محمد جعفر باقری:
جلوگیری از اتلاف گرما در گلخانه
حفظ دمای ایدهآل در گلخانه شما در طول زمستان به اندازه کافی هزینهبر است. بنابراین شما باید در مرحله اول از اتلاف گرما و انرژی در محیط گلخانه جلوگیری کنید.
گلخانه خود را برای یافتن سوراخهایی که ممکن است باعث اتلاف گرما شوند، بررسی کنید.
اگر گلخانه شیشهای دارید، شیشههای ترک خورده و شکسته را تعویض کنید.
تمامی درها، دریچهها و دهانههای فن را بررسی کنید و مطمئن شوید که همه کاملا میتوانند بسته شوند.
از نصب کردن پردههای انرژی غافل نشوید. چرا که به کاهش این پردهها علاوه بر کاهش گرما در گلخانه، باعث جلوگیری از اتلاف گرما نیز میشوند.
پرده انرژی گلخانه
پردهها به عنوان یکی از ابزارهای سریع در بازار صرفهجویی انرژی، مورد توجهاند. حداکثر طول عمر یک پرده انرژی 8 تا 10 سال است. با تابش نور خورشید، اشعه ماوراء بنفش میتواند پس از گذشت پنج سال اثر تخریبی داشته باشد. تا زمانی که پردهها را تا زمانی که علائم عمدهای از آسیب مانند خرد شدن یا پاره شدن نباشد، میتوان نگه داشت. پرده انرژی علاوه بر کمک به کاهش دما در گلخانه، باعث جلوگیری از اتلاف گرما در گلخانه میشوند.
کنترل کردن درب های ورود و خروج برای جلوگیری از اتلاف گرما در گلخانه
مشکل دیگری که اغلب نادیده گرفته میشود، اتلاف گرما در صورت باز گذاشتن بی مورد درب هاست. آیا تا به حال به این فکر کردهاید با عبور هر شخص درب برای مدتی باز میماند؟ چه درب گلخانه باشد چه انبار، هوای سرد به ان نفوذ میکند و انرژی اضافی برای گرم کردن دوباره آن لازم است. برای پیشگیری از این اتفاق رایج، بهتر است از فنرهای بسته کننده در روی هر درب ورودی استفاده کرد تا از باز ماندن آن جلوگیری شود. از طرفی دیگر شما میتوانید از اینکه دربها به درستی چفت شدهاند نیز اطمینان حاصل کنید تا باد نتواند دری را باز کند.
انجام تعمیرات و نگهداری بصورت منظم
یکی از سادهترین راهکارها برای حفظ راندمان گلخانه، اینست که از مشکلاتی که در سیستمهای گرمایش گلخانهها رخ میدهد، پیشگیری کنید. اگر دستگاه به درستی نگهداری نشود، ممکن است چندین مشکل دیگر به طور سلسله مراتبی به وجود بیاید. علاوه بر این چندین مشکل دیگری که با تعمیر و نگهداری ساده میتوان از آنها جلوگیری کرد، با گذشت زمان ممکن است کارایی سیستمهای گرمایشی را کاهش دهد. اما میتوان با راهکارهایی از بروز این مشکلات جلوگیری کرد:
دیگها و مشعل ها را از نظر بازده احتراق بررسی کنید.
جرمگیری بویلر را بررسی کنید. وجود رسوب در دیگ بخار ناشی از ناخالصیهای آب است.
به طور منظم هوای داخل سیستم را چک و تصفیه کنید.
هر گونه نشتی آب در سیستم گرمایشی را تعمیر کنید و از اضافه کردن آب جدید به داخل سیستم خودداری کنید. چرا که ممکن است باعث زنگ زدگی و در نتیجه کاهش طول عمر سیستم شود.
عایق بیرونی لولهها را بطور مرتب بررسی کنید.
پیدا کردن دمای ایدهآل
هنگامیکه دمای گلخانه شما خیلی سرد باشد، رشد گیاهان شما متوقف میشود. از طرفی دیگر گرمای بیش از حد نیز به نفع محصولات شما نیست. از این رو باید مواردی را برای یافتن دمای ایدهآل گلخانه خود دنبال کنید:
دمای گلخانه را بر اساس محصولات مدیریت کنید.
به آب و هوا و چگونگی تاثیر آن بر مناطق خاص از گلخانه، دقت کنید.
در فصل زمستان توجه ویژهای به نور خورشید داشته باشید. به جای گرم کردن سریع مناطق و تخلیه گرمای اضافی پس از محو شدن نور خورشید، از روش گرمایش انتقالی استفاده کنید که خورشید را به عنوان بخشی از سیستم گرمایشی شما ترکیب می کند.
ارتقا سیستم گرمایشی برای جلوگیری از اتلاف گرما در گلخانه
مسلما سیستمهای قدیمی نسبت به بسیاری از سیستمهای جدید موجود، کارایی کمتری دارند. از این رو برای بهبود راندمان گرمایش در گلخانه باید سیستم گرمایشی خود را ارتقا دهید.
لولهها را رنگ کنید؛ این به جلوگیری از زنگ زدگی کمک بسزایی کرده و لولهها را برای مدت طولانیتری در شرایط کیفی نگه میدارد. لولههای زنگ زده گرمای کمتری نسبت به لولههای تازه رنگ شده منتشر میکنند.
اگر تهیه سیستم جدید با راندمان بالا در بودجه شما نیست، میتوانید با اضافه کردن کندانسور به دیگهای بخار، راندمان را افزایش دهید.
تمام لولههای انتقال (لولههایی که گرما را از اتاق دیگ بخار به سالن رشد منتقل میکنند) را عایق بندی کنید. عایق کاری حتی یک شیر باعث صرفهجویی در اتلاف حرارت میشود.
مهندس باقری ☘️
حامی گلخانه های ایران
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
https://eitaa.com/irbkj_ir
15.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا شیراز پایتخت محیطزیست آسیا شد؟
دربین خبرهای ناخوشایند محیط زیستی این خبر خوشحال کننده است!
📗✏️📜💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
#شيراز
#ايرنا.
https://eitaa.com/irbkj_ir
📗✏️📜🌨️🎬🌨️📽️🌨️🌳
همه وقت بذارید و بخونید
مصرف یک سوم آب تجدید ناپذیر زیرزمینی کشور در چهار دهه گذشته
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با بیان اینکه کارنامه خیلی مثبتی در بحث مدیریت منابع آب زیرزمینی نداریم افزود: حدود ۳۰ درصد ذخایر غیر تجدیدپذیر زیرزمینی را در چهار دهه گذشته مصرف کردیم و هر روز تنشهای آبی در حال افزایش است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای شریفی؛ رئیس انجمن علمی مقابله با خشکی و خشکسالی، خانم بنفشه زهرایی؛ دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، آقای محمدجواد بلورچی؛ کارشناس زمین شناسی (در استودیوی دیگر) و آقای واعظی؛ کارشناس آبهای زیرزمینی به صورت تلفنی با شبکه خبر در برنامه بالاتر در خصوص بحث استفاده از منابع آب ژرف گفت و گو کرده اند.
مقدمه: رهبری در دیدارهای اخیر خودشان رقابت واقعی را یکی از ارکان مهم انتخابات عنوان کرده بودند. به این معنا که میدان برای حضور گرایشها و دیدگاههای گوناگون سیاسی- اقتصادی- فرهنگی باز باشد تا همه بتوانند با این دیدگاههای مختلفشان در مسابقه بزرگ انتخابات شرکت کنند و یک رقابت واقعی را شکل بدهند. یکی از مسائلی که سر آن کارشناسان اختلاف نظر زیادی دارند، بحث استفاده از منابع آبی جدید است مشخصاً بحث استفاده از منابع آب ژرف است، میخواهیم با کارشناسان این حوزه راجع به آن صحبت کنیم ببینیم که قرار است چه کاری انجام بدهیم.
سؤال: خانم زهرایی ما تولید و استفاده از منابع آبی جدید داشته باشیم یا نه؟
زهرایی؛ دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی: قطعاً اکتشاف آب؛ بحث خیلی مهمی است و استحصال منابع آب جدید همیشه جزو فعالیتهای مهم دولت و به خصوص بخش آب بوده ولی بحثی که وجود دارد این است که ما در بهره برداری از منابع آب سطحی و زیرزمینی، منابع آب مختلفی که تا کنون با پروژههای بسیار هزینه بر تأمین کردیم، نتوانستیم به نحو مقتضی این منابع آب را مدیریت کنیم و تنشهای آبی را کاهش دهیم کما این که ملاحظه میکنید که هر چه زمان میگذرد علیرغم این که طرحهای مختلف استحصال آب به بهره برداری میرسد ولی همچنان تنشهای آبی در حال تشدید شدن است. این نشان میدهد که برنامههای تأمین آب جدید لزوماً موفق نمیشود، مشکل کم آبی ما را جبران کند و دلایل متنوعی که ان شاء الله در طول برنامه راجع به آن صحبت خواهیم کرد. آب ژرف مشخصاً یک منبع آب بسیار استراتژیک است که به همین دلیل ما فکر میکنیم که الآن وقت استحصالش نیست.
سؤال: آقای شریفی شما نظرتان چیست؟
شریفی؛ به هر حال بحث آب از جمله بحثهای بسیار مهم کشور است. ما میگوییم آب مساوی است با امنیت غذایی، میگوییم آب مساوی است با امنیت زیستی و میگوییم آب مساوی است با امنیت ملی، بنابراین حفظ این آب به صورت کمی و کیفی برای کشور ما مهم است. یک کشور خشک و نیمه خشک هستیم و متکی به آب و آبیاری هستیم و اگر بخواهیم ان شاء الله استقلال مان را حفظ کنیم باید آبهایی که داریم را خوب استفاده کنیم، اما بحث سر این است که چه کارها و تدابیری میتوانیم به خرج دهیم که ان شاء الله معیشت مردم بهتر شود، استقلال و خودکفایی بهتر شود، ضمن این که منابع پایه را هم حفظ میکنیم. بالأخره راههایی که هست؛ راههای شناخته شدهای است. بالأخره افزایش کارایی آبی که موجود است، حتماً در اولویت است. جلوگیری از ضایعات حتماً باید در اولویت باشد، نگاه به مزیتهای سرزمینی ما که الحمدلله در شرایط خیلی خوبی است؛ چهار فصل را داریم، مزیتهای بسیار خوبی در کشور است. امروز که اینجا نشستیم بعضی جاهای کشور ما برف میآید، بعضی جاهایش گرم است. بنابراین از هر دو مزیت باید استفاده کنیم. در همین راستا اگر آب نداشته باشیم اول شربمان به مشکل میخورد، بعد صنعتمان، حالا کشاورزی مرحله بعد است. ما اعتقادمان این است که کشوری که بالأخره در شمالش دریاست، در جنوبش دریاست، زیر بستر کشور ما، زیر آبرفتها هم خداوند به ما نعمتهای فراوان داده، باید اول شناسیم ظرفیت هایمان را حداقل استفاده کنیم؛ یا نکنیم بحث بعدی است. باید جلوگیری کنیم از آلودگی، هدررفت آن به مصلحت هم بود استفاده میکنیم. به نظرم یک جایی مثل سیستان و بلوچستان آب استراتژیک یعنی آبی که الآن استفاده کنیم.
سؤال: پس موافق استفاده از این آبهای ژرف هستید؟
شریفی: صد درصد هر جا لازم باشد امنیت و معیشت مردم ما، آب شرب مردم، بالأخره دلیلی ندارد که منبعی داشته باشیم، تجدید شونده باشد و استفاده نکنیم.
سؤال: آقای بلورچی نظر شما چیست؟
محمدجواد بلورچی؛ کارشناس زمین شناسی: ما از سال ۱۳۸۴ که با طرح فرونشست من مجری اش شدم و مسئولیت این کار را در سازمان زمین شناسی کشور به دست گرفتم، با معضل آب در کشور به شکل جدی دست و پنجه نرم کردم، کشوری که بر اساس تاریخچه چندهزار ساله اش هیچ وقت کشور پر آبی نبوده، اما تمدن ساز بوده است.
سردار «دُر» ☘️
https://eitaa.com/irbkj_ir
بخش دوم
تمدن کشور ما در یک منطقه خشک و نیمه خشک بر مبنای منابع پایدار آب بوده، گذشتگان ما خوب بلد بودند که در کجا اگر لازم است سد بسازند، در کجا اگر لازم است چاه بزنند و در کجا اگر لازم است با حفر یک سیستم مهندسی خیلی مدرن در زمان خودش به نام قنات یا کاریز، امکان زیست در یک فلات مرتفعی که آبهای سطحی اش همه از روی آن فرار میکنند مهیا ساخته است. یعنی کشور ما اصولاً توسعه، رشد و شکوفایی اش بر اساس پایداری منابع آب زیرزمینی و پیوندی که زندگی با آب زیرزمینی داشته، شکل گرفته است، منتها در این ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر با توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی آبرفتی، عملاً ما ۵۰ درصد نیاز آبی کشور را، چون با آب زیرزمینی متصل بوده با مشکل روبرو کردیم و یکی از معضلاتی که این مشکل شکل گرفته این است که عملاً به خوبی نشناختیم منابع آب زیرزمینی مان را. قطعاً شناخت منابع آب زیرزمینی همان طور که آقای شریفی فرمودند باید جزو اولویتهای کشور باشد، شناخت آن در همه حوزههای کشور و در آن جاهایی که نیاز امروز کشور بهره برداری از آن است به شکل پایدار از آن بهره برداری شود و فرصتهایی است که امکان تکرار آن در آینده دیگر وجود نخواهد داشت.
سؤال: پس مشخصاً موافق استفاده از این آبهای ژرف هستید؟
بلورچی: کاملاً من بعد از این که در سال ۱۳۹۵ از سازمان زمین شناسی بازنشست شدم، برای آب کشورم نگرانی هایم را اعلام کرده بودم، من بارها و بارها در همین صدا و سیما اعلام کردم که با این روند بهره برداری از آبهای زیرزمینی و آبرفتی مان، فرونشست زمین و نابود کردن دشتهای کشور، نابود کردن کشاورزی، صنعت و شهر؛ چیزی است که در چند لحظهای و چند گامی ماست؛ و امروز میبینید که جاهای مختلف کشور با فرونشست دست و پنجه نرم میکنند. ما بایستی بهره برداری از آبهای زیرزمینی آبرفتی را در لحظه هر چه سریعتر قطع کنیم و برای منابع مورد نیاز جایگزین به فکر شناسایی منابع آب آبخوانهای سنگی مان باشیم، چیزی که در قناتها در گذشته شناختیم و میتوانیم توسعه اش دهیم. بله من موافق بهره برداری از این آبهای موجود در آبخوانهای سنگی مان به شرط تجدیدپذیری شان هستم.
سؤال: خانم زهرایی شما اساساً چرا مخالف استفاده از این نوع منابع آبی هستید؟
خانم زهرایی: ما اولاً که باید مسأله بهره برداری از آب ژرف را از مسأله کمبود آب سیستان جدا کنیم، الآن من فکر نمیکنم این برنامه در مورد شیوه تأمین آب سیستان باشد، چون خیلی از بحثهایی که در گزارش مطرح شد مربوط به کمبود آب سیستان بود. بالأخره ملت شریف ما در استان سیستان و بلوچستان واقعاً محق هستند که از هر جایی حتی شده از کرات دیگر ما برای آنها آب بیاوریم و آب را تأمین کنیم شکی نیست، بنابراین بحثی که میکنم ناظر بر موضوع خاص سیستان نیست. ناظر به نحوه مدیریت اکتشاف و بهره برداری از آب ژرف در کشور است. ما کشوری هستیم که از منابع آب زیرزمینی و سطحی نسبتاً بهتری نسبت به خیلی از کشورهای واقع در خاورمیانه برخوردار هستیم، ولی در عین حال کشوری هستیم که در عرض ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته نه تنها تمام ذخایر تجدید پذیر زیرزمینی مان را هر ساله مصرف میکنیم، توضیح دهم که ذخایر آب زیرزمینی اصولاً به سه دسته تقسیم می شوند؛ یک دسته آنهایی هستند که هر ساله با بارشهایی که اتفاق میافتد تغذیه میشود و اگر ما برداشتی کنیم، آن برداشت جایگزین میشود، به اینها میگوییم آبهای زیرزمینی تجدیدپذیر و یک بخش آبهای زیرزمینی عمیق تری هستند که از دورههای قبل زمانی که بارندگیها بیشتر بوده و مصرف نبوده در آبرفتها و بین دانههای خاک اینها قرار داده شده و ما الآن با حفر چاههای عمیق میتوانیم آنها را بهره برداری کنیم. این تصور برای بینندگان عزیز نباشد که وقتی ما راجع به آب زیرزمینی صحبت میکنیم دریاچهای زیر سطح زمین است که با زدن چاه از آن بهره برداری میکنیم. آبها در واقع این قطرات آب است که بین دانههای خاک قرار گرفته است. بنابراین این ذخایر بسیار آسیب پذیر هستند نسبت به برداشت آب زیاد بسیار سخت است تغذیه این منابع.دسته سوم؛ آبهای ژرف هستند که موضوع برنامه شما هست امروز؛ یعنی آبهایی که بین لایههای سنگی در اعماق خیلی زیاد محصور شده اند. ما از آب تجدید پذیر زیرزمینی به طور کامل هر ساله بهره برداری میکنیم تقریباً. ما ذخایر غیر تجدیدپذیر زیرزمینی که در اعماق کمتری هستند نسبت به آبهای ژرف تقریباً در چهار دهه گذشته حدود ۳۰ درصدش را مصرف کردیم یعنی یک سوم آب تجدید ناپذیر زیرزمینی کشور را مصرف کردیم و همه شما شاهد هستید که هر روز تنشهای آبی در حال افزایش است بنابراین کارنامه خیلی مثبتی در بحث مدیریت منابع آب زیرزمینی نداریم.
سردار «دُر» ☘️
https://eitaa.com/irbkj_ir
این در جایی بوده که دستگاه متولی آب کشور که وزارت نیرو است برنامه ریزیهای کلان و اکتشاف انجام داده، آماربرداریهای متعددی کرده، همه اینها را منتشر کرده و در معرض قضاوت جامعه علمی کشور قرار داده و وضع منابع آب زیرزمینی کشور این است. حالا تصور کنیم شما دستگاهی که معاونت علمی ریاست جمهوری است و یک دستگاه اجرایی نیست. متولی اکتشاف آبهای ژرف شده، کلیه گزارشات و اطلاعات آن را به صورت محرمانه نگه داشتند، در معرض قضاوت هیچ بخشی از جامعه علمی و اجرایی کشور قرار ندادند. در این فضا ادعا شود که این تجدید پذیر است یا ادعا شود که کیفیتش مثلاً خوب یا بد است یا به هر شکل. اصلاً قابل ارزیابی برای ما نیست و چه تضمینی وجود دارد آن جایی که دستگاه متولی آب با تمام برنامه ریزیهایی که انجام میدهد موفق نمیشود آن منابع آب زیرزمینی، گیریم آب ژرف تجدید پذیر هم است موفق نمیشود به نحو پایداری بهره برداری کند. چطور اطمینان حاصل کنیم که در یک فضای محرمانه که دستگاهی که دستگاه اجرایی بهره برداری از آب کشور هم نیست موفق میشود از این منابع به شکل پایدار بهره برداری کند.
سؤال: آقای شریفی شما با تجدیدپذیری یا تجدیدناپذیری اش موافقید یا مخالفید؟
آقای شریفی: بحث مخالفت یا موافقت در این قصه، نظر سلیقهای که نداریم در باب آب ژرف، آبهایی که تحت عنوان آبهای فسیلی هستند، عمرشان چند میلیون سال است. امروز با پیشرفت تکنولوژی ما به راحتی آبها را میتوانیم سن سنجی کنیم. بعضی آبها هستند که آب باران امسال هستند مثلاً، امسال باران باریده، نفوذ کرده ما داخل چاه یا چشمه استفاده میکنیم. بعضی آبها ممکن است آب مثلاً چهارهزار سال پیش باشد، بعضی آبها ممکن است آب ده میلیون سال پیش باشد، اینها ماهیتاً باهم تفاوت دارند. امروز اگر بحث تجدیدپذیری را بخواهیم مطرح کنیم نسبت به سن آب، آبهایی که مثلاً عمر دوهزار تا سه هزار سال دارند، دوره شان دو هزار تا سه هزار سال تجدیدپذیر هستند. آبهایی که ما در آبرفت هایمان داریم، ما در سن سنجی که در استان البرز انجام دادیم، آبهایی که در آبرفت استفاده میکنیم سنشان بعضی ۱۰ هزار و ۹ هزار سال است. یعنی ۹ هزار سال پیش باران آمده، رفته به اعماق ۱۰۰ تا ۱۵۰ متری امروز ما استفاده میکنیم. بحث را به نظرم باید این طور نگاه کنیم اگر بحث سلیقه یا بحث دستگاه خاص که نیست، ما یک سری مشکلات داریم، یک سری هم ظرفیتها داریم. بله ما باید در بعضی حوزهها و بعضی مناطق بارگذاری بیش از ظرفیت تجدیدپذیری داریم، سطح آب زیرزمینی افتاده است پایین، دشتها فرونشست داشته، هیچ دستگاهی هم نیامده تغذیه انجام دهد علیرغم سرمایه گذاری سنگینی که در بخش آب بوده، ما برای تغذیه سفرهها کاری نکردیم. ما باید همان مقداری که برداشت میکنیم اگر احساس کنیم داریم افت سفره آب زیرزمینی را داریم یا باید متوقف کنیم یا تغذیه کنیم؛ این کار در اولویت است. اما ما بر اساس اطلاعاتی که به دست آوردیم بخشی از این آب ژرفی که الآن بحث آن را میکنیم؛ آب تجدید پذیر است یعنی اگر استفاده نکنیم در دسترسمان دیگر نخواهد بود. این را هم بر اساس آزمایش و بر اساس سن سنجی میشود تعیین کرد، مشکلی هم از این بابت نیست. اما اگر از من سؤال کنید آیا امروز اولویت ما در کشور آب ژرف است؟ من قطعاً میگویم وقتی مثلاً از آب موجود به ازای یک مترمکعب مثلاً ما گندم آبی متوسط سه و هفت دهم تن در هکتار تولید میکنیم، بسیاری از کشاورزان پیشرو ما ۱۳ تن تولید میکنند. این شکاف عملکردی، آبی که الآن داریم را باید خوب استفاده کنیم، اگر این کار را کردیم یا مثلاً فرض کنید سیب درختی ۱۵ تن در هکتار متوسط آن است، ۲۰۰ تن در هکتار کشاورز تولید کننده ما در استان تهران تولید میکند، چه کار کنیم که اول تولید را بالا ببریم، درست شود، دوماً این که به هر حال مطالبات توسط استاندار، نمایندگان مجلس و ... فشار بیاید روی وزارت نیرو و اصلاً شروع آب ژرف هم هماهنگی کاملاً مستقیمی بوده بین وزارت نیرو و معاونت علمی، منتها معاونت علمی مسئول توسعه فناوریهای اکتشاف بوده و وظیفه اش را خوب انجام داده، وزارت نیرو هم مسئول آب کشور است، آن هم باید وظیفه اش را خوب انجام دهد و دلیلی ندارد ما در یک مقطعی بخشنامه کنیم به همه استان ها، هر کسی راجع به آب ژرف حرف زد برکنارش کنیم. این کاملاً یک کار بچگانه است. به نظرم در یک مقطعی در وزارت نیرو انجام شد. یک مقطعی آقای مهندس چیت چیان؛ وزیر نیرو کاملاً این موضوع را دنبال میکردند، مصاحبههای ایشان هم هست. بنابراین این بحث دوم، بحث سوم هم که شما سؤال فرمودید، بحث تجدید پذیری است. آب ژرف تفاوتش با آبهای آبرفتی این است که آب آبرفتی در قلل و فرج رسوبات است، اما آب ژرف در سازندههای سخت است، این سازندههای سخت در حقیقت از مسیرهای دور میآیند، به مسیرهای دور هم میروند.
سردار «دُر» ☘️
https://eitaa.com/irbkj_ir
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آگاه_شو
🔴 مهمترین مشوق قانون جوانی جمعیت، زمین و مسکن است.
🎥 دکتر عباس #جهانبخش در گفتگوی ویژه خبری:
🔹در تجارب جهانی هم ثابت شده است که ۳ موضوع مالک بودن، قیمت زمین و مسکن و الگوی ساخت بر ۴ موضوع مهم مرتبط با خانواده (اصل ازدواج، سن ازدواج، بقای ازدواج و میزان فرزندآوری) تاثیر داشته است.
🔸در حال حاضر اعطای #زمین_رایگان جوانی جمعیت به کندی انجام میشود.
لازم است که فعالان حوزه جمعیت واگذاری زمین را بصورت جدی مطالبه کنند.
#نشر_حداکثری
#زیست_شهر
هدایت شده از نهضت مردمی احیای نان کامل وسرزمینی
7.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰فیلم/آموزش پخت نان جو خاص در یک نانوایی فانتزی
🌐@Jashnvare_Meli_Nan
#جشنواره_نان
#نان_سالم
#نان_کامل
#آرد_کامل
هدایت شده از نهضت مردمی احیای نان کامل وسرزمینی