🔖به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
📌شب شعر و خاطره انقلاب برگزار شد
▪️در آستانه چهل و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران شب "شعر و خاطره انقلاب" با حضور شاعران و روایتگران تاریخ انقلاب به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران روز یکشنبه ۱۵ بهمن در تالار آبی کاخ نیاوران برگزار شد.
▫️در این برنامه دکتر طاهره لباف و حاج اکبر صالحی از مبارزین دوران انقلاب به روایت تاریخ مبارزات و مجاهدتهای مردم ایران در مواجهه با رژیم پهلوی پرداختند.
▪️در ادامه حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با یادآوری خاطرات دوران انقلاب؛ وضعیت و جایگاه انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف را تبیین کرد.
▫️در بخش دیگر این برنامه استاد مصطفی محدثی خراسانی، خانم فاطمه نانیزاد، استاد ناصر فیض، خانم فریبا یوسفی، محمدمهدی خانمحمدی، مهدی استاداحمد و زهراسادات قاسمی شاعرانی بودند که سرودههای خود در وصف انقلاب اسلامی را ارائه کردند.
▪️در بخش پایانی از مبارزان انقلاب اسلامی و پیشکسوتان این عرصه تجلیل شد.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
🔖انتشار برای نخستینبار | انقلاب ایران به روایت اسناد محرمانه امریکا ۵
📌"گزارش اتاق سیاه"؛ حمایت از آیتالله خمینی حمایت از وطن و ملیگراییست
🔻بخشی از گزارش زیبگنیو برژینسکی، مشاور ارشد کارتر، که طرح یک اقدام نظامی در جهت انتقام از تسخیر سفارت آمریکا را آماده کرد و در قالب گزارش «اتاق سیاه» به رئیسجمهور ارائه داد:
▪️[آیتالله] خمینی برای بیشتر ایرانیان مثل یک قدیس ستایش میشود و حمایت از او برای مردم به معنای حمایت از وطن و ملیگرایی ست.
▫️اگر ما مستقیماً با او مخالفت کنیم شاید باعث ترغیب مردم به گرایش بیشتر به او شود. او بیرحمانه از این تقابل استقبال میکند. بهسختی میتوان وارد معرکهای شد که طرف مقابل او و طرفدارانش باشند.
▪️ما شکی در تنفرمان از انقلابیون و رهبرشان [آیتالله] خمینی نداریم؛ ولی ابزار و وسایل لازم برای سرنگون کردن او را هم در اختیار نداریم. ما هرچه دشمنیمان را با او شفافتر بیان کنیم، موضع او را تحکیم و تقویت کردهایم. انقلابیون بزرگترین دشمن خود هستند. [آیتالله] خمینی بهوسیله [تندروی] اطرافیانش بالاخره سرنگون خواهد شد.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
📌در آخرین جلسات مجلس شورای ملی در بهمن ۵۷ چه گذشت؟
▪️دوشنبه شانزدهم بهمن ۵۷ مجلس شورای ملی در میان شدیدترین تدابیر امنیتی تشکیل شد چون قرار بود بختیار به مجلس برود تا از لایحه انحلال ساواک و مجازات وزرای سابق دفاع کند. این در حالی بود که همزمان با حضور واحدهای نظامی ارتش، تظاهرات مردم مقابل مجلس در حال برگزاری بود. انقلابیون که تصاویری از امام خمینی در دست داشتند، قبل از بازگشت ایشان به ایران، تجمعات اعتراضی خود را برپا میکردند و حالا که آیتالله خمینی به کشور بازگشته بود، همچنان بدون هراس مقابل نیروی نظامی علیه مجلس و دولت بختیار شعار میدادند.
▫️جمعیت تظاهراتکنندگان به گواه عکسی که روزنامه اطلاعات در ۱۷ بهمن ۵۷ منتشر کرده، به قدری بود که بختیار با هلیکوپتر به مجلس رفت. بختیار بهعنوان آخرین نخستوزیر پهلوی، آخرین تلاشهایش را میکرد تا شرایط کشور را خودش مدیریت کند برای همین نهتنها استعفا نمیداد؛ بلکه پیگیر لایحه انحلال ساواک بود که بهعنوان وعده دولتش، چهارم بهمنماه به مجلس تقدیم کرده بود.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
🔖 به بهانهٔ ۱۹ بهمن ۱۳۵۷
📌نگاهی دیگر به بیعت آبیپوشان آسمانی با امام خمینی
▪️نقش سازنده و ارزشمند کارکنان و پرسنل مذهبی و متعهد ارتش در سیر تکاملی پیروزی انقلاب اسلامی از برگهای زرین و پرافتخار تاریخ معاصر ایران اسلامی است.
▫️بعد از راهپیمایی ششم بهمن ماه و انعکاس وقایع به وجود آمده در نیروهای نظامی و پیوستن پرسنل نیروی هوایی، عوامل و سران سیاسی و نظامی رژیم تصمیم گرفتند کلیه افرادی که به عنوان رهبران تظاهرکنندگان در بین نظامیان حضور داشتند دستگیر کنند اما این دستگیریها و سرکوبها راه به جایی نبرد و واقعهای که در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ به دست درجهداران، همافران و افسران نیروی هوایی در مدرسه علوی در مقابل رهبر کبیر انقلاب اسلامی اتفاق افتاد، توان همه تحلیلها را از عالمان آیندهگر سیاسی گرفت.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir