🔴آمریکا چگونه فلکه نفت لیبی را در دست گرفت؟
🔺️ نفت به عنوان طلای سیاه، بلای جان مردم لیبی شده؛ وقتی با کودتای قذافی، روزهای خوش آمریکا و اروپا در این کشور فقیر آفریقا به سرآمد، آنها با اشغال، روی کار آوردن ژانرال حفتر و استقرارش در بخش نفتخیز شرقی کشور، بار دیگر فلکه نفت لیبی را به دست گرفتند.
🔺️ لیبی کشوری با دو دولت، دو پارلمان، دو ارتش و کلکسیونی از گروههای تبهکار و شبهنظامی است. دخالت نظامی کشورهای منطقه و فرامنطقهای نیز در حمایت از دو طرف گرهکور اوضاع لیبی را تشدید کردهاست.
🔺️حفتر از سال ۲۰۱۹ به پشتوانه دلارهای ریاض و ابوظبی و تسلیحات مصر، روسیه و اسرائیل خود را تنها رهبر لیبی خواند و عملیات نظامی را برای فتح طرابلس آغاز کرد.
🔺️از روزی که ژنرال حفتر کنترل شرق لیبی را در دست گرفت، تولید نفت لیبی به زیر ۴۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرد.
🔺️لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمانی که معمر قذافی سرنگون شد، درگیر بحران بود.
🔺️شمال آفریقا برای غرب دارای اهمیت زیادی است و غرب با محوریت آمریکا میکوشد، بر این حوزه به ویژه کشور لیبی تسلط داشته باشند.
متن کامل را اینجا بخوانید
#پژوهش_بینالملل
🆔️@irna_research
🗞عناوین روزنامههای جهان؛
🗓یکم فوریه ۲۰۲۳
🔺️واشنگتن پست
بلینکن در پایان سفر به اسرائیل درباره تبادل نظامی ایران و روسیه هشدار داد.
🔺️نیویورک تایمز
آمریکا، ترکیه را برای «اعمال تحریمها علیه روسیه» تحت فشار میگذارد.
🔺️وال استریت ژورنال
مسکو: بدون تجدید نظر در سیاستهای آمریکا، کنترل تسلیحات ممکن نیست.
🔺️گاردین
بیش از نیم میلیون راننده کامیون، اتوبوس، کارمندان بخش خدمات عمومی، اساتید دانشگاه، معلمان و نیروهای شرکتهای امنیتی خصوصی در انگلیس در آستانه اعتصاب بزنند.
🔺️جروزالم پست
نتانیاهو: اسرائیل در حال بررسی کمک نظامی به اوکراین است.
🔺️دیلی صباح
پلیس فنلاند: هتک حرمت به قرآن جرم است.
#پژوهش_بینالملل
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
🗞عناوین روزنامههای جهان؛
🗓دوم فوریه ۲۰۲۳
🔺️نیویورک تایمز
پاپ: همه طرفهای درگیر در کنگو یکدیگر را ببخشند و جنگ را تمام کنند.
🔺️فایننشال تایمز
پیوستن هزاران معلم و کارمند به اعتصاب جمعی در انگلیس.
🔺️دیلی صباح
اپوزیسیون ترکیه وعده داد که در صورت پیروزی دموکراسی را تقویت میکند.
🔺️ها آرتص
تشدید اقدامات خشونتآمیز علیه اسرای فلسطینی با دستور «بن گویر»
🔺️گلف نیوز
همکاری هند و آمریکا برای رقابت با چین.
🔺️مسقط دیلی
عربستان سعودی و عمان ۱۳ تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
#پژوهش_بینالملل
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
قدرتمندان پشت صحنه عصر پهلوی وعبرت تاریخ
🔶️پهلوی از زبان پهلوی (۱)مسعودانصاری:پهلوی ۱۵ سال اخر، آدم استخوانداری نداشت
🔺️صرف نظر از نگاههای سیاه و سفید درباره خانواده و حکومت پهلوی، بررسی روایتهای دقیق از افرادی که خود درون این سیستم بوده و زیر و بالای آن را از نزدیک لمس کردهاند، تصویر واقعیتری از این حکومت به دست میدهد.
🔺️کتاب «من و خاندان پهلوی»، خاطرات احمدعلی مسعود انصاری است که به دلیل نزدیکی با دربار پهلوی و ویژگیهای شخصی خودش، نکات جالب و دقیقی از دربار پهلوی بیان میکند.
🔺️در کتاب از نقش افرادی صحبت میشود که به واسطه حضور در حلقه نزدیکان شاه و فرح، نفوذهای زیاد و انحصار در برخی معاملات کلان را در دست داشتند و البته فقط زمانی رسوایی به بار میآمد که بین این افراد بانفوذ دعوا میشد.
🔺️فصل اول کتاب با عنوان «همراه با شاه»، حاوی روایتی از حضور در دربار و همچنین همراهی با شاه بعد از خروج از ایران در سال ۵۷ است. فصل دوم، «همراه شاهزاده» به مراودات نویسنده با رضا پهلوی بعد از مرگ شاه اختصاص دارد و در بخش سوم هم ضمیمهها آمده است.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
🔸تفرقه در رسانههای فارسیزبان خارجی بر سر وکالت به شاهزاده
🔺بررسی محتوای تولید شده در کانال تلگرامی رسانههای فارسیزبان خارجی در مورد موضوع وکالت به رضا پهلوی از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن، نشان میدهد شبکه من و تو از همه ۱۴۴ پست تلگرامی، ایندیپندنت فارسی با ۴۵ عنوان، ایران اینترنشنال با ۲۴ پست، بیبیسی فارسی با ۱۷ پست، رادیو فردا با ۱۴ پست، صدای آمریکا هم با ۱۳ پست تلگرامی در این باره فعالیت کردند.
🔺دویچهوله اما تنها ۶ پست در این ارتباط منتشر کرد که همه خبری بود. یورونیوز در ۲ پست به این موضوع پرداخت که در یکی به رویکرد مخالفان و موافقان این کارزار پرداخت و در دیگری مخالفت معترضان زاهدانی با وکالت دادن به پهلوی را پوشش داد. ایران وایر هم در ۲ پست به موضوع پرداخت.
🔺العربیه فارسی هیچ پستی در مورد راه افتادن این کارزار منتشر نکرد و «رادیو زمانه» رویکرد صد درصد مخالف خود با کارزار وکالت را در ۲ پست با عنوان «کمپین خود صغیر پنداری و صنعت بیعت گیری: گامی در تحکیم اقتدار فردی» و « بنده وکیلام؟ نخیر شما متهماید!» به صراحت نشان داد.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔@irna_research
🔶️پهلوی از زبان پهلوی(۲)ارتشبد طوفانیان:ساواک دنبال کاسبی افتاد
🔺️کتاب خاطرات ارتشبد حسن طوفانیان حاصل ۱۱ جلسه مصاحبه ضیاء صدقی با ارتشبد حسن طوفانیان است که تحت عنوان پروژه تاریخ شفاهی هاروارد انجام شده است.
🔺️طوفانیان ریاست اداره کل صنایع نظامی را نیز برعهده داشت و از سال ۱۳۴۲ مسئول خرید اقلام نظامی ایران شد و تا پایان رژیم پهلوی عهدهدار این سمت خطیر و پولساز بود.
🔺️طوفانیان بیشتر به مسائل تسلیحاتی میپردازد و سعی دارد کمتر به مسائلی همچون فساد و قاچاق مواد مخدر اشاره کند اما در جاهایی با آن که آنچنان راغب نیست، اشارهای به این مسائل میکند.
🔺️ارتباط با کشورهای خارجی بخش مهمی از خاطرات طوفانیان را به خود اختصاص داده است. یکی از این مباحثی که طوفانیان به آن اشاره میکند ارتباط با اسرائیل است و هیچگاه هم ابایی از گفتن آن نداشته است.
🔺️طوفانیان به خوبی اشاره میکند که آمریکا چگونه در کودتای ۱۳۳۲ از شاه حمایت کرد و مدعی است در انقلاب ۵۷ هم میتوانست کمک کند اما نکرد.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
دهه هشتادی_ها.pdf
4.52M
🔸دهه هشتادیها؛ خصایص و خواستهها
🔺چکیده تحلیل یازده جامعهشناس و پژوهشگر علوم اجتماعی از ویژگیها و مطالبات نسل جدید
🔺با آثاری از تقی آزاد ارمکی، جبار رحمانی، غلامرضا غفاری، سید علی موسوی، سید جواد میری، کوثر شیخنجدی، سید جواد حسینی، حسین حقپناه، محمدجواد بادینفکر و رضا صفریشالی
🔺کاری از دفتر پژوهش ایرنا
🆔@irna_research
🔸«فشار بر ایران؛ احتمالها و پاسخها»، شماره سوم/ جاوید قربان اوغلی: نباید تبعات جهانی فشارهای خارجی را دست کم گرفت
🔺مدیرکل پیشین آفریقای وزارت امور خارجه میگوید ایران در شرایط بینالمللی بسیار دشواری قرار دارد.
🔺در ناآرامیها، به طور قطع یکی از اهداف سناریوی دشمنان کشور، کاهش مشروعیت بینالمللی جمهوری اسلامی و انزوای ایران در جامعه بینالملل بوده.
🔺طی دو سه ماه اخیر مسائل داخلی ایران نیز شتاب تقابل غرب با ایران را افزایش داده و شاهد اجماع جهانی علیه کشور هستیم.
🔺تحریم و فشار بینالمللی تأثیرات منفی غیرقابل انکاری بر اقتصاد کشور وارد کرده.
🔺در گذشته بحران هستهای، مهمترین موضوع تقابلی بین ما و غرب بود. البته در آن زمان هم غربیها در مورد مسائل موشکی، نفوذ منطقهای و یا حقوق بشر با ما در چالش بودند.
🔺اشتباه محاسبه در مورد تبعات سیاسی و حقوقی قطعنامه سازمان ملل و تشکیل کمیته حقیقتیاب و اعلام صریح سخنگوی وزارت خارجه در عدم تعامل با این کمیته، هدیه بزرگی است که اسرائیل و عربستان ودیگر کشورها برای انزوای کامل ایران نقشه کشیدهاند.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔@irna_research
تاثیر بحران مالی بر سیستم آموزش بریتانیا؛
🔶️وضعیت《آخرالزمانی》مدارس انگلیس
🔸️بحران شدید مالی سبب شده، اخبار زیادی درباره فروپاشی ساختار جامعه بریتانیا تولید شود.
🔸️وضعیت ناامیدکننده مدارس، وضعیت معلمها و وضعیت افرادی که در مدارس کار میکنند، بسیار زیاد و ناراحتکننده شده است.
🔸️بحران اقتصادی در انگلیس سببشده بخشی از بار مشکلات اقتصادی و روانی دانشآموزان بر دوش معلمها بیفتد.
🔸️این کمکها شامل تهیه غذا، لباس و یا لوازم التحریر میشود که برای ادامه تحصیل دانشآموزان ضروری است.
🔸️بحران مالی علاوه بر مدارس، دانشجویان و دانشگاههای انگلیس را نیز دچار بحران جدی کرده است.
🔸️وضعیت به اندازهای بحرانی ست که «سایمن بیمیش» مدیر اجرایی موسسه آموزشی «آکادمیس تراست» آن را وضعیتی «آخرالزمانی» توصیف کرده است.
🔸️«گری رتکلیف» مدیر مدارس «گلکسی تراست» میگوید،هر کشوری که از رفاه و تحصیل فرزندانش غافل شود، بهتر است برای سلامتروان و پیامدهای آن در آینده پول ذخیره کند.
🔸️سیستم آموزش عالی انگلیس تلاش میکند با ارائه کمکهای مالی بحران را کنترل کند.
#پژوهش_بینالملل
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
🔶️پهلوی از زبان پهلوی(۳)پرویز راجی: همه مشغول پر کردن جیبهایشان بودند
🔸️کتاب خاطرات پرویز راجی، آخرین سفیر پهلوی در انگلیس با عنوان «در خدمت تخت طاووس» ارائه میشود.
🔸️سه بخش اصلی کتاب، یادداشتهای روزانه او در سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ است.
🔸️در سطر سطر این مقدمهها، وفاداری و تعلق خاطر راجی که بیش از یک احترام معمول یک کارمند و کارفرماست، به امیرعباس هویدا و اشرف پهلوی موج میزند.
🔸️نزدیکی او به دربار پهلوی و به ویژه امیرعباس هویدا سبب شد راجی بیش از یک مأمور سیاسی یا سفیر معمولی در جریان رخدادها و وقایع قرار گیرد.
🔸️کتاب بیشتر حول هدف او که «تهیه یک راهنمای سیاسی درباره زندگی مأموران سیاسی در لندن» میچرخد و تحلیلی کلی و جانبدارانه از اوضاع و احوال سالهای آخر پهلوی است.
🔸️راجی از سال ۱۳۴۸ در خدمت اشرف پهلوی، زنی که مسئولیتهای مهم و متعدد بینالمللی را تنها به جهت روابط خانوادگی بر عهده داشت درآمد.
🔸️مهمترین مأموریت او که این کتاب، نمایانگر آن است، فعالیت او در مقام سفیر ایران در انگلیس بود.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
🔶️«ایتا»و«روبیکا»بیشترین اقبال را درمیان ۵ پیامرسان داخلی دارند
🔸️در چندماه گذشته و به دنبال محدودیتهای ایجاد شده برای پلتفرمهای خارجی زمینه برای ظهور و رشد بیشتر پیامرسانهای داخلی فراهم شد.
🔸️۵۶.۷ درصد از مشارکتکنندگان در این نظرسنجی اعلام داشتهاند که از پیام رسانههای داخلی استفاده نمیکنند و در مقابل ۴۳.۳ درصد گفتهاند از پیام رسانههای داخلی استفاده میکنند.
🔸️از دیدگاه مشارکتکنندگان در این نظرسنجی مهمترین نقطهقوت پیامرسانهای داخلی را «فیلتر نبودن» دانستهاند. «نصب آسان» و «احساس امنیت خانوادهها» «امکان پیگیری و شناسایی کلاهبرداران و مجرمان سایبری» و «راحتی کار» از دیگر امتیازات این پیامرسانها بیان شده.
🔸️از مهمترین نقطهضعفهای بیان شده برای پیامرسانهای داخلی بیش از همه به «نبود اعتماد به امنیت این شبکهها از سوی کاربران آنها» اشاره شده است.
«نداشتن کاربر جهانی» «پشتیبانی ضعیف و ناپایداری در ارائه سرویس» «ضعف فناوری» «پراکنده بودن کاربران» «نداشتن مکانیزم درآمدزایی» دیگر نقاطضعف اشاره شده از سوی مخاطبان برای پیامرسانهای داخلی است.
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
🔶️آمریکا چطور در شطرنج اوکراین، اروپا را کیش کرد؟
🔺️دامنه جنگ اوکراین و پیامدهای زیانبار آن در حالی به سال جدید ۲۰۲۳ تسری یافت که کییف بیشترین هزینه و خسارت را در این بحران ۱۱ ماهه متحمل شده است.
🔺️از زمان آغاز جنگ اوکراین، بیش از ۴۰ کشور جهان به شیوههای مختلف در صدد اعمال تحریم علیه مسکو برآمدهاند.
🔺️در پی وقوع این بحران، ۷.۸ میلیون اوکراینی به دنبال پناهگاه به دیگر کشورها پناه بردند.در این میان روسیه با پذیرش نزدیک به ۳ میلیون نفر در جایگاه نخست قرار دارد.
🔺️بسیاری از مردم جهان، آمریکا را بانی، حامی و عامل تعمیق بحران اوکراین میدانند؛ بحرانی که تا به امروز برخلاف اروپا، سود سرشاری را نصیب آمریکا کردهاست.
🔺️روسیه و اوکراین در میان بزرگترین تولیدکنندگان غلات و محصولات کشاورزی قرار دارند.
🔺️جنگ اوکراین باعث افزایش قابل توجه قیمت مواد غذایی در جهان شدهاست.
🔺️آتش بحران آفرینی آمریکا و ناتو در مساله اوکراین، بیش از هر بازیگری دامن کشورهای عضو اتحادیه اروپا را گرفته.
#پژوهش_بینالملل
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔️@irna_research
🔸تحلیل مضمون پویش توئیتری «برای» / یک میلیون توئیت در ۱۵ روز!
🔺پویش «برای» یک پویش توئیتری بود که پس از فوت مهسا امینی و به بهانه ترانه «برای» شروین حاجیپور تشکیل شد. عمده محتوای این توئیتها، انتقادی و اعتراضی بود و با هدف بیان ناراحتیها، مطالبات، دغدغهها و آرزوهای کاربران در این فضا مطرح شد.
🔺بیشتر کاربران شرکتکننده در این پویش روزمرهنویسها بودند که با شناسه کاربری نامشخص به انتشار توئیتهای خود پرداختند و دغدغههای خود را بیان کردند.
🔺تحلیل مضمون توئیتها نشان میدهد طیف متوعی از خواستهها در موضوعهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در این پویش مطرح شد که مشکلات مردم داخل کشور را از کمبودها و سوءمدیریتها مطرح میکرد.
🔺تحلیل کمّی این پویش که با دستکاری برخی از بدافزارها و رباتها نیز صورت گرفته بود، به حجم بالای همراهی توئیتریها با این پویش مجازی اشاره داشت؛ بهگونهای که در ۱۵ روز نزدیک به یک میلیون توئیت با هشتگ مهسا امینی و با شروع کلیدواژه «برای» منتشر شده است.
#داده_کاوی
متن کامل را اینجا بخوانید
🆔@irna_research