⚠️💧رئیس سازمان هواشناسی: کمبود آب حتی در زمستان پربارش هم جدی است.
⚠️رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه در حوزه تغییر اقلیم و احتمالات حاکم، باید سناریوهای بدبینانه را مد نظر قرار دهیم، گفت: حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، بهدلیل خشکسالیهای چندساله، مساله کمبود آب برای ما جدی است
🌨
رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش که چرا پیشبینی هواشناسی مبنیبر بارشهای زیاد در پاییز محقق نشد، گفت: پیشبینیهای بلندمدت بر اساس شواهد و نقشه انجام میشود و این اطلاعات پیشگویی نیست بلکه به کمک روشهای ریاضی و معادلات جوی و از مدلهای مرسوم دنیا برای این کار انجام میشود. در شهریورماه و قبل از آن، نشان از روند افزایش بارش در کشور داشتیم و این الگوها حفظ شد، با وجود این بارشهای خوبی در آبان و آذر اتفاق نیفتاد.
🌨ما از مدلهای آلمان، فرانسه، انگلستان و ژاپن برای پیشبینی هواشناسی استفاه میکنیم و این مدلها نیز افزایش بارشها در پاییز امسال را فرانرمال نشان میداد.
🌨تاجبخش خاطرنشان کرد: طی دهههای اخیر، پیشبینیهای بلندمدت اساسا بر پایه احتمالات بیان میشوند که این پیشبینیها بارشهای بیش از نرمال را نشان میدادند. با وجود پیشبینی بارش نرمال و فرانرمال بهخصوصی برای غرب کشور، ۳۰ تا ۵۰ درصد احتمال وجود دارد که این پیشبینیها محقق نشود.
وی ادامه داد: چندین سال است که در کشور کاهش بارش و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی را داریم البته مدیریت کشور را نمیتوان تنها بر مبنای پیشبینیهای هواشناسی انجام داد بلکه حوزههای مختلف باید سناریوهای مختلف خوشبینانه و بدبینانه را پیشبینی و برای آن برنامهریزی کنند. اگر روند کمبارشی ادامه داشته باشد، برای مدیریت منابع آب کشور باید برنامهریزی شود.
⚠️📉در خصوص زمستان هم از آنجایی که امسال، سالی گرمتر از نرمال بود، در حوزه تغییر اقلیم و احتمالات حاکم باید سناریوهای بدبینانه را مد نظر قراردهیم. حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، بهدلیل خشکسالیهای چندساله، این موضوع با بارشهای فرانرمال هم جبران نمیشود بنابراین حتی در صورت زمستان پربارش هم، مساله کمبود آب برای ما جدی است.
🌨وی درباره تفاوت بارشها در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه توضیح داد:
الگوی بارش در کشورهای هممرز حتما شبیه به هم نیست و توپوگرافی و مسیرهای جوی در این زمینه نقش زیادی دارد بنابراین قرار نیست سامانههای بارشی ترکیه حتما وارد ایران شوند. در عین حال میانگین بارش در ترکیه ۵۰۰ میلیمتر و در ایران ۲۳۰ میلیمتر است.
رئیس سازمان هواشناسی درباره موضوع باروری ابرها اظهارکرد: باروری ابرها موضوع علمی قابل انجام و قابل بررسی است. سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده فعالیتها بهعنوان عاملی برای حل مشکل خشکسالی میتواند مورد بررسی قرار گیرد و در برخی مناطق با بارورسازی ابرها، افزایش بارش بهصورت آزمایشگاهی تجربه شده است اما سازمان جهانی هواشناسی بارورسازی ابرها را بهعنوان راهحلی عملیاتی برای حل مشکل خشکسالی توصیه نمیکند.
سردار «دُر» ☘️
https://eitaa.com/irbkj_ir
📗✏️📜🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌱🥬🏔️🇮🇷🏔️
چگونه میتوان pH خاک را کاهش داد؟
بسیاری از کارشناسان و کشاورزان بر این باور هستند که برای کاهش pH خاک میتوانند از اسیدهای معدنی مثل سولفوریک اسید، کلریک اسید و نیتریک اسید و یا فسفریک اسید استفاده کنند تا شرایط اسیدی برای خاک فراهم شود ولی نظام طبیعی تنظیم pH در خاک برپایه فعالیت میکروارگانیسمی است یعنی این میکروارگانیسمها هستند که pH را تنظیم میکنند. یعنی ما باید در جهت افزایش جمعیت این موجودات تلاش کنیم تا pH به سمت حالت نرمال پیش رود و نه اینکه بصورت خارجی به خاک اسید اضافه کنیم. این نکته را باید ذکر کرد که اضافه کردن اسیدهای معدنی به خاک به صورت موقت موجب کاهش pH خواهند شد، اما اینکار با ایجاد خطر و شوکهای خطرساز برای میکروارگانیسمهای مفید خاک موجب کاهش فعالیت و حتی مرگ میکروارگانیسمهای مفید میشود. مرگ میکروارگانیسم ها یعنی کاهش ماده آلی خاک یعنی کاهش فعالیت بخش زنده خاک که در نهایت موجب بی دفاع شدن خاک و از بین رفتن حالت تامپونی آن میشود. این روش بصورت موقت عمل کرده و با از بین رفتن میکروارگانیسمهای مفید، خاک تبدیل به خاک کویری و بدون ساختمان خواهد شد که هیچ استفادهای برای کشاورزی ندارد.
مواد مخدر را برای بدن را نظر بگیرید، کسی نمیتواند توان مضاعفی که مصرف مواد مخدر به یک شخص در مراحل اولیه مصرف می دهد را کتمان کند اما بعد از گذشت مدتی وابستگی که به دلیل عدم فعالیت طبیعی بدن اتفاق میافتد توان فرد را از بین برده و حال فعالیت غیر طبیعی موجب مرگ و انحطاط بدن میشود. اسیدهای معدنی اضافه شده به خاک هم همین اثر را روی خاک دارند.
مصرف مستقیم اسیدهای معدنی مثل سولفوریک، نیتریک و کلریک اسید میتواند به مرور زمان با ایجاد مرگ در بخش زنده خاک موجب کاهش ماده آلی پروتئینی خاک شود و این موضوع، خاک زنده یعنی خاک دارای ساختمان را به خاک مرده یعنی خاک بدون ساختمان (کویر) تبدیل کند.
همانطور که میدانید اغلب خاکهای ایران قلیایی بوده و pH بالایی دارند و کمتر جایی را میتوان سراغ داشت که خاک آن منطقه اسیدی باشد. حتی خاکهای شمال ایران با وجود آبشویی بالا حالت اسیدی ندارند و فعالیت میکروارگانیسمها در این خاکها نمیتواند شرایط را برای اسیدی شدن فراهم کند. برای اینکه بتوانیم به حلالیت عناصر در خاک کمک کنیم باید جمعیت میکروارگانیسمهای مفید خاک را افزایش دهیم. درخاکهای با pH بالا هم میتوان عملکرد داشت ولی در این حالت راندمان فعالیت باکتری پایین بوده و طبیعتا جذب عناصر کمتری صورت خواهد گرفت. حتی برخی عناصر در pHهای ۶ هم رسوب میکنند و جذبی رخ نمیدهد.
در کشاورزی روز به این نکته رسیدهاند که برای کاهش pH خاک باید یک عامل کمک کننده به فعالیت میکروارگانیسمهای مفید به خاک اضافه کرد. چرا که بتوان به سرعت پایین اما پایدار این موضوع اتفاق افتد. بهترین عامل برای اینکار گوگرد است. به این خاطر که فرم پایدار گوگرد بصورت گازی است، مقدار آن در خاکها بسیار ناچیز است و باید بصورت خارجی آن را به خاک اضافه کرد. اضافه کردن گوگرد به خاک علاوه بر این که مورد مصرف گیاه واقع میشود باعث میشود که اسیدسولفوریک بصورت مول به مول تولید شود که این اسید سولفوریک (تولید شده از مسیر بیولوژیک) باعث افزایش فعالیت سطح میکروارگانیسمهای هوازی میشود و افزایش این سطح و فعالیت میکروارگانیسمها موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی در خاک میشود. در دنیا به این حالت slow release یا آهسته رهش میگویند. باید توجه کرد که اضافه کردن گوگرد به تنهایی به خاک نمیتواند به تعدیل pH کمک کند چرا که باید همراه آن یک عامل اکسید کننده حضور داشته باشد که این عامل باکتریهای اکسید کننده گوگرد هستند که با اکسید کردن گوگرد باعث آزاد سازی اسید شده و به این طریق pH خاک به سمت اسیدی شدن حرک می کند و فعالیت میکروارگانیسمها در این حالت بسیار بالا میرود پس در نتیجه این فعالیت، حلالیت و جذب بیشتر عناصر شیمیایی اتفاق خواهد افتاد.
بنابراین بهترین و موثرترین راه حرکت به سمت پیاچ مفید برای افزایش حداکثری فعالیت میکروارگانیسمها یا همان حالت اسیدی شدن در خاکهای ایران اضافه کردن گوگرد به همراه باکتریهای اکسید کننده گوگرد و همچنین باکتریها هوازی مفید زنده کننده خاک است.
گوگرد مورد استفاده در کشاورزی دو نوع است : ۱.گوگرد پتروشیمی( استخراج شده از مواد نفتی-آبگریز)
۲. گوگرد معدنی ( طبیعی- آبدوست)
برای جذب در خاک، گوگرد معدنی به دلیل آبدوست بودن توصیه می شود.
مهندس باقری ☘️
همیار گلخانه های ایران
https://eitaa.com/irbkj_ir
📗✏️📜🌱☘️🌳🇮🇷🏔️
✅
کودهای محلول پاشی اثر فوری ولی موقت دارند اما کودهایی که در پای ریشه گیاه (به شکل چالکود یا تزریقی) داده میشه اثر دیرتر ولی با دوام تری دارند، ضمن اینکه مصرف ریشه ای کود گرونترم در میاد.
به عنوان مثال اگر کود سه بیست رو به گیاه یا درخت بپاشید یه تأثیر فوری اما موقت میذاره، و این در صورتیکه اگر همین کود رو به شکل تزریقی یا چالکود برای گیاه تأمین کنیم اثرش دیرتره اما با دوام تر و موثرتره، ضمن اینکه عرض کردیم مصرف ریشه گرونتر در میاد اما ارزشش بیشتره
باز به همین خاطرهست که کودهای محلول پاشی باید مرتب تکرار بشند تا جواب دهی لازم رو داشته باشند.
معمولاً کودهای محلول پاشی برای زمانی استفاده می کنیم که گیاه با کمبود شدید عنصری مواجه شده باشه در این مواقع ابتدا با محلول پاشی نیازفوری اون رو برآورده می کنیم و سپس با کوددهی از طریق ریشه به شکل کامل تر و موثرتری نیاز گیاه یا درخت رو برطرف می کنیم.
https://eitaa.com/irbkj_ir
📗✏️📜🌱☘️🌳🌳🌳🌳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آبیاری_هوشمند
🔹این کلیپ رو درباره آبیاری هوشمند ببینید.
ابزاری که تولید داخلی شده و آب را به صورت هوشمند به ریشه گیاه میرساند.
🔹این محصول میتواند خاک گیاهان را در یک رطوبتِ مطلوب نگه دارد و امکان رصد لحظهای ریشهها را فراهم میکند.
#ایده_کسب_وکار
📗✏️📜🎬📽️🌱☘️🌳
اگر چه بصورت انفرادی می توان از این تکنولوژیهای مدرن استفاده کرد اما پیشنهاد می شود در قالب تیم های 5 یا 7 نفره و سرمایه گذاری های مشترک در روستا به سمت این نو آوری ها حرکت کرد.
🌱☘️🌳🌥️🌦️🌧️
https://eitaa.com/irbkj_ir
🌿هنگامی که جمعیت پسیل پسته در باغ بالاست و مقدار زیادی شکرک هم در زیر درختان مشاهده می شود، یعنی باغ شما خسارت دیده است، هرچند هنوز به برگ ریزی نرسیده باشد.
🌿برای کنترل پسیل پسته چند نکته مهم وجود دارد:
۱- قبل از رسیدن به جمعیت بحرانی حتما کنترل انجام شود(میانگین پنج پوره روی برگ)
۲-استفاده از ترکیبات تقویتی و محافظتی مانند سیلیکات های پتاسیم، و محلول های پتاسه در کاهش جمعیت کمک کننده خواهند بود.
۳- در جمعیت های بالا همراه با شکرک، حتما اول باغ را با یک صابون محلول پاشی با کیفیت شستشو دهید و سپس اقدام به سم پاشی نمایید.
زمان مناسب
افت پسیل پسته سه مرحله رشدی شامل
تخم، پوره و حشره بالغ دارد
مرحله تخم بیشترین مقاومت به آفت کش ها و مرحله اول پورهگی بیشترین حساسیت را به آفت کشها دارند.
بهتر است با بررسی باغ زمانی که بیشترین جمعیت افت در مرحله حساس میباشد سم پاشی صورت گیرد.
https://eitaa.com/joinchat/3491037563C8c33e62d7e
زمینهای فروخته شده به افراد غیر ساکن در روستاها پس گرفته میشود - ایسنا
https://www.isna.ir/news/1402092921135/%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%DA%A9%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%87%D8%A7-%D9%BE%D8%B3-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF
📗✏️📜🎬📽️🤔🙄🌾🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
پشت این ماجرا داستان های زیادی وجود دارد!!
صداشو در نیاوریم؛
حالا طوری شده به هر روستا که برای انجام کاری می رویم، مخاطب رند ما می گوید فلانی شما چی؟
شما زمین نمی خواهی!؟
وقتی در یک سو انباشت مهارت و تخصص و تکنیک و تکنولوژی و همان چراغ معروف و آواز خوش ارتقاء بهره وری باشد و در دیگر سو، زمین و صاحبان و مالکان ساده دل روستایی و هزار گرفتاری و دیگر هیچ!
هرکس به هربهانه ای که به روستا رفت و کلاس گذاشت، چنانچه توانست زمین و زمین ها گرفت و خرید و در توبره انداخت و رها کرد!
یکی به بهانه کشت گیاهان دارویی
دیگری برای کشت دیم و آن دیگری برای آینده ها که سالانه آبهای سطحیِ تورم
گاهی که طغیان می کنند ، این
زمین های مرغوب و رها شده خودی نشان می دهند؛
بویژه زمین های مرغوب دیمزارها را..
صداشو در نیاوریم!
بایستی پیگیری کرد در همه استانها این اتفاق بیفتد و خواهد افتاد، چون زمین خواران متخصص آب و خاک،
به کم قانع نیستند!!
💚پر واضح است که مسئله کارشناسان و متخصصان و جهادگران
خدوم این عرصه، بویژه در جهادکشاورزی و منابعطبیعی و.. جدای از این قصه است..
https://eitaa.com/irbkj_ir
https://eitaa.com/irbkj_ir
📽️🤔🙄🌾🍂🍁🌱✏️📜
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
وقتی از یک وجب جا و دیوار خانه و پشت بام و گلدان های تو تراس 5 متری میشه محصول تولید کرد، چرا نباید به سر ذوق آمد و دست به کار شد...
یاعلی..
میوه هایی که دیشب نوش جان کردی با هسته هایش چه کردی؟؟
https://eitaa.com/irbkj_ir
📗📜🎬📽️🍇🥭🍈🍏🍅🌱☘️🌳🌱☘️🌳🌱☘️🌳