هرچی دارمو گرفتم از در این خونه__.mp3
5.19M
🎙 #نوا: سیدرضا نریمانی
شب پنجم محرم الحرام
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
📷 #گزارش_تصویری (۲)
🔰حضور پرشور همکاران منطقه اصفهان در مراسم عزاداری آقا اباعبدالله الحسین علیه السلام با قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی حجت الاسلام علیمحمدی و صرف صبحانه در مرکز منطقه اصفهان.
#زیارت_عاشورا
#روابط_عمومی
#منطقه_اصفهان
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت ششم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتّی تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ آل عمران/92؛
به مقام نیکان نایل نمی شوید، مگر با انفاق برخی چیزهایی که دوست دارید.
آمدم تا جان فشانم پای دوست
کشته دیدن چونکه خاطر خواه اوست
زاشتیاق او نمایم ترک سر
می پذیرم من سه شعبه درجگر
در رضای دوست من سر می دهم
همچنان قیس مسهر می دهم
آنگاه که محمّد حنفیّه پیشنهاد کرد امام حسین(ع) از رفتن به عراق خوددارى کند، امام علیه السلام فرمود:
«آتانى رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله) بَعْدَ ما فارَقْتُکَ فَقالَ: یا حُسَیْنُ! اُخْرُجْ فَإنَّ اللّهَ قَدْشاءَ أَنْ یَراکَ قَتیلاً»;
(بعد از آن که از تو جدا شدم رسول خدا(صلى الله علیه وآله) را در خواب دیدم که فرمود: اى حسین! حرکت کن، زیرا خداوند خواسته است تو را کشته ببیند)
بی شک، خواست خدا بدون حکمت نیست، حکمت بالغه الهی ایجاب می کرد که با شهادت امام و یارانش و اسارت همسر و خواهر و دخترانش، از یک سو پرده از چهره ننگین حاکمان ظالم و بی ایمان بنی امیّه برداشته شود و جهان اسلام بر ضدّ آنها بشورند و از سوی دیگر، امام حسین(علیه السلام) و یارانش جایگاهی در تاریخ جهان پیدا کنند که اسوه ملّتهای مظلوم گردند و درس آزادگی را از مکتب آنها فراگیرند.
امام حسین علیه السلام در روز عاشورا تمام آنچه را که در اختیار داشت و همه آنها محبوب او بود، در راه خدا انفاق کرد.پس چه شد روز عاشورا برخی از کسانی که درجنگ صفین وجمل ونهروان دررکاب امیر مومنان شمشیر می زدند آن روز در خانه هایشان ماندند و از یاری فرزند زهرا دست کشیدند؟
درپاسخ به این سوال می توان گفت آرامش طلبی وکوشش برای حفظ منافع و ثروت شخصی این افراد و نیاز داشتن به یک فضای همراه با آرامش و بدون دردسر باعث شد تا حکومت فاسد اموی افرادی مستبد وفاسق چون عبیدالله زیاد را حاکم بلاد مسلمین قراردهد تا با ايجاد رعب و وحشت و با كشتن افراد بيگناه و دار زدن آنها در اماكن عمومی، جو خفقان آميز را در كوفه به وجود آورد. او با ايجاد اين رعب و وحشت باعث شد که مردم از ترس زندان و شکنجه و کشته شدن دست از یاری پسر پیامبر بردارند و درمقابل او صف آرایی کنند.
نکته دیگر توجه به دنیا و جنگیدن برای دنیا در برخی از کوفیان بود، وقتی فتوحات صورت میگرفت، اسمش جهاد برای گسترش اسلام بود اما عموماً برای کسب غنیمت و بهاسارت در آوردن زنان و بچههای ممالک مغلوب بود. چون اهلبیت(ع) این روش را قبول نداشتند و جلوی اینگونه فتوحات را گرفته بودند، خیلی از کوفیان حاضر نبودند با امیرالمؤمنین و امام حسن وسیدالشهدا علیهم السلام در جایگاه رهبری اسلام راه بیایند و همراهی کنند.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای جان همه گفتن خبر اومد.mp3
2.96M
🎙 #نوا: سیدمجید بنی فاطمه
شب ششم محرم الحرام
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
📸 #گزارش_تصویری
مراسم عزاداری سالار شهیدان
تلمبه خانه شماره ۳شهید ملک باغملک
دوشنبه ۶محرم
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت هفتم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَكُمْ لاَ تَسْفِكُونَ دِمَاءكُمْ وَلاَ تُخْرِجُونَ أَنفُسَكُم مِّن دِيَارِكُمْ ثُمَّ أَقْرَرْتُمْ وَأَنتُمْ تَشْهَدُونَ
و هنگامى را كه از شما پيمان گرفتيم كه خون هم را نريزيد و يكديگر را از سرزمين خود، بيرون نكنيد. سپس شما اقرار كرديد (و بر اين پيمان) گواه بوديد.
سوره ی مبارکه البقره: آيه 84
چون معاویه بمردش در رجب
شد خلیفه آن یزید بی ادب
بهر بیعت کافر بوزینه باز
کرد راهی نایبش سوی حجاز
تا بگیرد بیعت از خون خدا
خود بخواند جانشین مصطفی
چون ندادش دست بیعت با یزید
قصد هجرت کرد آن ماه فرید
معاویه درپانزدهم رجب سال شصت هجری در دمشق درگذشت وفرزند فاسقش یزید با ادعای جانشینی پیامبر(ص) و رهبری اسلامی با زور و تزویر بر اریکه ی قدرت تکیه زد. اونه تنها از ویژگی های شایسته و بایسته خلافت بهرهای نداشت بلکه از حیث حسب و نسب نیز از پست ترین خاندان ها بود و از سویی دیگر به شرابخواری و عیاشی و میمون بازی اشتهار داشت. تسلط یزید برمسلمانان وادعای خلافت، منکری بود روشن، زیرا حکومت او نه برپایه مشورت برمسلمانان بود ونه براساس خویشاوندی با پیامبر و نه بخاطر لیاقت شخصی وی؛ این بدعتی بود که هیچ مسلمان متدینی آن را نمی پذیرفت. در این زمان روح شریعت اسلامی دراجتماع دیده نمی شد از احکام اجتماعی تنها جمعه وجماعت آن هم بصورت تشریفاتی رونق داشت که برخی از این تشریفات به بدعت و فسق گرائیده بود مانند نماز صبح که سه رکعت توسط ولید حاکم کوفه خوانده شده بود.
یکی از علل قیام امام حسین علیه السلام اجرای فریضه امر به معروف و نهی ازمنکر و سامان دادن واصلاح امت جدش پبامبر صلی الله علیه وآله است.
مردم، سخت مشغول کار و زندگی خود بودند و هیچ انتقادی هم نمی شد. این آشکارترین آسیبی بود که امام (ع) به خاطر آن قیام کرد؛ همچنانکه در وصیتنامه اش به برادر خود محمد بن حنیفه فرمود:
«إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی، أُُریدُ أنْ آَمُرَ بالمَعروفِ و أنهی عَنِ المنکَرِ وَ اَسیرُ بِسیرَةِ جَدّی و أبی ؛
من برای جاه طلبی و کام جویی و آشوبگری و ستمگری قیام نکردم، بلکه برای اصلاح در کار امت جدم قیام کردم می خواهم امر به معروف و نهی از منکر را به شیوه جد و پدرم پیاده کنم».
چرا شهرهای بزرگ اسلامی در مقابل چنین حادثه ای سکوت اختیار کردند؟
یزید برای آنکه بتواند حکومت نوبنیاد خود را محکم کند اقدام به تطمیع ساکنان ایالت های اسلامی وبیعت گرفتن از بزرگان آن ایالات و تسلیم کردن ایشان کرد. تنها ایالتی که حکومت یزید از آن نگرانی داشت عراق بود و تنها شخصی که حکومت یزید را مطابق شرع و سنت رسول خدا نمی دانست و به هیچ وجه حاضر به بیعت با او نبود وجود مقدس حضرت سیدالشهدا علیه السلام بود.درشهر مکه حتی برخی ازخویشاوندان پیامبر هم خود را از صحنه کنار کشیدند و تقریبا حالتی شبیه تماشاگر پیش گرفتند.
مردم مدینه نیز درچنان وقت تن آسایی را برجهاد در راه خدا وتحمل رنج ترجیح می دادند وهنگامی که کاروان سالارشهیدان علیه السلام از مدینه روانه مکه شد جز خویشاوندان حضرت کسی همراه او نبود.
پس از جنگ بصره ، علی (ع) کوفه را مرکز فرماندهی خود قرار داد. ساکنان این شهر را مردمان گوناگون تشکیل می دادند که هر دسته دارای آرمان ها و اعتقادات و هوی و هوس هایی مخالف دسته دیگر بودند. کسانی که دانش و هنری داشتند برای نشان دادن هنر یا به کا رانداختن استعداد خود به کوفه روی آوردند.مردمی هم که از دیگر نقاط به کوفه آمده بودند مردمی با احساسات تند ، تحریک پذیر، عجول و کوته فکر بوند. تاریخ نشان می دهد که آنچه در گوش این مردمان فرو نمی رفت سخنی بود که از واقع بینی وخیر خواهی برخیزد وآنچه به جان می خریدند گفتار تحریک کننده عاطفه واحساس وهیجان بود.بافت قبیلهای و عشیرهای کوفه چنین اقتضا میکرد. وقتی سران قبیلهای از صحنه خارج شدند، اعضای قبیله هم به پیروی از آنها صحنه را ترک کرده و به خاطر هراس از آینده شغلی و وضعیت خانواده و ... بیعت خود را نقض کنند.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
enc_16354340875320461249608.mp3
3.01M
🎙 #نوا: امیر کرمانشاهی
شب هفتم محرم الحرام
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
#حدیث_روز
🏴امام رضا عليه السلام
▪️كانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ اَلْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ
▪️چون ماه محرّم مى رسيد كسى پدرم عليه السلام را خندان نمى ديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مى گذشت. روز دهم روز سوگوارى و اندوه و گريه او بود
📗الأمالی (للصدوق) ج1 ص128
------------------------
🆔 @ioptcpri
🆔 👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت هشتم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
مَنْ کانَ یریدُ الْعِزَّةَ فَلِلّهِ الْعِزَّةُ جَمیعًا إِلَیهِ یصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یرْفَعُهُ فاطر/10.
هر کس خواهان عزّت است، عزّت در پرتو ایمان و عمل صالح پدید می آید.
دروصیت گفت آن شاه ولا
بشنو از قصد قیامم یا اخا
ّ «انی لم اخرج اشرا» گفت ولا
ًهمچنان «لا بطرا ولاظالما »
امام حسین علیه السلام در قیام خود در کربلا، طالب عزّت بود و گریزان از ذلّت فریاد "هَیهاتَ منِّی الذّلّة" آن امام همام نشانگر زیر بار ذلت نرفتن و بیعت نکردن با یزید فاسق است. فرازهای وصیت نامه فرزند رسول خدا (ص) مشخص می کند که این آسیب چقدر مهم است و از طرفی چقدر جامعه آن زمان را فراگرفته بود که امام (علیه السلام) در وصیت نامه خود فقط این آسیب را ذکر، و بر اصلاح این انحراف تصریح می کنند. اینکه امام می فرمایند من برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردم مساله ساده ای نیست. هدف امام (علیه السلام) مساله دین خدا و اسلام و چنانکه خود حضرت می فرماید "اسیر بسیره جدی و ابی" است. مساله زنده کردن سنت رسول الله (صلی الله علیه و آله) است که پنجاه سال است روز به روز مرده و مرده تر می شود و او می خواهد این سنت را احیا کند؛ مگر برخی ازنمازگزاران و قاریان، درقرآن کریم آیه " إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ" را تلاوت نکرده بودند .چه عاملی باعث شد که نماز، آنان را از منکر بزرگی که همانا خلافت فردی عیاش و میگسار که بکلی احکام خدا و سنت رسول گرامیاش را نقض کرده بود، باز ندارد ؟
در آیات و روایات یکی از شرایط پذیرفته شدن نماز شرط ولائی است.یعنی برخورداری از ولایت و رهبری صحیح و آسمانی همچون امام علی بن ابی طالب (ع) و فرزندان آن حضرت که همه ی بندگان خدا ، بندگی ها، نماز، حج و جهاد را در مسیر الهی قرار میدهد و به آنها جهت شایسته میبخشد. در حدیث است که امام باقر(علیه السلام) فرمود: «کسی که به خدا ایمان دارد و عبادتهای طاقت فرسا انجام می دهد ولی امام لایقی از طرف خدا ندارد ، تلاشش بیفایده است.»
هنگامى که عمربن سعد سپاهیان خود را براى جنگ با سیدالشهدا (ع) آماده کرد و از هر سو آن حضرت را در محاصره قرار دادند امام علیه السلام به سوى دشمن بیرون آمد و آنها را به سکوت دعوت کرد، اما خاموش نشدند،خطاب به آنها فرمود:
قَدِ انْخَزَلَتْ عَطِيّاتُكُمْ مِنَ الْحَرامِ وَ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلُوبِكُمْ، وَيْلُكُمْ أَلا تَنْصِتُونَ، أَلا تَسْمَعُونَ».
چرا كه هداياى شما [جوايزى كه براى كشتن من گرفتيد] تنها از راه حرام بوده و شكمهايتان از حرام پر شده است، و خداوند بر دل هاى شما مُهر زده است. واى بر شما! آيا ساكت نمى شويد؟ آيا به سخنانم گوش فرا نمى دهيد؟).
چرا آن ناکثین چشم به روی بزرگترین منکر که همانا زدودن سنت رسول خدا وروی آوردن به سنت جاهلی توسط حکومت فاسد اموی بود بستند و به ندای " هل من ناصر ینصرنی" امام زمانشان لبیک نگفتند؟
پاسخی که می توان به این سوال داد یکی
همرنگی باجماعت است هرگاه درجامعه موجی پدید آید برخی از عوام نیز خود را بافضای موجود هماهنگ می کنند بدون اینکه عملکرد آنان با آگاهی و اعتقاد همراه باشد.زمانی که بعضی از سست عنصران با تهدید یا تطمیع از دور مسلم بن عقیل پراکنده شدند ،افرادی که به فرمایش امام حسین علیه السلام فقط دین لق لقه ی زبانشان هست و تا وقتی دین درجهت دنیای آنان هست دیندارند و چون جهاد و هجرت و چشم بستن به روی لذات دنیوی پیش می آید گوشه نشینی انتخاب می کنند پس از یاری امام ومقتدایشان دست می کشند. علاوه بر عوام مصلحت اندیشانی چون اشراف و سران قبایل که در فکر موقعیت و ثروت خود هستند گاه به رنگ جماعت درمیآیند. .در میان دعوت کنندگان از سیدالشهدا علیه السلام، گروهی از مردم تا وقتی فضا به نفع امام علیه السلام بود بامسلم بن عقیل بیعت کردند اما با تغییر فضا به نفع عبیدالله تغییر موضع دادند.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
بالا بلند بابا.mp3
3.95M
🎙 #نوا: حاج محمود کریمی
شب هشتم محرم الحرام
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت نهم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
کُنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ آل عمران/110.
شما بهترین امّت هستید، در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر کنید
تا دهم اصلاح و سامان و قرار
آن امور امت جد کبار
ّهرکه این دعوت پذیرفتش به جان
اجر او هم با خداوند جهان
هرکسی رد کرد آن را از جفا
می سپارم داوریش با خدا
حضرت سیدالشهدا نیز در هدف از قیام خود میفرماید: من برای احیای امر به معروف و نهی از منکر خروج کردم؛ « إنّما خَرَجْتُ بِطَلَبِ الإصلاحِ فی أُمَّةِ جَدی محمد أُرید أن آمُر بالمَعروف وَ انهی عَنِ المُنکر».
مطلب عمده در این فراز هست؛ یکی این که می فرماید من برای اصلاح و از بین بردن آن خلاف ها و بدعت ها و تخریبهایی که در امت رسول گرامی اسلام و در دین پیغمبر ایجاده شده آمدهام تا جلوی اینها را بگیرم و دین را اصلاح کنم، و دوم آمدهام تا امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اقامه شود.
یکی از ابعاد بسیار مهم نهضت عاشورا بُعد اصلاحگرانه آن بود. جامعهای که از معیارهای اصیل دین و ملاکهای ارزشی فاصله بگیرد و فساد در پیکره آن ریشه بدواند، بیبند و باری در آن گسترش یابد و ظلم و ستم بر مردم حکومت کند و به جان و مال مسلمانان تعرض شود، چنین جامعهای بیش از هر چیز نیاز به اصلاح دارد و امام حسین(ع) در چنین شرایطی زندگی میکردند و بنابراین مهمترین هدف قیام خویش را اصلاح امت جدّش معرفی کردند.
خصوصیت این است که حرکت حسینبنعلی، حرکتی خالصاً، مخلصاً و بدون هیچ شائبه، برای خدا و دین و اصلاح جامعهی مسلمین بود. نکته بسیار مهم این است که حسینبنعلی علیهالصّلاةوالسّلام فرمود: «انّی لم اخرج اشراً و لا بطراً و لا ظالماً و لا مفسداً»
"من از روی هوس وسرکشی و تبهکاری و ستم قیام نکردم "
خودنمایی نیست؛ خود نشان دادن نیست؛ برای خود، چیزی طلبیدن نیست؛ نمایش نیست. ذرّهای ستم و ذرّهای فساد، در این حرکت نیست. «و انما خرجت، لطلب الاصلاح فی امّة جدّی.»این، نکتهی بسیار مهمّی است. انّما: فقط! یعنی هیچ قصد و غرض دیگری، آن نیّت پاک و آن ذهن خورشیدگون را مکدّر نمیکند. قرآن کریم، وقتی که در صدر اسلام با مسلمانان سخن میگوید، میفرماید: «و لا تکونوا کالّذین خرجوا من دیارهم بطراً و رئاء النّاس.»و اینجا امام حسین علیهالسّلام میگوید: «انّی لم اخرج اشراً و لا بطراً.»
حسین علیه الصلاه در او خودخواهی و خود و من و منافع شخصی و قومی و گروهی وجود ندارد.حسین همچون پدرش مرد دین بود، نه مرد سیاست سازشکارانه، و دین را همان میدانست که جدش از نخستین روزهای دعوت خود اعلام کرد، اجرای عدالت با گرفتن حقوق ضعیفان از متجاوزان. در حالی که در سراسر قلمرو اسلامی آن روزگار، نشانی از این عدالت دیده نمیشد، او در قیام خود خدا را میخواست؛ پس از خدا مردم را. او میدید آنچه خدای اسلام به نام عبادت بر مسلمانان واجب ساخته، به خاطر آن است که آنان را مسلمانانی پاکدل، پاکاعتقاد و مسلمان دوست بار آورد تا آنچه را که روح اسلام خواهان آن است تحقق یابد.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
27.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بده دست خود را برو با ابالفضل .mp3
33.64M
🎙 #نوا: حاج منصور ارضی
شب تاسوعای حسینی
#التماس_دعا
------------------------
◾️@ioptcpri
◾️👉 @isfquran
33.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از صانا - شبکه اطلاع رسانی (صنعت انتقال نفت اصفهان)
📸 #گزارش_تصویری
◼️ برگزاری مراسم سینه زنی و روضه خوانی در شب تاسوعای حسینی در مرکز انتقال نفت شماره ۶ گندمکار با همراهی و همکاری همه همکاران و مسولین شهرستان سرخون بخش میانکوه و امام جمعه شهرستان اردل و دیگر مسئولین
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
حدیث عشق ؛ نگاهی گذرا به قیام سرخ عاشورا قسمت دهم
✍️ علیرضا جعفرپور(واثق)؛
اشعار این متن از کتاب مصرع خون سروده علیرضا جعفرپور انتخاب گردیده است.
رسول خدا(ص):
اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة
همانا حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است
آن کس کزو خجل شده آن نور ماهتاب
دارد به شان سدره و لولاک انتساب
گفته نبی به وصف کمالش چنین سخن
هم کشتی نجات و هم او سید شباب
دارد به سینه علم الهی امام حق
در شــأن اوست آیه تطهیر در کتاب
پیامبر(ص) حسین (ع)را چراغ هدایت و کشتی نجات می داند. کسی که پیرو راستین این امام همام باشد گمراه نمی شود و در پرتو این نور هدایت رستگار میشود.
هنوز بعد از 1400 سال نامش و یادش و ذکر مصائبش آتش به جانها می زند و شور و عشق می آفریند و انسان ها را به مقصد می رساند .
حال این سوال پیش می آید با اینکه کوفیان این حدیث گرانبها را از رسول خدا(ص) شنیده بودند پس چرا سران قبیله و خواص و افراد سرشناس دراین جهاد همراه امام(ع) شرکت نکردند و با قافله سالار شهیدان همراه نشدند؟
در پاسخ به این سوال علل زیادی را میتوان بیان کرد که یکی نقش مُخرّب خواص و سرشناسان کوفه است که بسیاری از آنان در زمان خلفای پیش از امیرالمؤمنین(ع) از امتیازات خاص برخوردار بودند و اهلبیت(ع) این امتیازها را قطع کرده بودند، لذا اینها با اهلبیت(ع) دچار درگیری و مشکل شده بودند و چون از سرشناسان جامعه بودند، باعث میشدند خیلی از مردم اهلبیت(ع) را یاری نکنند.مال اندوزی و فریفته شدن پست و مقام حتی در جسم و جان فرزندان صحابه و سردارانی که روزی برای گسترش قلمرو اسلام جانفشانی میکردند نیز رخنه کرده بود.
عمر فرزند سعدابی وقاص سردار و فاتح جنگ قادسیه است.او بسیار مشتاق حکومت ری بوده و برای بدست آوردن چنین مقامی حتی حاضر است با پسر پیغمبر وارد نبرد شود و شگفت آورتر اینکه در روز عاشورا هنگام حمله به سپاه حق همان جمله پدرش در نبرد قادسیه را برزبان می آورد:
"یا خیل الله ارکبی وبالجنه ابشری"
ای لشکر خدا سوار شوید و مژده باد شما را به بهشت
عمر بن سعد ملعون میدانست کشتن فرزند پیغمبر، گناهی نابخشودنی است وی ابتدا از این کار سرباز می زند، اما ابن زیاد او را تهدید میکند که یا باید به نبرد با حسین (ع) برود و یا فرمان حکومت ری را از او پس می گیرد. عشق بی انتها به قدرت چنان قلب او را تسخیر کرده بود که هیچ نصیحتی در او اثرگذار نبود.
پسر سعد با این که می دانست خیمههایی که تیر به سوی آن پرتاپ میکند و دستور آتش زدنش را می دهد خیام آل عصمت است و پیکر مطهری که صدها جای سنگ و شمشیر و نیزه بر آن است و فرمان می دهد تا اسبان بر آن بدن مطهر بتازند فرزند رسول خداست چرا از خود شرم نمی کرد که سپاهیانش را "خیل الله" و آنان را به بهشت مژده می داد؟
چرا آنان که می دانستند کسی که کمر به قتل او بستهاند امام و جانشین پیمبر است هیچ اعتراضی به عمرسعدنمیکردند و در نبرد با فرزند رسول خدا مصمم بودند؟
باید گفت وضع اجتماع آن زمان به درجهای از ابتذال رسیده بودکه فرماندهان به دنبال مقام و ثروت و فرمانبران به دنبال رضای اربابان خود بودند.
با فتح ایران و مصر و متصرفات امپراتوری روم، ناگهان درآمد مسلمانان افزایش یافت و دیری نگذشت که تنی چند از بزرگان صحابه با همین درآمد به تجارت و مضاربه پرداختند و از این راه ثروتی سرشار اندوختند. به موازات این درآمد، از غنیمتهای جنگی هم که پیاپی افزایش مییافت، سهم بیشتری به آنان میرسید. نتیجه آن شد که طبقهای تازه در اسلام پدیدار گشت که اشرافیت معنوی و مادی را با هم درآمیخت و اشراف حاضر نشدند آسایش خود را برهم بزنند.در این زمان بسیاری از سنت های پیامبر به هم خورده بود، صراحت دین جای خود را به سیاست سازش داده بود و بسیاری از بزرگان دین حاضر نبودند از این آسایش دست بردارند و یاری نکردن فررند پیامبر را به این بهانه که نباید در امت اسلام شکاف و اختلاف پدید آید به نحوی توجیه می کردند درصورتی که واقعیت چیز دیگر بود مال اندوزی و دنیاپرستی مانع می شد که آنان برعلیه یزید قیام کنند.
••••✾•▪️◼️▪️•✾••••
------------------------
▪️ @ioptcpri
▪️ 👉 @isfquran
33.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا