#روزنامه_گردی| ۳ آذر
🔻ناتو با آمریکا یا بر آمریکا؟
📝روزنامهی مردمسالاری در شماره روز یکشنبه ۳ آذر سال ۱۳۸۱ در صفحه چهارم خود، طی یک گزارشی خبری تحلیلی نگاهی به آغاز اجلاس گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو برای عضویت ۷ کشور کمونیستی سابق به این سازمان انداخته و آنرا مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که به شرح ذیل می باشد.
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002V9
📌۲ آذر / ۲۲ نوامبر | ترور جان اف کندی
🔻بررسی اوضاع ایران در شورایعالی امنیت آمریکا
📝جان اف کندی روز ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در دالاس آمریکا ترور شد. او از ۲۰ ژانویه ۱۹۶۱ تا ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ (۳۰ دی ۱۳۳۹ - ۱ آذر ۱۳۴۲) نخستوزیر ایالات متحده بود. دوران ریاستجمهوری کندی، برای شاه مصیبتبارترین دوران روابطش با آمریکا محسوب میشد. باتوجهبه اسناد و مدارک و کتاب منتشر شده موجود در این زمان، نه آمریکا اطمینان چندانی از ماندگار بودن نظام شاه باتوجهبه اوضاع بحرانی آن زمان داشت و نه شاه رفتار دولتمردان آمریکا را نسبت به خود میپسندید. در سندی که در ادامه میآید اوضاع ایران در شورای امنیت ملی آمریکا (NSAM) بررسی شده است.
#اسناد
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VF
📌۳ آذر | سالگرد تعطیل شدن مسجد جاوید
🔻سخنرانی آیتالله خامنهای مسجدی را تعطیل کرد
📝مسجد جاوید که محل اجتماع قشرهای مختلف جامعه از مردم عادی تا دانشجویان برای شنیدن مباحث سیاسی و مذهبی وقت بود حساسیت نهاد امنیتی وقت را بر می انگیخت. حضور چهره هایی مؤثر مانند شهید آیت الله دکتر محمد مفتح نیز بر حساسیت این مکان می افزود. حضور آیت الله خامنه ای و سخنرانی ایشان اما بهانه ای محکم به رژیم پهلوی برای تعطیلکردن این مسجد داد.
#مقالات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VG
#روزنامهگردی | ۴ آذر
🔻تلاش مرموزانه برای به فراموشی سپردن خطر اسرائیل
📝روزنامهی جمهوری اسلامی در سی و دو سال قبل چنین روزی، چهارشنبه ۴ آذر سال ۱۳۷۱ در سرمقاله خود با عنوان " تلاش مرموزانه برای به فراموشی سپردن اسرائیل " که در جواب دبیر کل اتحادیه عرب که در سخنانی" انقلاب اسلامی را بعنوان خطر منطقه معرفی کرده و از کشورهای عرب خواسته که اختلافات خود را در چارچوب این اتحادیه حل کنند تا بتوانند خطر انقلاب اسلامی که از ایران سرچشمه گرفته مقابله کنند" نگارش شده، آورده است.
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VH
📌به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
🔻آئین رونمایی از مجموعه تاریخ شفاهی شهدای هستهای برگزار میشود
▪️مجموعه کتابهای تاریخ شفاهی شهدای هستهای روز دوشنبه ۵ آذر توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی میشود.
▪️امیر سرتیپ حاتمی معاون ستاد کل نیروهای مسلح، دکتر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و سید محمود علوی وزیر سابق اطلاعات سخنرانان اینمراسم هستند که به بیان سخنانی در مورد شهدای هستهای و تاریخ شفاهی آنان میپردازند.
▪️مراسم یادشده روز دوشنبه ۵ آذر از ساعت ۹:۳۰ در سالن اجتماعات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به نشانی تهران، خیابان دکتر شریعتی، پایینتر از میدان قدس، مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار میشود.
@irdc_ir
📌۴ آذر | واکنش شوروی به پیوستن ایران به پیمان بغداد
🔻شاه خطاب به شوروی: تا زندهام خطری شما را تهدید نمیکند
📝با انعقاد پیمان بغداد و پیوستن ایران به آن، شوروی از قدرتگیری ایالات متحده آمریکا و نفوذش در میان کشورهای نزدیک به خود بیمناک میشود و از این بابت با آن مقابله میکند. در سندی که در آرشیو دانشگاه جرج تاون در این زمینه موجود است آمده است که شاه با خروشچف و مقامات شوروی در مسکو به گفتوگو مینشیند و پس از تأکید بر صلح جهانی و خروج از وضعیت جنگ سرد اطمینان میدهد که تا او زنده است خطری از جانب ایران، شوروی را تهدید نمیکند.
#اسناد
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VK
📌روایت سقوط ۱۰ | ابوالفتح محوی
🔻جنون شاه در خریدهای نظامی
📝شاه ایران تقاضای خرید جنگافزار بیشتر، بهخصوص تانک و هواپیما و هلیکوپتر ــ کشتی و هورکرافت، از آمریکا و انگلیس کرد. سوداگران حریص آمریکایی و انگلیسی هم از فروش مضایقه نداشتند، با آنکه میدانستند که ارتش ایران به واسطۀ نداشتن پرسنل باسواد کافی قادر نیست این همه تجهیزات را در دست بگیرد و به کار برد. آنان آگاه بودند که کشتیهای حامل این جنگافزارها و سایر مواد و وسایل لازم، لااقل شش ماه در خلیجفارس لنگر میاندازند و خسارات توقف را هم میگیرند تا نوبت به آنان برسد.
#خاطرات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VL
📌۵ آذر | انقلاب ایرانی در خاطرات دولتمردان آمریکایی
🔻مایک بلومنتال: شاه قافیه را باخته است
📝مایک بلومنتال (وزیر خزانه داری آمریکا در دولت کارتر) در دسامبر 1978 (آذر 1357) از طرف واشینگتن به دلیل صحبت بر سر مسائل نفت و اقتصاد به تهران سفر و با شاه دیدار کرد. پشت پرده آمریکا از اعزام مقامات سیاسی و امنیتی خود به ایران دلگرمی شاه و تحریک او برای ادامه فعالیت بود. بلومنتال اما پس از دیدار با شاه بیان می کند که شاه قافیه را باخته و دیگر نمی تواند اوضاع کشور را مدیریت کند.
#خاطرات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VM
.
📌۳ آذر | تأسیس روزنامه مجلس
🔻چالشهای انتخابات مجلس اول شورای ملی و روزنامه مجلس
📝روزنامه مجلس از مهمترین مطبوعات متأثر از نظام نوپای پارلمانتاریسم در ایران بود که در اثنای تحولات مشروطه تأسیس شد. رسالت اصلی این روزنامه بازتاب مسائل مربوط به حوزههای قانون، رویدادهای مجلس، بازتاب مذاکرات مجلس و بررسی اخبار داخلی و خارجی بود. این روزنامه در مسیر برگزاری انتخابات مجلس اول شورای ملی از وجود برخی چالشها و کارشکنیها از جانب حکام مستبد محلی مطلع و آنها را مورد انتقاد قرار داد.
#مقالات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VN
📌۵ آذر | سالروز فوت محمدعلی فروغی
🔻فروغی و شاهنامه فردوسی در عصر پهلوی
📝محمدتقی بهار: اشعار بیپدرومادر را پهلوی هم میگذارند و اسم آن را شاهنامه گذاشتهاند وقتی هم میگویم این شعر مال فردوسی نیست به من تهمت میزنند که وطنپرست نیستی. اینها میخواهند با این کار احساسات وطنپرستی مردم را تحریک کنند بعد هرچه دلشان خواست در آن بگنجانند و بگویند این شاهنامه ملت ایران است.
#مقالات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VO
📌۵ آذر | درگذشت شیخ صادق خلخالی
🔻تصاویر دیده نشده از شیخ صادق خلخالی
📝محمدصادق خلخالی (1305-1382ش)، اولین حاکم شرع دادگاه انقلاب، سه دوره نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی، از دیگر مسئولیتهای وی پس از انقلاب است. او در سال 1360 با حفظ سمتهای قبلیاش به سرپرستی کمیته مبارزه با مواد مخدر منصوب شد. همچنین در حوزه علمیه عهدهدار تدریس درس خارج و کفایه و مکاسب بود. وی در 5 آذر 1382ش درگذشت و در صحن مطهر حرم حضرت معصومه(س) قم مدفون گردید. در ادامه تصاویری کمتر دیده شده از او که در گنجینه مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد ارائه می گردد.
#آلبوم_تصاویر
🔗اینجا ببینید:
https://irdc.ir/0002VQ