eitaa logo
سلامتکده طب ایرانی
322 دنبال‌کننده
354 عکس
59 ویدیو
13 فایل
سلامتکده طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باحضور اعضا هیئت علمی و متخصصین طب ایرانی آدرس:خیابان فروغی .بین کوچه 27و29 سلامتکده طب ایرانی آدرس:خ اشرفی اصفهانی،نرسیده به میدان رهنان،کوچه ۱۰۹ تلفن پذیرش:37929806
مشاهده در ایتا
دانلود
اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ شب‌های نورانی قدر و لحظه‌های شیرین افطار و سحر را گذرانیدیم ماه نعمت و برکت و رحمت سپری شد و به طلوع ماه نو رسیدیم قبولی طاعات و عبادات شما را از درگاه حق آرزومندیم «عید سعید فطر مبارک»
📌دکتر مهشید چایچی، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل: 💠تدابیر طب ایرانی برای بعد از ماه رمضان 🔹لازم است از پرخوری و در هم خوری بویژه مصرف بیش از حد غذاهای چرب و سنگین و شیرینی جات پس از ماه رمضان پرهیز شود. 🔹در روزهای ابتدایی بعد از ماه رمضان، بهتر است از غذاهای ملین و زود هضم مانند سوپ، آش، نان و پنیر، میوه ها و سبزیجات استفاده کنیم. 🔹 بهتر است غذاها به صورت کم‌ادویه تهیه شده و تند یا شور نباشند تا به سلامتی آسیب نرسانند. 🔹استفاده از سبزیجات و میوه های فصل در حد معتدل و همچنین سوپ و نوشیدنی ها نیز در رطوبت بخشی به بدن و پیشگیری از یبوست موثر است. 🔹 انجام فعالیت های ورزشی منظم، به خصوص پیاده روی، در فضاهای سبز بهاری و گشت و گذار در طبیعت می تواند به حفظ سلامت جسمی و روانی و تقویت و عمومی بدن کمک کند. 🔹خواب کافی و به موقع از حدود ساعت ده شب تا کمی پیش از اذان صبح، به ترمیم و بازسازی سلول های بدن کمک می کند. 🔹با رعایت این تدابیر ساده می توانیم به حفظ سلامت خود بعد از ماه رمضان کمک کنیم و از بروز مشکلات گوارشی و سایر بیماری ها پیشگیری کنیم.
📌دکتر سید مهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل/ به مناسبت هفته سلامت: 💠سلامت خانواده در طب ایرانی 🔹سلامتی، یک حق و یک مسؤولیت همگانی است و خانواده به عنوان اولین و مهمترین واحد اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 🔹سلامت خانواده اصل و اساس برای پیشرفت انسانها و ارتقاء و در نهایت پیشرفت یک کشور در زمینه های مختلف به شمار می آید. 🔹 تعریف سلامتي نسبت به مزاج اشخاص، محيط زندگي و نوع فعاليت هر فرد متفاوت است. 🔹طب ایرانی انسان را تنها از بعد مادی نمی‌نگرد و تفاوت‌های فردی را زمینه ساز تعیین فعالیت هایی همچون رشته و شغل او می‌داند. 🔹مزاج مهمترین بخش طب‌ایرانی و همان خصوصیات جسمی و روحی انسانها و ویژگی‌ فردی به شمار می‌آید که ضمن ایجاد تفاوت در افراد، بر رفتار و توانایی آنان اثر می‌گذارد. 🔹 بسیار اهمیت دارد که اعضای خانواده مزاج خود و دیگر اعضای خانواده را بشناسند چرا که مزاج مهمترین بخش طب ایرانی و همان خصوصیات جسمی و روحی سرشتی (ژنتیک) انسانهاست. 🔹 ابتدا زن و شوهر باید مزاج خود و یکدیگر را شناخته تا بدانند چگونه باید با هم تعامل داشته باشند و بتوانند برخی رفتارهای یکدیگر را که اصالتا به مزاج طرف مقابل مربوط میشود، درک کنند. 🔹 تمام آحاد جامعه از کودکی تا کهنسالی حق دارند بدون دغدغه مالی به خدمات با کیفیت سلامت مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
✅بدنتان را پاکسازی نمایید 🟠در فصل بهار پاکسازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امر نقش مهمی خواهد داشت 🟠در صورت پاک نشدن کبد از سموم، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمی شود و باعث بروز بیماری ها، ایجاد دمل های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ های بدن به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن جمع شده اند، می شوند. 🟢توصیه های طب ایرانی چیست؟ 🟠در بهار باید طبق نظر متخصص طب ایرانی با توجه به مزاج هر فرد پاک سازی بدن انجام شود. 🟠این پاکسازی متناسب با مزاج ، عادت ها و قابلیت های فردی افراد از طریق قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف داروهای مسهل انجام می شود. 👇توجه ویژه 👇 هرگز بدون نظر پزشک متخصص و سرخود دارو یا اعمال پزشکی انجام ندهید و برای سلامتی خود ارزش قائل شوید❤️ سلامتی آگاهی میخواهد 🌱در اشتراک گذاری سلامتی سهیم باشید🤝
✅ بدن تکانی یا پاک کردن بدن در ابتدای بهار با نگاه کردن به طبیعت متوجه می شویم که با گرم تر شدن هوا برف ها و یخ ها در ارتفاعات ذوب و آب در رودخانه ها و دشت ها جاری می گردد. چنین اتفاقی در بدن نیز رخ می دهد. یعنی غذاها و فضولات مانده در بدن تحت تاثیر یک متابولیسم و واکنش قوی تر قرار گرفته و در مجاری و عروق بدن به حرکت در می آیند.
✅ تدابیر فصل بهار با توجه به این که در فصل زمستان اشتهای به غذا بیشتر می شود و معمولا غذاهای غلیظ تر مثل گوشت ها مصرف می شوند فضولات و سموم بیشتری هم در بدن تولید و انباشته می گردد. با آغاز فصل بهار این مواد تمایل به حضور در خون و مجاری بدن دارند که اگر تدبیری برای آنها اندیشیده نشود باعث بیماری های متعدد مثل بثورات و جوش های پوستی، آلرژی فصلی، تورم مفصلی و غیره می گردند.
✅ با توجه به مطالب قبلی به راحتی می توانید حدس بزنید که راهکار های مقابله با مشکلات احتمالی فوق چیست؟
✅ تدابیر فصل بهار تدبیر مناسب برای پیشگیری از این امر کاهش مقدار غذا و استفاده از غذاهایی است که در فرهنگ عمومی به آنها شوربا یا اوماج می گویند. این آش ها شامل سبزیجاتی مثل گشنیز، جعفری، برگ اسفناج یا برگ چغندر هستند و ماده اصلی آنها جوی پوست کنده یا آرد گندم است. که نمک، زردچوبه و روغن زیتون یا کره هم می توان اضافه کرد.اضافه کردن آلو هم باعث اثر بهتر و طعم بهتر می شود ولی نباید به آنها گوشت اضافه نمود. این غذا ها که سبب کم شدن مواد اضافی در بدن می شود را می توان هفته ای سه یا چهار بار بعنوان یک وعده غذایی مصرف کرد.
✅ ورزش را چگونه باید آغاز کرد؟
🌺🌿🌸 تدابیر فصل بهار: ورزش افرادی که خیلی پرخوری کرده اند ابتدا با کم کردن غذا و استفاده از این سوپ ها کمی خود را سبک کنند و سپس به ورزش هم بپردازند ولی در صورتی که بدن خیلی دچار انباشت مواد نشده باشد همراه استفاده از این سوپ می توان به ورزش پرداخت تا بدن سریع تر پاک شود.
✅ بحث احتباس و استفراغ با تدابیر شروع فصل بهار و به موقع خاتمه یافت که البته به هم قرابت داشتند. مبحث بعدی تدابیر فصول مختلف و آب و هواست که با ادامه تدابیر فصل بهار آن را پی می گیریم.
✅ به نظر شما نقش هوا در بدن چیست؟