📌۶۵۴ نفر در تهران شهید و هزاران نفر مجروح شدند
▪️روزنامههای ایران فردای ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ آمار افراد کشته و مجروح شده در راهپیماییها و اعتراضات را اعلام کردند.
▫️طبق خبری که روزنامه کیهان در بیست و سوم بهمن ماه منتشر کرد، تا ساعت ۱۰:۳۰ صبح آن روز، تعداد ۶۵۴ نفر در تهران شهید و ۲ هزار و ۷۰۳ نفر مجروح شدند.
▪️بنابر گزارش کیهان، این تعداد شهدا فقط مربوط به ۴۸ ساعت گذشته در تهران بوده است. در شهرستانها نیز ۳۱۰ نفر کشته میشوند. بنابراین، تا زمان نگارش این خبر کیهان، انقلاب اسلامی مردم در دو روز گذشته ۹۵۰ شهید داشته است. همچنین در تهران و شهرستانها نیز جمعا ۱۴ مامور ساواک کشته میشود.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
🔖ویژهنامهٔ "جمهوریت" | حجتالاسلام قنبریان از جمهوریت در قانون اساسی میگوید؛
📌مردمسالاری دینی، این نیست!
▪️مردمسالاری دینی این نیست که مثلا برای انتخابات مجلس و ریاستجمهوری بیایند رای بدهند و بروند؛ بلکه مردمسالاری دینی یعنی سالار همه امور جامعه مردم باشند متن قانون اساسی از این حرف پشتیبانی میکند.
▫️سالار همه امور نه اینکه ما نماینده گذاشتهایم دولت گذاشتهایم به نمایندگی و ما رفتیم و اینها کار خودشان را بکنند یا حداکثر از آنها مطالبه کنیم.
▪️بلکه باید شوراهایی به شکل ساختارمند دائما کنار دست اینها باشند و این اراده عمومی را تنظیمگری کنند. به نظر من این یکی از قسمتهای مفقودی است که نیاوردهایم.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
21.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖شب شعر و خاطره انقلاب؛
📌از شعر طنز ناصر فیض تا اولین ابیاتی که محدثی خراسانی در وصف امام سرود
▪️شب "شعر و خاطرهٔ انقلاب" با حضور شاعران و روایتگران تاریخ انقلاب به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران روز یکشنبه ۱۵ بهمن در تالار آبی کاخ نیاوران برگزار شد.
▫️در این برنامه دکتر طاهره لباف و حاج اکبر صالحی از مبارزین دوران انقلاب به روایت تاریخ مبارزات و مجاهدتهای مردم ایران در مواجهه با رژیم پهلوی پرداختند.
▪️در ادامه حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با یادآوری خاطرات دوران انقلاب؛ وضعیت و جایگاه انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف را تبیین کرد.
▫️در بخش دیگر این برنامه استاد مصطفی محدثی خراسانی، خانم فاطمه نانیزاد، استاد ناصر فیض، خانم فریبا یوسفی، محمدمهدی خانمحمدی، مهدی استاداحمد و زهراسادات قاسمی شاعرانی بودند که سرودههای خود در وصف انقلاب اسلامی را ارائه کردند.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
🔖به روایت طاهره لباف
📌حملهٔ گارد دانشگاه به دختران دانشجو
▪️سال دوم بود که باز در اعتصابات شرکت کردم. پشت زمین دانشگاه یک منطقۀ کشاورزی بود که شب پیشش عمداً آب داده بودند و گلآلود بود. گارد دانشگاه آمد مرتب اخطار کرد که متفرق شوید و گرنه ما شما را میزنیم. به همین دلیل یک دفعه گاز اشکآور زد و شروع کردند با باتوم به جان دانشجوها افتادند.
▫️صفهای جلو خانمها و صفهای بعد آقایان بودند. خب دیگر آن موقع فرار کردیم. از پشت آمدیم در آن زمین کشاورزی. همینطور که فرار میکردیم، یک دفعه کفشم در گل فرو رفت، از پایم درآمد. چون آنجا هم خیلی گل بود، دولا شدم که کفشم را بپوشم، دو تا از این گاردیها به من رسیدند و شروع کردند من را زدن که دیگر یک دفعه من نفهمیدم چه شد که بعد چشم باز کردم، گویا دانشجوهای پسر رسیده بودند، جلوی اینها را گرفته بودند و من را بیمارستان آورده بودند و من تا غروب بیهوش بودم.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
29.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖خاطرات منتشرنشدهٔ حسن روحانی
📌قضیهٔ اروند رود چه بود؟
▪️مسئله لایروبی اروند یکی از موضوعاتی بود که در مذاکرات قطعنامهٔ ۵۹۸ بین ایران و عراق مطرح شد. حسن روحانی از اعضای وقت هیئت مذاکرهکننده ایران در خاطرات خود که در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است به روایت این مسئله پرداخته است.
@irdc_ir
#روزنامه_گردی | ۲۴ بهمن ۱۳۴۵
📌بازتاب مرگ فروغ فرخزاد در روزنامهها
▪️فروغ فرخزاد شاعره معروف در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۴۵ در سانحه تصادف جان خود را از دست داد. این اتفاق به قدری برای جامعه مهم بود که عکس و تیترش در صفحه نخست روزنامهها نشست.
▫️از جمله روزنامه اطلاعات که در ۲۵ بهمن ۱۳۴۵ نوشت: «طی یک حادثه وحشتناک رانندگی در جاده دروس – قلهک ، فروغ فرخزاد شاعره معروف کشته شد»
▪️بنا بر گزارش این روزنامه، جیپ استیشن فروغ فرخزاد با یک اتومبیل شورلت تصادف کرد و فروغ جابهجا درگذشت؛ چون « شدت تصادف به حدی بود که در طرف راننده استیشن فروغ باز شد و فروغ که سرش بهشدت به شیشه جلوی استیشن برخورد کرده بود، پس از باز شدن در، به گوشه خیابان افتاد و سرش به جدول جوی آب خیابان برخورد کرد و بیهوش شد. در این حادثه تنها فروغ مجروح شد که فوراً به بیمارستان تجریش منتقل شد؛ ولی پیش از رسیدن به بیمارستان جان سپرد.»
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
27.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌خاطرهٔ ناطقنوری از مسئلهٔ سلمان رشدی
📝فتوای تاریخی امام خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی دهه شصت است که آثار گسترده داخلی و خارجی داشت. تا مدتهای مدید صدور این فتوا محل بحث سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اروپایی بود.
@irdc_ir
42.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دیدگاه | اندرو اسکات کوپر
📌ایالات متحده بحران ایران را درک نکرد
▪️اندرو اسکات کوپر پژوهشگر تاریخ و سیاست در خاورمیانه و اصالتا اهل نیوزلند است. کوپر دکترای تاریخ از دانشگاه ویکتوریا در نیوزیلند اخذ کرده و همچنین در سال ۲۰۱۳، یک دوره فرصت مطالعاتی را در جامعة المصطفی العالمیه در شهر قم در ایران گذرانده است. او در نشریاتی همچون فارین پالیسی و گاردین قلم میزند.
▫️علاوه بر آن پژوهشهای کوپر در نشریههایی همچون نیویورک تایمز، واشینگتن پست و اکونومیست منتشر شده است. از او تا کنون دو اثر تحت عناوین «پادشاهان نفت: چگونه آمریکا، ایران و عربستان تعادل قدرت در خاورمیانه را تغییر دادند» و «سقوط بهشت: روزهای پایانی خاندان پهلوی در ایران» منتشر شده است.
🔗 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir