مورد نزاع مثل استان کرکوک و شهرستان های سنجار و خانقین و...الخ، برای پیوستن و یا عدم پیوستن به اقلیم منجر خواهد شد).
پس این فقط یکی از اشتباهات الکاظمی و اشتباهات کسانی است که وی را به نخست وزیری مکلف کردند.
✍️ محمد صادق الهاشمی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶قرائتی درخصوص توافق سنجار
🔹کسی که توافق امضا شده میان دولت فدرال و دولت اقلیم کردستان درخصوص سنجار را مطالعه کند، مغالطه ها و موارد نقض قانون و نیز موارد نقض قانون اساسی و همچنین تبعات مالی روشنی را در آن می بیند که ما به عنوان نمونه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
🔺یک: این توافق اولویت ایجاد امنیت برای این شهرستان را برای پیشمرگه و سازمان اطلاعات و سازمان امنیت ملی می دهد.
اما هنگام امعان نظر به وظایف این سازمان ها به استثنای پیشمرگه می بینیم که سازمان های اطلاعات و امنیت ملی دو سازمان اطلاعاتی برای جمع آوری اطلاعات امنیتی هستند و نه نیروهای رزمی و این ضرورتا بدان معناست که وظایف نظامی در این شهرستان در دست نیروهای پیشمرگه است و قرار دادن نام دو سازمان اطلاعات و امنیت ملی فقط برای به تعویق انداختن و گمراه کردن و جلوگیری از دیدن امور به طور درست است.
🔺دو: ما می دانیم که ارتش عراق یک ارتش فدرال است که قانون اساسی به او حق حضور و ایجاد امنیت در هر ذره و نقطه از خاک عراق را می دهد؛ صرف نظر از این اوصاف و عناوین اداری برای استان ها که وجود دارد حال چه این استان ها در یک اقلیم ساماندهی شده باشند یا چه این که در چند اقلیم آن هم با اختیارات اداری جداگانه باشند.
و درصورت پیش آمدن هرگونه اختلاف اداری یا امنیتی بین استان ها من جمله اقلیم کردستان، فرض بر این است که ارتش فدرال درای حق فصل الخطاب بودن در این اختلاف از نظر امنیتی و نظامی باشد زیرا این ارتش یک ارتش فدرال است و نماینده تمامی اقشار اجتماعی عراق است. این در حالی است که کمک گرفتن از گروهی امنیتی و مرکب از چند نیروی متفاوت غیر هماهنگ، چه بسا باعث تهدید امنیت منطقه و باعث ایجاد تنش و حساسیت در آن مناطق بیشتر از ایجاد امنیت در آن ها بشود.
🔺سه: در شهرستانی مانند سنجار که تابع یک استان وابسته به اقلیم کردستان نیست (این شهرستان تابع استان نینوی است)، فرض بر این است که تحت کنترل کامل نهادهای محلی استان نینوی و دولت فدرال به دور از هرگونه دخالت از طرف دولت اقلیم باشد و این به مانند تمامی استان های عراقی است که در آن ها اقشار اجتماعی و مذهبی مختلفی وجود دارد اما دخالت اقلیم در جزئیات اداری و امنیتی این شهرستان، ضرورتا مستدعی تفکیک بسیاری از شهرستان ها و بخش ها از سایر استان های دیگر می باشد زیرا مثلا در همین استان نینوی، شهرستان تلعفر وجود دارد که بیشتر ساکنان آن ترکمان هستند یا در استان دیالی، شهرستان مندلی است که بیشتر ساکنان آن کرد هستند یا در استان صلاح الدین نیز شهرستان بلد است که بیشتر ساکنان آن شیعی هستند پس اگر بخواهیم به دلیل درخواست های ساکنانی از این شهرستان ها نمونه توافق سنجار را نیز بر آنان تعمیم دهیم، این بدان معناست که ما باعث تفکیک و چند پاره شدن استان ها از نظر امنیتی و اداری و نظامی شده ایم.
🔺چهار: طبق این توافق می بینیم که دولت اقلیم و دولت فدرال در تعیین یک مسئول اداری در این شهرستان دخالت خواهند کرد و این درحالی است که این شهرستان و استانی که در آن قرار دارد، دارای یک استانداری با صلاحیت کامل طبق قانون اساسی در تعیین مدیران ادارات محلی این شهرستان است و این دخالت، یکی از موارد نقض قانون اساسی و تعدی نسبت به اختیارات استانداری استان نینوی است.
🔺پنج: در ضمن بندهای این توافق، بندی درخصوص ایجاد اشتغالزایی برای 2500 نفر از فرزندان این شهرستان به عنوان نیروی پلیس این شهرستان وجود دارد.
و در این جا اشکالات عدیده ای پیش می آید؛ به مانند:
▪️الف- اساسا پلیس محلی در این شهرستان در این سال ها پس کجا بوده است و چرا بازهم به نیروی اضافی از پلیس نیازمندیم؟
▪️ب- همچنین ما می دانیم که اکثریت ساکنان این شهرستان از ایزدی ها هستند پس چرا فقط 1000 فرصت شغلی در اداره پلیس برای ایزدی ها و 1500 فرصت شغلی در این اداره برای اقشار دیگر اختصاص یافته است؟
▪️ج- و آیا دولت فدرال دارای مبالغ مالی اضافی برای استخدام این تعداد از نیرو است؟ و اگر این مقدار اموال اضافی دارد پس چرا استخدامی های جدید برای فارغ التحصیلان در استان های جنوبی ( با اکثریت شیعی) را انجام نمی دهد؟
✍️ جمعه عطوانی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 حکم دادگاه در مورد قرارداد دولت عراق با شرکت های تلفن همراه
🔸️محمد شیاع السودانی نماینده پارلمان در صفحه خود اعلام کرد که دادگاه عراق، پس از بررسی شکایت نمایندگان، حکم به عدم تمدید قرارداد دولت با شرکت های تلفن همراه داده است.
پ.ن: وضعیت خدمت رسانی شرکت های تلفن همراه در عراق بسیار نامطلوب است و این شرکت ها میلیاردها دینار به دولت عراق بدهی دارند.
با این وجود، دولت الکاظمی تصمیم گرفت که قرارداد با این شرکت ها را تمدید کند اما مخالفت های مردمی و پارلمانی مسئله را به دادگاه کشاند و پس از کش و قوس های فراوان، دادگاه حکم به عدم تمدید قرارداد با این شرکت ها داده است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
✔️ محمد ریکان الحلبوسی الدلیمی
▪️محمد الحلبوسی متولد 1981 میلادی در استان الانبار عراق است. او مدرک مهندسی عمران - گرایش راه و ترابری خود را در سال 2006 از دانشگاه مستنصریه بغداد گرفت.
▫️وی در سال 2014 به عنوان یکی از نمایندگان استان الانبار به مجلس راه یافت و عضو کمیسیون حقوق بشر این مجلس شد. همچنین در همین سال به عنوان معاون پارلمان عراق انتخاب گردید.
▪️حلبوسی تا سال 2017 معاون مجلس بود تا اینکه در اوت 2017 به عنوان استاندار الانبار منصوب شد. او که عضو اتحادیه بازرگانان عراق نیز بود، برای سال 2018 نیز کاندیدای ورود به مجلس شد و توانست با رای مردم به مجلس راه یابد.
▫️این نمایندهی جوان از طرف ائتلاف البناء به عنوان کاندیدای ریاست پارلمان معرفی و در رقابت با چهرههای مشهوری همچون خالد العبیدی (وزیر دفاع سابق) و اسامة النجیفي (رئیس اسبق مجلس)، با 169 رأی به عنوان رئیس پارلمان انتخاب شد.
▪️البته این انتخاب بدون حاشیه هم نبود. حمایت خمیس الخنجر، چهرهی پر حاشیهی عراقی و همچنین روند انتخاب او به عنوان رئیس پارلمان، انتقاد برخی را در پی داشت. تا جایی که شبکه الشرقیة ادعا کرد که حلبوسی برای رسیدن به این منصب 30 میلیون دلار هزینه کرده است.
◽️او در حالی پیروز این انتخابات شد که بسیاری از احزاب شیعه از جمله سائرون، حکمت و ائتلاف نصر از رای دادن به او خودداری کرده بودند.
▪️او که در اولین مصاحبهی خود در منصب ریاست مجلس گفته بود که باید به فکر تعریف روابطی پایدار مبتنی بر حسن هم جواری با ایران باشیم، در همین مصاحبه با انتقاد به حضور ایران در سوریه گفته بود، باید عوامل همه کشورهای خارجی از جمله ایران از سوریه خارج شوند.
▫️وی همچنان به عنوان رئیس پارلمان عراق مشغول فعالیت است.
#معرفی_عراق
#رجال_سیاسی
#محمد_الحلبوسی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶