34.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ سیلابی با خسارت حدود ۲.۲ هزار میلیارد تومان در سیستانوبلوچستان
🔹مجید محبی، مدیرکل ستاد بحران سیستان وبلوچستان در گفتگو گفت : یکهزار و ۹۴۷ روستای سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت. بر اساس برآورد اولیه تاکنون سیلاب در این استان خسارت ۲۲ هزار میلیارد ریال به زیرساختهای این استان وارد کرده است.
🖋 در حالی سیل به استان محروم سیستانوبلوچستان ضربات سنگینی میزند که معمولا همین نقاط در تابستان دچار تنش شدید آبی میشود. سازمان منابع طبیعی اعلام کرده است، انجام اقدامات آبخیزداری خسارات سیل را ۷۰ درصد کاهش میدهد.
🖋 مؤسسه مطالعاتی تحریریه در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد که با ارزیابی اثر بخشی طرحهای پژوهشی کاربردی آبخیزداری در حوزههای پخش سیلاب، سامانه سطوح آبگیر باران، سد زیرزمینی و حفاظت خاک توسط پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در استانهای مختلف اجرا شده است، مشخص کرده که این انواع از عملیات آبخیزداری از ۲۴.۵ برابر تا ۲.۱ برابر نسبت فایده به هزینه دارد. یعنی به ازای هر ریال هزینه ۲۴ برابر فایده داشته و جلوی خسارت را میگیرد.
#بحران_مدیریت_آب
#آبخیزداری
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خسارات سیل به باغات سیستان و بلوچستان
🔹️ سیل علاوه بر خسارات بیش از ۲ همتی به زیرساختهای سیستانوبلوچستان، به باغات، منازل شخصی و اموال مردم نیز خسارات سهمگینی وارد کرده است. کشاورزان تقاضای کمک از مسئولین استانی و کشوری را در این زمینه دارند.
⚠️ این خسارات نتیجه بیتوجهی به آبخیزداری است. طبق اعلام کارشناسان، آبخیزداری جلوی ایجاد ۷۰ درصد از خسارات سیل را میگیرد. در صورتی که آبخیزداری صحیحی در این منطقه صورت بگیرد، علاوه بر آن که چنین صحنههایی دیده نمیشود، سفرههای زیرزمینی تقویت شده و باغات به مراتب بزرگتر و بهتری شکل خواهد گرفت.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
#آبخیزداری
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
1_10161992416.pdf
684.2K
آینده منابع آب های زیر زمینی و فرونشست در ایران :
موضوع گفتگو در فرهنگستان علوم.
🌳☘️🌧️🌳☘️🌧️🌳☘️🌧️🌳🌧️🌳☘️🌧️🌳☘️🌧️🌳
https://eitaa.com/irbkj_ir
☘️🥬☘️🥬☘️🥬☘️🥬☘️🥬☘️🥬
📣📣 ( من ریه آب و هوایی زمین هستم ) .
❄️ مساحت کل جنگلهای جهان { 4/06 } میلیارد هکتار است این مساحت معادل { 5200 } متر برای هر نفر است و طبق برآورد کارشناسان ( FAO ) هر { 1 } هکتار جنگل سالانه { 2500 } متر مکعب آب تولید میکند .
❄️ اگر چه جنگلها بطور مساوی در بین مردم جهان یا از نظر جغرافیایی توزیع نشده اند و حوزه استوایی بیشترین نسبت جنگلهای جهان { 45% } را دارد و پس از آن مناطق شمالی ، معتدل و نیمه گرمسیری قرار دارند .
❄️ جنگلها منبع ( غذا ، دارو و سوخت زیستی ) برای بیش از { 1 } میلیارد نفر هستند آنها از خاک و آب محافظت میکنند بیش از سه چهارم تنوع زیستی زمینی جهان را میزبانی میکنند و به مقابله با تغییرات آب و هوایی کمک میکنند .
❄️ جنگلها محصولات و خدمات بسیاری را ارائه میدهند که به توسعه اجتماعی اقتصادی کمک میکند و برای ده ها میلیون نفر کار و درآمد ایجاد میکنند ، جنگلها پتانسیل بسیار زیادی برای حمایت از مسیرهای توسعه پایدار دارند و کلید تحقق این امر شواهد قابل اعتمادی است .
❄️ جنگلها ( پهن برگ ) و ( همگن با اقلیم ) بقدری حائز اهمیت و مهم هستند که در عرض یکساعت در زمین جنگل پهن برگ { 8/4 } لیتر و در زمین کشاورزی { 1/29 } لیتر و در محیط خارج از جنگل { 0/22 } لیتر آب وارد خاک میشود یعنی خاصیت نفوذ پذیری خاک جنگلهای پهن برگ چهل برابر بیشتر از خاک غیر جنگلی میباشد و با جنگلکاری همگن با اقلیم پهن برگ و سبز نگهداشتن محیط ( کوهها ، تپه ماهورها ، روستاها ، بخش ها و شهرها ) این جنگلها موجب :
1 ) : سبب پایدار نمودن یک اکوسیستم مطلوب در محل خواهند شد .
2 ) : با ایجاد پوشش سبز گیاهی سبب جلوگیری از بروز سیلابها ی ناگهانی خواهند شد .
3 ) : موجبات ( رشد ، افزایش و توسعه ) چرخه پایدار تنوع زیستی میشوند .
4 ) : جنگلها موجب ازدیاد ( آبهای سطحی ، چشمه ساران و آبهای زیرزمینی ) میشوند .
5 ) : به اشتغال پایدار کمک شایانی میکنند .
6 ) : به امنیت پایدار غذایی کمک میکنند .
❄️ بر اساس نظر ( FAO ) کشورهایی که کمتر از { 10% } وسعت کشورشان جنگل باشد جزو کشورهای فقیر محسوب میشوند .
❄️ بر اساس نقشه های آژانس فضایی اروپا در سال { 2015 } از ماهواره ( porba _ v ) که از کشور ایران انتشار یافته :
❄️ بر اساس نقشه ها کمتر از { 1/96% } از مساحت کل ایران معادل { 3 } میلیون هکتار دارای پوشش جنگلی است .
❄️ { 103 } میلیون هکتار معادل { 61/55% } بیابانی است .
❄️ { 31 } میلیون هکتار معادل { 18/48% } علف زار و استپی است .
❄️ { 18 } میلیون هکتار معادل { 10/88% } اراضی کشاورزی است .
❄️ { 4 } میلیون هکتار معادل { 2/91% } درختچه زار است .
❄️ { 16/700 } هکتار معادل { 0/01% } را تالابها تشکیل میدهند .
❄️ برای نفوذ { 1 } لیتر آب در اراضی جنگلی پهن برگ { 7 } دقیقه و { 40 } ثانیه و در اراضی کشاورزی { 46 } دقیقه و { 46 } ثانیه و در محیط خارج از جنگل { 4 } ساعت و { 26 } دقیقه و { 40 } ثانیه وقت لازم است .
❄️ بعبارتی در عرض { 1 } ساعت در زمین جنگلی پهن برگ { 8.4 } لیتر و در زمین کشاورزی { 1.29 } لیتر و در محیط خارج از جنگل { 0.22 } لیتر آب وارد خاک میشود .
❄️ این نتایج نشان دهنده اهمیت پوشش گیاهی به ویژه جنگلها در جلوگیری از ( بروز سیل ) همچنین جلوگیری از ( تبخیر آب ) و ( تغذیه بهتر سفره آب زیرزمینی ) است همچنین جنگلها منشاء ایجاد بسیاری از رودخانهها و چشمهها هستند و این یعنی پایداری چرخه تنوع زیستی .
❄️ جنگلهای ایران را میتوان به { 5 } ناحیه رویشی تقسیم بندی کرد که عبارتند از :
1 ) : جنگلهای هیرکانی ( خزری ) .
2 ) : جنگلهای ایران تورانی .
3 ) : جنگلهای ناحیه زاگرسی .
4 ) : جنگلهای ناحیه خلیج فارس .
5 ) : جنگلهای ناحیه ارسبارانی .
❄️ طبق اعلام نظر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO ) ایران در بین { 56 } کشور دارای جنگل در جهان مقام { 45 } را دارد و سالانه { 63/000 } هکتار از جنگلهای هیرکانی و بلوط ناحیه زاگرسی ایران نابود میشود و بر اساس اظهار نظر ( FAO ) ایران یکی از { 70 } کشور در حال توسعه در دنیاست که پوشش جنگلی بسیار کمی دارد و این پوشش جنگلی اندک با سرعت بسیار زیادی به نسبت دیگر مناطق جنگلی دنیا در حال نابودی است .
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌲🌳🌳🌳🍁
https://eitaa.com/irbkj_ir
📚📄✍️☘️🌳☘️🌳☘️🌳☘️🌳🕋🌳✍️⛰️🌳✍️🌳
درود
📣📣 ( جنگلهای هیرکانی پدیده طبیعی تکرار نشدنی ) ، { 2 } .
❄️ اگر بخواهیم جنگلهای هیرکانی را بین استانهای شمالی ایران ( گیلان ، مازندران ، گلستان ) تقسیم کنیم سهم استان گیلان { 26% } سهم استان مازندران { 53% } و سهم استان گلستان { 21% } میباشد .
❄️ نکته حائز اهمیت در ارتباط با جنگلهای هیرکانی این است که این جنگلها سالانه { 2 } میلیارد متر مکعب آب حاصل از بارش ( باران ، برف ) را جذب سفره های آب زیرزمینی میکنند و جالب اینکه هر منطقه ای از استانهای مذکور جنگلهای هیرکانی منحصر بفرد خودشان را دارند و این مهم بر اهمیت و زیبایی صد چندان آن افزوده است جنگلهای گیلان دارای آب و هوای محلی ( میکرو کلیما ) معتدل مرطوب بوده و تغییرات شدید آب و هوایی را کنترل میکنند .
❄️ البته ناگفته نماند جنگل هر فصل مختصات اجرایی خود را دارد در اکوسیستم جنگلی با هر گونه توالی چه مثبت و پیش رونده و چه ثابت در هر فصل میتوان وارد جنگل شد و بسته به زمان اقدامات احیایی یا حفاظتی مناسبی را انجام داد بنابراین هیچگاه کار جنگلداری تعطیل بردار نیست :
1 ) : پاییز : ( بذرکاری ) .
2 ) : اواخر زمستان : ( نهالکاری ) .
3 ) : بهار و تابستان : ( مراقبت و نگهداری ) و بدینگونه جنگل و جنگلداری همیشه پویا و دینامیک هستند .
❄️ جنگلها ( پهن برگ ) و ( همگن با اقلیم ) بقدری حائز اهمیت و مهم هستند که در عرض یکساعت در زمین جنگل پهن برگ { 8/4 } لیتر و در زمین کشاورزی { 1/29 } لیتر و در محیط خارج از جنگل { 0/22 } لیتر آب وارد خاک میشود یعنی خاصیت نفوذ پذیری خاک جنگلهای پهن برگ { 40 } برابر بیشتر از خاک غیر جنگلی میباشد و این جنگلها موجب :
1 ) : سبب پایدار نمودن یک اکوسیستم مطلوب در محل خواهند شد .
2 ) : با ایجاد پوشش سبز گیاهی سبب جلوگیری از بروز سیلابهای ناگهانی خواهند شد .
3 ) : موجبات ( رشد ، افزایش و توسعه ) چرخه پایدار تنوع زیستی میشوند .
4 ) : جنگلها موجب ازدیاد ( آبهای سطحی ، چشمه ساران و آبهای زیرزمینی ) میشوند .
5 ) : به اشتغال پایدار و امنیت پایدار غذایی کمک میکنند .
❄️ بر اساس نظر ( FAO ) کشورهایی که کمتر از { 10% } وسعت کشورشان جنگل باشد جزو کشورهای فقیر محسوب میشوند و پوشش جنگلی ایران کمتر از { 2% } است .
❄️ برای نفوذ { 1 } لیتر آب در اراضی جنگلی پهن برگ { 7 } دقیقه و { 40 } ثانیه و در اراضی کشاورزی { 46 } دقیقه و { 46 } ثانیه و در محیط خارج از جنگل { 4 } ساعت و { 26 } دقیقه و { 40 } ثانیه وقت لازم است .
❄️ طبق اعلام نظر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO ) ایران در بین { 56 } کشور دارای جنگل در جهان مقام { 45 } را دارد و سالانه { 63/000 } هکتار از جنگلهای هیرکانی و بلوط ناحیه زاگرسی ایران نابود میشود و بر اساس اظهار نظر ( FAO ) ایران یکی از { 70 } کشور در حال توسعه در دنیاست که پوشش جنگلی بسیار کمی دارد و این پوشش جنگلی اندک با سرعت بسیار زیادی به نسبت دیگر مناطق جنگلی دنیا در حال نابودی است .
❄️ لازم بذکر است که قدمت جنگلهای هیرکانی به دوره سوم زمین شناسی باز میگردد که بیش از { 40,000,000 } میلیون سال از عمر آن میگذرد که در طی { 40 } سال اخیر { 50% } آن تاکنون منقرض شده و تنها از { 10% } آن حفاظت میشود علیرغم ( تغییر اقلیم ، آتش سوزی ، قطع درختان و برداشت های بی رویه ، قاچاق چوب ) و مواردی که باعث تخریب آن شده همچنان این جنگلها دارای پتانسیل بسیار بالایی است .
❄️ درختان کهنسال و دیرزیست در ناحیه هیرکانی نشان دهنده تنوع زیستی فوق العاده بالای آن است که به نوعی دوره های مختلف و سخت اعم از سرما ، گرما ، خشکی و انواع استرس های محیطی را طی { 700 } تا { 1000 } سال تحمل کرده اند اما همچنان استقامت دارند .
❄️ در حال حاضر این جنگلها زیست بوم { 296 } گونه پرنده و { 98 } گونه پستاندار هستند و همچنین { 150 } گیاه بومی ، درختی و بوته ای در آن ثبت شده اند اما شاهد هستیم که دولتها نسبت به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست یک نگاه ( تزئینی و ویترینی ) دارند .
❄️ ما برای حفظ بقای خود ناچاریم از این ثروت نادر حفاظت کنیم قبل از هر چیز باید به اطلاعات خود بیفزاییم درختان و جانوران موجود در آن را بشناسیم و اهمیت و قیمت آن را درک کنیم و به دیگران نیز آموزش دهیم همزمان با مطالبه گری از دولت و برخورد با سودجویان و افراد روانی که به ثروت ما دست درازی میکنند با ( روش نگهداری ، حفاظت ، تکثیر ، قلمه ، و نهال این درختان راش ، بلوط ، توسکا ، نارون ، زبان گنجشک ، شمشاد و . . . ) غیره آشنا شویم و به کودکانمان نیز بیاموزیم .
💦 📚📄✍️🌳🌳🌳🌳🌳
🌳🌳🌳🌳🌳
🌳🌳🌳🌳
🌳🌳🌳
🌳🌳
https://eitaa.com/irbkj_ir
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
📣📣 ( گل محمدی ) 🌹🌹🌹🌹
❄️ آیا میدانید گل محمدی ، گیاه و ( گل ملی ) و بومی کشور ایران است و از ایران به کشور ترکیه و بعد سوریه و از آنجا به اروپا راه یافته است .
❄️ گل محمدی یکی از کم توقع ترین محصولات و گلهای دنیاست که در مناطق سردسیر و کوهستانی و با ارتفاع زیاد از سطح دریا خواستگاه و رویشگاه اصلی این گل است ، و مکان کشت گل محمدی هر چه از سطح دریا بالاتر باشد ، اسانس و چربی و عطر آن گل از کیفیت بسیار بی نظیری برخوردار است و در صنایع ( غذایی ، دارویی ، بهداشتی ، آرایشی ) کاربرد بسیار وسیعی دارد .
❄️ حتی با اسانس گل محمدی ( عطر درمانی ) هم انجام میدهند که به آن ( آروماتراپی ) هم میگویند ، این شیوه یکی از شیوه های درمانی طب مکمل و جایگزین در جهان است و از سوی بسیاری از مکاتب درمانهای طبیعی به عنوان درمان اصلی و یا درمان کمکی برای درمان و تسکین بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی کاربرد دارد ، در دنیا بیش از { 150 } نوع روغن یا عصاره گیاهان دارویی وجود دارد که یکی از شفابخش ترین آنها عصاره گل محمدی است که پزشکان از رایحه و عصاره این گیاه برای درمان عفونت ها ، کوفتگی ها ، اختلالات روحی مثل افسردگی و بی نشاطی استفاده میکنند .
❄️ ولی در بعضی مواقع و در برخی از نقاط شاهدیم که بوته ما گل محمدی خوب و با کیفیتی به ما نمیدهد ، که هر وقت با چنین مسئله ای مواجه شدید ، باید این مشکل را در چند مورد جستجو کنید :
1 ) : ( نور ) .
نور در رشد و سلامت گیاه نقش بسیار مهمی دارد و میتوان گفت بدون نور خورشید ، گیاهی وجود نخواهد داشت ، گل محمدی به نور زیادی احتیاج دارد و باید گل در مکانی پر نور قرار گیرد و حداقل در طول روز { 5 } الی { 6 } ساعت در معرض کامل نور خورشید قرار داشته باشد .
2 ) : ( مواد غذایی خاک ) .
خاک غنی و دارای مواد غذایی بالا میتواند به گلدهی این گیاه کمک کند برای گلدهی و رشد بیشتر در فصل بهار و تابستان از کودهای با مواد میکرو و ماکرو استفاده کنید ، کودهایی با پتاس بالا هم میتواند به گلدهی گل محمدی کمک کند و از کودهای مناسب برای گلدهی میتوان به کود ( NPK12-12-36 ) نیز اشاره کرد .
3 ) : ( آبیاری گل محمدی ) .
آبیاری منظم و اصولی برای رشد و گلدهی گیاه گل محمدی خیلی ضروری است ، درست است که گل محمدی به کم آبی مقاوم است ولی آبیاری کم یا بیش از حد میتواند در گلدهی این گیاه اثر منفی داشته باشد ، برای آبیاری از آب با املاح کم استفاده کنید .
4 ) : ( هرس گل محمدی ) .
هرس شاخههای خشک شده و همچنین شاخههای خیلی بلند میتواند به گلدهی این گیاه کمک بیشتری کند ، همچنین هرس گلهای خشک شده و ریخته نیز بسیار مهم میباشد و باید به صورت دورهای حذف شود .
5 ) : ( بیماریها ) .
در صورتیکه موارد بالا را برای گیاهتان محیا کردهاید ولی همچنان گل محمدی شما از گلدهی مطلوبی برخوردار نیست به دنبال بیماریها باشید ، بعضی بیماریها مانند ( قارچها ، سفیدک ، شتهها ، شپشک ها ) میتوانند گیاه را ضعیف کنند و باعث کاهش رشد و گلدهی گل محمدی شوند ، پس برای درمان از سموم کشاورزی مخصوص استفاده کنید .
💦
https://eitaa.com/irbkj_ir
📚📄✍️🌸🌳🌸🌳🌸🌳🌸🌳🌸🌳🌸🌳🌸💮🌸
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۱)
✅ #منابع_آب_زیرزمینی، به عنوان #منابعی_استراتژیک که در مواقع اضطراری می توانند آثار #خشکسالی یا #کم_آبی را تقلیل دهند، از اهمیت بسزایی برخوردارند.
✅ در #ایران به دلیل قرارگیری در #کمربند_خشک_جهان و #میزان_بارش به نسبت #کمتر نسبت به #متوسط_جهانی، میزان این وابستگی بیشتر است، به نحوی که #آب_زیرزمینی در حال حاضر یکی از #منابع_اصلی_تامین نیاز بخش های مختلف از جمله مصارف #کشاورزی، #صنعت و #شرب است.
✅ طی چند دهه گذشته به دلیل #خشکسالی، پدیده #تغییر_اقلیم و نیز #پیشرفت_تکنولوژی در بهره گیری از فناوری #حفر_چاه و #پمپاژ، میزان بهره برداری از آبهای زیرزمینی در دشت های مختلف کشور #روند_صعودی به خود گرفته است.
✅ بر اساس آمار و ارقام موجود، هم اکنون #۵۵_درصد از #۹۸_میلیارد_متر_مکعب_آبی که به صورت سالانه در کشور به مصرف میرسد، از طریق #چاهها و #قناتها (منابع آب زیرزمینی) تأمین میشود که #۸۵_درصد از #آب_استحصال_یافته از #سفرههای_آب_زیرزمینی، مربوط به #چاههای_مجاز_فعال است؛ وضعیتی که تداوم آن خسارتهای جبران ناپذیری را برای کشور در پی خواهد داشت.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
📽️🌧️🌧️🌧️🌾🚜🌾
https://eitaa.com/irbkj_ir
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۲)
✅ در کشور #بیشترین_وابستگی_به_آبهای_زیرزمینی به استانهایی چون #کرمان، #یزد، #البرز، #خراسان_جنوبی، #هرمزگان، #همدان، #خراسان_رضوی و #فارس اختصاص دارد که به ترتیب در آنها، #سهم_برداشت_آب از #منابع_آب_زیرزمینی نسبت به آبهای سطحی #۹۳_درصد، #۹۱_درصد، #۸۹_درصد، #۸۹_درصد، #۸۸_درصد، #۸۷_درصد، #۸۴_درصد و #۸۰_درصد است.
✅ در واقع #در_این_استانها بیش از #۸۰_درصد از #آب_مصرفی_سالانه از #منابع_زیرزمینی برداشت میشود و این اتفاق نقش ویرانگری در وضعیت آبی آنها داشته و خواهد داشت.
✅ شرایط در بسیاری از دیگر استانهای کشور نیز چندان رضایت بخش نیست و به طور کلی در استانهایی مانند: #مرکزی، #قم، #سمنان، #زنجان، #قزوین، #اصفهان، #گلستان، #سیستان_و_بلوچستان، #تهران، #کرمانشاه و #لرستان نیز بیش از #نیمی_از_آب_مصرفی_سالانه از طریق #چاههای_زیرزمینی تأمین میشود.
✅ روندی که به آن اشاره شد نه تنها در دهههای گذشته به عنوان مانعی برای تغذیه مؤثر #آبخوانهای_کشور عمل کرده است، بلکه سبب شده تا #منابع_آب_زیرزمینی کشور به صورت #سالانه_با_کسری_۵_میلیارد_مترمکعبی رو به رو شود و #میزان_کسری_تجمعی_آبخوانهای_کشور نیز به چیزی حدود #۱۴۳_میلیارد_متر_مکعب برسد.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
🌧️🚜🚜🌧️🚜🌧️🚜🌧️
https://eitaa.com/irbkj_ir
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۳)
✅ با توجه به وجود #۸۰۰_هزار_حلقه_چاه_مجاز و #غیر_مجاز در کشور، بررسیها نشان میدهد؛ این
#چاه_ها در مجموع و به صورت #سالانه_بالغ بر #۴۵_میلیارد_متر_مکعب از #منابع_آب_زیر_زمینی_کشور را استخراج میکنند.
✅ #برداشت_های_مکرر از #چاه_های_بهره_برداری_مجاز و #غیر_مجاز موجب شده که میزان #تغذیه_سفره_آب_های_زیرزمینی از راه های مختلف نتواند با مقدار برداشت از آن به تعادل برسد و اثرات جبران ناپذیری از جمله #بیلان_منفی_آب_زیر_زمینی و #کاهش_غیر_قابل_برگشت_حجم_آبخوان را سبب شود.
✅ این #کاهش_منابع_آب_زیرزمینی به عنوان #ارزشمند_ترین_منابع_آب_های_شیرین، ناشی از عوامل مختلف اقلیمی و انسانی تاثیرات مخربی را در یک منطقه بر جای می گذارد.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
📽️🚜🌧️🚜🌧️🚜🌧️🚜🌧️🌾🚜🌾🌾🌾🌾🌾
https://eitaa.com/irbkj_ir
هدایت شده از |مهـــــدی احمـــــدی محصـــــل|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙بیانات آیت الله آلهاشم نسبت به فرزندش(امام جمعه تبریز)
🔵 ایشان را پدر خودم میدانم
هدایت شده از |مهـــــدی احمـــــدی محصـــــل|
11.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماینده پارلمان اتریش
(مارتا بیسمان): در حالی که روسری به سر می کند میگوید حجاب از پیشرفت بانوان جلوگیری نمیکند.
🔰 من در این چند ماه اخیر افتخار ملاقات با چند زن بزرگوار مسلمان را داشته ام همه دکترند یا فیزیک دان یا استاد یا مادراند ….
#اسلام
448_275_4.mp3
3.77M
دعای شعبانیه را در این چند شب باقیمانده بخوانیم..
🕋🌧️🌧️🌧️⛰️☘️🌸🌳