15.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
enc_16354340875320461249608.mp3
3.01M
🎙 #نوا: امیر کرمانشاهی
شب هفتم محرم الحرام
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
#حدیث_روز
🏴امام رضا عليه السلام
▪️كانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ اَلْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ
▪️چون ماه محرّم مى رسيد كسى پدرم عليه السلام را خندان نمى ديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مى گذشت. روز دهم روز سوگوارى و اندوه و گريه او بود
📗الأمالی (للصدوق) ج1 ص128
------------------------
🆔 @ioptcpri
🆔 👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت هشتم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
مَنْ کانَ یریدُ الْعِزَّةَ فَلِلّهِ الْعِزَّةُ جَمیعًا إِلَیهِ یصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یرْفَعُهُ فاطر/10.
هر کس خواهان عزّت است، عزّت در پرتو ایمان و عمل صالح پدید می آید.
دروصیت گفت آن شاه ولا
بشنو از قصد قیامم یا اخا
ّ «انی لم اخرج اشرا» گفت ولا
ًهمچنان «لا بطرا ولاظالما »
امام حسین علیه السلام در قیام خود در کربلا، طالب عزّت بود و گریزان از ذلّت فریاد "هَیهاتَ منِّی الذّلّة" آن امام همام نشانگر زیر بار ذلت نرفتن و بیعت نکردن با یزید فاسق است. فرازهای وصیت نامه فرزند رسول خدا (ص) مشخص می کند که این آسیب چقدر مهم است و از طرفی چقدر جامعه آن زمان را فراگرفته بود که امام (علیه السلام) در وصیت نامه خود فقط این آسیب را ذکر، و بر اصلاح این انحراف تصریح می کنند. اینکه امام می فرمایند من برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردم مساله ساده ای نیست. هدف امام (علیه السلام) مساله دین خدا و اسلام و چنانکه خود حضرت می فرماید "اسیر بسیره جدی و ابی" است. مساله زنده کردن سنت رسول الله (صلی الله علیه و آله) است که پنجاه سال است روز به روز مرده و مرده تر می شود و او می خواهد این سنت را احیا کند؛ مگر برخی ازنمازگزاران و قاریان، درقرآن کریم آیه " إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ" را تلاوت نکرده بودند .چه عاملی باعث شد که نماز، آنان را از منکر بزرگی که همانا خلافت فردی عیاش و میگسار که بکلی احکام خدا و سنت رسول گرامیاش را نقض کرده بود، باز ندارد ؟
در آیات و روایات یکی از شرایط پذیرفته شدن نماز شرط ولائی است.یعنی برخورداری از ولایت و رهبری صحیح و آسمانی همچون امام علی بن ابی طالب (ع) و فرزندان آن حضرت که همه ی بندگان خدا ، بندگی ها، نماز، حج و جهاد را در مسیر الهی قرار میدهد و به آنها جهت شایسته میبخشد. در حدیث است که امام باقر(علیه السلام) فرمود: «کسی که به خدا ایمان دارد و عبادتهای طاقت فرسا انجام می دهد ولی امام لایقی از طرف خدا ندارد ، تلاشش بیفایده است.»
هنگامى که عمربن سعد سپاهیان خود را براى جنگ با سیدالشهدا (ع) آماده کرد و از هر سو آن حضرت را در محاصره قرار دادند امام علیه السلام به سوى دشمن بیرون آمد و آنها را به سکوت دعوت کرد، اما خاموش نشدند،خطاب به آنها فرمود:
قَدِ انْخَزَلَتْ عَطِيّاتُكُمْ مِنَ الْحَرامِ وَ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلُوبِكُمْ، وَيْلُكُمْ أَلا تَنْصِتُونَ، أَلا تَسْمَعُونَ».
چرا كه هداياى شما [جوايزى كه براى كشتن من گرفتيد] تنها از راه حرام بوده و شكمهايتان از حرام پر شده است، و خداوند بر دل هاى شما مُهر زده است. واى بر شما! آيا ساكت نمى شويد؟ آيا به سخنانم گوش فرا نمى دهيد؟).
چرا آن ناکثین چشم به روی بزرگترین منکر که همانا زدودن سنت رسول خدا وروی آوردن به سنت جاهلی توسط حکومت فاسد اموی بود بستند و به ندای " هل من ناصر ینصرنی" امام زمانشان لبیک نگفتند؟
پاسخی که می توان به این سوال داد یکی
همرنگی باجماعت است هرگاه درجامعه موجی پدید آید برخی از عوام نیز خود را بافضای موجود هماهنگ می کنند بدون اینکه عملکرد آنان با آگاهی و اعتقاد همراه باشد.زمانی که بعضی از سست عنصران با تهدید یا تطمیع از دور مسلم بن عقیل پراکنده شدند ،افرادی که به فرمایش امام حسین علیه السلام فقط دین لق لقه ی زبانشان هست و تا وقتی دین درجهت دنیای آنان هست دیندارند و چون جهاد و هجرت و چشم بستن به روی لذات دنیوی پیش می آید گوشه نشینی انتخاب می کنند پس از یاری امام ومقتدایشان دست می کشند. علاوه بر عوام مصلحت اندیشانی چون اشراف و سران قبایل که در فکر موقعیت و ثروت خود هستند گاه به رنگ جماعت درمیآیند. .در میان دعوت کنندگان از سیدالشهدا علیه السلام، گروهی از مردم تا وقتی فضا به نفع امام علیه السلام بود بامسلم بن عقیل بیعت کردند اما با تغییر فضا به نفع عبیدالله تغییر موضع دادند.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
بالا بلند بابا.mp3
3.95M
🎙 #نوا: حاج محمود کریمی
شب هشتم محرم الحرام
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت نهم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
کُنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ آل عمران/110.
شما بهترین امّت هستید، در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر کنید
تا دهم اصلاح و سامان و قرار
آن امور امت جد کبار
ّهرکه این دعوت پذیرفتش به جان
اجر او هم با خداوند جهان
هرکسی رد کرد آن را از جفا
می سپارم داوریش با خدا
حضرت سیدالشهدا نیز در هدف از قیام خود میفرماید: من برای احیای امر به معروف و نهی از منکر خروج کردم؛ « إنّما خَرَجْتُ بِطَلَبِ الإصلاحِ فی أُمَّةِ جَدی محمد أُرید أن آمُر بالمَعروف وَ انهی عَنِ المُنکر».
مطلب عمده در این فراز هست؛ یکی این که می فرماید من برای اصلاح و از بین بردن آن خلاف ها و بدعت ها و تخریبهایی که در امت رسول گرامی اسلام و در دین پیغمبر ایجاده شده آمدهام تا جلوی اینها را بگیرم و دین را اصلاح کنم، و دوم آمدهام تا امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اقامه شود.
یکی از ابعاد بسیار مهم نهضت عاشورا بُعد اصلاحگرانه آن بود. جامعهای که از معیارهای اصیل دین و ملاکهای ارزشی فاصله بگیرد و فساد در پیکره آن ریشه بدواند، بیبند و باری در آن گسترش یابد و ظلم و ستم بر مردم حکومت کند و به جان و مال مسلمانان تعرض شود، چنین جامعهای بیش از هر چیز نیاز به اصلاح دارد و امام حسین(ع) در چنین شرایطی زندگی میکردند و بنابراین مهمترین هدف قیام خویش را اصلاح امت جدّش معرفی کردند.
خصوصیت این است که حرکت حسینبنعلی، حرکتی خالصاً، مخلصاً و بدون هیچ شائبه، برای خدا و دین و اصلاح جامعهی مسلمین بود. نکته بسیار مهم این است که حسینبنعلی علیهالصّلاةوالسّلام فرمود: «انّی لم اخرج اشراً و لا بطراً و لا ظالماً و لا مفسداً»
"من از روی هوس وسرکشی و تبهکاری و ستم قیام نکردم "
خودنمایی نیست؛ خود نشان دادن نیست؛ برای خود، چیزی طلبیدن نیست؛ نمایش نیست. ذرّهای ستم و ذرّهای فساد، در این حرکت نیست. «و انما خرجت، لطلب الاصلاح فی امّة جدّی.»این، نکتهی بسیار مهمّی است. انّما: فقط! یعنی هیچ قصد و غرض دیگری، آن نیّت پاک و آن ذهن خورشیدگون را مکدّر نمیکند. قرآن کریم، وقتی که در صدر اسلام با مسلمانان سخن میگوید، میفرماید: «و لا تکونوا کالّذین خرجوا من دیارهم بطراً و رئاء النّاس.»و اینجا امام حسین علیهالسّلام میگوید: «انّی لم اخرج اشراً و لا بطراً.»
حسین علیه الصلاه در او خودخواهی و خود و من و منافع شخصی و قومی و گروهی وجود ندارد.حسین همچون پدرش مرد دین بود، نه مرد سیاست سازشکارانه، و دین را همان میدانست که جدش از نخستین روزهای دعوت خود اعلام کرد، اجرای عدالت با گرفتن حقوق ضعیفان از متجاوزان. در حالی که در سراسر قلمرو اسلامی آن روزگار، نشانی از این عدالت دیده نمیشد، او در قیام خود خدا را میخواست؛ پس از خدا مردم را. او میدید آنچه خدای اسلام به نام عبادت بر مسلمانان واجب ساخته، به خاطر آن است که آنان را مسلمانانی پاکدل، پاکاعتقاد و مسلمان دوست بار آورد تا آنچه را که روح اسلام خواهان آن است تحقق یابد.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
27.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بده دست خود را برو با ابالفضل .mp3
33.64M
🎙 #نوا: حاج منصور ارضی
شب تاسوعای حسینی
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
33.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا