#مربای_سیب
✅ مواد لازم:
سیب رسیده و شیرین نیم کلیو
آب
شکر سرخ ۴۰۰ گرم
گلاب خالص به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
✍طرز تهیه:
سیب ها پوست کنده و هسته آن را جدا سازید و با مقداری آب بپزید. آب به حدی باشد که روی سیب ها را بپوشاند. بعد از پخته شدن سیب ها را بیرون آورده روی صافی قرار دهید تا آب جذب شده از آن ها خارج شود. سپس در ظرفی جداگانه آب را با شکر سرخ به قوام آورید و گلاب و زعفران را نیز به آن اضافه کنید، بعد سیب های پخته شده را به آن اضافه کنید و پنج دقیقه بجوشانید.
🔸مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود:سیب بخورید، که معده را می پالاید.
📚الکافی، ج 6، ص 357، ح 11
🔸مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:اگر مردم می دانستند در سیب چیست، بیمارانشان را جز به آن، درمان نمی کردند. بدانید که سیب، بویژه، سودمندترین چیز برای قلب و مایه شست وشوی آن است.
📚 بحارالانوار،ج66،ص۱۷۵،ح۳۳
🆔 @islamic_cooking
⚜️امام صادق علیهالسلام:
أَفْضَلُ سَحُورِكُمُ السَّوِيقُ وَ التَّمْر
بهترین سحری شما، سویق و خرماست.
📚 المحاسن،ج2،ص490
#سویق
#خرما
🆔 @Islamic_cooking
⚜ مربای #زنجبیل عسلی
👈امام رضا علیهاسلام :
«وَ مَنْ أَرَادَ أَنْ يَقِلَّ نِسْيَانُهُ وَ يَكُونَ حَافِظاً فَلْيَأْكُلْ في كُلِ يَوْمٍ ثَلَاثَ قِطَعِ زَنْجَبِيلٍ مُرَبًّى بِالْعَسَلِ وَ يَصْطَنِعْ بِالْخَرْدَلِ مَعَ طَعَامِهِ فِي كُلِّ يَوْم.»
یعنی «کسی که میخواهد فراموشیاش کم شود و اهل حفظ باشد، هرروز سه قطعه زنجبیلی بخورد که با عسل مربا شده است و هرروز وقتی غذا درست میکند به آن خردل اضافه کند.»
📚 طب الإمام الرضا عليه السلام (الرسالة الذهبية)،ص36
📚 بحار الأنوار،ج59،ص324
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص458
📚 مكاتيب الأئمة عليهم السلام،ج5،ص207
🔷🔸زنجبیل تازه تکههای درشتی دارد که وقتی خشک شود تبدیل به قطعات کوچک میشود، مراد از زنجبیل مربا شده با عسل، این است که زنجبیل خشک را با عسل مخلوط کنند و مدتی بگذارند تا با مرور زمان و گرمای آفتاب و یا گذاشتن در جای گرم، نرم و قابلخوردن و تبدیل به مربا شود.
🔺در گذشته مربا را به این شیوه درست میکردند برعکس امروز که با حرارت آتش و در مدتزمان محدود به چند ساعت مربا تهیه میشود.
در لغت، مربا معنی شده به «المعقود بالعسل».
🔸ازآنجاکه در روایت گفتهشده هرروز خورده شود معلوم میشود که باید برای مدت طولانی این کار را انجام داد.
🔥زنجبیل بسیار گرم است از طرفی علت اصلی فراموشی بلغم است و نوعاً افراد بلغمی به فراموشی مبتلا میشوند، ولی اگر فردی گرممزاج مبتلا به فراموشی شود استفاده از زنجبیل ممکن است که برای او ایجاد مشکل کند و بهتر است افراد بلغمی از این روش استفاده کنند.
✍ طرز تهیه:
400 گرم زنجبیل خشک یا تازه را قطعه قطعه کنید و در ظرف شیشه ای که درب آن محکم باشد بریزید. سپس روی آن عسل بریزید تا روی زنجبیل ها را کامل بگیرد. درب آن را گذاشته و حدود 2تا 3 ماه مقابل آفتاب قرار دهید تا مربا آماده شود. گاهی درب ظرف را باز کنید و مربا را هم بزنید.
#آشپزی_اسلامی
🆔 @Islamic_cooking
#شله_زرد
📖 مواد لازم جهت تهیه شله زرد:
🔹 برنج قهوهای محلی نیم کیلو
🔹 عسل طبیعی و غیر شرکتی ۱ کیلو
🔹 روغن زرد ۱۰۰ گرم
🔹 زعفران سائیده شد یک و نیم مثقال
🔹 گلاب خالص۱۰۰ گرم
🔹 خلال بادام ۱۰۰ گرم
🔹خلال پسته برای تزئین ۵۰ گرم
🔹 دارچین برای تزئین ۲ قاشق سوپخوری
✍طرز تهیه:
برنج را پیمانه می کنیم و از ۶ تا ۷ برابر برنج آب به آن اضافه می کنیم سپس برنج را روی شعله می گذاریم تا جوش بیاید وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد عسل را داخل برنج می ریزیم و مرتب هم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیافتد .
در صورتی که شله زرد سفت بود یک تا دو پیمانه آب گرم اضافه می کنیم سپس زعفران را با کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم مرتب هم میزنیم تا کاملاً یکدست شود سپس روغن را داغ کرده و از صافی رد کرده بعد مقداری بادام به شله زرد اضافه می کنیم هم می زنیم سپس گلاب را به آن اضافه می کنیم کاملاً هم زده درش را می گذاریم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد.
و در پایان شله زرد را در ظرف مناسب ریخته و با دارچین یا خلال پسته تزیین می کنیم.
✨عسل چون جنبه دارویی دارد استفاده از آن زیاد توصیه نمیشود و بهتر است از شیره خرما،شیره انگور یا شکر سرخ استفاده شود.
🆔 @islamic_cooking
⚜️ امیرالمؤمنین علی (ع):
عَلَيْكُمْ بِالْهَرِيسَةِ فَإِنَّهَا تُنَشِّطُ لِلْعِبَادَةِ أَرْبَعِينَ يَوْماً وَ هِيَ مِنَ الْمَائِدَةِ الَّتِي أُنْزِلَتْ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ ص.
بر شما باد #هلیم! زیرا به مدت چهل روز سبب نشاط برای عبادت میشود و آن از مائدهای است که بر پیامبر (ص) نازلشد.
📚 الكافي،ج6،ص319
#هلیم
#هریسه
🆔 @islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه پیامبر (ص) و ائمه (ع)
وَ فِيهِ نَقْلًا مِنْ كِتَابِ (الْبَصَائِرِ) عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرٍ الْعَاصِمِيِّ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ قَالَ:
👈 حجَجْتُ وَ مَعِي جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا فَأَتَيْنَا الْمَدِينَةَ وَ قَصَدْنَا مَكَاناً نَنْزِلُهُ فَاسْتَقْبَلَنَا غُلَامٌ لِأَبِي الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع عَلَى حِمَارٍ لَهُ أَخْضَرَ يَتْبَعُهُ الطَّعَامُ فَنَزَلْنَا بَيْنَ النَّخْلِ وَ جَاءَ هُوَ فَنَزَلَ وَ أُتِيَ بِالطَّشْتِ وَ الْمَاءِ فَبَدَأَ وَ غَسَلَ يَدَيْهِ وَ أُدِيرَ الطَّشْتُ عَنْ يَمِينِهِ حَتَّى بَلَغَ آخِرَنَا ثُمَّ أُعِيدَ عَنْ يَسَارِهِ حَتَّى أُتِيَ عَلَى آخِرِنَا ثُمَّ قُدِّمَ الطَّعَامُ فَبَدَأَ بِالْمِلْحِ ثُمَّ قَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ثُمَّ ثَنَّى بِالْحُلْوِ ثُمَ أُتِيَ بِكَتِفٍ مَشْوِيٍّ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ النَّبِيَّ ص ثُمَّ أُتِيَ بِالْخَلِّ وَ الزَّيْتِ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ فَاطِمَةَ ع ثُمَّ أُتِيَ بِالسِّكْبَاجِ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا الطَّعَامُ كَانَ يُعْجِبُ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع ثُمَّ أُتِيَ بِلَحْمٍ مَغْلُوٍّ فِيهِ بَاذِنْجَانٌ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ ع ثُمَّ أُتِيَ بِلَبَنٍ حَامِضٍ قَدْ ثُرِدَ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ ع ثُمَّ أُتِيَ بِأَضْلَاعٍ بَارِدَةٍ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ ع ثُمَّ أُتِيَ (بِحَبٍّ مُبَزَّرٍ) فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ ع ثُمَّ أُتِيَ بِتَوْرٍ فِيهِ بَيْضٌ كَالْعُجَّةِ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ جَعْفَراً ع ثُمَّ أُتِيَ بِحَلْوَاءَ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ يُعْجِبُنِي ثُمَّ رُفِعَتِ الْمَائِدَةُ فَذَهَبَ أَحَدُنَا لِيَلْقُطَ مَا كَانَ تَحْتَهَا فَقَالَ مَهْ إِنَّ ذَلِكَ فِي الْمَنَازِلِ تَحْتَ السُّقُوفِ فَأَمَّا مِثْلُ هَذَا الْمَوْضِعِ فَهُوَ لِعَافِيَةِ الطَّيْرِ وَ الْبَهَائِمِ ثُمَّ أُتِيَ بِالْخِلَالِ وَ قَالَ مِنْ حَقِّ الْخِلَالِ أَنْ تُدِيرَ لِسَانَكَ فِي فَمِكَ فَمَا أَجَابَكَ فَابْتَلِعْهُ وَ مَا امْتَنَعَ بِالْخِلَالِ ثُمَّ تُخْرِجُهُ بِالْخِلَالِ فَتَلْفِظُهُ وَ أُتِيَ بِالطَّشْتِ وَ الْمَاءِ فَابْتَدَأَ بِأَوَّلِ مَنْ عَلَى يَسَارِهِ حَتَّى انْتَهَى إِلَيْهِ فَغَسَلَ ثُمَّ غَسَلَ مَنْ عَلَى يَمِينِهِ حَتَّى أُتِيَ عَلَى آخِرِهِمْ
👇👇👇
🔷🔸 غذای مورد علاقه پیامبر (ص) و ائمه (ع)
راوی گفت من حج به جا آوردم و جمعی از دوستان با ما همراهی می کردند. وارد مدینه شدم. یک مکانی را برای ما آماده کردند و ما آنجا فرود آمدیم. امام کاظم (ع) سوار بر یک مرکب مشکی بودند و با دوستان و اصحابشان بر ما وارد شدند. حضرت سفارش فرموده بودند که غذایی برای دوستان تهیه کنند.
بین دو تا نخل امام فرود آمدند و پیاده شدند. تشتی آوردند و جلوی ما گرفتند. امام اول دست خودشان را شستند و از سمت راست خودشان شروع کردند تا آخرین نفر هم شستند و بعد سمت چپ هم شروع کردند و تا آخرین نفر هم دستشان را شستند.
🔹غذا را آوردند و جلوی آنها گذاشتند. امام غذایشان را با #نمک آغاز کردند و فرمودند: نام خدا را بر زبان بیاورید و غذا را شروع کنید و حضرت مقداری #سرکه هم خوردند.
🔸یک #کتف_بریان_شده آوردند بعد فرمودند: این غذایی بود که پیامبر(ص) دوست میداشت.
🔸وقتی وارد منزل بعدی می شوند امام سفارش میدهند که #روغن_زیتون_و_سرکه بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که فاطمه زهرا (س) دوست میداشتند.
🔸وقتی وارد منزل بعدی شدند حضرت سفارش می دهند که غذای #سكباج (غذایی است که با سرکه و زعفران و گوشت درست میشود) بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امیرالمومنین (ع) دوست میداشتند.
🔸وارد منزل بعدی که شدند، حضرت سفارش دادند که #گوشت_بریان_شدهای که داخل آن #بادمجان بود تهیه کنند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام حسن مجتبی (ع) خیلی دوست میداشتند.
🔸در منزل بعدی امام سفارش می دهند که برای دوستان #شیر_ترش (ماست یا دوغ ترش) که داخل آن نان تليت شده باشد بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام حسین (ع) دوست میداشتند.
🔸وارد منزل بعدی که شدند، امام کاظم سفارش می دهند که #دنده_های_گوسفند به صورت آبگوشتی تهیه شود. امام کاظم(ع) فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام سجاد دوست میداشتند.
🔸در منزل بعدی امام سفارش میدهند که #نان_و_پنیر_و_زیره بیاورند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امام باقر (ع) دوست میداشتند.
🔸در منزل بعدی امام سفارش میدهند که #نیمرو بیاورند، ظرفی که داخل آن تخم مرغ برشته شده بود آوردند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امام جعفر صادق (ع) دوست میداشتند.
🔸وارد منزل بعدی که میشوند ، امام سفارش میدهند که #حلوا تهیه کنند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید چرا که حلوا غذایی است که من دوست دارم.
🔹بعد از آن سفره را جمع کردند و یک نفر شروع کرد به جمع کردن خرده های نان که از سفره باقی مانده بود و فوت کردن و خوردن آنها. امام فرمودند: این ادب مربوط به خانه هاست و در این مکان این غذا، غذای پرندگان است . سپس خلال دندان آوردند. فرمودند: از آداب خلال این است که زبان را بعد از غذا در دهان بچرخانید و آنچه را از غذا جمع شد بخورید و آنچه را به زبان نیامده و بین دندان ها باقی مانده است با خلال جدا کنید و بیرون بریزید. دوباره تشت و آب آوردند و این بار از سمت چپ شروع کردند و دست همه را تا آخر شستند.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص34
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص421
📚 مکارم الأخلاق،ج۱،ص۱۴۴
ادامه دارد...
🆔 @Islamic_cooking