قرار گرفتن در معرض نور طبیعی، به بدن در تولید ویتامین D کمک میکند، ریتم شبانهروزی و الگوهای خواب ما را بهبود میبخشد، تمرکز را افزایش میدهد و حتی ما را شادتر میکند. میتوان گفت بودن در معرض نور طبیعی، کلید حفظ سلامت جسمی و روانی ماست. نور میتواند بر ابعاد مختلف سلامت ما، از جمله بر چرخه خواب و بیداری، هوشیاری، خلق و خو، عملکرد شناختی و متابولیسم، تاثیر بگذارد. این موضوع به این دلیل است که بدن ما به طور طبیعی برنامهریزی شده است تا در چرخهای مطابق با بود و نبود خورشید عمل کند. این چرخه که به عنوان ریتم شبانهروزی شناخته میشود، بر بسیاری از جنبههای فیزیولوژی، متابولیسم و حتی رفتار ما حاکم است و در درجه اول با نور هماهنگ میشود. قرار گرفتن روزانه و منظم در معرض نور به ما کمک میکند تا یک ریتم شبانهروزی سالم و قوی داشته باشیم.
@irwonders
خندیدن و حتی لبخند زدن باعث خوشحالی مغز میشه و طول عمرو به ارمغان می اورد.
بر اساس نتایج یک پژوهش، افرادی كه دربالاترین رده میزان خنده قرار داشتند، به طور میانگین۷۹.۹سال عمر كردهاند كه این رقم ۷سال بیش از افرادی است كه نمیخندیدند.
@irwonders
از جاذبه های بیابان لیبی
دریاچه اوباری در بیابان لیبی و شمال صحرابزرگ افریقا است اطراف این دریاچه بقدری سر سبز وزیبا است كه باورش سخت است كه در دل كویر چنین بهشتی وجود دارد!
@irwonders
نوزادان بیشتر از ۲۷۰ عدد استخوان دارند. با گذشت زمان و بالا رفتن سن برخی از این استخوانها با یکدیگر ادغام میشوند. در بدن افراد بزرگسال حدود ۲۰۶ عدد استخوان وجود دارد.
@irWonders
هواپیمای بدون سرنشین در سال ۱۹۳۰!
ریموت کنترل هواپیماهای بدون سرنشین در سال ۱۹۳۰ ميلادی
@irWonders
بین سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۱۰ میلادی، هروئین توسط فردی به نام بایر تولید گشت. این ماده به عنوان جایگزینی غیر اعتیاد آور برای مرفین معرفی شد و برای درمان سرفه کودکان نیز مورد استفاده قرار می گرفت.
@irWonders
مسیر مهاجرت بومیان اصلی قاره آمریکا، از آسیا و از طریق تنگه برینگ به این قاره. بومیان آمریکایی نه سرخ پوست هستند نه آنگونه که غربیها در ابتدا نامیدند هندی(Indian) هستند بلکه آنها در اصل زرد پوستانی هستند که احتمالا از نظر نژادی به مغولها نزدیکند.
@irwonders
مطالعهای در دانشگاه کمبریج صورت گرفت که نشان میدهد نوشیدن قهوه یا چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را تقریباً سه برابر بیشتر میکند. طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای مینوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقهای به نوشیدن نوشیدنیهای گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.
محققان میگویند هرچند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سایر سرطانها [به جز سرطان مری] را در بر ندارد، اما احتمالیترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای فرد به وجود خواهد آورد، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلولهای خطرناک است.
اگر مادامی احساس کردید با نوشیدن مایعات داغ، گلوی شما دچار آسیب و اذیت میشود، در کنار مراجعه به پزشک، سعی کنید مصرف نوشیدنیهای داغ را به حداقل برسانید. به تدریج شاهد نتایج مطلوب این کار خواهید بود
@irwonders
این یافته جدید میگه کلاغها باهوشتر از چیزی هستن که فکر میکردیم. برای اولینبار، دیدن که یه کلاغ میتونه با صدای بلند و اختصاصی بشمره! یعنی نه تنها اعداد را تشخیص بده، بلکه براشون صدای اختصاصی هم تولید کنه. قابلیتی تا الان فکر میکردیم فقط مخصوص انسانه!
@irwonders
مطالعات میگه دمای کلی بدن آدمهایی که به افسردگی مبتلا هستن یکی دو درجه از کسایی که مبتلا نیستن بیشتره! اصلا یکی از دلایل بهم خوردن خواب آدمای افسرده همینه، چون بدنشون شبا نمیتونه خنک بشه و خواب شبشون بهم میریزه!
@irwonders
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ربات ژاپنی با حل مکعب روبیک در عرض تنها ۰.۳۰۵ ثانیه، توانست عنوان سریعترین ربات جهان در حل روبیک را از آن خود کند.
این ربات توسط تیم میتسوبیشی الکتریک ژاپن ساخته شده است. در بین انسانها نیز «مکس پارک» کرهای آمریکایی با حل روبیک در 3.13 ثانیه، این رکورد را به نام خود ثبت کرده بود.
@irwonders
بودای بزرگ تایلند نه تنها یک سازه فوقالعاده بلند است، بلکه عرض ۶۳ متر آن نیز چشمگیر است. در مجموع، ساخت این مجسمه ۱۸ سال طول کشید و سال ۲۰۰۸ به پایان رسید. شاید این مجسمه نسبتاً متظاهرانه به نظر برسد، اما از بتن و طلای رنگشده ساخته شده است. هزینه آن از کمکهای مالی بوداییان محلی تأمین شد که ۲.۲ میلیون پوند مورد نیاز برای ساخت آن را جمعآوری کردند.
@irwonders